|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
chyba jeszcze żadna, ale z tego co Monia pisała to się mocno nad tym zastanawia
|
|
#4352 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
a mojej Nati coś się dzisiaj poprzestawiało, w dzien prawie wcale nie spała, no rano z pół godzinki na spacerze łącznie Z godzinkę, a tak w ogóle niet, od tych spacerów nogi mi odpadaja, zrobiłam dzisiaj chyba ze 20 km. stopy to mnie tak bolą od spacerów iręce od noszenia wieczornego, no nie wiem cos jej się w główce poprzestawiało, teraz śpi z 5 min. idę zaraz głowę umyć i siebie ogólnie bo się cała lepię,
byłam dzisiaj w outlecie i kupiłam super płaszczyk taki za pupę a właściwie 2 płaszczyki bo nie mogłam się zdecydować, jeden czarny h&m (70 zł.), drugi taki zgaszony czerwony GAP ( 60 zł.) normalnie nowe i aż grzech nie wziąć, a takie fajne cieplejsze, cos nie chce mi sie pisać, w ogóle nie mam siły, chce mi się jeść ale najpierw mszę sie umyć ,później poczytam recenzje białej perły, bo ja prawie zawsze czytam recenzje zanim coś kupię, jak są dobre to kupię, oki już Wam nie smęcę |
|
|
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
Zapałeczka, jak Boga kocham nie zapłaciłabym. Niech zrobi to ta pielęgniarka jak popełniła błąd. A co jeżeli fizycznie nie mielibyście pieniędzy ?! Boże co za ludzie ...
U mnie było coś takiego, że tydzień temu chcieliśmy też szczepienie i mówię że 5w1 + wzw typ b to pielęgniarka mówi, że 100 +35 za wzw sobie myślę ok, ale jakoś mi świtało czy wzwb jest płatne...nie wiedziałam, wydawało mi się że za friko. Dzisiaj idziemy i mówię pielęgniarce że 3w1 i wzw a ona do Nas ( inna pielegniarka) wzw jakies tam czy normalne, a Ja sobie myślę "Ooo to są jednak normalne" i doszłam do wniosku, że tamta chciała z Nas kasiorę wyciągnąć i tak zapłaciliśmy tylko 100zł ![]() Patik co się dzieje? brakuje tu Twoich postów !! Wodaqua nie wiem czemu ale wydaje mi się że zielone kupy to znak, że coś było nie tak zjedzone przez Ciebie i że śluz czasem bywa - w formie oczyszczenia jelit. Jak długo czekałaś za nim poszłaś do pediatry? Ja dawałam Emilie espumisan na wzdęcia, bo je miała dosyć mocne przez to że winogrona zjadłam, odstawiłam po dwóch dniach i jest lepiej. Może spróbuj odstawić też, bo teoretycznie Espumisan ma działaś aby były bąki nie ? a jak nie ma z czego zrobić tych bąków, to może wtedy wariuje w jelitach ? Nie wiem ja to tak sobie tłumaczę Ja to podchodzę czasem do kup, wzdęć jak do doświadczenia, obserwuje ok2 dni i notuje sobie w głowie czy po espuminsanie bylo lepiej z wzdeciami, czy bez tez jest lepiej, czy kupa sie powtarza i kiedy sie powtarza...tak mialam z kozami, codziennie psikalam woda morska aby wyciagnac zielone kozy, mysle sobie dam spokoj 1-2 dni i zobacze czy nadal harczy - harczala w nocy nawet po odciagnieciu. Odkladam wode morska i co ? i tez harczy a nie ma zielonych kóz... wiec nie daje wody.My po paralotni Mały niedosyt jest, więc pewnie prędzej czy później ponownie się tam zjawimy. Emilie śpi i była normalna cały dzień, póki co zero gorączki itd. Mam nadzieję, że nie będzie jej w ogóle. Zauważyłam, że jak nie raz domaga się co2h papania, to więcej ulewa serkiem,więc raczej będę brała ją na przetrzymanie. |
|
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
Ja używałam miesiąc plastrów Evra. Niestety na dalsze opakowania brakło mi kasy, ale spasowała mi ta forma antykoncepcji.
Jak będę przy kasie, to wykupię sobie dwa pozostałe opakowania z recepty. Ale sie zle czuję, kręci mi się w głowie, niedobrze mi... Jej. Jeny, 1, 2 pazdziernika mam już zjazd w szkole. 1 nie pojadę, bo mam chrzest dziecka, ale 2 już pojadę. Pierwszy raz zostawię moich panów razem na tak długo... A jutro na lekcje wychowawcze z dzieckiem. Mam przygotowane dwa tematy lekcyjne - 1. Agresja w naszym otoczeniu i 2. Czy niepełnosprawny znaczy inny? Powiem Wam szczerze, że nie chce mi się ✂✂✂uc** ...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
Marina a mnie by się chciało, taka mała odskocznia
a jak duży Pan się spisuje ?Brunetka Ja w ogóle nie wiem o czym piszesz ![]() ODDAM BRZUCH W DOBRE RĘCE !! ZA DARMO !! |
|
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetka ja się zastanawiaam ad tym Nuvaringiem... bede u gina 03.10 to się wypytam co on o tym myśli
|
#4357 | |||
|
Zadomowienie
|
Cały dzień jednego posta piszę...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie choruj nam.Nerolka wszystkiego co najlepsze dla Ciebie i Twojej rodzinki |
|||
|
|
|
#4358 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziekuję Wam wszystkim.Kochane jesteście.Jak zawsze zresztą ![]() Ja mam jeszcze tabletki Azalia ale tez myślę o krążku. Będę podpytywać bo Sygine chyba tez będzie nakładać krążek? |
||||
|
|
|
#4359 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny naszło mnie na cukierki kopiko... Myślicie, że można podczas karmienia piersią? Bo bym je mogła pochłaniać tonami...
|
#4360 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde mole moje Dziecię ma z tyłu główki i na plecach do połowy czerwone plamy
Jak myślicie, co to za cholerstwo się przyplątało ???
|
#4361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej że teraz chyba jak zaczęłaś 5w1 to już nie ma powrotu na te oddzielne tylko trzeba ciągnąć skojarzonymi wszystkie dawki... co za ludzie.. Cytat:
a ja bym im nie zapłaciła za takie coś bo w końcu to ich pomyłka..
|
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoś mi powie o co kaman z tą siatką centylową ?!
Patrzę do książeczki przy wadze ma 90C a przy wzroscie 97C ![]() |
|
|
|
#4363 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() To widzę, że wszędzie tak namawiają do tych płatnych...
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też bym nie zapłaciła
![]() Zresztą co to za kuźwa mało kompetentna baba co w laboratorium ze szczepionkami się myli a jakby zamiast tych wzięła zupełnie inną szczepionkę nie dla niemowlaka
|
#4365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mojej Emilie pojawiła się raz mega duża śluzowata zielona i po niej sama zielona i już nie było. Na 1 str link odnośnie śluzu w koopie. Cytat:
Ja bym tam zjadła gdybym miała ochotę. Im dłużej się zastanawiasz co masz jeść a czego nie, to potem będziesz widziała same uczulenia ![]() Cytat:
Może za ciepło mu było. Moja ma włosy ciemne to nie zawsze widzę, czy ma placki czerwone czy nie. Zrób zdjęcie tych potówek, zbadamy sprawę ![]() Boshe ! Spraw aby mi się nie chciało JEŚĆ, tak jak mi się chce normalnie tasiemca mam - chyba ![]() |
|||
|
|
|
#4366 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za odpowiedzi na temat ubierania i owoców
Gdzie jesteś Zanka? Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-09-27 o 21:13 |
|
|
|
#4367 |
|
BAN stały
|
U nas wczoraj była środowiskowa i pytała o szczepienia(kiedy były i kiedy następne).
Mówię,ze zrobione a we środę kolejne.Spytała jakie,to ja na to,ze na NFZ i powiedziała,że bardzo dobrze bo nie jest za tymi skojarzonymi,za duze obciażenie dla małego organizmu. Ja wyrzutów nie mam bo gdyby były kiepskie,to byłyby wycofane a nikt nie będzie grał na moich uczuciach i już. |
|
|
|
#4368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze leciał ! Co za BABSZTYL ![]() jestem przekonana że zrobiła to SPECJALNIE !! Youyou nawet nie myślę, co by było gdyby dała inną szczepionkę |
|
|
|
|
#4369 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marinko kochana a ja nadal rozkładu zajęć nie mam a ja się 5 minut zastanawiałam co miałąś na myśli pisząć że Ci się nie chce i jak Ci się nie chce- i dopiero zajarzyłam fajne tematy zajęć wymyśliłaś Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-28 o 10:19 |
|||
|
|
|
#4370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 90% dzieci w jej wieku waży mniej od niej i 97% dzieci jest krótszych
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo to moja królewna się wybija ![]() no ale mamusia wysoka i tatuś też ![]() Niech rośnie jak na drożdżach |
|
|
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynt myślałyście jak/kiedy rozszerzyć diete i kiedy wprowadzic gluten?
|
|
|
|
#4373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja cały dzień jem
|
|
#4375 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, wszędzie namawiają, poruszałam ten temat jakiś czas temu, grają na uczuciach rodziców i nagabują wręcz na płatne aż szlag trafia no ale co zrobić... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja również sądzę że to było celowe - po dobroci nie weźmiesz to Ci podstępem wcisną... i takie już musisz brać do końca więc dla nich kasa w kieszeń Cytat:
|
|
|
#4376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Angiel ski system zdrowia. wizytę mam na 6 października. ja mam fajną GP - wystarczy że powiem, że czuję się niepewnie tam na dole i ona zajrzy i zbada. zamierzam jednak mimo wszystko pójśc do polskiej ginekolog prywatnie.Zszokowało mnie Twoje badanie. to po co w ogóle ty tam byłaś obecna??to samo mogli zrobic przez telefon. nikt ci nie oglądał podwozia???kurczę, nie masz polskiej gin gdzieś tam u siebie?![]() o szczepionce to mi mówiono na wizytach po porodowych. położne mnie informowały i health visitor.dziecko powinno byc zaszczepione pod koniec drugiego miesiąca. zapytaj żebyś nie przeoczyła. |
|
|
|
|
#4377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No bo jednak trochę kofeiny tam jest.. Cytat:
|
|
|
#4378 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ja tez tak mam że chce mi się jeść, myślę, że to z powodu pokarmu naszego, zmienia się dla potrzeb dziecka, a ja głód troszkę zapijam herbatkami, no a teraz piję np. kawę zbożową z mlekiem, a już nie wspomnę o słodyczach,
na mikrofali są takie ciasteczka w czekoladzie Oliwki, i te ciastka mówią mi normalnie " zjedz mnie" już miałam nawet jeden w rękach, ale się powstrzymałam, |
|
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
ja planuję pierwsze słoiczki jakoś po skończeniu 5 miesięcy, gluten po 6-tym
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.

i tak zapłaciliśmy tylko 100zł ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i tak ma od kilku dni, wcześniej tego nie było, no i tylko w dzień, w nocy tego problemu nie mam - bo piersi się szybciej napełniają i mleka full to i nie marudzi...
nie choruj nam.

Jak myślicie, co to za cholerstwo się przyplątało ??? 

zębole