|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,13% |
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
12 | 18,75% |
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
8 | 12,50% |
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
8 | 12,50% |
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
4 | 6,25% |
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
4 | 6,25% |
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
22 | 34,38% |
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
0 | 0% |
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
1 | 1,56% |
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
3 | 4,69% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
bo on natłuszcza buzię. Ja nim smarowałam właśnie, jak Emilie miała tak jakby złuszczoną, nie wiele tego było,ale wolałam posmarować, aby nie poszło na cała buzie. No to przemywaj nadal i obserwuj ![]() Tylko nie wkręcaj sobie żadnych choróbstw ![]() bo będziesz widziała wszystko od skazy do jakiegoś tam zapalenia skóry. Wodaqua tak widziałam że będzie leciało PS I LOVE. Tylko nie wiem kiedy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i dziękujemu za gratki dla Jasia zaraz zmykam oglądac fotki Cytat:
Cytat:
A wogóle to witam mało mnie ostatnio jakoś średnio zoorganizowana jestem ![]() Moj Jas dzis skonczył miesiąc i musze sie pochwalić że juz drugi wieczór bezkolki-zaczelismy podawać sab simplex choć za dnia jest strasznie marudny ![]() ale i tak jest słodziutki ![]()
![]() |
#4503 |
Zakorzenienie
|
Telik a może skok? jak ma skończony miesiąc to ma ponad 4 tyg i kilka dni a to 5 tydzień, z tego co pamiętam to 5 tydzień to skok. Obserwuj go, może z dnia na dzień coś w sobie zmieni,moja była więcej aktywna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A z tym marudzeniem, to pewnie po prostu chłopak dojrzewa i zaczyna czegoś więcej od życia wymagać ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4505 | |
Zakorzenienie
|
pogruchamy.... o ile mnie sen nie zmorzy do tej pory - wole czekać bo jak pójdę spać to się roześpię i pozamiatane - wtedy już pożytku ze mnie nie będzie
![]() oby maść pomogła ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-28 o 21:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Zakorzenienie
|
Beatko
![]() Telik no to skok, pewnie marudzi bo jest więcej aktywny. Ja dopiero po jakimś czasie się zorientowałam, że mojej już nie wystarczy jeść i spać, musiała pooglądać i uwielbiała jak się do niej mówi ![]() Ja uciekam spać, ale za nim to zrobię ankietę wystawię ! |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Zadomowienie
|
Wy tutaj o gruchaniu piszecie, a ja sie czuje znowu jak dziewica, w sensie 'chcialabym i sie boje'
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Zakorzenienie
|
a ja przeprowadziłam małe śledztwo i jeśli się nie mylę to YouYou nam się nie ujawniła -ani tutaj ani w klubie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4510 | |
Zakorzenienie
|
na razie się trzymam i nie śpię - jest 23.07 - dam radę
![]() ![]() to lecę głosować zanim tż wróci ![]() Cytat:
![]() zgadza się
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Rozeznanie
|
Witam i zmykam zaraz
![]() brak czasu bo sie przeprowadzamy ![]() po chrzcinach super ![]() pozdrawiam, nie wiem kiedy uda mi sie cos nadrobic ![]() milej nocki ![]()
![]() |
#4512 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-09-29 o 08:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4514 |
Wtajemniczenie
|
kurde dawno, oj bardzo dawno Lady nie było. Może coś się stało/dzieje ?
![]() |
#4515 |
Zadomowienie
|
GTATULACJE DLA DZONEGO|
![]() Kochane dziewczyny, tak czytam i czytam o tych waszych problemach z maluszkami i przypominam sobie wszystko co my przerabialismy z Szymkiem. Tylko u nas byla nietolerancja laktozy (nadal jest :/) Skaza inaczej sie objawia jest wysypka ale dodatkowo lakierowane policzki. To sa dwie rozne sprawy. Nie wiem czy bebilon pepti pomoze, bo on tez zawiera laktoze. Na takie dolegliwosci jest nutramigen. Co do wysypki to polecam na razie smarowac sudocremem buzie aby zluszczyc naskorek> niestety tworzy sie taka skorupa ale pozniej smaruje sie kremem u nas akurat emolium i ladnie wszystko schodzi. No i po kapieli przemycie buzi kisielem z platkow owsianych. Gotujecie platki i przecieracie przez sito, tym co powstanie na wacik i myjemy buzke. Nie moge spac, bo mnie kaszel meczy a na wizazu nikogo ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dorzucę swój ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() witam z rana. noc ok. pobudka co dwie godziny z zegrakiem w ręku. jedzenie i spanie.T. wciąż zkatarzony (czyt. bezużyteczny). śpi w drugim pokoju i wczoraj mówi mi; wiesz jak fajnie jest przespac całą noc. no kurdę ja od 7 miesiąca ciąży nie przespałam całej nocy bez budzenia się ![]() Emil jest ok. tylko około 17 ma swoje marudzenie przez jakąs godzinke może dwie i potem kąpiel, jedzenie i spanie. Dziś idziemy na usg bioderek, więc proszę nieśmiało o kciuki. ![]() i to już 7 tygodni Emil jest z nami. ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Rozeznanie
|
witamy z rana mala ma tylko katar naszczescie dalej nic nie poszlo dosala leki,wypozyczlam inhalator i bedzie dobrze,jestem z niej strasznie dumna bo nawet nieplakala przy inhalacji wczoraj,cudo nie dziecko
![]() ![]() ![]() musze sie pochwalic ze u nas tez juz ok 4 dzien bez kolki(odpukac)nam pomaga espumisam podaje 3 razy dzennie przed jedzeniem 10 kropelek. czy wasze dzieci tez robia teraz mniej kup jak na poczatku? bo moja wczesniej robila po kazdym karmieniu a teraz ok 4 razy na dobe. ja mam dalej(ok2 tydzien) problem z pokarmem mala sie nienajada krzyczy po karieniu jest dalej glodna a tu dupa nic nieleci,maz kupil mm i stoi i czeka wrazie czego,a tak bardzo bym chciala karmic piersia. mam nadzieje ze kryzys minie. zycze milego dnia mamusiom i maluszkom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | |
Rozeznanie
|
Nerolka sto lat
![]() ![]() Cytat:
![]() U nas chrzciny super jak juz wspominalam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Impreza bardzo udana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Brida gratulacje ![]() P.S. Mała chyba wie ze mamusia ma malo czasu bo ladnie spi w nocy dajac sie nam wyspac a w dzien ma kilka drzemek dluzszych i sama bawi sie wiekszosc czasu na macie lub w lezaczku a po poludniu wyjezdza z prababcia na spacery ![]() ![]() Zdjecia w klubie ![]()
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-09-29 o 07:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | ||||||
Zakorzenienie
|
dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Lilkaa82, opis chrzcin mnie rozłożył ![]() ![]() ![]() a ja jadę zaraz krew oddawać do badania, muszę badania okresowe na uczelnię zrobić :/ a potem do Krakowa, wkurzyli mnie wczoraj z pracy, zaczynam pracę 1go a oni mi mówią że muszę dostarczyć jeden papierek ale koniecznie z datą wrześniową ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4520 | |||
Wtajemniczenie
|
Witam Kochane
Lilka ![]() agnigratulacjie dla Emila Cytat:
Cytat:
on coraz wiecej chce się rozglądać, wykrzywia boskie miny, reaguje na moje wygłupy itd potem męczy go zabawa i marudzi czasami jest tak że troszke go brzuszek męczy bo pierw marudzi, potem następuje seria bączków i juz chłopak ma usmiech ![]() Cytat:
a co do laktacji może spróbuj podkręcić ją laktatorem wsta łam po karmieniu o 6 żeby sie wykąpać i spedzić troche czasu w łazience ![]() pytanie z rana czy któraś z was nosi pas poporodowy? polecacie? bo mam takowy, ale strasznie ciasne to i nie wiem czy warto sie wciskać ![]() a wogóle gdzie jest Zmalowana?
![]() |
#4521 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Zakorzenienie
|
Witam!
U nas nocka dość trudna, Sara postanowiła ćwiczyc karate i wierciła sie na wszystkie strony ![]() Ja po herbatkach na laktacje mam mega pragnienie, w buzi mam sucho jakbym garść piachu zjadła, co chwile wstawałam i piłam, później wstawalam zeby to wysikac ![]() A teraz mój mały karateka buszuje ma macie i ćwiczy ciosy na laleczce lamaze ![]() ![]() ![]() ![]() 1 paździrnika wracasz? |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
BAN stały
|
Lilka i Stronczek dziękuję
![]() My byłyśmy wczoraj na szczepieniu. Niunia płakała niemiłosiernie ![]() Wazy 6050 g. Moze dla Was malutko ale ja sie ogromnie ciesze bo od zeszłej wizyty przybrała 950 g. ![]() Dostałysmy skierowanie do chirurga dziecięcego z naczyniakiem na brwi. Jest za duzy i cały czas rośnie ![]() Muszę poszukać dobrego i odczewkać kilka miechów ale załatwie Jej wcześniej ![]() Iza ząbkuje i wczoraj na noc pierwszy raz Ją nosiłam na rękach tak sie darła.To trwa juz 4 dni. Widzę lekkie prześwity dwóch ząbków ![]() Załatwiłam Maksowi darmową szczepionkę na menigokoki(jakoś tak). Limit jest boski bo az 3 dzieci na całą przychodnię. Dziś babcia Szymonka kolegi z klasy zaproponowała,ze będzie Go odprowadzać na przystanek bo pewnie cieżko mi się zebrać z Izunią. Ale sie ciesze. No i dzień dobry i kurujcie siebie i rodzinki swoje ukochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wracaj szybko do zdrówka kochana ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() n0o właśnie Brumek, Ty też nas nie rozpieszczasz zbyt często swoimi zdjęciami ![]() ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-29 o 08:16 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Zakorzenienie
|
Hej Laski
![]() Ja się rzadko udzielam bo naprawdę nie mam czasu. A jak znajdę chwilę to Was nadrabiam i nie zdąrze nawet napisać. U nas nocka super, Mały zasnął po 21 a wstał po 6, stękał koło 4 ale chciał tylko smoka ![]() Generalnie u nas jest ok. Poza dniami marudzenia. Wczoraj zrobiłam pyszną rybkę po japońsku jak ktoś chętny to zapraszam ![]()
#4526 | |
Rozeznanie
|
Dzień dobry..
Ojeeej.. patrze tu już tematy na nowy wątek, a ja się w tym nie moge jeszcze ogarnąć ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Beatko- jak tam Julka i jejbrzuszek/kupki po tym bebiko ha? Zanetaa- Emilie już mniej ulewa? Patik - jak sytuacja z mężem? Elika- będzie dobrze, ważne, że szybko wykryli niedosłuch i można piorunem zacząć działać ![]() ![]() Brumku - Tymek się pięknie i szybko rozwija! ![]() ![]() Agulaa - jak samopoczucie? jak idzie z butelką? Marina- chyba służy Wam wyprowadzka 'na swoje' ? ![]() Nerolka - 100 lat! Brida- GRATULUJĘ!!! DZIELNA JESTEŚ BARDZO! iustyna-też pytałam kiedys o Lady.. ale chyba nikt nic nie wie. dawno się nawet na wizaż nie logowała chyba.. jej no, chciałabym wiedzieć co u Was i być bardziej na bieżąco, ale to tylko tyle co udało mi si spamiętać z przed prawie 2 tygodni ![]() Tak czy inaczej .. ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez CookieMonsters Czas edycji: 2011-09-29 o 07:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Wtajemniczenie
|
Aniu, Telik, Brumek dziekuje za buziaki dla mojego miesieczniaka!
Brrr ale poranki juz zimne! Dobrze, ze to nie ja odprowadzam dziewczyny... |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Zakorzenienie
|
Carmelka to chodź !
![]()
#4530 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po odstawieniu przeze mnie nabialu od razu bylo lepiej. Czuje sie dzisiaj znacznie lepiej, kurcze trzy pizamy w nocy zmienilam tak sie pocilam. Fajnie, ze TZ wrocil bo nie wiem jak bym dala rade z malym sama. Aaa i wiecie co herbata z majeranku jest rewelacyjna na kaszel. Duzo lepiej po niej.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.