|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII
pół roku nie wchodziłam na gg i mi zabrali;/ ja ten nr miałam od zawsze;/ juz nigdy nie bd miec gg
|
|
|
|
|
#872 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#873 | ||||||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Odczulanie dopiero po 5 roku życia ![]() Trza mi Ryra przezimować przez ten czas... Myślałam, że może da się przetrzymać z tymi wykwitami skórnymi, ale boję się, żeby to w płuca/astmę nie poszło ![]() W ogóle naczytałam się, że koci alergen jest wybitnie 'złośliwy' i nawet dwa lata po wyeliminowaniu źródła może dawać o sobie znać ![]() Czarne perspektywy... Cytat:
Wydaje mi się, że ono już dawniej było. Chyba nawet analizowałam. Ale może i coś nowego dali. Cytat:
![]() No co Ty... to rozlazłe, opasłe Ryre??? On by nawet nie zauważył, że został pochłonięty ![]() Dziękuję w imieniu kotka ![]() Cytat:
![]() BTW. Amy gdzieś zaginęła... Fajna meta i faktycznie ładnie wyposażona Cytat:
![]() Bo fakt faktem, wódkę mamy dobrą, ale tą wysokopółkową. Niestety na imprezach zazwyczaj leje się ta tańsza, a ona taka dobra już nie jest. Podobno najlepiej jest kupować wódki nowe, dopiero wchodzące na rynek. Wtedy producent się stara wyrobić markę i dodaje polepszaczy antykacowych . Niestety są one dość kosztowne. Po zdobyciu renomy niestety zazwyczaj schodzi się z kosztów i idzie w ilość i maksymalizację zysku i wtedy wódka psuje się w smaku ![]() Cytat:
|
|
|
|
#874 |
|
BAN stały
|
'Estelle', ja jestem alergik, byłam odczulana 5 lat w wieku 11stu lat...niestety alergia jest nieuleczalna i nic mi to w sumie za bardzo nie dało, to co mnie męczyło najbardziej nadal męczy, po sanatoriach się ciągnęłam i nic, zawsze tylko: podejrzenie astmy oskrzelowej.Doktorka coraz mocniejsze leki mi musi dawać, bebechy w końcu nie wytrzymają, radzi ponowne odczulanie, ale ja mam dość ładowania w siebie leków, i tak nic mi to nie da, może po odczulaniu jakiś czas czułam się lepiej... Teraz doszła alergia na zarodniki grzybów, co czasem mnie dusi... dziadostwo z ta alergią, skąd ja to znam... ze skorą raczej mi się nie zdarzało, czasem jakaś pokrzywka, na szczęście rzadko.Dziadostwo... męczy tylko dzieciaki...I to jest najgorsze, że czasem człowiek nawet nie wie na co jest uczulony... a z dzieckiem to już w ogole paranoja jak alergia je dorwie
|
|
|
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
Na szczęście są przypadki (np mój TŻ) kiedy alergia ustępuje (mam tylko nadzieję, że kiedyś nie wróci) - mój TŻ miał astmę i różne alergie, między innymi na psią sierść a w wieku nastu lat miał w domu psa i teraz też mamy. Astma też ustąpiła, jedynie nie może spać na pościeli z pierza.
|
|
|
|
|
#876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja tez nie uzywałam ale akurat był mi potrzebny i |
||
|
|
|
|
#877 |
|
|
No to mnie Wena pocieszyłaś
...Ja tam wierzę, że alergia małej przejdzie z czasem, tylko chcę poczekać do odczulania, żeby przypadkiem nie zaszkodzić. Ani ja ani TŻ nie jesteśmy alergikami i osobiście jestem zdziwiona, że tak się stało i to dopiero po 1,5 roku od urodzin. Do tej pory nic się nie działo. Dobrze, że to tylko objawy skórne. Aga, dzięki Też myślę, że tak właśnie się stanie. Czasem jest też tak, że uczulają obce zwierzęta, a te co ma się w domu już nie. LoveyouAmy Była i ... znikła, jak Głodżilla
|
|
|
#878 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Dzięki Dziewczyny ! Jutro kupuję ten różowy tusz . Cytat:
Czy aby "Lalką" i "Cierpieniami młodego Wertera" wszyscy się nie podeprą ?! Nie będziesz odkrywcza i nie zaplusujesz . Pomyśl może o czymś innym. Zamiast "Lalki" weź np. "Ogniem i mieczem" {Skrzetuski i Zagłoba} , a zamiast "Cierpień ..." - "Romeo i Julię " {Romeo i Merkucjo}. "Kolumbowie" - Bratnego i sławetne zdanie : "Szczycisz się, że umarłeś za ludzkość, my umiemy umrzeć za jednego kumpla. " Antoine de Saint - Exupery : "Mały Książe" i "Ziemia planeta ludzi" . On pisał tylko o przyjaźni. A przede wszystkim : "Kubuś Puchatek" - Alana Alexandra Milne . W tej książce każde zdanie przesiąknięte jest motywem przyjaźni. I nie zapomnij o Mickiewiczowskich : "Przyjacielach" {anty-przyjaźń}. No i masz cytat na początek z jakże modnego Gabriela Garcii Marqueza {Jesień patriarchy} : (...) wiedział od początku, że jedyną bronią, zdolną pokonać niezwyciężonego, jest przyjaźń (...}. A tak po prawdzie - sama musisz wiedzieć, która powieść, opowiadanie najbardziej Ci leży. Chcesz Prusa - bierz Prusa, chcesz Goethe'go - bierz Goethe'go. Cytat:
Cześć ! A dlaczego "anonimową" ?! My się swojego włosomanictwa nie wstydzimy .Te ładne buty, to te zamszowe, do kostek ?! Tyś rzeczywiście chora . Toż to żart . Fajny . Szczególnie łazienki i sypialnie pod skośnym dachem, kiedy to za każdym razem w łeb się człowiek wali. Poznałam te luksusy w okresie, kiedy to domu szukaliśmy. Często ! No to rzeczywiście przykra i trudna sytuacja . Cytat:
Miłego dnia |
|||
|
|
|
|
#879 |
|
BAN stały
|
'Estelle' wiesz, ja po prostu przeżyłam to na sobie, dlatego nie mydlę nikomu oczu tak jak lekarze, jeśli mała ma problemy czysto skórne, to w zależności jakie są może być łatwiej niż z objawami kataru siennego czy astmatycznymi tylko trzeba uważać, aby to się nie rozwinęło, odczulanie nie jest złe, a może w jej przypadku pomoże, ale to tak jak piszesz od 5 r.ż. Jest malutka, więc wszystko może się jeszcze zmienić.
Moi rodzice też alergikami nie są, a ja owszem Tutaj genetyka nie ma nic do rzeczy, to jest choroba cywilizacyjna, teraz wszyscy nawet dorośli nagle stają się alergikami. Załapałam kilka lat wcześniej niż zaczęto mnie odczulać i może dlatego tak się to rozwinęło? Nie wiem. Oczywiście trzymam kciuki, żeby stan małej się polepszył ![]() Heroldin, ja też się nie wstydzę, miał być to taki żartobliwy wstęp jak na terapii w grupie wsparcia A z tymi badaniami wiosną to jakaś głupota.... co to ma do rzeczy... do sanatorium jeździłam zimą (w góry hehe, takie ferie), gdzie miałam pełen pakiet badań, a testy skórne to już w ogóle bez znaczenia... niezłe kity Twojej sąsiadce wciskają... ucierpi tylko na tym chłopczyk.
Edytowane przez Wena90 Czas edycji: 2011-09-28 o 09:09 |
|
|
|
|
#880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Zapomniałam. Kupiłam po raz pierwszy odżywkę "Z apteczki babuni" - skrzyp i rozmaryn. Miodu miałam do niej dokładać. A że kupiłam miód skrystalizowany i sposób na zmianę jego konsystencji jest dla mnie zbyt pracochłonny { }, jutro kupię lejący się. Myłam włosy i - dla próbunku - użyłam tej odżywki. Efekt - jak zwykle u mnie. Nie tylko swędząca skóra głowy, ale czoło i skronie czerwone i swędzące. Drapię się do dziś. Jedno na plus - nie zauważyłam zwiększonego wypadania włosów. Zwaliłabym ten efekt wszawy na kremy z Celi , ale skóry głowy nimi nie smarowałam. Kurde i co mam robić ? Kupiłam też ten balsam miodowo - mleczny. No i jak ja mam oszczędzać, jak mi pasują jedynie szampony i odżywki w cenie powyżej 50-ciu złotych ?! |
|
|
|
|
|
#881 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ale jeszcze mogę szaleć, póki mieszkam z rodzicami, nie mam większych wydatków, jak wydatki uczelniane, opłaty za telefon i jakieś swoje "widzimisie" ![]() Właśnie szukam jakiegoś zestawu do włosów... Kończy mi się szampon i maska... Odzywkę w mgiełce kupiłam ostatnio - Jantar i łykam kapsułki z Olejem z wiesiołka, jestem ciekawa jak mi to pomoże na włosy, pewnie prędzej na cere, choć tam problemów nie mam.
|
|
|
|
|
|
#882 | |||
|
Zakorzenienie
|
Połowy snów nie pamiętam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki ![]() Dlatego obecnie pijam Żubrówkę białą ![]() I trzymam kciuki,żeby Ala szybciutko pozbyła się alergii(albo chociaż jej objawów) Cytat:
Zwłaszcza po % Wróciłam z jazd właśnie. Rozkręcam się
|
|
|
#883 | ||
|
Zakorzenienie
|
kojarzę ale nawet nie wiem kiedy przyszła i kiedy odeszła, przyzwyczaiłam sie, że nowe przychodzą i odchodzą, a my zawsze jesteśmy
![]() Głodżilla to była moja nauczycielka od historii ![]() Cytat:
przez ogniem i mieczem nie przebrnę, romeo i julia kiedys czytałam, przyjemna książka, ale nie pamiętam motywu przyjazni, krótkie to więc mogę jeszcze raz przeczytać ![]() małego księcia dawno czytałam ale tez mogę przeczytac jeszcze raz ![]() nie chce czytac 'nowych' książek, bo nie mam teraz na to czasu nigdy nie byłam fanką kubusia puchatka w dzieciństwie wolałam inne bajki![]() nie chodzi o to co mi leży tylko co czytałam ja to bym mogła napisać, że w ogóle nie ma prawdziwej przyjazni, dlatego miałam wątpliwośći co do tego tematu![]() jak pisałam ja szukam wydłużenia, a nie pogrubienia więc Ci się nie przyda znam lepsze tusze od MA, ale nadal szukam![]() ![]() też chaciu pokój na poddaszu jakbym wczoraj trafiła 6 w lotto to bym sobie domek wybudowała z takim poddaszem xD a tak to straciłam tylko 3 zł![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
jak wstaniesz to nie patrz w okno tylko sobie przypominaj od razu co Ci się śniło![]() mi gg zastąpił fb
Edytowane przez NaKrawedzi Czas edycji: 2011-09-28 o 11:23 |
||
|
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
Na otwarte drzwi podobno też ma się nie patrzeć
ooo jakie ja miałam plany na tą 6,ale i tak nie grałam. W sumie gdybym już wygrała bałabym się,że nagle rodzina mi się odnajdzie, mafie mnie będzie ścigać i przede wszystkim połowę trzeba oddać państwu ;] powodzenia.
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
jak to połowe państwu?
ja bym na studia nie poszła tylko otworzyła jakis własny biznes na wszelki wypadek i żyła pełnią życia
|
|
|
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
No nie połowę,ale sporą część (jak dla mnie sporą) na podatek.
Mama czytała jakiś artykuł o takich milionerach z loterii. Podobno cała kasę wydali i teraz nie stać ich na czynsz itd.
|
|
#887 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A podatek to bodajże 10%... zdziercy ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Tak to jest, jak odbija człowiekowi palma... |
|
|
|
|
|
#888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() weszłam na filmweb i okazało się, że mam zaległosci w serialach, nie skapłam się, że juz nowe sezony są
|
|
|
|
|
|
#889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale nie zapomnę jak nauczycielka od podstaw przedsiębiorczości powiedziała,że jakby wygrała powiedzmy 40tys to zrezygnowałaby z pracy i była ustawiona do końca życia
|
|
|
#890 |
|
BAN stały
|
Hahahaha, jakby przekalkulować to nawet 1mln to nie wiele, podatek, wydatki, np. wybudowanie domu i jeszcze braknie
|
|
|
|
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam jak kiedyś nocowałam u kolegi w Wawie i akurat nad wanną miał okno w dachu - można było gwiazdy oglądać podczas kąpieli ![]() Jaffa wybebeszyła nowe legowisko
|
|
|
|
|
|
#892 | |||||
|
|
Cytat:
![]() A odnośnie skosów, to bardzo zawsze mi się podobały i zawsze chciałam mieć domek z lukarnami. Ale z drugiej strony to straszne marnotrawienie powierzchni użytkowej budynku. Zaczęły mi się podobać proste bryły w nowoczesnych aranżacjach i gdybyśmy się budowali, to pewnie ta opcja zwycięży. Ale tęsknota za okienkiem na poddaszu pozotranie w sercu... Cytat:
tak tylko smęciłam.Szkoda mi Ryrstwa mojego. Nacierpiał się troszkę, bo to znajda, 5 lat już jest z nami, a tu go oddać trzeba na tułaczkę :rycze-smarka:. W dodatku córa moja go uwielbia... będzie rozpacz... Cytat:
Cytat:
Cytat:
i jeszcze kabzę pańśtwu nabijasz oddając podatek dochodowy, Zusy, srusy i inne haracze... Zakładasz lokatę i jedziesz na odsetkach i nie martwisz się, że nie masz zleceń albo trzeba znów pensje płacić...Buuuuu NK, Imm - dodałam sobie wasze blogi do obserwowanych
|
|
|
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak na nią z kol mówiłyśmy oj tam oj tam żeby coś mieć w życiu co ja bym robiła całymi dniami jakbym nie miała o co się martwić?![]() nie widzę Cię w obserwowanych jaki masz nick? chyba, że obserwujesz jakoś prywatnie ale na tym się nie znam a Ty masz już bloga?
|
|
|
|
|
|
#894 |
|
BAN stały
|
Estelle, szkoda kociaka
córeczki też, nie dość, że alergia to będzie tęsknić,a to na pewno na sierść? Przy okazji zapraszam na stronę FB bloga https://www.facebook.com/pages/Women...19173914809567 jakbyście były zainteresowane, a nie macie konta na Blogger ani Google Nie żebym spamowała, chce zobaczyć, jak to będzie funkcjonowało głownie to dla znajomych co nie mają kont, a czytają.
Edytowane przez Wena90 Czas edycji: 2011-09-28 o 22:17 |
|
|
|
|
#895 | ||
|
|
Cytat:
![]() A właśnie, jak tam laser? Nie widzisz, bo avatara jeszcze nie mam ![]() No założyłam sobie na blogspocie, to już mam ![]() Pod nickiem Darkness - Sanctuary of Beauty ![]() Cytat:
, a przynajmniej nie realnego, tylko fejk-profil .Może wypadałoby wreszcie zacząć korzystać hehehehe...Zaraz sobie dodam Twojego bloga ![]() BTW - jak się wkręcić we współpracę z kosmetycznymi firmami???
|
|
|
|
#896 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Cytat:
![]() Cytat:
No widzisz, pisałyśmy, że będzie dobrze . Cytat:
Motyw przyjaźni : Romeo i Merkucjo {o ile imienia nie pomyliłam}; ten taki co go Tybalt zabił. Cytat:
Prosiaczek wspiął się na paluszkach i szepnął: -Tygrysku... -Co Prosiaczku...? -NIC-odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś... - toż to jeden z najlepszych przykładów przyjaźni tej prawdziwej, bezinteresownej. Albo : Przyjacielu, jeśli będzie ci dane żyć sto lat, to ja chciałby żyć sto lat minus jeden dzień, abym nie musiał żyć ani jednego dnia bez ciebie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zajrzałam do Twojego blogu. No to Dziewczyny, mamy wśród nas specjalistkę od kosmetyków. Dawać Ją na przesłuchanie. Aniu - dawaj mi tu zaraz przykłady - pogrubiający rzęsy tusz i dobrze kryjący podkład. A - i gdzie kupujesz dobre cążki do skórek {przy paznokciach}. ![]() Cytat:
Wczoraj dostałam nowe pismo z fiskusa. Znowu o miesiąc przesuwają termin podjęcia decyzji . Coś Ty - ja nie polonistka. Któraś tu pisała, że ma siostrę polonistkę. NK nie ma zbytnio czasu na czytanie i pisanie { }, to może to jest wyjście. Dwa miesiące oszczędzać i już można pracę zamówić. Cytat:
Cytat:
Jeżu, jeżu, kolczasty zwierzu ! Dziewczyno, co za herezje wypisujesz ?! Nie ma sprawy - nauczę Cię . Chciałabym mieć kłopoty i problemy milionera. Idę pomarzyć ... Miłego dnia |
|||||||||||
|
|
|
|
#897 |
|
BAN stały
|
Estelle, ja założyłam FB, bo miałam dość NK i ją skasowałam, a chciałam mieć jakiś kontakt ze znajomymi, żeby czasem zobaczyć co tam u nich, a stronę bloga założyłam z ciekawości jak to wyjdzie i czy mi to potrzebne w ogóle
Możesz polubić mnie z tego swojego fejs-profilu, byłoby mi bardzo miło A jako kto mnie obserwujesz na Bloggerze? Bo widzę, że mam o jednego obserwatora więcej, ale nie widać go, pewnie obserwujesz anonimowo hehe ![]() A co do współprac, jak masz więcej wejść na bloga i masz czym zachęcić firmę, to piszesz do nich, pytasz o możliwość współpracy, reklamujesz się, żeby dana firma wiedziała dlaczego akurat z Tobą jej się opłaca podjąć współpracę i na czym ona polega + do wglądu oczywiście link do bloga, nie zniechęcać się tylko pisać w końcu się ktoś znajdzie. MI pomaga to, że ja sie uczę w tym kierunku i mam w sumie teraz ok. 200 wejść dziennie na stronę, ale w porównaniu z innymi dziewczynami to nic ![]() Heroldin, co szampon to biorę inny, nie tylko firmę, ale też innego rodzaju, ostatni szampon mam litrowy z Joanny i maskę z tej samej serii wygładzająco nawilżający z jedwabiem, bo swojego czasu włosy mi się zrobiły wiórowate... sama nie wiem czemu, ale walka łatwa nie była, ale się udala i obeszło się bez nożyczek, uff.... W sumie to najczęściej wybieram nawilżające lub do zniszczonych, a odżywkę mam zawsze do farbowanych.Hehe specjalistka to może nie ale poradzić mogę z podkładu mój ulubiony pisałam na blogu (sypnę linkiem, mimo, że mam kose z dwoma moderatorami, ale ja byłam niewinna ) http://shopping-of-wena.blogspot.com...colorstay.html a tusz to może być Maybelline Colossal, używałam, ale recenzji nie mam, z takich jeszcze pogrubiających co miałam to może być http://shopping-of-wena.blogspot.com...ctor-2000.html Cążki kupowałam dawno, dawno temu bardzo dobre i niezbyt tanie, i o ile mnie pamięć nie myli w sklepie Dobrej Rady, ale już takich chyba nie ma, więc za pozostałe nie ręczę A obserwować na Bloggerze, to albo powinna być taka tabelka Dołącz do witryny jak u mnie po lewej, albo na górze w pasku pierwsze z lewej "obserwuj" i wsio ale trzeba mieć konto.
Edytowane przez Wena90 Czas edycji: 2011-09-29 o 08:12 |
|
|
|
|
#898 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odrosną![]() krost na czole mam w 3 dupy xD na wrastające włoski szarpnęłam się na laser xD na 2 zabieg jestem umówiona pod koniec pazdziernika ale juz widac pierwsze efekty, bo trochę włosków wypadło ![]() aa widzę Cię ![]() dawaj linka do bloga trzeba aktywnie prowadzic bloga, zyskać obserwatorów i pisac do firm ![]() Cytat:
![]() niby tak ale jakos wolałam inne bajki, typu tabaluga xD wiem, wiem ![]() jeszcze nie dostali, po sądach ich ciągają i non stop każą za coś płacić ![]() za skąpa jestem żeby za prace płacić, wolę ją sama napisać, a za kase iśc się zabawić zresztą ustnej matury nie biorą pod uwagę na studiach, ważne zeby zdac, a ustna można oblac tylko na własne życzenie wazna to jest pisemnajakbym nie miała o co się martwic to bym jeszcze w alkoholizm popadła albo ćpać zaczęła ![]() marz kobieto, bo za marzenia nie musisz płacić ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#899 |
|
BAN stały
|
To całkiem inaczej niż większość, ale i jednostki się muszą trafić
Revlona używam do mieszanej i tłustej, ponoć gorszy jest do nominalnej i suchej. A co w takim razie nam polecisz? ;>
|
|
|
|
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam ten do suchej, mam zbyt wrażliwą skórę na wersje do tłustej
![]() ja uzywam mineralnej kolorówki ![]() mam bardzo wymagającą skórę twarzy i Heroldin też, więc my zawsze jestesmy na nie
Edytowane przez NaKrawedzi Czas edycji: 2011-09-29 o 15:34 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:38.

...

jaki masz nick? chyba, że obserwujesz jakoś prywatnie ale na tym się nie znam