Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-28, 09:53   #1771
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

AAAA co do kombinezonka to ja 62 kupuje.....68 jak oglądałam to mis ię wielkie widają... dzidzia by zginęła w nim chyba...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 09:58   #1772
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

mała stópka nawet ładny jest ten płaszczyk i nie drogi. Bede musiala sie jeszcze po sklepach u mnie przejsc i zobaczyc, ale tak jak mówiłam pokombinuje ze starym :P

Tez mam kombinezon dla dzieciaczka, ale rozmiar 74 :/ wiec na początek musze i tak jeszcze jakis znalezc
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 09:58   #1773
Haniula
Zakorzenienie

bebi bebi ja mam termometr dotykowy firmy microlife Nc100, ostatnio był w promocji w superpharm za 99zł, a moze jeszcze jest
narazie sprawdzalismy z tż na sobie i się wszystko zgadza. pomiar jest w 3 sekundy i opinie ma bardzo dobre. ooo ten - http://www.ceneo.pl/4551354

Pieluchy tetrowe kupowałam stad - http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki...755074402.html ale nie wiem czy moge polecić, bo nie mam porównania i jeszcze ich nie prałam, dziś chyba jedna wypiore zeby zobaczyc co sie z nia stanie

zoska ja mam taki jeden płaszczyk a'la grzybek niby jesienny ale czesto nosiłam go zimą i dawał rade wiec mysle ze teraz teraz w nim pochodze, a gdyby były mrozy to mam jedną za dużą puchówke i moze wejde

narazie trudno mi powiedziec bo jeszcze mieszcze sie we wszystko, ale np za tydzien może byc taki rzut ze przytyje nagle 5kg i dupa bedzie
dlatego tez sie ciagle powstrzymuje przed kupnem spodni ciązowych
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 09:59   #1774
agawoo
Zakorzenienie

Dziewczynki, kciuki za wizyty dzisiejsze

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Też planuję kupić komplet ubranek na 62 i od razu na 68, żeby potem nie musiała od razu po sklepach biegać Na 56 kupię chyba po 2 rzeczy z każdego rodzaju ubranek, bo jakby się Dzidek urodził, to musi coś mieć do ubrania. Niby można wszystko kupić, ale przecież trzeba to jeszcze uprać i musi wyschnąć takie ubranko. Po 2 sztuki to majątku nie wydam, a jakieś zabezpieczenie wolę mieć
Kombinezon kupię na 62. Moja siostrzenica urodziła się w listopadzie i na starcie miała 59cm. Siostra miała dla niej kombinezon 68, ale przed nią była cała zima, a u nas tylko końcówka. W razie czego pożyczę to 68 od siostry
Koleżanka mi też oferuje jakiś kombinezon, ale nie wiem jaki rozmiar. Ona chyba ma po kimś, bo urodziła teraz w lipcu, więc raczej po prostu jej się nie przyda i dlatego mi chce go oddać Na szczęście takie coś szybko się nie niszczy, więc spokojnie mogę pożyczyć
Kropeczka, ja też kupię parę sztuk tych malutkich ubranek Ale więcej tych na 62 po prostu

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Kupujecie jakas kurtke na zime nowa? Czy macie nadzieje, ze sie zmiescicie w ta z zeszłego roku ? :P:P

Jak kupujecie to kupicie po prostu taka z normalna duzym rozmiarem czy taka konkretnie ciązową?
Zoska, ja mam nadzieję, że się zmieszczę w stary płaszcz, jeszcze z czasów studiow (o ile tesciowa mi go skróci). A jak nie, to będę szukać kurtki, ale takiej większej chyba, nie typowo ciązowej

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ja mam termin na pierwszy tydzień stycznia, równie dobrze może to byc koniec grudnia więc dla mnie wcale taka końcówka zimy to nie będzie. Zwłaszcza jak ostatnio pamiętam, zimy rozkrecały się właśnie w styczniu, do grudnia śniegu jak na lekarstwo więc muszę mieć od samego poczatku 62 żeby móc upchnąć go ze wszystkimi ubrankami i pewnie jeszcze może załapie się na 68. Ale to okaże się jak szybko mi będzie rósł, w razie czego dokupię sama a synuś zostanie z tatusiem jakieś wyrwanie się na 2h z domu mi się będzie należało

Ja muszę wszystko sama kupić, bo nie mam od kogo co dostać na chłopca. Zresztą chyba wolę swoje nowe
Zuzia, mi sie termin też może przesunąć na początek stycznia, więc tez przynajmniej 2 miesiące będę kombinezonu używać Ale myslę, że 62 będzie ok

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 10:14   #1775
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
Zosia ja kupiłam płaszczyk ciązowy na allegro, juz tu kiedys wklejałam linka, to raczej taki jesienny i na cieplejszą zimę, a jak coś to gruby sweter czy polar założe pod spód, nie bede duzo wychodzić, a jak juz to na chwile do sklepu, czy do auta
mała_stopka ten Twój płaszczyk jest piękny, tak myślę nad nim, może coś cieplejszego pod spód i dam radę przetrwać zimę...

Cytat:
Maga83 my tez dwupokojowe, teraz będzie drugie bobo, ale jakos damy rade ważne ze juz jestesmy na swoim....
Zupełnie inaczej jest, jak się jest na swoim. My wcześniej 2 lata wynajmowaliśmy, a teraz się cieszymy, że mamy swoje gniazdko

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 10:15   #1776
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Kupujecie jakas kurtke na zime nowa? Czy macie nadzieje, ze sie zmiescicie w ta z zeszłego roku ? :P:P

Jak kupujecie to kupicie po prostu taka z normalna duzym rozmiarem czy taka konkretnie ciązową?
ja już kupiłam vertusa czarną fajna na gumkach więc w ciąży będzie a po ciąży może też jestem zadowolona póki co jest puchowa. ale długo się zastanawiałm o trochę kosztowała, oby była dobra na za rok

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
kciuki za wizyty

nie chce mi sie wstawac;/ nie wiem za co sie wziasc;/ pranie prasowanie zakupy i ogarnac w domu i siebie;/
dobrze ze obiad mam z wczoraj krupnik i pierogi
ja wstałam o9i siedze przed kompem, udało mi się do fryzjera umówić ale też zakupy i prasowanko mnie czeka
Cytat:
Napisane przez Lily Rose Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ja dziś wpadam tylko na chwilę. Dziś usg połówkowe i jak się uda, to dowiemy się kto zamieszkał w brzuszku- chłopiec czy dziewczynka.

Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok.
trzymamy mocnoo!!!
Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość

Dziewczyny idę dzisiaj do gina i mam nadzieję, że się dowiem czy chłopczyk czy dziewczynka zamieszkała w moim brzuszku już się nie mogę doczekać. Oby wszystko dobrze było z Bąbelkiem.
A później jadę do koleżanki i w końcu coś zrobię z włosami, bo ona fryzjerka i zawsze do niej chodzę. Więc dzień mi szybko przeleci
tez trzymamy kciuki

Cytat:
Ja na pewno muszę coś kupić, ale ceny tych typowo ciążowych mnie przerażają. Nie ma szans żebym się zmieściła w zeszłoroczną, bo się w brzuszku nie zapnę :/
Myślę, że chyba raczej kupię jaką normalną w większym rozmiarze. Już teraz mam problem, bo w sobotę mamy iść na ognisko, a wieczorem to raczej zimno :/ chyba pożyczę od mężusia ocieplacz i będę kombinować
ja się zmieściłam jeszcze w swoją kurtkę jesienną ale już tak na styk jestw tym tyg ostatni raz w góry to jeszcze jakoś przeboleje a później pójdzie do szafy bo i tak w nią nie wejdę

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 10:34   #1777
19mala83
Raczkowanie

Witam mamuśki

Tyle naskrobałyście że nie pamiętam co komu miałam odpisać więc tak ogolnie
za wszystkie wizyty, tym co smutno lub chore to

Inutil dzięki za zaproszenie do klubu, poczytałam ale jeszcze i tak nie wszystko, wstawiłam swoje foto żebyście mogły i mnie zobaczyć. Obejrzałam wasze łupy i stwierdzam że chyba obrabowałyście nie jeden sklep dzieciowy naprawde fajne te rzeczy i tyle już macie.

Ja też w nic się juz nie mieszcze nawet w kurtki jesienne, ale typowo ciążowe jak dla mnie za drogie i napewno nie kupię. Jak narazie dostałam płaszcz od szwagierki, żaden tam ostani krzyk mody ale narazie musi wystarczyć chyba, że niedługo nie będę sie dopinać bo teraz jest tak na styk to coś będę kombinować ale raczej z all i coś w tym stylu co mała_stopka szczególnie że poleca
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-28, 10:40   #1778
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
mala_stopka właśnie też kupiłam ten płaszczyk, wzięłam tylko rozmiar M, mam nadzieję, że nie będzie za duży w biuście, bo tego się trochę obawiam, chociaż między S a M za dużej różnicy nie było

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 10:50   #1779
uska000
Zadomowienie

Mamuski powiedzcie mi czy naprawde duze piankowe kola sa duzo gorsze od pompowanych??

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:14   #1780
pozycja77
Zadomowienie

Witajcie Mamuski
u mnie bardzo słonecznie, choć dość rześko.
Cytat:

Cytat:
Zoska znalazłam linka: http://allegro.pl/show_item.php?item=1790711665
jest naprawdę super
zoska na razie to nie martwie się kurtką, bo mój brzuch ledwie co odstaje, mysle, ze jak juz bardzo urosnę, to chyba kupie ciązową kurtę, zresztą, zobaczy się jaka bedzie pogoda
mala stopka bardzo fajne swetry ma ten sprzedawca, no i ceny też niewygórowane

Magnez na razie odstawiałam, bo nocne kurcze przeszly( w zasadzie to takie drętwienie rąk, jak to któraś z dziewczyn opisała) następnym razem bardziej przyłoże się do wyboru preparatu, bo mój zaspokaja 16% dziennego zapotrzebowania na magnez

Też szykuje się do zakupów w TK Maxie, można tam trafić na fajne unikatowe ciuchy, buty, dobrej jakości i w fajnych cenach. Z tamtąd mam swój pierwszy ciążowy ciuch, długi śliwkowy sweter wiązany pod biustem. Dla dzieciaczów widziałam kilka fajnych serii jeszcze zanim zafasolkowałam.
Trzymam kciuki za wizyty dziewczyny.
mam jeszcze takie pytanie, jak długo przyjmowałyście luteine? albo do którego tygodnia, a może jeszcze przyjmujecie?

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:30   #1781
anankee
Rozeznanie

Cytat:
Anankee ja myśle, ze kazde dziecko potrzebuje czasu zeby przyzwyczaić się do nowego miejsca, przecież nawet my dorośli czujemy się nieswojo w innym łózku...
z doświadczenia wiem, ze pierwsza, często druga nocka są niespokojne, a potem juz lepiej
wiem, z tym że ona przecież nie pierwszy raz spała u moich rodziców czy u teściów. Naprawdę często tam jeździmy i śpi w swoim łóżeczku turystycznym. Co ciekawe w dzień śpi bez problemów, więc zwalam to na wyżynające się ząbki

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:31   #1782
Haniula
Zakorzenienie

a jakie jest w ogole dzienne zapotrzebowanie na magnez
Ja luteiny w ogole nie brałam. W ogole musze teraz zapytac czy mam cos brac, bo jak narazie to tylko kwas foliowy jem, a morfologia mi spadła no i te skurcze w łydkach dziś tez rano lekko miałam
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:38   #1783
mala_stopka
Zadomowienie

Pozycja ja do teraz przyjmuje luteine 3 x1, a dzisiaj zaczynam 26 tc
za 2 tygodnie idę do gina, to się dowiem czy dalej czy juz odstawiamy....

faktycznie ten sprzedawca ma fajne sweterki, zakupiłam tam też taką granatową sukienko-tunike z dlugim rekawem, niesttey nie ma ich juz w sprzedazy i fioletowy sweter tez taki tunikowaty, jestem bardzo zadowolona he he zabrzmiało jak pozytywny komentarz na all
w sumie to można ta panią dodac do polecanych sprzedawców : "alleszafa"

Edytowane przez mala_stopka
Czas edycji: 2011-09-28 o 11:43
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:40   #1784
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
neska super zakupy

A ja wylam pol godziny i sie wscieklam , ale juz pogadalam z tz i mama i mi lepiej. Otoz zrobilam pranie Milenki ubranek z boot sale'a i mi zafarbowalo 80%. Takze strasznie sie zezloscilam ale tz mnie pocieszyl ze pojedziemy i jeszcze kupimy i trudno nic juz nie zrobie. Po prostu za wysoka temperature nastawilam.
Mi ostatni pofarbował się ubrus biały na rózowo przez pościel ,dałam mamie ,a ona mi wywabiła ,zamoczyła w vanishu na 2 dni i dała kwasek cytrynowy,pozmieniała kilka razy wodę i obrus jest już bialutki
Rano na śniadanko robiłam sobie zapiekanki,chcę juz kłaść ser a tu małż kupił wędzony,ble nie lubię takiego i musiałą drałować do sklepu,później zrobiłam sobie soczek z buraków,marchwi i jablłek i oczywiscie trochę mi się wylało blat upaprany w burakach,no normalnie zgroza.
Elunia25 myśl pozytywnie to na pewno wszystko będzie dobrze,tak zadziałą siła podświadomości
Trzymam kciuki za wizyty i ukazanie się dzieciaczków
Mamusie pewnie to widziałyście ,ale ja to tak lubię ogladac ,super są te dzieciaczki http://www.youtube.com/watch?v=_JmA2...ture=fvwp&NR=1
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2011-09-28 o 11:43
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:45   #1785
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Ja luteiny w ogole nie brałam. W ogole musze teraz zapytac czy mam cos brac, bo jak narazie to tylko kwas foliowy jem, a morfologia mi spadła no i te skurcze w łydkach dziś tez rano lekko miałam
wynika ze ok 400 mg a w moim jest 60 mg. Poszukam jakiegoś bardziej treściwego
Pewnie jak ci morfo spadła, to lekarz coś tam zaleci,
ja mam w witaminach końską dawkę żelaza, ale musze zrobić morfo i siuśki, to się zobaczy co i jak.

Stary 2011-09-28, 11:47   #1786
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Kropeczka no masz rację, ale jak widze ceny tych ubran ciązowych to normalnie aż szok.
Na allegro można kupić za 80 zł płaszcz
Tyle maksymalnie mogę dać za płaszcz na kilka miesięcy, więcej też byłoby mi żal
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 11:51   #1787
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Mamuski powiedzcie mi czy naprawde duze piankowe kola sa duzo gorsze od pompowanych??
nie mam pojecia ale czytałam, że piankowe łapią wszytskie kamyczki, szkiełka (tzn wszytsko się w nie wbija) ale piszę tylko to, co przeczytałam...

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamuski
u mnie bardzo słonecznie, choć dość rześko.

zoska na razie to nie martwie się kurtką, bo mój brzuch ledwie co odstaje, mysle, ze jak juz bardzo urosnę, to chyba kupie ciązową kurtę, zresztą, zobaczy się jaka bedzie pogoda
mala stopka bardzo fajne swetry ma ten sprzedawca, no i ceny też niewygórowane

Magnez na razie odstawiałam, bo nocne kurcze przeszly( w zasadzie to takie drętwienie rąk, jak to któraś z dziewczyn opisała) następnym razem bardziej przyłoże się do wyboru preparatu, bo mój zaspokaja 16% dziennego zapotrzebowania na magnez

Też szykuje się do zakupów w TK Maxie, można tam trafić na fajne unikatowe ciuchy, buty, dobrej jakości i w fajnych cenach. Z tamtąd mam swój pierwszy ciążowy ciuch, długi śliwkowy sweter wiązany pod biustem. Dla dzieciaczów widziałam kilka fajnych serii jeszcze zanim zafasolkowałam.
Trzymam kciuki za wizyty dziewczyny.
mam jeszcze takie pytanie, jak długo przyjmowałyście luteine? albo do którego tygodnia, a może jeszcze przyjmujecie?
pierwszy raz jak weszłam do tkmaxx to się przeraziłam bo wyglądał trochę jak lumpeks tzn taki rozgrzeb tam . ale da sie ogarnać. po prostu trzeba dużo szperać bo tak mało posegregowane te ubrania. tzn wiszą oddzielnie kurtki, swetry, spodnie ale jakos tak tam strasznie duzo wszytskiego...generalnie ja polecam ten sklep. nawet z ew. reklamacjami nie ma problemów. kupiłam raz tam torbę, która miała ramiona z takich kulek/koralików. no i ja za duzo troche napakowałam do niej i mie pękło jedno ramię i koraliki się rozsypały ale stwierdziłam, ze zaryzykuję i złożę reklamację. no i probklemu nie było bo od razu kazali mi wybrac inna torbe tylko musiała byc albo w tej samej cenie albo drozsza(wtedy bym dopłaciła) bo jakbym tansza wybrała to by mi nie zwrócili roznicy....
no i miałam nową torbę :P bo toreb tam zatrzęsienie
Stary 2011-09-28, 11:56   #1788
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Pozycja ja do teraz przyjmuje luteine 3 x1, a dzisiaj zaczynam 26 tc
za 2 tygodnie idę do gina, to się dowiem czy dalej czy juz odstawiamy....

faktycznie ten sprzedawca ma fajne sweterki, zakupiłam tam też taką granatową sukienko-tunike z dlugim rekawem, niesttey nie ma ich juz w sprzedazy i fioletowy sweter tez taki tunikowaty, jestem bardzo zadowolona he he zabrzmiało jak pozytywny komentarz na all
w sumie to można ta panią dodac do polecanych sprzedawców : "alleszafa"
mi lekarka przepisała 2x1 na okres 2 tyg, a na wizyte kazała przyjśc za 3, no i nie wiem czy efekt przyjmowania tej luteiny się utrzyma czy nie.
stopko a czy odczwasz po tej luteinie poprawe? bo u mnie niby na twardy brzuch dostałam ale pierwsze dni przyjmowania nic nie zmieniły, tylko dodatkowo silne skurcze macicy i poziom rozdrażnienia jak przed @... ech
a teraz wcale nie wiem czy ten brzuś bardziej miękki jest czy nie

skoro sprawdziłaś i jesteś zadowolona, to dla innych cenna informacja

Stary 2011-09-28, 12:01   #1789
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
nie mam pojecia ale czytałam, że piankowe łapią wszytskie kamyczki, szkiełka (tzn wszytsko się w nie wbija) ale piszę tylko to, co przeczytałam...

pierwszy raz jak weszłam do tkmaxx to się przeraziłam bo wyglądał trochę jak lumpeks tzn taki rozgrzeb tam . ale da sie ogarnać. po prostu trzeba dużo szperać bo tak mało posegregowane te ubrania. tzn wiszą oddzielnie kurtki, swetry, spodnie ale jakos tak tam strasznie duzo wszytskiego...generalnie ja polecam ten sklep. nawet z ew. reklamacjami nie ma problemów. kupiłam raz tam torbę, która miała ramiona z takich kulek/koralików. no i ja za duzo troche napakowałam do niej i mie pękło jedno ramię i koraliki się rozsypały ale stwierdziłam, ze zaryzykuję i złożę reklamację. no i probklemu nie było bo od razu kazali mi wybrac inna torbe tylko musiała byc albo w tej samej cenie albo drozsza(wtedy bym dopłaciła) bo jakbym tansza wybrała to by mi nie zwrócili roznicy....
no i miałam nową torbę :P bo toreb tam zatrzęsienie
Mi koła piankowe odradzał własnie z tego powodu sprzedawca w hurtowni z wózkami

Neska, właśnie w TK maxxie nic dla siebie nie mogłam znaleźć, może dlatego, ze nie umiałam szukać

Zaraz wraca mój szef, więc zmykam Zajrzę do Was jak wrócę do domku

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-09-28 o 12:04
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-28, 12:04   #1790
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
są zwolennicy jednych jak i drugich, w pompowanych możesz złapać gume, są cięższe niż piankowe. A wersja bez skrętnych przednich to jak dla mnie w ogóle porażka, jeśli masz wózek 2w1 (godnola+spacerówka). Ja wybieram piankowe, ale to z racji tego że firma nie oferuje innych. Mam gwarancję na wózek na 3lata więc jakby coś się działo to wymienią mi. W wersji ze skrętnymi przednimi piankowe wózki można prowadzić paluszkiem dosłownie

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
ja podobnie jak wizyty w Pepco nie mogę się doczekać tego tk maxxa

Cytat:
AAAA co do kombinezonka to ja 62 kupuje.....68 jak oglądałam to mis ię wielkie widają... dzidzia by zginęła w nim chyba...
to wszystkie myślimy podobnie he he

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Zuzia, mi sie termin też może przesunąć na początek stycznia, więc tez przynajmniej 2 miesiące będę kombinezonu używać Ale myslę, że 62 będzie ok
a chcesz przenosić??

Cytat:
Zupełnie inaczej jest, jak się jest na swoim. My wcześniej 2 lata wynajmowaliśmy, a teraz się cieszymy, że mamy swoje gniazdko
my wynajmowaliśmy też 2-3lata i z radością wreszcie poszliśmy na swoje, mogąc wbijać dziury na obrazy w ściany czy kąpać się w swojej wannie

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Ja też w nic się juz nie mieszcze nawet w kurtki jesienne, ale typowo ciążowe jak dla mnie za drogie i napewno nie kupię. Jak narazie dostałam płaszcz od szwagierki, żaden tam ostani krzyk mody ale narazie musi wystarczyć chyba, że niedługo nie będę sie dopinać bo teraz jest tak na styk to coś będę kombinować ale raczej z all i coś w tym stylu co mała_stopka szczególnie że poleca
ja mieszcze się jeśli nie próbuję.... ich zapiąć

Cytat:
375 mg to 100% RDA

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58

Edytowane przez MissZuzia
Czas edycji: 2011-09-28 o 12:05
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 12:10   #1791
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dziewczynki testuję moją nową pralkę
Stary 2011-09-28, 12:19   #1792
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Mi koła piankowe odradzał własnie z tego powodu sprzedawca w hurtowni z wózkami
wiem, że sa takie minusy. Jeszcze jest jedna kwestia - wybór kół piankowych. Są najczęściej płaskie i do takich własnie najczęściej dużo rzeczy się przyczepia ale można wybrać takie wybrzuszone jak sa pompowane i przynajmniej kwestia przylepiania odpada. ja przynajmniej na takie wybrzuszone sie zdecyduję bo są w ofercie.
Na szkło nie ma rady - pompowane przetnie, ujdzie z nich powietrze, bo może się dętka przebić, itp. tzreba latać załatwiać łatke i miec w zanadrzu pompkę a w te piankowe się wciśnie i też będzie niewygodnie Każde koła mają jakieś ale niestety

Cytat:
dziewczynki testuję moją nową pralkę
to powodzenia!!!oby długo służyła

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 12:24   #1793
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
to zalezy gdzie głównie będziesz jeździc tym wózkiem...
u mnie np. bez pompowanych to bym chyba wyzionęła ducha na spacerkach, dziury w chodnikach masakryczne, nierówno i czesto też na spacerki jeździłam po lesie, czy po nieutwardzanych drogach...a i po śniegu to nie wyobrażam sobie piankowych...
owszem pompowane są cięższe i większe, raz mi się zdażyło złapać flaka, ale i tak dla mnie te są lepsze
mam też spacerówkę parasolkę wlaśnie z piankowymi, więc mam porównanie, nie lubiłam nigdy wychodzić z tym wózkiem, chyba ze do centrum handlowego.....
no ale to moje zdanie
musisz się zastanowić jak i gdzie go będziesz użytkować i tyle
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 12:26   #1794
*Agatek*
Zakorzenienie

Cześc leniwe, duże, zielone Ropuszki i ich słodziaszne brzuszki

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
ło matko... najgorsze co może być: mleko i czosnek bllllleeeeeee... Jak byłam mała to mama mnie tym na siłę uszczęsliwiała i uraz pozostał do dziś.
...
oj tam oj tam!! marudzisz! przynajmniej wyżre bakterie
Cytat:
Mnie dzis przywitał tz ze sniadankiem Stara sie cwaniaczek, zawsze jak wraca z nocki to robi mi sniadanko ze swiezutkiego pieczywa i drozdzóweczka
On chyba chce zebym wyglądała jak słon
oj od razu jak słoń ciesz się z taryfy ulgowej, bo po porodzie już nie będzie
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Śpijcie dobrze Mamuśki, zamykam kompa i zawijam się w kocyk przed tv
chyba zawijasz się w kokon

często tż budzę 3x i podirytowana pytam: "czy już?? wyklułeś się???" "prawie"

Neska ile masz tych kombinezonów 62 cm? nie przeszadaj, jeden starczy a i jeden na 68 kup bo dzieciak z 62 cm wyrosnie w 3-4 tygodnie...

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 12:33   #1795
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Cześc leniwe, duże, zielone Ropuszki i ich słodziaszne brzuszki

oj tam oj tam!! marudzisz! przynajmniej wyżre bakterie

oj od razu jak słoń ciesz się z taryfy ulgowej, bo po porodzie już nie będzie

chyba zawijasz się w kokon

często tż budzę 3x i podirytowana pytam: "czy już?? wyklułeś się???" "prawie"

Neska ile masz tych kombinezonów 62 cm? nie przeszadaj, jeden starczy a i jeden na 68 kup bo dzieciak z 62 cm wyrosnie w 3-4 tygodnie...
hmmm........
pisałam gdzieś, ze mam kombinezon?? albo nawet kilka?? nie mam żądnego zamierzam kupić jeden na 62
Stary 2011-09-28, 12:37   #1796
*Agatek*
Zakorzenienie

pojutrze do PL i do teściówy

Cytat:
hmmm........
pisałam gdzieś, ze mam kombinezon?? albo nawet kilka?? nie mam żądnego zamierzam kupić jeden na 62
no nie wiem przeleciałam Was po łebkach i coś mi świtało, że kupisz tylko na 62

Stary 2011-09-28, 12:40   #1797
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
pojutrze do PL i do teściówy

no nie wiem przeleciałam Was po łebkach i coś mi świtało, że kupisz tylko na 62
no bo kupię na 62 ;/
Stary 2011-09-28, 12:54   #1798
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
no bo kupię na 62 ;/
tylko? a jak dzieciak urodzi się duży na 60 cm? i po 2 tyg za duży będzie na 62 to co wtedy? kup jeden na 68- ja bym tak zrobiła sama szukam takiego bo jeden bialuteńki mam za 2 zł

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Dziewczyny czy Wasz cycuszki też plamią kilka razy dziennie?? to jest jakaś masakra jeszcze jakieś nabrzmiałe i bolące się zrobiły chyba rosną dalej czy co nacisnęłam lekko na brodawkę, bez ściskania sutka i mi leci siara w takich ilościach, że masakrejszyn

Stary 2011-09-28, 12:59   #1799
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
tylko? a jak dzieciak urodzi się duży na 60 cm? i po 2 tyg za duży będzie na 62 to co wtedy? kup jeden na 68- ja bym tak zrobiła sama szukam takiego bo jeden bialuteńki mam za 2 zł

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Dziewczyny czy Wasz cycuszki też plamią kilka razy dziennie?? to jest jakaś masakra jeszcze jakieś nabrzmiałe i bolące się zrobiły chyba rosną dalej czy co nacisnęłam lekko na brodawkę, bez ściskania sutka i mi leci siara w takich ilościach, że masakrejszyn
To niezła okazję trafiłas jak za 2 zł,a mi siara a raczej ta kropelka którą widziałam przestała narazie lecieć.Może kup sobie wkładki laktacyjne
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 13:01   #1800
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
To niezła okazję trafiłas jak za 2 zł,a mi siara a raczej ta kropelka którą widziałam przestała narazie lecieć.Może kup sobie wkładki laktacyjne
no muszę jak najszybciej sobie coś kupic, bo non stop brudzę bluzkę i stanik się uwięły na mnie chyba

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości