Zazdrośnice - część 42.! :-) - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-28, 16:39   #721
najfajniejsza
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice - część 42.! :-)

ja płacę grubymi tylko jak muszę rozmienić. i nieważne, czy kupuję gumę za 2 zł, czy robię zakupy za 170 zł - mam potrzebę dać 200 zł, to daję. Ale to rzadko mi się zdarza, bo zazwyczaj staram się dawać zgodne. edit: Jednak umówmy się, jak wyciągam sporo kasy z bankomatu, to mi nie wyda po 20 zł
Natomiast wkurza mnie, jak ostatnio miałam, czyli chcę zapłacić za kawę. Daję 50 zł, a pani do mnie, że ona nie ma gdzie rozmienić, więc musiałam zapłacić kartą, choć potrzebowałam pieniędzy na karcie a jakbym nie miała karty, to byłabym zmuszona iść do kiosku, kupić pudełko zapałek i zapłacić za kawę. To mnie wkurza.

Edytowane przez najfajniejsza
Czas edycji: 2011-09-28 o 16:44
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 16:45   #722
peach_passion
Zakorzenienie

naj miałam podobną sytuację. byłam w sklepie dwupiętrowym - na dole był spożywczy, a na górze jakieś artykuły papiernicze, kosmetyki, garnki. nabrałąm rzeczy za ponad 50 zł. a babka do mnie, że mam iść na dół rozmienić bo ona nie ma wydać poszłam i kupiłam te rzeczy w innym sklepie
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 16:46   #723
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
ja płacę grubymi tylko jak muszę rozmienić. i nieważne, czy kupuję gumę za 2 zł, czy robię zakupy za 170 zł - mam potrzebę dać 200 zł, to daję. Ale to rzadko mi się zdarza, bo zazwyczaj staram się dawać zgodne.
Natomiast wkurza mnie, jak ostatnio miałam, czyli chcę zapłacić za kawę. Daję 50 zł, a pani do mnie, że ona nie ma gdzie rozmienić, więc musiałam zapłacić kartą, choć potrzebowałam pieniędzy na karcie a jakbym nie miała karty, to byłabym zmuszona iść do kiosku, kupić pudełko zapałek i zapłacić za kawę. To mnie wkurza.
ja kiedyś robiać zakupy z mamą miałam taką sytuację, pani powiedziła, że ja mam iść rozmienić, a to przecież jej obowiązek. Była przy tym bardzo niemiła. Podziękowałyśmy jej za zakupy i stwierdziłyśmy, ze kupimy gdzie indziej, jak ona nam łaskę robi

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 16:46   #724
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka_88 Pokaż wiadomość
Wróciłam
odebram książkę do recenzji bedzie co czytać
przejrzałam w sklepie golarki, musze się na coś zdecydować
Jaką książkę?

Cytat:
Napisane przez P-o-n-y Pokaż wiadomość
No Wasze kciuki chyba działają Pani prezes powiedziała, że doświadczenie zawodowe mam na plus bardzo i ogólnie jestem fajna i jutro podejmie decyzję. Ma podobno jeszcze jedną dziewczynę ale nie wiadomo nigdy, ile w tym prawdy.
A jutro mam jeszcze rozmowę w innej firmie. Zobaczymy.
W takim razie nadal trzymam kciuki

Ja w końcu wróciłam do domu, sprawy na mieście załatwiłam szybko, a potem godzina w poczekalni u lekarza... Masakra, ile ludzi.

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 16:48   #725
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
No Wasze kciuki chyba działają Pani prezes powiedziała, że doświadczenie zawodowe mam na plus bardzo i ogólnie jestem fajna i jutro podejmie decyzję. Ma podobno jeszcze jedną dziewczynę ale nie wiadomo nigdy, ile w tym prawdy.
super i nadal
Stary 2011-09-28, 16:49   #726
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Jaką książkę?
Szczęśliwy traf

Stary 2011-09-28, 16:50   #727
kociaaara
BAN stały

wiem kompromitacja... ale jak sie zaklada wątek? czy trzeba byc ''zakorzenionym''?
kociaaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 16:54   #728
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
oglądałam wczoraj film drive teraz w kinach jest, ale muszę wam powiedzieć, że beznadziejny :| koleś pozabijał wszytskich których mógł i w ogóle jakiś taki dziwny film, nie rozumiałam o co tu do końca chodzi..
po trailerze spodziewałam się że będzie dobry a już druga osoba go nie poleca szkoda

ale szykuje się serial Pan Am - już jest w sieci pilot i jak dla mnie bardzo ciekawa fabuła, osadzona zresztą w latach '60 w linii lotniczej, z której jedną ze stewardess zwerbowano właśnie do tajnego wywiadu w związku z tym że może bez ograniczeń podróżować i właśnie wybuchła zimna wojna

nadrabiam dalej...

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 16:55   #729
Smerfetka_88
Zakorzenienie

O przeskoczyłam na kolejny wizażowy level ponad 2 tys postów

Stary 2011-09-28, 16:57   #730
najfajniejsza
Zakorzenienie

Wiecie, jakby chodziło o zakupy, może i bym odpuściła, ale tutaj wypiłam kawę i płaciłam, a ona mi mówi, że już nie ma gdzie rozmieniać. Przecież nie powiem jej: ”reszta dla pani”, gdy płacę 25 zł banknotem 50-złotowym ;P Nie winię jej, ale szefostwo - moim zdaniem to sprawa kawiarni, w końcu klient skorzystał i chce zapłacić za usługę, a nie może.

Szukam teraz dermatologa dobrego w moim mieście, bo muszę pieprzyk usunąć...

Edytowane przez najfajniejsza
Czas edycji: 2011-09-28 o 16:59
Stary 2011-09-28, 16:58   #731
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Stygmatku już rozumiem, ale ciężko mi podjąć tą decyzję. dodatkowo wet twierdzi, że pies nie będzie tak nadpobudliwyno i ta kwestia nowotworudlatego robimy to usg co 3 mies. żeby sprawdzać.
Pewnie się trochę uspokoi, jak każdy facet, któremu się zabiera źródło testostreonu, ale jak ma 6 lat, to charakter ma ukształtowany więc niewiele się to zmieni.
Ja bym usunęła jeśli to by był mój pies.
Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Stygmatku powodzenia u fryzjera ja tak wyglądam co rano
a właśnie ogladam Chopina-pragnienie miłosci-uwielbiam
Dzięki
O fryzjera się nie boję, bo zawsze robi to samo i jestem zadowolona. I dzisiaj też jest ok... mniej na głowie w końcu nie będzie mi tak gorąco.
Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
ide z kotem do weta
A po co?
Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Arrakis - zobaczę D. w piątek, mama dzwoniła, że ma VIPowskie wejściówki
Cwaniara
Cytat:
Napisane przez Smerfetka_88 Pokaż wiadomość
Tak, dzień chłopaka jest w piątek. Też myślę nad upieczeniem czegoś
A ja się zastanawiałam czy jakoś dać P. znać, że "pamiętam" o takich świętach, ale doszłam do wniosku, że jeszcze nie jest moim chłopakiem więc nie
Zła kobieta ze mnie

stygmatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 17:02   #732
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stygmatek Pokaż wiadomość
A ja się zastanawiałam czy jakoś dać P. znać, że "pamiętam" o takich świętach, ale doszłam do wniosku, że jeszcze nie jest moim chłopakiem więc nie
Zła kobieta ze mnie
ja bym pewnie dała lizaka/batona etc jako symbol dla kolegi

Stary 2011-09-28, 17:09   #733
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
tak? a to nie wiedzialam, bo tez staram sie unikac firm testujacych na zwierzetach.... to tez nie bede jak juz ten zuzyje....

a jakie nie testuja z kolorowek?
w Europie mamy prawo, które zabrania sprzedaży jakiegokolwiek produktu, który był testowany na zwierzętach. Jedyne co to testowane mogą być pojedyncze składniki z tych kosmetyków. Mi się to akurat średnio podoba bo gdyby posmarowali pazurki jakiegoś pieska lakierem, który dostałam od Mateusza w zeszłym roku to nie schodziłabym z połamanych paznokci i zakażonych skórek przez bite pół roku - w ogóle się nie domyślałam co mi je zniszczyło co te zwierzęta by ucierpiały na byciu umytym jakimś ludzkim specyfikiem ?
Cytat:
ide z kotem do weta

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
Właśnie dzwonił TŻ że sprzedajemy auto dziś Z jednej strony fajnie bo nam sie nie oplaca ni jezdzic i troche kaski sie przyda ale ciezko z zakupami bedzie No nic, bedzie dobrze chyba
no a myślisz że po co mu nagle 15 tysięcy ze sprzedaży auta ? bo ślubik się szykuje

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
jejku fajnie by było jakbyś się wyrwała z poczty

Stary 2011-09-28, 17:25   #734
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Witam w końcu nadrobiłam ale już nie pamiętam co miałam napisać
Wstałam ...edit. zostałam obudzona o godzinie 15 )
i tak siedzę i nadrabiam ....a więc :

Co do kanapek to ja szykuję je TŻ wiadomo, że lepiej smakuję jak ktoś zrobi .
TŻ pracuje na 3 zmiany więc czasem szykuję dzień wcześniej i zostawiam w lodówce na rano .
A jak idzie na popołudnie czy nockę to wiadomo od razu .
Chociaż fakt kanapki robię mu bardzo rzadko, w pracy zawsze wiadomo kiedy jest u mnie ponieważ ma jedzenie bardziej wypaśne
W domu szykuje sobie sam jedzenie i u mnie też czasem sam . Jak pracowałam to zawsze sam sobie robił jedzenie a jak nie pracuję to wstaję z nim o 5 rano zrobić mu herbaty i pogadać z nim a nawet czasem do samochodu odprowadzić :P

Jeszcze coś miałam napisać ale nie pamiętam a nadrobiłam cały dzień no ale cóż

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

A Pony aby Cię przyjęli
I Capri podziwiam Cię ja bym na pewno spojrzała co jest w PUDEŁECZKU

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

O jeszcze mi się przypomniało
Ja z okazji roku do ślubu, dnia chłopaka i zakończenia pracy szykuję w domu pyszną kolację z deserem i oczywiście na koniec będzie seksi koszulka i pończoszki tak więc noc mam nadzieję też będzie udana
Stary 2011-09-28, 17:44   #735
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
w Europie mamy prawo, które zabrania sprzedaży jakiegokolwiek produktu, który był testowany na zwierzętach. Jedyne co to testowane mogą być pojedyncze składniki z tych kosmetyków. Mi się to akurat średnio podoba bo gdyby posmarowali pazurki jakiegoś pieska lakierem, który dostałam od Mateusza w zeszłym roku to nie schodziłabym z połamanych paznokci i zakażonych skórek przez bite pół roku - w ogóle się nie domyślałam co mi je zniszczyło co te zwierzęta by ucierpiały na byciu umytym jakimś ludzkim specyfikiem ?

uwierz mi, ze ucierpialyby - czytalam kiedys artykul o tym jak sa testowane kosmetyki - np kremy do opalania - goli sie taka myszke, smaruje kremem i daje pod lampe ultrafioletowa az sie myszka spali...albo szampony sie daje do oczu królikom czy nie podraznia - nie pamietam innych - to mi tak utkwilo w pamieci i ten artykul czytalam bedac nastolatka chyba w Dziewczynie czy gdzies wiec bardzo dawno i mogly sie przepisy zmienic od tego czasu. Pomijajac juz warunki w jakich sa trzymane zwierzeta w labolatoriach i sam fakt ze sa trzymane tam dla naszego "widzimisie"

Teraz mamy na tyle rozwinieta technike, mozna wychodowac sztuczna skore i inne cuda wiec jest jak to wszystko testowac. Tylko ze zwierzeta sa tansze....

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
.
O jeszcze mi się przypomniało
Ja z okazji roku do ślubu, dnia chłopaka i zakończenia pracy szykuję w domu pyszną kolację z deserem i oczywiście na koniec będzie seksi koszulka i pończoszki tak więc noc mam nadzieję też będzie udana
na pewno bedzie
Stary 2011-09-28, 17:45   #736
BYou
MBZ♥

Pony

Stygmatku dzięki za rady.
kup Mu lizaka i powiedz, że jak przejdziecie na następny level to dostanie więcej

Kociara na głównej stronie po lewej stronie jest pomarańczowy przycisk z napisem nowy wątekk. klikasz i wpisujesz tyuł wątku

Capri coś się szykuje

Arrakis masakra

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 17:57   #737
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Arrakis straszne

Stary 2011-09-28, 17:57   #738
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
uwierz mi, ze ucierpialyby - czytalam kiedys artykul o tym jak sa testowane kosmetyki - np kremy do opalania - goli sie taka myszke, smaruje kremem i daje pod lampe ultrafioletowa az sie myszka spali...albo szampony sie daje do oczu królikom czy nie podraznia - nie pamietam innych - to mi tak utkwilo w pamieci i ten artykul czytalam bedac nastolatka chyba w Dziewczynie czy gdzies wiec bardzo dawno i mogly sie przepisy zmienic od tego czasu. Pomijajac juz warunki w jakich sa trzymane zwierzeta w labolatoriach i sam fakt ze sa trzymane tam dla naszego "widzimisie"

Teraz mamy na tyle rozwinieta technike, mozna wychodowac sztuczna skore i inne cuda wiec jest jak to wszystko testowac. Tylko ze zwierzeta sa tansze....
już wolę przypaloną myszkę niż kosmetyki, które zrobią krzywdę np. moim przyszłym dzieciom. Niestety tak to już jest że silniejszy gatunek panuje nad resztą, np. poluje, zjada, różne rodzaje rybek oczyszczają z bakterii te większe i po to mamy Ziemię żeby nam służyła (jeśli za bardzo jej szkodzimy to ona i tak się nas pozbędzie jakimś meteorytem)

Stary 2011-09-28, 18:01   #739
Hawwa87
Zakorzenienie

Ilsa, a pozwoliłabyś, żeby np. na Twoim kocie, psie czy innym zwierzaku testowano kosmetyki? Zwierzęta też czują i zwłaszcza w obecnych czasach, jak mówi Arrakis, można pozwolić sobie na testowanie kosmetyków bez udziału zwierząt...

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 18:02   #740
BYou
MBZ♥

ale co innego instynkt, a co innego okrucieństwo z premedytacją

Stary 2011-09-28, 18:03   #741
najfajniejsza
Zakorzenienie

Ilsa, te zwierzęta cierpią w oczywisty sposób, nie bądź ignorantką. A kosmetyki testowane na nich są sprzedawane normalnie w sklepach.
Ja nie daję się zwariować, to znaczy np. kupuję farby do włosów testowane na zwierzetach, bo z nietestowanych widziałam tylko Joannę, która jest fatalną farbą. Ale jeśli jakość idzie w parze z niekrzywdzeniem zwierząt, to korzystam. Tym bardziej że przy kosmetykach do pielęgnacji i kolorowych wybór jest bardzo duży w każdym przedziale cenowym.
Stary 2011-09-28, 18:05   #742
SimplyDivine
Zakorzenienie

Ciekawe jak przetarg u Justyny... Kciukam dalej choc od 13stej sporo czasu minelo
Stary 2011-09-28, 18:06   #743
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Ilsa, a pozwoliłabyś, żeby np. na Twoim kocie, psie czy innym zwierzaku testowano kosmetyki? Zwierzęta też czują i zwłaszcza w obecnych czasach, jak mówi Arrakis, można pozwolić sobie na testowanie kosmetyków bez udziału zwierząt...
ale w jaki sposób chcesz zaobserwować czy rzeczona sztuczna skóra dostaje na przykład napadu astmy w 60% jeśli się zmiesza składnik A ze składnikiem B ? Przecież nie testuje się jedynie koloru ale także alergie - które ujawniają się przez to, że w krwi zwierzęcia ukryte są różne przeciwciała, różne reakcje jego układu oddechowego. Nie sposób jest wyeliminować sprawdzania poszczególnych związków na zwierzętach i mimo że żal mi ich losu jeśli faktycznie je spalają to nikt z badaczy nie jest sadystą a jedynie działa dla dobra nas i naszych rodzin. Nie wiem jak można pikietować przeciwko czemuś takiemu

Stary 2011-09-28, 18:16   #744
najfajniejsza
Zakorzenienie

Ilsa, ale kosmetyki nietestowane na zwierzętach są badane w inny sposób, nie bój żaby. Nikt nie wprowadzi do obrotu czegoś, co nie jest sprawdzone. Po prostu są różne metody testowania.
I zgadzam się, jesteśmy silniejsi od innych zwierząt i mamy prawo z tego korzystać, ale z głową. I tak jak piszę - co innego jeśli jakość nie idzie w parze z niekrzywdzeniem zwierząt: dlatego ja noszę buty skórzane mimo wszystko. Po prostu inne obcierają mi okropnie nogi, szybko się niszczą i przemakają itp. Ale kiedy mogę - korzystam z zamienników.

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Zresztą Ilsa zwróć uwagę na to, że firmy nietestujące na zwierzętach korzystają zazwyczaj ze składników jak najbardziej naturalnych, czyli lepszych dla nas, np. Ziaja czy Iwostin. Testować na zwierzętach trzeba właśnie to, co nienaturalne, chemiczne, czyli z gruntu złe (zbędne) dla organizmu, bo wpływu tego typu rzeczy na ludzkie ciało nie znamy. Ja jestem za postępem nauki i medycyny, ale jeśli można inaczej testować, badać itp., to uważam za barbarzyństwo niekorzystanie z tego.
Stary 2011-09-28, 18:16   #745
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Ilsa, ale kosmetyki nietestowane na zwierzętach są badane w inny sposób, nie bój żaby. Nikt nie wprowadzi do obrotu czegoś, co nie jest sprawdzone. Po prostu są różne metody testowania.
I zgadzam się, jesteśmy silniejsi od innych zwierząt i mamy prawo z tego korzystać, ale z głową. I tak jak piszę - co innego jeśli jakość nie idzie w parze z niekrzywdzeniem zwierząt: dlatego ja noszę buty skórzane mimo wszystko. Po prostu inne obcierają mi okropnie nogi, szybko się niszczą i przemakają itp. Ale kiedy mogę - korzystam z zamienników.
jasne że można przetestować lub do pewnego stopnia przewidzieć jak zachowają się związki zawarte w kosmetykach ale jednak z jakiegoś powodu wciąż bada się na zwierzętach jeśli PETA ma lepszy pomysł na te kosmetyki niż robienie nagich plakatów to niech go sprzeda koncernom, na pewno będą wdzięczne

(ja oczywiście też najbardziej lubię to co naturalne; oleje, jakieś herbatki pokrzywowe - ale chemia czasem jest o wiele lepsza; np. w oczyszczaniu)

Stary 2011-09-28, 18:22   #746
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
jasne że można przetestować lub do pewnego stopnia przewidzieć jak zachowają się związki zawarte w kosmetykach ale jednak z jakiegoś powodu wciąż bada się na zwierzętach jeśli PETA ma lepszy pomysł na te kosmetyki niż robienie nagich plakatów to niech go sprzeda koncernom, na pewno będą wdzięczne

(ja oczywiście też najbardziej lubię to co naturalne; oleje, jakieś herbatki pokrzywowe - ale chemia czasem jest o wiele lepsza; np. w oczyszczaniu)
no i dlatego ja, jak potrzebuję, a wyjścia nie mam, to korzystam z rzeczy testowanych na zwierzętach, ale jeśli jest wybór, a mimo to używa się kosmetyków testowanych na zwierzętach, to moim zdaniem jest to złe. Oczywiście każdy robi, jak lubi, mnie to po prostu nie odpowiada.

ja się w PETĘ nie bawię, bo wszystkie duże organizacje w moim odczuciu są ”złe”, nawet jeśli stoją za nimi szczytne idee. Sama robię to, co mogę, żeby żyć w zgodzie z sobą, czyli np. ograniczam używanie rzeczy testowanych na zwierzetach do minimum, segreguję śmieci i wyłączam ładowarkę z gniazdka, gdy nie ładuję telefonu.
Stary 2011-09-28, 18:25   #747
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
już kupiłam

sernik? jestem w szoku! obstawiałam golonkę

Cytat:

[/COLOR]
no a myślisz że po co mu nagle 15 tysięcy ze sprzedaży auta ? bo ślubik się szykuje

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

jejku fajnie by było jakbyś się wyrwała z poczty
oj głupolku malutki...on sprzedaje auto za 3 tysiące....
Stary 2011-09-28, 18:26   #748
BYou
MBZ♥

no właśnie-segregowanie śmieci, u mnie są tylko te duże kontenery na śmieci, a tych na plastki, szkło i papier nie ma:/
w rezultacie chodzimy do smietnika z workiem na "zwykłe śmieci" i z workiem na plastik:/tylko to i tak trafia do jednego-bez sensu.

Capri ale start do zbierania na wiadomoco cobardzo dobry

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2011-09-28 o 18:27
Stary 2011-09-28, 18:26   #749
carmelova
Zakorzenienie

Cześć

Wróciłam dzisiaj przed południem do Krakowa i od razu poszłam na uczelnię, gdzie stałam w kilometrowej kolejce, a i tak nie wszystko załatwiłam. Wróciłam do domu, położyłam się i spałam do tej pory
Lecę nadrabiać klub
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 18:31   #750
BYou
MBZ♥

hej Carmi

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości