|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
wiecie co,
czytam właśnie poczekalnie trafiłam na ten najbardziej obfity w dzieciaczki okres 9,10,11. 05 znowu mnie to wzrusza ... ile my razem przeżyłyśmy dziewczyny ........ |
|
|
|
#3572 |
|
Wtajemniczenie
|
Andziot tez sie zanurzylam troszke w poczekalnie... jakie to byly emocje, ile wsparcia, zrozumienia...
Lolka, a to beda ostatnie? Jak w Polsce wygladaja szczepienia? Antek mial dwie szczepionki jak mial 2 miesiace, dwie jak 3 miesiace i teraz 3 w wieku 4 miesiecy. Nastepne beda jak skonczy rok.
|
#3573 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mięso do wyboru i sposób zrobienia też bocianek to zioła przy karmieniu piersią ![]() andziot ty się nie wzruszaj tylko myśl co z tym naszym spotkaniem Dobra ja spadam, odezwę się jutro popołudniu jak wrócimy od lekarza, buziaki, miłej nocki
POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30 http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png Edytowane przez atiz Czas edycji: 2011-09-27 o 22:03 |
|
|
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
traaalalalalalalala
|
|
|
|
#3575 |
|
Wtajemniczenie
|
Atiz-dziękować
mimbi-co ci tak wesoło ![]() Głosy na Sebulka oddane i na Michałka..Jak co dzień.
10.06.2011 Alicja Edytowane przez ania2631 Czas edycji: 2011-09-27 o 22:10 |
|
|
|
#3576 |
|
Wtajemniczenie
|
Sebek jak z punktami wyskoczyl
mamooptymistko sie ma te sile sugestii ![]() ![]() Mimbi glosowalas na Sebka? Uzywasz dalej wielo? ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- ania2631 z tego co sie orientuje to bocianek to taka herbatka wspomagajaca laktacje
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia Super, ze Antos tak dobrze zniosl szczepienie
Tez zagladalam ostatnio na poczekalnie (co za emocje, chwile wzruszen) i na pierwszy watek odchowalni jak mnie wszystkie wspieralyscie i czekalyscie ze mna az sie rozpakuje Nadia spi Jej pora |
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3579 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A co tak wesoło?
|
|
|
#3581 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie po ciezkim tygodniu nauki. Dzisiaj zdalam kolejny egzamin i jeszcze mi ten 1 nieszczesny zostal w piatek i koniec
Od przedwczoraj zaczelam diete zero slodyczy itp itd cwiczyc tez zamierzam ale od nastepnego tyg jak bede miala moze wiecej luzow i tu pyt dotyczace ZUMBY ktoras z Was niedawno dala tutaj link z filmikami z chomika wydawalo mi sie ze je sciagnelam ale ich nie mam jakims cudem na kompie a nie zapisalam sobie go. Czy moglybyscie go podac jeszcze raz?Ola spi ja zaraz tez sie klade troche Was nadrobie i zmykam. Dobranoc a i dziekujemy za zycznie dla Olenki ach jak te 4miesiace szybko minely ...
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske Edytowane przez SiLLee Czas edycji: 2011-09-27 o 22:44 |
|
|
|
#3582 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Bassienka - dzięki za życzenia!!!! Wszytskiego najlepszego dla dzisiejszych świetujących dzieciaczków! Póki co jestem na 115 stronie, resztę doczytam jutro, bo już ślepnę. Na szybko co u nas: noc - pierwsza pobudka o 4.14!!! UU sie odzwyczaiły od takiej długiej przerwy w karmieniu i nakarmiły prześcieradło... Wojtek zdrowy (jeszcze), za to Kasi do kataru doszedł kaszel No i nie trafiłam 6 w lotto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#3583 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane moje ja już sobie idę do wyrka
,bo za cztery godziny będzie pobudka na butelkę![]() Butelkowej nocki ![]()
|
#3584 |
|
Raczkowanie
|
Dobrej nocy
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra, troche Wam napisze w K.
Czemu Wy juz spicie wszystkie?
|
|
|
|
#3586 |
|
Wtajemniczenie
|
mimbi a co to jeeeeeeeeee "mjs"?
m niby kojarzę... s się chiba domyslam... ale jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj ??? gadaj mi tu jak na spowiedzi
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
Panienskie. Niby mam tylko po mezu, ale tak mi juz zostalo, w mailach u mnie w firmie zawsze sie podpisywalam "mj" no i jak sie zmienilo na "ms" to samo "ms" bylo jakos tak nie po mojemu. Wiec zostalo "mjs".
A ze "Bialy Jelen" to ja, to tego J mozecie sie domyslac [tylko cicho!!! nie tu na publicznym!!!]
|
|
|
|
#3588 |
|
Wtajemniczenie
|
Naszemu dziecku coś się przestawiło. Od 1 kwękał, smok nie pomógł i przed 2 już jadł. Powtórka z rozrywki była po 5 Od 2 spał z nami. Ledwo żyję ![]() Siedzę i doję, bo pewnie za chwilę znow głód mu się włączy. Miłego dnia mamuśki Kawy i snu |
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U nas noc też nie najlepsza niestety Do 3 jako tako spał w swoim łóżeczku z dwiema pobudkami ale później musiałam wziąć do siebie i zaczęło się stękanie, budzenie itd. ehhhh ![]() Czy któreś dziecko po długiej przerwie nielubienia smoka w końcu go polubiło? Jeśli tak to jakie? Mi się wydaje, że gdy on nad ranem się już tak często budzi to moja pierś zastępuje mu smoczek, bo czasami uśnie po kilku chwilach od przystawienia. Dziwne to trochę, bo w dzień się tak nie domaga
|
#3590 |
|
Rozeznanie
|
ja też niewyspana, pierwsza pobudka na UU o godz. 0.01!! Smoczkiem nie dal się oszukać...
Teraz leży na leżaczku, Kasia daje mu balonik i zabiera, a ten aż piszczy z radości!
|
#3591 |
|
Zadomowienie
|
hej
idę odsypiać miłego poranka
|
#3592 |
|
Wtajemniczenie
|
moniak lacze sie w bolu
leb mi peka! chyba moja energia na nocne pobudki i ultra aktywne funkcjonowanie w dzien sie skonczyla bylam wcz na kontroli, norbi dalej smarka lekko kaszle, znow mma sucha skore, rowniez na glowie, aleeeeee pani dr potwierdzila to co ja juz wiedzialam a mianowicie dolna prawa jedynka juz tuz tuz. mowilam jej jak to wyglada w nocy i mowila ze mozna by mu podac czopek zeby chociaz jedna noc przespal ALE NIC Z TEGO! o 3ciej pobudka i ryczenie i DEMENTUJE ze norbi budzi sie na smoka. on sie budzi jak lezy na brzuchu. nie wiem dlaczego. zaczzyna sie ryk a po przekreceniu na plecy spi dalej -5min ofkors, znowu sie kreci , znowu brzuch i znowu placz. slabo mi normalnie. bylam tez na kontroli u alergologa z domi, uwielbiamz nim rozmawiac, siedzielismy 40 min, ale wyszlam z zapasem wskazowek odnosnie domi-bynajmniej nie dot alergii. ![]() ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- a co odsypiasz> tez mieliscie duzo pobudek? odespij za mnie tez
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
SiLLee
za zdane egzaminy i kciuki: za ten piatkowy trzymam juz teraz ![]() asiak1981 Zrowka dla Kasi ![]() Zeby sie wyspac chodze spac wraz z mym dzieciaczkiem o 22 ![]() anulinka, Monia, Kasiak1981, aga_pe, mamaoptymistka Wspolczuje nocek Dzien dobry ![]() U nas noc ok. Trzy pobudki i spanko do 7.20, wiec jest gut
|
|
|
|
#3594 | |
|
Rozeznanie
|
Witam
nie mogę za Wami nadążyć jak nie ma mnie w domu choćby 1 dzień Ania zdrowa, bogatsza o całą masę ciuchów w najróżniejszych rozmiarach, nadal grzeczna ![]() Dzisiaj jadę do pracy przedłużyć urlop i przedstawić Małą. TŻ mówi, że zamęczają go pytaniem kiedy się pojawimy, więc jedziemy (co znaczy, że pewnie znów będziecie szaleć, a ja będę mieć problemy z doczytaniem. Czy Wasze dzieci też nie chcą się bawić same? Ania cały czas chciałaby rozmawiać. A najlepiej rozmawiać i wcinać rączki w tym samym czasie). Cytat:
i nie jestem pewna dlaczego bo mi nie dali znać, tylko nie wpuszczają na stronę dlatego też głosuję jak jestem u mamy z jej komputeraanulinka2009, MoniaK, asiak1981, aga_pe, mamaoptymistka Wszystkiego najlepszego dla wczorajszych solenizatów
Edytowane przez niebieska.lwica Czas edycji: 2011-09-28 o 08:16 |
|
|
|
|
#3596 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3597 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() U nas noc calkiem spoko. Okolo 3 obudziłam sie, zeby dać jej smoka, a na jedzonko wstała po 5. Na dobre obudziła się po 7, więc nie jest źle ![]() Dzisiaj mam kupę zajęc, wiec pewnie mnie nie bedzie caly dzień, bo na 9 dentysta, na 11 z Emilką do alergologa, a później na 15 do logopedy.... Wczoraj na basenie podobalo sie Małej ![]() Zdjęcie w sukience mam, ale musze zgrać na kompa, a nie mogłam wczoraj znaleźc kabla. Pozatym wyglądam jak wieloryb więc nie wiem czy sie pokaże ![]() Buziaki i miłego dnia |
|
|
|
#3598 |
|
Raczkowanie
|
anulinka2009, MoniaK, asiak1981, aga_pe, mamaoptymistka współczuje n0cek
niebieska.lwica najlepszego dla Ani ![]() Dzień dorbyyyyyyy ![]() ale mam humor, jestem WYSPANA pierwszy raz od porodu spałam od 22.30 do 5 michaś przebudził sie tylko w nocy pokwękał i usnął bez smoczka, a o 5 juz go nakarmiłam spał do 7 zjadł i dalej śpi ma lekką gorączkę ale na razie mu nic nie daje zobaczymy co się bedzie dalej działo. miłego dnia
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że wiele dzieci miało dzisiaj kiepską noc
ehhh to jest masakra jak trzeba tyle razy w nocy wstawać U mnie jedyny plus jest taki, że organizm odrobinę (ale tylko odrobinę) się do tego przyzwyczaił i jako tako funkcjonuję w dzień, jednak co to tylko mechaniczne funkcjonowanie. Przez to wszystko nie mam siły na wiele rzeczy, często się wkurzam i marzę tylko o śnie ehhh, już wam nie smęcę...Aga_pe, trzymaj się dzielnie
|
#3600 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() MoniaK |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

co to jest bocianek? no i jeszcze jedno 
mamooptymistko sie ma te sile sugestii 

zero slodyczy itp itd cwiczyc tez zamierzam ale od nastepnego tyg jak bede miala moze wiecej luzow i tu pyt dotyczace ZUMBY ktoras z Was niedawno dala tutaj link z filmikami z chomika wydawalo mi sie ze je sciagnelam ale ich nie mam jakims cudem na kompie
a nie zapisalam sobie go. Czy moglybyscie go podac jeszcze raz?

za zdane egzaminy i kciuki: za ten piatkowy trzymam juz teraz
i nie jestem pewna dlaczego bo mi nie dali znać, tylko nie wpuszczają na stronę
dlatego też głosuję jak jestem u mamy z jej komputera
U mnie jedyny plus jest taki, że organizm odrobinę (ale tylko odrobinę) się do tego przyzwyczaił i jako tako funkcjonuję w dzień, jednak co to tylko mechaniczne funkcjonowanie. Przez to wszystko nie mam siły na wiele rzeczy, często się wkurzam i marzę tylko o śnie