Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-28, 12:00   #91
81gosia
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
My mieliśmy wczoraj trafione 2 cyferki w lotto.
my też : hahaha::h ahaha:
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 12:01   #92
mucka21
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Melduję się
co do starego wątku jeszcze się odniosę
- kupki przy karmieniu piersią nie muszą być codziennie- może być jedna na 3-4 dni i jest ok -chyba ze dziecko brzuszek boli albo cos takiego - wypowiedz pediatry
- co niemowlak widzi
- co do dźwięków suszarki itp można sobie tu mp3 tez pobrać, była kiedyś jakaś strona gdzie można było różne dźwięki zgrać ale nie pamiętam jaka i nie mogę znaleźć a sama wtedy zgrałam tylko nie przeniosłam na dysk i mąż sformatował kompa, teraz to

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość

Coś czuję że się tu rozpakuję
Mówisz?

Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość
Czytałam was na telefonie i muszę się podpisać pod wypowiedziami "zapakowanych" - ciężko się wbić w rozmowę o kupkach, karmieniu itd. Ale dzięki waszym wpisom czuję się troszkę bardziej przygotowana, nawet "doświadczona" . Mam nadzieję, że jak przejdziemy do wątków z wychowywaniem maluszków to nie urwą się nam wpisy i wszyscy grzecznie będą się dalej dzielić radami i wrażeniami.
później będziemy już wszystko wiedzieć dzięki dziewczyną i będziemy się tylko żalić jaki my mamy "problem"

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
czy wam też rodzinka obstawia terminy bo moja to poszalała
siorka chciała jutro bo ma 10 rocznicę ślubu
mama z bratem na 3.10 bo brat ma urodzinki a mama imieniny
teściowa się zapowietrzyła na 5 (urodziny) albo na 15 (imieniny)
a mąż twardo prosi o 10.10 tak jak termin
u mnie tż chciał wczoraj bo 27 to tak jakoś "nasz" dzień ale dzidziusiowi za dobrze. za to obstawiają płeć a konkretnie chłopca, a tż się ostatnio ciągle śni że będzie Izunia i się śmiejemy że będzie Izunia i wszyscy będą mieć psikusa

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
Monia doczytałam o kupkach, na mm dzidzia może nawet co dwa dni robić i jest ok (tak mówiła położna) i co do czopków to polówkę (też jej rada)
nawet chyba na opakowaniu tak pisze

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Niesamowite nie ja ciągle nie wiem jak takie toto się tam mieści, zapakowane takie malusie....

Kurcze ja do was normalnie nie pasuję mi jest tak dobrze że aż się sama sobie dziwię, czasem coś poboli najgorzej w nocy stawy ale poza tym jest nam bosko ciekawe jak długo nam tak bosko będzie
jestem Tego samego zdania

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
wiadomość od thelilah

Synka urodziłam sn, 25.09 o godz. 8.44 .

Wczoraj już wrócili do domku. Pisała,że wymęczona ale już ok
i że zajrzy potem to opowie i też sama jest ciekawa innych Mam.
buziaki dla Wszystkich

klask i:GRATULACJE KOCHANA

GRATULACJE

a patrząc na pierwszy post zastanawiałam się co u niej bo termin miała na 14.09! i ciekawe co u reszty wrześniowych mamusiek

my z tż zamówiliśmy łoże małżeńskie, ale się cieszę już jest materac, czekam na stelaż i będę skręcać - uwielbiam takie "zabawy"

a tż brat skomentował: za mało łóżek macie? mamy dużo łóżek które są w wieku tż i starsze i w dodatku "normalne- małe"

wczoraj dzidziuś mi uciskał jakiś nerw i odczuwałam nieprzyjemny przeszywający ból w nodze, i jak dotykam pewnego miejsca w stopie to też czuję. I dzisiaj mnie łydka tak dziwnie boli- jakby od tego nerwa
jakoś dzisiaj sobie nie wyobrażam że na dniach (nawet chwilach) mogę zacząć rodzić
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

Edytowane przez mucka21
Czas edycji: 2011-09-28 o 12:02
mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 12:05   #93
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

to ja się oddalam na trochę, idę poprasować i ogarnąć chatę

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 12:14   #94
kellysss
Zakorzenienie

dzien dobry..

U nas dzis piekne sloneczko wiec uciekamy nad morze...

Cytat:
A czy Ty nie masz terminu dopiero na koniec października
Jakoś nakręcasz się strasznie Ja mam termin na za 2 dni...

:
No nie taki konie pazdziernika 21 jest prawie za 3 tygodnie...
To jak dla mnie za tydzien moge rodzic....
Wiem ze sie nakrecam ale ja juz nie mam mocy byc sloniatkiem
I zazdroszcze strasznie tego terminu za dwa dni...

i mam ogromny zamiar wbic sie w kolejke

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Boli na dole (nad tyłkiem) po obu stronach kręgosłupa
Do tej pory bolało mnie jak dłużej stałam (np po prasowaniu czy szykowaniu czegoś w kuchni) ale wczoraj nic takiego nie robiłam wieczorem...
Mąż już w pracy ale wieczorem chyba rzeczywiście go zmolestuję o masowanie. Przynajmniej tyle przyjemności dla mnie
oj boli mnie boli tez tak....
Pomagaja mi cwiczenia na pilce i ogolnie jak najmniej siedziec czy lezec...
( jak jestem w ruchu to tego nie czuje, a jak usiade lub poloze to podniesc sie nie moge:brzydal
[QUOTE=stokrotka_;29672644]wiadomość od thelilah

buziaki dla Wszystkich

klask i:GRATULACJE KOCHANA [/QUOTE
No to witamy kolejnego dzidziusia i Gratulacje dla mamusi

Stary 2011-09-28, 12:23   #95
agnyska81
Zakorzenienie

BordAna, żeby dalej też tak dobrze było

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Ja nie panikuję karmienie, ubieranie czy kolkę. Za to od pobytu w szpitalu bałam się strasznie,co zrobię jak poród zacznie się jak nie będzie męża i będę sama z Kubusiem. boję się jak ogarnę dwoje dzieci, dom i firmę. Miał być długi macierzyński,a tu firma nam się pięknie rozwija i pod koniec listopada muszę wrócić do obiegu. Martwię się, że nie będę mogłam dać maluchowi z siebie tyle ile dałam Kubie.
To ja Ci życzę, żeby się poukładało po Twojej myśli

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
I chciałam się pochwalić że zdałam ten sobotni egzamin i wnioskuję, że facio nawet nie czytał co tam było napisane
Świetnie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Ważyliśmy wczoraj Tomcia - 4200g
(waga urodzeniowa 2 tygodnie temu 3800g)
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy od lekarza: nasz klocuszek waży 4700g i urósł całe 3 cm czyli mierzy 60cm Jutro idziemy na bioderka
Co Wy takie duże te dzieci macie? Mój wczoraj ważył 3 500 g, a to i tak 400 g więcej niz przy wypisie

Archinta, Danika, mi to się zawsze wydaje, że Wy jeszcze tyyyyle czasu na rodzenie macie, a to już właściwie termin

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
ale dzielnie wytrwałyśmy te 9
Ja nadal nie wiem jak mi się to udało przeżyć I nawet poród przeżyłam! Niesamowite

Cytat:
Ale się zdziwiłam... Weszłam na stary wątek, zaczęłam czytać co od wczoraj naskrobałyście i nie mogłam cytować... Odświeżałam i dalej nic. Zaczęłam się martwić, ze cos mi się zepsuło i dopiero po jakimś czasie mnie olśniło, że może nowy wątek jest I to z "moim" tytułem Fajnie, ze się spodobał
Skoro taki ładny tytuł wymyśliłaś, to trzeba go było dać

Cytat:
wiadomość od thelilah

buziaki dla Wszystkich
Gratulacje dla nowej Mamy!

To teraz tylko czekamy na wieści od Małgosi

Była dziś ta położna, ale mi się tylko Benuś zdenerwował, bo go ze snu wyrwała Poczyściła mu pępek (coś tam jeszcze odpadło suchego), przeprowadziła durnowaty wywiad ze mną (w książeczce zdrowia dziecka nie wiem czemu wpisała mi "karmienie piersią na żądanie" i powiedziała mi jakoś dziwacznie "a co pani robi, to już pani sprawa" ). Jeszcze ten katar po nocy tak dramatycznie mu furczał (przyjechała z samego rana, dopiero co wstaliśmy i nic nie zdążyliśmy zrobić przy małym, tym bardziej, że od 6:00 spał) i chyba sobie pomyślała, że dziecko nam się dusi

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 12:30   #96
spray
KWC

Cytat:
Ale się zdziwiłam... Weszłam na stary wątek, zaczęłam czytać co od wczoraj naskrobałyście i nie mogłam cytować... Odświeżałam i dalej nic. Zaczęłam się martwić, ze cos mi się zepsuło i dopiero po jakimś czasie mnie olśniło, że może nowy wątek jest I to z "moim" tytułem Fajnie, ze się spodobał
Haha, miałam to samo. Zdziwiłam się, że od ósmej rano cisza, żadna nic nie pisze

Cytat:
No ja też siew sumie ucieszyłam jak się dowiedziałam,ze to skurcze- bo myślałam,ze u mnie cisza, zero, nic, a jednak maciczka coś tam sobie ćwiczy
A Ty to tak regularnie ćwiczysz?? Bo ja zakończyłam chodzenie na basen w sierpniu i tez skróciłam spacery z psem- chodziłam na godz.- półtorej 1x dziennie i kilka takich 10 minutowych,. a we wrześniuto mi ciężko z brzuchem i tylko te 10-minutowe zostały nie wiem jak ja będę miała silę te dziecko wypchnąć

Dasza radę.
Cytat:
stokrotka_;29672644]wiadomość od thelilah

buziaki dla Wszystkich

GRATULUJĘ!!
Nawet się dzisiaj zastanawiałam co u Ciebie.

Wracając do rozmowy o odbijaniu się. Eryk strasznie ulewa i szukaliśmy jakichś porad w necie. Mąż znalazł informację, że dziecku powinno się odbić i trzeba je trzymać tak długo pionowo na rękach aż czknie. Więc po karmieniu wzięłam dziecko na ręce i siedziałam z nim tak chyba z kwadrans. Jak już zwątpiłam i chciałam go położyć to mu się solidnie beknęło. I śpiąc nie ulał ani kropli

Edytowane przez spray
Czas edycji: 2011-09-28 o 12:51
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 12:35   #97
tusia872
Zadomowienie

Cytat:

która dziś chętna do rodzenia?
ja jestem ale moja kruszynka niestety nie
Cytat:
No teraz już widzę

My mieliśmy wczoraj trafione 2 cyferki w lotto.
Ach marzyło się o 6

Zmykam z pieskiem na mały spacerek
gratulacje tej 2 bo ja to nic nie trafiłam - to sie nazywa szczescie
Cytat:
wiadomość od thelilah

buziaki dla Wszystkich

GRATULACJE

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
jesteśmy i my w nowej części wątku

dla nowych mamuś--> serdecznie uściski i gratulacje

my dziś po wizycie- mały ma prawie 4 tyg, dostaliśmy plan szczepień, musimy się teraz zastanowić jak będziemy się szczepić, synek zdrowy, przytył 800 gr od czasu wypisu ze szpitala (karmiony tylko piersią) wszystko w porządku, śpi w końcu grzecznie, bo dziś miał oczy szeroko otwarte całą noc i się kręcił. Nic go nie bolało, nic się nie działo, ale ja nie umiem spać jak mam wrażenie że coś może być nie tak

oglądam te karuzele na łóżeczko- sama nie wiem jaką wziąć- duży bardzo jest wybór
gratuluje udanej wizyty

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 12:38   #98
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
wiadomość od thelilah

buziaki dla Wszystkich

GRATULACJE klask i:

Też się wczoraj zastanawiałam co tam z thelilach i Małgosią, a tu taka niespodzianka Pewnie Małgosia też dziś lub jutro coś na czerwono umieści

A ja się zbieram na herbatkę z liści malin i coś do tego Dostałam zaproszenie od znajomej ze szkoły rodzenia to jadę Potem jedziemy razem na nauki w SR więc będę wieczorem

I z chęcią bym się dziś upiła - a potem porodówka Ale te moje nastroje to wynik problemów, które mam nadzieję, że znikną o wiele szybciej niż się pojawiły

Buziaki maminki
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 12:40   #99
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
i jak dotykam pewnego miejsca w stopie to też czuję. I dzisiaj mnie łydka tak dziwnie boli- jakby od tego nerwa
jakoś dzisiaj sobie nie wyobrażam że na dniach (nawet chwilach) mogę zacząć rodzić
lepiej te punkty na stopach zostawić
nam położna na szkole rodzenia kategorycznie zabroniła masowania stóp żeby sobie w ciąży nie zaszkodzić, bo nie znamy się na tych punktach

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
U nas dzis piekne sloneczko wiec uciekamy nad morze...
morze - ja też chce, a tu tak daleko
u nas na szczęście zaczęło się przejaśniać i nawet trochę słonka przez chwilę zobaczyłam

miłego spaceru
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Stary 2011-09-28, 12:41   #100
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Jestem złą matką , babki zważyły małego a on przybrał ok 40g
Babki swierdziły, że mały traktuje mnie jak smoczucha i mam go poustawiać i iść w poniedziałek na ważenie. Trochę się podłamałam. Bo cały czas mi wisi na tych cyckach a nic prawie nie przybrał

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 12:49   #101
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

Babki swierdziły, że mały traktuje mnie jak smoczucha i mam go poustawiać i iść w poniedziałek na ważenie. Trochę się podłamałam. Bo cały czas mi wisi na tych cyckach a nic prawie nie przybrał
nie jestes zła matka
jestes najlepsza mama dla swojego synka

trzymam kciuki zeby szybko przybrał bedzie dobrze kochana

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
Stary 2011-09-28, 12:53   #102
gerda
Zadomowienie

Cytat:

cotka głupoluco tzn poustawiać? nie mowily ze Twoj pokarm moze być malo wartościowy? U mnie szwagierka tak miała i musiała przejść na mm

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 12:54   #103
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Co Wy takie duże te dzieci macie? Mój wczoraj ważył 3 500 g, a to i tak 400 g więcej niz przy wypisie

no to też ładnie przybrał

Archinta, Danika, mi to się zawsze wydaje, że Wy jeszcze tyyyyle czasu na rodzenie macie, a to już właściwie termin

jutro termin eksmisji...mąż ma urlop od poniedziałku - a mała ma to w nosie

Była dziś ta położna, ale mi się tylko Benuś zdenerwował, bo go ze snu wyrwała Poczyściła mu pępek (coś tam jeszcze odpadło suchego), przeprowadziła durnowaty wywiad ze mną (w książeczce zdrowia dziecka nie wiem czemu wpisała mi "karmienie piersią na żądanie" i powiedziała mi jakoś dziwacznie "a co pani robi, to już pani sprawa" ). Jeszcze ten katar po nocy tak dramatycznie mu furczał (przyjechała z samego rana, dopiero co wstaliśmy i nic nie zdążyliśmy zrobić przy małym, tym bardziej, że od 6:00 spał) i chyba sobie pomyślała, że dziecko nam się dusi
może mają jakiś obowiązek namawiania do karmienia piersią - i jak odnotują tak w książeczce to mają zaliczone

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość

I z chęcią bym się dziś upiła - a potem porodówka Ale te moje nastroje to wynik problemów, które mam nadzieję, że znikną o wiele szybciej niż się pojawiły

Buziaki maminki
a co sie dzieje?

Cytat:

oj tam złą matką...robisz jak umiesz najlepiej

sprobuj dokarmić trochę modyfikowanym albo odciągniętym a małemu ssakowi zapakuj smoka do buzi
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 13:05   #104
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
aj piwko aj aj, desperadosa bym wypiła a drinka mojego męża ajjjjj

Mój bąbęl wczoraj wciągnął smoka nie byle jakiego Awentowego to już czwarty mam nadzieję ostatni
ooo - desepradossssssss

W końcu jakiś smok mu podpasił Ciekawe jak moje gratisowe NUKi sie sprawdzą
Cytat:
wiadomość od thelilah

buziaki dla Wszystkich
No w końcu wiadomość od thelilah Dopytywałam sie o nią ze 2 dni temu,a tu proszę już do domku wróciła z synkiem. Gratulacje
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
nie nie, kochana ja dziś tak sobie na tej piłce siedzę i kilka razy coś ćwiczyłam, a tak to nie jakoś mi się nie chce
No to ufff- bo już myślałam,że tylko ja się w leniwca zamieniłam
Cytat:
my dziś po wizycie- mały ma prawie 4 tyg, ... synek zdrowy, przytył 800 gr od czasu wypisu ze szpitala (karmiony tylko piersią) wszystko w porządku, śpi w końcu grzecznie, bo dziś miał oczy szeroko otwarte całą noc i się kręcił. Nic go nie bolało, nic się nie działo, ale ja nie umiem spać jak mam wrażenie że coś może być nie tak

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
my z tż zamówiliśmy łoże małżeńskie, ale się cieszę już jest materac, czekam na stelaż i będę skręcać - uwielbiam takie "zabawy"
łoże małżeńskei to super sprawa
Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
No nie taki konie pazdziernika 21 jest prawie za 3 tygodnie...
To jak dla mnie za tydzien moge rodzic....
Wiem ze sie nakrecam ale ja juz nie mam mocy byc sloniatkiem
I zazdroszcze strasznie tego terminu za dwa dni...

i mam ogromny zamiar wbic sie w kolejke
21 to tez nie początek
I kolejne niekoleżeńska
Cytat:

No właściwe już

I kolejną położna powinno się w potylicę
Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Dasza radę.
Mówisz

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
gratulacje tej 2 bo ja to nic nie trafiłam - to sie nazywa szczescie
tylko co mi po tej dwójce...
Cytat:
A ja się zbieram na herbatkę z liści malin i coś do tego Dostałam zaproszenie od znajomej ze szkoły rodzenia to jadę Potem jedziemy razem na nauki w SR więc będę wieczorem

Właśnie też zaparzyłam sobię herbę z liści malin- i przygryzam do tego pączusie serowe ależ mnie dziś na słodkie wzięło- wciągnęłam już Twixa i kilka cukierków czekoladowych Michaszki. I ja sie dziwie,że na koniec ciąży najwięcej tyję Ale te słodkie tak mnie ciągnie nooooooo. A normalnie po połowie takiego michaszka to bym już Nigdy nie przepadałam za słodyczami

A z upiciem - to ja też bym z chęcią...

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2011-09-28 o 13:17
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 13:06   #105
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
nie jestes zła matka
jestes najlepsza mama dla swojego synka

trzymam kciuki zeby szybko przybrał bedzie dobrze kochana
Cytat:
cotka głupoluco tzn poustawiać? nie mowily ze Twoj pokarm moze być malo wartościowy? U mnie szwagierka tak miała i musiała przejść na mm

Nie, powiedziały, że pokarm nie może być niewartościowy, ponieważ babki a Afryce mało co jedzą a wykarmiają dzieci. I dzieci na piersi nie umierają z głodu tylko te starsze.
A co do mnie to powiedziała, że nie mogę pozwolić żeby mały spał na piersi. Przez żółtaczke która go rozleniwia i on może wisieć i spać sobie u mnie na cycku i oszukiwać że je, żeby się potulić. I tak jest. Ten mały inteligencik podsypia sobie, udaje że ssie a później ja myślę że on najedzony, odkładam go a on się w pełni nie najada. I tak właśnie moje dziecko przybrało jakieś nędzne gramy. Ale przynajmniej nie schudł

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 13:08   #106
gerda
Zadomowienie

Cytat:
ooo - desepradossssssss

No w końcu jakiś smok mu podpasił Ciekawe jak moje gratisowe NUKi sie sprawdzą .

moja ma nuka i avent i oba jej ostatnio podchodzą

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 13:09   #107
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
jutro termin eksmisji...mąż ma urlop od poniedziałku - a mała ma to w nosie

Może jeszcze Cię zaskoczy- i będzie pierwszym punktualnym dzieckiem
Cytat:

za takie teksty!!!
Przybrał ile przybrał- ważne , że nie schudł! Jeszcze nadrobi

A nie odp. mi- jak pępek???

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2011-09-28 o 13:10
Stary 2011-09-28, 13:20   #108
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Nie, powiedziały, że pokarm nie może być niewartościowy, ponieważ babki a Afryce mało co jedzą a wykarmiają dzieci. I dzieci na piersi nie umierają z głodu tylko te starsze.
A co do mnie to powiedziała, że nie mogę pozwolić żeby mały spał na piersi. Przez żółtaczke która go rozleniwia i on może wisieć i spać sobie u mnie na cycku i oszukiwać że je, żeby się potulić. I tak jest. Ten mały inteligencik podsypia sobie, udaje że ssie a później ja myślę że on najedzony, odkładam go a on się w pełni nie najada. I tak właśnie moje dziecko przybrało jakieś nędzne gramy. Ale przynajmniej nie schudł
NO I TO JEST NAJWAŻNIEJSZE
ja sie nie znam na karmieniu ale wiem ze bedzie dobrze a mały napewno szybko nadrobi wszystko

Stary 2011-09-28, 13:23   #109
stokrotka_
Zadomowienie

Hej Maminki i Brzuchatki

ja jeszcze na chwilę... teście już albo za chwilę wylądują... a ja robię obiad i niedługo spadam z Sarą na dwór bo ładna pogoda

Kellysss... do Mnie nad morze przyjeżdzasz?? to pewnie po liście przy okazji ??

tak czytam ..ale wieści od Małgosi nie widzę nic.. coś ktoś wie jak tamu niej?? (czy ja jestem ślepa?? )

Archi... a Ty jak kochana się czujesz??

Cotka.. moja Sara po tygodniu prawie od urodzenia miała jeszcze na minusie..
urodziła się 3450 w niedziele, w pt miała 3370.. , a dopiero w następną sobotę miała ładnie przybrane na wadze.. po 2 tyg.
dzieciolki po porodzie gubią kilkaset gram i potem nadrabiają.. poczekaj jeszcze z tydzień conajmniej

no to popisałam... idę..bo grubsza sprawa w pieluszcze:brzyd al:

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 13:26   #110
81gosia
Zadomowienie

Cotka nie wypisuj tu bzdur - nie jesteś złą mamą !!! wbij to sobie do głowy

postaraj się nie dać spać małemu podczas karmienia
szukałaś już poradni laktacyjnej?
to nic złego zapytać u nich o radę
mój znajomy na prawdę chwalił sobie taką wizytę
i jak ja będę miała takie problemy, to na pewno się wybiorę

Mój mąż nastawił się, że będę karmić cycem i ja bardzo chcę, ale mama za mną łazi, że przecież mogę nie mieć pokarmu, tak jak i ona
Siostry nie karmiła bo nie miała, a mnie nie karmiła, bo kiedyś dzieci nie były z mamami po cesarce i jej mleko zanikło - może odpuściła, kiedyś nie było takiego nacisku na cyca. Teraz przez takie podejścia mama i mój mąż ciągle się droczą. Zobaczymy jak będzie - znając ich, to każde chciało by żeby jego racja była na wierzchu.

Swoją drogą to ja zwykle stawiam na swoim
Mąż łaził za mną, że to na 200% będzie syn, a ja twierdziłam, że córa
Stary 2011-09-28, 13:26   #111
aa2
Zakorzenienie

hej
Małgosia 1983 jest w szpitalu, wczoraj miała podaną oksy miała skurcze ale jak kroplówa sie skończyła to mineły, teraz lezy i nic sie nei dzieje ma miec dzis usg a jutro znów kroplówka, ogólni ewiec nie wiadomo jak dalej i jak długo bedą ja męczyc-biedna
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 13:32   #112
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:

co za niedobra położna
Cytat:
jakie plany
Cytat:

Cotka nie jesteś złą matkąnawet tak nie myślprzecież chcesz jak najlepiej dla Filipka
Cytat:
Właśnie też zaparzyłam sobię herbę z liści malin- i przygryzam do tego pączusie serowe ależ mnie dziś na słodkie wzięło- wciągnęłam już Twixa i kilka cukierków czekoladowych Michaszki. I ja sie dziwie,że na koniec ciąży najwięcej tyję Ale te słodkie tak mnie ciągnie nooooooo. A normalnie po połowie takiego michaszka to bym już Nigdy nie przepadałam za słodyczami

A z upiciem - to ja też bym z chęcią...
ja słodkie to bym mogła cały dzień wszamać
Cytat:

Może jeszcze Cię zaskoczy- i będzie pierwszym punktualnym dzieckiem
a to żadne dzieciątko w terminie się nie chciało urodzić?? co za uparciuchy

to ja się pochwalę furą naszego synka i jego legowiskami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC18192.jpg (86,1 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC18197.jpg (100,4 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC18198.jpg (74,9 KB, 57 załadowań)

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-09-28, 13:34   #113
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
hej
Małgosia 1983 jest w szpitalu, wczoraj miała podaną oksy miała skurcze ale jak kroplówa sie skończyła to mineły, teraz lezy i nic sie nei dzieje ma miec dzis usg a jutro znów kroplówka, ogólni ewiec nie wiadomo jak dalej i jak długo bedą ja męczyc-biedna
oj biedna to ją tam wymęczą kurcze, że muszą tak długo z tym wszystkim czekać. ucałuj ją od nas

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-09-28, 13:36   #114
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
hej
to trzymam kciuki zeby przy nastepnej kroplówce rozwineła sie akcja na dobre i zeby miała juz Stefcia przy sobie

a ty kochana jak tam??

Cytat:
co za niedobra położna

jakie plany

Cotka nie jesteś złą matkąnawet tak nie myślprzecież chcesz jak najlepiej dla Filipka

super rzeczy a ta kołyska to normalnie

Stary 2011-09-28, 13:36   #115
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
wiadomość od thelilah

buziaki dla Wszystkich

Gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
my dziś po wizycie- mały ma prawie 4 tyg, dostaliśmy plan szczepień, musimy się teraz zastanowić jak będziemy się szczepić, synek zdrowy, przytył 800 gr od czasu wypisu ze szpitala (karmiony tylko piersią) wszystko w porządku, śpi w końcu grzecznie, bo dziś miał oczy szeroko otwarte całą noc i się kręcił. Nic go nie bolało, nic się nie działo, ale ja nie umiem spać jak mam wrażenie że coś może być nie tak

Cytat:
No to u mnie porównywalnie przecież - przez 2 tygodnie 400g

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 13:40   #116
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:

dzięki w sumie kołyska to nie jest, tylko koszyk ale na kółkach także mogę nim się przemieszczać

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-09-28, 13:40   #117
spray
KWC

Cotka Co za bzdury wypisujesz o byciu złą matką??!! Filip przytył, nie schudł, po prostu na cycku lubi wisieć

Martusiaaa21 ekstra bryka
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 13:43   #118
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
hej
o kurcze mam nadzieję,ze nie będą jej za długo męczyli! Przytul ją od nas smskowo

A u Ciebie jak tam??? Marcelek nie myśli wpychać się w kolejkę
Cytat:

teraz też bym mogła słodkie non stop
Ale dziś będzie odmiana- jedziemy na grilla na działkę

Wydaje mi sie,ze jeszcze żaden maluszek nie urodził sie w wyznaczonym dniu- no chyba, ze jakaś planowana cc

Legowiskami Ty też widzę jak o zwierzaczku
Bardzo fajnie

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Cotka Co za bzdury wypisujesz o byciu złą matką??!! Filip przytył, nie schudł, po prostu na cycku lubi wisieć
w końcu facet , no nie?????????
Stary 2011-09-28, 13:52   #119
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
to trzymam kciuki zeby przy nastepnej kroplówce rozwineła sie akcja na dobre i zeby miała juz Stefcia przy sobie

a ty kochana jak tam??

Cytat:
o kurcze mam nadzieję,ze nie będą jej za długo męczyli! Przytul ją od nas smskowo

A u Ciebie jak tam??? Marcelek nie myśli wpychać się w kolejkę

:
a u mnie w sumie kiszka humor do du... dziś sie dowiedziałam ze umowe bede miec tylko do dnia porodu no i jest mi przykro bo myslałam ze bedą uczciwi a okazuje sie że jednak wszystko co mówili jest o kant dupy roztrzasc no i po prostu jest mi przykro-niby powiedział gośc ze po macierzyńskim mam furtke otwarta ale ja juz im nie wierze teraz tez miało byc cacy, wiem ze bedeziemy musiali sobie dać rade i damy ale mimo wszystko troche mnei to zdołowało

a Marcelek siedzi grzecznie i chyba mu niespieszno
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 13:56   #120
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
teraz też bym mogła słodkie non stop
Ale dziś będzie odmiana- jedziemy na grilla na działkę

Wydaje mi sie,ze jeszcze żaden maluszek nie urodził sie w wyznaczonym dniu- no chyba, ze jakaś planowana cc

Legowiskami Ty też widzę jak o zwierzaczku
Bardzo fajnie
grill najbardziej to bym sobie chlebka z grilla zjadła ale pogoda dopisuje to trzeba korzystać

a no i z ciekawości zerknęłam na pierwszą stronę i rzeczywiście żaden dzieciaczek nie chciał się urodzić w terminie
Cytat:
a u mnie w sumie kiszka humor do du... dziś sie dowiedziałam ze umowe bede miec tylko do dnia porodu no i jest mi przykro bo myslałam ze bedą uczciwi a okazuje sie że jednak wszystko co mówili jest o kant dupy roztrzasc no i po prostu jest mi przykro-niby powiedział gośc ze po macierzyńskim mam furtke otwarta ale ja juz im nie wierze teraz tez miało byc cacy, wiem ze bedeziemy musiali sobie dać rade i damy ale mimo wszystko troche mnei to zdołowało

a Marcelek siedzi grzecznie i chyba mu niespieszno
współczuję Asiu, może jednak po macierzyńskim coś się zmieni

Emilka ur. 05.05.14
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości