Zazdrośnice - część 42.! :-) - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-27, 23:14   #511
najfajniejsza
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice - część 42.! :-)

a w ogóle to dostałam od mojej kumpeli na urodziny szklanki do kawy/deserów i po pracy sobie dziś zrobiłam

śliczne szklanka umorusana amaretto, co dopiero zauważyłam, bo myślałam, że jak wleję, to się rozwarstwi, ale mam zwykły likier, a nie syrop, i tym sposobem zamiast trzech warstw miałam po prostu kawę z alkoholem

wrzucam na chwilę, by się pochwalić edit: oczywiście, jeśli którąś zachęcił widok, to zapraszam na kawę! i niech was nie zraża, że stół niewytarty - po prostu chciałam zrobić fotkę, nim się kakao zapadnie w piance także luz, zwykle brzydzić się nie trzeba!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF2035.jpg (36,7 KB, 39 załadowań)

Edytowane przez najfajniejsza
Czas edycji: 2011-09-27 o 23:20
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 23:21   #512
frezyjka85
Zakorzenienie

naj - jest pięknie
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 23:24   #513
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
naj - jest pięknie
czyli przyjedziesz do mnie w gości?

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

a frezi, o cokolwiek chodzi z teściową, to mocno trzymam kciuki
mój wujek jest na OIOM-ie, ma otwarty brzuch...
Stary 2011-09-27, 23:33   #514
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
przebieram pościel.... przebieram i tadam GOTOWE
Chyba do Ciebie poleciała bo u mnie dalej leży złożona w kostkę
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
gothka152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 23:34   #515
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Jak to otwarty???
Bisia

Zrobiłam mega pizzę, najlepszą w życiu, obżarłam się

Z racji, że jutro finał przetargowy, błagam Was o modlitwy i kciuki, żebyśmy wygrali!!! wyjeżdżam z domu po 6:00, a posiedzenie rozpoczyna się o 13:00... Wszelkie sms-y, telefony i słowa otuchy mile widziane, bo jestem zestresowana, a jutro będę na skraju załamania z nerwów

Do zobaczenia wieczorem

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 23:37   #516
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:

i co teraz z wujkiem będzie??? i jak to otwarty brzuch ?

a pewnie! ja się tam kiedyś u Ciebie pojawię

aha i jeszcze chciałam Wam powiedzieć o czymś co mnie wkur ****** za i co już przestaję tolerować....

dzisiaj w Reserved stoję w kolejce i dziewczyna przede mną płaci, na co babka wydaje jej resztę i OZNAJMUJĄCO mówi "5zł bez dwóch groszy".... dziewczyna zrobiła dziwną minę, ale nic się nie odezwała i poszła.... no więc ja pięknie podaję pani moje rzeczy i szybko przeszukuję portfel... wyszło 24,99 na co daję 50zł, a pani przy kasie do mnie OZNAJMUJĄCO "25zł reszty bez grosza"... no to pytam z uśmiechem na twarzy "a ma pani 10gr?" na co mówi, że ma... więc ja na to: "to świetnie, bo ja mam 9gr.... będzie czym wydawać" z powalającym uśmiechem na twarzy i pełną życzliwością znacie mnie przecież... milutka zawsze jesteś dziwnie na mnie popatrzyła, ale dała te 10gr i poszłam

nienawidzę, jak nie wydaje mi się grosza!!! po pierwsze to ciężko zarobione przeze mnie pieniądze, po drugie niech będzie w ciągu dnia 1000 takich klientów i sklep dziennie zarabia na tym groszu 10zł... w miesiącu robi się już 300zł... a w życiu nie ma nic za darmo, więc niech mnie z tymi groszami w dupę pocałują!

Edytowane przez frezyjka85
Czas edycji: 2011-09-27 o 23:38
Stary 2011-09-27, 23:51   #517
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Z racji, że jutro finał przetargowy, błagam Was o modlitwy i kciuki, żebyśmy wygrali!!! wyjeżdżam z domu po 6:00, a posiedzenie rozpoczyna się o 13:00... Wszelkie sms-y, telefony i słowa otuchy mile widziane, bo jestem zestresowana, a jutro będę na skraju załamania z nerwów

Do zobaczenia wieczorem
mocne będzie dobrze :U*

Cytat:
dzisiaj w Reserved stoję w kolejce i dziewczyna przede mną płaci, na co babka wydaje jej resztę i OZNAJMUJĄCO mówi "5zł bez dwóch groszy".... dziewczyna zrobiła dziwną minę, ale nic się nie odezwała i poszła.... no więc ja pięknie podaję pani moje rzeczy i szybko przeszukuję portfel... wyszło 24,99 na co daję 50zł, a pani przy kasie do mnie OZNAJMUJĄCO "25zł reszty bez grosza"... no to pytam z uśmiechem na twarzy "a ma pani 10gr?" na co mówi, że ma... więc ja na to: "to świetnie, bo ja mam 9gr.... będzie czym wydawać" z powalającym uśmiechem na twarzy i pełną życzliwością znacie mnie przecież... milutka zawsze jesteś dziwnie na mnie popatrzyła, ale dała te 10gr i poszłam

nienawidzę, jak nie wydaje mi się grosza!!! po pierwsze to ciężko zarobione przeze mnie pieniądze, po drugie niech będzie w ciągu dnia 1000 takich klientów i sklep dziennie zarabia na tym groszu 10zł... w miesiącu robi się już 300zł... a w życiu nie ma nic za darmo, więc niech mnie z tymi groszami w dupę pocałują!
dałaś panience popalić w swój uroczy sposób ja tez tego nie znoszę, bo już nagminnie to robią. I znając mnie któraś pani usłyszy w końcu: nie nie może być proszę o pełną kwotę
trzymam kciuki, żeby Twoja teściowa szybko doszła do siebie i żebyś mogła męża kurować, chociaż Twoja mina jak mu powiedziałaś żeby do lekarza szedł świadczyła, że cięzko będzie

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 23:54   #518
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka_88 Pokaż wiadomość

dałaś panience popalić w swój uroczy sposób ja tez tego nie znoszę, bo już nagminnie to robią. I znając mnie któraś pani usłyszy w końcu: nie nie może być proszę o pełną kwotę
trzymam kciuki, żeby Twoja teściowa szybko doszła do siebie i żebyś mogła męża kurować, chociaż Twoja mina jak mu powiedziałaś żeby do lekarza szedł świadczyła, że cięzko będzie

noooo do lekarza nie pójdzie - jest jak jego tato i dziadziuś

za to ja będę jego prywatną pielęgniarką

lecę spać

słodkich snów i jak zwykle DO JUTRA
Stary 2011-09-27, 23:56   #519
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to otwarty???
Bisia

Zrobiłam mega pizzę, najlepszą w życiu, obżarłam się

Do zobaczenia wieczorem
kciuki masz jak stąd na Giewont
Cytat:

aha i jeszcze chciałam Wam powiedzieć o czymś co mnie wkur ****** za i co już przestaję tolerować....

i bardzo dobrze zrobiłaś! i nie wątpię, żeś milutka

Co do wujka - okazało się, że mama źle zrozumiała i nie miał tej stomii, tylko wycieli mu fragment jelita, ale niewykluczone, że będą musieli wyciąć więcej i wtedy ta stomia mogłaby być. w każdym razie szedł do łazienki i zasłabł, wzieli go na salę i się okaząło, że ma jeszcze jakiegoś krwiaka czy coś, no i nie mam pojęcia dlaczego, co i jak, ale leżał dziś z otwartym brzuchem i mu co jakiś czas waciki/gazy/bóg wie co w środku wymieniają...
nie wiem, moze go w końcu zamknęli, ale też mnie to przeraziło, że leży z otwartym brzuchem... podobno nie ejst źle, lekarze mówią, że dobrze, że przeżył, bo wysokość nie była może ogromna, ale wujek upadł na brzuch (jest otyły), nic sobie nie złamał, bo nie asekurował się kończynami, no i jeszcze przygniotła go ściana... także ma obrażenia poważne, ale żyje. ja wierzę, że będzie dobrze

OK, kończę na dziś, dobranoc
Stary 2011-09-27, 23:57   #520
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
noooo do lekarza nie pójdzie - jest jak jego tato i dziadziuś

za to ja będę jego prywatną pielęgniarką

lecę spać

słodkich snów i jak zwykle DO JUTRA
skad ja to znam
dobranoc
ja tez uciekam pa ;*

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 00:31   #521
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Co do wujka - okazało się, że mama źle zrozumiała i nie miał tej stomii, tylko wycieli mu fragment jelita, ale niewykluczone, że będą musieli wyciąć więcej i wtedy ta stomia mogłaby być. w każdym razie szedł do łazienki i zasłabł, wzieli go na salę i się okaząło, że ma jeszcze jakiegoś krwiaka czy coś, no i nie mam pojęcia dlaczego, co i jak, ale leżał dziś z otwartym brzuchem i mu co jakiś czas waciki/gazy/bóg wie co w środku wymieniają...
nie wiem, moze go w końcu zamknęli, ale też mnie to przeraziło, że leży z otwartym brzuchem... podobno nie ejst źle, lekarze mówią, że dobrze, że przeżył, bo wysokość nie była może ogromna, ale wujek upadł na brzuch (jest otyły), nic sobie nie złamał, bo nie asekurował się kończynami, no i jeszcze przygniotła go ściana... także ma obrażenia poważne, ale żyje. ja wierzę, że będzie dobrze

OK, kończę na dziś, dobranoc
Może Twoja mama sobie coś wmówiła - moja do tej pory nie rozumie że zmarłej w zeszłym roku babci Mateusza obcięto w jej ostatnich dniach życia nogi przez problemy z krążeniem bo dla niej obcina się kończyny tylko przy cukrzycy i ciągle mówi Mateuszowi żeby uważał i też nie dostał cukrzycy

Trzymam kciuki za wujka, nie wiedziałam że nie asekurował się rękoma; to mogło mocno wstrząsnąć jego narządami wewnętrznymi no ale będzie dobrze

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 02:02   #522
upadly_aniol00
Zakorzenienie

eeeejjjj gdzie sa wszyscy ! wstawiać mi tu proszę i rozmawiać ze mną !
tak więc z tego co pamiętam :
Bisia tulę mocno i wierzę, że wszystko się ułoży , pamiętaj szczera rozmowa zawsze pomaga a miłość przezwycięży wszystko! tak więc jestem dobrej myśli i wierzę, że będzie dobrze.
Justyna
Naj super kawa też mam takie szklanki
I Naj za wuja żeby szybko doszedł do siebie .

Wróciłam dziś później z pracy niż zwykle tyle miałam pracy
Nie dosyć ,że miałam straszny ruch to jeszcze po wszystkim musiałam kilka rzeczy zrobić, na szczęście kolega mi pomógł bo tak może jeszcze bym siedziała w pracy .
Cieszę się, że w piątek idę tam ostatni raz .

W sumie idąc do pracy Wszyscy ale to dosłownie wszyscy ostrzegali mnie przed kolegą A. , że on będzie chciał , żebym za niego robiła różne rzeczy i w ogóle ....a co się okazało ... jest najbardziej spoko i już któryś raz został mi pomóc ze wszystkim ( mimo, że on pracuję od 11 do 22 to został ze mną do 00.30 )
Wczoraj i dziś to w ogóle A. wiele rzeczy mi pomógł no aż jestem w szoku i to z własnej woli...

dobra idę do łóżka jakiś film obejrzeć .
A no i w sumie dzień dobryyyy wszystkim
Stary 2011-09-28, 05:07   #523
justyna_dt
Zakorzenienie

Dzień dobry... no to się zbieram

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 07:04   #524
karola991
Zakorzenienie

guten morgen:P
Cytat:

a ja czasami nie mam w kasie grosików... i świecę oczami, nieśmiało pytam czy mogę być winna albo czy nie ma np wlasnie jakos 9gr albo cos, a czasami zamiast grosza wydaje 2 lub 5 bo mi glupio ciagle prosic sie klientów, a kiedys miałam dzień, że nie bylo gdzie rozmienic, a ja nie mialam ani 1gr ani 2gr ani 5 nawet 10 i 20gr nie miałam, i przyszedł facet kupil piwo za 1,99 dal 2 zl iczeka ja do niego grzecznie czy moge mu oddac tego grosza nastepnym razem bo na prawdę nie mam a on bo chamsku "ja czekam!" i taka mina wzrok bazyliszka, a ja ze na prawdę nie mam, a że przychodził codziennie to bym mu oddała-zresztą nie raz mu brakowało i mu odpuszczałam te 5 czy nawet 10gr, a on taka scenę zrobił i się wk##$%%am i wzięłam mu z mojego portfela tego grosza dałam i kazałam iść w ch**
Cytat:
Dzień dobry... no to się zbieram
Stary 2011-09-28, 07:54   #525
BYou
MBZ♥

hej
Justyś mega kciuki

Frezyjko to chodź do mniena popcorn
Z Teściową na pewno wszystko dobrzenie zamartwiaj sięmoja Mama miała niegroźny zabieg ostatnio i zadzwoniła dopiero po paru godzinach bo musiała dojść do siebie po znieczuleniu

Arrakis Ty też się doczekasz
i miło ze strony Twórczyni bloga

Gwizdak powodzenia w sprzątaniumi czasem ciężko się zebrać samej sobie, także mogę sobie tylko wyobrazić jak Tobie trudno przy Mrówce

Caprioszku to szybko zleci, zobaczysz, byle do świąt, a potem to już migiem

Hawwa może jeszcze nie do konca przeszło

Kasiacieszę sie, że wyniki wyszły dobrze
a Mamusia pewnie z emocji musiała sobie to na głos powiedzieć

Claris mam nadzieję, że Teściowa zrozumie
cudne uczucie zakochać się na nowo prawda?

Kawka i jak Ci się podobała II część?
przy Twoim zaangażowaniu w rzeźbieniu siebie mam straszne kompleksy

Glen super łowy zrób zdjęcia

Tosia o tak
co się dzieje?

Ilsa

Bisiu dużo sił Ci-Wam życzę żebyście umieli pokonać wszelkie przeciwności

Stygmatku millenium wciąga także polecam
wiem, że studiujesz wet, możesz mi pomóc? mój piecho jest wnętrem, co 3 miesiące robimy mu usg i to jądro jest uwięźnięte w brzuchu i od 2 lat się nie powiększa-pies ma 6 lat. lekarz twierdzi, że trzeba je usunąć, a ja się boję tej operacji. czy to konieczne?czy z tego zawsze rozwija się nowotwór?

Grape to duże wydatki niestetyale kupujecie to na lata, dla siebie.my też z bólem serca zaglądalismy na konto przy urządzaniu domu, ale jak juz było wszystko na miejscu to strasznie się cieszylismybo w końcu mieliśmy swój raj na ziemiu Was też tak będzie

Frezyjko myslę jak Med:ściągnęłaś Go myślami
mnie jak zamuruje to też palnę coś bez zastanowienia
i zdrowia dla Męża. Mam nadzieję, że będziesz mogła do Niego wrócić i zaopiekować się Nim

Gothko ja mogę uwielbiam przebierac pościel

Naj wpraszam się na kawę
i trzymam kciuki za Wujka

Frezyjko ja się upominam o grosz od jakiegoś czasu. Mi nikt nie podaruje jakby mi brakło przy kasie. To może nauczy niektórych ekspedientów, że powinni mieć w kasie zapas groszówek skoro ceny są tak dziwne.

Anioł czasem tak jest, że nie taki diabeł straszny...

Karo a w banku nie można wymienić na bilon?wtedy Ty się nie będziesz martwić i denerwować?
jak TŻ?

wczoraj było bardzo fajniewinko wypite, filmy pooglądane, no ostatni nie do końca
chcę jeszcze

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 08:03   #526
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

dobry jeszcze 3 dni i weekend
Justyna trzymam
Bisia tulę mocno i mam nadzieję, że Twoje problemy szybko się rozwiążą
Frezi, Smerfetko super, że spotkanie udane
a co do tych grosików też mnie czasami kori, by powiedzieć uprzejmie pani, że ma mi wydać całą resztę

"Właściwie już samo życie jest podróżą w czasie. To tylko kwestia szybkości..."
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 08:27   #527
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karola991 Pokaż wiadomość
a ja czasami nie mam w kasie grosików... i świecę oczami, nieśmiało pytam czy mogę być winna albo czy nie ma np wlasnie jakos 9gr albo cos, a czasami zamiast grosza wydaje 2 lub 5 bo mi glupio ciagle prosic sie klientów, a kiedys miałam dzień, że nie bylo gdzie rozmienic, a ja nie mialam ani 1gr ani 2gr ani 5 nawet 10 i 20gr nie miałam, i przyszedł facet kupil piwo za 1,99 dal 2 zl iczeka ja do niego grzecznie czy moge mu oddac tego grosza nastepnym razem bo na prawdę nie mam a on bo chamsku "ja czekam!" i taka mina wzrok bazyliszka, a ja ze na prawdę nie mam, a że przychodził codziennie to bym mu oddała-zresztą nie raz mu brakowało i mu odpuszczałam te 5 czy nawet 10gr, a on taka scenę zrobił i się wk##$%%am i wzięłam mu z mojego portfela tego grosza dałam i kazałam iść w ch**
dokładnie, ja też jeśli kilku osobom wzięłam grosika to potem kolejnej wydawałam za dużo. Ale w sklepie odzieżowym jest gorzej o drobniaki - tak mi się wydaje że ludzie płacą grubą kasą z bankomatu

Stary 2011-09-28, 08:34   #528
karola991
Zakorzenienie

by a gdzie tu bank na tej wsi to raz a dwa jak mam nawałnice klientów, a jestem sama w sklepie, to nie powiem im -"proszę teraz wszyscy wypad! bo ja wychodzę do baku rozmienić zeby dac temu klientowi jego grosza"

a mojemu pieskowi cos sie stało w oko wczoraj od rana miał spuchnięte i takie małe, zastanawiam się czy go cos ugryzło czy się nadział na jakieś kolce/krzaki etc. przemywałam mu rumiankiem i jakby bylo lepiej ale dzisiaj rano jak wychodziłam do pracy nie mógł otworzyć, w ogole taki był zamulony, bo zawsze sie cieszy, a teraz spał, podniósł tylko glowe, spojrzał, pomachał ogonem i poszedł dalej spac ;/ wczoraj mówiłam mamie, że jak się mu nie poprawi to dzisiaj z nim idę do weta, szkoda psa to przeciez jak członek rodziny nie może się męczyć dzisiaj jakoś od 19 przyjmuje to bede musiała iść.
Stary 2011-09-28, 08:36   #529
Ilsa Lund
Zakorzenienie

i kolejna porcja moich snów śniło mi się, że znalazłam w szafce Mateusza pierścionek, srebrny a brylant miał opakowany w klocek lego dla bezpieczeństwa żeby się nie porysował. Ten klocek miał taką zapadkę co jak się nacisnęło można go było zdjąć i zobaczyć brylant ale się nie odważyłam

Stary 2011-09-28, 08:38   #530
BYou
MBZ♥

Ilsa to ,że wydawałaś Kolejnej więcej nie zmienia faktu, że poprzedniej nadal jesteś winna
a tak to tylko Tobie się w kasie zgadzało
jeśli w duzych sklepach wiadomo, ze klienci płacą "grubymi pieniędzmi" menadżer powinien zadbać by kasy miały drobneuniknie się niepotrzebnych spięć i nerwów

Osz szefa nie ma?jak się czujesz?

Stary 2011-09-28, 08:39   #531
karola991
Zakorzenienie

Ilsa, no tragedia w sklepie, w ogóle te ceny 2,99 wg mnie powinni jak w czechach, zlikwidowac ten złom i zaokrąglić wszystko- by żyło się lepiej

a tak wogole to tz ma dzisiaj zdjęcie szwów... trochę się obawiam, bo ma b. twardy ten brzuch a raczej nie powinien być, bo na ogół ma mięciutki i lewa strona jest ok a ta prawa cała taka jak kamień twarda, mówi ze już go nic nie boli i się dobrze czuje ale ja się trochę boję i tak.

Edytowane przez karola991
Czas edycji: 2011-09-28 o 08:44
karola991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 08:43   #532
BYou
MBZ♥

Karo lae klient woli zapłacić 2,99 niż 3

Stary 2011-09-28, 08:48   #533
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

no właśnie wymyślają te ceny np. 1.99 żeby co klient poczuł, że płaci szałowo mniej no bo przecież jedynka na początku?! to albo sklepy mają do wydawania tony grosików albo niech wprowadzą normalne ceny 1 zł, 2 zł!!
BYou - niestety naczelnik jest ale nie ma za to dyrektora więc też dobrze a co do stanu zdrowia - chyba jest lepiej Nawet wczoraj zastępczyni naczelnika kazała mi iść szybciej do domu i wypisała mi wyjście służbowe więc mogłam wygrzewać się pod kocykiem

karola mam nadzieję, że wet zaradzi z tym opuchniętym okiem i psina poczuje się lepiej!

"Właściwie już samo życie jest podróżą w czasie. To tylko kwestia szybkości..."

Edytowane przez osz rety
Czas edycji: 2011-09-28 o 08:49
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 08:49   #534
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
Kawka, jesteś moją idolką (zaraz po Gwizdaku) wiesz o tym, prawda?
niw wiedzialam

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość

No to fajowo

A masz 2. pierwsze tomy? Pożyczysz?

pozyczę

Cytat:
Napisane przez stygmatek Pokaż wiadomość
śliczny i ma ta laseczka cudne włosy...ehhh jak ja bym chciała mieć takie długie...

Podoba Ci się millenium? ja się nie mogę przełamać, żeby kupić. Przerażają mnie tak grube książki.

Wow, super aż zazdroszczę takich zakupów.
Pokaż foty!

Ja wiem, czy smutnej... Może jestem dziwna, ale ja tą piosenkę bardzo lubię i uważam ją- mimo wszystko- za dosyć optymistyczną.
bardzo, czyta sie ekspresem
Cytat:
Napisane przez Biska Pokaż wiadomość
Hej

Dziewczyny, ja Was nie porzuciłam, ani nic z tych rzeczy Nie piszę, bo wiem, że oczekujecie ode mnie wyjaśnień, bo się martwicie... i jestem Wam za to naprawdę wdzięczna ale ja nawet nie wiem, co mogłabym Wam napisać oprócz tego, że jest naprawdę źle...

To wszystko jest dla mnie tak smutne i ciężkie, że samo nawet myślenie o tym wywołuje u mnie potok łez... Dlatego póki co zatracam się w pracy, chcę nabrać trochę dystansu, odnaleźć samą siebie w tej całej sytuacji.... i dopiero wtedy na spokojnie będę mogła opisać co tak naprawdę się dzieje...

Przepraszam
Bisiu tule mocno i trzymam kciuki, nie ma sytuacji bez wyjscia

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
hej

Kawka i jak Ci się podobała II część?
przy Twoim zaangażowaniu w rzeźbieniu siebie mam straszne kompleksy

bardzo, lepsza niz pierwsza chyba

co zo rzeźbienia, ja to najpeirw musze schudnąc bo od operacji jestem emga torba dopiero będe rzeźbić

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 08:50   #535
karola991
Zakorzenienie

by ja jak ide do sklepu to zazwyczaj mam gdzies czy zaplace 3 czy 4 zł rozumiem ze przy cenach jak 3999 to zawsze te 3tysiace z przodu przyciagnie bardziej niz 4tys. ale za lizaka czy chleb to już nie bedę się rozczulała nad 1zł

Edytowane przez karola991
Czas edycji: 2011-09-28 o 08:51
karola991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 08:59   #536
Ilsa Lund
Zakorzenienie

no dobra, rozumiem że klient chce widzieć mniejszą liczbę na początku ale to mogliby wykasować chociaż 1,2,5 gr i płaciłoby się 1,90... :/

Stary 2011-09-28, 09:05   #537
BYou
MBZ♥

to jest pomysłtylko wtedy może się zdarzyć, że w kasie braknie 10groszówek

Karo nie wiem czy to rozczulanie czy nie. kiedyś sporadycznie mozna było usłyszeć:mogę być grosik dłuzna?teraz to już normaniestety. i nie dziwię się, że się ludzie złoszczą. im nikt nie daruje-przeważnie.

Osz wyrozumiała kierowniczka

Stary 2011-09-28, 09:17   #538
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
guten morgen:P

przede wszystkim to ja nie mam nigdy pretensji do ekspedientki, tylko zaopatrzenie w kasie groszami należy do obowiązków szefa/właściciela sklepu... to oni powinni iść do banku i co jakiś czas wymieniać te pieniądze na drobne.... tylko wiele osób tego nie robi z prostej przyczyny - za rozmienianie bank bierze sobie "prowizję", czyli po prostu trzeba zapłacić extra kasę (nie wiem jaka to ilość pieniędzy) żeby mieć drobne.... i właściciele tego nie robią

jeżeli zdarza Ci się taka sytuacja często, to najzwyczajniej masz prawo zgłosić problem szefowi, że robi się kolejka w sklepie, bo Ty musisz latać za tym, żeby rozmienić pieniądze i wydać pełną resztę, i tym samym sklep traci klientów... w dzisiejszych czasach (moim zdaniem) JESZCZE 90% klientów machnie na to ręką i pójdą.... ale coraz częściej spotykam się z tym, że ludzie narzekają i mają już tego dość.... no bo jeśli w ciągu dnia 3 raz ktoś mi nie ma wydać grosza, no to halo

i w gwoli wyjaśnienia..... ja wczoraj zrobiłam tej pani w sklepie przyjemność, bo zaopatrzyłam ją w kilka groszy ALE mam nawet do siebie żal.... i następnym razem owszem będę miała drobne (od dzisiaj zbieram takie grosze, żeby w razie takich sytuacji mieć i nie być stratną 1 grosz) i zaproponuję takie rozwiązanie komuś, kto mnie ZAPYTA czy może mi być "winna" (choć pewnie nigdy nie zostanie mi zwrócony) grosz, a nie jak wczoraj pani OZNAJMIŁA mi, że resztę mam bez grosza.... więc jakim prawe ona z taką pewnością rozporządza moimi pieniędzmi???? tylko o to mi chodzi, coraz częściej spotykam się z tym, że już oczywistym jest, że "RESZTA JEST BEZ GROSZA. DZIĘKUJĘ ZA ZAKUPY. DO WIDZENIA"

i tu pokłon w Twoją stronę.... po w takim razie czemu klient ma być stratny??? niech sklep wyda 2 grosze, skoro nie ma drobnego 1, bo szef zaoszczędził na wymianie w banku (z tym się niedawno spotkałam...).

ponadto świetnym rozwiązaniem, jeżeli robi się to notorycznym problemem, wprowadzić pełne ceny..... zamiast 24,99, 25 - przecież i tak właśnie tyle płacę, bo Pani przy kasie nie ma wydać 1 grosza.... tylko nieeeee...... cena 24,99 działa psychologicznie! to nie jest 25zł, tylko 24 z "drobnymi", co moim zdaniem jest robieniem ludziom wody z mózgu i tej tendencji też nie lubię

ale ja to może dziwna jestem i działam impulsywnie nauczona doświadczeniem, że jak czasem mnie brakowało grosza, dwóch trzech, 10, to latałam po pieniądze do domu, albo pożyczałam od osoby z którą w danym momencie byłam w sklepie.... albo faktem, że jak wychodzą zakupy 124,01 i płacę kartą, to wszyscy zawsze dokładnie tą cenę nabijają.... a dlaczego??? przecież to TYLKO grosz, więc mogą odciąć tą końcówkę.... nie?
no! się wygadałam

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
hej

Frezyjko to chodź do mniena popcorn
Z Teściową na pewno wszystko dobrzenie zamartwiaj sięmoja Mama miała niegroźny zabieg ostatnio i zadzwoniła dopiero po paru godzinach bo musiała dojść do siebie po znieczuleniu

Frezyjko ja się upominam o grosz od jakiegoś czasu. Mi nikt nie podaruje jakby mi brakło przy kasie. To może nauczy niektórych ekspedientów, że powinni mieć w kasie zapas groszówek skoro ceny są tak dziwne.

wczoraj było bardzo fajniewinko wypite, filmy pooglądane, no ostatni nie do końca
chcę jeszcze
chętnie, ale nie mam jak

tak jak napisałam wyżej... to nawet nie jest wina ekspedientów.... bo trudno, żeby do roli ekspedientki (za takie pieniądze jakie średnio teraz się zarabia) latała jeszcze i rozmieniała pieniądze...

zazdroszczę winka i pewnie jak wrócę do domu to namówię TŻta na kolację

Cytat:
Napisane przez osz rety Pokaż wiadomość
Frezi, Smerfetko super, że spotkanie udane
a co do tych grosików też mnie czasami kori, by powiedzieć uprzejmie pani, że ma mi wydać całą resztę
to jak Cię korci, to powiedz.... nie widzę problemu! kochana to są Twoje pieniądze!

Cytat:
a mojemu pieskowi cos sie stało w oko wczoraj od rana miał spuchnięte i takie małe, zastanawiam się czy go cos ugryzło czy się nadział na jakieś kolce/krzaki etc. przemywałam mu rumiankiem i jakby bylo lepiej ale dzisiaj rano jak wychodziłam do pracy nie mógł otworzyć, w ogole taki był zamulony, bo zawsze sie cieszy, a teraz spał, podniósł tylko glowe, spojrzał, pomachał ogonem i poszedł dalej spac ;/ wczoraj mówiłam mamie, że jak się mu nie poprawi to dzisiaj z nim idę do weta, szkoda psa to przeciez jak członek rodziny nie może się męczyć dzisiaj jakoś od 19 przyjmuje to bede musiała iść.
bidulek trzymam kciuki, żeby lekarz szybko pomógł

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
i kolejna porcja moich snów śniło mi się, że znalazłam w szafce Mateusza pierścionek, srebrny a brylant miał opakowany w klocek lego dla bezpieczeństwa żeby się nie porysował. Ten klocek miał taką zapadkę co jak się nacisnęło można go było zdjąć i zobaczyć brylant ale się nie odważyłam
a były jakieś zazdrośnice ?
Stary 2011-09-28, 09:19   #539
karola991
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
no dobra, rozumiem że klient chce widzieć mniejszą liczbę na początku ale to mogliby wykasować chociaż 1,2,5 gr i płaciłoby się 1,90... :/
no
Stary 2011-09-28, 09:24   #540
capriola_87
Zakorzenienie

Czeeeeeeść

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości