Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-27, 15:09   #4141
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X

Witajcie!

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Witajcie

Nadrobiłam wszystkie posty, ale było ciężko bardzo...
Miałam tak intensywny weekend, że do teraz nie mogę wypocząć i się ogarnąć: cały wolny czas spędziłam z TŻem - wyszłam w sobotę z pracy, wpadłam do domu po rzeczy i pojechałam do TŻa, a wróciłam dopiero wczoraj po pracy, bo prosto od Niego pojechałam do roboty. Byłam tak zmęczona, że nawet kompa nie włączałam: w sobotę byliśmy na wycieczce "regionalnej": na Górze Żar, na zaporze w Tresnej, w Międzybordziu, na Przegibku, czyli wszystko w okolicach Bielska-Białej i Żywca, do tego w niedzielę z moimi rodzicami w Parku Miniatur i w Wadowicach, później już z rodziną TŻa grillowaliśmy do późna i okazało się, że zgubiłam dowód rejestracyjny i ubezpieczenie Oczywiście, zaczęłam panikować, a TŻ spokojnie przeanalizował, gdzie ostatnio widział dokumenty i wyszło na to, że zgubiłam je na zakupach, jak kupowaliśmy rzeczy na grilla. Chciałam od razu tam jechać, ale piłam po południu piwo i było za duże ryzyko, więc mój ukochany, cierpliwy TŻcik znalazł numer do Tesco, zadzwoniłam i okazało się, że wszystkie dokumenty na mnie czekają bezpiecznie... Ale jestem głupia!!

Odpisali mi z portalu ślubclick: wysłałam im zdjęcie kiecki i wszystkiego, co bym do Niej chciała i w pierwszej propozycji są wszystkie moje rzeczy, oprócz butów: http://www.slubclick.com/report/doda...-lee-6601.html Nie rozumiem też, czemu doczepili się koka, skoro to nie jest ten "przylizany z mokrymi lokami", który tu kiedyś komentowałyśmy, jako tragednię modną dekadę temu... A welonu od góry nie przypnę, bo nie chciałam welonu - zakryje moje pięknie upięte włosy, więc jak już mam mieć welon to tylko do spodu. Nie wiem teraz, co z butammi nude, bo to nie jest mój kolor przewodni na prawdę nie wiem, co teraz z nimi zrobić I nie wspominam już, że przekręcili moje imię... Ogólnie: żałuję, że tam napisałam

Nowe PMki witam bardzo serdecznie, a chorym życzę dużo zdrowia!
Widzę, że wybrałaś się na wycieczkę w moje strony. Ja mieszkam między Wadowicami i parkiem miniatur

Co do propozycji to ja też jakoś bardzo się do niej nie przywiązuję. Chciałam tylko orientacyjnie zobaczyć co mi napiszą. Mi napisali, że kwiaty powinnam mieć białe bo jak będą fioletowe buty to , żeby za dużo tego fioletu nie było. Moim zdaniem właśnie to będzie pasowało i tak zrobię.

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
a bo w sobote jechałam z tżtem do niego i wysiadłam koło dworca pks a dzisiaj mi chrzestna na GG pisze dokładnie taką wiadomośc cytuję "Nie ładnie Madziu widząc chrzesną i nie powiedziec dzien dobry , jechałaś z chłopakiem w sobote ok 11.30 autobusem 12 wysiedliście koło dworca PKS sojrzałaś na mnie i nic , pozdrawiam"
do cholery jasnej co ja sie za każdym człowiekiem w mieście mam oglądac???!!! nie widziałam jej mój tż też nie choc wie jak ona wygląda.. no zagrzała mnie niemiłosiernie zaraz jej odpisałam tak : "jeślibym ciocię widziała to bym sie przywitała ja nie oglądam się za wszystkimi ludźmi w mieście, mogła ciocia mnie zahaczyc, dzika nie jestem, pozdrawiam."
teraz się upewniłam w tym że jej nie zaproszę na ślub nie ma mowy a niech mnie potem zasypuje wiadomościami, nawet jej się doopy nie chce ruszyc żeby mnie odwiedzic po tylu latach
Ludzie to na prawdę nie mają czym się zajmować, a tym bardziej przejmować. Fajną masz ciotkę nie ma co!

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 15:10   #4142
magdziaS
Podróżniczka

Dot.: Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
http://www.5czwartych.com/2011/09/26...tach-slubnych/ Polecam obejrzeć filmik z tego linku

uśmiech smajl!
O losie Śmiało skarbie, smajl, rura - to jakaś masakra jest
Chyba bym tego nie przeżyła i w pierwszej wolnej chwili rozmowa z kamerzystą, żeby trochę przystopował

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 15:12   #4143
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
przepraszam nie mogłam się powstrzymać
mnie też śmiać się chciało. A zadzwonił do mnie po to by powiedzieć, że właśnie jedzie z Balic na dworzec autobusowy i jedzie dalej w Polskę i tak nie ma za bardzo jak się spotkać, ale po prostu chciał dać znać, że jest w Polsce
Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
:roll : Niezly jest!
pod tym względem jest nieźle zakręcony

Cytat:
Napisane przez halunia86 Pokaż wiadomość
A co powiecie na zabawę z telegramem:

Telegram: Młody jeszcze za czasów kawalerskich należał do klubu kawalerów teraz przyszedł czas, aby do pożegnać, list czytany w dwóch wersjach językowych.
Dzień dobry drogi …. ( imię męża)- Bongiorno … frajeri
bardzo nas cieszy- Kontato schizofrenio
że się ożeniłeś- Liberta kaput
w tym uroczystym dla Ciebie dniu- Akademio kabaretto
życzymy Ci wiele radości i szczęścia- La dyscyplina dyktatore
pojąłeś piękną żonę- Paloma maszkarone
po weselu rozpoczniesz normalne życie- Katorga, galera, patoga
wasz związek będzie pełen miłości- Finito amore...
potem może przyjdą dzieci- Cinquecento bambini
zostaniesz ojcem- Padre Virgilius
będziesz się cieszyć tą perspektywą- Silencio mortale
dbaj o teściową- Arszenikos cyjankare
i o teścia- Piwencjo kuflozo
a zostaniesz doceniony- Vizitato prokuratore
życzymy Ci- Gratulacjone
miłej współpracy- Non kolaboracjone
dużo pieniędzy- Forsa finito
ładnego mieszkania- Apartamento sutereno
dobrego samochodu - Karocze sireno
udanych wakacji co roku- Prego ciao Italia Bongiorno ogródek, sekator, działka
Tego wszystkiego życzą Ci koledzy ze słonecznej Italii- Cavalieros Sicilianos Italiano
podpisano koledzy z Klubu Starych Kawalerów- Kumplos smutatos
P.S. Pozdrowienia dla gości weselnych- Bongiorno stonka inwazione
Znam tą zabawę i za pierwszym razem była w miarę śmieszna. Teraz jak ją słyszę, to mnie lekko nudzi.
Stary 2011-09-27, 15:12   #4144
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
A co powiecie na zabawę z telegramem:

Telegram: Młody jeszcze za czasów kawalerskich należał do klubu kawalerów teraz przyszedł czas, aby do pożegnać, list czytany w dwóch wersjach językowych.
Dzień dobry drogi …. ( imię męża)- Bongiorno … frajeri
bardzo nas cieszy- Kontato schizofrenio
że się ożeniłeś- Liberta kaput
w tym uroczystym dla Ciebie dniu- Akademio kabaretto
życzymy Ci wiele radości i szczęścia- La dyscyplina dyktatore
pojąłeś piękną żonę- Paloma maszkarone
po weselu rozpoczniesz normalne życie- Katorga, galera, patoga
wasz związek będzie pełen miłości- Finito amore...
potem może przyjdą dzieci- Cinquecento bambini
zostaniesz ojcem- Padre Virgilius
będziesz się cieszyć tą perspektywą- Silencio mortale
dbaj o teściową- Arszenikos cyjankare
i o teścia- Piwencjo kuflozo
a zostaniesz doceniony- Vizitato prokuratore
życzymy Ci- Gratulacjone
miłej współpracy- Non kolaboracjone
dużo pieniędzy- Forsa finito
ładnego mieszkania- Apartamento sutereno
dobrego samochodu - Karocze sireno
udanych wakacji co roku- Prego ciao Italia Bongiorno ogródek, sekator, działka
Tego wszystkiego życzą Ci koledzy ze słonecznej Italii- Cavalieros Sicilianos Italiano
podpisano koledzy z Klubu Starych Kawalerów- Kumplos smutatos
P.S. Pozdrowienia dla gości weselnych- Bongiorno stonka inwazione
Widziałam to już parę razy na weselach. Raz w wykonaniu zespołu, a trzy razy w wykonaniu kolegów Pana Młodego. Jakoś też mnie to już nie bawi. Może dlatego, że tyle razy już to było.

