|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Cytat:
![]() W sumei to mnie to gnębiło i tęskniliśmy bardzo ale teraz bardzo miło ten okres wspominam Achhhh to przyzjazdy weekendowe i powitania po ponad miesiącu rozłąki ehhhh rozmarzyłam się Cytat:
Ja baaardzo lubię się wyrywać z domu i bardzo chętnie bym poszła na jakieś tańce I w sumie w październiku na 2 weselicha idziemy więc super i się nie mogę doczekać. Myślę że po urodzeniu też będziemy mieć raz kiedyś mogli wyrwać, mieszkamy w jednym domu z moimi rodzicami, my mamy cały parter a oni całe piętro więc jakby coś to pewnie rzuca okiem na malucha ![]() Cytat:
Ja mojemu w wojsku takie "przeszkolenie" zrobiłam i o dziwo zauważył że jakoś się przestałam odzywac i że czemu tak malutko piszę że on nie wie co się u mnie dzieje i w ogóle A ja mu na to że dokładnie tyle piszę ile on mi :P Jak przemyślał to stwierdził ze faktycznie tylko że on tego tak nie widział wcześniej bo ode mnie miał cały czas wiadomości i nic mu nie brakowało ![]() Cytat:
Mnie jutro wizyta czeka Jeszcze nie mam stresiku ale pewnie przyjdzie jeszcze :PCytat:
|
|||||
|
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Pozytywne myślenie - efekt placebo - połową sukcesu ![]() A jeszcze co do racuchów Aguśki . Mój mąż zjadł wczoraj pół talerza na deser . W każdej pozycji czułam rytmiczne odbijanie jak na trampolinie . Tak samo było po naleśnikach |
|
|
|
|
#2403 |
|
Zadomowienie
|
no staram się myślec pozytywnie
a tak w ogóle to ze słodkości to bym pączusie twarogowe zjadła
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zjadłabym zwykłego pączusia z dżemikiem, bo tu (i tak tylko w 1 piekarni) są pączki, ale tylko z czekoladą i kremem budyniowym
.
|
|
|
|
#2405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
No widocznie to tylko wymysł Polaków
|
|
|
|
#2408 |
|
Zadomowienie
|
Mała!
cudnie,ze z maluszkiem wszystko w porzadku ![]() ![]() Aguśka niezły agent z tego Twojego syncia na pewno masz wesoło w domu dzieki Niemu ciekawa czy druga pociecha bedzie tak samo pomysłowa Związki na odległość na pewno nie są łatwe, ale ja wierze, że można wytrwać. Na poczatku zazwyczaj jest najtrudniej. dagirll
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
Zaszalałam dziś ze śniadaniem - 2 przekładane kanapki z jajkiem i pomidorkiem i do tego puszka sardynek w pomidorach
|
|
|
|
#2410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jablko,gruszka,kanapka z serkiem+pomidor,kanapka z nutella,serek homo i kisiel;]
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#2411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzis tylko pół dużego jogurtu z musli
|
|
|
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dziś na śnaidanie puscilam herbacianego pawia
....nieciekawie
|
|
|
|
#2413 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja dwie małe kanapeczki z miodem i herbatką to popiłam
|
||
|
|
|
#2414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój przez 4 lata był tylko na weekend, najczęściej do drugi, gościem we własnym domu. To też potrafi zmęczyć, szczególnie gdy jest się młodym małżeństwem.
|
|
#2415 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
A ja dziś skromnie
Płatki z mlekiem, banan i herbatka z melisy...Ale dzien się dopiero zaczął hehe
|
|
|
|
#2417 |
|
Rozeznanie
|
ja dziś skromnie monte o 4 nad ranem
a śniadanie dopiero zaraz bede robila buleczka z kielbaską papryka i moze jajo do tego a na pączki to tak mialam ochotę w zeszlym tygodniu i mąz po pracy musial jechac i tak mu nagadalam ze chce takiego i takiego ze nakupowal chyba z 10 smaków haha. a co do wagi to moja cos oszukuje wczoraj u lekarza mialam 57 czyli o kg mniej co w sumie daje ze narazie przytylam 1,7 a nie 3 A pan doktor sie śmial ze mój maluszek ma duzy nosek hahaha po mamusi pewnie chociaż tego nosa to bym chciala mu oszczedzić
|
#2418 | |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() dobrze że poruszyłyście temat szkoły rodzenia. te dziewczyny które chodziły czy ta szkoła jest rzeczywiście tak na potrzebna? i kiedy najlepiej się zapisać? bo od 24 tyg ale to chyba za wcześnie?? my mamy dylemat bo w sumie trochę z dziećmi miałam do czynienia, poza tym zawsze sa książki, mamy, siostry itp. szkoła do której bym chciała iść niby przy szpitalu ale kosztuje 500 zł!! wiem że to dla dziecka robimy ale z drugiej strony to spory wydatek który można równie dobrze poświęcić na malucha ale w inny sposób. i jeszcze inna sprawa że podobno po skończeniu tej szkoły nie powinni odesłać do innego szpitala, a w praktyce może to przecież różnie być prawda? Cytat:
i przyłączam się do grona żon chrapiących mężów mój potrafi takie koncerty dawać że na działce obudził kiedyś ludzi za ścianą już go wysyłałam do lekarza nawet ale dla niego to nie problem przecież ![]() łeee mi też wczoraj wyskoczyła i nawet nie wiem skąd, bo ani przeziębiona ani nic- a zazwyczaj wtedy wyskakiwała nawet nie mam miodu, a te leki co są się nei nadają.Dziewczyny super że wizyty udane a maluchy zdrowo rosną aalegna gratuluję chłopaka powiedziałam mężowi wczoraj że chyba zaczyna kopać i on oczywiście też chce poczuć to tłumaczę że jeszcze chyba za wcześnie bo to bardzo słabe- wiecie jaki był zawiedziony bo on tez by chciał- strasznie mnie rozczulił
|
|
|
|
|
#2419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. za wizytę.---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Ja raz dzwoniłam do męża, że chce mi się kitkata...na co mąż "a nie możesz poczekać 30min przecież idziemy do sklepu za chwilę" ja, że muszę na już, bo zwariuję |
|
|
|
|
#2420 |
|
Zadomowienie
|
a ja od zakazu sexu chyba zaczynam wariowac wiecie jak to jest jak mozna to tak sie nie chce wystarczy zakaz i juz mnie skręca
![]() juz ponad miesiąc bez przytulanka żądam prawa do orgazmu ![]() ![]() ![]() ![]() No ale czego sie nie robi dla dobra dzidzi
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! Edytowane przez cziqua Czas edycji: 2011-09-27 o 11:31 |
|
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
No ja żadnego zakazu nie mam, ale brak chęci jest
. Lekarz był zdziwiony, że my tak rzadko się przytulamy . Aż popatrzył na mojego M. ze współczuciem . No ale ja nic na to nie poradzę, że moje libido spadło do 0 a nawet i niżej
|
|
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Ja dzisiaj miałam okropną noc. miałam straszny koszmar, potem usnąć nie mogłam jak się obudziłam, z nerwów to mnie brzuch zaczął boleć. Masakra;/ więc nie wyspana, nic mi się nie chce, a tu prasowanie mnie czeka
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie dziś w nocy złapał na kilka sekund skurcz w pachwinie jak chciałam zrzucić z siebie kołdrę
![]() Karo...to prasuj na bieżąco .Mnie dziś czeka pranie...a tak mi się nie chce, bo mam pralkę na 5. piętrze a mieszkam na 1. |
|
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
Staram się właśnie na bieżąco, ale mam zaległości trochę, i w sumie mi się trochę uzbierało
![]() Dobrze, że chociaż windę masz
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
No, ale i tak mi się nie chce, bo raz trzeba wyjechać a później sprawdzić czy się wyprało i wywiesić...i tak kilka razy, bo nigdy nie trafię na właściwy moment. Muszę sobie kupić pralkę z zegarkiem
|
|
|
|
#2427 |
|
Zadomowienie
|
oj ja sie ciesze ze pranie i prasowanie zaliczylam wczoraj a mialam tego oj mialam
teraz sobie tylko pozamiatam kurze poscieram zrobie papu wezme paczke solonego slonecznika i zasiade do ogladania jakiegos filmu
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam do prania dziś bieliznę, więc prasowanie mnie ominie
Tak się właśnie zastanawiam gdzie ja będę wywieszać pranie w zimie |
|
|
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
Oj to faktycznie może się nie chcieć
![]() Tikki a nie macie suszarni? Żeby tam pranie wieszać w zimie?
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2011-09-27 o 12:11 |
|
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie
. Mamy takie małe pomieszczenie na pralkę i miejsce do wieszania prania na dachu. Chyba będę musiała z mokrym praniem zjeżdżać na dół i w mieszkaniu wieszać na suszarkach .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.

Achhhh to przyzjazdy weekendowe i powitania po ponad miesiącu rozłąki ehhhh rozmarzyłam się
W końcu to on wyjechał wbrew Tobie i to on powinien głównie nawiązywać kontakt.
. W każdej pozycji czułam rytmiczne odbijanie jak na trampolinie
.

....nieciekawie 

. 
Żeby tam pranie wieszać w zimie?
.