|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
my też
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#92 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Melduję się
co do starego wątku jeszcze się odniosę - kupki przy karmieniu piersią nie muszą być codziennie- może być jedna na 3-4 dni i jest ok -chyba ze dziecko brzuszek boli albo cos takiego - wypowiedz pediatry - co niemowlak widzi - co do dźwięków suszarki itp można sobie tu mp3 tez pobrać, była kiedyś jakaś strona gdzie można było różne dźwięki zgrać ale nie pamiętam jaka i nie mogę znaleźć Mówisz? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale dzidziusiowi za dobrze. za to obstawiają płeć a konkretnie chłopca, a tż się ostatnio ciągle śni że będzie Izunia i się śmiejemy że będzie Izunia i wszyscy będą mieć psikusa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
GRATULACJE a patrząc na pierwszy post zastanawiałam się co u niej bo termin miała na 14.09! i ciekawe co u reszty wrześniowych mamusiek ![]() my z tż zamówiliśmy łoże małżeńskie, ale się cieszę już jest materac, czekam na stelaż i będę skręcać - uwielbiam takie "zabawy" a tż brat skomentował: za mało łóżek macie? mamy dużo łóżek które są w wieku tż i starsze i w dodatku "normalne- małe"wczoraj dzidziuś mi uciskał jakiś nerw i odczuwałam nieprzyjemny przeszywający ból w nodze, i jak dotykam pewnego miejsca w stopie to też czuję. I dzisiaj mnie łydka tak dziwnie boli- jakby od tego nerwa ![]() jakoś dzisiaj sobie nie wyobrażam że na dniach (nawet chwilach) mogę zacząć rodzić
Edytowane przez mucka21 Czas edycji: 2011-09-28 o 12:02 |
|||||
|
|
|
#93 |
|
Wtajemniczenie
|
to ja się oddalam na trochę, idę poprasować i ogarnąć chatę
|
|
#94 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry..
U nas dzis piekne sloneczko wiec uciekamy nad morze... Cytat:
21 jest prawie za 3 tygodnie...![]() To jak dla mnie za tydzien moge rodzic.... ![]() Wiem ze sie nakrecam ale ja juz nie mam mocy byc sloniatkiem ![]() I zazdroszcze strasznie tego terminu za dwa dni... i mam ogromny zamiar wbic sie w kolejke Cytat:
Pomagaja mi cwiczenia na pilce i ogolnie jak najmniej siedziec czy lezec... ( jak jestem w ruchu to tego nie czuje, a jak usiade lub poloze to podniesc sie nie moge:brzydal [QUOTE=stokrotka_;29672644]wiadomość od thelilah Synka urodziłam sn, 25.09 o godz. 8.44 . Wczoraj już wrócili do domku. Pisała,że wymęczona ale już ok i że zajrzy potem to opowie i też sama jest ciekawa innych Mam. buziaki dla Wszystkich ![]() ![]() klask i: GRATULACJE KOCHANANo to witamy kolejnego dzidziusia i Gratulacje dla mamusi ![]()
|
||
|
|
|
#95 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
BordAna,
żeby dalej też tak dobrze było Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mój wczoraj ważył 3 500 g, a to i tak 400 g więcej niz przy wypisie ![]() Archinta, Danika, mi to się zawsze wydaje, że Wy jeszcze tyyyyle czasu na rodzenie macie, a to już właściwie termin ![]() Ja nadal nie wiem jak mi się to udało przeżyć ![]() Cytat:
Cytat:
To teraz tylko czekamy na wieści od Małgosi Była dziś ta położna, ale mi się tylko Benuś zdenerwował, bo go ze snu wyrwała Poczyściła mu pępek (coś tam jeszcze odpadło suchego), przeprowadziła durnowaty wywiad ze mną (w książeczce zdrowia dziecka nie wiem czemu wpisała mi "karmienie piersią na żądanie" i powiedziała mi jakoś dziwacznie "a co pani robi, to już pani sprawa" ). Jeszcze ten katar po nocy tak dramatycznie mu furczał (przyjechała z samego rana, dopiero co wstaliśmy i nic nie zdążyliśmy zrobić przy małym, tym bardziej, że od 6:00 spał) i chyba sobie pomyślała, że dziecko nam się dusi
|
|
#96 | |||
|
KWC
|
Cytat:
Cytat:
Dasza radę. Cytat:
GRATULUJĘ!! Nawet się dzisiaj zastanawiałam co u Ciebie. Wracając do rozmowy o odbijaniu się. Eryk strasznie ulewa i szukaliśmy jakichś porad w necie. Mąż znalazł informację, że dziecku powinno się odbić i trzeba je trzymać tak długo pionowo na rękach aż czknie. Więc po karmieniu wzięłam dziecko na ręce i siedziałam z nim tak chyba z kwadrans. Jak już zwątpiłam i chciałam go położyć to mu się solidnie beknęło. I śpiąc nie ulał ani kropli
Edytowane przez spray Czas edycji: 2011-09-28 o 12:51 |
|||
|
|
|
#97 | |||
|
Zadomowienie
|
ja jestem ale moja kruszynka niestety nie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#98 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() GRATULACJE ![]() ![]() klask i:Też się wczoraj zastanawiałam co tam z thelilach i Małgosią, a tu taka niespodzianka Pewnie Małgosia też dziś lub jutro coś na czerwono umieści ![]() A ja się zbieram na herbatkę z liści malin i coś do tego Dostałam zaproszenie od znajomej ze szkoły rodzenia to jadę Potem jedziemy razem na nauki w SR więc będę wieczorem ![]() I z chęcią bym się dziś upiła - a potem porodówka Ale te moje nastroje to wynik problemów, które mam nadzieję, że znikną o wiele szybciej niż się pojawiły ![]() Buziaki maminki |
|
|
|
|
#99 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nam położna na szkole rodzenia kategorycznie zabroniła masowania stóp żeby sobie w ciąży nie zaszkodzić, bo nie znamy się na tych punktach morze - ja też chce, a tu tak dalekou nas na szczęście zaczęło się przejaśniać i nawet trochę słonka przez chwilę zobaczyłam miłego spaceru
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem złą matką ![]() Babki swierdziły, że mały traktuje mnie jak smoczucha i mam go poustawiać i iść w poniedziałek na ważenie. Trochę się podłamałam. Bo cały czas mi wisi na tych cyckach a nic prawie nie przybrał
|
|
|
|
#101 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jestes najlepsza mama dla swojego synka trzymam kciuki zeby szybko przybrał bedzie dobrze kochana
|
|
|
#102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co tzn poustawiać? nie mowily ze Twoj pokarm moze być malo wartościowy? U mnie szwagierka tak miała i musiała przejść na mm |
|
|
|
|
#103 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
sprobuj dokarmić trochę modyfikowanym albo odciągniętym a małemu ssakowi zapakuj smoka do buzi |
|||
|
|
|
#104 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W końcu jakiś smok mu podpasił Ciekawe jak moje gratisowe NUKi sie sprawdzą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I kolejne niekoleżeńska ![]() Cytat:
![]() I kolejną położna powinno się w potylicę ![]() Mówisz ![]() tylko co mi po tej dwójce... ![]() Cytat:
ależ mnie dziś na słodkie wzięło- wciągnęłam już Twixa i kilka cukierków czekoladowych Michaszki. I ja sie dziwie,że na koniec ciąży najwięcej tyję Ale te słodkie tak mnie ciągnie nooooooo. A normalnie po połowie takiego michaszka to bym już Nigdy nie przepadałam za słodyczami ![]() A z upiciem - to ja też bym z chęcią... Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-09-28 o 13:17 |
||||||||
|
|
|
#105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie, powiedziały, że pokarm nie może być niewartościowy, ponieważ babki a Afryce mało co jedzą a wykarmiają dzieci. I dzieci na piersi nie umierają z głodu tylko te starsze. A co do mnie to powiedziała, że nie mogę pozwolić żeby mały spał na piersi. Przez żółtaczke która go rozleniwia i on może wisieć i spać sobie u mnie na cycku i oszukiwać że je, żeby się potulić. I tak jest. Ten mały inteligencik podsypia sobie, udaje że ssie a później ja myślę że on najedzony, odkładam go a on się w pełni nie najada. I tak właśnie moje dziecko przybrało jakieś nędzne gramy. Ale przynajmniej nie schudł |
||
|
|
|
#106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja ma nuka i avent i oba jej ostatnio podchodzą
|
|
|
|
|
#107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jeszcze Cię zaskoczy- i będzie pierwszym punktualnym dzieckiem ![]() Cytat:
Przybrał ile przybrał- ważne , że nie schudł! Jeszcze nadrobi A nie odp. mi- jak pępek??? Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-09-28 o 13:10 |
||
|
|
|
#108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja sie nie znam na karmieniu ale wiem ze bedzie dobrze a mały napewno szybko nadrobi wszystko
|
|
|
#109 |
|
Zadomowienie
|
Hej Maminki i Brzuchatki
![]() ja jeszcze na chwilę... teście już albo za chwilę wylądują... a ja robię obiad i niedługo spadam z Sarą na dwór bo ładna pogoda Kellysss... do Mnie nad morze przyjeżdzasz?? to pewnie po liście przy okazji ??tak czytam ..ale wieści od Małgosi nie widzę nic.. coś ktoś wie jak tamu niej?? (czy ja jestem ślepa?? ) Archi... a Ty jak kochana się czujesz?? Cotka.. moja Sara po tygodniu prawie od urodzenia miała jeszcze na minusie.. urodziła się 3450 w niedziele, w pt miała 3370.. , a dopiero w następną sobotę miała ładnie przybrane na wadze.. po 2 tyg. dzieciolki po porodzie gubią kilkaset gram i potem nadrabiają.. poczekaj jeszcze z tydzień conajmniej ![]() no to popisałam... idę..bo grubsza sprawa w pieluszcze :brzyd al:
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
Cotka nie wypisuj tu bzdur
postaraj się nie dać spać małemu podczas karmienia szukałaś już poradni laktacyjnej? to nic złego zapytać u nich o radę mój znajomy na prawdę chwalił sobie taką wizytę i jak ja będę miała takie problemy, to na pewno się wybiorę Mój mąż nastawił się, że będę karmić cycem i ja bardzo chcę, ale mama za mną łazi, że przecież mogę nie mieć pokarmu, tak jak i ona Siostry nie karmiła bo nie miała, a mnie nie karmiła, bo kiedyś dzieci nie były z mamami po cesarce i jej mleko zanikło - może odpuściła, kiedyś nie było takiego nacisku na cyca. Teraz przez takie podejścia mama i mój mąż ciągle się droczą. Zobaczymy jak będzie - znając ich, to każde chciało by żeby jego racja była na wierzchu. Swoją drogą to ja zwykle stawiam na swoim ![]() Mąż łaził za mną, że to na 200% będzie syn, a ja twierdziłam, że córa
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Małgosia 1983 jest w szpitalu, wczoraj miała podaną oksy miała skurcze ale jak kroplówa sie skończyła to mineły, teraz lezy i nic sie nei dzieje ma miec dzis usg a jutro znów kroplówka, ogólni ewiec nie wiadomo jak dalej i jak długo bedą ja męczyc-biedna |
|
|
|
#112 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nawet tak nie myśl przecież chcesz jak najlepiej dla FilipkaCytat:
a to żadne dzieciątko w terminie się nie chciało urodzić?? co za uparciuchy ![]() to ja się pochwalę furą naszego synka i jego legowiskami
|
|
|
#113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurcze, że muszą tak długo z tym wszystkim czekać. ucałuj ją od nas
|
|
|
#114 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ty kochana jak tam?? Cytat:
super rzeczy a ta kołyska to normalnie
|
|
|
#115 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#116 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki
w sumie kołyska to nie jest, tylko koszyk ale na kółkach także mogę nim się przemieszczać
|
|
#117 |
|
KWC
|
Cotka
![]() Martusiaaa21 ekstra bryka
|
|
|
|
#118 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u Ciebie jak tam??? Marcelek nie myśli wpychać się w kolejkę ![]() Cytat:
![]() Ale dziś będzie odmiana- jedziemy na grilla na działkę Wydaje mi sie,ze jeszcze żaden maluszek nie urodził sie w wyznaczonym dniu- no chyba, ze jakaś planowana cc ![]() Legowiskami ![]() Bardzo fajnie ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a Marcelek siedzi grzecznie i chyba mu niespieszno
|
||
|
|
|
#120 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najbardziej to bym sobie chlebka z grilla zjadła ale pogoda dopisuje to trzeba korzystać![]() a no i z ciekawości zerknęłam na pierwszą stronę i rzeczywiście żaden dzieciaczek nie chciał się urodzić w terminie Cytat:
współczuję Asiu, może jednak po macierzyńskim coś się zmieni
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.

17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię
Mierzyłam 54 cm.

. Mam nadzieję, że jak przejdziemy do wątków z wychowywaniem maluszków to nie urwą się nam wpisy i wszyscy grzecznie będą się dalej dzielić radami i wrażeniami.
ale dzidziusiowi za dobrze. za to obstawiają płeć a konkretnie chłopca, a tż się ostatnio ciągle śni że będzie Izunia i się śmiejemy że będzie Izunia i wszyscy będą mieć psikusa 
klask i:
mamy dużo łóżek które są w wieku tż i starsze i w dodatku "normalne- małe"
żeby dalej też tak dobrze było
Poczyściła mu pępek (coś tam jeszcze odpadło suchego), przeprowadziła durnowaty wywiad ze mną (w książeczce zdrowia dziecka nie wiem czemu wpisała mi "karmienie piersią na żądanie" i powiedziała mi jakoś dziwacznie "a co pani robi, to już pani sprawa"
nie wiem jak ja będę miała silę te dziecko wypchnąć 

morze - ja też chce, a tu tak daleko

Nigdy nie przepadałam za słodyczami 
kurcze, że muszą tak długo z tym wszystkim czekać. ucałuj ją od nas
najbardziej to bym sobie chlebka z grilla zjadła