Laura

Stary 2011-09-27, 15:12   #4145
jagodzia133
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
Dziękuję za kciuki i uwaga mam pracę kolejeczkę stawiam
Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
łooo, widzę, że mnóstwo zmian u Ciebie! Oby wszystko wyszło Ci pozytywnie
No i.... nie to, że jestem natrętna, ale jest poniedziałek... A TWOICH ZDJĘĆ W SUKNI DALEJ NIE MA!!!!!! Co to w ogóle za porządki, cooo?
oj Kochanie przepraszam ale widzisz ile się u mnie dzieje nawet tżcik narzeka że nie mam dla niego czasu
Cytat:
Napisane przez aniaste87 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Panny Młode 2012! Ja dopiero zaczynam przygotowania do ślubu i wesela. A widzę, że mam je wcześniej od was.
Aktualnie patrzę sobie na utwory do pierwszego tańca i nie mogę się zdecydować. Robicie mega składankę czy tańczycie tradycyjnego walca?oto mój dylemat... Dodam, że wychodzę za mąż 21.04.2012.Mam salę, zespół i kamerzystę.Myślałam,że mam też panią od tortu, ale byłam w błędzie...
witaj
Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
OK, więc opinie:
Czesałam się, jak wiesz, w VIPie, była to chyba pani Emilia - obsługa bardzo mi się podobała, pani słuchała, co do Niej mówię i proponowała od siebie i choć na ślubną fryzurę to, co zrobiła się nie nadaje (za dużo się dzieje wg mnie), to na weselu sprawdziła się idealnie Prócz tego już przynajmniej coraz bardziej wiem, czego w tej fryzurze nie chcę Generalnie polecam, myślę, że się do Nich zapiszę na ślubną
Malowała mnie pani Aneta Mazurkiewicz, która jest tam na dojazd, ale mówi też, że dojeżdża gdziekolwiek indziej. Ogólnie, zupełnie przeciwnie do poprzedniej makijażystki nie upierała się na nic, tylko wysłuchała, po czym przyklasnęła mojemu zielono-niebieskiemu pomysłowi, a widząc efekt końcowy stwierdziła, że będzie ten makijaż polecać innym klientkom Mi osobiście makijaż bardzo się podobał, z rzęsami nam z początku nie bardzo grało, ale potem już zaczaiła, o co chodzi i myślę, że przy następnym makijażu miałabym już dokładnie to, co bym chciała. Jedno oko malowała mi najpierw "próbnie", żebym zobaczyła, czy ogólnie tak może być, po czym już dobrze poprawiała i utrwalała. Bardzo jestem z Niej zadowolona i raczej na pewno Ją wezmę na ślub, bo widzę, że mogę babce zaufać
A fotki poniżej

Nie no, to już jest jakieś szaleństwo.... ja bym tej babie już chyba szyby w oknach powybijała. Jestem w szoku, że Młodzi nic z tym nie robią, przecież Ty z tą inną PMką na pewno się kiedyś kolegowałaś, skoro byłyście sąsiadkami. masakra totalna, co ta świruska wyrabia...
Pokazałam to TŻtowi, na co On:
to niech zrobi manewr
09:40:20
zrobi wrażenie
09:40:27
że kupuje czerwona suknie ślubną
09:40:27

09:40:34
wtedy sąsiadka też kupi
09:40:41
i będzie odpłacone
09:41:12
niech tam mama jej sie np. przy okazji , poskarży sąsiadce albo komuś kto jej powtórzy
09:41:19
że córa sie uparła na czerwona suknie
09:41:21
i kupują
09:41:24
bo teraz takie modne
09:41:25
i ładne
09:41:26

OK, a teraz fotki. Najpierw, jak wyglądałam:
wyglądałaś cuuudnie mi się włoski bardzo podobały
a twój tżcik czytaj-Pan Chatka miał genialny pomysł
Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
a bo w sobote jechałam z tżtem do niego i wysiadłam koło dworca pks a dzisiaj mi chrzestna na GG pisze dokładnie taką wiadomośc cytuję "Nie ładnie Madziu widząc chrzesną i nie powiedziec dzien dobry , jechałaś z chłopakiem w sobote ok 11.30 autobusem 12 wysiedliście koło dworca PKS sojrzałaś na mnie i nic , pozdrawiam"
do cholery jasnej co ja sie za każdym człowiekiem w mieście mam oglądac???!!! nie widziałam jej mój tż też nie choc wie jak ona wygląda.. no zagrzała mnie niemiłosiernie zaraz jej odpisałam tak : "jeślibym ciocię widziała to bym sie przywitała ja nie oglądam się za wszystkimi ludźmi w mieście, mogła ciocia mnie zahaczyc, dzika nie jestem, pozdrawiam."
teraz się upewniłam w tym że jej nie zaproszę na ślub nie ma mowy a niech mnie potem zasypuje wiadomościami, nawet jej się doopy nie chce ruszyc żeby mnie odwiedzic po tylu latach
no porąbana normalnie za to co jej napisałaś
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 15:12   #4146
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Witajcie!

Widzę, że wybrałaś się na wycieczkę w moje strony. Ja mieszkam między Wadowicami i parkiem miniatur

Co do propozycji to ja też jakoś bardzo się do niej nie przywiązuję. Chciałam tylko orientacyjnie zobaczyć co mi napiszą. Mi napisali, że kwiaty powinnam mieć białe bo jak będą fioletowe buty to , żeby za dużo tego fioletu nie było. Moim zdaniem właśnie to będzie pasowało i tak zrobię.

Ludzie to na prawdę nie mają czym się zajmować, a tym bardziej przejmować. Fajną masz ciotkę nie ma co!
ano nie ukrywam że wredna z niej kobieta... jeśli po slubie będzie mi dalej jakies wymówki pisac to ją zablokuję i usunę z NK, nie będzie mi psuc życia glupimi tekstami...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 15:14   #4147
evoonia86
Zakorzenienie

mnie osobiście ten telegram śmieszył tylko za pierwszym razem
za to bardzo podoba mi się test zgodności małżeńskiej w sobotę Młodzi tez go mieli i okazało się, że nie sa w ogóle zgodni
Stary 2011-09-27, 15:15   #4148
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
no opowiedz coś więcej
gratuluję kochana i oby więcej takich niusów
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 15:16   #4149
evoonia86
Zakorzenienie

jagodzia133 gratuluję
Stary 2011-09-27, 15:19   #4150
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczyny

oj Kochanie przepraszam ale widzisz ile się u mnie dzieje nawet tżcik narzeka że nie mam dla niego czasu

witaj

wyglądałaś cuuudnie mi się włoski bardzo podobały
a twój tżcik czytaj-Pan Chatka miał genialny pomysł

no porąbana normalnie za to co jej napisałaś
gratulejszyn!!!!! za pracę ofkors

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
mnie osobiście ten telegram śmieszył tylko za pierwszym razem
za to bardzo podoba mi się test zgodności małżeńskiej w sobotę Młodzi tez go mieli i okazało się, że nie sa w ogóle zgodni
testy zgodności są fajne o wiele lepsze niż ten telegram.

Zapisałam sobie linka do tej stronki z filmikiem. Obejrzę w domu bo w pracy nie mam głośników. Z tego co przeczytałam to kamerzysta chamsko odzywa sie do panny młodej, tak? Ja bym mu odpowiedziała spie......aj ch....! Od razu poczułabym się lepiej
Stary 2011-09-27, 15:22   #4151
magdziaS
Podróżniczka

Jagodziu - gratulacje

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 15:23   #4152
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość

Zapisałam sobie linka do tej stronki z filmikiem. Obejrzę w domu bo w pracy nie mam głośników. Z tego co przeczytałam to kamerzysta chamsko odzywa sie do panny młodej, tak? Ja bym mu odpowiedziała spie......aj ch....! Od razu poczułabym się lepiej
no nie mogę
19.05.2012
Stary 2011-09-27, 15:23   #4153
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
gratulejszyn!!!!! za pracę ofkors

testy zgodności są fajne o wiele lepsze niż ten telegram.

Czy chamsko... może nie chamsko, ale zachowuje się jakby kręcił film akcji, dawaj, tak siak, tutaj, jedziemy, smajl! Dla mnie to wygląda jakby to On se kręcił film, a para młoda mu pozowała, zamiast on zrobić wszystko, żeby jak najmniej młodym przeszkadzać

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 15:24   #4154
ewika19
Zadomowienie

Jagodzia- gratulacje!!!!!
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 15:24   #4155
halunia86
Raczkowanie

[QUOTE=niut0;29655267]

Widziałam taką zabawę na płycie ze ślubu znajomych i szczerze mówiąc to mnie to nie śmieszy[COLOR="Silver"]

JA widziałam dobrze " zagraną" scenkę i goście mieli niesamowity ubaw- chyba któryś z kabaretów ma ten skecz w swoim repertuarze.
Zaręczyny: 17. 06.2011

"Kto się śmieje z samego siebie- ten będzie miał ubaw do końca życia".
halunia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 15:25   #4156
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny
GRATULACJE!

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2011-09-27, 15:29   #4157
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
no opowiedz coś więcej
gratuluję kochana i oby więcej takich niusów
idę na umowę o pracę na razie na próbę 3 miesiące a potem od stycznia na czas nieokreślony. tą próbę dają każdemu więc nie ma co się bać
będę pracować tam co teraz pracowałam na umowę zlecenie przez 3 lata więc ludzi znam dzisiaj wszyscy mi gratulowali. Kuchnia,recepcja kadry,sekretariat marketing itd. wszyscy się bardzo cieszą że dołączyłam na stałe do ekipy wiecie jakie to miłe nie wiedziała że tyle osób mnie lubi :P aaa pracować bedę w Hotelu Europa **** w Lublinie na stanowisku kelnerki,barmanki: na śniadaniach praca od 5.30 do 13.30 także pół dnia wolnego jeah a oto moje miejsce pracy http://www.hoteleuropa.pl/
Lili & Gabryś

Stary 2011-09-27, 15:32   #4158
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
idę na umowę o pracę na razie na próbę 3 miesiące a potem od stycznia na czas nieokreślony. tą próbę dają każdemu więc nie ma co się bać
będę pracować tam co teraz pracowałam na umowę zlecenie przez 3 lata więc ludzi znam dzisiaj wszyscy mi gratulowali. Kuchnia,recepcja kadry,sekretariat marketing itd. wszyscy się bardzo cieszą że dołączyłam na stałe do ekipy wiecie jakie to miłe nie wiedziała że tyle osób mnie lubi :P aaa pracować bedę w Hotelu Europa **** w Lublinie na stanowisku kelnerki,barmanki: na śniadaniach praca od 5.30 do 13.30 także pół dnia wolnego jeah a oto moje miejsce pracy http://www.hoteleuropa.pl/
no kochana pięknie a tego pół dnia wolnego zazdroszczę
najważniejsze że będziesz miała umowę, przysługuję Ci urlop i cała reszta udogodnień i będą szły pierwsze pieniążki na emeryturę
19.05.2012
Stary 2011-09-27, 15:32   #4159
halunia86
Raczkowanie

Cytat:
Gratulację i jeszcze raz Gratulacje- czyli można cie odwiedzić w hotelu podczas zwiedzania Lublina?
Zaręczyny: 17. 06.2011

"Kto się śmieje z samego siebie- ten będzie miał ubaw do końca życia".
halunia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 15:32   #4160
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
To ja już wiem gdzie będzie WIELKI WIECZÓR PANIEŃSKI PM 2012

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2011-09-27, 15:34   #4161
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze raz gratuluję masz umowe o pracę, wszystkie świadczenia, super zespół. wszystko będzie dobrze. bardzo sie cieszę, że udało Ci się dostać tę pracę
Stary 2011-09-27, 15:35   #4162
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
no kochana pięknie a tego pół dnia wolnego zazdroszczę
najważniejsze że będziesz miała umowę, przysługuję Ci urlop i cała reszta udogodnień i będą szły pierwsze pieniążki na emeryturę
dziękuję dokładnie o to chodzi
Cytat:
Gratulację i jeszcze raz Gratulacje- czyli można cie odwiedzić w hotelu podczas zwiedzania Lublina?
oczywiście jak coś pytać o jagodę :P
Cytat:
To ja już wiem gdzie będzie WIELKI WIECZÓR PANIEŃSKI PM 2012
hehe zbyt dystyngowane miejsce jak na moją hołotę :P hihi no i ceny za wysokie :P
Lili & Gabryś

Stary 2011-09-27, 15:37   #4163
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy chamsko... może nie chamsko, ale zachowuje się jakby kręcił film akcji, dawaj, tak siak, tutaj, jedziemy, smajl! Dla mnie to wygląda jakby to On se kręcił film, a para młoda mu pozowała, zamiast on zrobić wszystko, żeby jak najmniej młodym przeszkadzać
Obejrzę to ocenię, ale i tak pewnie u mnie skończyłoby się spie.....aj! Obawiam się, że mój kamerzysta robi takie cyrki. Pamiętam jak kręcił na jednym weselu i kazał młodemu robić do kamery jakieś tam pozy - wg mnie było to głupie i straszne. A problem z kamerzystą jest taki, że to bardzo dobry znajmy rodziny TŻta i on sam zaproponował, że nam film nakręci. Mam tylko nadzieję, że będzie na tyle elastyczny, że uda mi się z nim ugadać
Stary 2011-09-27, 15:37   #4164
evoonia86
Zakorzenienie

oglądam sobie butki w necie, ale żadne mi się nie podobają dziś po pracy jadę do centrum i może gdzieś mi się w oczy rzuci jakiś sklep ze ślubnymi butami. już mnie powoli męczy, że nie moge znaleźć tych butów
Stary 2011-09-27, 15:42   #4165
tenebrosa
Wtajemniczenie

Co do filmu, to ojejku... Mam nadzieję, że nasz kamerzysta nie będzie robił takich akcji... Zresztą myślę, że i bez jego reżyserki będzie co kamerować. Współpracował swego czasu z telewizją, więc podejrzewam go o w pełni profesjonalne zachowania

Chatko
, mi się podoba Twoja fryzurka, tylko tak się zastanawiam czy dałoby się gdzieś tam wpiąć welon? Z profilu wygląda bardzo ładnie i elegancko, z tyłu klasyka, ale i tak z tyłu najmniej będzie widać fryzurę, w sumie dopiero po północy ją odsłonisz. I bardzo chętnie zobaczyłabym Cię w makijażu zielono-niebieskim, bo ten żółty pasował Ci do imidżu, ale na ślub jednak ciemniejsze kolorki bym widziała u Ciebie. I bardziej nasycone Ciekawe jak byś się prezentowała?

Cytat:
Hej dziewczyny
GRATULACJE!

Cytat:
dziękuję kochana i bardzo się cieszę że do nas wróciłaś
Mam nadzieję, że będę się już regularnie udzielać Wszystko zależy tez od mojej pracy, czasami nie mam po prostu czasu na taki czasopożeracz jakim jest wizaż A Ty kiedy idziesz na kolejne przymiarki? Bo z tego co pamiętam byłaś już prawie zdecydowana na suknię, prawda?

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
tenebrosa a tak sobie ostatnio myślałam o tej Waszej przeprowadzce i widzę,że wywołałam wilka z lasu
Hehe, telepatia Październik to realny termin tej przeprowadzki, w sumie brakuje nam tylko pieca grzewczego i internetu. Internet to kwestia 1-2 dni, bo będziemy mieć radiówkę, a piec pewnie ok. tygodnia z dostawą. Potem jeszcze będzie nam go musiał ktoś podłączyć, podobnie gaz do płyty kuchennej i możemy mieszkać.

I już planujemy kolejne imprezy u nas - w listopadzie moje urodziny połączone prawdopodobnie z andrzejkami, a w grudniu Sylwester! W tym roku chyba przeniesiemy się ze znajomymi w klimat lat 20-tych No właśnie, myślałyście już gdzie/jak spędzicie tegorocznego Sylwestra?
Stary 2011-09-27, 15:44   #4166
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje

Laura

Stary 2011-09-27, 15:46   #4167
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
I już planujemy kolejne imprezy u nas - w listopadzie moje urodziny połączone prawdopodobnie z andrzejkami, a w grudniu Sylwester! W tym roku chyba przeniesiemy się ze znajomymi w klimat lat 20-tych No właśnie, myślałyście już gdzie/jak spędzicie tegorocznego Sylwestra?
mam nadzieję, że szybko uda Wam się to wszystko zorganizować i sezon imprezowy będzie można śmiało otwierać
ja jeszcze o Sylwestrze nie myślałam pewnie spędzimy go w domu, ze znajomymi bo ostatnio nie mam chęci chodzić na jakieś bale.
Stary 2011-09-27, 15:47   #4168
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymam kciuki żeby cała przeprowadzka poszła sprawnie i bezproblemowo

Planujemy,bo musimy bilety lotnicze kupić Najprawdopodobniej do znajomych za granicę, a jak nie to chcemy w góry.

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2011-09-27, 15:47   #4169
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Ktoś wspominał o przesądach ślubnych
Mam dla was co nieco

Ślub to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej Pary, niezależnie, od tego czy na co dzień jesteśmy przesądni czy też nie - dnia, w którym zamierzamy powiedzieć sakramentalne „tak” przesądy dopadają niemal każdego. O czym warto pamiętać?

Jednym z przesądów są ptaki. Uważa się, że gdy przed ceremonią wypatrzymy gołębia lub srokę wówczas te ptaki przyniosą nam szczęście. Natomiast wrona lub kruk zwiastują nam złą wróżbę. Ślubne przesądy zaczynają się jednak dużo wcześniej przed owym „ważnym dniem”. Towarzyszą nam podczas jego wyboru, a dokładnie miesiąca, w którym wyszukujemy literki „r”. Wszyscy wiedzą o tym, ale tak naprawdę nie każdy wie, po co, podobno pozostałem miesiące przyniosą Młodej Parze pecha, wyjątkiem są miesiące świąteczne (Wielkanoc). Nie należy brać ślubu podczas adwentu oraz wielkiego postu. Unikamy również 1 kwietnia (prima aprilis – wierzy się, że wypowiedziane „tak” nie będzie brane na poważnie).

Przyszła małżonka powinna kupić swojemu wybrakowi ślubną koszulę, natomiast on powinien podarować jej ślubne buty, które przynajmniej dzień przed ślubem powinny stać na parapecie okna, aby zdążyło wejść w nie szczęście, zapewni to nam również ładną pogodę w dzień ślubu. Również ona - pogoda nie jest bez znaczenia, ulewa – jest symbolem płaczących zakochanych kobiet, za naszym Panem Młodym.

Droga Panno! Jeżeli popłaczesz się przed ślubem, rozmażesz sobie może troszkę makijaż jednak potem czekają Ciebie już tylko pomyślne dni, uważaj ze śmiechem on może wywróżyć kłopoty. Nie przymierzaj zbyt często swojej sukni, chyba, że jest to konieczne (przymiarki w pracowni ślubnej, u krawcowej), nie przymierzaj jej dla swojej przyjemności, uważaj również na swoje młodsze niezamężne siostry, które mogłyby ulec pokusie przymierzenia sukni ślubnej, jeśli któraś ulegnie może nigdy sama nie stanąć na ślubnym kobiercu. Nie powinnaś szyć swojej sukienki oraz pomagać przy jej wszelkich przeróbkach. Wybranek nie powinien widzieć Cię w sukni ślubnej przed dniem ślubu. Przynosi to pecha, wiec na wybór sukienki lepiej wybierz się ze swoją świadkową.

Przekraczając próg w dniu ślubu zawsze zaczynaj prawą nogą, zwracając również uwagę na to, by się nie potknąć. Kiedyś mawiano „jaka droga do ołtarza takie przyszłe życie” tak więc uśmiechajcie się i się nie śpieszcie. Nie oglądajcie się za siebie ani nie cofajcie w drodze do kościoła, lepiej zrobić dodatkową rundkę dookoła gdyż może to spowodować „odwrócenie się” jednego z małżonków. Nie oglądaj się w lustrze kompletnie ubrana, ściągnij, chociaż jeden kolczyk… Panna Młoda w dniu ślubu powinna mieć na sobie: coś białego – symbol czystości jej uczuć, coś niebieskiego (np. podwiązka) – zapewniające potomstwo i wierność małżeńską, coś starego / używanego - zapewnia lojalność najbliższych, coś pożyczonego – koniecznie od osoby, która jest szczęśliwa w swoim małżeństwie, coś nowego – zapewni wam dostatek i bogactwo, w szwie sukienki nie zapomnij o kryształku cukru oraz okruszku chleba i pieniążku w bucie – gwarantuje dostatek rodzinie, na ślubie nie zakładaj nic różowego, gdyż przyniesie Ci to pecha Droga Panno! Pan Młody prowadzi Cię do ołtarza według starego zwyczaju z lewej strony, aby prawą ręką mógł odgonić złe moce, które mogłyby chcieć przeszkodzić Waszemu związkowi. Nie powinien zapomnieć o tym, by mieć przy sobie pieniądze gwarantuje to dostatnie życie.

Obrączki są symbolem dozgonnej miłości i wierności, dlatego odgrywają ogromną rolę w przesądach, aby nie zapeszyć nie należy ich zakładać, tym bardziej na środkowy palec bądź przez inną osobę. Panna Młoda może uczestniczyć podczas wyboru obrączek, może je również przymierzyć u jubilera, jednak nie powinna ich odbierać ani za nie płacić.

Podczas ceremonii może zdarzyć się, że upadną Wam obrączki wówczas podnieść je może ksiądz bądź świadek, nie powinno to robić żadne z Was. Chyba nie chcecie, by szczęście Was opuściło, prawda?

Po zakończeniu ceremonii młoda małżonka musi zadbać, aby jej wybranek złożył jej na ustach gorący pocałunek – ten zapewni jej wierność małżonka. Gdy wyjdziecie z kościoła obsypie Was deszcz monet. Ten, kto szybciej i więcej ich zbierze, będzie w rodzinie "zarządzał kasą". Musicie jednak wyzbierać wszystkie monety do ostatniego grosika, w przeciwnym przypadku czeka Was bieda.

Najlepiej, aby pierwszą osobą składającą życzenia był mężczyzna (np. świadek). Świeżo upieczone małżeństwo z kościoła winno jechać inną drogą tak, by nieszczęście zmyliło drogę. W domu weselnym Młodych witają rodzice chlebem i solą, otrzymują również dwa kieliszki, jeden z wódką - drugi z wodą ten, kto wypije wódkę będzie dominował w związku, następnie rzucają kieliszki za siebie, jeżeli się rozbiją czekają Was długie lata szczęścia. Pan Młody powinien przenieść żonę przez próg domu weselnego, uniemożliwi to potknięcie się jej ściągnie nieszczęście nie tylko na siebie, ale także na swoją nową rodzinę.

Nowożeńcy powinni jako pierwsi pojawić się na parkiecie i jako jedyna para odtańczyć pierwszy taniec. Jeśli młodym plączą się kroki, to w życiu może być podobnie - będą zmierzać w różne strony.

Podczas nocy poślubnej do łóżka winna wejść najpierw Pani Młoda, następnie Pan Młody musi ściągnąć jej podwiązkę zębami (znajdującą się pod suknią ślubną), aby życie erotyczne było udane.

Osobną kategorię tworzą przesądy dotyczące bukietów ślubnych. Dobierając kwiaty należy pamiętać o ich „mowie". Hiacynty symbolizują przywiązanie narzeczonych, calle „należy" się królowej myśli, chaber będzie odpowiedni dla osób wstydliwych, które nie pokazują swoich uczuć. Należy unikać bratków i krokusów (niewiara w prawdziwość uczuć), narcyzów („uważam, że jesteś samolubem") oraz kwiatów mięty („uważam, że masz nieświeży oddech"). Idealne będą czerwone róże („kocham Cię"), margaretka („jesteś najpiękniejsza"), konwalie i rumianek (symbolizujące śliczną urodę).

Dobrą wróżbą dla Was będzie, gdy wokół Was szkło będzie tłukło się wszędzie. Przesądów ślubnych oczywiście jest o wiele więcej, nie sposób je jednak opisać, a tym bardziej ściśle się ich trzymać. Na pewno będzie to najwspanialszy dzień w Waszym życiu (nawet, gdy zapomnicie o jakimś szczególiku).

Pamiętajcie o tej nocy poślubnej hihi
Jak to czytam to wydaje mi sie, że ja to w małżeństwie będę nieszczęśliwa, biedna, brzydka, życie erotyczne będzie ubogie i nie będę miała znajomych na których mogę polegać.... Chyba idę skoczyć z mostu

I teraz pytanie, czy którekolwiek Młode Państwo jest w stanie to wszystko ogarnąć?????????????????? ??

Jagodzia gratuluję!!!!!!!

A ja się właśnie z matką w sprawie pracy pokłóciłam. Ja ją rozumiem, bo teraz siedzę w domu, skończyłam studia i co dalej??? To właśnie ona mi skutecznie wybiła podyplomówkę z głowy, bo po co mi to będzie i tak pracy nie znajdę itp itd...
Ale kurka latam od dłuższego czasu z podaniami i na razie ciszaaaaaaa. Widać, że ona by chciała, żebym wyjechała za granicę i tam zarabiała więcej. Ale sama mam wyjechać??? Przykro mi się zrobiło. Przecież za pół roku ślub, a ja mam tak to wszystko w PL zostawić. Jej się wydaję, że to tak łatwo jak TZ rzuci tu robote i razem pojedziemy za chlebem. Ale żeby razem jechać to też oboje musimy mieć pracę na oku i co najważniejsze- mieszkanie. Wiem jak ciężko jest znaleźć lokum dla jednej osoby, a co dopiero dla dwóch i te ceny....
Jeszcze morze mam ślub przełożyć żeby jej się podobało. Boli mnie to, bo tu niby wszystko cacy, dla TŻta jest świetna i dobra, ale najlepiej by było gdybym z domu wybyła raz na zawsze.
I jeszcze czepiała się, że nie chcę nawet jechać do tej roboty co 2 tyg jestem w Niemczech, a 2 w domu. A przecież Wam parę godzin temu pisałam, że jak tu nie znajdę roboty to biorę tą w Niemczech. I z pyskiem na mnie, że mi się pracować nie chce. Ale to, że od 7 lat całe swoje wakacje spędzałam za granica i je bałam jak dziki osioł się nie liczy. Że wyjechałam do Niemiec na pół roku żeby odłożyć na ślub jest mało ważne. Musiałam wrócić na studia i przede wszystkim do TŻta. Poza tym przez cholerną pracę w Niemczech cierpię do dzisiaj i zdrowotnie i psychicznie. Bo kur wa namęczyłam się tam strasznie i skutki zdrowotne będę jeszcze odczuwała przez długi czas, jak nie do śmierci. Ale co tam.
Moja siostra dostała robotę po znajomości- nigdy tego nie ukrywałam. A młodsza już też ma po liceum praktyki nagrane, dzięki mojej mamie. I szkołę tez jej mama wybrała, żeby pracę miała. A ja gdzieś tam zawsze będę tą córką, która nic nie robi... Boli mnie to.
Bardzo kocham moją matkę, bardzo jej jestem wdzięczna za wszystko, ale cholercia dzisiaj mnie dobiła strasznie. I jest mi cholernie przykro, smutno i po prostu czuję się do dupy!
Przepraszam, musiałam się wypisać...

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 15:49   #4170
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:

Mam nadzieję, że będę się już regularnie udzielać Wszystko zależy tez od mojej pracy, czasami nie mam po prostu czasu na taki czasopożeracz jakim jest wizaż A Ty kiedy idziesz na kolejne przymiarki? Bo z tego co pamiętam byłaś już prawie zdecydowana na suknię, prawda?
idę w przyszłym tygodniu bo teraz @ ostro mi doskwiera ale myślę że ostatecznie wygra greczynka
19.05.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości