Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011. - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-27, 16:09   #4861
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.

lau, hej kochana
super że Konradek tak ładnie przyjął do siebie siostrzyczke co z tymi katarkami czy któreś maleństwo go nie miało? Zdrówka dla Małgoni
i za Was
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 16:10   #4862
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

ta seria jest super, ja będe zamawiać Natalci mate edukacyjną z tej serii

no październik to już niedługo

ja ubieram mniej więcej właśnie jak opisałaś
ja też przelewam wrzątkiem, czasem sterylizuje jak mi sie przypomni gotuje tylko laktator raz dziennie bo z niego trudno dokładnie wszysciutko wypłukać

Ale jak?? Tak cały wrzucasz i gotujesz czy końcówki tylko??

mnie się wydaje że jakby nie był najedzony to by dał znać wyraźnie widocznie ma silny odruch ssania

o jacie ale mnie rozbawiłaś ale dziekuje bardzo ja daje rade z zakupami codziennymi też, mąż całymi dniami w pracy od 6 do 19-20 to jakoś sobie radzić trzeba

O jaaa to Twój zmęczony musi być po tylu godzinach, ja też będę musiała się jakoś ogarnąć.

czyli wszystko tuż tuż

czyli ogólnie wszystko ok, to dobrze my mamy dopiero 2 listopada kontrole bioderek bo kolejki straszliwe są.

Karuzela świetna! Podoba mi się chyba kupie jak tylko sie upewnie ze można ją do turystycznego łożeczka zamontować dostałam karuzele ale taki najzwyklejsza z canpol babies i jej nie idzie zamontowac od turystycznego.

siedze sobie z farbą na włosach, Natalcia śpi na balkonie

ja też Wam pokaże niunie, jak ją dzisiaj babcia wystroiła na spacerek grubiutko wygląda w tej sukenusi
E tam grubiutko, widać że jej nic nie brakuje słodziusia jest

A powiedzcie jak ubieracie smerfy to skarpetki dajecie pod pajac czy na wierzch?? Ja myślałam że na wierzch a na filmikach o ubieraniu w szpitalu widziałam że pielęgniarka dawała pod spód

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 16:11   #4863
19natka88
Zakorzenienie

Cześć Piękną jesień mamy

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Też ją pije i też mnie suszy
A ile kropel dziennie??
10 kropli tak jak pisze na opakowaniu

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
A teraz opis porodu, hmmmm:
Nieźle się namęczyłaś Ale byłaś dzielna i masz Mikusia przy sobie

BordAna

Cytat:
Jeszcze "ciepła" fotka

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Dzień dobry brzuchatki i maminki!

Po dzisiejszej wizycie- wieści takie, ze dalej wszystko pozamykane. Jak nic obstawiam październik byleby tylko nie trzeba było do szpitala iść w 7 dzień po tp. Miałam ktg- znów samo tętno- wszystko ok.
Maluszka już nie mierzyła ale za to ruchy oddechowe od razu były jak tylko sondę przyłożyła
A i wczoraj wygrzebałam stetoskop w domu i też sobie posłuchałam serduszka- i małżowi dałam- ale miał banana na twarzy

Może jednak Cię z zaskoczenia weźmie

O kurcze- juz egz? Jak Ci się udało uczyć???

Dz- za kciuki- zgagi nie było
Coś już umiałam a potem przeczytałam kilka razy podczas karmienia

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 16:14   #4864
acelinka
Zakorzenienie

irmith, zmęczony ale dzielnie jeszcze Niunie kąpie, nosi jak trzeba na szczęście już niedługo będzie krócej pracować

wiesz jak sobie posłuchasz albo poczytasz w mądrych gazetkach że z dzieckiem do 1 roku życia nie można wejść do marketu to trudno funkcjonować, ale jak żyjesz tak normalniej to jakoś da się ogarnąć ja chodze ok południa w trakcie spacerku i wtedy ludzi jest mało i da się szybko kupić co potrzebne no a większe zakupy to zawsze w weekend można zrobić

grubiutko wygląda we wszystkich sukenusiach jak pączuś
Stary 2011-09-27, 16:32   #4865
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
irmith, zmęczony ale dzielnie jeszcze Niunie kąpie, nosi jak trzeba na szczęście już niedługo będzie krócej pracować

wiesz jak sobie posłuchasz albo poczytasz w mądrych gazetkach że z dzieckiem do 1 roku życia nie można wejść do marketu to trudno funkcjonować, ale jak żyjesz tak normalniej to jakoś da się ogarnąć ja chodze ok południa w trakcie spacerku i wtedy ludzi jest mało i da się szybko kupić co potrzebne no a większe zakupy to zawsze w weekend można zrobić

grubiutko wygląda we wszystkich sukenusiach jak pączuś
No to super, fajnie że Ci pomaga. Z zakupami pewnie też w końcu się ogarnę ale ile to potrwa tego nie wie nikt u mnie na osiedlu sklep na wąskie przejścia a jaki kolwiek market daleko od domu :/

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-09-27, 16:34   #4866
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
też się boje dlatego kłade na boczku, tyle że ona się już przesuwa sama na plecka.

dzielna mamuśka! a jak egzamin poszedł?

ja wcześniej miałam jakąs niemiecką co dostałam, teraz mam też z hippa i pije ją non stop bo normalnie mi smakuje

Melduję, że Natalcia z babcią miała się świetnie a ja nawet nie wariowałam i nie schizowałam nie było mnie 2 godziny i zdarzyłam pojechac na przegląd samochodu, kupić spodnie, buty i stanik i jeszcze odwiedzić apteke

teraz nakarmie Niunie i będe farbować włosy bo musze być piękna mamuśka w sobote na uczelni no i w niedziele na chrzcinach
Szymek też się na plecka obraca
ee chyba marnie mi poszło, ale ten wykładowca ma 80 lat i nie wiem czym się "zadowoli" więc nadzieja jakaś jest

Też się muszę na zakupy wybrać Bo niby został tylko 1 kg ale w swoje spodnie nie wchodzę - chyba mi się biodra poszerzyły

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Eryk zjada też gdzieś w tych okolicach. Butelkę dostaje co 2,5-3h (więcej nie wytrzymuje i wrzeszczy tak, że mu chyba płuca pękają). jednorazowo daję mu 60 ml.

Dzięki za artykuły
Położna środowiskowa, która do mnie przyszła mówiła mi, żeby karmić własnie na rządanie, tak jak dzieci karmione piersią. Trochę zgłupiałam, bo jedni mówią to inni tamto.
Więc jak Eryk się pruje z głodu to go karmię i nie patrzę czy minęły 3h czy dopiero 2.

Pochwalę się, że dzisiaj moje Kurczątko było na pierwszej dłuższej wycieczce samochodem. Dzielnie to zniosło. tak ładnie spał, że nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam mu fotkę
Śliczne kurczątko, taki "dorosły" w tych jeansach wygląda

Cytat:
O, zapomniałam pochwalić małża, że jednak pamiętał o kwiatach z okazji narodzin dziecka i przyniósł mi wczoraj bukiet 10 róż.
klask i:

Cytat:
ja też Wam pokaże niunie, jak ją dzisiaj babcia wystroiła na spacerek grubiutko wygląda w tej sukenusi
Jaka lalunia

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
hej wpadam się przywitać nie udaję nawet że przeczytalam więcej niz kilka ostatnich postow. Nie dam rady. Dwojka dzieci, mała deprecha i nieustanna walka o rodzinę która mnie niedługo doprowadzi do psychiatryka nie pozostawiaja mi dużo czasu na przyjemności. Ale proszę docenić to że pomyslalam zeby grzecznie przyjsc i powiedziec "dzien dobry"

Małgonia jest cudowna urocza i kochana ale ma katar
Konrad tez ma katar i jest raz zakochany w siostrze a raz totalnie ja olewa (wlaśnie uswiadomilam sobie ze użyłam tego słowa po raz pierwszy w zyciu w odniesieniu do walsnych dzieci. Jakos uzywamy slowa "dzidzia" zeby K. wiedzial o kogo chodzi. A siostra tak przyjemnie brzmi)

dziewczyny dla takich fajnych mężów - każdego z nich możecie ode mnie pochwalić
zdrówka dla maluchów

Dominik

Martynka
Stary 2011-09-27, 16:35   #4867
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
lau, hej kochana
super że Konradek tak ładnie przyjął do siebie siostrzyczke co z tymi katarkami czy któreś maleństwo go nie miało? Zdrówka dla Małgoni
i za Was
Acelinko jaka ta Twoja niunia juz duża i zmieniona od kiedy "widziałam" ją ostatnim razem

z katarkami jakiś większy kaliber - mąż byl przeziębiony, chyba zarazil K., ja wróciłam z mala do domu i widzisz zaraz mi się zaraziła. No i ja juz tez czuję... a trudno takie maleństwo leczyc, Konradek pierwszy raz był chory jak miał bodajże ponad roczek. A Małgosia nie moze dostac biedna żadnego leku, leży i się dławi tym katarkiem. Odciąganie fridą nic nie daje bo katar za gęsty. Czasem pójdzie po soli fizj. ale nie zawsze. Kladę ja na żabę żeby jej spływało i jakos dajemy radę powoli.

a w ogóle to bycie mamą po raz drugi to super sprawa wiadomo ze jakis stres zawsze będzie i jest, ale doswiadczenie z pierwszego dzidziusia jest bezcenne pierś od razu załapałysmy bo juz wiedzialam co mam robic, nie zastanawiam sie za bardzo jak powinnam ubrac, kiedy i w czym mogę isc na spacer, jak kąpac, w czym, jak przewijac, jak pielęgnowac pępuszek etc. Modlę się tylko o brak kolki bo to jeszcze nie ten czas, no ale się zbliża
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 16:41   #4868
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
A ja mam takiego pomysła na nowy tytuł:
Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa...

super!! jestem ZA

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
A powiedzcie jak ubieracie smerfy to skarpetki dajecie pod pajac czy na wierzch?? Ja myślałam że na wierzch a na filmikach o ubieraniu w szpitalu widziałam że pielęgniarka dawała pod spód
ja na śpiochy/pajaca

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Też się muszę na zakupy wybrać Bo niby został tylko 1 kg ale w swoje spodnie nie wchodzę - chyba mi się biodra poszerzyły
u mnie też niby 2kg, a jak próbowałam założyć jeansy przedciążowe to w tyłku weszłam, ale dopiąć się nie mogę...

Lau jak cudownie się czyta takie pozytywne informacje(no oprócz tych o katarku), że tak dobrze sobie radzisz jako podwójna mama Ja cały czas o Tobie myślę i 3mam kciuki za Was

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 16:45   #4869
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
ja matka karmiaca mm....stwierdzam ze moja mala zjada na dobe ok 600 ml czasami mniej....
Zastanawiam sie czy karmiac mm mozna karmic na zadanie Bo po godzinie moja mala znowu chce
U nas wychodzi na dobę 600-700ml i jest ok
Na żądanie mm bym nie ryzykowała, jeśli nie jada się porcją, trzeba zwiększyć jąpo prostu, a nie dawać co chwilę - dziecko karmione tylko mm łatwo "przekarmić"

Cytat:
Kurcze ja mam elastyczną nie wiem czy dobra na początek, jak się motam zawsze jakoś luźno mi wychodzi ale fakt że chusta się przydaje nawet jak się jest w domku żeby zrobić obiad czy posprzątać bo na wyjścia w listopadzie to już chyba nie bardzo.
Spróbuj znaleźć warsztaty chustowania w swoim mieście i idź z dzieckiem, tam dziewczyny pokażą jak wiązać dobrze, żeby i Tobie i dziecku było wygodnie Możesz poszukać tych informacji na chustoforum
A w zimie też zamierzam chodzić w chuście - tylko większą kurtkę założę, tak żeby i małego obejmowała i już

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
i jak sobie sami radzicie....?
Dziś super dzień minął, ze spacerkiem i dzieci grzeczne były, sama też się zdrzemnęłam.... od 14 do 16

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
e nie na żądanie raczej nie można, co 3 - 4 godziny a na opakowaniu jest zawsze napisane ile dzieciak powinien zjeść, to zależy od jego wieku. ja załozyłam sobie zeszyt i zapisuję godziny i ile ml wypił Bartek.
Ja zeszyt to i przy pierwszy synku miałam, tylko później założony, jak poszłam do pracy, a z nim teściowie siedzieli, żeby było wiadomo co i ile jadł
Teraz mam od początku i pisze w nim dodatkowo sen i kupę oraz mleczko właśnie - godzina i ile, bo jednak nie pamięta się wszystkiego, a czasem w nocy to już w ogóle skleroza mnie dopada, ile wcześniej karmiłam
Cytat:
Eryk zjada też gdzieś w tych okolicach. Butelkę dostaje co 2,5-3h (więcej nie wytrzymuje i wrzeszczy tak, że mu chyba płuca pękają). jednorazowo daję mu 60 ml.
Jeśli się nie najada to daj mu więcej
Tomcio w szpitalu zjadał 60ml, a jak wróciliśmy do domu to po tych 60ml, za godzinę musiałam mu kolejne 30ml robić, więc jednorazowo od tego momentu daję 90ml i jest spokój na 3 godziny przynajmniej
Na jedynym mleku mam tabelę, że w 1-2 tygodniu 90ml i 6 posiłków na dobę, a w 3-4 tygodniu 120ml i 5 posiłków (jakoś dla mnie mało realne), potem w 2 m-cu 150ml i 5 posiłków, w 3 i 4 m-cu 180ml i 5 posiłków

Cytat:

Alemodelka
Cytat:
hej wpadam się przywitać

Jeszcze wyjdziecie na prostą, zobaczysz

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 17:03   #4870
mmadziaa
Rozeznanie

miss.hot dokładnie ja przez tą nocną sklerozę zdecydowałam się na zeszyt

dziewczyny powiedzcie jak wasze dzieciaczki zachowują się leżąc na brzuszku? na jak długo je kładziecie i ile razy dziennie?
mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 18:01   #4871
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
spray też tak myślałam. Nawet wziełam małą torbę z koszulką i najpotrzebniejszymi rzeczami

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

tamta babka nic Mi nie powiedziała, ale jedna pielęgniarka Mnie zaczepiła i powiedziała że jakby zaczęło Mnie coś boleć lub bym nie urodziła do soboty to żebym się zgłosiła
yyy to albo to nie były wody albo babki jakieś nie hallo są
Cytat:
O, zapomniałam pochwalić małża, że jednak pamiętał o kwiatach z okazji narodzin dziecka i przyniósł mi wczoraj bukiet 10 róż.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 18:08   #4872
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie też niby 2kg, a jak próbowałam założyć jeansy przedciążowe to w tyłku weszłam, ale dopiąć się nie mogę...

Lau jak cudownie się czyta takie pozytywne informacje(no oprócz tych o katarku), że tak dobrze sobie radzisz jako podwójna mama Ja cały czas o Tobie myślę i 3mam kciuki za Was
Ja dopinam ale strasznie mi niewygodnie

Cytat:

dziewczyny powiedzcie jak wasze dzieciaczki zachowują się leżąc na brzuszku? na jak długo je kładziecie i ile razy dziennie?
Szymek dzisiaj leżał pierwszy raz na brzuszku i strasznie stękał, podnosił główkę, bekał i puszczał bąki Leżał tak maksymalnie 10 minut i potem się zaczął wkurzać.

Dominik

Martynka
Stary 2011-09-27, 18:09   #4873
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Acelinko jaka ta Twoja niunia juz duża i zmieniona od kiedy "widziałam" ją ostatnim razem

z katarkami jakiś większy kaliber - mąż byl przeziębiony, chyba zarazil K., ja wróciłam z mala do domu i widzisz zaraz mi się zaraziła. No i ja juz tez czuję... a trudno takie maleństwo leczyc, Konradek pierwszy raz był chory jak miał bodajże ponad roczek. A Małgosia nie moze dostac biedna żadnego leku, leży i się dławi tym katarkiem. Odciąganie fridą nic nie daje bo katar za gęsty. Czasem pójdzie po soli fizj. ale nie zawsze. Kladę ja na żabę żeby jej spływało i jakos dajemy radę powoli.

a w ogóle to bycie mamą po raz drugi to super sprawa wiadomo ze jakis stres zawsze będzie i jest, ale doswiadczenie z pierwszego dzidziusia jest bezcenne pierś od razu załapałysmy bo juz wiedzialam co mam robic, nie zastanawiam sie za bardzo jak powinnam ubrac, kiedy i w czym mogę isc na spacer, jak kąpac, w czym, jak przewijac, jak pielęgnowac pępuszek etc. Modlę się tylko o brak kolki bo to jeszcze nie ten czas, no ale się zbliża
Tak mi się wydawało że z drugim to już dużo łatwiej, ja po tej ciąży mam ochotę na dużo dużo więcej ciekawe jak będzie po porodzie dzięki Ci za to co napisałaś

Cytat:
super!! jestem ZA

ja na śpiochy/pajaca

No mi też się wydawało że daje się na a nie pod spód, to wyglądało jak by dzieciątko miało spuchnięte stópki

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
U nas wychodzi na dobę 600-700ml i jest ok
Na żądanie mm bym nie ryzykowała, jeśli nie jada się porcją, trzeba zwiększyć jąpo prostu, a nie dawać co chwilę - dziecko karmione tylko mm łatwo "przekarmić"

Spróbuj znaleźć warsztaty chustowania w swoim mieście i idź z dzieckiem, tam dziewczyny pokażą jak wiązać dobrze, żeby i Tobie i dziecku było wygodnie Możesz poszukać tych informacji na chustoforum
A w zimie też zamierzam chodzić w chuście - tylko większą kurtkę założę, tak żeby i małego obejmowała i już

Dziś super dzień minął, ze spacerkiem i dzieci grzeczne były, sama też się zdrzemnęłam.... od 14 do 16

Ja zeszyt to i przy pierwszy synku miałam, tylko później założony, jak poszłam do pracy, a z nim teściowie siedzieli, żeby było wiadomo co i ile jadł
Teraz mam od początku i pisze w nim dodatkowo sen i kupę oraz mleczko właśnie - godzina i ile, bo jednak nie pamięta się wszystkiego, a czasem w nocy to już w ogóle skleroza mnie dopada, ile wcześniej karmiłam

Jeśli się nie najada to daj mu więcej
Tomcio w szpitalu zjadał 60ml, a jak wróciliśmy do domu to po tych 60ml, za godzinę musiałam mu kolejne 30ml robić, więc jednorazowo od tego momentu daję 90ml i jest spokój na 3 godziny przynajmniej
Na jedynym mleku mam tabelę, że w 1-2 tygodniu 90ml i 6 posiłków na dobę, a w 3-4 tygodniu 120ml i 5 posiłków (jakoś dla mnie mało realne), potem w 2 m-cu 150ml i 5 posiłków, w 3 i 4 m-cu 180ml i 5 posiłków

Alemodelka

Jeszcze wyjdziecie na prostą, zobaczysz
U nas jest klub kangura więc pewnie się wybiorę jak będę się czuć nie pewnie

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-09-27, 18:11   #4874
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:

słodka =)

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa...
jestem za tym tytułem =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 18:11   #4875
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

I uwaga uwaga

Witamy Leosia po tej stronie brzuszka Leoś zawitał o 15:15 4260gr i 56cm do kochania 9 pkt Apgar

BordAna gratulacje kochana

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-09-27, 18:13   #4876
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
No to super, fajnie że Ci pomaga. Z zakupami pewnie też w końcu się ogarnę ale ile to potrwa tego nie wie nikt u mnie na osiedlu sklep na wąskie przejścia a jaki kolwiek market daleko od domu :/
a to klops, ja mam bliziutko real i fajny osiedlowy sklep w którym też jest wąsko ale już się nauczyłam manewrować między tymi półkami aż panie w sklepie się śmieją

zapomniałam że pytałaś o ten laktator - cały gotuje żeby woda wszędzie doatrła do tych zakamarków gdzie nie da się wypłukać
Cytat:
Szymek też się na plecka obraca
ee chyba marnie mi poszło, ale ten wykładowca ma 80 lat i nie wiem czym się "zadowoli" więc nadzieja jakaś jest

Jaka lalunia
o tacy sa najgorsi, powinni siedzieć już w kapciach przed telewizorem albo wnuki niańczyć a nie studentów maltretować na pewno zdasz, trzmam kciukasy

ja weszłam w spodnie sprzed ciązy, tyle że przed ciążą to one były za luźne ale teraz tak czuje ze powoli znowu robi się w nich luz wiec chyba lece powoli w dół z brzusiem fajnie tak sobie w końcu coś upić normalnego, kupiłam sobie pierwszy raz w życiu rurki i jestem happy
Cytat:

a nooo urosło się jej, ale co się dziwić jak ona ciągle je i je

fajnie że sie tak luźno teraz czujesz w roli mamuśki wracajcie do zdrówka
Cytat:

ja kłade dosyć często i tak długo dopóki małej się nie znudzi, czasami nawet tak zaśnie ale wtedy obserwuje ją cały czas co by mi noska gzieś nie schowała
Stary 2011-09-27, 18:14   #4877
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
I uwaga uwaga

Witamy Leosia po tej stronie brzuszka Leoś zawitał o 15:15 4260gr i 56cm do kochania 9 pkt Apgar
gratulacje =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 18:16   #4878
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Kurcze fajnie się dostaje takie smsy, normalnie super sprawa

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-09-27, 18:20   #4879
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Tomcio lubi leżeć na brzuszku, kładę go często od urodzenia, lubi też leżeć pod skosem na mnie na brzuszku, wtedy więcej widzi. Często też jak tak zaśnie, odkładam go (w dzień) na brzuchu do spania i całkiem dług śpi

Teraz na plecach śpi od 14 non stop, na śpiocha zjadł o 16 butlę i śpi dalej
Ciekawe co będzie w nocy

Cytat:
I uwaga uwaga

Gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 18:20   #4880
danika
Zakorzenienie

wrócilismy właśnie z mężulem ze spacerku 40 minutowego...skutek taki, ze mnie bolą wszelkie więzadła i krzyże a skurczy jak nie było tak nie ma na mnie nic nie działa chyba...

ide teraz kroic sałatkę jarzynową

Archinto no to czekamy na postępy - masz nast wizytę za tydzień? Młodemu widać w brzuchu dobrze ale fajnie, ze te ruchy oddechowe zobaczyłaś to jestes spokojna mam nadzieje

Cytat:
uff wróciliśmy z bioderek - dzięki kobiety za kciukasy
lekarka jakaś maskara - mówiła jak robot
i tak: niby wszystko ok ale jest jedno ale - mały ma za niskie napięcie mięśniowe, trzeba mu między nóżki dodatkowo na noc wkładać pieluchę tetrową, tak żeby nunie były jeszcze szerzej a ponadto zwróciła uwagę, żeby nie ubierać dzieciaczka w bodziaki bo jak są naciągnięte to ograniczają ruch nóżki do góry - a ja mam same bodziki prawie no ale nic - wymyśliłam że z takich brzydszych porobię mu koszulki poprostu chlasne je nożyczkami i już. aha i pieluszkę jednorazową nie zapinać ciasno tylko tak zeby zostawić troszkę swobody nóżkom w celu podnoszenia do góry. no i kazała się nie schizować toteż się nie schizuję po kilku tygodniach powinno się wszystko unormować.
hm...czyli w zasadzie wszystko ok nie bardzo kumam jak body ogranicza ruch nózki do góry... przecież maluch w bodziaku ma nóżki wolne ale moze jakas cieżko kapująca jestem.

Cytat:
Pochwalę się, że dzisiaj moje Kurczątko było na pierwszej dłuższej wycieczce samochodem. Dzielnie to zniosło. tak ładnie spał, że nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam mu fotkę
Kurczątko cudne
a fotelik mocno siedzący faktycznie...a nie ma regulacji położenia? bo nasz maxi cosi ma 2 położenia co odkryłam przypadkiem jak próbowałam do auta założyć

Cytat:
pieknie wystrojona modelka mała

Cytat:
Szymek dzisiaj leżał pierwszy raz na brzuszku i strasznie stękał, podnosił główkę, bekał i puszczał bąki Leżał tak maksymalnie 10 minut i potem się zaczął wkurzać.
miał masażyk

Cytat:
I uwaga uwaga

GRATULACJE BORDANO szybciutko sie Leoś pojawił mam nadzieje, ze cie bardzo nie boli. Wracajcie szybko do nas
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 18:26   #4881
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
I uwaga uwaga

gratulacje kochana!!!
Cytat:
nie się podoba

i czuje się wyróżniona
Stary 2011-09-27, 18:27   #4882
spray
KWC

Acelinka ale ta Twoja Mała jest urocza. W tej kiecuszce i dupiną w rajstopkach mnie rozbraja
BordAna GRATULACJE
19natka88 hihi, mój synek też puszczał bączki jak leżał na brzuchu. Ogólnie to zachwycony nie był i zaraz zaczął protestować.

Edytowane przez spray
Czas edycji: 2011-09-27 o 18:29
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 18:32   #4883
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
I uwaga uwaga

JAKI DUŻY CHŁOPAK!!
Gratuluję kochana i trzymam kciuki za szybki powrót do domu!!

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 18:35   #4884
archinta
Zakorzenienie

Cytat:

Słodziutko wygląda
Cytat:
uff wróciliśmy z bioderek - dzięki kobiety za kciukasy
lekarka jakaś maskara - mówiła jak robot
i tak: niby wszystko ok ale jest jedno ale - mały ma za niskie napięcie mięśniowe, trzeba mu między nóżki dodatkowo na noc wkładać pieluchę tetrową, tak żeby nunie były jeszcze szerzej a ponadto zwróciła uwagę, żeby nie ubierać dzieciaczka w bodziaki bo jak są naciągnięte to ograniczają ruch nóżki do góry - a ja mam same bodziki prawie no ale nic - wymyśliłam że z takich brzydszych porobię mu koszulki poprostu chlasne je nożyczkami i już. aha i pieluszkę jednorazową nie zapinać ciasno tylko tak zeby zostawić troszkę swobody nóżkom w celu podnoszenia do góry. no i kazała się nie schizować toteż się nie schizuję po kilku tygodniach powinno się wszystko unormować.
Kurde- a nam w SR tłumaczyli, że to nic nie daje, że jak ktoś tak zaleci to poszukać innego specjalisty bo właśnie powinno się wkładać takie specjalne nakładki na pieluchy (nie pamiętam jak się nazywają) które są w rożnych rozmiarach i trzeba dokładnie dobrać i weź tu człowieku bądź mądry...

Zdrówka dla Bartusia
Cytat:
1. wiem kochana, naprawdę Cię rozumiem pamiętam dobrze jak to u mnie wyglądało, płacze co wieczór od tak sobie bez powodu, nerwówka.... Dlatego przytulam ogromnie i całuje!!
czylli nie oszalałam jeszcze- to normalne
Cytat:
wow
Cytat:
no październik to już niedługo

siedze sobie z farbą na włosach, Natalcia śpi na balkonie

Ano październik nie długo

I jak tam- zrobiłaś się juz na bóstwo

Jeju kienki są takie urocze dla małych księżniczek
Cytat:
hej wpadam się przywitać nie udaję nawet że przeczytalam więcej niz kilka ostatnich postow. Nie dam rady. Dwojka dzieci, mała deprecha i nieustanna walka o rodzinę która mnie niedługo doprowadzi do psychiatryka nie pozostawiaja mi dużo czasu na przyjemności. Ale proszę docenić to że pomyslalam zeby grzecznie przyjsc i powiedziec "dzien dobry"

Cześc Lau zdrówka dla całej rodzinki życzę i szybkiego zakończenia walki
Cytat:
suuuuuuuuuper!!!!!!!!!!!! !!
Cytat:
Coś już umiałam a potem przeczytałam kilka razy podczas karmienia
Niesamowita jesteś
Cytat:

No to ładny klocuszek Mam nadzieję,ze BordAna dobrze się czuje i za dużego stresika nie miała przed cc
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 18:38   #4885
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
Ja tak na szybciutko z wieściami ze ok 15-16 tej mają mnie rozpakowac przez cc... Cała noc nie moglam spac, plecy mnie bolaly jak cholerka...
Teraz chce sie jeszcze zdrzemnąć przed zabiegiem..
Ale mam stresa...
oj to tzrymam kciuki
Cytat:
Jeszcze "ciepła" fotka
słodziutki Mikus
Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Mam tkaną, z pierwszym też się bałam na początku, a potem jakoś nie przepadał za noszeniem, a teraz powiedziałam sobie, że muszę młodego przyzwyczajać od małego, niech polubi, bo to fajna sprawa, tym bardziej, jak się mieszka w bloku (nie muszę wózka nosić) i ma drugiego szkraba latającego wszędzie (nie muszę wózka zostawiać, żeby gonić starszaka)
tez mam zamiar kupic chuste zaraz jak Fabi sie urodzi duzo sie naczytałam o chustowaniu, ze sprzyja bliskości dzidziusia i mamuski, no i jest wygodniej
Cytat:
teraz nakarmie Niunie i będe farbować włosy bo musze być piękna mamuśka w sobote na uczelni no i w niedziele na chrzcinach
to zyczymy udanych chrzcin
Cytat:

przystojny kurczaczek
Cytat:
brawa dla TZ
Cytat:
Pojeździłam trochę po mieście, oddałam m.in. zasłony do przeróbki (bo mi się trochę opcja zmieniła w stosunku do ub. roku) i cieszę się, bo max tydzień będę czekać A chcę sobie wywiesić jesienno-zimową "opcję" na okna jeszcze w październiku, bo potem to raczej nie będę miała tego w głowie
to widze, ze tak jak u mnie. tez zmieniałam firany, bo stwierdziłam ze pozniej to moze na swieta zrobie jakies wieksze zmiany w wystroju
Cytat:

alez słodka modnisia
Cytat:

Małgonia jest cudowna urocza i kochana ale ma katar
Konrad tez ma katar i jest raz zakochany w siostrze a raz totalnie ja olewa (wlaśnie uswiadomilam sobie ze użyłam tego słowa po raz pierwszy w zyciu w odniesieniu do walsnych dzieci. Jakos uzywamy slowa "dzidzia" zeby K. wiedzial o kogo chodzi. A siostra tak przyjemnie brzmi)

zycze zdrowka dla calej rodzinki
Cytat:
I uwaga uwaga

superklaski : witamy Leosia po mdrugiej stroniek laski:
Stary 2011-09-27, 18:41   #4886
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
wrócilismy właśnie z mężulem ze spacerku 40 minutowego...skutek taki, ze mnie bolą wszelkie więzadła i krzyże a skurczy jak nie było tak nie ma na mnie nic nie działa chyba...

ide teraz kroic sałatkę jarzynową

Archinto no to czekamy na postępy - masz nast wizytę za tydzień? Młodemu widać w brzuchu dobrze ale fajnie, ze te ruchy oddechowe zobaczyłaś to jestes spokojna mam nadzieje
Ja tez po sacerkach czuję jak mnie więzadła ciągną i jaki brzuch ciężki
A ile masz tych krzyży

Sałatka jarzynowa

Następna wizyta dokładnie za tydzień - 04.10, potem 06.10 a po -07.10 szpital
Kurde każdej opcji się boję i rodzic teraz i szpit.- weź tu dogódź takiej
Jestem spokojniejsza po bad. i zobaczeniu od razu tych ruchów- dz. za troskę
A Ty juz nie masz wizyt? Od razu ten szpit? 4-go to było?
Stary 2011-09-27, 18:47   #4887
mmadziaa
Rozeznanie

danika no musiałabym to chyba rozrysować bo ja nie umiem tłumaczyć, wiedziałam że źle to napiszę

BordAna
GRATULACJE

kurcze no mój nie lubi na brzuszku leżeć... szybko się denerwuje, robi się czerwony i płacze chyba poprostu częściej go kłaść ? mam się niepokoić ?
mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 18:50   #4888
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
I uwaga uwaga

GRATULACJE!!!
duży chłop z Leosia

Cytat:
a to klops, ja mam bliziutko real i fajny osiedlowy sklep w którym też jest wąsko ale już się nauczyłam manewrować między tymi półkami aż panie w sklepie się śmieją

zapomniałam że pytałaś o ten laktator - cały gotuje żeby woda wszędzie doatrła do tych zakamarków gdzie nie da się wypłukać

o tacy sa najgorsi, powinni siedzieć już w kapciach przed telewizorem albo wnuki niańczyć a nie studentów maltretować na pewno zdasz, trzmam kciukasy

Dokładnie Nie dziękuję

ja weszłam w spodnie sprzed ciązy, tyle że przed ciążą to one były za luźne ale teraz tak czuje ze powoli znowu robi się w nich luz wiec chyba lece powoli w dół z brzusiem fajnie tak sobie w końcu coś upić normalnego, kupiłam sobie pierwszy raz w życiu rurki i jestem happy

a nooo urosło się jej, ale co się dziwić jak ona ciągle je i je

fajnie że sie tak luźno teraz czujesz w roli mamuśki wracajcie do zdrówka

ja kłade dosyć często i tak długo dopóki małej się nie znudzi, czasami nawet tak zaśnie ale wtedy obserwuje ją cały czas co by mi noska gzieś nie schowała
Mi też już się oczy świecą jak widzę te nowe kolekcje "normalnych" ciuchów

Dominik

Martynka
Stary 2011-09-27, 18:55   #4889
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
Jeszcze "ciepła" fotka
Ale z Mikiego przystojniak

Archi to mamy taki sam scenariusz na najbliższe 2 tygodnie Ja też 4.10 do szpitala na badania i w sumie już nie liczę na to, że to mnie ominie. I chyba nastawiam się na tą patologię od 7.10
Znajomi piszą, dzwonią, dopytują, a tu nic nic i zero

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
spray też tak myślałam. Nawet wziełam małą torbę z koszulką i najpotrzebniejszymi rzeczami

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

tamta babka nic Mi nie powiedziała, ale jedna pielęgniarka Mnie zaczepiła i powiedziała że jakby zaczęło Mnie coś boleć lub bym nie urodziła do soboty to żebym się zgłosiła
Kurcze, co prawda wody podobno cały czas się produkują, ale jeśli jakaś dziura w pęcherzu płodowym to powinni Cię choć na obserwację zostawić A może pojedź i powiedz, że Ci wody odeszły kilka godzin temu Może wtedy potraktują to poważniej

Cytat:
Kolejny przystojniak

Lau abyś miała jak najwięcej sił do tej walki

Cytat:
I uwaga uwaga

GRATULACJE
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 18:57   #4890
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Archi to mamy taki sam scenariusz na najbliższe 2 tygodnie Ja też 4.10 do szpitala na badania i w sumie już nie liczę na to, że to mnie ominie. I chyba nastawiam się na tą patologię od 7.10
Znajomi piszą, dzwonią, dopytują, a tu nic nic i zero
We dwie zawsze raźniej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości