|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
hej dziewczyny
my na nogach tak od 7:30 nocka standard, raz wstałam na smoka i raz o 5 na mleko jak pięknie stoi wypadek samochodowy
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nocka ok, tylko Lena za wczesnie postanowila zaczac dzien. Spala od 21.10 do 7.30 bez pobudki, ale o 7.30 byla juz gotowa na nowy dzien. Zazwyczaj wstajemy 8.30-9.30, wiec dzis sie nie wyspalismy, zapewne przez wczorajsza drzemke.
|
#2793 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() u nas kolejna ciężka noc, pobudki co 2h a od 4 do 5.30 gadanie i marudzenie. Jak ja wam zazdroszczę tych 3-4 godzin przespanych pod rząd. Mój gin wczoraj potwierdził mi, że mam bardzo powiększoną tarczycę więc muszę porobić badania i USG ![]() Aguchaw też miałam takie 2 sytuacje jak startowałam do pracy, raz do Urzędu Miasta a raz do ZUS-u. To jest jednak przykra prawda, że jak się nie ma znajomości to się nie ma pracy.A najlepsze było kiedyś jak składałam papiery na Strażnika Miejskiego i dowiedziałam się, że tak czy tak kobieta się nie dostanie ale muszą przyjąć dokumenty bo nie mogą nikogo dyskryminować Tity ale ślicznie stoi. Kurcze te nasze dzieciaczki rosną w oczach. Cytat:
![]() Dziękujemy za głosy i prosimy o dzisiejsze http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
heja
u nas kolejna noc z pobudkami co godzine... o tej camilii na zabki babka w aptece mówiła mi, że nie działa ![]() ratunku myślę o tym, ale czy to działa?? http://allegro.pl/baby-orajel-ameryk...836371756.html jeszcze dziś do okulisty małą zapisałam, bo się udrapała w kąciku oka i oczko jej ropieje.
Ola 12.03.2011 Edytowane przez miamore999 Czas edycji: 2011-09-28 o 09:26 Powód: dopisek |
|
|
|
#2795 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my nockę zaczynamy o 19 ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
ale mój siostrzeniec tragicznie przechodzi ząbkowanie a znajoma daję na noc czopek Viburcol
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
wiem wiem
u nas jakby Lena poszla spac o 19 wstala by o 6 a dla mnie to za szybko na rozpoczecie nowego dnia. Ostatnio zasypia o 20.30, ale wczoraj spala od 17.40 do 19.40, wiec nie moglam wczesniej polozyc spac niz 21:P
|
#2797 | ||
|
Raczkowanie
|
hej.
u nas nocka nawet nawet, 2 pobudki ok. 3? i o 6, ale pospalismy do 8.30 takze ok.Cytat:
![]() Cytat:
co do kaszki ja nie pomogę bo my tez tylko cyc na razie
|
|
#2798 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja robię na mm bo karmię mieszanie zależy jak chcesz podać tą kaszkę bo jak rzadką, to musisz zrobić najpierw porcję mleka mm np 120ml + 4 miarki mm i dopiero do tego dodać 2-3 miarki kaszki np ryzowej takiej na mleko bo jak zrobisz kaszkę np mleczno-ryzową taką rzadszą, to będzie za chuda bo zazwyczaj wg przepisów jest na 150ml wody ok 4-5 łyżek stołowych kaszki i wtedy wychodzi gesta Cytat:
kurcze to nieciekawie z ta tarczycą leć szybko na badania Cytat:
możesz dać tez cos przeciwbólowego np ibum ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- a my nocka taka sobie, często mi sie budzi maly ostatnio na smoka kurczę od dwóch tygodni gadam, że musze się zapisać do gina i dalej się nie zapisałam, muszę dziś to zrobić właśnie gotuje buraczka na dzisiejszy obiadek dla Olka
|
|||
|
|
|
#2799 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
szok, my mamy dopiero 1. Krzysiowi idą jak grzyby po deszczu ALe dobrze, wyjdą i będzie spokój![]() A co do pracy, to włąsnie pewniej bym się czuła, że mam gdzie wrócić(pójść) a tak.. hm.. no nic, trzeba szukać dalej, w bardziej dostępnych środowiskach dla takich prostych ludzi Cytat:
Możesz spróbować mu dać kaszkę, ja podawalam na noc z bobovity z bananami bodajże kukurydziana (teraz nie podaje po podaje mleko z nan na dobranoc z kleikiem) , wg instrukcji na opakowaniu. i Myślę, że mimo, że karmisz piersią to nie ma przeciwskazań do tego, aby dostał taką samą ilość jak jest w przepisie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
MAm nadzieję, że z tarczycą nie będzie nic poważnego i szybko wrócisz do zdrowia. Głosik oddany ![]() Coralady jak tal Lilka ? Mam nadzieję, że nocka bez częstych pobudek, i że gorączka spadła U nas nocka z jedną pobudką i poźniej spanie do 7.20. teraz ma drzemkę JAde dziś do pediatry na stronę zdrową, zważyć Szymusia bo jestem ciekawa ile ten mój klusek waży![]() ![]() A w ogóle muszę się pochwalić, że od wczoraj jak leży na brzuchu to zaczyna nogi podciągać pod brzuch, tak jak do raczkowania ![]() tak to słodko wygląda jak się tak gramoli:PP Ale póki co tyłek za cięzki żeby podnieść. Fajne jest to, że u takiego dzieciaczka, z dnia na dzień przychodzą nowe umiejętności.. Swoją drogą dobrze, że my nie starzejemy się w takim tempie jak nasze dzieci rozwijają się
|
||||||
|
|
|
#2800 |
|
Zadomowienie
|
Ego
![]() aguchaw1 ona budzi się co godzinę i jest tak że o 2 w nocy zje a o 3 budzi się po to aby sobie tylko pociumkać i przytulić się do cycusia. Kurcze też chyba muszę spróbować jakąś kaszkę na noc ale dopiero 3 października kończy 5 miesięcy i karmię ją tylko piersią. Nie wiem czy to nie za wcześnie?
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
ada32
wg mnie jeśli chcesz dać kaszkę z butli, to najlepiej kupić taką bez mm, zrobić butlę mleka, i dosypać tyle miarek kaszki aż ci konsystencja zacznie odpowiadać, ja narazie daję tylko kleik ryżowy, na 180ml mleka wrzucam 2 miarki kleiku, ale to bardzooo rzadkie wychodzi, teraz chce zacząć robić gęstsze i dawać z 2 łyżki stołowe kleiku i tak stopniowo coraz gęstsze robić mleko
|
#2802 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem do końca jak jest w przypadku karmienia piersią, ale w schematach żywienia, po 6 miesiącu wprowadza się kaszkę lub kleik. Nie wydaje mi się, żeby ten miesiąc robił aż taką różnicę.
Jeśli ja bym miała taką sytuację, to na pewno bym spróbowała dać kaszkę
|
|
|
|
#2803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a spróbuj dać jej wtedy kiedy chce pociumkac butle z woda zamiast cyca, jak bedziesz konsekwentna to nauczy sie ze nie warto sie budzic a jesli boisz sie kaszki na mm to ściągnij swoje mleko i dodaj kleiku ryzowego lub kukurydzianego, tylko Olek po kukurydzianym sie czesciej budzil niz po samym mleku |
|
|
|
|
#2804 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
nadrabiam najpierw zaległości z wczoraj, bo nie dałam rady przed powrotem męża poodpisywać ![]() jak zrobisz zdjęcie to pokaż jak raczkuje Cytat:
Cytat:
super! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mnie się ta pierwsza podoba, ale patrzyłam tylko na wyglądjak dziś z kupami? unormowało się? czemu ją tak często męczą biegunki? Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2806 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po szóstym miesiącu.. ale jak mają tak wyglądac nasze noce to zaczynam dziś ..ma 5 miesiecy i 7 dni Cytat:
a te z bobowity np. bananowe z mm tzn ze już mają w składzie mm i wystarczy na wodzie zrobic..?? a na swoim mleku mogę cos zrobic..sa takie kaszki?? ![]() Cytat:
ooo.. Ty też masz Wiktorka Cytat:
mleczno ryżowa bananowa.. może taką dam i zobaczę jak reaguje.. ale dac od razu tyle ile wypije czy dozowac mu na poczatek po trochu..np. zęby nie bolał go brzuszek ![]() Cytat:
i chce co chwile cyca.. pokarm mam i to dużo tylko mały ma częstsze wymagania.. bo przeciez nawet jak wypije do pełna brzuszka to szybko strawi to mlesio i głodny wiec znowu chce po godzinie..tak to tłumacze ![]() Cytat:
razem..
|
||||||
|
|
|
#2807 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pięknieCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję, że kiedyś się wyśpisz kochana Wczoraj poszłam spać ok północy i do tego czasu Alan wypił 140 mm z kleikiem na śpiocha. Za wiele to nie dało niestety Pobudka o 3 i 6 a pospaliśmy do 8.
|
||||
|
|
|
#2808 |
|
Zadomowienie
|
hej. my dopiero wstaliśmy
![]() tż robi śniadanko i pewnie mykniemy na jakies zakupki. Przypomniało mi sie że trza becikowe w końcu odebrać. Kupimy małej fotelik do samochodu i jakis kombinezon na zime. A wy kupujecie kombinezony, czy tylko kurteczki?
|
#2809 |
|
Zadomowienie
|
ada32 no ja właśnie też się boję, że będzie ją bolał brzuszek a szczególnie, że mamy z nim problemy
Chyba spróbuję dziś z tą wodą. A co do tych kaszek, kleików itd to też jestem kompletnie zielona ![]() patrycja_22 Dobra idę karmić małą i jadę na miasto bo dziś mam urzędowy dzień. Trzeba powoli zbierać dokumenty bo na rodzinne trzeba złożyć hehe
|
#2810 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
aguchaw współczuję sytuacji z konkursem, ale cóż taka jest rzeczywistość
nie pracuję w urzędzie, ale w firmie która z urzędami współpracuje i niestety nasłuchałam się już wiele takich historiiCytat:
![]() Cytat:
no to Krzyś szaleje, w ekspresowym tempie idą mu zębole za nowe umiejętnościnie mogę się napatrzeć, naprawdę! jest śliczny po prostu, ale przystojniak z niego bedzie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wybierz się jak najszybciej do lekarza i porób badania, nie ma co zwlekać głosik poszedł ![]() U nas dziś dobry dzień się zapowiada, znów pięknie na dworze, na dodatek wreszcie dziś przyjadą meble do pokoju Dawida i zaczniemy przemeblowanie w mieszkaniu Poza tym same dobre wiadomości:- spanie w nocy było od 21 do 7 z jedną jedyną tylko pobudką na jedzenie o 3.30 - katar wczoraj po południu i dziś znacznie mniejszy - udało się małemu wczoraj zjeść prawie cały słoiczek jabłka z owocami leśnymi Mannę dalej podaję taką gotowaną po prostu na wodzie i baaardzo mu smakuje, domaga się nawet więcej niż ta odrobinka, którą moze dostać. Wczoraj też próbowałam mu dać 2 rozgniecione widelcem maliny, ale pluł dalej niż mu się to kiedykolwiek zdarzyło ![]() mordka ja mam kombinezony (dostałam używane), ale planuję też kupić kurteczkę Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-09-28 o 11:09 |
||||||
|
|
|
#2811 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana
![]() Nocka nie była taka tragiczna,raz podawłam Lili paracetamol na gorączkę i pare razy oczyszczałam nosek. Wczoraj wieczór za to nie mogłam zbic jej gorączki-miała prawie 40 stopni Dziś jest strasznie zakatarzona i zachrypnięta.Mam nadzieję,że juz będzie dobrze A ja mam od rana gości,bo dziś moje wielkie święto ![]() aguchaw przykro mi z powodu tej ustawki w konkursie.Może to człowieka nieźle zirytować I weź tu staraj się![]() izunia jak codzień głosik poszedł!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-09-28 o 11:38 |
|
|
|
#2812 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry po latach.
a czas płynie, nowe wątki powstają, tu na forum tyle nowych osób, ze 'starej ekipy' widzę tylko kilka aktywnych osób ![]() aż nie do wiary, ile czas upłynęło... no cóż, miło Was czasem poczytać, szczególnie te osoby, które pamiętam jeszcze z czasów brzuszkowych ![]() Dziewczyny, nie wiem czy mnie nie zlinczujecie za to, ale mam 2 opakowania Cerazette, których ze względów zdrowotnych brać nie mogę. i szkoda, by przepadły. Jeśli któraś z Was bierze- odezwijcie się na priv, odsprzedam za symboliczną cenę. do tych, którym się nie podoba sprzedawanie leków przez forum- wiem, że tak się nie robi. ale nie mam pomysłu co z tym zrobić, a komuś może przydadzą się te 2 opak. bez konieczności biegania do gin. Pozdrawiam Was ciepło i buziaki dla Waszych dużych już Szkrabików ![]() będę Was podczytywała
|
#2813 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Witam![]() U nas nocka standard Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[QUOTE=mordka_1985;2966781 9] Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2814 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szkoda, że już się nie udzielasz Napisz chociaż jak Twoja pociecha
|
|
|
|
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Biedna Lileczka, a co lekarz powiedzial, ze co jej jest? My bylismy kupic Lenie mleko i byla promocja, ze jakas kaszka zbozowa gratis i an jednej paczce byla cena 18.75 a na drugiej 13.50 super
|
|
#2816 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
..o matko pierwszy raz tam byłam.. nawet na starszego będę dostawac kasę.. normalnie super.. Ja nie wiedziałam że tyle mogę od nich wyciągnąc.. należy mi się jeszcze oprócz tego tysiąc jednorazowo.. becikowe już wziełam tzn przelali mi na konto a ten drugi tysiąc mam dostac w listopadzie a ze nie jesteśmy małżenstwem potraktowali mnie jako samotną wychowujacą dwoje dzieci matke i dodatkowo jeszcze dostane jakieś miesięcznie na starszego syna 120zł (bo się uczy czy coś takiego) nie przyznałam się że mieszkamy razem he he.. Cytat:
doprowadzał (masujac) do samoistnego szybkiego wypływu mleka ssał i połykał jakies trzy minuty i zasypiał jak przestawało samo leciec (nie ma siły chyba sam ciągnąc bo śpiacy) ale tak co chwile wygląda.. wiec Ja uważam ze chce i jeśc i przytulac.. ![]() chce karmic bo to uwielbiam i wzrusza mnie to ale wiem .. ze musze dodatkowo już chyba coś wprowadzac ![]() mordka ja mam (dostałam) kurteczki ze spodenkami ocieplane.. trzy komplety ![]() kombinezon mam jeden ale niestety za mały już dawno ![]() coralady dobrze ze nocka nie taka straszna była Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2011-09-28 o 12:21 |
||
|
|
|
#2817 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)) wszystko jest dobrze- póki co- odpukać. Tylko czasu brakuje na wszystko. ostatnie dni przed powrotem do pracy wyciskałam do cna, każdą każdziuśką chwilę poświęcałam Małemu. Teraz wracamy do domu na 17 , zabieram Go od Babci po drodze i zostaje nam 2,5 - 3 h na wspólną zabawę. a po tym jak zaśnie mam maraton po domu- żeby ze wszystkim zdążyć... Myślę, ze będą dni, ze będę mogła z pracy teraz tu częściej zajrzeć, ale to też tylko czasem- sporo mam do nadrobienia. Mały rozwija się dobrze, jest spokojniutki, czekamy wciąż na ząbki.Zdrowie póki co dopisuje, żarłok z Niego niesamowity - pochłania wszystko, cokolwiek Mu się podsunie do buziaka. Szczęśliwi jesteśmy- co tu kryć ![]() Tylko do pracy trudno było wrócić. Bardzo trudno...;( i tęskno teraz, brak mi czasu z Małym, czuję że tracę coś cennego. ale cóż... Wracam i widzę Jego uśmiech, wtula się we mnie tymi swoimi łapeczkami i już nie puszcza do wieczora i wtedy już jest ok.Pozdrawiam
...Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka... ...Pure Happiness... Edytowane przez subtelle Czas edycji: 2011-09-28 o 12:24 |
|
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
ada
ale na tych z mm jest przepis jak zrobić na gęsto, a ja nie wiem jak by trzeba zrobić je na płynno (do butli) żeby były w pełni wartościowym mlecznym posiłkiem a jak zrobię mm wg przepisu i dosypie kaszki bez mlecznej to jestem pewna, że jest w butli tyle mleka ile powinno być ale tak sobie myślę, że ty karmisz piersią wiec dziecko twoje ma mleka pod dostatkiem te bez-mleczne kaszki możesz robić na mm lub na mleku z piersi lub na preparacie mleko podobnym nie wiem czy mnie ktoś rozumie
|
#2819 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pediatra powiedziała,że to wirusowe i nie dała antybiotyków(na szczęscie)!Strasznie jest zakatarzona i taka osłabiona,nawet płakac nie ma siły Cytat:
Cytat:
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|||
|
|
|
#2820 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się cieszę bardzo, że mam takiego "jadka" - słoiczek zupy 6/7 min i nie ma aczkolwiek za owocami nie przepada.Ale jak mu dalam maliny takie rozgniecione to również pluł bardzo ![]() jakby to byla trucizna Cytat:
![]() Dziś są Twoje urodziny?? Jeśli tak to wszystkiego najlepszego Cytat:
Fajnie, że się odezwałaś, wpadaj częściej Cytat:
dodatkowa kasa wpadnie Co do dokarmiania to spróbuj np zrobic kaszkę na noc, żeby zobaczyć czy w ogole to coś da. Ja tez robiłam tą mleczno ryżową z bobovity. i jeśli to jest ta żółta to możesz ją zrobić na swoim mleku jeśli nie chcesz dawać mm. Byłam w przychodni. Szymuś zdrowy jak rybka.Oczywiście lekarka mówiła, że grubasek, bo waży 8.600 Ale powiedziała, że dobrze, że wszystko je i że mam się nie przejmować jeśli nie chce jeść już tyle mleka ile wczesniej. Bo np w dzień rzadko się zdarza żeby zjadł 180 na raz. z reguly 120/150. Powiedziala, zeby nie wmuszać na sile bo najwyraźniej nie ma takiej potrzeby. a skoro przybiera to jest wszystko ok Także mam co dzwigać ![]() klocek kochany;p
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

jak zrobisz zdjęcie to pokaż jak raczkuje
super! 
szkoda....