Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-28, 13:38   #4651
evoonia86
Zakorzenienie

Dot.: Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
a może wybierz się do Maximusa
własnie o tym myślę chcę jeszcze skoczyć pochodzić po Fashion, może coś mi wpadnie w oko
Stary 2011-09-28, 13:38   #4652
malwus20
Wtajemniczenie

Dot.: Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Faktycznie, śliczna jest Z tego co patrzyłam na ich stronce, to w Lublinie salon Regina Diamante współpracuje z tą firmą... Pójdziemy tam jutro to zapytamy kiedy będą mieli nową kolekcję i czy konkretnie ten model.
O to mi chodziło, musimy tam jutro podjechac
Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
To ja nie wiedziałam bo mi mówiono, że nie będzie problemu ze zmniejszeniem bo oni i tak te oczka będą wyjmować i po zmniejszeniu odnowa wkładać. Myślę że może dadzą rade i nie będzie potem żadnych problemów
Każdy jubiler powie co innego, jeden że nie bardzo to zmniejszanie sie uda drugi powie że bez problemu to zrobia. Ja nie wiem komu wierzyć wiec nie robie nic, może paluszki troszke przytyją razem ze mną
Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
nie wiesz jaka cena?
Nie mam pojecie a suknie wprost cudowna. Boje się ze przeliczy mój budżet. Paulinka dzwoniła do jednego salonu pytac o ta kolekcję bo wszedzie pisza ze jest dostepna od października 2011 ale nie mieli jej jeszcze. Podejrzewam że w połowie października można sie jej spodziewać.
Stary 2011-09-28, 13:40   #4653
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
niuto, tyle płaciłam za uczesanie na wesele, na którym byliśmy, ale ogólnie pytałam się tej babki ile bierze za fryzury ślubne i powiedziała, że jak na mojej włosy to właśnie 60zł nawet z dojazdem, ale sugerowałaby, żeby na ślub pomyśleć o doczepkach, więc dojdzie mi koszt zamówienia ich, jeśli się zdecyduję. Ta fryzjerka pracuje w salonie innej babki, ale tylko w niektóre dni tygodnia = nie w każdą sobotę, a jak akurat nie jest w salonie to umawia się z klientkami na dojazd. I bierze tę samą kwotę, bo w salonie z 60zł musi oddać część kasy szefowej, a przy dojeździe odliczyć tylko paliwo, a resztę ma dla siebie na czysto. Ale tak jak piszę - ja mam włosy tylko do ramion i dość cienki, więc wiele pracy przy nich nie ma. Tylko kok zajmuje prawie godzinę, ale koka nie chcę, natomiast zrobienie półupięć o jakich myślę na ślub nigdy nie zajmowało dłużej niż pół godziny u mnie. Nie wiem ile trwa doczepianie, ale nie jest jeszcze powiedziane czy w ogóle będę się decydować na te doczepki.

Makijaż i fryzura próbna
: co do fryzury to jestem praktycznie pewna - półupięcie na bok, z lekko skręconymi włosami, pozostaje mi tylko zdecydować czy chcę przedłużyć włosy doczepkami. A co makijażu to wypróbowałam przy okazji sierpniowych wesel dwie makijażystki, z czego tylko jednej byłabym skłonna zaufać w dniu ślubu. Poza tym nie były to makijaże ślubne, bo przecież nie wiem jeszcze jaką będę mieć sukienkę, bukiet, dodatki itd. więc trudno było wypróbować akurat taką stylizację jaka pasowała by mi w dniu ślubu. Dlatego w styczniu zapisuję się na próbne do 3-4 makijażystek (w sumie od razu zaklepię też termin ślubu u wszystkich) i potem zdecyduję która ostatecznie będzie mnie malować, a u reszty odwołam makijaż ślubny.
Dziękuję za odpowiedź
Myślę, ze jak już wybiorę fryzurę to wypróbują ją u dwóch fryzjerek

Cytat:
Nie wkleiły mi się zdjęcia w poprzednim poście, więc maruda - specjalnie dla Ciebie - tak oto prezentują się te buty taneczne na żywo:
super wyglądają na stronie mi się nie podobały, ale na Twojej nodze wyglądają bardzo zgrabnie! I mają ładny, okrągły przód -takie lubię
Stary 2011-09-28, 13:40   #4654
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość

Dziewczyny ide dzisiaj do kancelarii w koncu termin slubu ustalic - chce godzinke 14
żeby się udało ustalić

Dobra dziewczynki ja na razie uciekam nie piszcie za dużo
Stary 2011-09-28, 13:41   #4655
E87
Wtajemniczenie

Jak idziemy dzis zapisac date slubu i godzine do kancelarii parafialnej to beda mnie cos wypytywac? chciec jakas kase?
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 13:43   #4656
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Jak idziemy dzis zapisac date slubu i godzine do kancelarii parafialnej to beda mnie cos wypytywac? chciec jakas kase?
nie u mnie nic nie chcieli

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 13:43   #4657
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
dobre pytanie Również będe wdzięczna za informacje

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 13:44   #4658
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
nam tylko powiedział co mamy załatwić, jakie papiery przynieść do podpisania protokołu i tyle. żadnej kasy nie płaciliśmy
Stary 2011-09-28, 13:47   #4659
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Czy wypytywać to nie wiem, pewnie od księdza zależy, ale kasy żadnej nie chcieli
Nam o formalnościach mówił ksiądz na naukach
Stary 2011-09-28, 13:48   #4660
(kicia)
Zakorzenienie

tenebrosko ja rok temu na fryzurę z Twojej długości włosów płaciłam 100zł a ślubna w tym salonie co chciałam to wg cennika to 150zł

evoniu w maximusie też zbyt ładnych butów nie ma
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 13:48   #4661
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wkleiły mi się zdjęcia w poprzednim poście, więc maruda - specjalnie dla Ciebie - tak oto prezentują się te buty taneczne na żywo:
super są te butki. Mi właśnie taki kształt bardzo pasuje i do takich butów spokojnie mogę dodać klipsy
Możesz napisać ile czasu czekałaś na realizację zamówienia i czy te 9 cm to było w sam raz?
Stary 2011-09-28, 13:51   #4662
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
evoniu w maximusie też zbyt ładnych butów nie ma
dzięki to nie wiem czy jest w ogóle sens jechać tylko po moje buty najpierw zobaczę tu w fashion
Stary 2011-09-28, 14:03   #4663
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Dziewczynki spadam do pracy Wydrukuję sobie tam kilka fajnych informacji o kwasie foliowym, bo trzeba jakiś najlepszy wybrać i muszę rozważyć odstawienie tabletek, najlepiej po podróży poślubnej, bo jak tylko mi dadzą umowę o pracę to trzeba się zacząć starać - tylko bez sensu jest to, że mam umowę-zlecenie na czas nieokreślony
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 14:04   #4664
E87
Wtajemniczenie

Dzieki za info! Mysle ze w czerwcowy czwartek nikt u nas nie planuje slubu i godzinka bedzie wolna na 99% jestem pewna ze tak bedzie
Wybieracie sie w tym roku na targi ślubne? U nas w Rybniku sa 27-go listopada
Stary 2011-09-28, 14:06   #4665
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Izka1601 Pokaż wiadomość
Ja mieszkam na Polwyspie Helskim w bardzo malowniczo polozonej miejscowosci jest to miejscowosc turystyczna
Moj narzeczony mieszkał w Poznaniu przypadkowo poznalismy sie przez komunkator TLEN.To było 24 wrzesnia 2010r. o godzinie 19:58
Pewnego chlodnego wieczoru usiadłam sobie przed komuterem i zainstalowywałam sobie komunikatory Gadu-Gadu,Tlen. Wtedy właśnie zaczełam szukac znajomych.
Po odnalezieniu znajomych pomyslalam ze fajnie bylo by poznac kogos
wtedy bardzo potrzebowalam osoby ktorej mogła bym sie wtedy zwierzyc,wygadac zeby bylo mi lzej.
Wczesniej w maju 2010r byłam jeszcze w zwiazku z byłym narzeczonym po 3,5 roku rozstalismy sie ze wzgledu na nadmiar spozywanego alkoholu. Dochodziło do awantur,przepychanek itp.
Wiec stwierdziłam ze dłuzej juz tego nie zniose to koniec i tak tez zrobilam.
Przeplakałam wiele miesiecy ale coz musiałam pogodzic sie z losem nie chcialam zmarnowac sobie zycia.
24 wrzesnia napisałam do pewnego chlopaka tak poprostu chybił trafił wybrałam go na komunikatorze Tlen i zaczelismy rozmowy a wiec powiedzialam mu o wszystkim co mnie spotkało i myslałam ze to koniec naszej znajomosci.
Ja sie wygadałam, on mi tez i dowidzenia (tak wtedy własnie pomyslalam). Nie nie wcale tak nie było chłopak wypisywał do mnie codziennie wiadomosci ja wachajac sie przez 3 dni nie odpisywalam i az wkoncu cos mnie tchneło aby ponownie nawiazac kontakt.
W obecniej chwili mieszkamy juz razem ale wczesniej było tak ze chłopak mieszkał w Poznaiu a Ja na Półwyspie Helskim wiec dzieliła nas spora odległosc kilometrów.
Tak to sie zaczeło i trwa aż do dziś.
Witaj! Bardzo fajna ta Wasza historia- dużo dziewczyn poznało się przez internet na tym wątku z tego co kojarzę . A Półwysep Helski to ja uwielbiam!! Parę lat twemu byłam w Jastarni i na Helu i po prostu się zakochałam w tych miejscach.

Cytat:
Napisane przez halunia86 Pokaż wiadomość
Sesja narzeczeńska dla tych co planują
Ja swoją wygrałam na facebooku i pomysł był na sesję stylizowaną- czasy baroku i kopciuszka.
http://retrofokus.pl/galeriapar/sesjabarok/
Wypożyczyłam z teatru stroje i sesja wyszła genialna.
Choć nie bylo za rózowo. Ponieważ jestem z wielkoopolski i mamy parę fajnych pałacy to chciałam zdjęcia we wnetrzach- ale jak sie okazało to nie takie proste, gdzieś mogłyu być tylko zdjęcia w białej - tak w białej suknii( nie wiem co za problem), gdzieś bez butów ( bo poryszemy zabytkowe parkiety hiii), więc zdecydowalismy sie na park przypałacowy.
A co do innych stylizacji może być wiele-
* wspólne gotowanie
*wycieczka rowerowa
* jakaś pracowania malarska
* stylizacja a la wywiad z wampirem
* wizyta w wesolym miasteczku
Ja do slubu chciała bym jeszcze jedna sesję mieć- ma nam ją zrobic mój znajomy, taka stylizacja dziecinna z watą cukrową, banskami mydlanymi i tenisówkami
Postaram sie dodac parę fotek z tej barokowej
Super! bardzo fajny pomysł Planujemy z TŻ przed Naszym ślubem zrobić sobie sesję narzeczeńską, ale to tak na wiosnę .

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość
NIe bój się kupić na allegro, tym bardziej u firmy, bo firmy mają obowiązek przyjąć zwrot lub wymianę towaru.
Ja tak zrobiłam, i byłam przygotowana na to że jak nie będą pasować to je zwrócę,ale okazało się że sa ok. Dla przypomnienia wklejam fotkę moich bucików.
Mmmm. Piękne są te buty! Szkoda, że nie ma takich samych w kolorze pomarańczowym .

Cytat:
Napisane przez Talaaa87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny muszę się Wam pochwalić za trochę ponad dwa tygodnie będziemy mieli już projekt Naszego domku i będziemy mogli ruszyć z budową NARESZCIE
Ale ja Wam zazdroszczę. Domek bardzo ładny, jednak my z TŻem planujemy coś ok 120m2. Ja bym chciała większy, ale R. uważa, że nas na taki nie będzie stać skoro chcemy się bez kredytu budować.

MARGIDA- ładne te Wasze obrączki. Są z matowego złota? Bo nie widzę dokładnie...

Cytat:
Ja będę robiła tylko próbna fryzurę i wyniesie mnie to 30zł. A makijaż sobie daruje
Jestem tego samego zdania! Jakoś szkoda mi pieniędzy na próbny makijaż, a chcę klasyczny wiec nic wielkiego tam nie wymyślę .

Cytat:
U nas nie było trzeba żadnych pieniędzy. Zapisywaliśmy godzinę już w styczniu, a zmienił się proboszcz i muszę zajść zapytać czy nadal jesteśmy zapisani...
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 14:07   #4666
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki za info! Mysle ze w czerwcowy czwartek nikt u nas nie planuje slubu i godzinka bedzie wolna na 99% jestem pewna ze tak bedzie
W zeszłym roku nie pojechaliśmy na targi w Katowicach bo jechaliśmy w góry, a teraz to nie wiem czy jest sens bo już większość głównych rzeczy mamy załatwionych (sala,foto, kamera, zespół, suknia), więc jeżeli pojedziemy to tylko z ciekawości
Stary 2011-09-28, 14:07   #4667
(kicia)
Zakorzenienie

Właśnie jestem z mamą u fryzjera i jedna dziewczyna robi takie boskie sprężynki na głowie jednej klientki poprostu cudo jakbym mogła to bym sobie takie zrobiła na wesele ale mam za krótkie włosy

Stary 2011-09-28, 14:08   #4668
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
ja byłam tamtego roku na targach ale średnio je wspominam. Jedynie upewniliśmy sie w cukierni widząc ich dzieła a tak to oprócz siatki wizytówek i ulotek nic nam nie zostało

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 14:10   #4669
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
U nas nie było trzeba żadnych pieniędzy. Zapisywaliśmy godzinę już w styczniu, a zmienił się proboszcz i muszę zajść zapytać czy nadal jesteśmy zapisani...
My też musimy iść jeszcze raz, żeby się upewnić czy nas przepisał do kalendarza na 2012, bo na razie jesteśmy wpisani z tyłu kalendarza na ten rok

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Właśnie jestem z mamą u fryzjera i jedna dziewczyna robi takie boskie sprężynki na głowie jednej klientki poprostu cudo jakbym mogła to bym sobie takie zrobiła na wesele ale mam za krótkie włosy
cyknij jej zdjęcie i wyślij nam
Stary 2011-09-28, 14:11   #4670
malwus20
Wtajemniczenie

Znalazłam kolejna propozycje na pierwszy taniec
http://vanntorie.wrzuta.pl/audio/6sT...ie_ostatni_raz

Pytanie tylko czy się nadaje Jak sądzicie?
Stary 2011-09-28, 14:11   #4671
E87
Wtajemniczenie

My sie wybiramy, pogadamy z osobami, ktore wybralismy, upewnimy sie co do dat itd.

Edytowane przez E87
Czas edycji: 2011-09-28 o 14:12
Stary 2011-09-28, 14:11   #4672
tenebrosa
Wtajemniczenie

Nie mogłam się od Was jednak oderwać... :P

Cytat:
tenebrosko ja rok temu na fryzurę z Twojej długości włosów płaciłam 100zł a ślubna w tym salonie co chciałam to wg cennika to 150zł
To sporo, chociaż u Brzyskiego chyba też tak biorą. Ale z kolei ta moja fryzjerka pracuje w jednym w polecanych lubelskich salonów, bardzo dużym - jednocześnie czesze tam kilkanaście fryzjerek, a jednak cena taka jak pisałam. Ona często czesze też hostessy i modelki na pokazy na różnych lubelskich eventach, więc chyba trzeba po prostu trafić, bo ceny jak widać są różne. A byłam z niej bardzo zadowolona. Zresztą u mnie w Świdniku w salonach też za ślubną fryzurę zapłacisz max. 100zł, ale to już naprawdę musisz mieć długie włosy.

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
super są te butki. Mi właśnie taki kształt bardzo pasuje i do takich butów spokojnie mogę dodać klipsy
Możesz napisać ile czasu czekałaś na realizację zamówienia i czy te 9 cm to było w sam raz?
9 cm to najwyższy obcas, jaki można u nich zamówić i ja naprawdę go nie czułam. Zamawiałam jeszcze dodatkowo wkładkę pro-comfort - jest wszyta między normalną wkładką wewnętrzną a podeszwą buta i zapobiega zmęczeniu stopy. Nie wiem czy to zasługa tej wkładki czy w ogóle tego, że buty były idealnie skrojone na moją stopę, ale przez pierwsze 12 godzin nie czułam ich w ogóle. Potem trochę już zaczynałam odczuwać zmęczenie stóp, ale mogłam spokojnie jeszcze bawić się dalej na parkiecie i dopiero o 5.00 je ściągnęłam, po 15 godzinach. Na drugi dzień nie bolały mnie stopy ani nogi.

Mi zamówienie zrealizowali bardzo szybko, ok. 1,5 tygodnia - zamawiałam w poniedziałek, a dostałam w kolejnym tygodniu w środę, w dodatku poniedziałek po drodze to było święto. Najlepiej sprawdzić na stronie - powinien być podany aktualny czas realizacji (jak ja zamawiałam w sierpniu to pisali, że max. 2 tygodnie), ewentualnie można zadzwonić i zapytać.

Teraz już naprawdę idę popracować!
Stary 2011-09-28, 14:13   #4673
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość

MARGIDA- ładne te Wasze obrączki. Są z matowego złota? Bo nie widzę dokładnie...
nie wiem, jak to określić. bo nie są matowione, ale się mocno nie błyszczą
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 14:14   #4674
jagodzia133
Zakorzenienie

Hej kochane
Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Czadersko! Gratuluję Kochana

A w sukni wyglądasz.... bajecznie! I świetnie pasuje do Twojego charakterku! Naprawdę super wybór i tak tanio! Fantastycznie

Doczytałam do sukni Jagodzi i już normalnie nie mam siły więcej, więc resztę zostawiam sobie na jutro.
heh aż takie emocje cię ogarnęły :P
Cytat:
Jagodzia slicznie wygladasz w sukni Juz mam dodatki czy kompeltujesz dopiero?
będę dopiero kompletować a co masz dla mnie jakieś rady??
Cytat:
Napisane przez Karolina_83 Pokaż wiadomość
Jagodzia bardzo ładnie Ci w sukience Jeżeli chcesz się wybrać do Lwowa to my z Lbn mamy tą podróż bardzo ułatwioną bo wsiadamy do ukraińskiego autobusu który odjeżdża z dworca PKS-u przy Novie (w zeszłym roku bilet kosztował 45zł w jedna stronę, jest to rozklekotany autobus ale ja uwielbiam wschód więc mi to jakoś nie przeszkadza a po drugie jest to taki przemytnik więc jak ktoś jeszcze nie wie jak wygląda przemyt papierosów to polecam). My zawsze wynajmowaliśmy mieszkania w centrum, ciepła woda zawsze była i cena wychodziła jakieś 30zł od osoby. Ja we Lwowie byłam parę razy a ostatni raz w zeszłym roku.
dzięki za informacje
Cytat:
Napisane przez Izka1601 Pokaż wiadomość
Czesc! Jestem PM-ka 2012 chcalabym powitac wszytkich mam nadzeje ze pomozecie mi
Witaj
Cytat:
Napisane przez Talaaa87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny muszę się Wam pochwalić za trochę ponad dwa tygodnie będziemy mieli już projekt Naszego domku i będziemy mogli ruszyć z budową NARESZCIE

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Ja potwierdzam Jagodzia to mega sympatyczna cholera, ale bałabym się Jej zaleźć za skórę
dziękuję no co ty tobie bym krzywdy nie zrobiła
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 14:22   #4675
(kicia)
Zakorzenienie

niuto próbowałam ale kurcze ma czarne włosy i bez lampy nic nie widać

Stary 2011-09-28, 14:28   #4676
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
niuto próbowałam ale kurcze ma czarne włosy i bez lampy nic nie widać
Podejdz do niej, walnij z lampą i powiedz: Pani zrozumie, na wizaz

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 14:28   #4677
E87
Wtajemniczenie

Jagodzia ja niestety jestem w tym temacie zielona, dlatego patrze jakie kto ma dodatki i komibnuje nad swoimi
No wlasnie... musze pokompletowac co nieco i powklejac a Wy mi doradzice
Stary 2011-09-28, 14:31   #4678
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
nena co to za suknia wiesz może ??
która

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Nena miała podobno parę pomysłów
miałam i mam nadal, ale to na potem (bo tematyczne są) plus jeden związany z jesienią, ale chyba taki sobie
"mimozami jesień się zaczyna - jesienią zaś rusza ślubna lawina" Pm2012

Cytat:
a ja mam tak dziwnie bo pierscionek mam 11 i jest za duży a obrączkę 14 i jest ok
tak to jest. Ja mam pierścionek 9 a obrączkę 10,5

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
dla Wizażanek, które jeszcze nie widziały - moje obrączki
bardzo ładne

a my o 4 idziemy z Tżtem odebrać obrączki, mam stresa trochę

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

ogólnie zostałam dziś mega zdołowana w pracy - jest to związane z moim przyszłym zawodem, ale nie napiszę dlaczego, ogólnie jestem całą sytuacją pokrzywdzona, musicie mi uwierzyć i przytulić

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 14:31   #4679
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Stary 2011-09-28, 14:33   #4680
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość

ciekawe jaką zrobiła by minę ale moja kochana nokia nie ma lampy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości