|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice - część 42.! :-)
ja płacę grubymi tylko jak muszę rozmienić. i nieważne, czy kupuję gumę za 2 zł, czy robię zakupy za 170 zł - mam potrzebę dać 200 zł, to daję. Ale to rzadko mi się zdarza, bo zazwyczaj staram się dawać zgodne. edit: Jednak umówmy się, jak wyciągam sporo kasy z bankomatu, to mi nie wyda po 20 zł
Natomiast wkurza mnie, jak ostatnio miałam, czyli chcę zapłacić za kawę. Daję 50 zł, a pani do mnie, że ona nie ma gdzie rozmienić, więc musiałam zapłacić kartą, choć potrzebowałam pieniędzy na karcie a jakbym nie miała karty, to byłabym zmuszona iść do kiosku, kupić pudełko zapałek i zapłacić za kawę. To mnie wkurza.
Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2011-09-28 o 16:44 |
|
|
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
naj miałam podobną sytuację. byłam w sklepie dwupiętrowym - na dole był spożywczy, a na górze jakieś artykuły papiernicze, kosmetyki, garnki. nabrałąm rzeczy za ponad 50 zł. a babka do mnie, że mam iść na dół rozmienić bo ona nie ma wydać
poszłam i kupiłam te rzeczy w innym sklepie
|
|
|
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja w końcu wróciłam do domu, sprawy na mieście załatwiłam szybko, a potem godzina w poczekalni u lekarza... Masakra, ile ludzi.
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nadal
|
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
|
#727 |
|
BAN stały
|
wiem kompromitacja... ale jak sie zaklada wątek? czy trzeba byc ''zakorzenionym''?
|
|
|
|
#728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkodaale szykuje się serial Pan Am - już jest w sieci pilot i jak dla mnie bardzo ciekawa fabuła, osadzona zresztą w latach '60 w linii lotniczej, z której jedną ze stewardess zwerbowano właśnie do tajnego wywiadu w związku z tym że może bez ograniczeń podróżować i właśnie wybuchła zimna wojna ![]() nadrabiam dalej... |
|
|
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
O przeskoczyłam na kolejny wizażowy level
ponad 2 tys postów
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, jakby chodziło o zakupy, może i bym odpuściła, ale tutaj wypiłam kawę i płaciłam, a ona mi mówi, że już nie ma gdzie rozmieniać. Przecież nie powiem jej: ”reszta dla pani”, gdy płacę 25 zł banknotem 50-złotowym ;P Nie winię jej, ale szefostwo - moim zdaniem to sprawa kawiarni, w końcu klient skorzystał i chce zapłacić za usługę, a nie może.
Szukam teraz dermatologa dobrego w moim mieście, bo muszę pieprzyk usunąć...
Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2011-09-28 o 16:59 |
|
|
|
#731 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym usunęła jeśli to by był mój pies. Cytat:
![]() O fryzjera się nie boję, bo zawsze robi to samo i jestem zadowolona. I dzisiaj też jest ok... mniej na głowie w końcu nie będzie mi tak gorąco.A po co? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zła kobieta ze mnie
|
|
#732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#733 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co te zwierzęta by ucierpiały na byciu umytym jakimś ludzkim specyfikiem ? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
bo ślubik się szykuje---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
jejku fajnie by było jakbyś się wyrwała z poczty
|
|||
|
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w końcu nadrobiłam ale już nie pamiętam co miałam napisać
![]() Wstałam ...edit. zostałam obudzona o godzinie 15 )i tak siedzę i nadrabiam ....a więc : Co do kanapek to ja szykuję je TŻ wiadomo, że lepiej smakuję jak ktoś zrobi .TŻ pracuje na 3 zmiany więc czasem szykuję dzień wcześniej i zostawiam w lodówce na rano . A jak idzie na popołudnie czy nockę to wiadomo od razu . Chociaż fakt kanapki robię mu bardzo rzadko, w pracy zawsze wiadomo kiedy jest u mnie ponieważ ma jedzenie bardziej wypaśne W domu szykuje sobie sam jedzenie i u mnie też czasem sam . Jak pracowałam to zawsze sam sobie robił jedzenie a jak nie pracuję to wstaję z nim o 5 rano zrobić mu herbaty i pogadać z nim a nawet czasem do samochodu odprowadzić :PJeszcze coś miałam napisać ale nie pamiętam ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- A Pony aby Cię przyjęli I Capri podziwiam Cię ja bym na pewno spojrzała co jest w PUDEŁECZKU ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- O jeszcze mi się przypomniało ![]() Ja z okazji roku do ślubu, dnia chłopaka i zakończenia pracy szykuję w domu pyszną kolację z deserem i oczywiście na koniec będzie seksi koszulka i pończoszki tak więc noc mam nadzieję też będzie udana
|
|
|
|
