|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Rozeznanie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Tarasia a jak Ty to zrobiłaś, że już gryzie??? Je kanapki? Podziel się proszę doświadczeniem, bo ja już tracę siły. Umówiłam się już nawet do neurologopedy, ale termin na połowę października mam, a i tak nie wiem czy to coś da...
elank jak wygrasz skoro ja już mam rezerwację na wygraną ![]() ![]() gucia ja też obstawiam dziołchę ![]() Maria2008 nie zauważyłam nic takiego u Leny zebra666 no to będziesz teraz bujać... (się ![]() ![]() Coś miałam jeszcze poodpisywać, ale zapomniałam ![]() Lena dziś znowu miała wypadek, zamknęła oczy i weszła na ścianę, walnęła o kant czołem, nie obyło się bez siniaka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4412 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
A tu was pewnie zaskocze, bo to jedna z najleoszych nian jakie mialam okazje spotkac...gdybym musiala André gdzies oddac pod opieke to bardzo chetnie do niej wlasnie...Ma pod opieka grupe 4 dzieci (na tyle ma pozwolenie)- 3 chlopcow i dziewczynke. Dzieci sa zawsze zadbane, ladnie rozwiniete w mowie itp., naprawde bardzo dobrze sie zachowuja, sluchaja sie niani, ze hej...przyklad-wszystkie maluchy to niespelna dwulatki (tylko Leon nie ma jeszcze 1,5 roku) i niania jezdzi z nimi w dwuosobowym wozku wiec w wozku siedzi tylko dwoje dzieci a pozostala dwojka trzyma sie wozka i tak chodza ulica. Zadne nie mysli uciekac ani nic... ![]() Cytat:
Kurcze, jak wy mnie znacie juz...az przerazajace troche... ![]() Cytat:
![]() Sweterek moge kupic i wyslac, no problem ![]() Cytat:
Brawo dla Pawelka a Agusia bedzie laska i tyle ![]() Cytat:
Sliczna Nilcia! ![]() Fajne ![]() Cytat:
![]() Fajnie, ze jestes Ola ![]() Szkoda pogody w niedziele, ale trudno sie mowi no... ![]() Super, ze z dzidzia wszystko dobrze...niedlugo bedziemy obstawiac...ale ja dopiero jak zobacze fotke brzuszka ![]() Ja tam wole do gina juz... ![]() Bry bry... ![]() nie wiem od czego zaczac... Jestem chooooora, ledwo siedze, ledwo zyje...ale to maly pikus... Z serii "Co wczoraj zrobilo moje dziecko..." od razu mowie, ze osoby o slabych nerwach nie powinny moze czytac...w skrocie rzecz ujmujac wyszlam na taras a André walnal drzwiami od tarasu i przekrecil klamke w dol, czyli zamknal te drzwi od srodka i umial oczywiscie otworzyc... ![]() Ja bez telefonu, sama na tarasie a maly sam w domu - wlasnie mielismy wychodzic na spacer wiec kuchnia, lazienka otwarte, schody na gore nie zabezpieczone...w koncu udalo mi sie zawolac sasiadke, zaczela dzwonic po slusarzach, ale oczywiscie kazdy mogl przyjechac najwczesniej za godzine... ![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem jak mam opisac moje emocje zwiazane z tym, co sie wydarzylo...same chyba mniej wiecej wiecie... ![]() Jak teraz o tym mysle, to wydaje mi sie, ze to jakis zly sen... ![]() Poza tym musze powiedziec, ze moj synek to aniol - tyle czasu sam bez kontroli i tak naprawde byl taki grzeczny, nic zlego nie zrobil...czasami na niego narzekam, ale naprawde to przekochany chlopiec ![]()
![]() |
#4413 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4414 |
Zakorzenienie
|
Karenina makabra!!! Mój by taki grzeczny nie był- chyba by szybe trzeba wybijać w trybie ekspresowym... A tak serio mam boczne okna pouchylane i związane tlyko sznurkiem( bo mam w pokojach stare drewniane) i wyspinałabym się po domu jakoś i tamtędy weszła... No i dom mam otwarty raczej to bym zeskoczyła z tarau po śietnikach. A jakbym była wtakiej sytuacji jak Ty... wątpie żebym mogła na ślusarza poczekać... Wołałabym sąsiadów i drzwi albo okno by wywarzyć trzeba było... Andre zachował się naprawde dorośle!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4415 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas nic nowego wiec nie mam co pisac pogoda piekna to fakt, tez czekam aż smyk wstanie i lecimy na podwórko ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
![]() mój szwagier tesciowej tak zrobił jak miał 3 latka, mieszkali na 1 piętrze, okna nisko bo to w kammienicy, piec kaflowy, napalony a on motylka w drzwiach przekręcił jak poszłą od siąsiadki mąki pożyczyć! musiałą go przez drzwi błagać żeby ją wpuścił, w końcu sąsiad po gzymsie do nich do pokoju przeszedł ![]() A! pochwal się lakierem ![]()
![]() |
#4416 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki bo wiem coś o tym, u nas też dzień bez drzemki kończy się w sposób makabrycznie-masakryczny ![]() Cytat:
![]() Piotrusiowi też huśtawka przypadła do gustu? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Biedna Lenka... Pobaw sie z nią moze w ciuciubabkę czyli założ jej miękką chusteczkę na oczka pokręc nią i ją poprowadź, moze jej sie spodoba, a potem wyraźnie koniec zabawy, otwieramy oczka, może za którymś razem jej się znudzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dobrze że tak to się skończyło. Ja już kiedyś słyszałam taką historię - znajomej dwie bliźniaczki (akurat były teraz w wieku naszych dzieci) zamknęły ją na balkonie... Tak że uważajcie Mamusie, oczy dookoła głowy ![]() A my dzisiaj zrobiliśmy sobie wagary ![]() A ja jestem zła ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
![]() ale w pracy wszystko ok? Ja chyba sobie jeszcze teraz coś pogotuję i pomrożę żeby awaryjnie mieć... Cytat:
![]() Mamusie, niedługo Dzień Chłopaka ![]()
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-09-27 o 13:38 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4417 | ||
Wtajemniczenie
|
Grzes już dość dawno gryzie - a Ty dajesz papki - chyba cos nei doczytałąm
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4418 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myslalam o wybiciu szyby, pewnie, ze myslalam i zrobilabym to gdyby maly zniknal mi z oczu na dluzsza chwile albo robil cos niebezpiecznego... ![]() Cale szczescie, ze bez tego sie obeszlo, bo mamy podwojne okna i kosztowaloby to pare tysiecy euro... ![]() A André naprawde dal pokaz pieknego zachowania... ![]() Cytat:
Tez niezle...ale 3-latka zostawiac samego tez tak nie bardzo... ![]() A André probowal te drzwi otworzyc, bardzo probowal i plakal, ze mu sie nie udaje, tylko ze dla niego otworzyc drzwi znaczy pociagnac klamke w dol a w tych balkonowych akurat trzeba balo do gory... ![]() Nie mam sily...kolor ladny, bo taki rudy, jesienny...jutro pokaze, bo wrzcue tez fotki zaproszen na urodziny, zanim je rozdam... ![]() No tak i powiem ci, ze - moim zdaniem - oddajac dziecko pod opiece jednej osobie, ktora ma tych dzieci pod opieko czworo, czlowiek moze sie takiego czegos wrecz spodziewac...kurcze, popatrz na mnie no - jedna ja i jedno dziecko, laze za nim, pilnuje i co...? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie ![]() Cytat:
Uuuu.... ![]() Ja w sytuacjach awaryjnych mam makaronik z jajkiem albo ze szpinakiem i czosnkiem...niecale 10 minut i gotowe... ![]() I...? ![]() Ja tam nie mam zadnego chlopaka...chcesz nam cos powiedziec moze..? ![]()
![]() |
#4419 |
Raczkowanie
|
karenina19 - o matko, Ty to dopiero miałaś przeżycie! Dobrze, że nic złego się nie stało. Mnie Oskar też zamknął na balkonie nie raz, ale ja mam możliwość łatwego wejścia oknem.
U mnie jeszcze przed obiadem:P mięso jeszcze w zamrażarce taka jestem nie rozgarnięta dzisiaj. 4 wsady prania? U mnie jest z 10. Muszę coś wstawić, bo ubrania dla dzieci się już kończą w szafie ![]() ![]() suonko2 - Oskar też je sam normalnie jak dorosły. tylko zupy sam nie zje, bo nie umie nabrać na łyżkę. gdyby jego zostawić na cały dzień samego w domu to on poradziłby sobie bez problemu. to co by znalazł w lodówce czy gdzie indziej to by się najadł. tylko telewizor trzeba by było włączyć ![]() pietrusia - drzemka u nas musi być, nawet na siłę, a też jest ciężko. Dzień bez drzemki to dzień marudzenia, miałczenia, ryków i krzyków. To samo gdy Oskar pośpi za długo w dzień. |
![]() ![]() |
![]() |
#4420 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście że to nie ma reguły. Każda z nas juz miała takie przeżycie chyba że jej sie ryczeć chciało. Ale z tym uciekamniem to trzeba uważac, zwłaszcza jak sie z 4-ką takich dziatek idzie przez ulicę...ja bym sie chyba nie odważyła... Dobrze, ze w Stasia żłobku jest podwórko i tylko tam wychodzą, bo już bym oszalała teraz na pewno... Cytat:
Cytat:
![]() Dla dużego chcę zrobić fotokubek ze zdjęciem synka (przy okazji dla siebie, zeby mi się lepiej w pracy kawę piło ![]()
![]() |
#4421 | |
Zadomowienie
|
heloł
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() AA i jeszcze jedno- wyrzuciliśmy już krzesełko do karmienia, je z nami przy stole! Ale mi dziecko wydoroślało ![]() A Lenka tylko je papki?? ![]() i jak to Ty, jak ja wygram?? tylko jeszcze muszę iść wysłać kupon, bo 50 mln mi przepadnie ![]() Olka tak nie robi. A może spróbuj tak jak Konspi napisała ![]() a dowód chyba jest za darmo-chyba ![]() karenina- OMG Wy to macie przejścia ![]() Konspi- jak wygram, to ja kupię fabrykę tych sweterków ![]() chciałyście aktualne zdjecie, oto ono. proszę ![]() Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-09-27 o 22:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4422 |
Zakorzenienie
|
jak to co? podzielisz sie z nami... ja tam wiele nie potrzebuje, 1mln by mi w zupelnosci wystarczyl
![]() no i sliczne masz corcie ![]() Karenina, sytuacje mialas rozbrajajaca ![]() A tobie samej zycze duzo zdrowka.
#4423 |
Zadomowienie
|
elank śliczne dziewczynki ale Wam zazdroszcze
![]() ![]() karenina ale miałaś przeżycie uffffffff ![]() suonko2 u nas też Kinia je sama oprócz zupek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4424 |
Zakorzenienie
|
Konspi o ile me lenistwo mnie nie zwycięży wrzuce fotki Piotrusia w hustawce do K i sama ocenisz
![]() ![]() ![]() Karenina no ja bym nie miała wyjścia na bank... Piotrek prawdopodobnie po chwilowej radości z samowolki wpadł by w panike. A wtedy napewno nie potrafiłabym czekać... Ja na taras nie moge iść przy Piotrku -na szczęście może nawet... Nie mam balustrady. Ela córeczki masz śliczne! A my z krzesełka nadal korzystamy- Piotruś lubi w nim sobie nawet tv pooglądać, czy porysować na stoliczku. dodatkowo ma plastikowy stolik i krzesełko- takie zwykłe- i tam też je, bawi się. Chce mi się takiego fajnego sweterka długiego teraz jak się naoglądałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4425 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ela, piękne masz dzióbki ![]() ![]() Wiecie co u nas z jedzeniem? Jak mój syn chce to zje. Zupę też - rosół zawsze chce ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj Mati kiedys tz tak zamknął na balkonie ale na szczescie ja wtedy byłam w domu wiec tz krzyczał z balkonu do mnie do kuchni zebym go otworzyła
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4427 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A nie pamiętam, ale to było jeszcze przed myciem zębów ![]() zdjęcie już usunęłam, nie chcę żeby wisiało na forum ![]() ![]() czyli Staś chce żebyś go karmiła, tak?? dobrze zrozumiałam post? (bo trochę zmęczona jestem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
![]() no to na co czekasz? do dzieła ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4428 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() niestety nadal sprawia jej radośc rozwalanie jedzenia w koło miejsca na którym siedzi ![]() Nilcia miała taki okres niedawno jeszcze, że właśnie zamykała oczy, wyciągała ręce przed siebie i szła. często prosto w drzwi albo ścianę ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4429 |
Zakorzenienie
|
Ela córunie śliczne
![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4430 |
Wtajemniczenie
|
Karenina ale wydarzenie! dobzre, że problem rozwiązany i nic się nikomu nie stało!
co ja to jeszcze miałam mówić... Ela ja nie zobaczyłam, bo nie mogłam otworzyć tego zdjęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4431 |
Zakorzenienie
|
hej hej czyżbym była pierwsza?????? aż nie wierze
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4432 | |
Zakorzenienie
|
Hej, co tak tu niemrawo dzisiaj?
![]() Cytat:
![]() He, też tak myślę że jak je sam- to ok, a w razie potrzeby ( czyli zachcianki) jestem do dyspozycji... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no widzisz, pierwsza i do tego poki co jedyna... no juz teraz nie ![]() A z jedzeniem to ogolnie u nas roznie... czasem jest i tak, ze jednego dnia cos tam mala wcina ze smakiem, a za kilka dni to samo juz tylko przezuje i wypluje. Ale poki co glodna nie chodzi, wiec sie nie ma czym martwic ![]() Konspi, u nas tez czasem jest tak, ze Sandra chce jesc tylko sama, ale jak trzeba to tez da sie nakarmic ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2011-09-28 o 10:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4434 |
Zakorzenienie
|
a tu jeszcze my w 18tc
![]()
#4435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas czasem też tak jest. Czasem przeżuwanie trwa i trwa... i trwa... i trwa.... w sobotę spóźnilismy sie na urodziny przez to ![]() A czasem hop siup i po sprawie. Super wygladasz, wiesz? Włoski skróciłaś trochę? Chyba brzuszek mi się podoba... ![]() ![]()
![]() |
#4436 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moj Mati tez ma z jedzeniem jak mu sie zachce,ogólnie je mi bardzo ładnie wiec jak czasami nie chce zjeść obiadu to nie wpycham mu na siłe czy nie czaruje nad talerzem zeby cokolwiek zjadł bo wiem ze jak zgłodnieje to zaraz mi o tym zakomunikuje i tez dobrze wyglada wiec krzywda mu sie nie stanie jak nie zje mi raz czy dwa obiadku bo zaraz to nadrobi No ślicznie,ale super brzusio,az mi sie zateskniło za takim ale u nas jeszcze troszke musi to potrwac zanim sie zdecydujemy na nastepne dzieciątko(chociaz poczatkowo mówiłam ze jak Mati skonczy 2 latka ale teraz juz jak 3 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4437 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4438 |
Zakorzenienie
|
U nas dzis pogoda piekna wiec zaraz wybieramy sie na spacer
---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- ![]() No mam nadzieje ze juz pozniej przekladac nie bedziemy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wloski, to skrocilam tak dosc sporo, bo mialam juz do lopatek ![]() co prawda chcialam, zeby mnie fryzjerka bardziej jeszcze z tylu obrzepolila, ale jakos nie miala ochoty... nastepnym razem ![]() I brzuszek ci sie podoba ![]() ![]() No i dobrze, ze Stas chociaz zuje to jedzenie. Bo Sandra to czasami 2-3 razy przemieli i wypluje... a niekiedy sie zdarza, ze znow ten sam kawalek bierze i znow przezuwa i wypluje, i tak nieraz powtarza, az nie zje ![]() Cytat:
A z kolejnymi dzieciatkami, to my (albo raczej ja) nadal chcemy miec ta 3 (w sumie), ale ostatnie bedzie musialo troche poczekac, pewnie przynajmniej do czasu jak Sandra pojdzie do szkoly. Tym bardziej, ze teraz mamy dosc spore plany... hmmm... przeprowadzkowe ![]()
![]() |
#4440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie chcecie sie przeprowadzic?jakies inne miasto czy tylko plany zmiany mieszkania na wieksze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.