|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
lau, hej kochana
super że Konradek tak ładnie przyjął do siebie siostrzyczke co z tymi katarkami czy któreś maleństwo go nie miało? Zdrówka dla Małgoni ![]() i za Was
|
|
|
|
#4862 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A powiedzcie jak ubieracie smerfy to skarpetki dajecie pod pajac czy na wierzch?? Ja myślałam że na wierzch a na filmikach o ubieraniu w szpitalu widziałam że pielęgniarka dawała pod spód
|
|
#4863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
10 kropli tak jak pisze na opakowaniu ![]() Nieźle się namęczyłaś ![]() BordAna Cytat:
|
|
|
|
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
irmith, zmęczony ale dzielnie jeszcze Niunie kąpie, nosi jak trzeba
na szczęście już niedługo będzie krócej pracować wiesz jak sobie posłuchasz albo poczytasz w mądrych gazetkach że z dzieckiem do 1 roku życia nie można wejść do marketu to trudno funkcjonować, ale jak żyjesz tak normalniej to jakoś da się ogarnąć ja chodze ok południa w trakcie spacerku i wtedy ludzi jest mało i da się szybko kupić co potrzebne no a większe zakupy to zawsze w weekend można zrobić ![]() grubiutko wygląda we wszystkich sukenusiach jak pączuś
|
|
|
|
#4865 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie na osiedlu sklep na wąskie przejścia a jaki kolwiek market daleko od domu :/
|
|
#4866 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ee chyba marnie mi poszło, ale ten wykładowca ma 80 lat i nie wiem czym się "zadowoli" więc nadzieja jakaś jest ![]() Też się muszę na zakupy wybrać Bo niby został tylko 1 kg ale w swoje spodnie nie wchodzę - chyba mi się biodra poszerzyły![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4867 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() z katarkami jakiś większy kaliber - mąż byl przeziębiony, chyba zarazil K., ja wróciłam z mala do domu i widzisz zaraz mi się zaraziła. No i ja juz tez czuję... a trudno takie maleństwo leczyc, Konradek pierwszy raz był chory jak miał bodajże ponad roczek. A Małgosia nie moze dostac biedna żadnego leku, leży i się dławi tym katarkiem. Odciąganie fridą nic nie daje bo katar za gęsty. Czasem pójdzie po soli fizj. ale nie zawsze. Kladę ja na żabę żeby jej spływało i jakos dajemy radę powoli. a w ogóle to bycie mamą po raz drugi to super sprawa wiadomo ze jakis stres zawsze będzie i jest, ale doswiadczenie z pierwszego dzidziusia jest bezcenne ![]() pierś od razu załapałysmy bo juz wiedzialam co mam robic, nie zastanawiam sie za bardzo jak powinnam ubrac, kiedy i w czym mogę isc na spacer, jak kąpac, w czym, jak przewijac, jak pielęgnowac pępuszek etc. Modlę się tylko o brak kolki bo to jeszcze nie ten czas, no ale się zbliża
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4868 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super!! jestem ZACytat:
Cytat:
Lau jak cudownie się czyta takie pozytywne informacje(no oprócz tych o katarku), że tak dobrze sobie radzisz jako podwójna mama Ja cały czas o Tobie myślę i 3mam kciuki za Was |
|||
|
|
|
#4869 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na żądanie mm bym nie ryzykowała, jeśli nie jada się porcją, trzeba zwiększyć jąpo prostu, a nie dawać co chwilę - dziecko karmione tylko mm łatwo "przekarmić" Cytat:
A w zimie też zamierzam chodzić w chuście - tylko większą kurtkę założę, tak żeby i małego obejmowała i już Dziś super dzień minął, ze spacerkiem i dzieci grzeczne były, sama też się zdrzemnęłam.... od 14 do 16 ![]() Cytat:
Teraz mam od początku i pisze w nim dodatkowo sen i kupę oraz mleczko właśnie - godzina i ile, bo jednak nie pamięta się wszystkiego, a czasem w nocy to już w ogóle skleroza mnie dopada, ile wcześniej karmiłam Cytat:
Tomcio w szpitalu zjadał 60ml, a jak wróciliśmy do domu to po tych 60ml, za godzinę musiałam mu kolejne 30ml robić, więc jednorazowo od tego momentu daję 90ml i jest spokój na 3 godziny przynajmniej Na jedynym mleku mam tabelę, że w 1-2 tygodniu 90ml i 6 posiłków na dobę, a w 3-4 tygodniu 120ml i 5 posiłków (jakoś dla mnie mało realne), potem w 2 m-cu 150ml i 5 posiłków, w 3 i 4 m-cu 180ml i 5 posiłków Cytat:
Jeszcze wyjdziecie na prostą, zobaczysz ![]()
|
|
#4870 |
|
Rozeznanie
|
miss.hot dokładnie
dziewczyny powiedzcie jak wasze dzieciaczki zachowują się leżąc na brzuszku? na jak długo je kładziecie i ile razy dziennie? |
|
|
|
#4871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4873 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciekawe jak będzie po porodzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- jestem za tym tytułem =) |
|
|
|
|
#4875 |
|
Wtajemniczenie
|
I uwaga uwaga
![]() Witamy Leosia BordAna gratulacje kochana
|
#4876 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zapomniałam że pytałaś o ten laktator - cały gotuje żeby woda wszędzie doatrła do tych zakamarków gdzie nie da się wypłukać ![]() Cytat:
na pewno zdasz, trzmam kciukasy ![]() ja weszłam w spodnie sprzed ciązy, tyle że przed ciążą to one były za luźne ale teraz tak czuje ze powoli znowu robi się w nich luz wiec chyba lece powoli w dół z brzusiem fajnie tak sobie w końcu coś upić normalnego, kupiłam sobie pierwszy raz w życiu rurki i jestem happy Cytat:
![]() fajnie że sie tak luźno teraz czujesz w roli mamuśki wracajcie do zdrówka ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4877 |
|
Zadomowienie
|
gratulacje =)
|
|
|
|
#4878 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze fajnie się dostaje takie smsy, normalnie super sprawa
|
#4879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz na plecach śpi od 14 non stop, na śpiocha zjadł o 16 butlę i śpi dalej ![]() Ciekawe co będzie w nocy ![]() Gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#4880 | |||||
|
Zakorzenienie
|
wrócilismy właśnie z mężulem ze spacerku 40 minutowego...skutek taki, ze mnie bolą wszelkie więzadła i krzyże a skurczy jak nie było tak nie ma
na mnie nic nie działa chyba...ide teraz kroic sałatkę jarzynową Archinto no to czekamy na postępy - masz nast wizytę za tydzień? Młodemu widać w brzuchu dobrze ale fajnie, ze te ruchy oddechowe zobaczyłaś to jestes spokojna mam nadzieje ![]() Cytat:
nie bardzo kumam jak body ogranicza ruch nózki do góry... przecież maluch w bodziaku ma nóżki wolne ale moze jakas cieżko kapująca jestem. Cytat:
![]() a fotelik mocno siedzący faktycznie...a nie ma regulacji położenia? bo nasz maxi cosi ma 2 położenia co odkryłam przypadkiem jak próbowałam do auta założyć ![]() Cytat:
modelka mała Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieje, ze cie bardzo nie boli. Wracajcie szybko do nas |
|||||
|
|
|
#4881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje kochana!!! Cytat:
![]() i czuje się wyróżniona
|
||
|
|
|
#4882 |
|
KWC
|
Acelinka ale ta Twoja Mała jest urocza. W tej kiecuszce i dupiną w rajstopkach mnie rozbraja
BordAna GRATULACJE 19natka88 hihi, mój synek też puszczał bączki jak leżał na brzuchu. Ogólnie to zachwycony nie był i zaraz zaczął protestować. Edytowane przez spray Czas edycji: 2011-09-27 o 18:29 |
|
|
|
#4883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję kochana i trzymam kciuki za szybki powrót do domu!! |
|
|
|
|
#4884 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słodziutko wygląda Cytat:
i weź tu człowieku bądź mądry... Zdrówka dla Bartusia Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jak tam- zrobiłaś się juz na bóstwo ![]() Jeju kienki są takie urocze dla małych księżniczek Cytat:
Cytat:
![]() Niesamowita jesteś Cytat:
Mam nadzieję,ze BordAna dobrze się czuje i za dużego stresika nie miała przed cc
|
||||||||
|
|
|
#4885 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() słodziutki Mikus Cytat:
duzo sie naczytałam o chustowaniu, ze sprzyja bliskości dzidziusia i mamuski, no i jest wygodniej![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
klaski : witamy Leosia po mdrugiej stronie![]() k laski:
|
|
#4886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ile masz tych krzyży ![]() Sałatka jarzynowa ![]() Następna wizyta dokładnie za tydzień ![]() Kurde każdej opcji się boję i rodzic teraz i szpit.- weź tu dogódź takiej ![]() Jestem spokojniejsza po bad. i zobaczeniu od razu tych ruchów- dz. za troskę A Ty juz nie masz wizyt? Od razu ten szpit? 4-go to było? |
|
|
|
|
#4887 |
|
Rozeznanie
|
danika no musiałabym to chyba rozrysować bo ja nie umiem tłumaczyć, wiedziałam że źle to napiszę
![]() BordAna GRATULACJE ![]() ![]() kurcze no mój nie lubi na brzuszku leżeć... szybko się denerwuje, robi się czerwony i płacze chyba poprostu częściej go kłaść ? mam się niepokoić ?
|
|
|
|
#4888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULACJE!!! ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4889 | |||
|
Rozeznanie
|
Archi to mamy taki sam scenariusz na najbliższe 2 tygodnie Ja też 4.10 do szpitala na badania i w sumie już nie liczę na to, że to mnie ominie. I chyba nastawiam się na tą patologię od 7.10 ![]() Znajomi piszą, dzwonią, dopytują, a tu nic nic i zero ![]() Cytat:
A może pojedź i powiedz, że Ci wody odeszły kilka godzin temu Może wtedy potraktują to poważniej Cytat:
Lau Cytat:
GRATULACJE
![]() |
|||
|
|
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:25.

co z tymi katarkami czy któreś maleństwo go nie miało? Zdrówka dla Małgoni
za Was 

gotuje tylko laktator raz dziennie bo z niego trudno dokładnie wszysciutko wypłukać

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Miałam ktg- znów samo tętno- wszystko ok.

klask i: