|
|
#1141 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Top Model - część II
Olga jest prześliczna, ale trudno mi na nią patrzeć, bo wyzwala instynkta
|
|
|
|
#1142 | |
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
Co doktórejś wypowiedzi wcześniej - ja się dziewczynom akurat nie dziwię, że marudziły na siano i histeryzowały przy przepływaniu jeziora. Jakby nie patrzeć to wszystko działo się nagle i trochę niespodziewanie, jest kamera do tego, rywalizacja i emocje same się rodzą. Niektórzy płaczą, na przykład, w momentach dużego stresu. |
|
|
|
|
#1143 |
|
BAN stały
|
Ja tam się niechęci do wody nie dziwię, w ogóle sama nie umiem pływać i za nic nie weszłabym do jeziora, które raczej do płytkich nie należy. To było nieprzemyślane i niebezpieczne zadanie.
Z tym sianem też ryzykowali, bo są osoby mocno na nie uczulone i mogło się to skończyć dla nich nieciekawie. Rozumiem, ze modelka musi być silna, wytrwała, ale według mnie niektóre zadania to przegięcie. Wątpię, by dziewczyny musiały często pozować pod wodą albo robiąc jakieś niebezpieczne rzeczy. W zeszłej edycji chyba było coś z dachem. No i co do wybiegu, to fajny pomysł z tym, żeby same go wykonały, ale dość ryzykowne dla zdrowia dziewczyn było chodzenie w takich butach po tak niepewnej powierzchni. Reasumując, mając na uwadze, że dziewczyny pracują ciałem, to powinno się zadbać o ich bezpieczeństwo, a nie narażać je na złamania. |
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1145 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Ale czemu dziewczyna, która jest modelką pcha się do programu zostań modelką
Może Anja Rubik powinna tam iść ![]()
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem bać się wody....ale siana??---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- a ktora to ty ? kiedy w ogole leci TM ?
|
|
#1147 |
|
Rozeznanie
|
Środa, 21.30 A ja jestem ten rudzielec w krótkich włosach, z arbuzem na głowie.
|
|
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zajrzałam na bloga to juz wiem jak wygladasz, bede czaić w tv
|
|
#1149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1150 |
|
Rozeznanie
|
Można powiedzieć podobnie o innych dziewczynach, które miały podobne stylizacje. Najłatwiej jest krytykować i wymyślać, samemu przejść po wybiegu już niekoniecznie
|
|
|
|
#1151 |
|
Raczkowanie
|
Jestem swiezo po obejrzeniu ANTM sezon 16 (z zeszlego roku) i od razu dla porównania - pierwsze zadanie dla dziewczyn - przejść się po wybiegu w wielkiej plastikowej bańce/kuli, wybieg był w dodatku umieszczony w wodzie, więc jeśli któraś straciła równowagę to wpadała do wody i trudno było złapać ponownie równowagę w tej wielkiej bańce. Pomysł dziwaczny, ale to było ciekawe, na wybiegach często modelki muszą występować w dziwnych stylizacjach. W całym sezonie wszystkie zadania, sesje i pokazy były naprawdę na poziomie i bardzo "high fashion", ani razu modelki nie musiałby występować w żenujących tandetnych gorsetach i nasutnikach, bo to z prawdziwą modą na światowym poziomie nie ma nic wspólnego. Może w Stanach te modelki po programie nie są znane na całym świecie, ale przynajmniej zyskują duże doświadczenie i dobre zdjęcia i nie muszą być poniżane w festyniarskich pokazach, żeby zaistnieć. Smutna prawda, jaki kraj i budżet, taki poziom.
|
#1152 | |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#1153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na Mazurach traktowałyśmy to jako zabawę, a dziwaczne stroje były śmieszne (trudno zachować powagę mając na głowie muchomory) i każda miała do nich dystans. W telewizji zaś wylansowali całą imprezę jak niewiadomo co... Trochę umknęło klimatu przez ten nałożony przez produkcję "splendor". Odnośnie wulgarnych nasutników: warto zwrócić uwagę na Paulinę, która na wybiegu poruszała się w gorsecie, wianku z kwiatami i w długim płaszczu. Też z gołym biustem, a wyglądała naprawdę super! |
|
|
|
|
#1154 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety ale polski top model aspiruje do żenady roku. Zwrocilam uwagę na Paulinę i powtorzę - to nie ma NIC wspolnego z modą "wysokopółkową", w amerykanskim top model nie pokazuje się w ogole biustów (uścislajac - sutkow), czy posladkow, jesli sie pojawiaja, sa "zakrywane" mgłą na ekranie. W Polsce ten program, poprzez wlasnie np Pauline, propaguje stereoptyp modelki jako obiektu seksualnego i niczego wiecej, nie obchodzi mnie jak fajne ona ma cycki, w modzie nie o to chodzi (moze w zdjeciach do katalogow bielizny, ale chyba nie tylko na tym ma skupiac sie program, czyz nie?), w Stanach przed finalem modelki m.in, braly udzial w pokazie ubran Vivienne Westwood, to juz swiadczy samo o sobie. Sesje zdjeciowe sa tez naprawde profesjonalnie przygotowane, nie ma mowy o jakims "pokaz cycki, pokaz wszystko" - cytat z zapowiedzi kolejnego odcinka, oczywiscie pan Wolinski, cos takiego po prostu nie moze miec miejsca tam, gdzie licza sie dobre zdjecia, ktore maja cos przekazac, no nie cos, a mode, sprzedac ubrania. Poza tym - kolejny odcinek - i znowu golizna, dupska, cycki, erotyzm, przekaz - modelka to w Polsce obiekt seksualny, rzecz. Smutne. Nie jestem jakas fanka ANTM, nie lubie Tyry i polityki jaka prowadzi w swoich porogramach, ale trzeba jej przyznac, ze poziom jest naprawde wysoki i moze aspirowac to dosc duzej namiastki prawdziwego swiata mody imo. A u nas - po programie torba na glowe, zeby ludzie nie wyzywali od puszczalskich i desperatek, bo tak tvn te biedne dziewczyny pokazuje niestety. Tyle ode mnie
Mój suwaczek w spodniach ma 20 cm! Edytowane przez JeanHarlow Czas edycji: 2011-09-27 o 20:05 |
|
|
|
|
#1155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak niżej- dla mnie ten program pokazuje modelkę tylko i wyłącznie jako obiekt seksualny, brak tutaj jakiegokolwiek profesjonalizmu, wszystko jest nastawione na robienie widowiska które z modą ma niewiele wspólnego. Macanki, "rozbierz się", "modelka musi się zgadzać na wszystko" i tak dalej- mnie to nie przekonuje, Jagaciak czy Bijoch jakoś rozbierać się nie musiały, by zajść tak daleko.
|
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się z każdym słowem. Ale tłumacze to sobie tym iż media rządzą się swoimi prawami, z TM zrobiło się show w którym roi się od cycków, erotyzmu i niesmacznych scen. Obawiam się kolejnych odcinków, nie chce być znów tak zniesmaczona jak po ostatnim. Ale podejrzewam że ciekawość mnie zeżre i będę namiętnie oglądać
|
|
|
|
|
#1157 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Paulina nie podobała mi się dlatego, że pokazała ładnie zasłonięty biust, ale dlatego, że cała stylizacja po prostu mi się podobała. Podomnie wyglądała Sandra, ubrana w biały gorset, z białymi piórami na kołnierzu, więc nie tylko faworyty wyglądały znośnie (notabene Michalina dostała muchomory z tej samej serii co ja arbuza). Trudno nie przyznać Wam racji co do poziomu niektórych zadań na castingach czy prezentowaniu uczestniczek jako mega roznegliżowanych, ociekających seksem etc. Ale nie generalizujmy, pokazano zaledwie kilka dziewczyn z castingu, akurat te, które dostały dziwne zadania. Ja miałam w miarę normalną rozmowę, jury było sympatyczne, Tyszka jak zwykle marudził, ale było ok. Nikt nie macał, nie wyśmiewał, nie pytał się co robią rodzice. Program ma normalne momenty, ale że stylizują się na szokujące życie modelin... |
|
|
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
Okej, czyli pozostaje pytanie - Czy program to to, co widzimy w tv czy też to, co się dzieje za kulisami?
![]() Bo tak jak mówi agaola89 - dla nas program jest taki, bo tak go ukazują. No i tyle. Nie rozumiem tłumaczenia, skąd zwykły słuchacz ma wiedzieć jak było w rzeczywistości?
|
|
|
|
#1159 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zapowiadał się naprawdę fajny sezon, wszystko wyglądało dużo lepiej z perspektywy uczestnika, a tu strach oglądać, co zrobią dalej :/ |
|
|
|
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I według mnie tak to się kręci - jest skandal = jest oglądalność = są burzliwe dyskusje = jest głośno = są zyski. A uczestniczki, jakby to powiedzieć, godzą się na to by przedstawiono je tak a nie inaczej Ten program nie pokaże nam jak jest naprawdę, pokaże nam coś więcej Bo to coś więcej kupią ludzie
Edytowane przez czesterka Czas edycji: 2011-09-28 o 13:42 |
|
|
|
|
#1161 |
|
Rozeznanie
|
agaola89 zdradz w ktorej grupce na sesji byłaś?
żeby Cie można było wypatrzeć
|
|
|
|
#1162 |
|
Zadomowienie
|
http://teleshow.pl/gid,13835436,img,...l?ticaid=6d1b2 , jeśli chcecie mieć niespodziankę w dzisiejszym odcinku, to nie wchodźcie
![]() Na 3 zdj. Oliwia wygląda cudnie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!
Edytowane przez agravvka Czas edycji: 2011-09-28 o 18:20 |
|
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na 3 zdjęciu po prawej (to chyba ta z tatuażem?) - świetna!
|
|
#1164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oliwia, mimo 'strusiej' urody, ma w sobie jakąś klasę i tajemnicę, dlatego nadaje się na modelkę.Na 4. zdjęciu ta po lewej na pierwszy rzut oka wygląda jak sobowtór Rubik, a ta po prawej jak Frąckowiak. Ciekawe zdjęcie. Zdjęcia 1 i 2 - nie za bardzo, na 1. efekt psują te dwie blondyny. Zdjęcie 3. ratują Oliwia i Wiktoria.
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. |
|
|
|
|
#1166 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
Agaola, mam wrażenie, że widzę cię w czołówce
Ale mogę się mylić. Rozwiązanie dzisiaj ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Ej, kurde, jak była ta akcja z prześcieradłami to ja się zaangażowałam i szukałam naszej Wizażanki i się stresowałam, że nie przejdzie ![]() Ale wysoka, z krótkimi rudymi włosami jest tylko jedna, nie? Więc już wiem, co dalej
|
|
#1169 |
|
Zadomowienie
|
Też mi się tak wydaje
|
|
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

Mam szkolenie fryzjerskie w niedzielę i w poniedziałek 

Może Anja Rubik powinna tam iść
Rozumiem bać się wody....ale siana??

Bo to coś więcej kupią ludzie