|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |
|
kosmitka
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
.U nas ok, dziękuje Cytat:
.Małgosia, czytałam, że Staś grzeczniejszy i w leżaczku leży? Nasz leżaczek olewa, pasuje mu przez 5 minut maksymalnie .
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
|
|
|
|
#183 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz z tesciami...naprzywozili wszystkiego... Polowa niepotrzebne...ale po co zapytac czy i co potrzeba ..no ale czesc udana.no i w koncu mam zapas polslich lekow dla malej.
N No i wielki zachwyt mala....szkoda,ze tez wtedy jak spi..ehh.. bynajmniej przez ich rozbudzanie malej..wieksza czesc dnia spedzilam w drugim pokoju karmiac hehe Byle do srody....
|
#184 |
|
kosmitka
|
To na skurcze, no co Ty.
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#186 |
|
kosmitka
|
Franek nie może się kolegi Piotrusia doczekać, to i musiałam coś wymyślić
.
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dziś chyba musimy powtórzyć całą akcję ![]() Ale to niesamowite, że Ty już masz Frania tak długo (jakby nie patrzeć 3 wątek leci )- w wielu aspektach jesteście dogadani, a my dalej czekamy.
|
|
|
|
|
#188 |
|
kosmitka
|
Archi i Ty się dogadasz
, szybciej niż myślisz, pamiętaj, że dogadujesz się ze zwierzakami to i z synusiem prędziutko też
|
|
#189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mój ojciec doprowadza mnie do furii ponieważ jak płakałam przyleciał, nagadał mi, że chyba nie dojrzałam, ze powinnam zrezygnować z internetu, że w ogole chyba powinnam zrezygnować ze wszystkiego. Wkurza mnie. I co w tym złego że popłaczę? I tak przecież przystawię małego i będę się starałą być najlepszą mamą jaką będę umiała. A przez takie zachowania to w ogóle nie chce mi się walczyć. I mówi że ja to mam dobrze bo mi wszyscy pomagają- faktycznie , wielkie mi dobrze, że tż przwienie małego, albo mama czasami polula. Fakt, że ona dała radę sama bez niego i jestem pelna podziwu, ale to nie wyznacznik piszę na szybko bo mały już oczywiście chce na cyca ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#190 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje wszystkim za odpowiedz, zaczynam miec stresa ze to juz tak niedługo. Dziś mówił że wszystko ładnie jest już przygotowane szyjka skrócona rozwarcie na palec. Termin mam na 12 a wizyte 11 chyba że coś się wcześniej zacznie ale ja wole poczkać bo remont jeszcze nie skończony
|
|
|
|
#191 |
|
Zadomowienie
|
hej..melduje sie na nowym watku..
..poczytałam Was troszke ale nie nadrobie w pisaniu bo karmie teraz Marcela lewa reka. Ledwo widze na oczy, rozbiera mnie choróbsko, smarkate lata mi wróciły, jak nabiore troche sil to do Was wróce.
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
natka brawa za zdany egzamin i wagę Szymka ![]() thelilah ogromne gratucje!!! Bardzo się cieszę, że masz już synka przy sobie! Oby dał Ci mnóstwo powodów do radości Cytat:
2. mieści się |
||
|
|
|
#194 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mały sprzedany babci więc mam chwilę dla siebie
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się boje tego co będzie w nocy jak dziecko się urodzi, bo Mój tata ma bardzo lekki sen i gdy usłyszy najmniejszy hałas to dostaje furii (gdy miałam ataki kaszlu w nocy to się non-stop wydzierał), więc wolę nie myśleć co będzie jak dziecko będzie płakać ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Mi pierścionek zaręczynowy się nie mieści, ale obrączka idealnie pasuje |
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Jezuuu zwariuje no przysięgam. Już mi się takie wkurzenie włącza, że zaraz wyjdę i nie wiem kiedy wrócę. Mały wisi na cycku prawie godzinę. Ssie, nie śpi, wyraźnie przełyka i aktywnie korzysta z piersi a mimo to odstawiony ryczy. Ile można ?
Jak ja bym chciała żeby on się najadał po takim nawet godzinnym wiszeniu, ale nie, bo po co. Teraz dajemy mu herbatkę to rzucił się jakby tydzień nie jadł. Wiem, nudna jestem, ale w sumie moje życie od kilku dni toczy się w okół karmienia. |
|
|
|
#198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- zmykam, bo muszę dopakować torbę |
|
|
|
|
#199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas też tak było, ale już się prawie prawie unormowało |
||
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja na chwilke tylko bo sie wkurzyłam po tej wizycie...nic sie nie zmieniło od poprzedniego tygodnia...rozwarcie dalej tylko na palec a szyjka twarda. Na ktg sie zapisał jeden marny skurcz na 50% Nie zapowiada się na poród w ciągu kilku następnych dni. Także jestem juz umówiona z doktorkiem do szpitala na poniedziałek a we wtorek młoda będzie wypędzana. Chyba, ze nie bedzie miejsca na oddziale bo podobno jest sajgon niezły z ilością porodów Boje sie tego wywoływania jeszcze mi pozostało umycie podłogi na kolanach po raz drugi ide do wyrka, poczytam książkę i może usnę bo mi sie nie chce o tym wszystkim myśleć |
|
|
|
#202 |
|
KWC
|
Cotynato, a ja Ci zazdroszczę. Ja już w ogole nie mam mleka. Dzisiaj odciągnęlam laktatorem całe 10 ml
Wyć mi się chce. Co za żałość.Za każdym razem jak przygotowuję butelkę z mm to mi przykro. Co ja bym dała żeby moje dziecko miało możliwość jedzenia z piersi
|
|
|
|
#203 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() klask i: Witamy malenstwo po drugiej stronie brzuszkasuper bryka i wyrko tisz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#204 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
Bordana Witamy Leosia po tej stronie brzuszka. Chciałam życzyć szybkiego dojscia do pionu ale doczytalam, że Ty silna kobita jesteś i napewno dasz sobie radę ![]() thelilah również GRATULUJĘ Dobrze, że już jesteście w domu. Oczywiście Kochane ja czekam na fotki Dziekuję dziewczyny za pamięć, niestety nie mam dobrych wieści w postaci czerwonego posta... ![]() Wczoraj przyjęli nas na oddział, zrobili ktg i podali oksytocynę. w trakcie kroplówki miałam skurcze na całe 50 Po kroplówce ustały. Zaczęłam plamić. Dzisiaj rano usg, no i w trakcie dnia ktg, skurcze 10-max 18 ![]() Szop poszedł w cholerę I powiem Wam, że jak wyjdzie i "uda" się Wam go zgarnąć na papier toaletowy, to będziecie poprostu wiedzieć, że to ON. Nasiałam trochę paniki bo zaraz położną zawołałam żeby to obadała Teraz odchodzi po troszku. Poza tym wszystko okej Jutro druga kroplówka z oksy, więc proszę proszę trzymajcie kciuki. ![]() ![]() Bijemy chyba ze Stefkiem rekord "kto dłużej..." Cały dzień Was nadrabialam, a na koniec sie okazało, ze wy już na nowym wątku ![]() Oczywiście nie wiem co komu mialam pisać więc wszystkie ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- P.S. Wczoraj z Leniwcem zaczęliśmy 42tc
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie pobudzasz jakoś laktacji? Bawarki, ciepłe okłady, przystawianie itp? |
|
|
|
|
#206 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnio śniło mi się, że byłam świadkiem morderstwa przez co musiałam się ukrywać i przez to, że się ukrywałam wyczaiłam, że mój Tż ma romans ![]() Cytat:
Pięknie wyglądają i są bardzo wygodne ![]() Cytat:
![]() Będzie dobrze |
|||
|
|
|
#207 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja z tych mało wylewnych - ale w skrócie bardzo poważny kryzys związkowy ![]() Cytat:
W końcu umówiłyśmy się, że razem urodzimy, to upić też możemy się razem ![]() Wtedy byś im powiedziała "a mi to lotto" ![]() Cytat:
A ja dziś też się poobżerałam, poplotkowałam i potem pojechałyśmy do SR Dziś była pielęgnacja, ale w sumie nic ciekawego nie zarejestrowałam Tylko tyle, że Cotkowy pępek obecnie wg mnie wyglądał dobrze
|
|||
|
|
|
#208 |
|
Rozeznanie
|
Wpadłam po całym dniu, zaraz spróbuję nadrobić, ale chciałam się pożalić...
Pamiętacie może, że na oststnim usg mój gin wykrył, ze mam jakieś zastoje w nerkach. Zrobiłam posiew i dzisiaj byłam u niego z wynikami. No i mam jakąś mega infekcję, dostałam niby Furagin, ale jutro mam się zgłosić na IP na ktg i prawdopodobnie zostawi mnie w szpitalu Tłumaczył mi, że to już ostatni miesiąc to różnie może być, a tam będzie mnie miał pod kontrolą, w razie czego antybiotyki zmienią no i ktg 3x dziennie robią, a przy infekcji dróg moczowych to u dziecka może być podwyższone tętno, a to wiadomo- niebezpieczne. Wiem, że tak będzie lepiej dla Malutkiej, ale jak pomyślę że mam leżeć na patologii to mi się niedobrze robi. Całą ciążę było dobrze, a teraz na koniec taki smród No a poza tym nie wiadomo ile mnie tam będą trzymać (tydzień najbidniej) a ja mam przeczucie, że wyjdę już stamtąd rozpakowana, bo albo miesiąc będę leżeć , albo mnie wcześniej potną No i te bóle pleców to najpewniej od nerek właśnie... |
|
|
|
#209 | |
|
Zadomowienie
|
dziękuję za gratulacje, kochane jesteście
mały śpi i zajrzałam... jezu kiedy ja do normalnego życia wrócę ![]() chodzę jak zombie normalnie... Cytat:
u mnie nic... coś tam pociumkał z cycka w szpitalu ze dwa trzy razy i tyle. w domu przystawiam to płacze, ciągnąć nie chce i kończy się na mm a chciałabym żeby pojadł trochę mojego mleka, czekam aż się zacznie nawał może wtedy załapie co i jak, bo teraz to ciężko... pytałam o laktator położną, żeby może jakoś przyśpieszyć produkcję mleka, ale odradziła. powiedziała żeby najczęściej jak się da przystawiać dziecko - ono nakręci laktację... spray mam to samo, jakoś tak przykro szykować gotowca, ale co poradzę... jakoś trzeba małego nakarmić no... i wiecie co jeszcze... znowu mam na maxa opuchnięte nogi... łudziłam się, że zejdzie z porodem, a tu zonk. ehh... dobra idę pospać trochę... trzymajcie się i dobranoc
|
|
#210 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i czekamy na wieści![]() Cytat:
![]() Cytat:
to czekamy na fotkę Leosia i żeby się Caltea do nas odezwałaCytat:
w sklepie stacjonarnym 987 zł gondola+spacerówka+foteli k model z 2010r.Cytat:
dzięki ![]() Cytat:
ale to pewnie już niedługotrzymam żebyś się jak najszybciej rozpakowałaCytat:
i trzymam , żebyscie sobie wszystko wyjaśnili i szybko kryzys zażegnaliCytat:
ale moze to i lepiej, jak sie położysz w szpitalu, bedziesz pod stałą opieką i w razie czego lekarze będą mogli szybko zareagować, trzymaj się kochana i czekamy na dallsze wieści od Ciebie a będziesz mieć neta ze sobą?? lub masz nr ktorejś dziewczyny?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:17.

.

.
)- w wielu aspektach jesteście dogadani, a my dalej czekamy.

17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię
klask i:
Po kroplówce ustały. Zaczęłam plamić. Dzisiaj rano usg, no i w trakcie dnia ktg, skurcze 10-max 18
Teraz odchodzi po troszku. 

Nigdy nie przepadałam za słodyczami
w sklepie stacjonarnym 987 zł gondola+spacerówka+foteli k model z 2010r.