|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,13% |
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
12 | 18,75% |
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
8 | 12,50% |
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
8 | 12,50% |
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
4 | 6,25% |
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
4 | 6,25% |
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
22 | 34,38% |
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
0 | 0% |
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
1 | 1,56% |
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
3 | 4,69% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Carmela ja polecam butelki Mam baby mały na początku nie chciał z nich pić ale się przekonał.Można je kupić w sklepach Piotr i Paweł.
![]() Zanka Dużo Zdrówka dla Waszej chor ![]() ![]() a tak wogóle dawno nie zaglądałaś do Lejdisek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4442 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
http://allegro.pl/fisher-price-3w1-f...836770139.html Szymon zadowolony ![]()
![]() |
#4443 |
Wtajemniczenie
|
My już po odwiedzinach. Po raz kolejny mój Dzieć udowodnił, że w towarzystwie to on jest Aniołek
![]() ![]() Potem wybraliśmy się na popołudniowy spacer po jabłka do Biedronki. Szkoda, że wieczory już takie chłodne. 18ta i trzeba było uciekać do domu bo nawet mamusia zaczęła marznąć ![]()
#4444 |
Zadomowienie
|
Te leżaczki z FP są fajne (mamy taki niebieski ze słoniami-Hania lubi w nim siedzieć, ale wibracji się boi
![]() ![]() ![]() Dziewczyny które mają huśtawki elektryczne- używacie, czy one tylko u was stoją i ładnie wyglądają? ![]() Mam jeszcze niedzieciowe pytanie: Mój genialny tż chciał wyczyścić zlew ze stali nierdzewnej domestosem ![]() ![]() ![]() ![]() Zaneta, na jaki wózek się w ońcu zdecydowałaś? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4445 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4446 | |
Zadomowienie
|
dzieki dziewczyny xza zyczenia zdrowka, w koncu troche spadla mi temperatura
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4447 |
Zadomowienie
|
Patik, w sprawie kataru, moja zapchany nos po nocy i tez charczy i tak prawie od urodzenia. Ostatnio lekarka powiedziala, zeby nie odciagac tego codziennie, bo to moze podraznic sluzowke i spowodowac wieksza produkcję wydzieliny. Mówiła zeby psikąć wodą morską i położyć na brzuchu - niech samo ścieknie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4448 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję że się uda! zdjęcia cudne, ubranko Antosia prześliczne, w ogóle wyglądaliście super! No i ![]() Cytat:
nienormalna jakaś...? facet ją powinien zaskarżyć teraz..ciekawe czy numery spisał... Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4449 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() witam wieczorową porą. Wieści mam takie - Julka dostała po kąpieli o 18 Bebilon Pepti - zjadła ze smakiem aż jej się uszy trzęsły - nie mówiąc że głód się jej odezwał taki że szok - ubrać jej nie mogłam po kąpieli bo tak krzyczała "mamo! jeść!!" moja mama była dziś u naszej pediatry i pogadała z lekarką, że Julce nic się nie polepszają kupki, nadal robi biedna po każdym karmieniu i dużo śluzu w nich, zaczęło ją od wczoraj jeszcze bardziej na buzi i główce wysypywać takimi czerwonymi krostkami coś jak potówki, ale całe czerwone bez ropnego czubka, do tego wczoraj wieczorem mega ból brzuszka po jedzeniu i nie chciałam dłużej czekać już bo widziałam jak się męczy - a jej biedne jelitka - nawet nie chce myśleć w jakim są stanie.. Lekarka wypisała receptę na dwa pepti na próbę i jak pomoże - a myślę że tak bo Julka ma coraz więcej objawów świadczących o skazie - to po weekendzie mam przyjśc po receptę na mleko jak się będzie kończyć to wypisze kilka puszek jeszcze. No i nareszcie koniec męki z przygotowywaniem tego Bebika HA bo dziadostwo tak ciężko rozmieszać że szok, 15 minut trwało zanim się całkiem rozpuści w prawie gorącej wodzie bo takiej 40stopni to chyba godzinę by trwało ![]() to tyle u nas na razie ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-28 o 18:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4450 |
Zadomowienie
|
Jestem zdesperowana. Kropka dziś ma kiepski dzień, duzo płacze, chyba brzuch ja boli, baki puszcza, rzygnela 3 razy ale wodą. Spiewam, zabawiam, noszę na samolot, nosze w pionie. Noszenie troche pomaga, ale ile mozna, wazy 6 kg. Padam.
Polozylam ja na przewijaku, zeby sprawdzic pieluche i cisza. Po raz pierwszy dala sie polozyc bez placzu. To wzielam ja na tym przewijaku i polozylam na podlodze... moze chwilke bedzie spokoju, balam sie ja ruszyc. Mam nadzieje, ze choc noc bedzie spokojna. |
![]() ![]() |
![]() |
#4451 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4452 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4453 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak bedziesz u lekarki to moze popros tez cos do smarowania na te zmiany skorne. Z mojego doswiadczenia - samo ciezko schodzi. Ja mam masc z antybiotykiem na ciezsze zmiany i jakis krem do natluszczania tej szorstkiej skory. Ida spi na przewijaku.... ufff mam nadzieje, ze to nie bedzie 5-minutowa drzemka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4454 |
Zadomowienie
|
witajcie
ja znowu na chwile wpadam aktualnie musze dogladac ekipe ktora robi nam elewacje, a wczesniej inna robila taras a kolejna ukladala klinkier na schodach wejscowych i balkonach.. znowu sama musze ich nadzorowac (maz w pracy 400km od nas) przez 2tyg byla u nas moja siostra, wiec troche pomogla mi przy Dawidzie, ktory bardzo ja polubil i w mig zsypial w jej ramionach ![]() a dzisiaj bylam z Dawidem do szczepienia, ktore jednak sie nie odbylo kobita stwierdzila ze bilirubina na poziomie 6,99 to zbyt duzo i przepisala luminal, dodatowo Dawid ma na twarzy jakies zmiany, sadzilam ze to skaza, ale lekarka mowi ze to moze łojotokowe zapalenie skory - szorstka, czerwona skore ma tylko na buzi, uszku i troszke kropeczek na szyi, reszta cialka czysciutka w poniedzialek mamy kolejna konsultacje, zobaczymy no i ma kolejne zmartwienie, ze Dawid ma odroczone szczepienie ![]() kurcze ciagle cos dzieki za kciuki
![]() Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2011-09-28 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4455 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4456 |
Zadomowienie
|
Crazy u nas tez niespokojnie dzisiaj
![]() Malwinka nadal ma ta wysypke na brzuchu, taka szorstka skora, ale boje sie natluszczac, zeby nie pogarszac. |
![]() ![]() |
![]() |
#4457 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I miała suche placki na buzi, między oczkami, przy zewnętrznych kącikach oczu, policzki miała w takiej drobniutkiej kaszce, szorstkie w dotyku a na płatkach uszu i za uszkami miała takie zaczerwienione suche i łuszczące się ale to zaleczyłam bepanthenem smarując kilka razy dziennie i zeszło, ale profilaktycznie dalej smaruje po kąpieli uszka, i wokół nich, i na razie nie wyłazi, policzki dalej suche ale już mniej bo cały czas natłuszczam. Ale od wczoraj wychodziły jej dodatkowo te krostki na buzi i głowce i dziś już są bardzo widoczne a że ona mało ma włosków i w kolorze blond to wszystkie krostki są na widoku więc widziałam jak ją wysypało. Resztę ciałka czyściutką ma, pod kolankami i w zagięciach łokci też łuszczenia nie ma i to zmyliło lekarkę ale sama mówiła dziś mojej mamie że skoro poprawy nie ma po HA więc trzeba spróbowac Pepti bo nie może się tak męczyć. Aha i wszystkie objawy mam wrażenie nastepowały po sobie a nie naraz i to mnie również zmyliło - najpierw kolki, prężenie się podczas jedzenia, potem te niby "potówki" na buzi, dłoniach i główce, suche uszka potem, płacz po karmieniu, póżniej policzki w kaszce i suche okolice oczu i brwi no a na koniec śluz w zielonkawej koopce.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-28 o 19:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4459 |
Zakorzenienie
|
Marzenko u Nas huśtawka to hicior mały ją ubóstwia spędza w niej wiele godz dziennie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4460 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój Dzieć po spacerze dalej śpi, ciekawe kiedy będziemy się kąpać ![]()
![]() |
#4461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ponoc jest jakaś maść bez recepty dobra któraś pisała, chyba Żanetka: coś w nazwie "...baza" miało chba, jak to się nazywało... ![]() a co do mleka Bebiko HA to makabra - w nocy był ryk bo się głodna obudziła a nim ja mleko zrobiłam to już się jej cierpliwość skończyła i była histeria a jak butli dopadła to za palec trzymała żebym jej czasem nie zabrała ![]() ![]() ja myślałam że wszyskie mleka hypoalergiczne z białkiem po hydrolizie się tak debilnie mieszają, nawet pisałam do Marinki czy Pepti tak samo, ale na szczęście Pepti jest normalne - uff jaka ulga bo by mi nerwy wysiadły ![]() a właśnie ciekawe co u Marinki dziś po kolejnych praktykach z Igim ![]() Nam lekarka kazała najpierw spróbować z Bebikiem HA bo na zwykłym Bebiku byliśmy więc żeby łagodnie na HA przejśc ale żadnej poprawy nie było, choćby minimalnej no i teraz próbujemy Pepti - oby pomogło ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-28 o 19:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4462 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
moze jednak to skaza? ja juz nie wiem tylko kup zielonych nie ma ![]() tzn ma, jak kupa jest dluzej w pieluszce - czasami nie slysze, jak zrobi kupke gdy mnie nie ma przy nim na swiezo zawsze jest zolta, jak polezy zielona ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2011-09-28 o 19:33 Powód: dopisana nazwa kremu |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4463 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4464 | |||
Zadomowienie
|
Beatko, Crazy biedne te Wasze Dziewczyneczki. Mam nadzieję, że szybko się im polepszy!
![]() Cytat:
Moja też ma wysypkę - na buzi w większosci taka niewidoczna i szorstką, ale pojawiają sie czerowne krosty schodzące po kilku h, i klatkę oraz plecy do połowy ma w tych niewidocznych. Lekarka nie mówiła że to skaza, kiedy byłysmy w pon u lekarza z tymi kupami Cytat:
![]() Kolina, miło widzieć Twój koci avatar ![]() Nie martw się, następnym razem już się pewnie zaszczepicie! Cytat:
![]() Moja niunia już śpi ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na tą szorstka skórę dostalismy maść robioną a jak ustąpiło to drugą , też robioną do natłuszczania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
Zadomowienie
|
Crazy nie pokazywalam, dzisiaj krosteczki nie sa juz takie czerwone, ale nadal szorstkie w dotyku. We wtorek idziemy na szczepienie, jesli sie pogorszy to pojdziemy wczesniej.
Dziewczyny, gdy Wam sie konczyl polog to jaka mialyscie wydzieline? Ale pytania zadaje, ale na necie nie moge nic znalezc. Nie wiem czy taka zoltawa jest norma? |
![]() ![]() |
![]() |
#4467 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A z rumiankiem jest tak, ze niektore dzieci uczula, dlatego odradzaja. Jesli jednak u was jest OK, to stosuj dalej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4468 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba o tym kremie pisała ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4470 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chce kupić nową gondolkę i nowy wózek. Mam nadzieję, że sprzedam ten ![]() U mnie jedno koło lata sobie jak chce ![]() A nie wyciągasz przypadkiem tej wody którą wstrzyknełaś ?! Cytat:
I mam ten sam co Madziulka ![]() A znalazłam taki fajny na allegro, ale najpierw muszę sprzedać Tako, bo kasiory brakuje, wiesz kombinuje jak mogę ![]() Cytat:
![]() A podawałaś jej wodę ? Cytat:
I buzia jest ładna i nie jest sucha ![]() Juleczka ma się już lepiej ? ![]() boroczka mała ![]() Nie kochana mówiłam o CUTIBAZA, w aptece bez recepty. Krem jest tłusty i nie wysusza tak skóry. Moja Emilie miała takie krostki - jakieś uczulenie, miała też placki suche za uszami - zeszły. Brak zielonych koop. Cutibazą smarowałam 2 x dziennie(rano i wieczorem), ale gdy widziałam że ma suchą twarz to w dniu posmarowałam jej bephantenem i świeciła się jak psu jaj**ca ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:33.