#735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz mamy na tyle rozwinieta technike, mozna wychodowac sztuczna skore i inne cuda wiec jest jak to wszystko testowac. Tylko ze zwierzeta sa tansze.... Cytat:
|
|
|
#736 |
|
MBZ♥
|
Pony
![]() Stygmatku dzięki za rady. ![]() kup Mu lizaka i powiedz, że jak przejdziecie na następny level to dostanie więcej ![]() Kociara na głównej stronie po lewej stronie jest pomarańczowy przycisk z napisem nowy wątekk. klikasz i wpisujesz tyuł wątku ![]() Capri coś się szykuje ![]() Arrakis masakra
|
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
Arrakis straszne
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa, a pozwoliłabyś, żeby np. na Twoim kocie, psie czy innym zwierzaku testowano kosmetyki? Zwierzęta też czują i zwłaszcza w obecnych czasach, jak mówi Arrakis, można pozwolić sobie na testowanie kosmetyków bez udziału zwierząt...
|
#740 |
|
MBZ♥
|
ale co innego instynkt, a co innego okrucieństwo z premedytacją
|
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa, te zwierzęta cierpią w oczywisty sposób, nie bądź ignorantką. A kosmetyki testowane na nich są sprzedawane normalnie w sklepach.
Ja nie daję się zwariować, to znaczy np. kupuję farby do włosów testowane na zwierzetach, bo z nietestowanych widziałam tylko Joannę, która jest fatalną farbą. Ale jeśli jakość idzie w parze z niekrzywdzeniem zwierząt, to korzystam. Tym bardziej że przy kosmetykach do pielęgnacji i kolorowych wybór jest bardzo duży w każdym przedziale cenowym. |
|
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak przetarg u Justyny... Kciukam dalej choc od 13stej sporo czasu minelo
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak można pikietować przeciwko czemuś takiemu
|
|
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa, ale kosmetyki nietestowane na zwierzętach są badane w inny sposób, nie bój żaby. Nikt nie wprowadzi do obrotu czegoś, co nie jest sprawdzone. Po prostu są różne metody testowania.
I zgadzam się, jesteśmy silniejsi od innych zwierząt i mamy prawo z tego korzystać, ale z głową. I tak jak piszę - co innego jeśli jakość nie idzie w parze z niekrzywdzeniem zwierząt: dlatego ja noszę buty skórzane mimo wszystko. Po prostu inne obcierają mi okropnie nogi, szybko się niszczą i przemakają itp. Ale kiedy mogę - korzystam z zamienników. ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Zresztą Ilsa zwróć uwagę na to, że firmy nietestujące na zwierzętach korzystają zazwyczaj ze składników jak najbardziej naturalnych, czyli lepszych dla nas, np. Ziaja czy Iwostin. Testować na zwierzętach trzeba właśnie to, co nienaturalne, chemiczne, czyli z gruntu złe (zbędne) dla organizmu, bo wpływu tego typu rzeczy na ludzkie ciało nie znamy. Ja jestem za postępem nauki i medycyny, ale jeśli można inaczej testować, badać itp., to uważam za barbarzyństwo niekorzystanie z tego. |
|
|
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli PETA ma lepszy pomysł na te kosmetyki niż robienie nagich plakatów to niech go sprzeda koncernom, na pewno będą wdzięczne(ja oczywiście też najbardziej lubię to co naturalne; oleje, jakieś herbatki pokrzywowe - ale chemia czasem jest o wiele lepsza; np. w oczyszczaniu) |
|
|
|
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się w PETĘ nie bawię, bo wszystkie duże organizacje w moim odczuciu są ”złe”, nawet jeśli stoją za nimi szczytne idee. Sama robię to, co mogę, żeby żyć w zgodzie z sobą, czyli np. ograniczam używanie rzeczy testowanych na zwierzetach do minimum, segreguję śmieci i wyłączam ładowarkę z gniazdka, gdy nie ładuję telefonu. |
|
|
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#748 |
|
MBZ♥
|
no właśnie-segregowanie śmieci, u mnie są tylko te duże kontenery na śmieci, a tych na plastki, szkło i papier nie ma:/
w rezultacie chodzimy do smietnika z workiem na "zwykłe śmieci" i z workiem na plastik:/tylko to i tak trafia do jednego-bez sensu. Capri ale start do zbierania na wiadomoco co bardzo dobry
Edytowane przez BYou Czas edycji: 2011-09-28 o 18:27 |
|
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Wróciłam dzisiaj przed południem do Krakowa i od razu poszłam na uczelnię, gdzie stałam w kilometrowej kolejce, a i tak nie wszystko załatwiłam. Wróciłam do domu, położyłam się i spałam do tej pory ![]() Lecę nadrabiać klub
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

szkoda
13.03.2008
nie będzie mi tak gorąco.

)

Nie wiem jak można pikietować przeciwko czemuś takiemu
jeśli PETA ma lepszy pomysł na te kosmetyki niż robienie nagich plakatów to niech go sprzeda koncernom, na pewno będą wdzięczne
obstawiałam golonkę