Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011. - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-27, 20:42   #4921
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.

Spray leżaczek jak narazie się sprawdza, zobaczy jak dalej, ładnie się narazie buja

miałam coś napisać i już zapomniałam co bo dwie godziny lulałam naszego bąbla

aaa kładę dziecko na brzuszku nawet czesto, ale to lubi, a najbardziej jak go kłade u siebie na piersi i wtedy często zasypia.

Robię tak od 4 dni i mały odpukać nie ma problemów z brzuszkiem

Aaa ładnie napisałyście "piękne lato mamy tej jesieni"

Spray gratuluję postępu męża!

Mój też poprawił się kupił mi wczoraj bukiet kwiatów i że daję mi kasę żebym sobie coś kupiła bo on nie wie czego mi potrzeba
Nawet nie wiecie jaką miałam minę o 20 wieczorem jak dostałam kwiaty, on i kwiaty ostatni raz dostałam hmm chyba jak sobie sama kupiłam

Gratulacje dla BordAny!

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 20:48   #4922
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Dziewczyny poratujcie.....co mam zrobic jesli moja mala robi kupke raz na 2 -3 dni....

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

aaa kładę dziecko na brzuszku nawet czesto, ale to lubi, a najbardziej jak go kłade u siebie na piersi i wtedy często zasypia.
Chyba tez zaczne mala klasc czesciej na brzuszek....
Stary 2011-09-27, 20:50   #4923
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Spray leżaczek jak narazie się sprawdza, zobaczy jak dalej, ładnie się narazie buja

Robię tak od 4 dni i mały odpukać nie ma problemów z brzuszkiem

Aaa ładnie napisałyście "piękne lato mamy tej jesieni"

Spray gratuluję postępu męża!

Mój też poprawił się kupił mi wczoraj bukiet kwiatów i że daję mi kasę żebym sobie coś kupiła bo on nie wie czego mi potrzeba
Nawet nie wiecie jaką miałam minę o 20 wieczorem jak dostałam kwiaty, on i kwiaty ostatni raz dostałam hmm chyba jak sobie sama kupiłam

Gratulacje dla BordAny!
dobre a na mnie ( ku memu WIELKIEMU zaskoczeniu ) piękne czerowne róze czekały w domu, jak ze szpitala przyszłam. a mąż sam kupił mi piękny pierścionek. chwalę go po cichu, żeby nie usłyszał a ja nawet mu podziękować nie mogłam jeszcze.....

moja niuńka też lubi leżaczek, zwłaszcza jak drga to ma wielkie oczy

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 20:51   #4924
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny poratujcie.....co mam zrobic jesli moja mala robi kupke raz na 2 -3 dni....

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

jak karmisz cysiem tylko to podobno raz na tydzień nawet może i to jest ok (tak mówili u mnie na SR) a jak MM to może mało dopajasz. Kładź na brzusiu to też pomaga na koopki

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 20:52   #4925
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
To już widzi ?
Mi się wydawało że dzieci jakoś później widzą??!!
Tak jakoś napisałam, że widzi, ale nie wiem kiedy zaczyna dziecko widzieć coś - różne są zdania na ten temat

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 21:01   #4926
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
jak mnie bolą plecki to ze dwa krzyże przynajmniej bym tam znalazła

mam wizytę jutro - ostatnią tym razem juz nie tak po nocy No i sie pewnie juz na 100% dowiem co dalej. Ja sie bardziej boje opcji szpitala - ale pewnie na tym sie skończy
dobra jestes z tymi krzyżami

za wizytę
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Niesamowita będę jak to zdam Z wami tez piszę podczas karmienia
no to też zaciskam kciuki w tej sprawie
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
a może Tobie i Archi wiadra skurczy użyczyć? Stoi w szafie a mnie już są niepotrzebne
Cytat:
dla potrzebujących po raz kolejny wiadro skurczy
rozwaliłaś mnie!!!! dzięki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
powiedzcie mi ...czy ja jestem jakaś inna? czy to normalne... nie chce karmić przy nich.. a mała wisi czasem godzinę przy cycu.. wogóle w ciągu dnia często.. i wychodzi na to ,że większość dnia będę w drugim pokoju... mam nadzieję,że to zrozumieją i nie będą mi tam włazić... chyba,że to ja jestem przewrażliwiona??
Ja jestem z tych co nie wyobrażają sobie karmić przy kimś , więc w zupełności Cie rozumiem
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość

I dlatego Piotruś nie będzie się oglądać na niezdecydowaną matkę tylko zrobi po swojemu
taaaaaaaaaaa
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
A tak z nowosci-przyjechala do mnie polozna (zastepuje jeszcze ta polozna retro ktora miala wypadek), oczywiscie zrobila wywiad co i jak, zapytala o karmienie piersia, ja sie oczywiscie wypowiedzialam, ona westchnela a pozneij badajac mnnie nie omieszkala stwierdzic ze rana goi sie bardzo ladnie ale macica jest nadal wysoko i ze gdybym karmila to bylaby o wiele nizej a tak niestety musze sie jeszcze pomeczyc co one maja z ta cholerna laktacja-wybaczcie za stwierdzenie-bo mozna naprawde dostac na glowe. Ehh niewazne, Mikus znowu śpiuchna, kochane dzieciątko nawet tak nie placze jak czegos chce tylko marudzi pod tym swoim slicznym noskiem, normalnie przepadne sie za nim
sis dasz rade, zobaczysz, pamietaj o czym rozmawialysmy
No nie powinna Ci tak mówić- to nie fair. Fakt, że przy karmieniu wydziela się oksytocyna, która wpływa na inwolucję macicy ale bez przesady tak czy siak się obkurczy.
Jakoś dam radę
Cytat:
no proszę , proszę - a co mu sie stało??? Czyżby urodziny były az tak stosunkowo udane
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
dobre a na mnie ( ku memu WIELKIEMU zaskoczeniu ) piękne czerowne róze czekały w domu, jak ze szpitala przyszłam. a mąż sam kupił mi piękny pierścionek. chwalę go po cichu, żeby nie usłyszał a ja nawet mu podziękować nie mogłam jeszcze.....
Kurcze- czy oni jakies alternatywne forum maja i się wspólnie dogadują ???
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 21:02   #4927
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
miss.hot a nie gorąco Ci jak Tomcia w chuście nosisz?
No dziś mi było gorąco, ale też chyba dlatego, że za ciepłą bluzę mu nałożyłam i mnie też grzało, na jutro już znalazłam coś lżejszego, bo wciąż ma być ładna pogoda u nas

Cytat:

Dziewczyny nie przyzwyczajajcie za bardzo dzieci do bujania/leżaczków, bo potem problem będzie - wiem, bo starszego synka dużo usypiałam w bujaczku od małego i potem w dzień długo nie potrafił sam zasypiać

U nas niestety kolki chyba są, właśnie skończył się 30 minutowy atak - czyli płacz, machanie nóżkami, prężenie, chwila spokoju w moich ramionach i od nowa. Wypił teraz 60ml herbatki z koperku i przysypia, oby mu przeszło

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 21:04   #4928
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
U nas niestety kolki chyba są, właśnie skończył się 30 minutowy atak - czyli płacz, machanie nóżkami, prężenie, chwila spokoju w moich ramionach i od nowa. Wypił teraz 60ml herbatki z koperku i przysypia, oby mu przeszło
ojjjj- oby przeszło
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 21:11   #4929
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
No dziś mi było gorąco, ale też chyba dlatego, że za ciepłą bluzę mu nałożyłam i mnie też grzało, na jutro już znalazłam coś lżejszego, bo wciąż ma być ładna pogoda u nas

Dziewczyny nie przyzwyczajajcie za bardzo dzieci do bujania/leżaczków, bo potem problem będzie - wiem, bo starszego synka dużo usypiałam w bujaczku od małego i potem w dzień długo nie potrafił sam zasypiać

oj współczuje wam tych kolek oby było lepiej

moja w leżaczku siedzi tak towarzysko, nie zasypia, a świat podziwia. wiem, że może byc problem więc nie przesadzam, ale dzięki za ostrzeżenie

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 21:28   #4930
malamutka
Rozeznanie

Cytat:

a może Tobie i Archi wiadra skurczy użyczyć? Stoi w szafie a mnie już są niepotrzebne
Cytat:
Dzięki
Ja nawet zamówiłam sobie na jutro pierogi
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 21:34   #4931
anciaahk
kosmitka

Usiłuję Was nadrobić, jestem przy 152 stronie i zaraz muszę spać.
W poniedziałek byliśmy w O. na kontroli i przy okazji ja u gina. Mówił, że po cc to plamienia mogą być do 8 tyygodni, pokazywał mi szwy wewnętrzne i jak one będą się rozpuszczać to jeszcze plamienia mogą być. Franuś zniósł wyprawę dzielnie, byl bardzo gezczny, ale wieczorem urządził taki koncert, że padłam o 21.
Dzisiaj od rana mieliśmy gości - moją babcię, był marudny, ale znośnie, teraz tata go usypia.
Jutro chyba nadrobię resztę.
Cytat:
Ancia a od kiedy u was tak płacze ?
Ciężko mi ocenić, ale chyba od ok 3 tygodnia.
Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Ancia a jabłka surowe jesz? ja sie troche boje tych bananów, no ale chyba spróbuję z rana, żeby wieczorem nie było żadnych sensacji.
Jem surowe, banany też. Jadłam też maliny w cieście.
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
kotuś, ja też mam mega rozstępy, brzuch z ciasta, ale co tam, liczy się Melusiek teraz. No i mąż mnie wspiera, to dużo daje Wszytskie będziemy/jesteśmy znów piękne, ba !! Piękniejsze niż kiedyś, bo mamy cudowne dzieci i te wszystkie białe kreseczki nam o tym przypominają. Waże, żeby myśleć pozytywnie
A Franuś już grzeczny? Dzisiejsze płacze minęły?
Brzuch brzuchem, ja mam budyńw brzuchu, rozstępów wszędzie pełno odkrywam w nowych miejscach. A do tego jeszcze z 20 kg do zgubienia .
Cytat:
Ancia dalam malej herbatke koperkowa jakies 1.5 godz temu....potem kapiel i mleko ....nie spi....Nie daje rady...teraz ja tesciowa nosi na rekach..pomaga....zasypia ale jak ja daje do lozeczka to placz.....
Ja daje jej INFACOL bo tu mozna dawac od urodzenia...ale chyba slabo pomaga.....Cos czuje ze nocka bedzie nie przespana....
Monia jak często dajesz infacol???
Jak mała/??
Cytat:
Wy karmicie obiema przy jednym karmieniu?
Jedną. Nam mówiono, że jak karmienie trwa dłużej niż 30 minut to trzeba zmienić, ale nie zmieniam. Mój długo nie je. A gruby jest okropnie .
Cytat:
On nie marudzi ale zaraz zjada całe piąstki. Stęka, szuka. Niby smoczek daje rade i idzie na nim usnąć, ale ja mam wyrzuty, że on jest głodny itp. Boję się też że moje mleko go nie "zadawala" w pełni. Chociaż z drugiej strony, gdyby się nie najadał to chyba by nie spał po posiłku 4 godziny i nie załatwiałby się normalnie? A robi strasznie dużo siusiu więc tak jakby pracuje ?!
Cotuś mój ma tak samo, daję wtedy smoka, bo wiem, ile jadł i że się najadł. Tak mi zresztą kazała pediatra.

Kolorowych, jutro resztę nadrobię, przepraszam, ale padam na nos.

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Miss.hot nasz bez bujania nie zasypia, nie ma szans, bardzo rzadko się uda. Tylko ręce, noszenie, bujanie, inaczej płacz.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 21:50   #4932
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
I uwaga uwaga

Witamy Leosia po tej stronie brzuszka Leoś zawitał o 15:15 4260gr i 56cm do kochania 9 pkt Apgar

BordAna gratulacje kochana ::
Gratuluje Bordanie !!!
Duzy chlopaczek z Leosia
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Ja tez po sacerkach czuję jak mnie więzadła ciągną i jaki brzuch ciężki

Tez dzis bylam na dluzszym spacerku i tez mnie wiazadla ciagna...
Wogole chyba wszystko mnie tam ciagnie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
nie wiedziałam że cały czas się produkują. Jutro rano pojadę do Mojej przychodni
Tak tak.. Jak wycieki wod sa male to one sa w stanie sie nadrobic..
One produkuja sie nieustannie takze dzieciatko nie ma szans sie udusic...
Musialo by sie lac z ciebie wiadrami

Cytat:
no matka-wariatka :chyba czasami jest tak ze to my bardziej potrzebujemy utulać maluszki niż one nas

tak...dawaj wiadro..Ja tez tez chce ja tez chce...

Cytat:
No to podkradam tez dla mnie troszeczke tych skurczy:

Cytat:
BORDANA GRATULACJE KOCHANA
:
k

Ja tak na chwile... jutro teściowie przylatują..i pewnie będzie mnie sporo mniej przez ten tydzień.. boje się jak cholera jak to przeżyje z nimi..ehh..mam nadzieję,że jakoś to będzie.

powiedzcie mi ...czy ja jestem jakaś inna? czy to normalne... nie chce karmić przy nich.. a mała wisi czasem godzinę przy cycu.. wogóle w ciągu dnia często.. i wychodzi na to ,że większość dnia będę w drugim pokoju... mam nadzieję,że to zrozumieją i nie będą mi tam włazić... chyba,że to ja jestem przewrażliwiona??

lulla,spray,acelinka dzieciaczki....cudowne...

mam pyt. ile stopni jest w pl? bo ja ubieram sporo grubiej Sarę na dwór.. i nie wiem..czy ja ją przegrzewam..czy to różnica temp??
dzis na zakupach Sara miała body z krótkim, rajtuzki,na to sukieneczkę.. i na wierzch taki pluszatą kurteczkę..
Co do karmienia przy innych ..to ja tez z tych wstydliwych i karmilam tylko przy tz. , mojej siostrze, mamie i jednej kolezance..... Przy reszcie wychodzilam... Mowilam grzecznie przepraszam , ide nakarmic malego... i jak ktos mowil nie krepuj sie karm tutaj.. to mowilam ze sie niestety krepuje i wole na osobnosci
Kazdy powinien to zrozumiec
Sa to chwile intymne matki z dzieckiem....

Co do ubierania to mysle ze tak jak napisalas to jest ok...
Juz jej chyba nie przykrywalas niczym do tego...?
A w centrum handlowym to bym sciagnela kurteczke...

Cytat:

Przy MM to ponoc tez nie jest nic zlego o ile mala nie prezy sie i ewidentnie
nie ma zatwardzenia.... Probuj ja dopajac wiecej (woda przegotowana najlepiej)
i zobaczysz ze kupki beda czesciej

U mnie nudy...

Wszystko boli, skurczy zero, nie rodze

Nalazilam sie dzisiaj po socjalach....
Bo tutaj daja dla bezrobotnych matek takie pieniazki na wozek i inne ✂✂✂✂✂✂✂ki dla dziecka..
Fakt ze czeba sie nalazic zeby to dostac (bylam 3 razy i za kazdym razem po 2 godziny w kolejce), nakserowac mase papierow itd..No ale sie oplacilo bo w przyszly czwartek dostane czek na 400 eurakow...

Stary 2011-09-27, 21:52   #4933
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy Leosia po tej stronie brzuszka Leoś zawitał o 15:15 4260gr i 56cm do kochania 9 pkt Apgar
Aniu, wielkie gratulacje i życzenia zdrowia dla Ciebie i Leosia. Nareszcie się doczekałaś

Kasiuleczkokuleczko, gratuluję ekspresowego porodu Amelki Z Filipem chyba też ładnie Ci poszło

Cytat:
A ja mam takiego pomysła na nowy tytuł:
Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa...
Bardzo fajny

Cytat:
jak karmisz cysiem tylko to podobno raz na tydzień nawet może i to jest ok (tak mówili u mnie na SR) a jak MM to może mało dopajasz. Kładź na brzusiu to też pomaga na koopki
Na pewno tak? Ja wczoraj wyczytałam, że na piersi to od gdzieś 5 do nawet 10 kup na dobę, a przy mm mniej. Zauważyłam, że jak jeszcze karmiłam piersią to częściej kupa była (za to jakby mniejsza).

Archinta, może i jesteś zołzą (choć nie zauważyłam ), ale na Ciebie nie można się gniewać

Lulla, fajnie, że już w domu A z karmieniem widzę, że miałyśmy podobne przejścia Dobrze, że to już za Tobą
A dawali Ci w szpitalu oksytocynę na zwijanie się macicy (ja miałam najpierw w kroplówce, potem w zastrzykach)?

Lausanne, wielkie za Was

Gratuluję tym, co mają domyślnych mężów

U mnie jakieś niedoczasy ostatnio Wczoraj do tego miałam schiza, bo martwiłam się pępkiem, katarem i jeszcze znalazłam odparzenia na Benka pupie. Ja, taka lajtowo podchodząca, sama stałam się przewrażliwioną matką-wariatką Dziś już lepiej - pępek wczoraj wieczorem odpadł (i teraz łatwiej mi go czyścić, bo ta sucha końcówka nie zasłania widoków), katar i odparzenia (bo to chyba to) leczymy. Poza tym byłam na wizycie u gina (nie mojego, bo ten na urlopie, tylko u tego na NFZ, co to mi w ciąży kazał z plamieniami do pracy łazić), wyjął mi szwy, zrobił szybkie usg i był wyjątkowo miły
A jutro spróbuję jeszcze poćwiczyć z Benusiem karmienie z piersi, póki cos tam mam. Ja już wszystko wyleczyłam, a może i on będzie bardziej spokojny przy tym, zobaczymy co nam z tego wyjdzie

Acha, a Wy pisałyście o skarpetkach pod pajace, ale o pajace z zakrytymi nóżkami Wam chodziło? To pod takie też skarpety?

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-09-27 o 21:56
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 21:55   #4934
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
a mój nic ja to kwiaty ostatnio dostałam hmmm ... nie pamiętam czy w grudniu na rocznice zwi azku, chyba nie ... jak nie to takim razie ostatni bukiet jaki dostałam to ślubny, o ile można tak powiedzieć bo nawet sama po niego byłam w kwiaciarni
Cytat:
właśnie też się zastanawiam bo Natalcia od soboty kupci nie robiła coś mi świta o czpokach glicerynowych czy jakoś tak ale nie jestem pewna
Cytat:

moja niuńka też lubi leżaczek, zwłaszcza jak drga to ma wielkie oczy
jeeeej, zazdraszczam
a mój już dostał "podziekowanie" tylko za co?
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

rozwaliłaś mnie!!!! dzięki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!

Ja jestem z tych co nie wyobrażają sobie karmić przy kimś , więc w zupełności Cie rozumiem
prosim

ja sobie też nie wyobrażałam, ale jakoś mi się teraz odmieniło
Cytat:
jejć, oby mu przeszło

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Dzięki
Ja nawet zamówiłam sobie na jutro pierogi
pierogi a mi mama teraz nie zrobi pierogów, a na pewno nie z kapustką i grzybkami chyba że wybiore się do pierogarni i cichaczem zjem kilka
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Usiłuję Was nadrobić, jestem przy 152 stronie i zaraz muszę spać.
W poniedziałek byliśmy w O. na kontroli i przy okazji ja u gina. Mówił, że po cc to plamienia mogą być do 8 tyygodni, pokazywał mi szwy wewnętrzne i jak one będą się rozpuszczać to jeszcze plamienia mogą być. Franuś zniósł wyprawę dzielnie, byl bardzo gezczny, ale wieczorem urządził taki koncert, że padłam o 21.
Dzisiaj od rana mieliśmy gości - moją babcię, był marudny, ale znośnie, teraz tata go usypia.
Jutro chyba nadrobię resztę.

Cotuś mój ma tak samo, daję wtedy smoka, bo wiem, ile jadł i że się najadł. Tak mi zresztą kazała pediatra.

Kolorowych, jutro resztę nadrobię, przepraszam, ale padam na nos.

Miss.hot nasz bez bujania nie zasypia, nie ma szans, bardzo rzadko się uda. Tylko ręce, noszenie, bujanie, inaczej płacz.
dla Franusia
ja też tak "oszukuje" zmokiem czasami, ale Natalcia nie zawsze się daje oszukać

kolorowych kochana spokojnej nocki

Natalcia ululana śpi, tatuś tez ululany śpi a ja czekam aż pralka skończy pranie i oglądam apetyt na życie Anka ma Roana Marite, ładnie wgląda ten wózeczek
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 21:56   #4935
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Kochana dasz rade...nawet jak dokarmisz mm to przeciez nie zrobisz malemu krzywdy......
Daj znak o wyczytalas o kolkach... Bo ja tez sie ich panicznie boje....
A, nic ciekawego.Nie wiadomo kiedy przyjdzie, niewiadomo kiedy pójdzie...

Ja zwariuje zaraz, ja pier.... ja wiem, że już nudna jestem, ale zaraz zwariuje.
Ryczeć mi się chce. Mały od około 16 pełna aktywność. Przystawiony do cycka usypia na nim. Kiedy go odczepiam budzi się i szuka od nowa. Podczepiam i tak w kółko. Teraz zjadł więcej więc spał na moich kolanach. Odłożyłam go a on znowu obudzony, niespokojny, szuka... Straszna bezsilność i mega rozdraznienie mnie ogarnia. Ogólnie jest taki cudny, ale ma jakieś dziwne napady z tym głodem i cyckiem, że ja już nie ogarniam.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 22:03   #4936
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zwariuje zaraz, ja pier.... ja wiem, że już nudna jestem, ale zaraz zwariuje.
Ryczeć mi się chce. Mały od około 16 pełna aktywność. Przystawiony do cycka usypia na nim. Kiedy go odczepiam budzi się i szuka od nowa. Podczepiam i tak w kółko. Teraz zjadł więcej więc spał na moich kolanach. Odłożyłam go a on znowu obudzony, niespokojny, szuka... Straszna bezsilność i mega rozdraznienie mnie ogarnia. Ogólnie jest taki cudny, ale ma jakieś dziwne napady z tym głodem i cyckiem, że ja już nie ogarniam.
Cotka, a może Twój Filip ma po prostu bardzo dużą potrzebę ssania, a nie że ciągle głodny? Czytałam, że niektóre niemowlaki mają tak i wtedy matka myśli, że to głód i podaje pierś, z czego taki agent też zadowolony, bo może sobie possać i się uspokoić. Bo piszesz, że smoczek lubi, to może to to?

A do mnie jutro przychodzi ta położna środowiskowa. Ciekawe po co, chyba dziecko zobaczyć

To oddalam się do prasowania, dobrej nocy

Edit: Kurdę, a co z nowym wątkiem? Założłabym już, ale z jakim tytułem? Może tym Madzialeny?

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-09-27 o 22:08
Stary 2011-09-27, 22:07   #4937
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Aniu, wielkie gratulacje i życzenia zdrowia dla Ciebie i Leosia. Nareszcie się doczekałaś

Kasiuleczkokuleczko, gratuluję ekspresowego porodu Amelki Z Filipem chyba też ładnie Ci poszło

Bardzo fajny

Na pewno tak? Ja wczoraj wyczytałam, że na piersi to od gdzieś 5 do nawet 10 kup na dobę, a przy mm mniej. Zauważyłam, że jak jeszcze karmiłam piersią to częściej kupa była (za to jakby mniejsza).

Tak mówili u mnie na SR że może być po każdym karmieniu a może też duuużo rzadziej i że to norma podobno.

Archinta, może i jesteś zołzą (choć nie zauważyłam ), ale na Ciebie nie można się gniewać

Lulla, fajnie, że już w domu A z karmieniem widzę, że miałyśmy podobne przejścia Dobrze, że to już za Tobą
A dawali Ci w szpitalu oksytocynę na zwijanie się macicy (ja miałam najpierw w kroplówce, potem w zastrzykach)?

Lausanne, wielkie za Was

Gratuluję tym, co mają domyślnych mężów

U mnie jakieś niedoczasy ostatnio Wczoraj do tego miałam schiza, bo martwiłam się pępkiem, katarem i jeszcze znalazłam odparzenia na Benka pupie. Ja, taka lajtowo podchodząca, sama stałam się przewrażliwioną matką-wariatką Dziś już lepiej - pępek wczoraj wieczorem odpadł (i teraz łatwiej mi go czyścić, bo ta sucha końcówka nie zasłania widoków), katar i odparzenia (bo to chyba to) leczymy. Poza tym byłam na wizycie u gina (nie mojego, bo ten na urlopie, tylko u tego na NFZ, co to mi w ciąży kazał z plamieniami do pracy łazić), wyjął mi szwy, zrobił szybkie usg i był wyjątkowo miły
A jutro spróbuję jeszcze poćwiczyć z Benusiem karmienie z piersi, póki cos tam mam. Ja już wszystko wyleczyłam, a może i on będzie bardziej spokojny przy tym, zobaczymy co nam z tego wyjdzie

Acha, a Wy pisałyście o skarpetkach pod pajace, ale o pajace z zakrytymi nóżkami Wam chodziło? To pod takie też skarpety?
No właśnie, dziwne nie wiadomo że jak nie ma stópek w pajacu to trzeba dać ale jak jest ze stópkami to można dać ewentualnie ale na wierzch raczej niż pod to chyba, zresztą nie wiem nie znam się, ja tam nosicielką ciągle jestem

Cotuś Ty masz ciężko ale ja Cie kochana mogę tylko

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 22:15   #4938
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

Karmie mm.....i wczesniej nie dopajalam ....ale teraz zaczelam dawac herbatke koperkowa..no i kupka byla wczoraj a dzisiaj nic....
Stary 2011-09-27, 22:15   #4939
acelinka
Zakorzenienie

agnyska, może być ten tytuł chyba w sumie były tylko dwie propozycje? Coś się nam wena skończyła na tytuły
Stary 2011-09-27, 22:19   #4940
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Cotka, a może Twój Filip ma po prostu bardzo dużą potrzebę ssania, a nie że ciągle głodny? Czytałam, że niektóre niemowlaki mają tak i wtedy matka myśli, że to głód i podaje pierś, z czego taki agent też zadowolony, bo może sobie possać i się uspokoić. Bo piszesz, że smoczek lubi, to może to to?

A do mnie jutro przychodzi ta położna środowiskowa. Ciekawe po co, chyba dziecko zobaczyć

To oddalam się do prasowania, dobrej nocy

Edit: Kurdę, a co z nowym wątkiem? Założłabym już, ale z jakim tytułem? Może tym Madzialeny?
Też tak myślałam. Tym bardziej, że wygląda na najedzonego i jak się odczepia to aż mu mleko bokiem spływa. Bardzo często siusia ( a swoją drogą co chwile wylewa mu się bokiem albo na plecach - ma ktoś tak? Pampek niby dobrze założony, więc nie wiem ocb) Sama już nie wiem, trudne to do ogarnięcia.
Poza tym u mnie marudzi a oddany babci, która do niego mówi, głaszcze i robi jakieś magie i cuda uspia albo sobie siedzi i daje rade. U mnie jak mnie widzi, wypluwa smoka i cały oczekujący. Jak nie dostanie to się denerwuje.
Zaraz pewnie i tak wyląduje u mnie na cycku. Ah

Irmith - nie chcę mówić że mam ciężko, bo poza tym wiszeniem to mały nie sprawia kłopotów i mam nadzieję że już zostanie taki grzeczny i że wyjaśni się skąd ta potrzeba wiszenia na cycku.
Ok idę się przespać póki ktoś zajmuje się maluszkiem

przepraszam że tak przynudzam ciągle o tym samym i ciągle o sobie... jutro wizyta położnej i w przychodni więc może te babeczki mnie nakierują co robię nie tak... i już nie będę

Kolorowych

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-09-27 o 22:22
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 22:27   #4941
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

właśnie też się zastanawiam bo Natalcia od soboty kupci nie robiła coś mi świta o czpokach glicerynowych czy jakoś tak ale nie jestem pewna

No wlasnie moja robi co dwa dnia....Moja sis tez dawala czopki na kupki ale dawala tylko pol czopka........

Cytat:

Wspolczuje bo moja tez chyba miala przedwczoraj.....Trzymam kciuki zeby szybko przeszlo..

Cytat:

Monia jak często dajesz infacol???
Jak mała/??

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Ancia niby powinno sie dawac przed kazdym karmieniem....ja daje tak srednio 3 razy dziennie....
Moja mala dzisiaj ma jakis dzien na spanie..za to ostatnie dwa dni byla jakas niespokojna,....i mysle ze zaczyna miec kolki....choc nie wiem czy kolki sa codziennie.....Dziekuje kochana ze pytasz....
Stary 2011-09-27, 22:33   #4942
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
oj współczuje wam tych kolek oby było lepiej

moja w leżaczku siedzi tak towarzysko, nie zasypia, a świat podziwia. wiem, że może byc problem więc nie przesadzam, ale dzięki za ostrzeżenie

Dziewczyny dajecie juz maluszki do lezaczkow....?? Bo jak ja moja mala dalam to mi mama zwrocila uwage ze sie jeszcze nie powinno bo za wczesnie....A tu fotka malej jak jest w lezaczku ......wyglada taka jakas zmasakrowana....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02753.jpg (64,2 KB, 65 załadowań)
Stary 2011-09-27, 22:41   #4943
acelinka
Zakorzenienie

cotka a jakie pampki używasz, 1 czy 2? moze większe by się przydały z tym jedzeniem to mi się wydaje, że to jednak potrzeba ssania a nie głodek a jak jest u Ciebie to spryciarz wie co może dostać i dlatego taki marudny jest
wcale nie przynudzasz

Monia, ślicznotka podoba mi się baaardzo ten leżaczek, ale jednak sie zdecydowałam na ten z FP z lwem bo może funkcja krzesłka się przyda i nie będe już kupowac do karmienia krzesełka, bo nie będe miałą gdzie tego wszystkeigo trzymać już się boje natłoku zabawek za kilka miesięcy

popatrzałam na tą karuzele rainforest z FP na all i ona kosztuje 150 zł no ale bajerancka jest, to fakt, musimy to przemyśleć

chyba musiałabym to pranie w końcu rozwiesić i iść spać

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-09-27 o 22:43
Stary 2011-09-27, 22:48   #4944
MoniaZ82
Wtajemniczenie

A ja dzisiaj zakupilam lozeczko turystyczne....mam nadzieje, ze je wykorzystam.... bo zauwazylam ze mala nie chce spac sama w sypialni.....

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
bawek za kilka miesięcy

popatrzałam na tą karuzele rainforest z FP na all i ona kosztuje 150 zł no ale bajerancka jest, to fakt, musimy to przemyśleć

chyba musiałabym to pranie w końcu rozwiesić i iść spać

Pokaz karuzelke....
Stary 2011-09-27, 22:58   #4945
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, dziwne nie wiadomo że jak nie ma stópek w pajacu to trzeba dać ale jak jest ze stópkami to można dać ewentualnie ale na wierzch raczej niż pod to chyba, zresztą nie wiem nie znam się, ja tam nosicielką ciągle jestem
To ja nie daję, w sumie po co?

Cytat:
agnyska, może być ten tytuł chyba w sumie były tylko dwie propozycje? Coś się nam wena skończyła na tytuły
Jeszcze patrzałam na tytuł, który był wcześniej prawie wybrany w sondzie, ale już nie mieszam
To może być? Niech ktoś jeszcze powie, to zaraz zakładam.

Cytat:
Też tak myślałam. Tym bardziej, że wygląda na najedzonego i jak się odczepia to aż mu mleko bokiem spływa. Bardzo często siusia ( a swoją drogą co chwile wylewa mu się bokiem albo na plecach - ma ktoś tak? Pampek niby dobrze założony, więc nie wiem ocb) Sama już nie wiem, trudne to do ogarnięcia.
Poza tym u mnie marudzi a oddany babci, która do niego mówi, głaszcze i robi jakieś magie i cuda uspia albo sobie siedzi i daje rade. U mnie jak mnie widzi, wypluwa smoka i cały oczekujący. Jak nie dostanie to się denerwuje.
Zaraz pewnie i tak wyląduje u mnie na cycku. Ah
To nam się też tak z pampków wylewa. Przynajmniej raz dziennie ciuszki są przemoczone od pieluchy. Ale Benik mały jest, ma dopiero 3,5 kg i uzywamy 1. Już się kończą i nie mam zapasu, to zobaczymy jak w większych to będzie wyglądać.

A Filip - jak byłby głodny to chyba nie dałoby się go uspokoić. Przynajmniej z moim ten numer nie przejdzie Niedźwiedź jak głodny to zły

Cytat:
Monia, ślicznotka podoba mi się baaardzo ten leżaczek, ale jednak sie zdecydowałam na ten z FP z lwem bo może funkcja krzesłka się przyda i nie będe już kupowac do karmienia krzesełka, bo nie będe miałą gdzie tego wszystkeigo trzymać już się boje natłoku zabawek za kilka miesięcy
Dałabyś linka? Bo to chyba to, co i mnie zainteresowało kiedyś, a sama nie znajdę.

Stary 2011-09-27, 22:59   #4946
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dzisiaj zakupilam lozeczko turystyczne....mam nadzieje, ze je wykorzystam.... bo zauwazylam ze mala nie chce spac sama w sypialni.....

Pokaz karuzelke....
a Ty poka, poka łóżeczko
może się Niunia przyzwyczai i będzie spać w swoim łóżeczku

karuzelke dzisiaj dziewczyny wstawiały, taka
http://allegro.pl/fisher-price-karuz...823398130.html

agnyska, prosim
http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-t2518-3w1-kurier-i1823397848.html

my tego leżaczka jeszcze nie mamy, bo niunia dostanie w niedziele na chrzciny ale konsultowałam z bratową zakup bo pytała jaki chce i wybrałam ten

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-09-27 o 23:03
Stary 2011-09-27, 23:03   #4947
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
a Ty poka, poka łóżeczko
może się Niunia przyzwyczai i będzie spać w swoim łóżeczku

karuzelke dzisiaj dziewczyny wstawiały, taka
http://allegro.pl/fisher-price-karuz...823398130.html

Kurde ale wypasiona ta karuzelka....

a to lozeczko.......
http://www.argos.co.uk/static/Produc...s|14417593.htm
Stary 2011-09-27, 23:06   #4948
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hejka witam się znowu wieczorową porą
Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
O, zapomniałam pochwalić małża, że jednak pamiętał o kwiatach z okazji narodzin dziecka i przyniósł mi wczoraj bukiet 10 róż.

Cytat:
]

ja też Wam pokaże niunie, jak ją dzisiaj babcia wystroiła na spacerek grubiutko wygląda w tej sukenusi
cudna
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
hej wpadam się przywitać nie udaję nawet że przeczytalam więcej niz kilka ostatnich postow. Nie dam rady. Dwojka dzieci, mała deprecha i nieustanna walka o rodzinę która mnie niedługo doprowadzi do psychiatryka nie pozostawiaja mi dużo czasu na przyjemności. Ale proszę docenić to że pomyslalam zeby grzecznie przyjsc i powiedziec "dzien dobry"

Małgonia jest cudowna urocza i kochana ale ma katar
Konrad tez ma katar i jest raz zakochany w siostrze a raz totalnie ja olewa (wlaśnie uswiadomilam sobie ze użyłam tego słowa po raz pierwszy w zyciu w odniesieniu do walsnych dzieci. Jakos uzywamy slowa "dzidzia" zeby K. wiedzial o kogo chodzi. A siostra tak przyjemnie brzmi)

dziewczyny dla takich fajnych mężów - każdego z nich możecie ode mnie pochwalić
hejka dużo zdrówka dla dzieciaczków i wytrwałości dla Mamusi
Cytat:
A ja mam takiego pomysła na nowy tytuł:
Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa...
super tytul
Cytat:
E tam grubiutko, widać że jej nic nie brakuje słodziusia jest

A powiedzcie jak ubieracie smerfy to skarpetki dajecie pod pajac czy na wierzch?? Ja myślałam że na wierzch a na filmikach o ubieraniu w szpitalu widziałam że pielęgniarka dawała pod spód
nam na Sr mówili, że bezpośrednio na stópki
Cytat:
I uwaga uwaga

BordAna
gratulacje kochana

GRATULACJE WIELKIE SZYBCIUTKO POSZŁO I LEOŚ DUŻY CHŁOPAK
Cytat:
Ja tak na chwile... jutro teściowie przylatują..i pewnie będzie mnie sporo mniej przez ten tydzień.. boje się jak cholera jak to przeżyje z nimi..ehh..mam nadzieję,że jakoś to będzie.

za bezproblemową wizytę teściów
Cytat:

dla Męża
Cytat:
dobre a na mnie ( ku memu WIELKIEMU zaskoczeniu ) piękne czerowne róze czekały w domu, jak ze szpitala przyszłam. a mąż sam kupił mi piękny pierścionek. chwalę go po cichu, żeby nie usłysz
no no
Cytat:
Dzisiaj od rana mieliśmy gości - moją babcię, był marudny, ale znośnie, teraz tata go usypia..
super, że Franek tak dzielnie zniósł podróż i wizyta udana

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 23:06   #4949
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
agnyska, prosim
http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-t2518-3w1-kurier-i1823397848.html

my tego leżaczka jeszcze nie mamy, bo niunia dostanie w niedziele na chrzciny ale konsultowałam z bratową zakup bo pytała jaki chce i wybrałam ten
Dzięki, to było to

Stary 2011-09-27, 23:07   #4950
acelinka
Zakorzenienie

Monia,
a nooo, bajerancka, ale cena karuzelki tez bajerancka jeszcze mnie kręcą te karuzelki z projketorem, coś takiego:
http://allegro.pl/karuzela-z-misiami-fisher-price-c0108-projektor-i1835665788.html?abAuth

fajne łóżeczko, bez zbędnych bajerów jak dla mnie takie są najlepsze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości