|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
kurcze- mimo tylu zapewnień... Ale pamiętaj, że na dołek najlepsze jest forum Cytat:
|
||
|
|
|
#122 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się i ja w nowej części
![]() A teraz lece nadrabiac co naskrobałyście
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda mi tylko ze tacy sie okazali duzo gadania, ob ietnic a i tak dupa -zobaczymy zreszta co dalej, wiem ze ten dział w którym pracowałam teraz kuleje i nei wiadomo czy za pół roku bedzie istniec dlatego w sumie troche sie pocieszam ze tak czy siak nei wiadomo byłioby czy miałabym do czego wracac -no ale zawsze to inaczej jak sie ma ta umowe-no nic trzeba cos mysleć najchetniej zmieniłabym branże na jakaś inną ale tyle lat w tej i potem cieżko znaleść cos innego szkoda ze nei wygrałam wczoraj w totka
|
|
|
|
|
#125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do Małgosi to faktycznie bidulka...moze za drugą próbą coś ruszy ![]() Cytat:
![]() rozkrawasz skórkę od banana tak żeby miąższ został w całości, kładziesz na grila zeby sie tak lekko rozdziamgało i na koniec smarujesz nutellą takie gorące... ale bym zjadła takie....
|
||
|
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
czasem właśnie człowiek tak niechcący jest pchnięty na inne tory i wychodzi mu to na dobre
ech... też żałuję ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
Tak po nich się na początku, że do tej pory mi słabo na samą myśl ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- caroline_1988 Ten podpis: Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę.
Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama! masz pewnie już długo ale teraz normalnie ![]() |
|
|
|
|
#127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Małgosia trzymam żeby Cię tam długo nie męczyli
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
weź, przypomniałaś mi poranne rozmowy z białym uchem oj nie było to miłe to może jabłka na podobnej zasadzie, tylko z miodem i cynamonem? |
|
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A znalazłam fajny dowcip a propos otrzymywania kwiatów od męża (na które czekam dobre pół roku ) :- Czym się różni mąż od narzeczonego? - Zamiast kwiatów kupuje warzywa. |
|
|
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#131 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko co innego namawiać, a co innego realnie pomóc w razie problemów, najlepiej na bieżąco. A na to jakoś nie ma chętnych ![]() Taaaa Jeszcze będzie w piątek lub sobotę, powiedziała, że przyjedzie sprawdzić jak pępek i go zalapisuje Cokolwiek to znaczy.No wiem wiem, ale i tak ten mój malutki mi się wydaje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziś jeszcze wizyta teściów, a ja chyba nie mam mocy. Słabą miałam noc, potem ta położna, potem jeszcze tata mi ciśnienie podniósł... Poleżałabym sobie, a nie gości przyjmowała
|
|
#132 | ||
|
Zadomowienie
|
smaka mi robicie
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
widze, że cieżki dzień dziś masz
|
||
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() znam duzo dań grilowych bo my całe lato obiadki grilowe jadamy, przynajmniej w weekendy chociaż w tym roku głównie chude mieska i ryby na tapecie
|
|
|
|
|
#134 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny pokażcie maluszki
![]() przeglądam tamten wątek i uwierzyć nie mogę że one tak szybko rosną. Pamiętam zdjęcia ze szpitala takich maciupich istotek, a teraz już takie "konkretne" dzieciaczki ![]() dostałam ubranek od kuzynki (powiedziała że mi da i żebym nie kupowała, ale jak widać strach było czekać w niepewności czy dostanę bo tyle czasu je dawała , dobrze że dostałam... 4dni przed tp). oczywiście teściowa już gada że na co mi tyle ubranek itp itd ![]() zrobiłam sobie zupę jarzynową i tak mi smakuje że idę jeszcze zjeść |
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Agnyska- poradziły, żeby odkładać go jak przyśnie na cycku i czekać aż się podenerwuje. Ma mieć świadomość, że cycki są do jedzenia a nie do tulenia i traktowania jak smoczek. I żeby wiedział, że jak się już dorwie do cycka to ma szybko jeść bo zabiorą
Już jestem po jednej turze ustawiania małego. Padł i śpi
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze pozaznaczałam tyle cytatów i zniknęły
dziękuję wszystkim za gratulacje odnośnie wagi Szymka i mojego egzaminu Cotka na pewno nie jesteś złą mamą i najważniejsze, że Filip nie stracił na wadze GRATULACJE dla Telilah Odnośnie terminowości to mój synek wyskoczył dzień po terminie ![]() Zaliczyliśmy spacer- cudna pogoda jest I załamałam się: w sklepach stacjonarnych nie ma na mnie biustonosza do karmienia
|
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#140 |
|
Zadomowienie
|
Narazie tylko dam znać że jestem by wiedzieć na jakim wątku pisać =) odezwę się za ponad godzinkę
|
|
|
|
#141 |
|
Zadomowienie
|
laseczki kochane...
na szybko coś skrobnę póki mały da posiedzieć na kompie... nie nadrabiam nawet... nie bijcie ![]() od razu przepraszam, że nie pisałam... stokrotka napisała do mnie rano, więc się zmobilizowałam i jestem... moje dziecię jednak samo postanowiło wyjść i nie czekać na wywołanie ![]() tak jak pisałam w piątek jeszcze rozkoszowałam się ostatnimi dniami z brzuchem <wywołanie miałam na 25.09 na godz.16> byliśmy nad morzem jeszcze na spacerku, na małych zakupach a wieczorem zaczęłam mieć skurcze...nie były mocne, śmiałam się, ze luzik... taa... ![]() w sobotę rano pojechałam na emergency, zrobili ktg, zbadali, potem znowu ktg, a potem na oddział i czekanie, bo rozwarcie 1cm tylko... ten 1cm długo mnie trzymał niestety - dobre z 10-12h... a potem poszło raz dwa... nawet nie wiem kiedy a już miałam 7... ostatnia faza poszła bardzo szybko... nie obyło się bez znieczulenia... dzięki Bogu za niego zobaczyłam małego to się rozbeczałam - a co ![]() powiem Wam, że jestem zakochana w nim po uszy dobra tyle, żeby nie było za dużo czytania... w miarę możliwości postaram się wrócić do Was i być już w miarę na bieżąco... aaa i gratuluję Mamom, które urodziły pod moją nieobecność ![]() ![]() i trzymam kciuki za te co na wylocie już
|
#142 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#143 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Po pierwsze gratuluję nowym mamusiom ![]() ![]() klask i:Wybaczcie ale chyba nie nadrobię końcówki starego wątku... ![]() Muszę się wytłumaczyć dlaczego nie było mnie przez kilka dni...przez Tż Odciął mi neta Całe szczęście, że się zlitował nade mną i przyniósł wczoraj po pracy BlueeConecta U mnie na razie ic się nie dzieje...no oprócz drobnych Braxtonków do tego byłam dzisiaj u gin (ale nie mojego. bo mój jest na urlopie) i jak się zdziwiła, jak on mi mówi, że jak dla niego to na pewno przez najbliższe 2 tyg nie urodzę, bo szyjka długa i nic tu się nie dzieję. Tak więc nie wiem co myśleć, bo mój gin mówi, że szyjka się skraca i powoli mam się szykować na poród a ten dzisiaj mówi, że na pewno do 2 tyg nie urodzę ![]() Tak na prawdę, to tylko Błażejek wie kiedy urodzę kiedy sam się na to zdecyduje
|
|
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Heheh, mi to już w ogóle ten mój młodszy synio wydaje się malutki w porównaniu do starszego z wagą 15 kg i wzrostem 94cm
Cytat:
![]() A Ty co tak zdawkowo
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
subskrybowałam wątek.
![]() a tak w ogóle, to nie jakoś nie mam o czym pisać. |
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisz nam tu wszystko!
|
|
|
#147 |
|
Zadomowienie
|
Byłam dzisiaj u gina, dostałam na jutro skierowanie do szpitala na kontrole
Mężowi zapowiedziałam że ma codziennie zaglądać na wizaż i dawać znać czy któraś urodziła =))) he he ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Dzisiaj mam jakiś dzień do dupy, bo co chwila wymiotuje =/// |
|
|
|
#148 |
|
Rozeznanie
|
A ja się pochwalę Złożyłam łoże -sama
![]() a teraz boję się na nim choćby usiąść, że mi odejdą wody i je "ochrzczę" ![]() nie wiem jak będę spała - co prawda mam podkłady, ale małe 60x60 a nie wiem gdzie tyłek będę miała na takim łóżku jak one odejdą |
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny okna myją, po schodach latają ale o skręcaniu łóżka to nie słyszałam Ale podziwiam, ze dajesz radę A co do odejścia wód to może zrób tak jak stokrotka - pożycz pampersiaka od dzidziusia
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

kurcze- mimo tylu zapewnień...
najbardziej to bym sobie chlebka z grilla zjadła
ale pogoda dopisuje to trzeba korzystać

na początku, że do tej pory mi słabo na samą myśl 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

weź, przypomniałaś mi poranne rozmowy z białym uchem
) :
Tylko co innego namawiać, a co innego realnie pomóc w razie problemów, najlepiej na bieżąco. A na to jakoś nie ma chętnych 

klask i: