Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-28, 16:18   #4441
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Carmela ja polecam butelki Mam baby mały na początku nie chciał z nich pić ale się przekonał.Można je kupić w sklepach Piotr i Paweł.

Zanka Dużo Zdrówka dla Waszej chorej Trójeczki
a tak wogóle dawno nie zaglądałaś do Lejdisek
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 16:40   #4442
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Mam mały dylemacik-czy któras z Was ma leżaczek z fisher price ten z wibracjami? Jak sie sprawuje i jak reaguje na niego dzidzia?Aha i ile kosztował?
Ja mam taki:

http://allegro.pl/fisher-price-3w1-f...836770139.html

Szymon zadowolony Płaciłam 195 zł + przesyłka kurierem gratis.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 17:31   #4443
jacieeeee
Wtajemniczenie

My już po odwiedzinach. Po raz kolejny mój Dzieć udowodnił, że w towarzystwie to on jest Aniołek Spał, bawił się sam w leżaczku i nawet koopę po pachy walnął (muszę bodziaka lecieć zaprać bo zapomniałam ). Jednym słowem dał mamie się wygadać.
Potem wybraliśmy się na popołudniowy spacer po jabłka do Biedronki. Szkoda, że wieczory już takie chłodne. 18ta i trzeba było uciekać do domu bo nawet mamusia zaczęła marznąć

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 17:56   #4444
marzena_S
Zadomowienie

Te leżaczki z FP są fajne (mamy taki niebieski ze słoniami-Hania lubi w nim siedzieć, ale wibracji się boi ), tylko tak jak piszecie mogły by się jeszcze same bujać dlatego mnie zaczęła kusić huśtawka - tylko czemu one takie drogie?
Dziewczyny które mają huśtawki elektryczne- używacie, czy one tylko u was stoją i ładnie wyglądają?

Mam jeszcze niedzieciowe pytanie:
Mój genialny tż chciał wyczyścić zlew ze stali nierdzewnej domestosem (to nic, że wcześniej 2x czyścił nim brodzik od prysznica przez co musiał od nowa kłaść silikon bo go wyżarło- on nadal zapomina że domestos służy TYLKO do czyszczenia kibla ) przez co pojawiły się takie odbarwienia na nim. Myślicie, że można to czymś zlikwidować, czy zlew jest już nie do odratowania?

Zaneta
, na jaki wózek się w ońcu zdecydowałaś?
Stary 2011-09-28, 17:59   #4445
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Dziewczyny które mają huśtawki elektryczne- używacie, czy one tylko u was stoją i ładnie wyglądają?
Ja nie mam huśtawki, ale właśnie dlatego, że u mojego brata stała i ładnie wyglądała Bratanica jakoś nie bardzo lubiła w niej siedzieć, szybko ją to nudziło. Dlatego zdecydowaliśmy się tylko na leżaczek - bujaczek

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-09-28, 18:08   #4446
Kajool
Zadomowienie

dzieki dziewczyny xza zyczenia zdrowka, w koncu troche spadla mi temperatura
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Nie ma zbitych kóz tylko ciągnące się gluty. Sama woda nie cienie z nosa, charczy cały czas ale jak próbuję odessać bez wody morskiej to ciężko idzie, dopiero jak rozmiękczy woda i oklepię plecki to wyciągam tego multum.
Bez wody ani rusz.
Sara się nie zmieści w tako w zimie.
W dodatku przednia opona chyba będzie do wymiany, bo najechałam na coś i się zadarła ta warstwa gumy pierwsza- wiesz o czym mówię? i teraz krótka droga do przebicia

wstawię do klubu.
Nie podałam nr konta bo to groszowe sprawy, coś ponad 4 zł. Daj spokój, to nie majątek.Dla mnie przyjemność że Tobie się przyda a mi kątów nie zagraca. Więcej wydasz za polecenie przelewu niż to warte.
W zamian możesz podesłać troszkę tej musteli

Kajool też się zastanawiałam, że to alergiczne może być.
Gdyby normalny infekcyjny katar to by przeszedł po tygodniu, a on jest i jest.
Sara ma już 9 tygodni, może w aptece kropelki do noska jakieś są?

Wracaj nam do zdrowia z Szymkiem.
Wrzesień to pora chorowania niestety. Mnie też brało, ale zwalczyłam w zarodku, codziennie teraz łykam cerutin na wzmocnienie.
2 godziny...wow miałaś zabawę..I Szymon wytrzymał tyle czasu, cierpliwy był?

Czekam na koleżankę.
Sara nie śpi znowu w dzień nic a nic.

Chyba muszę zmienić też zmoczek do ciumkania. Wcześniej nie raczyłam tym nawet pomyśleć, że się zużył.
w aptece jest nasivin soft.a szymek tomega cierpliwe dziecko i jeszcze sie usmiechal
Stary 2011-09-28, 18:13   #4447
CrazyMachine
Zadomowienie

Patik, w sprawie kataru, moja zapchany nos po nocy i tez charczy i tak prawie od urodzenia. Ostatnio lekarka powiedziala, zeby nie odciagac tego codziennie, bo to moze podraznic sluzowke i spowodowac wieksza produkcję wydzieliny. Mówiła zeby psikąć wodą morską i położyć na brzuchu - niech samo ścieknie.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-28, 18:16   #4448
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
A ja sie witam z miesiecznym Antosiem! To juz niemowlak pelna geba, ktory sie do nas usmiecha i pomalu zaczyna gurzyc. Boski jest!

Aniu pewnie nastepny raz niepredko sie trafi, bo teraz maz jechal ubezpieczyc samochod, wiec sie zabralam z nim, mimo, ze wiedzialam o tym od kilku dni, to nic nie pisalam, bo nie bylismy pewni, czy dziewczyny pojda do przedszkola. Ale na szczescie poszly i moglam jechac z mezem. Antek wydoil butle na srodku Rynku pod pomnikiem i strzelil kupsko.

mam nadzieję że się uda!
zdjęcia cudne, ubranko Antosia prześliczne, w ogóle wyglądaliście super!
No i za miesiąc!

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
u mnie w Biedro jest jeszcze pół palety tego mleka - widocznie im nie zeszło i dlatego nadal stoi i czeka na klientów - nawet miałam kupić z ciekawości bo w cenie normalnego mleka było ale w końcu nie kupiłam
u mnie też sporo widziałam jeszcze

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Nie uwierzycie co widziałam. Akcja jak z filmu normalnie.
nienormalna jakaś...? facet ją powinien zaskarżyć teraz..ciekawe czy numery spisał...

Cytat:
stoją, dzieć w niej właśnie śpi

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 18:41   #4449
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
u nas w domu szpital
katar zaatakował nas wszystkich oprócz męża, ale to kwestia czasu
wracajcie szybko do zdrówka
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
My już po odwiedzinach. Po raz kolejny mój Dzieć udowodnił, że w towarzystwie to on jest Aniołek Spał, bawił się sam w leżaczku i nawet koopę po pachy walnął (muszę bodziaka lecieć zaprać bo zapomniałam ). Jednym słowem dał mamie się wygadać.
Potem wybraliśmy się na popołudniowy spacer po jabłka do Biedronki. Szkoda, że wieczory już takie chłodne. 18ta i trzeba było uciekać do domu bo nawet mamusia zaczęła marznąć
jednym słowem towarzyski gość

witam wieczorową porą.

Wieści mam takie - Julka dostała po kąpieli o 18 Bebilon Pepti - zjadła ze smakiem aż jej się uszy trzęsły - nie mówiąc że głód się jej odezwał taki że szok - ubrać jej nie mogłam po kąpieli bo tak krzyczała "mamo! jeść!!"
moja mama była dziś u naszej pediatry i pogadała z lekarką, że Julce nic się nie polepszają kupki, nadal robi biedna po każdym karmieniu i dużo śluzu w nich, zaczęło ją od wczoraj jeszcze bardziej na buzi i główce wysypywać takimi czerwonymi krostkami coś jak potówki, ale całe czerwone bez ropnego czubka, do tego wczoraj wieczorem mega ból brzuszka po jedzeniu i nie chciałam dłużej czekać już bo widziałam jak się męczy - a jej biedne jelitka - nawet nie chce myśleć w jakim są stanie..

Lekarka wypisała receptę na dwa pepti na próbę i jak pomoże - a myślę że tak bo Julka ma coraz więcej objawów świadczących o skazie - to po weekendzie mam przyjśc po receptę na mleko jak się będzie kończyć to wypisze kilka puszek jeszcze.

No i nareszcie koniec męki z przygotowywaniem tego Bebika HA bo dziadostwo tak ciężko rozmieszać że szok, 15 minut trwało zanim się całkiem rozpuści w prawie gorącej wodzie bo takiej 40stopni to chyba godzinę by trwało a Pepti miesza się idealnie, uff

to tyle u nas na razie

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-09-28 o 18:47
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 18:46   #4450
CrazyMachine
Zadomowienie

Jestem zdesperowana. Kropka dziś ma kiepski dzień, duzo płacze, chyba brzuch ja boli, baki puszcza, rzygnela 3 razy ale wodą. Spiewam, zabawiam, noszę na samolot, nosze w pionie. Noszenie troche pomaga, ale ile mozna, wazy 6 kg. Padam.
Polozylam ja na przewijaku, zeby sprawdzic pieluche i cisza. Po raz pierwszy dala sie polozyc bez placzu. To wzielam ja na tym przewijaku i polozylam na podlodze... moze chwilke bedzie spokoju, balam sie ja ruszyc. Mam nadzieje, ze choc noc bedzie spokojna.
Stary 2011-09-28, 18:50   #4451
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny xza zyczenia zdrowka, w koncu troche spadla mi temperaturaw aptece jest nasivin soft.a szymek tomega cierpliwe dziecko i jeszcze sie usmiechal
i dla Was zdróweczka życze : cmok:

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Jestem zdesperowana. Kropka dziś ma kiepski dzień, duzo płacze, chyba brzuch ja boli, baki puszcza, rzygnela 3 razy ale wodą. Spiewam, zabawiam, noszę na samolot, nosze w pionie. Noszenie troche pomaga, ale ile mozna, wazy 6 kg. Padam.
Polozylam ja na przewijaku, zeby sprawdzic pieluche i cisza. Po raz pierwszy dala sie polozyc bez placzu. To wzielam ja na tym przewijaku i polozylam na podlodze... moze chwilke bedzie spokoju, balam sie ja ruszyc. Mam nadzieje, ze choc noc bedzie spokojna.
biedna Ida.... żeby nocka była spokojna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-28, 18:51   #4452
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
wracajcie szybko do zdrówka

jednym słowem towarzyski gość

witam wieczorową porą.

Wieści mam takie - Julka dostała po kąpieli o 18 Bebilon Pepti - zjadła ze smakiem aż jej się uszy trzęsły - nie mówiąc że głód się jej odezwał taki że szok - ubrać jej nie mogłam po kąpieli bo tak krzyczała "mamo! jeść!!"
moja mama była dziś u naszej pediatry i pogadała z lekarką, że Julce nic się nie polepszają kupki, nadal robi biedna po każdym karmieniu i dużo śluzu w nich, zaczęło ją od wczoraj jeszcze bardziej na buzi i główce wysypywać takimi czerwonymi krostkami coś jak potówki, ale całe czerwone bez ropnego czubka, do tego wczoraj wieczorem mega ból brzuszka po jedzeniu i nie chciałam dłużej czekać już bo widziałam jak się męczy - a jej biedne jelitka - nawet nie chce myśleć w jakim są stanie..

Lekarka wypisała receptę na dwa pepti na próbę i jak pomoże - a myślę że tak bo Julka ma coraz więcej objawów świadczących o skazie - to po weekendzie mam przyjśc po receptę na mleko jak się będzie kończyć to wypisze kilka puszek jeszcze.

No i nareszcie koniec męki z przygotowywaniem tego Bebika HA bo dziadostwo tak ciężko rozmieszać że szok, 15 minut trwało zanim się całkiem rozpuści w prawie gorącej wodzie bo takiej 40stopni to chyba godzinę by trwało a Pepti miesza się idealnie, uff

to tyle u nas na razie
Kurcze, to może moja Bestia też ma skazę Co prawda kupki robi raz dziennie, czasem jedną na dwa dni, ale ciągle zielone, no i wczoraj mu te placki czerwone na głowie i plecach wyszły, a dziś w tym miejscu są czerwone krostki, bez białych łebków. Na buźce też ma Ale uszy ok, a przy skazie to coś z uszami jeszcze było

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-09-28, 18:51   #4453
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Widzę, że przeszłaś drogę z mlekiem zupełnie jak my. Ja jeszcze po drodze probowalam bebilon ha, bo bebiko mnie wykonczylo z tym rozrabianiem.
Jak bedziesz u lekarki to moze popros tez cos do smarowania na te zmiany skorne. Z mojego doswiadczenia - samo ciezko schodzi. Ja mam masc z antybiotykiem na ciezsze zmiany i jakis krem do natluszczania tej szorstkiej skory.

Ida spi na przewijaku.... ufff mam nadzieje, ze to nie bedzie 5-minutowa drzemka.
Stary 2011-09-28, 18:54   #4454
Kolina
Zadomowienie

witajcie
ja znowu na chwile wpadam

aktualnie musze dogladac ekipe ktora robi nam elewacje, a wczesniej inna robila taras a kolejna ukladala klinkier na schodach wejscowych i balkonach..
znowu sama musze ich nadzorowac (maz w pracy 400km od nas)

przez 2tyg byla u nas moja siostra, wiec troche pomogla mi przy Dawidzie, ktory bardzo ja polubil i w mig zsypial w jej ramionach

a dzisiaj bylam z Dawidem do szczepienia, ktore jednak sie nie odbylo
kobita stwierdzila ze bilirubina na poziomie 6,99 to zbyt duzo i przepisala luminal, dodatowo Dawid ma na twarzy jakies zmiany, sadzilam ze to skaza, ale lekarka mowi ze to moze łojotokowe zapalenie skory - szorstka, czerwona skore ma tylko na buzi, uszku i troszke kropeczek na szyi, reszta cialka czysciutka
w poniedzialek mamy kolejna konsultacje, zobaczymy

no i ma kolejne zmartwienie, ze Dawid ma odroczone szczepienie a w piatek konczy 7 tydzien
kurcze ciagle cos

dzieki za kciuki

Edytowane przez Kolina
Czas edycji: 2011-09-28 o 19:00
Kolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 18:54   #4455
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:

biedna Ida.... żeby nocka była spokojna
Dziekujemy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-28, 19:01   #4456
DaKaro
Zadomowienie

Crazy u nas tez niespokojnie dzisiaj .

Malwinka nadal ma ta wysypke na brzuchu, taka szorstka skora, ale boje sie natluszczac, zeby nie pogarszac.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 19:04   #4457
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość

Malwinka nadal ma ta wysypke na brzuchu, taka szorstka skora, ale boje sie natluszczac, zeby nie pogarszac.
Ojej, szkoda ze u was tez kiepski dzien.
Pokazywalas ten brzuszek komus?
Stary 2011-09-28, 19:05   #4458
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Kurcze, to może moja Bestia też ma skazę Co prawda kupki robi raz dziennie, czasem jedną na dwa dni, ale ciągle zielone, no i wczoraj mu te placki czerwone na głowie i plecach wyszły, a dziś w tym miejscu są czerwone krostki, bez białych łebków. Na buźce też ma Ale uszy ok, a przy skazie to coś z uszami jeszcze było
ale u nas były zielone ale masa śluzu w nim i zaczeła robić bardzo często a wcześniej robiła raz -dwa razy dziennie. Po tym mleku Bebiko HA przestały byc zielone ale wciąż strasznie dużo ciągliwego śluzu w nich no i doszła wysypka na buzi i głowce do tego - więc alergia postępuje.

I miała suche placki na buzi, między oczkami, przy zewnętrznych kącikach oczu, policzki miała w takiej drobniutkiej kaszce, szorstkie w dotyku a na płatkach uszu i za uszkami miała takie zaczerwienione suche i łuszczące się ale to zaleczyłam bepanthenem smarując kilka razy dziennie i zeszło, ale profilaktycznie dalej smaruje po kąpieli uszka, i wokół nich, i na razie nie wyłazi, policzki dalej suche ale już mniej bo cały czas natłuszczam. Ale od wczoraj wychodziły jej dodatkowo te krostki na buzi i głowce i dziś już są bardzo widoczne a że ona mało ma włosków i w kolorze blond to wszystkie krostki są na widoku więc widziałam jak ją wysypało.

Resztę ciałka czyściutką ma, pod kolankami i w zagięciach łokci też łuszczenia nie ma i to zmyliło lekarkę ale sama mówiła dziś mojej mamie że skoro poprawy nie ma po HA więc trzeba spróbowac Pepti bo nie może się tak męczyć.

Aha i wszystkie objawy mam wrażenie nastepowały po sobie a nie naraz i to mnie również zmyliło - najpierw kolki, prężenie się podczas jedzenia, potem te niby "potówki" na buzi, dłoniach i główce, suche uszka potem, płacz po karmieniu, póżniej policzki w kaszce i suche okolice oczu i brwi no a na koniec śluz w zielonkawej koopce.

Czas edycji: 2011-09-28 o 19:26
Stary 2011-09-28, 19:05   #4459
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Marzenko u Nas huśtawka to hicior mały ją ubóstwia spędza w niej wiele godz dziennie nie wiem czy się nie uzależnił
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 19:09   #4460
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
ale u nas były zielone ale masa śluzu w nim i zaczeła robić bardzo często a wcześniej robiła raz -dwa razy dziennie.

I miała suche placki na buzi, między oczkami, przy zewnętrznych kącikach oczu, policzki miała w takie drobniutkiej kaszce, szorstkie w dotyku i na płatkach uszu i za uszkami miała takie zaczerwienione suche i łuszczące się ale to zaleczyłam bepanthenem smarując kilka razy dziennie i zeszło, ale profilaktycznie dalej smaruje po kąpieli uszka, i wokół nich, i na razie nie wyłazi, policzki dalej suche ale już mnie bo cały czas natłuszczam. Ale od wczoraj wychodziły jej dodatkowo te krostki na buzi i głowce i dziś już są bardzo widoczne a że ona mało ma włosków i w kolorze blond to wszystkie krostki są na widoku więc widziałam jak ją wysypało.
Hmmm.... no to pewnie wymyślam
Mój Dzieć po spacerze dalej śpi, ciekawe kiedy będziemy się kąpać

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-09-28, 19:13   #4461
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Widzę, że przeszłaś drogę z mlekiem zupełnie jak my. Ja jeszcze po drodze probowalam bebilon ha, bo bebiko mnie wykonczylo z tym rozrabianiem.
Jak bedziesz u lekarki to moze popros tez cos do smarowania na te zmiany skorne. Z mojego doswiadczenia - samo ciezko schodzi. Ja mam masc z antybiotykiem na ciezsze zmiany i jakis krem do natluszczania tej szorstkiej skory.

Ida spi na przewijaku.... ufff mam nadzieje, ze to nie bedzie 5-minutowa drzemka.
u niej na te suchości, które ma tylko na samej buzi i uszkach super pomaga bepanthen - schodzi po regularnym smarowaniu więc na razie jest ok,

a ponoc jest jakaś maść bez recepty dobra któraś pisała, chyba Żanetka: coś w nazwie "...baza" miało chba, jak to się nazywało...

a co do mleka Bebiko HA to makabra - w nocy był ryk bo się głodna obudziła a nim ja mleko zrobiłam to już się jej cierpliwość skończyła i była histeria a jak butli dopadła to za palec trzymała żebym jej czasem nie zabrała
ja myślałam że wszyskie mleka hypoalergiczne z białkiem po hydrolizie się tak debilnie mieszają, nawet pisałam do Marinki czy Pepti tak samo, ale na szczęście Pepti jest normalne - uff jaka ulga bo by mi nerwy wysiadły

a właśnie ciekawe co u Marinki dziś po kolejnych praktykach z Igim

Nam lekarka kazała najpierw spróbować z Bebikiem HA bo na zwykłym Bebiku byliśmy więc żeby łagodnie na HA przejśc ale żadnej poprawy nie było, choćby minimalnej no i teraz próbujemy Pepti - oby pomogło

Czas edycji: 2011-09-28 o 19:32
Stary 2011-09-28, 19:20   #4462
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
ale u nas były zielone ale masa śluzu w nim i zaczeła robić bardzo często a wcześniej robiła raz -dwa razy dziennie.

I miała suche placki na buzi, między oczkami, przy zewnętrznych kącikach oczu, policzki miała w takie drobniutkiej kaszce, szorstkie w dotyku i na płatkach uszu i za uszkami miała takie zaczerwienione suche i łuszczące się ale to zaleczyłam bepanthenem smarując kilka razy dziennie i zeszło, ale profilaktycznie dalej smaruje po kąpieli uszka, i wokół nich, i na razie nie wyłazi, policzki dalej suche ale już mnie bo cały czas natłuszczam. Ale od wczoraj wychodziły jej dodatkowo te krostki na buzi i głowce i dziś już są bardzo widoczne a że ona mało ma włosków i w kolorze blond to wszystkie krostki są na widoku więc widziałam jak ją wysypało.
kurcze, opis zmian na buzi Julii pasuje do tych ktore ma Dawid
moze jednak to skaza? ja juz nie wiem
tylko kup zielonych nie ma
tzn ma, jak kupa jest dluzej w pieluszce - czasami nie slysze, jak zrobi kupke gdy mnie nie ma przy nim
na swiezo zawsze jest zolta, jak polezy zielona

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
u niej na te suchości, które ma tylko na samej buzi i uszkach super pomaga bepanthen - schodzi po regularnym smarowaniu więc na razie jest ok,

a ponoc jest jakaś maść bez recepty dobra któraś pisała, chyba Żanetka: coś w nazwie "...baza" miało chba, jak to się nazywało...
moze pisala o kremie lipobase? albo diprobase?

Edytowane przez Kolina
Czas edycji: 2011-09-28 o 19:33 Powód: dopisana nazwa kremu
Kolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 19:25   #4463
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
a co do mleka Bebiko HA to makabra - w nocy był ryk bo się głodna obudziła a nim ja mleko zrobiłam to już się jej cierpliwość skończyła i była histeria a jak butli dopadła to za palec trzymała żebym jej czasem nie zabrała
jakbym czytala o nas
Stary 2011-09-28, 19:26   #4464
wodaqua
Zadomowienie

Beatko, Crazy biedne te Wasze Dziewczyneczki. Mam nadzieję, że szybko się im polepszy!
Cytat:
Może warto te plamy pokazać lekarzowi...

Moja też ma wysypkę - na buzi w większosci taka niewidoczna i szorstką, ale pojawiają sie czerowne krosty schodzące po kilku h, i klatkę oraz plecy do połowy ma w tych niewidocznych. Lekarka nie mówiła że to skaza, kiedy byłysmy w pon u lekarza z tymi kupami
Cytat:

Jaką masz maść? Ja na ewentualne pogorszenie się wysypki dostałam Elosone - jest ze sterydamii i na ulotce napisane ze od 3 r.z., więc boje się jednak podac, poza tym stan się nie pogarsza, przemywanie rumiankiem i smarowanie mąka ziemniaczaną pomagało, ale ostatnio gdzieś wyczytałam, ze rumiankiem nie można przemywać...

Kolina, miło widzieć Twój koci avatar
Nie martw się, następnym razem już się pewnie zaszczepicie!
Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Marzenko u Nas huśtawka to hicior mały ją ubóstwia spędza w niej wiele godz dziennie nie wiem czy się nie uzależnił
Dobre!

Moja niunia już śpi Tata na siatkówce, mama ma wieczór dla siebie
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 19:27   #4465
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
moj ma skazę ale nic za uszkami nie miał, tylko szorstka skóra na końcu juz w zasadzie na całym ciałku.

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość

na tą szorstka skórę dostalismy maść robioną a jak ustąpiło to drugą , też robioną do natłuszczania.
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 19:27   #4466
DaKaro
Zadomowienie

Crazy nie pokazywalam, dzisiaj krosteczki nie sa juz takie czerwone, ale nadal szorstkie w dotyku. We wtorek idziemy na szczepienie, jesli sie pogorszy to pojdziemy wczesniej.

Dziewczyny, gdy Wam sie konczyl polog to jaka mialyscie wydzieline? Ale pytania zadaje, ale na necie nie moge nic znalezc. Nie wiem czy taka zoltawa jest norma?

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 19:34   #4467
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
na tą szorstka skórę dostalismy maść robioną a jak ustąpiło to drugą , też robioną do natłuszczania.
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Jaką masz maść? Ja na ewentualne pogorszenie się wysypki dostałam Elosone - jest ze sterydamii i na ulotce napisane ze od 3 r.z., więc boje się jednak podac, poza tym stan się nie pogarsza, przemywanie rumiankiem i smarowanie mąka ziemniaczaną pomagało, ale ostatnio gdzieś wyczytałam, ze rumiankiem nie można przemywać...
Maści: Pimafucort i robioną na zamowienie do natłuszczania.
A z rumiankiem jest tak, ze niektore dzieci uczula, dlatego odradzaja. Jesli jednak u was jest OK, to stosuj dalej.
Stary 2011-09-28, 19:34   #4468
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Kolina, miło widzieć Twój koci avatar
Nie martw się, następnym razem już się pewnie zaszczepicie!
dziekuje
Stary 2011-09-28, 19:37   #4469
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
kurcze, opis zmian na buzi Julii pasuje do tych ktore ma Dawid
moze jednak to skaza? ja juz nie wiem
tylko kup zielonych nie ma
tzn ma, jak kupa jest dluzej w pieluszce - czasami nie slysze, jak zrobi kupke gdy mnie nie ma przy nim
na swiezo zawsze jest zolta, jak polezy zielona

moze pisala o kremie lipobase? albo diprobase?
zielenieje po jakimś czasie bo się utlenia jak na piersi jesteście to spróbuj odstawić nabiał i przetwory mleczne i zobaczysz jaka reakcja.

chyba o tym kremie pisała dzięki

Stary 2011-09-28, 19:39   #4470
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Nie ma zbitych kóz tylko ciągnące się gluty. Sama woda nie cienie z nosa, charczy cały czas ale jak próbuję odessać bez wody morskiej to ciężko idzie, dopiero jak rozmiękczy woda i oklepię plecki to wyciągam tego multum.
Bez wody ani rusz.
Sara się nie zmieści w tako w zimie.
W dodatku przednia opona chyba będzie do wymiany, bo najechałam na coś i się zadarła ta warstwa gumy pierwsza- wiesz o czym mówię? i teraz krótka droga do przebicia

Moja też się nie zmieści,
i chce kupić nową gondolkę i nowy wózek.
Mam nadzieję, że sprzedam ten
U mnie jedno koło lata sobie jak chce

A nie wyciągasz przypadkiem tej wody którą wstrzyknełaś ?!

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Hej.
Tak rzadko włączam kompa, że niewiem co u Was? Postaram się nadrobic. U Nas ok- karmię raz piersią, raz butlą-jutro idę Ja zważyc i zobaczymy ile przybrała przez tydzień.
Mam mały dylemacik-czy któras z Was ma leżaczek z fisher price ten z wibracjami? Jak sie sprawuje i jak reaguje na niego dzidzia?Aha i ile kosztował?
U mnie się sprawdza REWELACYJNIE.
I mam ten sam co Madziulka

Cytat:

Zaneta
, na jaki wózek się w ońcu zdecydowałaś?
A znalazłam taki fajny na allegro,
ale najpierw muszę sprzedać Tako,
bo kasiory brakuje,
wiesz kombinuje jak mogę

Cytat:
Oj
A podawałaś jej wodę ?

Cytat:
Cutibaza - u mnie się sprawdza 2x dziennie.
I buzia jest ładna i nie jest sucha

Juleczka ma się już lepiej ?
boroczka mała

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość

pisala o kremie lipobase
Nie kochana mówiłam o CUTIBAZA,
w aptece bez recepty.
Krem jest tłusty i nie wysusza tak skóry.
Moja Emilie miała takie krostki - jakieś uczulenie,
miała też placki suche za uszami - zeszły.
Brak zielonych koop.
Cutibazą smarowałam 2 x dziennie(rano i wieczorem),
ale gdy widziałam że ma suchą twarz to w dniu posmarowałam jej bephantenem i świeciła się jak psu jaj**ca

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości