Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-27, 22:19   #4351
nena1984
Zakorzenienie

Dot.: Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Ja też myślałam o takim makijażu Nie wiem czy się zdecyduje, ale na pewno chciałabym mieć oko podkreślone czarną kredką, tak czuje się i wyglądam najlepiej. Ogólnie bardzo lubię moje oczy (kiedyś tylko je z całej siebie lubiłam ) i mam nadzieję, że mi je makijażystka ładnie podkreśli

Dodaję jeszcze parę zdjęć
ten na japoneczce jest sliczny https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1317152629 już go sobie zapisałam

wiecie co się stało...jak ktoś nie lubi drastycznych opisów niech nie czyta, UWAGA.....będzie bolało..... zszedł mi paznokieć z małego palca u stopy. Bałam się ze do tego dojdzie, bo dość mocno traper mnie obtarł, jeszcze jak byliśmy na Słowacji i paznokieć był taki inny - lekko granatowy. Teraz się wymoczyłam w wannie, myślałam, że to lakier odpryskuje, ale niestety to nie lakier na szczęście pod spodem jest juz świeżutki nowy paznokietek, różowiutki jak u bobaska. Ktoś wie, jak to to teraz pielęgnować, bo pierwszy raz jestem w takiej sytuacji

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 22:30   #4352
evoonia86
Zakorzenienie

Dot.: Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X

nena1984 współczuję niestety nie doświadczyłam czegoś takiego i nie mogę pomóc
Stary 2011-09-27, 22:32   #4353
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
ten na japoneczce jest sliczny https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1317152629 już go sobie zapisałam

wiecie co się stało...jak ktoś nie lubi drastycznych opisów niech nie czyta, UWAGA.....będzie bolało..... zszedł mi paznokieć z małego palca u stopy. Bałam się ze do tego dojdzie, bo dość mocno traper mnie obtarł, jeszcze jak byliśmy na Słowacji i paznokieć był taki inny - lekko granatowy. Teraz się wymoczyłam w wannie, myślałam, że to lakier odpryskuje, ale niestety to nie lakier na szczęście pod spodem jest juz świeżutki nowy paznokietek, różowiutki jak u bobaska. Ktoś wie, jak to to teraz pielęgnować, bo pierwszy raz jestem w takiej sytuacji
Ja bym go nie drażniła tylko dała mu spokojnie odrosnąć...

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 22:33   #4354
nena1984
Zakorzenienie

oki dzięki spadam na Kubusia, dobranoc

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 22:34   #4355
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:

Współczuje Ale ja bym ten paznokieć zakleiła plastrem aby mógł spokojnie odrosnąć bo niby masz już ten nowy pod spodem ale on jest jeszcze słaby bo dopiero odrasta. I nie szalałabym w jakiś mocno uciskających butkach co by ten paznokieć do jeszcze gorszego stanu doprowadziły. Rzecz jasna plasterek co dzień nowy
Stary 2011-09-27, 22:37   #4356
niut0
Zakorzenienie

Cytat:

Mi kiedyś musieli zrywać paznokieć bo sama go sobie przytrzasnęłam drzwami Już dawno odrósł ale widzę takie lekkie, poprzeczne fale na płytce paznokcia
Stary 2011-09-27, 22:41   #4357
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:

Mi kiedyś musieli zrywać paznokieć bo sama go sobie przytrzasnęłam drzwami Już dawno odrósł ale widzę takie lekkie, poprzeczne fale na płytce paznokcia
Po takich wypadkach zawsze zostaje jakis ślad bo narusza się strukturę paznokcia i rośnie on właśnie z poprzecznymi falami bądź innym defektem. Moja koleżanka ma już taki jeden od małego bo sobie tez przytrzasnęła drzwiami i nie powiem różni się bardzo od reszty.

Edytowane przez malwus20
Czas edycji: 2011-09-27 o 22:42
malwus20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 22:41   #4358
evoonia86
Zakorzenienie

uciekam do Tż-cika. dobrej nocki
Stary 2011-09-27, 22:46   #4359
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Po takich wypadkach zawsze zostaje jakis ślad bo narusza się strukturę paznokcia i rośnie on właśnie z poprzecznymi falami bądź innym defektem. Moja koleżanka ma już taki jeden od małego bo sobie tez przytrzasnęła drzwiami i nie powiem różni się bardzo od reszty.
Po moim aż tak nie widać, trzeba się naprawdę przypatrzeć
Kiedyś się zastanawiałam czy to nie jakaś choroba te poprzeczne fale, ale mnie w końcu olśniło, że przecież ten paznokiec był zrywany

Za to na reszcie paznokci mam znowu podłużne wypukłości
Stary 2011-09-27, 22:48   #4360
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki!
Ale miałam zagonione ostatnie dni....dopiero teraz spokojnie usiadłam na komputerze
w piątek w końcu przyjechał mój TŻ więc nie było mowy o tym żebym miała czas na coś innego niz On w sobotę byliśmy na weselu brata mojego TŻ, niedziela poprawiny wesele dosyć udane tylko było naprawde duzo osób jak na moje oko jakies 280 wiec było ciasno na sali tanecznej. Młodzi jechali do ślubu bryczkami co zajęło ogromnie duzo czasu ale efekt był no i pogoda jak z obrazka. PMka wyglądała ładne, nie jakoś rewelacyjnie ale ogólnie nie było się do czego przyczepić. Suknia nie w moim stylu ale za to welon śliczny coś takiego jak Kici się podoba.
pierwszy taniec tańczyli przy "z kims takim jak ty-kindla"
Stołu wiejskiego nie było, był tylko stół owocowy wyglądało to bardzo ładnie. Najbardziej podobały mi sie rzeźby z arbuza
A pozatym to jakis specjalnych atrakcji to nie było
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 22:51   #4361
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki!
Ale miałam zagonione ostatnie dni....dopiero teraz spokojnie usiadłam na komputerze
w piątek w końcu przyjechał mój TŻ więc nie było mowy o tym żebym miała czas na coś innego niz On w sobotę byliśmy na weselu brata mojego TŻ, niedziela poprawiny wesele dosyć udane tylko było naprawde duzo osób jak na moje oko jakies 280 wiec było ciasno na sali tanecznej. Młodzi jechali do ślubu bryczkami co zajęło ogromnie duzo czasu ale efekt był no i pogoda jak z obrazka. PMka wyglądała ładne, nie jakoś rewelacyjnie ale ogólnie nie było się do czego przyczepić. Suknia nie w moim stylu ale za to welon śliczny coś takiego jak Kici się podoba.
pierwszy taniec tańczyli przy "z kims takim jak ty-kindla"
Stołu wiejskiego nie było, był tylko stół owocowy wyglądało to bardzo ładnie. Najbardziej podobały mi sie rzeźby z arbuza
A pozatym to jakis specjalnych atrakcji to nie było
Masz jakieś zdjęcia?
Stary 2011-09-27, 22:59   #4362
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
Tadam :P
No brawo Śliczna sukienka

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Witajcie! Ale dzisiaj piękny dzień Odwaliłam dzisiaj moją pracę w terenie i przyszłam do pracy zgrzana jak słoń,a kierowniczka do mnie tylko rzuciła, ze jak tak, to żebym jeszcze poszła na pocztę i do domu Tak więc od pół godz jestem w domu i uniknęłam popołudniowych korków A poza tym wiecie, mamy z TZtem postanowienie. W związku z tym, że o dzidzię chcemy się starać zaraz po ślubie, lub nawet trochę przed To od tego cyklu zaczynam badania nad moim cyklem Od jutra bo kończy mi się @ Codzienne mierzenie temperatury itd. Jak naturalne planowanie rodziny Oczywiście stosujemy z TŻtem inne metody antykoncepcji, ale niedawno odstawiłam hormony i chcę zobaczyć, czy rzeczywiście ten kalendarzyk ma coś na rzeczy i czy da sie zaplanować płeć dziecka. Bo ponoć ten kalendarzyk ma sens dopiero po którymś cyklu, zresztą Madzia2306 wytłumaczyłaby to najlepiej - na naukach była najlepiej przygotowana
Ciekawe, jak to jest z płcią dziecka... Jakoś nie wierzę, że się uda zrobić np. dziewczynkę W koncu to od TŻa zależy, bo Jego plemniki decydują, więc może powinni opracować metodę dla faceta - jesli sperma jest jaśniejsza to dziewczynka, a ciemniejsza - chłopczyk Kurcze, metody naturalne są dobre właśnie, gdy się planuje potomstwo, bo jako antykoncepcja się wśród moich znajomych i rodziny nie sprawdziły i dobrze, że dodatkową metodę stosujecie Ale błagam - jeśli uda Wam się na podstawie NPR zrobić dziewczynkę to podziel się sposobem

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
oglądam sobie butki w necie, ale żadne mi się nie podobają dziś po pracy jadę do centrum i może gdzieś mi się w oczy rzuci jakiś sklep ze ślubnymi butami. już mnie powoli męczy, że nie moge znaleźć tych butów
Powodzenia życzę!

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Widzę, że wybrałaś się na wycieczkę w moje strony. Ja mieszkam między Wadowicami i parkiem miniatur

Co do propozycji to ja też jakoś bardzo się do niej nie przywiązuję. Chciałam tylko orientacyjnie zobaczyć co mi napiszą. Mi napisali, że kwiaty powinnam mieć białe bo jak będą fioletowe buty to , żeby za dużo tego fioletu nie było. Moim zdaniem właśnie to będzie pasowało i tak zrobię.
A ja głupia jakoś sobie do serca wzięłam ich propozycję... Chcę welon od spodu i koka z "lokami" i już A Wadowice kocham- mogłabym tam mieszkać na stałę

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
A ja jutro idę na moje pierwsze w życiu starcie bliskiego stopnia z sukniami ślubnymi
Powodzenia

Nena: super makijaże wrzuciłaś

jagodzia: gratuluję pracy

Odchudzanie: jak zobaczylam zdjęcie tej laski to stwierdziłam, że Photoshop albo całkiem inna babka, ale jak przeczytałam Wasze komentarze o tym, ze ktoś ją zna i to potwierdził to padłam - brawa dla tej kobiety!

Kamerzyści: Ten koc i teksty "rura" mnie powaliły... Profesjonalistów nie brakuje

A ja chora, znowu... Przeziębienie masakryczne i zero chęci do czegokolwiek :/ Idę się na allegro odstresować i poszukać butów do mojej sukni, więc jak tylko mi się uda coś wyszukać to jutro wstawię linki, bo w tej kwestii pomoc jest niezbędna
Dobrej nocki wszystkim

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Nena: nie zaklejaj plastrem! Nowy paznokieć musi pooddychać i nie można go ani zaklejać, ani malować przez jakiś czas. Ja miałam tak samo i też z najmniejszym paznokciem i mi dermatolog kazała zostawić, przecierpieć jego odrastanie, zaklejać tylko w sytuacjach ekstremalnych i przymusowych, chodzić w wygodnych butach i uważać na grzybicę...

A teraz serio spadam- allegro a później lecę spać, bo się zasmarkam
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 23:03   #4363
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Masz jakieś zdjęcia?
tylko swojej fryzury i bukietu który musiałam kupic bo młodzi nic innego nie chcieli zdjecia PMki jak bede miała to wstawie
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 23:12   #4364
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
UWAGA! Pora myśleć nad tytułem ( w takim tempie)

Oto moja kolejna propozycja:

Z wątkami lecimy jak szalone-w styczniu będziemy mieć pierwszą żonę!

eee, przegapiłam swój 500 post
Bardzo mi się podoba

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupuję welon. Postawiłam na ten w załączniku. Dobry wybór?
Ładny. Delikatny i bardzo dobrze się układa.

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość

A Wadowice kocham- mogłabym tam mieszkać na stałę
Ja tam wolę Andrychów...całkiem nie daleko Wadowic.
A ty skąd jesteś??

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 23:37   #4365
__Paulinka__
Zakorzenienie

Hej Krejzolki:P

Padam na ryjek:P kompletnie brak czas dzisiaj na nic.. chcialam Was nadrobic, ale stanelam na 138 stronie i stwierdzialam, ze nie dam rady przeczytac wiecej bo juz pozno.. z tego co przeczytalam juz nic prawie nic nie pamietam:p

Chatko
fryzura bardzo Ci pasuje! mi sie podoba szczegolnie z przodu

Sąsiadka od jaj grubo przesadza. Ja to bym jej chyba normaolnie przywalila. Normalnie sie denerwuje jak o tym czytam mimo, ze jej nie znam:P

co do prezentu na dzien Chlopaka.. nie myslalam nawet o tym, kupie mu cos slodkiego, bo uwielbia:P a poza tym bedziemy w trasie do Polski, wiec ten dzien spredzimy w samochodzie:P

Neniu doczytalam o Twoim paznokciu miejmy nadzieje, ze szybko odrosnie... Mojemu TZtowi obszorowal raz but na treningu i mial duzego palca u stopy czrnego:/ caly rok mu odrastal...

lece spac.. dobranoc....
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 23:39   #4366
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
No brawo Śliczna sukienka

Ciekawe, jak to jest z płcią dziecka... Jakoś nie wierzę, że się uda zrobić np. dziewczynkę W koncu to od TŻa zależy, bo Jego plemniki decydują, więc może powinni opracować metodę dla faceta - jesli sperma jest jaśniejsza to dziewczynka, a ciemniejsza - chłopczyk Kurcze, metody naturalne są dobre właśnie, gdy się planuje potomstwo, bo jako antykoncepcja się wśród moich znajomych i rodziny nie sprawdziły i dobrze, że dodatkową metodę stosujecie Ale błagam - jeśli uda Wam się na podstawie NPR zrobić dziewczynkę to podziel się sposobem
A ja w to wierzę, tylko to się z dnia na dzień nie da... Trzeba właśnie przystosować organizm i np., nie wiem na jaką płeć, ale powiedzmy na dziewczynę kochać pod koniec cyklu, bo któreś plemniki są wolniejsze/szybsze i jest większe prawdopodobieństwo... Po za tym, jak facet je dużo białka to też wplywa, na gen męski

PO ZA TYM ŁYKAJ KWAS FOLIOWY NAJLEPIEJ JUŻ, bo badania wykazały że działa bardzo bardzo mocno dobrze, ale jak się go bierze przed poczęciem, a nie zaczyna, jak się dowiaduje, że się jest w ciąży.

Dobranoc

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 01:14   #4367
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
chatko fryzurka tym razem lepsza od poprzedniej, fajnie sie prezentuje z boku, a z tyłu taka zwykła jest, ale fajnie makijaz fajny, wakacyjny jeszcze taki
Świadkowa przegieła z ubiorem, masakra. Dekoracja w miarę ok, widzę winietki były i jak sie spisały? A to miejsce do tańczenia było tam przy stołach? Taki ścisk sie wydaje na zdjęciu
Dzięki Winietki spisują się świetnie na każdym weselu, na który jestem, w ogóle już sobie bez nich wesela, szczególnie dużego, nie wyobrażam. Tu nie było żadnych plansz kierujących i było długie szukanie, my na pewno plansze zainstalujemy przy wejściu, planujemy zrobić je tak, żeby były jednocześnie elementem dekoracji sali
No właśnie tylko w tym miejscu było tańczenie, więc koszmar ogólnie... w ogóle się tańczyć nie dało, a jeszcze w tym samym miejscu chodziła obsługa z talerzami, więc już w ogóle.

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Ok czyli szuka zwykłej mgiełki chociaż nie bardzo jestem do tego welonu przekonana. Jak mierzyłam w salonie to nie bardzo podobałam się sobie w welonie.
Zawsze możesz mieć tylko kwiat, albo woalkę, albo jeszcze coś innego Przecież welon nie jest obowiązkowy, jeśli się w nim nie widzisz

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Chatko bardzo ladnie wygladalas Co do makijazu to podpisuje sie pod tym co pisala Nena, jednak to Twoj wybor Fryzurka super, musiala byc czasochlonna, dlugo Ci ja robila fryzjerka?
Fryzurkę zrobiono mi w niecałą godzinkę, makijaż podobnie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Chatko wyglądałaś bardzo ładnie. Fryzurka bardzo fajna ale rzeczywiście na ślub średnio mi się widzi. Widzę że fryzjerki jesteś zadowolna mam nadzieję że mnie w sobotę też uczęsze tak jak chce co do makijażu. Z tego co zauważyłam Aneta właśnie najwięcej robi takich fantazyjnych kolorowych makijaży. Bardzo Ci w nim ładnie a jak z trwałością?
No właśnie mi też się na ślub nie widzi, jednak fryz wolałabym delikatniejszy jakiś... W ogóle zaczynam się zastanawiać, czy nie ciachnąć trochę włosów, bo im dłuższe są, tym bardziej te fryzjerki kombinują
A Aneta w sumie robi taki makijaż, jaki sobie klientka życzy. Mi się w Niej spodobało to, że właśnie słuchała i od razu proponowała, co mogłoby mi się spodobać i na każdym etapie tworzenia dawała mi obejrzeć, czy może tak być czy wolałabym jednak trochę inaczej. Trwałość... w sumie trudno powiedzieć, bo na weselu byliśmy tylko do północy i potem zmyłam. Ale do tej północy 3mało się wszystko idealnie, nawet, jak TŻtowi wyszła woda na twarz (On tak ma) i się przytuliłam, to nic się nie rozmazało

Cytat:
Szkoda, że tak się to wesele ułożyło, oj szkoda.
Chociaż ja twierdzę, że wesela w remizie maja swój urok, oczywiście jeśli wszystko jest zgrane, jest dużo miejsca do siedzenie i do tańczenia. Świetnie skomponowana dekoracja też robi swoje. Ale nie rozumiem, jak oni mogli wziąć tak małą salę na taką liczbę osób. Sama jak wybierałam salę to właśnie patrzyłam na to, by goście mieli dużo miejsca do tańczenia i siedzenia za stołem. Nie no taka wygoda jest priorytetem!

Baaaaardzo mi sie podobają i włoski i makijaż, bardzo Ta góra z włosków jest cudna. Gdyby pokombinować z tym "kokiem" to może dałoby się coś na ślub zrobić. A co do makijażu ślubnego to powiem tak- standardy są jakie są, ja tez uwielbiam delikatne, subtelne, ale z wyrazem podkreślenie oka, ale kolorowy makijaż też mi się podoba, może nie na mnie, ale na kimś na pewno. Teraz panuje taka dowolność i różnorodność w tym temacie, że jeśli tylko chcesz możesz się tak pomalować. I bardzo Ci te kolorki pasują
Ja też uważam, że remizy mają swój urok, zresztą prawda jest taka, że wszędzie można zrobić dobre wesele - tylko trzeba mierzyć siły na zamiary. A jak się zaprasza 180 osób do malutkiej salki, gdzie zostaje minimalny parkiet, to trudno, żeby wesele było udane... Dla nas wielkość parkietu też była priorytetem, bo nie znoszę takiego obijania się o siebie - już wolę, żeby parkiet wyglądał pustawo, niż żeby się ludzie o siebie obijali.
Dzięki za opinie Właśnie ja generalnie też zawsze stawiam na naturalność, delikatność i subtelność, ale te kolory chodzą za mną i kąsają I właśnie też mi się zdaje, że mi te kolory nawet pasują. Eh, fajnie, że uważasz, że może być, polegam na Twoim zdaniu, odkąd się dowiedziałam, że jesteśmy bliźniaczkami

A co do kolejnego posta, to bardzo mi przykro, że Twoja Mama Cię tak postrzega... Ale Rodzice już chyba mają to do siebie, że zawsze swoje dzieci widzą gorzej, niż one są naprawdę, ale to wszystko z troski o nas. Moja Mama całe życie "dopinguje" mnie tekstami w stylu "ucz się, bo nie zdasz" i chociaż milion razy mówiłam Jej, że mnie to nie motywuje, tylko jeszcze dołuje, to Ona dalej to samo... Bo Jej się zdaje, że jak postraszy, to się zmobilizuję..... Także jestem z Tobą

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Chatko czy mogła byś mi na pisać ile zapłaciłaś za fryzurę?? bo jak ja zapytałam o mniej więcej cenę za fryzurę to ta młoda powiedziała mi ze między 40 a 100 zł w zależności od długości włosów i fryzury... tylko że widziała jaką mam długość włosów i wytłumaczyłam o jaką fryzurę chodzi. I nawet nie wiem na jaki wydatek mam sie nastawiać
70zł. Ty masz krótsze włosy, więc pewnie z 50zł zapłacisz... Chociaż to też zależy, jak bardzo pracochłonna będzie fryzura.
Czekam na Twoje fotki, chętnie zobaczę, co Tobie wyczarują

Cytat:
Hej dziewczyny
Dziękuję za kciuki i uwaga mam pracę kolejeczkę stawiam
Czadersko! Gratuluję Kochana

A w sukni wyglądasz.... bajecznie! I świetnie pasuje do Twojego charakterku! Naprawdę super wybór i tak tanio! Fantastycznie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Chatko, mi się podoba Twoja fryzurka, tylko tak się zastanawiam czy dałoby się gdzieś tam wpiąć welon? Z profilu wygląda bardzo ładnie i elegancko, z tyłu klasyka, ale i tak z tyłu najmniej będzie widać fryzurę, w sumie dopiero po północy ją odsłonisz. I bardzo chętnie zobaczyłabym Cię w makijażu zielono-niebieskim, bo ten żółty pasował Ci do imidżu, ale na ślub jednak ciemniejsze kolorki bym widziała u Ciebie. I bardziej nasycone Ciekawe jak byś się prezentowała?
Hehe, telepatia Październik to realny termin tej przeprowadzki, w sumie brakuje nam tylko pieca grzewczego i internetu. Internet to kwestia 1-2 dni, bo będziemy mieć radiówkę, a piec pewnie ok. tygodnia z dostawą. Potem jeszcze będzie nam go musiał ktoś podłączyć, podobnie gaz do płyty kuchennej i możemy mieszkać.

I już planujemy kolejne imprezy u nas - w listopadzie moje urodziny połączone prawdopodobnie z andrzejkami, a w grudniu Sylwester! W tym roku chyba przeniesiemy się ze znajomymi w klimat lat 20-tych No właśnie, myślałyście już gdzie/jak spędzicie tegorocznego Sylwestra?
No właśnie ta fryzurka się nie nadaje głównie dlatego, że na welon tam nie ma miejsca Więc na pewno takiej nie będę miała, ale będę kombinować jeszcze różne wariacje na próbnej fryzurze...
Ja też chętnie bym się zobaczyła w takim zielono-niebieskim, chyba sobie kupię takie cienie i każę którejś z moich Druhen się pomalować

ooo, w końcu przeprowadzka, super! Jak już się przeniesiecie, to musimy Was odwiedzić, bo ja muszę zobaczyć Wasz urządzony domek na żywo
O Sylwestrze kompletnie jeszcze nie myślę... Super pomysł z tymi latami 20tymi, muzyka też będzie taka? Nawet nie wiem, jak można się ubrać w tym stylu...

Ten filmik, co Kasia wrzuciła... to są dopiero masakry My będziemy mieć kilka reżyserowanych scenek w naszym filmie, ale sami te scenki sobie reżyserujemy i one będą nagrywane już po ślubie. A w trakcie ślubu i wesela to ma być pełen spontan i normalny reportaż, nie wyobrażam sobie, żeby ktoś mi mówił, kiedy mam pocałować TŻta do ujęcia
A Kasiu, jeśli chodzi o tematy na Twój licencjat, to ja nie pomogę, bo Dziewczyny tu świetne propozycje rzuciły, ale też uważam, że możesz napisać o Chorwacji, która niedługo ma się stać członkiem UE... Na drugim roku byliśmy w Zagrzebiu i przeprowadziliśmy tam ankietę, którą nagraliśmy, jakbyś wybrała ten temat, mogłabym Ci udostępnić, bo naprawdę świetny materiał wyszedł - wywiady z Chorwatami o tym, co myślą o przystąpieniu swojego kraju do Unii.

Ewusia
, czekamy na efekty i relację z sesji! najlepiej ubierz coś zwiewnego, w czym dobrze sie czujesz, kobieco

Doczytałam do sukni Jagodzi i już normalnie nie mam siły więcej, więc resztę zostawiam sobie na jutro.

Byłam dziś na UW, zapytać o termin obrony, okazuje się, że z moim Promotorem nie ma kontaktu, nie odbiera telefonów Zabunkrował się gdzieś cholernik, recenzji i oceny żadnej nie mam do tej pory... Ale obronę podobno mam mieć we wtorek, bo tak Recenzentowi pasuje Cyrk!

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-09-28 o 01:16
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 06:53   #4368
marcia45
Zadomowienie

Hej dziewczyny

Oja już niedługo październik i szkoła a ja nadal sukni nie mam. I w moje urodziny stuknie 9 miesięcy do ślubu, muszę uważać, żebyśmy nie poszaleli, tym bardziej, że po imprezie będziemy.

Ogólnie mam doła, bo moja sala mi się już wcale nie podoba i jestem zła, że tak szybko wybraliśmy. Bo to taki spontan był, zobaczyłam zdjęcia, pozachwycałam się mamie i oni w ramach niespodzianki, razem z teściami nam zarezerwowali. Ale wcześniej byłam w niej zakochana.

Nadal nie mamy fotografa I nie mam pomysłu jak go szukać. Ze znajomych nikt takich plenerowych zdjęć nie robił(ogólnie przez 7 lat byliśmy z TZ na 3 weselach tylko). W naszym miasteczku znalazłam dwóch, którzy robią zdjęcia inne niż studyjne, co jeszcze napisać jak się będę o cenę pytać. Co jest istotne przy wyborze fotografa? O ile z kamerą poszło szybko, to na zdjęciach się kompletnie nie znam i nie mam pojęcia na co uwagę zwrócić. I jaka cena jest normalna(zależy mi na zdjęciach z kościoła plus plener w inny dzień)

I wczoraj wybrał piiosenkę na nasz teledysk ślubny Taka:
http://www.youtube.com/watch?v=QYTHr...eature=related

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 07:53   #4369
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Tymczasem garść fotek
nena co to za suknia wiesz może ??
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 07:56   #4370
M_ilkaa
Rozeznanie

cześć dziewczyny!!
wczoraj jakoś nie miałam weny i w ogóle nie zaglądałam
w sobotę wybiaram się znowu do kosmetyczki i pierwszy raz w życiu bede sobie robiła henne brwi i rzęs
Stary 2011-09-28, 08:11   #4371
tenebrosa
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

U mnie coś dziś szarawo za oknem, mam nadzieję, że nie będzie padać

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Tenebroska to jesteśmy umówione Z autem będzie nam o wiele lepiej
OK, to jutro o 10.00. Myślę, że tym razem zdjęcia zrobimy w większości salonów bez problemu.

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
o dzięki za radę popatrzymy wieczorem czy uda nam sie coś w tym stylu z naszej garderoby skompletować
Nie ma za co I czekamy na efekty, na pewno wyjdzie super! Sama może pomyślę o takiej sesji, przydałaby nam się jakaś ładna narzeczeńska fotka do naszych zaproszeń.

Cytat:
Tadam :P
Super wyglądasz, masz ładnie podkreśloną figurę, zachowane proporcje - bardzo dobry wybór

Cytat:
No ja mam nadzieję, że tak będzie
Miłego tańczenia!!!
Dzięki, poszaleliśmy wczoraj trochę. Dzisiaj dzień odpoczynku dla mnie, a jutro zumba

Cytat:
Napisane przez kasiamniam Pokaż wiadomość
Helol dziewczyny czy ktoras mnie jeszcze pamieta? pojawialam sie tu bardzo rzadko ze wzgledu na czas ;/ mam tyle do nadrobienia chyba ze 2 czesci watku moge dolaczyc ponownie??? postaram sie teraz byc juz na biecaco i sie jakos wkrecic bo Wy to juz sie znacie jak lyse konie
Wlasnie moj mezus poszedl na trening to mam troche czasu by popisac
Witaj ponownie! Ja Ciebie pamiętam i z tego i z lubelskiego wątku Czasu coraz mniej, więc dołączaj śmiało i czuj się jak u siebie!

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Ja też mam dobrego newsa, zagadałam z szefem o podwyżkę i od października będę miała wyższą stawkę
Gratulacje!

Cytat:
Ja też myślałam o takim makijażu Nie wiem czy się zdecyduje, ale na pewno chciałabym mieć oko podkreślone czarną kredką, tak czuje się i wyglądam najlepiej. Ogólnie bardzo lubię moje oczy (kiedyś tylko je z całej siebie lubiłam ) i mam nadzieję, że mi je makijażystka ładnie podkreśli

Dodaję jeszcze parę zdjęć
Mi się ten bardzo podoba: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1317152629

Tylko zastanawiam się jakie to są kolory - tylko szarości z czarnym? Bo nie wiem, czy przy moich ustawieniach monitora widać poprawnie kolory. W każdym razie mogłabym mieć taki make-up na ślub. I tak planowałam nieco jaśniejsze smokey eyes niż miałam na sierpniowym weselu i ten makijaż nadawałby się idealnie.

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
ooo, w końcu przeprowadzka, super! Jak już się przeniesiecie, to musimy Was odwiedzić, bo ja muszę zobaczyć Wasz urządzony domek na żywo
O Sylwestrze kompletnie jeszcze nie myślę... Super pomysł z tymi latami 20tymi, muzyka też będzie taka? Nawet nie wiem, jak można się ubrać w tym stylu...
Zapraszamy, zapraszamy! Co do Sylwestra, to wrzucam dwie inspiracje, które sobie do tej pory zapisałam. Jedna co prawda jako gif i trochę mroczna, ale całkiem fajna. A moje przebranie pewnie będzie fuzją tych dwóch Jeśli chodzi o muzykę, to jest dość specyficzna, więc będą pewnie tylko akcenty w postaci piosenek z epoki, a do tego normalna muza. Z doświadczenia naszych imprez wiem, że monotematyczna muzyka się nie sprawdza, musi być różnorodność.

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Ogólnie mam doła, bo moja sala mi się już wcale nie podoba i jestem zła, że tak szybko wybraliśmy. Bo to taki spontan był, zobaczyłam zdjęcia, pozachwycałam się mamie i oni w ramach niespodzianki, razem z teściami nam zarezerwowali. Ale wcześniej byłam w niej zakochana.

Nadal nie mamy fotografa I nie mam pomysłu jak go szukać. Ze znajomych nikt takich plenerowych zdjęć nie robił(ogólnie przez 7 lat byliśmy z TZ na 3 weselach tylko). W naszym miasteczku znalazłam dwóch, którzy robią zdjęcia inne niż studyjne, co jeszcze napisać jak się będę o cenę pytać. Co jest istotne przy wyborze fotografa? O ile z kamerą poszło szybko, to na zdjęciach się kompletnie nie znam i nie mam pojęcia na co uwagę zwrócić. I jaka cena jest normalna(zależy mi na zdjęciach z kościoła plus plener w inny dzień)
Co do sali, to na pewno nie jest tak źle jak myślisz. Mnie moja też nie zachwyca - nie ma co ukrywać, pałac to to nie jest - ale jest po prostu OK, ma duży parkiet, bardzo dobre jedzenie i przystępną cenę (przynajmniej w tamtym roku tak było, musimy się wybrać teraz i skontrolować sytuację po ile liczą w tym roku).

Co do fotografa - my płacimy 1500zł, fotki od przygotowań do tortu/oczepin+plener w innym dniu. Nie ma w tym odbitek/albumu/fotoksięgi. Fotoksięgę zamówimy potem osobno, więc w sumie wyjdzie ok. 2 tys. Ceny w dużej mierze zależą od regionu. A na co zwracać uwagę - po prostu czy Ci się podobają fotki, uchwycenie momentów itd. Dla nas fotki naszego fotografa niewiele różniły się od tych dwa razy droższych, więc stwierdziliśmy, że po co przepłacać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg charleston.jpg (12,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lata 20.jpg (39,3 KB, 20 załadowań)
Stary 2011-09-28, 08:29   #4372
Kabriela
Zadomowienie

A ja jestem kompletnie nowa, i nie wiem kiedy starczy mi czasu by ze wszystkimi postami się zapoznać :P
Muszę przyznać jesteście dobre w utrzymywaniu forum, to już X odsłona...brawo...
U mnie też szarawo ja do pracy na 10 i siedzę do 18.
Mam pytanie czy któraś z Was przedłużała sobie lub zagęszczała rzęsy na ślub, bo ja właśnie się nad tym zastanawiam jako alternatywą dla makijażu...
Chcę mieć bardzo delikatny makijaż ale właśnie takie piękne rzęsy....i nie wiem co o tym myśleć...
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 08:32   #4373
evoonia86
Zakorzenienie

dzień dobry

Tenebrosa bardzo podobają mi sie Twoje inspiracje
Stary 2011-09-28, 08:39   #4374
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
A ja jestem kompletnie nowa, i nie wiem kiedy starczy mi czasu by ze wszystkimi postami się zapoznać :P
Muszę przyznać jesteście dobre w utrzymywaniu forum, to już X odsłona...brawo...
Mam pytanie czy któraś z Was przedłużała sobie lub zagęszczała rzęsy na ślub, bo ja właśnie się nad tym zastanawiam jako alternatywą dla makijażu...
Chcę mieć bardzo delikatny makijaż ale właśnie takie piękne rzęsy....i nie wiem co o tym myśleć...
Witaj
i opowiedz nam wszystko o Was kiedy ślub? co macie załatwione?
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 08:54   #4375
E87
Wtajemniczenie

Czesc dziewczyny! Ide Was ponadrabiac
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 09:01   #4376
M_ilkaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Witaj
ja rzęs nie przedłużałam , nie miałam nawet doklejanych ale mimo wszystko myślę, że takie dłuugie rzęsy mogą świetnie sprawdzić się w makijażu ślubnym
Stary 2011-09-28, 09:23   #4377
Ania_M_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
ta pierwsza jest cudna, skąd fotka? jest na allegro?
Witajcie
Po pierwsze zdementuję - na obu zdjęciach to nie JA
A sukienka morelowa jest z www.szafa.pl a ta druga z allegro.

Cytat:
Napisane przez halunia86 Pokaż wiadomość
A słyszałaś o telegramie z klubu kawalerów?
Tak słyszałam ale jakoś to mi się nie podoba za bardzo

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaammm mmm!!!
Ładna taka leciutka się wydaje

A teraz lecę nadrabiać bo zostało mi 10 stron, a nie było mnie jeden dzień - dałyście czadu wczoraj
Stary 2011-09-28, 09:27   #4378
madzia2306
Zakorzenienie

hej kochane, jestem zmasakrowana od 2 w nocy nie spałam do 5 bo mnie ta jelitówka męczy wzięłam tabletki narazie jest w miarę ale i tak nie czuję się dobrze

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 09:31   #4379
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
hej kochane, jestem zmasakrowana od 2 w nocy nie spałam do 5 bo mnie ta jelitówka męczy wzięłam tabletki narazie jest w miarę ale i tak nie czuję się dobrze
biedulko ja bym poszła szyciutko do lekarza
Stary 2011-09-28, 09:35   #4380
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
biedulko ja bym poszła szyciutko do lekarza
poczekam może mi przejdzie po tych tabletkach

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości