Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-28, 19:15   #181
anciaahk
kosmitka

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
dz- całkiem okej. A Twoje???
Śniłaś mi się przedwczo.- tańczyłyśmy
myślałam o Tobie, to chyba aż się przyśniłam.
U nas ok, dziękuje.
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Ancia Ty już mi się śniłaś dziś w nocy, bo myślałam czemu cię tak długo na forum nie ma :P
Wy macie jakieś koszmary.
Małgosia, czytałam, że Staś grzeczniejszy i w leżaczku leży? Nasz leżaczek olewa, pasuje mu przez 5 minut maksymalnie .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 19:18   #182
archinta
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
myślałam o Tobie, to chyba aż się przyśniłam.
U nas ok, dziękuje.
Ale żeby od razu tańce??? Ładnie to tak ciężarówkę męczyć
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 19:20   #183
stokrotka_
Zadomowienie

Ja juz z tesciami...naprzywozili wszystkiego... Polowa niepotrzebne...ale po co zapytac czy i co potrzeba ..no ale czesc udana.no i w koncu mam zapas polslich lekow dla malej.
N
No i wielki zachwyt mala....szkoda,ze tez wtedy jak spi..ehh..
bynajmniej przez ich rozbudzanie malej..wieksza czesc dnia spedzilam w drugim pokoju karmiac hehe

Byle do srody....

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 19:21   #184
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Ale żeby od razu tańce??? Ładnie to tak ciężarówkę męczyć
To na skurcze, no co Ty.

Stary 2011-09-28, 19:23   #185
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
To na skurcze, no co Ty.
no patrz- a ja taka nie domyślna
Stary 2011-09-28, 19:25   #186
anciaahk
kosmitka

Cytat:
no patrz- a ja taka nie domyślna
Franek nie może się kolegi Piotrusia doczekać, to i musiałam coś wymyślić .

Stary 2011-09-28, 19:29   #187
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Franek nie może się kolegi Piotrusia doczekać, to i musiałam coś wymyślić .
Kurczę- tylko widzisz- ten Piotrek se siedzi dalej w najlepsze to dziś chyba musimy powtórzyć całą akcję
Ale to niesamowite, że Ty już masz Frania tak długo (jakby nie patrzeć 3 wątek leci )- w wielu aspektach jesteście dogadani, a my dalej czekamy.
Stary 2011-09-28, 19:37   #188
anciaahk
kosmitka

Archi i Ty się dogadasz , szybciej niż myślisz, pamiętaj, że dogadujesz się ze zwierzakami to i z synusiem prędziutko też .

Stary 2011-09-28, 19:37   #189
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość
Bardzo mi przykro. Pamiętam jak bardzo długo pracowałaś w ciąży mając nadzieję, że ktoś to doceni... jak widać zasługują na myszy!! za oszukiwanie i dokuczanie ciężarnej. Będzie dobrze... musi być

Jeśli chodzi o nadprodukcję wywołaną "dociąganiem" mleka laktatorem - dokładnie coś takiego przeczytałam w poradniku wydanym przez Medelę.

Z tym rozklejaniem się - cootuuuś... błagam głowa do góry!! My tu wszystkie stresujemy się, czekamy na dobre słowa, pocieszenie, że maleństwa nie są takie przerażające i każdy może dać sobie radę... martwi mnie to co piszesz. Musisz być silna dla Filipka - dość bycia żelkiem. Bądź twarda - jak te z Biedronki
Kochana, ale poza tym, że mały wisi na piersi to jest przekochany i za żadne skarby bym go nie oddała ani nie cofnęła czasu. To mój mały głodomorek.

A mój ojciec doprowadza mnie do furii ponieważ jak płakałam przyleciał, nagadał mi, że chyba nie dojrzałam, ze powinnam zrezygnować z internetu, że w ogole chyba powinnam zrezygnować ze wszystkiego. Wkurza mnie.
I co w tym złego że popłaczę? I tak przecież przystawię małego i będę się starałą być najlepszą mamą jaką będę umiała.
A przez takie zachowania to w ogóle nie chce mi się walczyć. I mówi że ja to mam dobrze bo mi wszyscy pomagają- faktycznie , wielkie mi dobrze, że tż przwienie małego, albo mama czasami polula. Fakt, że ona dała radę sama bez niego i jestem pelna podziwu, ale to nie wyznacznik

piszę na szybko bo mały już oczywiście chce na cyca

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Dalej nie
c

Super

Ehh Cotuś - nic na siłę, jak mały nie przybiera, to może rzeczywiście trzeba na mm się przerzucić...
Krzywdy mu nie zrobisz przecież, a sama tylko się męczysz
Właśnie wiem i dlatego stwierdziłam, że do poniedziałku zaciskam zęby i walczę, ale jak znowu walka okaże się bezowocna to dokarmiam i w mam innych i ich zdanie na ten temat. o!

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 19:56   #190
julia1906
Raczkowanie

Dziekuje wszystkim za odpowiedz, zaczynam miec stresa ze to juz tak niedługo. Dziś mówił że wszystko ładnie jest już przygotowane szyjka skrócona rozwarcie na palec. Termin mam na 12 a wizyte 11 chyba że coś się wcześniej zacznie ale ja wole poczkać bo remont jeszcze nie skończony
julia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 20:00   #191
kapka
Zadomowienie

hej..melduje sie na nowym watku..

..poczytałam Was troszke ale nie nadrobie w pisaniu bo karmie teraz Marcela lewa reka.

Ledwo widze na oczy, rozbiera mnie choróbsko, smarkate lata mi wróciły, jak nabiore troche sil to do Was wróce.

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 20:03   #192
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Właśnie wiem i dlatego stwierdziłam, że do poniedziałku zaciskam zęby i walczę, ale jak znowu walka okaże się bezowocna to dokarmiam i w mam innych i ich zdanie na ten temat. o!
No i prawidłowo

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 20:08   #193
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość

mamusie ma pytanko: dziś na policzkach Adasia powyskakiwały krostki, nawet sporo jest tego,ale to nie takie pojedyncze potówki i weszłam w neta a tam, że to może być skaza białkowa albo trądzik niemowlęcy albo AZS, powiedzcie mi czy wasze dzieciaczki też tak mają/miały? bo juz sama nie wiem, czy lecieć do lekarza czy poczekać parę dni i jak nie przejdzie do iść?
mojej też coś wyszło, ale wychodzi i znika... takie jakby potóweczki ??

natka brawa za zdany egzamin i wagę Szymka

thelilah ogromne gratucje!!! Bardzo się cieszę, że masz już synka przy sobie! Oby dał Ci mnóstwo powodów do radości

Cytat:
Dziewczyny ciotka mi nagadała, że powinnam po każdym karmieniu ściągać pokarm i zgłupiałam.

Mieści się wam już obrączka na palcu ? Mój chyba przytył w sto pyt bo dalej nie wciskam.
1. ja nie odciągam, mała opróżnia na bieżąco
2. mieści się

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 20:13   #194
19natka88
Zakorzenienie

Mały sprzedany babci więc mam chwilę dla siebie

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzymajcie kciuki za mojego męża, on ma szanse od poniedziałku na nową pracę - niby pensja początkowo taka sama ale bliżej i podobno wypłacalni, nie tak jak teraz. Ma jeszcze tylko jakieś zadanie informatyczne do wykonania i to ma zadecydować co dalej.

kciuki

ja wczoraj kupiłam w Auchan za 38 zł - nawet mi się podoba, mimo iż nie lubię miękkich staników, tylko muszę wymienić na większy. Ktoś przełożył w pudełkach. Na opakowaniu 80C, a w środku 75D A jak przykładałam, to zastanawiałam sie czemu taki na styk w obwodzie, ale nie spojrzałam na metkę. Byłam już zmęczona zakupami i było koło 20.00
Kupiłam w końcu na all - TAKI można w razie czego wymienić

Cytat:
Dziewczyny ciotka mi nagadała, że powinnam po każdym karmieniu ściągać pokarm i zgłupiałam.

pierwsze słyszę

Swoją drogą te sposoby położnej już mnie męczą i znowu mam ochotę usiąść i ryczeć.

Mieści się wam już obrączka na palcu ? Mój chyba przytył w sto pyt bo dalej nie wciskam.
Mi się mieści dopiero od kilku dni

Cytat:
Dziś pisałam z Caltea:

Pozdrawiają z Leosiem wszystkie ciocie. Od poniedziałku są w domu. Jutro idą na wizytę do neonatologa by skontrolować wagę bo Leo zatrzymał spadek wagi ale też nie zaczął przyrastać.
Jak pytałam jak siostry zareagowały na braciszka to odp. , że Leo ma 3 mamy

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cotka- czy Ty mi w końcu odp. jak pępek??? Z 5x pytam
My też pozdrawiamy i trzymamy kciuki za wagę

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 20:16   #195
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, tyle, że pierś dopasowuje się do dziecka w wytwarzaniu pokarmu. Laktator zaburza taką pracę pokazując piersi, że jest potrzeba na wytwarzanie większej ilości pokarmu. Co wg mnie prowadzi do błędnego koła. Tzn pierś produkuje więcej, dziecko tego nie zjada, ja ściągam i tak w kółko. Ale może się mylę- dlatego was pytam.
dokładnie też tak słyszałam i dlatego nie odciągam, zresztą mała jest głodomorkiem i wcina na bieżąco

Cytat:
Dziś pisałam z Caltea:

Pozdrawiają z Leosiem wszystkie ciocie. Od poniedziałku są w domu. Jutro idą na wizytę do neonatologa by skontrolować wagę bo Leo zatrzymał spadek wagi ale też nie zaczął przyrastać.
przekaż jej ogromne buziaki, uściski i pozdrowienia

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 20:20   #196
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
A mój ojciec doprowadza mnie do furii ponieważ jak płakałam przyleciał, nagadał mi, że chyba nie dojrzałam, ze powinnam zrezygnować z internetu, że w ogole chyba powinnam zrezygnować ze wszystkiego. Wkurza mnie.
I co w tym złego że popłaczę? I tak przecież przystawię małego i będę się starałą być najlepszą mamą jaką będę umiała.
A przez takie zachowania to w ogóle nie chce mi się walczyć. I mówi że ja to mam dobrze bo mi wszyscy pomagają- faktycznie , wielkie mi dobrze, że tż przwienie małego, albo mama czasami polula. Fakt, że ona dała radę sama bez niego i jestem pelna podziwu, ale to nie wyznacznik
współczuje takiej sytuacji. Ja mam podobnie jak narazie (a napewno jak urodzi się dziecko to będzie jeszcze gorzej). Cały czas wysłuchuje że nie dorosłam do dziecka, bo siedzę przed laptopem, oglądam tv, że Sobie nie poradzę i jak skomentuje że coś Mnie boli lub nie jestem w stanie czegoś zrobić to wielka awantura że przesadzam, że robię z Siebie kalekę i że nie Ja pierwsza jestem w ciąży.
Ja się boje tego co będzie w nocy jak dziecko się urodzi, bo Mój tata ma bardzo lekki sen i gdy usłyszy najmniejszy hałas to dostaje furii (gdy miałam ataki kaszlu w nocy to się non-stop wydzierał), więc wolę nie myśleć co będzie jak dziecko będzie płakać

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Mi pierścionek zaręczynowy się nie mieści, ale obrączka idealnie pasuje

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 20:23   #197
cotynato
Zakorzenienie

Jezuuu zwariuje no przysięgam. Już mi się takie wkurzenie włącza, że zaraz wyjdę i nie wiem kiedy wrócę. Mały wisi na cycku prawie godzinę. Ssie, nie śpi, wyraźnie przełyka i aktywnie korzysta z piersi a mimo to odstawiony ryczy. Ile można ? i po kij piszą w książkach że krótko a często, skoro ja dzisiaj przystawiam go praktycznie co 2 godziny jak nie częściej a on i tak wisi swoje Jak ja bym chciała żeby on się najadał po takim nawet godzinnym wiszeniu, ale nie, bo po co. Teraz dajemy mu herbatkę to rzucił się jakby tydzień nie jadł.

Wiem, nudna jestem, ale w sumie moje życie od kilku dni toczy się w okół karmienia.

Wymianka.
Stary 2011-09-28, 20:33   #198
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Jezuuu zwariuje no przysięgam. Już mi się takie wkurzenie włącza, że zaraz wyjdę i nie wiem kiedy wrócę. Mały wisi na cycku prawie godzinę. Ssie, nie śpi, wyraźnie przełyka i aktywnie korzysta z piersi a mimo to odstawiony ryczy. Ile można ? i po kij piszą w książkach że krótko a często, skoro ja dzisiaj przystawiam go praktycznie co 2 godziny jak nie częściej a on i tak wisi swoje Jak ja bym chciała żeby on się najadał po takim nawet godzinnym wiszeniu, ale nie, bo po co. Teraz dajemy mu herbatkę to rzucił się jakby tydzień nie jadł.

Wiem, nudna jestem, ale w sumie moje życie od kilku dni toczy się w okół karmienia.
nie jesteś nudna, masz poprostu problem z karmieniem (a najlepiej jest się wtedy wygadać). Daj Mu może zrobionego mleka (kurde zapomniałam jak to nazwać, przez ciążę głupieje), odetchniesz wtedy na chwile

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

zmykam, bo muszę dopakować torbę

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 20:42   #199
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
o ładny - może tez sobie zamówię
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 20:43   #200
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

mojej też coś wyszło, ale wychodzi i znika... takie jakby potóweczki ??

natka brawa za zdany egzamin i wagę Szymka

thelilah ogromne gratucje!!! Bardzo się cieszę, że masz już synka przy sobie! Oby dał Ci mnóstwo powodów do radości

1. ja nie odciągam, mała opróżnia na bieżąco
2. mieści się
Dziękuję Jak tam Amelka się sprawuje?

Cytat:

Cotka a może spróbuj jednak mu mm zapodać? Cycki Ci odpoczną, Ty psychicznie też, mały się naje i wszyscy będą zadowoleni
U nas też tak było, ale już się prawie prawie unormowało

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 20:59   #201
danika
Zakorzenienie

hej ja na chwilke tylko bo sie wkurzyłam po tej wizycie...

nic sie nie zmieniło od poprzedniego tygodnia...rozwarcie dalej tylko na palec a szyjka twarda. Na ktg sie zapisał jeden marny skurcz na 50%
Nie zapowiada się na poród w ciągu kilku następnych dni. Także jestem juz umówiona z doktorkiem do szpitala na poniedziałek a we wtorek młoda będzie wypędzana. Chyba, ze nie bedzie miejsca na oddziale bo podobno jest sajgon niezły z ilością porodów

Boje sie tego wywoływania

jeszcze mi pozostało umycie podłogi na kolanach po raz drugi

ide do wyrka, poczytam książkę i może usnę bo mi sie nie chce o tym wszystkim myśleć
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 21:04   #202
spray
KWC

Cotynato, a ja Ci zazdroszczę. Ja już w ogole nie mam mleka. Dzisiaj odciągnęlam laktatorem całe 10 ml Wyć mi się chce. Co za żałość.
Za każdym razem jak przygotowuję butelkę z mm to mi przykro.
Co ja bym dała żeby moje dziecko miało możliwość jedzenia z piersi
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 21:19   #203
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
wiadomość od thelilah

Synka urodziłam sn, 25.09 o godz. 8.44 .

Wczoraj już wrócili do domku. Pisała,że wymęczona ale już ok
i że zajrzy potem to opowie i też sama jest ciekawa innych Mam.
buziaki dla Wszystkich

Gratulujęklask i: Witamy malenstwo po drugiej stronie brzuszka
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

to ja się pochwalę furą naszego synka i jego legowiskami
super bryka i wyrko tisz
Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
laseczki kochane...

na szybko coś skrobnę póki mały da posiedzieć na kompie...
nie nadrabiam nawet... nie bijcie
od razu przepraszam, że nie pisałam...

stokrotka napisała do mnie rano, więc się zmobilizowałam i jestem...

moje dziecię jednak samo postanowiło wyjść i nie czekać na wywołanie

tak jak pisałam w piątek jeszcze rozkoszowałam się ostatnimi dniami z brzuchem <wywołanie miałam na 25.09 na godz.16> byliśmy nad morzem jeszcze na spacerku, na małych zakupach a wieczorem zaczęłam mieć skurcze...nie były mocne, śmiałam się, ze luzik... taa...

w sobotę rano pojechałam na emergency, zrobili ktg, zbadali, potem znowu ktg, a potem na oddział i czekanie, bo rozwarcie 1cm tylko... ten 1cm długo mnie trzymał niestety - dobre z 10-12h...
a potem poszło raz dwa... nawet nie wiem kiedy a już miałam 7... ostatnia faza poszła bardzo szybko...

nie obyło się bez znieczulenia... dzięki Bogu za niego podziwiam mamy, które rodzą bez
zobaczyłam małego to się rozbeczałam - a co
powiem Wam, że jestem zakochana w nim po uszy

dobra tyle, żeby nie było za dużo czytania...

w miarę możliwości postaram się wrócić do Was i być już w miarę na bieżąco...

aaa i gratuluję Mamom, które urodziły pod moją nieobecność

i trzymam kciuki za te co na wylocie już
super, ze do nas zajrzałas
Cytat:
Napisane przez julia1906 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny w nowym watku i mam pytanie czy jak zaczełyście rodzić to dzwoniłyście do swoich lekarzy czy od razu do szpitala, bo mój na dzisiejszej wizycie mówił że jak się zacznie coś rozkrecać to żeby dzwonić i on pokieruje co i jak. Jak to u was wyglądało??
ja tez mam kom do swojego i mam dzwonic o kazdej porze dnia i nocy
Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
hej..melduje sie na nowym watku..

..poczytałam Was troszke ale nie nadrobie w pisaniu bo karmie teraz Marcela lewa reka.

Ledwo widze na oczy, rozbiera mnie choróbsko, smarkate lata mi wróciły, jak nabiore troche sil to do Was wróce.

oj to zdrowka kochana
Stary 2011-09-28, 21:56   #204
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dobry wieczór
Bordana Witamy Leosia po tej stronie brzuszka.
Chciałam życzyć szybkiego dojscia do pionu ale doczytalam, że Ty silna kobita jesteś i napewno dasz sobie radę

thelilah również GRATULUJĘ i tak cichaczem nas tu wzięłaś Dobrze, że już jesteście w domu.

Oczywiście Kochane ja czekam na fotki

Dziekuję dziewczyny za pamięć, niestety nie mam dobrych wieści w postaci czerwonego posta...
Wczoraj przyjęli nas na oddział, zrobili ktg i podali oksytocynę.
w trakcie kroplówki miałam skurcze na całe 50 Po kroplówce ustały. Zaczęłam plamić. Dzisiaj rano usg, no i w trakcie dnia ktg, skurcze 10-max 18
Szop poszedł w cholerę Wiem, że to mało znaczy, ale jakoś się ucieszyłam, że chociaż tyle. Do tej pory cały czas się zastanawiałam, czy ja mam, czy nie tego szopa I powiem Wam, że jak wyjdzie i "uda" się Wam go zgarnąć na papier toaletowy, to będziecie poprostu wiedzieć, że to ON. Nasiałam trochę paniki bo zaraz położną zawołałam żeby to obadała Teraz odchodzi po troszku.

Poza tym wszystko okej Jutro druga kroplówka z oksy, więc proszę proszę trzymajcie kciuki.

Bijemy chyba ze Stefkiem rekord "kto dłużej..."

Cały dzień Was nadrabialam, a na koniec sie okazało, ze wy już na nowym wątku

Oczywiście nie wiem co komu mialam pisać więc wszystkie

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

P.S. Wczoraj z Leniwcem zaczęliśmy 42tc
Stary 2011-09-28, 21:59   #205
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Cotynato, a ja Ci zazdroszczę. Ja już w ogole nie mam mleka. Dzisiaj odciągnęlam laktatorem całe 10 ml Wyć mi się chce. Co za żałość.
Za każdym razem jak przygotowuję butelkę z mm to mi przykro.
Co ja bym dała żeby moje dziecko miało możliwość jedzenia z piersi
Jej, jak czytam takie rzeczy to mam ochotę się palnąć, ale zmęczenie daje popalić a takie wieczne wiszenie na cycku które ogranicza mnie - trochę dołuje.
A nie pobudzasz jakoś laktacji? Bawarki, ciepłe okłady, przystawianie itp?

Wymianka.
Stary 2011-09-28, 22:04   #206
bruma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
na początek - odpadł nam pępek znaczy kikut pępek został
dobre

Cytat:
Wy macie jakieś koszmary .
Małgosia, czytałam, że Staś grzeczniejszy i w leżaczku leży? Nasz leżaczek olewa, pasuje mu przez 5 minut maksymalnie .
Ja mam koszmary Ostatnio śniło mi się, że byłam świadkiem morderstwa przez co musiałam się ukrywać i przez to, że się ukrywałam wyczaiłam, że mój Tż ma romans

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Ja też kupiłam 3 biustonosze z firmy Alles i jak dla mnie są boskie Pięknie wyglądają i są bardzo wygodne

Cytat:

Wiem, nudna jestem, ale w sumie moje życie od kilku dni toczy się wokół karmienia.
cotuś nie jesteś nudna...trzymaj się może faktycznie nie ma co się męczyć karmiąc piersią i może lepiej podkarmiać mm
Będzie dobrze
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 22:09   #207
malamutka
Rozeznanie

Cytat:

Jestem złą matką , babki zważyły małego a on przybrał ok 40g
Babki swierdziły, że mały traktuje mnie jak smoczucha i mam go poustawiać i iść w poniedziałek na ważenie. Trochę się podłamałam. Bo cały czas mi wisi na tych cyckach a nic prawie nie przybrał
Cotuś nie martw się. wg moich notatek maluch powinien przytyć minimum 450g ale w ciągu miesiąca. Bo właśnie na początku spada z wagi a dopiero potem przybiera, więc nie ma sensu ważyć dziecka wcześniej.

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
a co sie dzieje?
ja z tych mało wylewnych - ale w skrócie bardzo poważny kryzys związkowy

Cytat:
ooo - desepradossssssss

Właśnie też zaparzyłam sobię herbę z liści malin- i przygryzam do tego pączusie serowe ależ mnie dziś na słodkie wzięło- wciągnęłam już Twixa i kilka cukierków czekoladowych Michaszki. I ja sie dziwie,że na koniec ciąży najwięcej tyję Ale te słodkie tak mnie ciągnie nooooooo. A normalnie po połowie takiego michaszka to bym już Nigdy nie przepadałam za słodyczami

A z upiciem - to ja też bym z chęcią...
No to jesteśmy umówione W końcu umówiłyśmy się, że razem urodzimy, to upić też możemy się razem

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość

szkoda ze nei wygrałam wczoraj w totka
Wtedy byś im powiedziała "a mi to lotto"

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Melduje sie w nowym watku, kurcze, nie myslalam ze bede wchodzila tak rzadko na wizaz jak sie urodzi Miki, postaram sie was nadrobic i przepraszam
Nie przepraszaj Tobie należy się specjalny wypoczynek za te wszystkie ciążowe bóle

A ja dziś też się poobżerałam, poplotkowałam i potem pojechałyśmy do SR Dziś była pielęgnacja, ale w sumie nic ciekawego nie zarejestrowałam Tylko tyle, że Cotkowy pępek obecnie wg mnie wyglądał dobrze
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 22:19   #208
madzialena-lublin
Rozeznanie

Wpadłam po całym dniu, zaraz spróbuję nadrobić, ale chciałam się pożalić...

Pamiętacie może, że na oststnim usg mój gin wykrył, ze mam jakieś zastoje w nerkach. Zrobiłam posiew i dzisiaj byłam u niego z wynikami. No i mam jakąś mega infekcję, dostałam niby Furagin, ale jutro mam się zgłosić na IP na ktg i prawdopodobnie zostawi mnie w szpitalu Tłumaczył mi, że to już ostatni miesiąc to różnie może być, a tam będzie mnie miał pod kontrolą, w razie czego antybiotyki zmienią no i ktg 3x dziennie robią, a przy infekcji dróg moczowych to u dziecka może być podwyższone tętno, a to wiadomo- niebezpieczne. Wiem, że tak będzie lepiej dla Malutkiej, ale jak pomyślę że mam leżeć na patologii to mi się niedobrze robi. Całą ciążę było dobrze, a teraz na koniec taki smród

No a poza tym nie wiadomo ile mnie tam będą trzymać (tydzień najbidniej) a ja mam przeczucie, że wyjdę już stamtąd rozpakowana, bo albo miesiąc będę leżeć , albo mnie wcześniej potną

No i te bóle pleców to najpewniej od nerek właśnie...
Stary 2011-09-28, 23:02   #209
thelilah
Zadomowienie

dziękuję za gratulacje, kochane jesteście

mały śpi i zajrzałam...
jezu kiedy ja do normalnego życia wrócę
chodzę jak zombie normalnie...

Cytat:

cotka ja Cię pocieszę, Tobie chociaż wisi na cycku...
u mnie nic... coś tam pociumkał z cycka w szpitalu ze dwa trzy razy i tyle. w domu przystawiam to płacze, ciągnąć nie chce i kończy się na mm
a chciałabym żeby pojadł trochę mojego mleka, czekam aż się zacznie nawał może wtedy załapie co i jak, bo teraz to ciężko...

pytałam o laktator położną, żeby może jakoś przyśpieszyć produkcję mleka, ale odradziła. powiedziała żeby najczęściej jak się da przystawiać dziecko - ono nakręci laktację...

spray mam to samo, jakoś tak przykro szykować gotowca, ale co poradzę... jakoś trzeba małego nakarmić no...

i wiecie co jeszcze...
znowu mam na maxa opuchnięte nogi... łudziłam się, że zejdzie z porodem, a tu zonk. ehh...

dobra idę pospać trochę...
trzymajcie się i dobranoc
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 23:23   #210
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj u gina, dostałam na jutro skierowanie do szpitala na kontrole
Mężowi zapowiedziałam że ma codziennie zaglądać na wizaż i dawać znać czy któraś urodziła =))) he he

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Dzisiaj mam jakiś dzień do dupy, bo co chwila wymiotuje =///
i czekamy na wieści
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
na początek - odpadł nam pępek znaczy kikut pępek został

Cytat:
Wróciliśmy z grilla- obżarłam się na masakrę- brzuch mam już chyba po kostki
a co dobrego sobie pojadłaś??
Cytat:
Dziś pisałam z Caltea:

to super, że już w domu są i córy się ładnie braciszkiem opiekują to czekamy na fotkę Leosia i żeby się Caltea do nas odezwała
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Ale fura.....zarabiasty ten wozek....mozna wiedziec ile dalas...??? Tez taki chce.....
dzięki w sklepie stacjonarnym 987 zł gondola+spacerówka+foteli k model z 2010r.
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

nic sie nie zmieniło od poprzedniego tygodnia...rozwarcie dalej tylko na palec a szyjka twarda. Na ktg sie zapisał jeden marny skurcz na 50%
Nie zapowiada się na poród w ciągu kilku następnych dni. Także jestem juz umówiona z doktorkiem do szpitala na poniedziałek a we wtorek młoda będzie wypędzana. Chyba, ze nie bedzie miejsca na oddziale bo podobno jest sajgon niezły z ilością porodów

Boje sie tego wywoływania

jeszcze mi pozostało umycie podłogi na kolanach po raz drugi

ide do wyrka, poczytam książkę i może usnę bo mi sie nie chce o tym wszystkim myśleć
no to kochana jeszcze chwila i będzie po wwszystkim
Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość

super bryka i wyrko tisz
dzięki
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość

Dziekuję dziewczyny za pamięć, niestety nie mam dobrych wieści w postaci czerwonego posta...
Wczoraj przyjęli nas na oddział, zrobili ktg i podali oksytocynę.
w trakcie kroplówki miałam skurcze na całe 50 Po kroplówce ustały. Zaczęłam plamić. Dzisiaj rano usg, no i w trakcie dnia ktg, skurcze 10-max 18
Szop poszedł w cholerę Wiem, że to mało znaczy, ale jakoś się ucieszyłam, że chociaż tyle. Do tej pory cały czas się zastanawiałam, czy ja mam, czy nie tego szopa I powiem Wam, że jak wyjdzie i "uda" się Wam go zgarnąć na papier toaletowy, to będziecie poprostu wiedzieć, że to ON. Nasiałam trochę paniki bo zaraz położną zawołałam żeby to obadała Teraz odchodzi po troszku.

Poza tym wszystko okej Jutro druga kroplówka z oksy, więc proszę proszę trzymajcie kciuki.

Bijemy chyba ze Stefkiem rekord "kto dłużej..."

P.S. Wczoraj z Leniwcem zaczęliśmy 42tc
Małgosiu współczuję że tak musisz sie namęczyć i tyle czekać na Stefka ale to pewnie już niedługo
trzymam żebyś się jak najszybciej rozpakowała
Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
ja z tych mało wylewnych - ale w skrócie bardzo poważny kryzys związkowy
i trzymam , żebyscie sobie wszystko wyjaśnili i szybko kryzys zażegnali
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Pamiętacie może, że na oststnim usg mój gin wykrył, ze mam jakieś zastoje w nerkach. Zrobiłam posiew i dzisiaj byłam u niego z wynikami. No i mam jakąś mega infekcję, dostałam niby Furagin, ale jutro mam się zgłosić na IP na ktg i prawdopodobnie zostawi mnie w szpitalu Tłumaczył mi, że to już ostatni miesiąc to różnie może być, a tam będzie mnie miał pod kontrolą, w razie czego antybiotyki zmienią no i ktg 3x dziennie robią, a przy infekcji dróg moczowych to u dziecka może być podwyższone tętno, a to wiadomo- niebezpieczne. Wiem, że tak będzie lepiej dla Malutkiej, ale jak pomyślę że mam leżeć na patologii to mi się niedobrze robi. Całą ciążę było dobrze, a teraz na koniec taki smród

No a poza tym nie wiadomo ile mnie tam będą trzymać (tydzień najbidniej) a ja mam przeczucie, że wyjdę już stamtąd rozpakowana, bo albo miesiąc będę leżeć , albo mnie wcześniej potną

No i te bóle pleców to najpewniej od nerek właśnie...
kurcze no to nieciekawie ale moze to i lepiej, jak sie położysz w szpitalu, bedziesz pod stałą opieką i w razie czego lekarze będą mogli szybko zareagować, trzymaj się kochana i czekamy na dallsze wieści od Ciebie a będziesz mieć neta ze sobą?? lub masz nr ktorejś dziewczyny?

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości