|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XXXIII
A to ja najpierw machnę i pójdę sobie zrobić dopiero herbaty
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
#3062 |
|
BAN stały
|
Pobiłam dziś rekord wakacji w spaniu...
|
|
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
Macham znad tabletek i złamanego paznokcia przy samej skórze
... Ju, dziękuję Karkki, trzymam kciuki! ![]() Skrb, za szybką poprawę sytuacji również i ![]() .... Gupi pazur
|
|
|
|
#3064 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3065 |
|
BAN stały
|
No dobra, to zarzucę tematem.
Ma ktoś jakieś doświadczenie w robieniu pesto?
|
|
|
|
#3066 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() reszte nadrobie później....
|
|
#3067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kupuje pesto suszone w torebkach takich jak przyprawy - i mieszam według przepisu z tyłu - jest pyszne ale chyba tylko pomidorowe mi smakuje amm w domu 4 opak czasem ze słoika kupuje - również pyszne sama nie kręce nigdy bo....... mi się nie kceeeeeeeeeeeeeeeeeeee choć na kuchnia.tv ( w sensie w necie) będą na bank instrukcje bo widziałam tam jak robio nie raz alem pomogła - ale na prawdę kceszz bardzo zrobić sama ? nie kupne? |
|
|
|
|
#3068 |
|
BAN stały
|
No ludzie, ale ja mam świeżą bazylię prosto z ogrodu
|
|
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3070 |
|
grozi wypollizowaniem
|
|
|
#3071 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3072 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
Karkki - no to nie obaliłaś mego porządku świata - bo wiedziałam że Szwecja i Norwegia to mocary i jeść tam to luksus niemal - słyszałam od znajomych o cenach - no i tak mimochodem wrzucałąm i Finlandie do tej hegemoni, nie mając jednak danych stamtąd - czyli się nie pomylłam - no cóż szkoda
czyli wsio jest na swoim miejscu - zachód - net ![]() no i kciuki na cienszki dzień ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- ja bym dodała do gotowego pesto Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2011-09-28 o 14:17 |
|
|
|
#3074 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
no i te nieszczęsne orzeszki pinii, które kosztują milion monet. niby można zastąpić włoskimi/nerkowcami/migdałami, ale czy to będzie to samo
|
|
|
|
|
#3075 |
|
Nindżopesz
|
Ja prosto z balkonu
![]() Daję do mozarelli, pomidorów, czarnych oliwek i oliwy ale pesto nigdy sama nie robiłam. |
|
|
|
#3076 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3077 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Ale czas się odchudzać bo mi przybył 1 kg |
|
|
|
|
#3078 | ||
|
BAN stały
|
A ja curry
![]() Ale oregano też, szczególnie do spaghetti bolognese, dużo, duuużooo oregano ![]() Cytat:
Zresztą, moim zdaniem nawet i włoskie będą gut, orzech to orzech ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() na fali wczorajszego guglania wstukałam se vesenka i w grafice wyszło full żarcia duuużo perfum trochę długopiórów i to by było na tyle monotematyczna jestem ![]() enter ![]() edit: i tak se patrzę i dochodzę do wniosku,że robię całkiem znośne zdjęcia Ech, ta skromność Może czas zdawać na grafikę ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
orzeszki ziemne ser Pecorino bazylia czoch oliwa sól świeżo mielony pieprz i była boska
Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2011-09-28 o 15:08 |
|
|
|
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja zarzucę kolejnym ![]() Czy możecie polecić jakiegoś mopa, który ... UWAGA... myje, a nie brudzi podłogę, rozmazuje i ch_j wie co jeszcze robi ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Bo jak nie to wracam do mycia podłóg ścierą, bo po mopie to są gorzej brudne niż były ![]() W ogóle stwierdzam, że sprzątanie jest do Bo i tak zaraz jest brudno i tak naprawdę nigdy nie posprząta się, żeby było super czysto - patrz - mycie podłogi mopem ![]() Współczuję Redzi, że musi codziennie sprzątać, biedna ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja i tak mam bałagan, więc mi to wisi i se mopuję
|
|
#3082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo pamelowe podłogi są różne i an jednych ten sam mop zmywa i nie smuguje a na innych smuguje kupuje tani biały nie sznurkowy - jakby z miliona białych ściereczek flizelinowych pocięty natomiast kafelkowych - glazurowych podłóg matowych nie smugujue mi żaden - także rodzaj podłoża ważny i nie wiem czemu - ja głównie odkurzam wszystko z syfu szczotką do parkietu, a mycie to tylko raz na tydzień jako odświeżenie - brudas jestem ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
grunt że jest "odświeżone" |
||
|
|
|
#3083 |
|
BAN stały
|
Czas w końcu podjąć ważną decyzję - które flaszki jadą ze mną.
|
|
|
|
#3084 | |
|
Mother of Cats
|
Cytat:
Wadę ma taka, że kosztuje majątek w porównaniu do zwykłych mopów. I jeszcze TŻ krzyczy, żeby płyn był wiążący, np. Ajax czy cuś, a nie byle mydliny (skąd mu się mydliny wzięły, nie wiem, nie pytajcie). A propos sprzątania - wrócił nam dywan z prania ), ta miękkość (włosie się podniosło, nie jest takie przyklepane jak było, chodzenie po nim to teraz sama przyjemność), ta łatwiejszość odkurzania (w związku z tym, że włosie stoi, a nie leży, odkurzacz łatwiej wyciąga żwirek, kocie kłaki itp.), ten zapach (jak nowy dywan ze sklepu ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- E, u nas też raz na tydzień jedziemy na mokro A potem wycieramy kotem, który goni za mopem Tośmy brudasy też?
|
|
|
|
|
#3085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja myję viledowym płaszczakiem i ajaxem bo ładnie pachnie
kupowałam kiedyś do paneli płyn specjalny i badzief i smugi i maziaje... więc już nic specjalnego nie kupuję tylko jadę sprawdzonym i pafnoncym..no tylko że ta końcówka tzn nakładka ( jak to sie nazywie ) to tania nie jest ![]() ale po tym jak się naprzeklinałam na te sznurkowe czupryny, i ciągnące się jakieś farfocle z kocich sierscióf i inne takie, ten płaski to niesamowity komfort dla mnie... ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- aileenn no wlaśnie... moje koty po myciu natychmiast zaczynajo się ganiać tzn jest rozpęd.. a potem ziuuuuuuuuuuuu i jedzie na dopce i łapach przez poko przedpokój... i już... także muszę się godzić z kocimi stopkami i innymi śladyma
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
wleciałam przelotem do Sepho - zaiste pośpiech złym doraddzą- abo to głód?
no i cobytucobytu - psiknęłam na blotter Initiala Shalimara - nie urzekł( choć zaciekawił an tyle że trza testnąć na spokojnie dla pewności, dziwny) schowałam do torby nie opisując papierka - zazwyczaj jednak sobie opisuję - i to był błąd tą razą ( no ten pośpiech) psiknęłam 3 inne jeszcze, podziękowałam za pomoc 2 paniom, wrzuciłam blotki do torby i wyszłam z uśmiechem na ustach że nic mnie nie skusiło i tera coś mi pięknie pachnie w portfelu i nie wiem co to bo nie pamiętam co psikałam niby słodko ale z jakimś anyżem? z kawałkiem Angela ale bez słodkości - paczulo coś ? noł łej to nie Initial no ale na papiórku się przecież nie rozwijają grrr oesu ale ze mnie debil ze nawet nie pamiętam do czego podesząłm - taki spontan Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2011-09-28 o 17:11 |
|
|
|
#3087 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() To ja Ci zarzucę kólke Cytat:
A dywany stacjonarnie też chyba piorą, c'nie? Choć nie wiem, czy tak samo skutecznie
|
|||||
|
|
|
#3088 |
|
BAN stały
|
Pesto wyszło. Trochę słone - może to przez bardzo ostry ser, jakiś niby zamiennik parmezanu.
Ale dobre, dobre. Bardzo wyrazisty smak. Dla porównania muszę spróbować tego lidlowego gotowca. ![]() Co tu taka cisza? Akurat dziś, jak siedzę i się nudzę. 18 i ciemno się zaczyna robić, sóper aa rejcz, może Angela EDT testowałaś? ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Dzienki ![]() Mówię mamie, że muszę jeszcze perfumy spakować i nie wiem które. - "No przecież już spakowałaś cały worek." - " |
|
|
|
#3089 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
--- Słońce zachodzi, i od razu zimno ![]() Widziałem przez okno Jarka K. przed chwilą, ale on gruuubyyy, rozkosz dla mych oczu normalnie ![]() |
|||
|
|
|
#3090 | |
|
perfumowy zawrót głowy
|
Melk ale Ci fajnie... też bym się spakowała i wyjechała...
Do Wiednia w 5 minut bym była gotowa póki co szukam fajnej miejscówki nad morzem - chcę pojechać z młodą na weekend w październiku korci mnie Sopot ale drogo ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
![]() :brzyda l:na żywo czy na billboardzie???
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:21.

ale chyba tylko pomidorowe mi smakuje amm w domu 4 opak 

także muszę się godzić z kocimi stopkami i innymi śladyma