Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-27, 20:20   #4351
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Mam pytanie:
Czy któraś z Was stosuje lub stosowała pierścień Nuvaring ????
chyba jeszcze żadna, ale z tego co Monia pisała to się mocno nad tym zastanawia
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 20:20   #4352
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

a mojej Nati coś się dzisiaj poprzestawiało, w dzien prawie wcale nie spała, no rano z pół godzinki na spacerze łącznie Z godzinkę, a tak w ogóle niet, od tych spacerów nogi mi odpadaja, zrobiłam dzisiaj chyba ze 20 km. stopy to mnie tak bolą od spacerów iręce od noszenia wieczornego, no nie wiem cos jej się w główce poprzestawiało, teraz śpi z 5 min. idę zaraz głowę umyć i siebie ogólnie bo się cała lepię,
byłam dzisiaj w outlecie i kupiłam super płaszczyk taki za pupę a właściwie 2 płaszczyki bo nie mogłam się zdecydować, jeden czarny h&m (70 zł.), drugi taki zgaszony czerwony GAP ( 60 zł.) normalnie nowe i aż grzech nie wziąć, a takie fajne cieplejsze,
cos nie chce mi sie pisać, w ogóle nie mam siły, chce mi się jeść ale najpierw mszę sie umyć ,później poczytam recenzje białej perły, bo ja prawie zawsze czytam recenzje zanim coś kupię, jak są dobre to kupię,
oki już Wam nie smęcę

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 20:21   #4353
zanetaa88
Zakorzenienie

Zapałeczka, jak Boga kocham nie zapłaciłabym. Niech zrobi to ta pielęgniarka jak popełniła błąd. A co jeżeli fizycznie nie mielibyście pieniędzy ?! Boże co za ludzie ...

U mnie było coś takiego, że tydzień temu chcieliśmy też szczepienie i mówię że 5w1 + wzw typ b to pielęgniarka mówi, że 100 +35 za wzw sobie myślę ok, ale jakoś mi świtało czy wzwb jest płatne...nie wiedziałam, wydawało mi się że za friko. Dzisiaj idziemy i mówię pielęgniarce że 3w1 i wzw a ona do Nas ( inna pielegniarka) wzw jakies tam czy normalne, a Ja sobie myślę "Ooo to są jednak normalne" i doszłam do wniosku, że tamta chciała z Nas kasiorę wyciągnąć i tak zapłaciliśmy tylko 100zł

Patik co się dzieje? brakuje tu Twoich postów !!

Wodaqua nie wiem czemu ale wydaje mi się że zielone kupy to znak, że coś było nie tak zjedzone przez Ciebie i że śluz czasem bywa - w formie oczyszczenia jelit. Jak długo czekałaś za nim poszłaś do pediatry? Ja dawałam Emilie espumisan na wzdęcia, bo je miała dosyć mocne przez to że winogrona zjadłam, odstawiłam po dwóch dniach i jest lepiej. Może spróbuj odstawić też, bo teoretycznie Espumisan ma działaś aby były bąki nie ? a jak nie ma z czego zrobić tych bąków, to może wtedy wariuje w jelitach ? Nie wiem ja to tak sobie tłumaczę Ja to podchodzę czasem do kup, wzdęć jak do doświadczenia, obserwuje ok2 dni i notuje sobie w głowie czy po espuminsanie bylo lepiej z wzdeciami, czy bez tez jest lepiej, czy kupa sie powtarza i kiedy sie powtarza...tak mialam z kozami, codziennie psikalam woda morska aby wyciagnac zielone kozy, mysle sobie dam spokoj 1-2 dni i zobacze czy nadal harczy - harczala w nocy nawet po odciagnieciu. Odkladam wode morska i co ? i tez harczy a nie ma zielonych kóz... wiec nie daje wody.

My po paralotni
Mały niedosyt jest,
więc pewnie prędzej czy później ponownie się tam zjawimy.
Emilie śpi i była normalna cały dzień,
póki co zero gorączki itd.
Mam nadzieję, że nie będzie jej w ogóle.
Zauważyłam, że jak nie raz domaga się co2h papania,
to więcej ulewa serkiem,więc raczej będę brała ją na przetrzymanie.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 20:25   #4354
Marina1
Zakorzenienie

Ja używałam miesiąc plastrów Evra. Niestety na dalsze opakowania brakło mi kasy, ale spasowała mi ta forma antykoncepcji.
Jak będę przy kasie, to wykupię sobie dwa pozostałe opakowania z recepty.

Ale sie zle czuję, kręci mi się w głowie, niedobrze mi... Jej.

Jeny, 1, 2 pazdziernika mam już zjazd w szkole. 1 nie pojadę, bo mam chrzest dziecka, ale 2 już pojadę. Pierwszy raz zostawię moich panów razem na tak długo...

A jutro na lekcje wychowawcze z dzieckiem. Mam przygotowane dwa tematy lekcyjne - 1. Agresja w naszym otoczeniu i 2. Czy niepełnosprawny znaczy inny?
Powiem Wam szczerze, że nie chce mi się ✂✂✂uc** ...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 20:33   #4355
zanetaa88
Zakorzenienie

Marina a mnie by się chciało, taka mała odskocznia a jak duży Pan się spisuje ?

Brunetka Ja w ogóle nie wiem o czym piszesz

ODDAM BRZUCH W DOBRE RĘCE !!
ZA DARMO !!

Stary 2011-09-27, 20:43   #4356
youyou
Zakorzenienie

Brunetka ja się zastanawiaam ad tym Nuvaringiem... bede u gina 03.10 to się wypytam co on o tym myśli
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 20:45   #4357
DaKaro
Zadomowienie

Cały dzień jednego posta piszę...

Cytat:
Napisane przez marmutita Pokaż wiadomość
moja ma gęsty katar który zalega gdzieś głęboko i woda morska plus frida niewiele dają oprócz histerii dziecka
U mnie to samo. Malwinka jak widzi Fridę to wpada w panikę...

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Zaneta88, Ty karmisz przez nakładki więc pytanie mam do Ciebie. Emilie opróżnia Ci do końca cyca podczas karmienia? I czy ładnie Ci je z nakładek? Moja ostatnio coś się popsuła - daję cyca, je spokojnie póki mleko szybciej leci (bo pierś pełna np.), a później ryk więc myślę, że już nie chce jeść, no ale jeszcze próbuję dać, łapie łapczywie ale po chwili znowu wypuszcza i ryk. No to daję drugiego cyca, je spokojnie ale znowu do pewnego momentu a później to samo. No i z reguły już jej odpuszczam. Dziś było podobnie, z tym, że miałam 60 ml odciągniętego mleka, z którym nie wiedziałam, co zrobić więc dałam z butli i co? i zjadła ze spokojem. Wychodzi więc na to, że cyce mi ssie do pewnego momentu, jak jej łatwiej ciągnąć a później dupa i tak ma od kilku dni, wcześniej tego nie było, no i tylko w dzień, w nocy tego problemu nie mam - bo piersi się szybciej napełniają i mleka full to i nie marudzi...
Podłączę się pod temat, bo też karmię tylko przez nakładki. Malwinka często się denerwuje, gdy mleko wolniej płynie. Odrzuca wtedy głowę i pokazuje jak głośno potrafi krzyczeć...

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
jestem strasznie chora mam gardlo zawalone i jeszcze zmiany w oskrzelach. makabra. najchetniej polozulabym sie do lozia
nie choruj nam.

Nerolka wszystkiego co najlepsze dla Ciebie i Twojej rodzinki

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 20:48   #4358
nerola
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
witam się i ja po parudniowej nieobecności
nadrobic na pewno nie dam rady bo mała za bardzo nie daje mamie posiedzieć przy komputerze...a jak śpi to zawsze jest coś do roboty w domu lub na dwór uciekamy

Nerolko kochana wszystkiego najlepszego

u nas po staremu - nadal nam hanka płacze jak brzuszek ją boli, ale poza tym to się coraz "fajniejsza" robi-już sobie tak rozkosznie gaworzy
Dziekuję!!! Oj,jeszcze?
Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Witam
Nerolka 100 latek najlepszego

Agni mam pytanko bylas na 6 tygodniowym przegladzie?
Ja dzis bylam no I nawet mnie nie dotknal, petal sieczy wszystko ok, nawet napisal ,ze cisnienie dobre nie mierzac mi
Zapomnialam zapytac o szczepionke ,czy ONI informuja czy trzeba sie samemu zglosic:confused

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
NEROLA KOCHANA 100LAT!!!!
pociechy z dzieci ni o męża oczywiście

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Nerola przyjmij najserdeczniejsze życzonka.
Sto lat:roz a:

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Beaciu dziękuję!
Ja też trzymam za śluz, by przeszedł, ale mój młody na to samo dostał Pepti.
A my po Rze... Na jedno uszko super, a drugie 45 % słyszenia na 100 %. W tym, że prawdopodobnie to z przyczyn mechanicznych, bo Igor ma ,,predyzpozycje'' do odkładania wosku w uszach...
29 listopada kolejny raz jadę do Rze...

Madziulka pewnie masz rację!

OMG !!!
Co za pięlęgniarki ! a tak w ogóle to pewnie zamierzony ,,chwyt"

]
NEROLA KOCHANA 100LAT!!!!

Igor ma właśnie atak kolki
O kurcze i Igor też?
Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Cały dzień jednego posta piszę...

U mnie to samo. Malwinka jak widzi Fridę to wpada w panikę...

Podłączę się pod temat, bo też karmię tylko przez nakładki. Malwinka często się denerwuje, gdy mleko wolniej płynie. Odrzuca wtedy głowę i pokazuje jak głośno potrafi krzyczeć...

nie choruj nam.

Nerolka wszystkiego co najlepsze dla Ciebie i Twojej rodzinki

Dziekuję Wam wszystkim.Kochane jesteście.Jak zawsze zresztą
Ja mam jeszcze tabletki Azalia ale tez myślę o krążku.
Będę podpytywać bo Sygine chyba tez będzie nakładać krążek?
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 20:48   #4359
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dziewczyny naszło mnie na cukierki kopiko... Myślicie, że można podczas karmienia piersią? Bo bym je mogła pochłaniać tonami...

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 20:51   #4360
jacieeeee
Wtajemniczenie

Kurde mole moje Dziecię ma z tyłu główki i na plecach do połowy czerwone plamy Jak myślicie, co to za cholerstwo się przyplątało ??? Może to być od przegrzania ?? Bo ma potówki na twarzy, to może go zagotowałam niechcący W sumie to sama nie wiem teraz czy to aby na pewno potówki

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 20:52   #4361
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
My byliśmy dziś na szczepieniu... Zła jestem jak cholera
Najpierw się pyta mnie kobita jaką chcemy szczepionkę dla małego, czy płatną czy nie. Więc mówię, że bezpłatną. Wszystko ok, w porządku, małego przebadała lekarka, zanieśliśmy go do szczepienia. Przy szczepieniu płakał biedny niesamowicie, a potem usnął w momencie...
Wszystko fajnie, do czasu, aż pani mówi "120 zł będzie za to". My oczy jak 5 zł i mówimy, że miały być bezpłatne.... Się coś tłumaczyć zaczęła, że usłyszała inaczej, że to i tamto, więc stwierdziliśmy, że bez kłótni zapłacimy, no bo co innego nam zostało...
No i zła jestem, bo kasy prawie u nas brak, a musieliśmy jeszcze płacić za te szczepionki, kiedy to wcale nie było potrzebne.... Bo się babka pomyliła...

Na szczęście mały na razie dzielnie znosi te szczepionki i nic mu nie jest i (odpukać) oby tak zostało...
no to ładnie Cię urządziły... a moge spytać czy to te babsztyle ze Starówki z przychodni na Sandomierskiej? bo mnieteż nagabywały na płatne kilkanaście razy, nawet jak szykowały szczepionkę to pytały czy na pewno nie chce zaoszczędzić dziecku bólu... masakra..

tym bardziej że teraz chyba jak zaczęłaś 5w1 to już nie ma powrotu na te oddzielne tylko trzeba ciągnąć skojarzonymi wszystkie dawki... co za ludzie..
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
no to pięknie rośnie!

co za baba....nie wiem czy dobrze myślę, ale pewnie się celowo "pomyliła...."
z pewnością

a ja bym im nie zapłaciła za takie coś bo w końcu to ich pomyłka..

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 21:06   #4362
zanetaa88
Zakorzenienie

Czy ktoś mi powie o co kaman z tą siatką centylową ?!
Patrzę do książeczki przy wadze ma 90C a przy wzroscie 97C

Stary 2011-09-27, 21:10   #4363
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Zapałeczka, jak Boga kocham nie zapłaciłabym. Niech zrobi to ta pielęgniarka jak popełniła błąd. A co jeżeli fizycznie nie mielibyście pieniędzy ?! Boże co za ludzie ...
No włąśnie przy sobie nie mieliśmy ani grosza, mąż musiał do bankomatu lecieć... Szkoda słów...

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
no to ładnie Cię urządziły... a moge spytać czy to te babsztyle ze Starówki z przychodni na Sandomierskiej? bo mnieteż nagabywały na płatne kilkanaście razy, nawet jak szykowały szczepionkę to pytały czy na pewno nie chce zaoszczędzić dziecku bólu... masakra..

tym bardziej że teraz chyba jak zaczęłaś 5w1 to już nie ma powrotu na te oddzielne tylko trzeba ciągnąć skojarzonymi wszystkie dawki... co za ludzie..

z pewnością

a ja bym im nie zapłaciła za takie coś bo w końcu to ich pomyłka..
Nie, nie ze starówki, a ze smoczki Żałuję jak cholera, że tu małego zapisałam...
To widzę, że wszędzie tak namawiają do tych płatnych...
Stary 2011-09-27, 21:11   #4364
youyou
Zakorzenienie

Ja też bym nie zapłaciła

Zresztą co to za kuźwa mało kompetentna baba co w laboratorium ze szczepionkami się myli a jakby zamiast tych wzięła zupełnie inną szczepionkę nie dla niemowlaka
Stary 2011-09-27, 21:12   #4365
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
hej hej. my po spacerku i przewijam Emila a tam zielonkawa kupka z lekkim śluzem i kawałkami tego co zazwyczaj. martwic się? 3 godziny bylismy na zewnątrz, więc może od tego. a wcześniejsza była żółtawa. i wczoraj nie mógł zrobic kupy przez cały dzień, to może dlatego?:confus ed:
Obserwuj.
U mojej Emilie pojawiła się raz mega duża śluzowata zielona i po niej sama zielona i już nie było. Na 1 str link odnośnie śluzu w koopie.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny naszło mnie na cukierki kopiko... Myślicie, że można podczas karmienia piersią? Bo bym je mogła pochłaniać tonami...
A czemu nie ?
Ja bym tam zjadła gdybym miała ochotę.
Im dłużej się zastanawiasz co masz jeść a czego nie,
to potem będziesz widziała same uczulenia

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Kurde mole moje Dziecię ma z tyłu główki i na plecach do połowy czerwone plamy Jak myślicie, co to za cholerstwo się przyplątało ??? Może to być od przegrzania ?? Bo ma potówki na twarzy, to może go zagotowałam niechcący W sumie to sama nie wiem teraz czy to aby na pewno potówki
Obserwuj.
Może za ciepło mu było.
Moja ma włosy ciemne to nie zawsze widzę,
czy ma placki czerwone czy nie.
Zrób zdjęcie tych potówek, zbadamy sprawę

Boshe ! Spraw aby mi się nie chciało JEŚĆ, tak jak mi się chce

normalnie tasiemca mam - chyba

Stary 2011-09-27, 21:12   #4366
DaKaro
Zadomowienie

Dziękuję za odpowiedzi na temat ubierania i owoców.

Gdzie jesteś Zanka?

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2011-09-27 o 21:13
Stary 2011-09-27, 21:14   #4367
nerola
BAN stały

U nas wczoraj była środowiskowa i pytała o szczepienia(kiedy były i kiedy następne).
Mówię,ze zrobione a we środę kolejne.Spytała jakie,to ja na to,ze na NFZ i powiedziała,że bardzo dobrze bo nie jest za tymi skojarzonymi,za duze obciażenie dla małego organizmu.
Ja wyrzutów nie mam bo gdyby były kiepskie,to byłyby wycofane a nikt nie będzie grał na moich uczuciach i już.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 21:15   #4368
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
No włąśnie przy sobie nie mieliśmy ani grosza, mąż musiał do bankomatu lecieć... Szkoda słów...

Jeszcze leciał !
Co za BABSZTYL
jestem przekonana że zrobiła to SPECJALNIE !!

Youyou nawet nie myślę, co by było gdyby dała inną szczepionkę

Stary 2011-09-27, 21:15   #4369
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Ja używałam miesiąc plastrów Evra. Niestety na dalsze opakowania brakło mi kasy, ale spasowała mi ta forma antykoncepcji.
Jak będę przy kasie, to wykupię sobie dwa pozostałe opakowania z recepty.

Ale sie zle czuję, kręci mi się w głowie, niedobrze mi... Jej.

Jeny, 1, 2 pazdziernika mam już zjazd w szkole. 1 nie pojadę, bo mam chrzest dziecka, ale 2 już pojadę. Pierwszy raz zostawię moich panów razem na tak długo...

A jutro na lekcje wychowawcze z dzieckiem. Mam przygotowane dwa tematy lekcyjne - 1. Agresja w naszym otoczeniu i 2. Czy niepełnosprawny znaczy inny?
Powiem Wam szczerze, że nie chce mi się ✂✂✂uc** ...
na pewno ze zmęczenia się źle czujesz bo musisz tyle na raz ogarniać -

Marinko kochana : cmok: buziak - Ty wiesz za co

a ja nadal rozkładu zajęć nie mam pewnie w piątek będzie na stronie dopiero

a ja się 5 minut zastanawiałam co miałąś na myśli pisząć że Ci się nie chce i jak Ci się nie chce- i dopiero zajarzyłam

fajne tematy zajęć wymyśliłaś długo masz mieć te praktyki?

Cytat:
myśle że jeśli jednym zgrzeszysz to nie zaszkodzi - w końcu to taka kofeina jak w kawie
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
nie pomoge bo nie mam pojęcia, Ale moja ma plamki na tyle główki ale to od leżenia się jej robi ale na pleckach to nie wiem

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-09-28 o 10:19
Stary 2011-09-27, 21:19   #4370
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
To znaczy że Emilie jest duża baba

90% dzieci w jej wieku waży mniej od niej i 97% dzieci jest krótszych
Stary 2011-09-27, 21:26   #4371
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

Ooo to moja królewna się wybija
no ale mamusia wysoka i tatuś też
Niech rośnie jak na drożdżach

Stary 2011-09-27, 21:28   #4372
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dziewczynt myślałyście jak/kiedy rozszerzyć diete i kiedy wprowadzic gluten?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 21:34   #4373
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
biorąc pod uwagę jej wiek to tylko 10% niemowląt ma większą wagę niż ona i 3% jest wyższego wzrostu - ogólnie mieści się w górnych przedziałach norm wagi i wzrostu - duża dziewczynka będzie

Stary 2011-09-27, 21:36   #4374
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
A czemu nie ?
Ja bym tam zjadła gdybym miała ochotę.
Im dłużej się zastanawiasz co masz jeść a czego nie,
to potem będziesz widziała same uczulenia

Żanetko, bo to kofeina, a o jedzeniu nic nie mów
Ja cały dzień jem

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 21:41   #4375
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

Nie, nie ze starówki, a ze smoczki Żałuję jak cholera, że tu małego zapisałam...
To widzę, że wszędzie tak namawiają do tych płatnych...
no a jakbyście w ogóle nie mieli to co? masakra jakaś. Jeszcze musieliście z bankomatu wybierać... strasznie paskudne naciąganie...

tak, wszędzie namawiają, poruszałam ten temat jakiś czas temu, grają na uczuciach rodziców i nagabują wręcz na płatne aż szlag trafia no ale co zrobić...
Cytat:
Ja też bym nie zapłaciła

Zresztą co to za kuźwa mało kompetentna baba co w laboratorium ze szczepionkami się myli a jakby zamiast tych wzięła zupełnie inną szczepionkę nie dla niemowlaka
dokładnie, ja też bym nie zapłaciłą no i faktycznie dobrze mówisz - co by było gdyby się pomyliła że co innego dała strach pomyśleć nawet.

Cytat:

ja nie karmię piersią a mam apetyt większy niż w ciąży i walcze żeby nie żreć bo czuje jak rosnę
Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
U nas wczoraj była środowiskowa i pytała o szczepienia(kiedy były i kiedy następne).
Mówię,ze zrobione a we środę kolejne.Spytała jakie,to ja na to,ze na NFZ i powiedziała,że bardzo dobrze bo nie jest za tymi skojarzonymi,za duze obciażenie dla małego organizmu.
Ja wyrzutów nie mam bo gdyby były kiepskie,to byłyby wycofane a nikt nie będzie grał na moich uczuciach i już.
D_O_K_Ł_A_D_N_I_E ja też jestem za tymi z NFZ - skojarzone - mam obawy czy właśnie podawanie w jednym wkłuciu nie jest zbyt wielkim szokiem dla organizmu.

Cytat:
Co za BABSZTYL
jestem przekonana że zrobiła to SPECJALNIE !!
ja również sądzę że to było celowe - po dobroci nie weźmiesz to Ci podstępem wcisną... i takie już musisz brać do końca więc dla nich kasa w kieszeń

Cytat:

o widze że już mnie uprzedziłaś

Stary 2011-09-27, 21:46   #4376
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Witam
Nerolka 100 latek najlepszego

Agni mam pytanko bylas na 6 tygodniowym przegladzie?
Ja dzis bylam no I nawet mnie nie dotknal, petal sieczy wszystko ok, nawet napisal ,ze cisnienie dobre nie mierzac mi
Zapomnialam zapytac o szczepionke ,czy ONI informuja czy trzeba sie samemu zglosic:confused
hmmm... ja mam swój 6 tygodniowy przegląd w 8 tygodniu wraz ze szczepionką Emila. Pediatra nie widział go na oczy i będzie go szczepił.Angiel ski system zdrowia. wizytę mam na 6 października. ja mam fajną GP - wystarczy że powiem, że czuję się niepewnie tam na dole i ona zajrzy i zbada. zamierzam jednak mimo wszystko pójśc do polskiej ginekolog prywatnie.
Zszokowało mnie Twoje badanie. to po co w ogóle ty tam byłaś obecna??to samo mogli zrobic przez telefon. nikt ci nie oglądał podwozia???kurczę, nie masz polskiej gin gdzieś tam u siebie?

o szczepionce to mi mówiono na wizytach po porodowych. położne mnie informowały i health visitor.dziecko powinno byc zaszczepione pod koniec drugiego miesiąca. zapytaj żebyś nie przeoczyła.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 21:46   #4377
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Może nie tonami, ale trochę pewnie że możesz
No bo jednak trochę kofeiny tam jest..

Cytat:

dobre

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 21:49   #4378
agadus
Wtajemniczenie

dziewczyny ja tez tak mam że chce mi się jeść, myślę, że to z powodu pokarmu naszego, zmienia się dla potrzeb dziecka, a ja głód troszkę zapijam herbatkami, no a teraz piję np. kawę zbożową z mlekiem, a już nie wspomnę o słodyczach,
na mikrofali są takie ciasteczka w czekoladzie Oliwki, i te ciastka mówią mi normalnie " zjedz mnie"
już miałam nawet jeden w rękach, ale się powstrzymałam,

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 22:49   #4379
DaKaro
Zadomowienie

Ide jutro do fryzjera .

Malwinka
Stary 2011-09-27, 22:50   #4380
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Dziewczynt myślałyście jak/kiedy rozszerzyć diete i kiedy wprowadzic gluten?
ja planuję pierwsze słoiczki jakoś po skończeniu 5 miesięcy, gluten po 6-tym
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości