|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Cytat:
wtedy łatwiej sie oddycha ale częściej siusia
|
|
|
|
|
#2552 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Hmm... no faktycznie wygląda na czop... Pytałam się położnej ile przed porodem może odejść czop. Dostałam odpowiedź, że ok. tygodnia... :/ Zatem leż ładnie i czekamy...
|
#2553 |
|
Zadomowienie
|
Nika spokojnie, w sumie to z tymi naszymi organizmami to różnie bywa. Może u Ciebie to normalny stan i tak ma być
A jak coś to już lekarz na pewno zaradzi, zawsze możesz dostać zastrzyki na rozwój płuc u maluszka itp. Najważniejsze, że pod kontrolą lekarz jesteś on będzie wiedział co robić. A Ty tyle nie czytaj, bo się stresujesz, a maluszkowi to nie pomaga. Będzie dobrze ![]() Tincia to smacznego życzę
|
|
#2554 |
|
Wtajemniczenie
|
Ona231 dziękuję
![]() A ja mam pytanie do "słodkich mam" na diecie... Czy wasz diabetolog wariuje za każdy wynik powyżej 120? Tzn. jeśli np. jest 123 (nie jakieś mega wysokie przekroczenie)? Bo moja spojrzała, że mialam dwa takie w ciągu tyg. i zrobiła grobowa mine, że jak mi się powtórzy to za tydz. koniecznie przyjść (teraz chodzę co 2tyg) i tak sobie myślę, co ona zmieni... da mi insulinę w 35tyg, bo sporadycznie podskakuje? :/ chyba przesada... Jestem ciekawa, jak u Was wyglądają kontrole.
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-09-28 o 08:42 |
|
|
|
#2555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moze to i normalny stan, taki mam organizm i już, nie poddający się normom książkowym ooooa i jeszcze te leukocyty, których mam za dużo- ide jutro na crp zobaczyĆ co tam w trawie piszczy dzięki dziewczyny za podtrzymywanie na duchu idę bo będe miała pomiar szczelności gazu zaraz panowie przyjda a ja w piżamie
|
|
|
|
|
#2556 | ||
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dziękuję
![]() ![]() cieszę się że ten etap mam już za sobą... zwłaszcza że stresu i nerwów było co nie miara... na wszelki wypadek miałam torbę do szpitala spakowaną ![]() Cytat:
we wtorek będę trzymała kciuki za skuteczną obronę ![]() Ja też totka wczoraj nie puściłam... ale dlatego że zapomniałam o nim Cytat:
Goldika to nic nie znaczy. Mojej mamie nigdy nie opadł brzuch a mnie opadł w 31tc i jakoś nie rodzę... to nie oznacza szybkiego porodu tylko to że dzieciątko masz już w kanale rodnym i skoro jest już główką w dół to w tej pozycji nie ma szans aby się przekręcić. Lepiej Ci się oddycha bo maleństwo nie uciska Ci przepony... teraz będziesz częście jniz zwykle chodziła siusiu robic
Edytowane przez Tottie1984 Czas edycji: 2011-09-28 o 08:48 |
||
|
|
|
#2557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki Dziewczyny za odp ide na jakies sniadanko... |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2558 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
Nikaa moze faktycznie ten nabial powoduje wapnienie. Hmm... wlasnie robie rachunek sumienia ile ja nabialu jem
ja zyc bez niego nie umiem.
|
|
|
|
#2560 |
|
Zadomowienie
|
Tincia moja robi poważną minę jak miałam po półtorej godzinie 134 z 3 razy mi się tak zdarzyło i wtedy stwierdziła, że jak będzie tak skakać to insulina. Ale zaczęłam bardziej jeszcze uważać i już ze 3 tygodnie takiego wyniku nie miałam. Na 123- 125 nie mówi, że to źle. Wręcz, że w normie.
Czasem sprawdzam jaki mam po godzinie bo wtedy jest największy skok ![]() Też mam wizyty co dwa tygodnie, no i komplet badań co drugą wizytę, tak jakby mi mało kłucia było. Wydaję mi się, że trochę przesadza Twoja lekarka, a insulinę raczej nie jest potrzebna. Może chciała Cię zmobilizować
|
|
#2561 | |||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
ja miło wspominam moją obronę, wylosowałam pytania i panowie profesorowie z komisji tak sie nimi podniecili, że sami na nie odpowiedzieli, ja tylko siedziałam i kiwałam głową, dostałam 5 oczywiście, za ich odpowiedzi (albo raczej za przytakiwanie im) Cytat:
Elu, trzymaj się! Ale trochę Ci zazdroszczę, że jesteś tak blisko już! Witam od rana! Ja miałam ciężkie 2 tygodnie, miałam urlop, ale jak juz pisałam przeznaczyłam go na naukę. Jeden tydzień sie przygotowywałam i uczyłam a nastepny chodziłam na uczelnię i zdawałam egzaminy (i to wcale nie poprawkowe). Ale wszystko zaliczone i rozpoczęłam drugi rok! Po rozmowie z bliskimi i obserwacji dziewczyn z mojego roku, stwierdziłam, że będę kontynuować studia, mam uczelnie pod nosem, wię będę chodziła tylko na ćwiczenia i laborki, wykłady odpuszczę. Z własnego doświadczenia z poprzednich studiów wiem, że nie wnosza zbyt duzo Mialam USG w ub. tyg. Dzidziuś (70% dziewczynka) leży miednicowo, czyli sie nic nie zmieniło i mam spore szanse na CC |
|||
|
|
|
#2562 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w ciąży za to zrobił się ze mnie mięsożerca - codziennie muszę zjeść solidną porcję ![]() rety, znowu mnie pogoniło ![]() co do łożyska nie martw się tym NIKA, jakby to było groźne to lekarz biłby na alarm... Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-09-28 o 08:58 |
|
|
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
Ela moze to marne pocieszenie ale mi czop 2 tygodnie prawie odchodzil po troszku, potem pare dni niccccccc i porod takze daz rade!!
---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- w ogole dni mi uciekaja jak nie wiem co!!! tak wczoraj myslalam jak pisalam do was ze chcialabym sie przylaczyc 6 tydzien ciazy a tu juz 29! a wyyyyyy???37?34?
|
|
#2564 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie jest ten problem, ze nie mam w ogóle kontroli. Na drugiej - jedynej, zobaczyła moje wyniki, podkreśliła mi wyniki powyżej 130 ( bo mi powiedziała ze mam trzymać pomiędzy max 120-130). Powiedziała, ze ogólnie wyniki są dobre, wiec następna wizyta 12 października, a ja mam jeść tak jak przez ostatnie 2 tygodnie - porażka Więc ja do 130 traktuję jako normę, powyżej to się lekko stresuję, bo podobno problem jest jak przez dłuższy czas sie utrzymują takie wynikiA ciała ketonowe też mam w moczu, nawet trochę się podwyższyły, gin widział i nic nie mówił, wiec się za bardzo nie martwię. Myślę, ze wyszyły one przez tą dietę cukrzycową. |
|
|
|
|
#2565 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
U mnie dziś Dopiero 28TC (( i 101cm na wysokości pępka,a jakiś tydzien temu miałam chyba 94cm- Zośka szaleje![]() Co do studentów to sama kiedyś byłam w ich sytuacji i wiem, że jedna osoba rodzącej nie przeszkadza,a dużo pomaga nawet jak mąż jest obok, bo On może spanikować, ale 8 przesada. Co do wkurzania przez Tżtów to popieram czasem wolałabym być samotna, dodam ,że On mi nic nie robi złego Hormony![]() U mnie z tym zostawianiem dziecka z kimkolwiek nawet z Tż bedzie problem, bo jestem z tych co uwazaja, że "wszystko"same zrobią najlepiej ![]() Z tym moim obowiązku leżenia coraz gorzej bo już fiksuję Pocieszam się, że jeszcze musze max 9tyg wytrzymać.Wiecie czego najbardziej mi brakuje....zakupowych maratonów
|
|
|
|
#2566 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo jak pytalam polozna, to mnie ciekawilo ile babki wytrzymuja do porodu bez czopu jesli od razu nie rodza...---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
O insulinie nic nie mówila- sama sie nad tym zastanowilam, bo nie wiem po co mi kaze przyjsc po tyg jak cos... tak tylko gdybam sobie w glowie bo momentami, to ja juz nic nie wiem...
|
|
#2567 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2568 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Ja bym chyba już w 38tc chciała urodzić... |
|
|
|
|
#2569 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Dolaczam sie do grupy , ktora nic nie ustrzelila w totka Goldika ja tez jestem strasznym miesozerca, a w szczegolnosci teraz w ciazy. Ktos mi mowil, ze zachcianki na mieso, to wiadomo bedzie chlopak, fakt bedziemy miec synusia ale ja w to nie wierze |
|
|
|
#2570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale zacznę mniej tego jeśĆ- tak na wszelki wypadekelf27 no ja mam ARh+ a Ty? no tak, wyczytałam ze jak jest ilośĆ wód płodowych w normie i przepływy ok- to dojrzałością nie trzeba się jakoś bardzo martwiĆ- tylko wiecie ja tam wolałabym ksiązkowo- a tak to teraz więcej badań i w ogóle- białe kitle stres u mnie wywołują ![]() dam znaĆ co powie lekarz w poniedziałek Sozaa gratuluję rozpoczęcia 2 roku i popieram nie rpzerywanie studiówNie martw się cc- niektóre kobitki DOPŁACAJĄ aby je mieĆ, więc wiesz a ty byś miała za free... a nawet to rpzeciez dzidizuś czasami obraca się do dołu przed SAMIUTKIM porodem, rzadziej to rpawda, ale nigdy nic nie wiadomodobra a ja jeszcze nie ubrana papatki do później, bo mnie te chłopy w negliżu z brzucholkiem zaraz przywitają |
|
|
|
|
#2571 |
|
Raczkowanie
|
Ja też mam mieć syna a mięso może nie istnieć.
|
#2572 |
|
Rozeznanie
|
dzś jedziemy z TZ kupić wózek, tzn. zamówic. Mam upatrzony Jedo Fyn , rozmawiałam z panią która sprzedaje wózki i go polecala, powiedziała, ze ona sama już drugą dzidzie wozi w Jedo, wymieniła sobie tylko rączkę na skórzaną, bo miała piankową.
Jeszcze Mutsy transporter mi sie podba, ale drogi jest Rozważam także kupno tylko gondoli teraz, a później jakiejś fajniejszej spacerówki, ale zobaczymy.
|
|
|
|
#2573 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny!
Ale nie chciało mi się dziś wstac na badania w nocy obudziła mnie straszna zgaga... nawet wiem po czym ja miałam - po dipie serowym do nachosów - a wcinałam jak wściekła, jakbym w życiu sosu nie widziała, ahhhRobiłam dziś badania krwi na D-dimery i CRP zobaczymy jak to wyjdzie .mam nadzieję, że ok bo nie chcę już zadnych niespodzianek... Dostałam maila, że Pan kurier ma już moją paczkę z kombinezonem więc dziś przyjdzie na bank
|
|
#2574 | |
|
Zadomowienie
|
NIKA mam tę samą grupę krwi
![]() Co do łożyska, ja tam o swoim nic nie wiem i nie mam zamiaru się zastanawiać. Jak będzie coś nie tak to pewnie lekarz zainterweniuje. ASIOL mój lekarz jest podobny do Twojego od strony podglądu dowcipnego ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2575 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kochany, ze potrafi to zniesc, zamiast sie klocic to przytuli, poglaszcze - a ja wtedy jeszcze bardziej w ryk Chcialabym jakies zakupy maluszkowi zrobic, allegro niby fajna rzecz, ale takie buszowanie w dzialach dzieciecych to jest dopiero frajda - ktorej teraz doswiadczyc nie moge
|
|
|
|
|
#2576 |
|
Wtajemniczenie
|
Pytanko do WARSZAWIANEK i okolicznych: Gdzie oprócz sklepu"Świat dziecka"mogę kupić mebelki dziecięce?
|
|
|
|
#2577 |
|
Zadomowienie
|
Tincia to może chciała Cię odrobinę nastraszyć lekarka
Spokojnie jak na godzinę po posiłku to wyniki masz książkowe ![]() Sozza z tym wózkiem to zawsze problem. Wczoraj oglądałam bebetto i bardzo lekko się prowadzi, do tego nie jest taki ciężki. Jak ktoś bez windy wysoko mieszka o się może sprawdzić ![]() Ja też uciekam, potem się odezwę
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
Tottie, gratulacje obrony!! Hasło ze wstydem rozwaliło mnie
Jak tam Wasze kupony totka??? Ja ani jednego numerka nie trafiłam, więc moje marzenia o własnym biznesie szlag trafił A skoro teraz nie wygrałam, to ten kupon puszczę na kolejne losowanie Ela, Ty mnie z tym czopem przerażasz!! Jeżu kolczasty, Ty zaraz możesz rodzić!! Anie wyprzedzisz ![]() Paula, Darusiaaa, Tottie, mi czop odszedł dzień przed porodem, miałam już delikatne skurczy. Ale na wrześniówkach chyba któraś pisała, że czopa nie miała z kilka tygodni, rozwarcie na 2 palce i urodziła po terminie ![]() Nika, przestań czytać o tym łożysku! Skoro gin. Ci robił usg, nie wysłał do szpitala, to znaczy, że reszta parametrów jest w normie i nie ma co panikować! Sozza i inne studentki, podziwiam Wam, że nie przerywacie studiów Na samą myśl, że musiałabym się teraz uczyć to normalnie : Ja to studia wspominam jako szalony czas niezobowiązującego seksu, zabawy itp.
|
|
|
|
#2579 |
|
Zadomowienie
|
Dziś rozpoczynamy 34 tydzień
załączam zdjęcie z Szymonem na pokładzie
|
|
#2580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.

zaraz panowie przyjda a ja w piżamie

Więc ja do 130 traktuję jako normę, powyżej to się lekko stresuję, bo podobno problem jest jak przez dłuższy czas sie utrzymują takie wyniki
bo momentami, to ja juz nic nie wiem...
w nocy obudziła mnie straszna zgaga... nawet wiem po czym ja miałam - po dipie serowym do nachosów - a wcinałam jak wściekła, jakbym w życiu sosu nie widziała, ahhh
A skoro teraz nie wygrałam, to ten kupon puszczę na kolejne losowanie
Ja to studia wspominam jako szalony czas niezobowiązującego seksu, zabawy itp.