|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Hej, hej.
Ja tak na krótko, bo padam, a po wizycie byliśmy jeszcze u znajomych, potem na kolacji, a potem podróż i tak zeszło do 22. Najważniejsze już mogę ogłosić------SYNUŚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! I chyba na razie tyle,jutro napiszę więcej, wszystko cacy, więc jestem szczęśliwa, tak jak i tatuś przyszły |
|
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
Ja zmykam spać, dobranoc
|
|
|
#1893 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
ja już po śniadaniu, obudziłam się z odruchem ale jakoś przetrzymałam... bo wczoraj znowu miałam akcję z kibelkiem. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1894 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
Szybciutko się chwale córka!!!!! Kamila będzie Mała rozwija się prawidłowo jestem przeszczesliwa Mamy nawet płytkę A z praca tak jak przypuszczalam nikt nie chce ciezarnej :/ tz nawet się cieszy bo uważa ze mam teraz tylko odpoczywać a nie ganiac za robota a kasa by się przydałaby...
moja mała mahttp://www.mamacafe.pl/suwak/12868.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120922310713.html Edytowane przez agacia_cz Czas edycji: 2011-09-29 o 09:56 |
|
|
|
#1895 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
gratuluję córy
|
|
#1896 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Po nieprzespanej nocy przyszłam się tylko Was doradzić, zapytać i wracam do łózka , strasznie jestem niewyspana, sny męczą mnie już co raz bardziej , zwariowac można. W nocy co chwile sie budziłam. Brzuch mnie bolał strasznie jak na okres, nie moglam sie nawet obrócić, z bólu, aż płakałam ,a nie mam żadnych tabletek. Teraz, też trochę boli. Do tego jak mam "purtnąć" to mnie wszystko wokół brzucha kłuje i rozrywa. Myslicie, ze moge z tym tydzien poczekac i isc do lekarza za tydzien? Bo za tydzien mam umówioną wizyte. Do tego te głupie sny , że wczesny poród mam mieć... :/ |
|
|
|
#1897 | |||
|
Rozeznanie
|
Witajcie z rana przyszłe Mamusie
![]() ![]() ![]() Cytat:
Nie tylko ja wczoraj dowiedziałam się synku Na pierwszej stronie zrobiło się niebiesko ![]() OK, dzięki. Czy często tak się zdarza? Cytat:
Cytat:
Może jakaś praca na zlecenie?
|
|
#1898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a z pracą niestety to rzadko chyba zdarzy się pracodawca, co weźmie ciężarówkę ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- mi lekarz jak twardniał mi brzuch kazał brać nospę 3x1 albo 2x1 przez kilka dni
|
||
|
|
|
#1899 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o bóle to chyba bym poszła, na wszelki wypadek, do lekarza - przezorny zawsze ubezpieczony . Kup może no-spę i sprawdz czy Ci po niej nie przejdzie. Rozkurczowo działa też koper włoski i mięta. Jeśli masz, zaparz i wypij napar.
"Człowiek posiadł sobie prawo do posiadania zwierzęcia. A powinien to być przywilej, który można odebrać." Edytowane przez tygrysia Czas edycji: 2011-09-29 o 09:23 |
|
|
|
|
#1900 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaparzę sobię i do łózka ide. Zobacze jak sie bede czuła do tym , w domu mam jedynie apap, to mi chyba nie pomoże. Momentami nie umiem chodzic, tak mnie wszystko w boku kłuje... Wczoraj tez zauwazyłam, że dziecko aż za bardzo się wierci..
Narazie uciekam do łóżka. |
|
|
|
#1901 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na drugi raz to wezmę 2 nospy i zobaczymy czy przejdzie.
|
|
#1902 |
|
Zadomowienie
|
czesc mamuski
![]() Lily, gratuluje synka ![]() Zoska do lekarza, nie ma na co czekac.. zarejestruja cie bez problemu jsak powiesz ze jestes w ciazy i boli cie brzuch.. A jak nie to do szpitala! a mi sie znowu nic nie chc e;/ wrr
|
#1903 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dalej rozkładem mieszkania i tym, żeby wokół było zielono. Nasze osiedle jest nowe i nie ma blokowisk ani wieżowców, na czym też nam bardzo zależało. Nie chcieliśmy żyć w takim otoczeniu Szukaliśmy 3 pokoi, w metrażu 70-80m2. U nas na trzech piętrach są po 3 mieszkania, na parterze dwa i na ostanim jest jedno - to bardzo duże. Ważne, żeby sprawdzic opinie o deweloperze. Bo jeśli decydujecie się na dziurę w ziemi, to lepiej wiedzieć czy was nie wykiwają z przesuwaniem odbioru mieszkania - znam przypadek kolegi, który na jednej z dzielnic czekał na odbiór mieszkania przez 3 lata, oczywiście kredyt mu juz leciał i musiał spłacać a nie mógł wejść z wykańczaniem Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
praca się znajdzie jak odchowasz córunię Cytat:
|
|
|
#1904 |
|
Rozeznanie
|
A ja dostałam wczoraj w prezencie spodnie ciążowe od szwagierki
![]() Super są!
|
#1905 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
gratulacje córeczki!!!a co do pracy to miałam podobną sytuacje niedawno- trudno kochana po odchowaniu córci będziesz szukała pracy Cytat:
a my jemy śniadanko i witamy mamusie i brzusie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1906 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
Gratuluję wszystkich poznanych płci Ja dziś mam stresa bo wybieram się na usg 4d które robi pediatra i ponoć jest bardzo dobrym specjalistą i dokładnie wszystko sprawdza i mam nadzieję że wszystko będzie ok no ale stresik jest Po za tym Dorotka fajnie mnie kopie i jest to coś niesamowitego ![]() Co dziś robicie na obiad? Ja kompletnie nie mam pomysłu, zastanawiam się nad pizzą i tym przepisem co jest w klubie ale boję się że mi nie wyjdzie :P
|
#1907 |
|
Rozeznanie
|
To ja dodam do klubu przepis na pizzę, która zawsze pyszna wychodzi.
Robiłam dużo różnych ciast, ale ten wychodzi najlepszy ![]() p.s. pracowałam kiedyś dorywczo w pizzerii - możecie mi zaufać ![]() dzisiaj wieczorem chyba też będę robić
|
#1908 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje!!! ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1909 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluje synusiów i córeczek!!!!
Zosia ja też jestem tego zdania co dziewczyny, lepiej idz do lekarza, nie ma co czekać... i kup sobie nospę i miej ja zawsze przy sobie, ona napewno złagodzi te bóle Czubasek trzymamy z Majeczką kciuki, wszystko będzie dobrze BebiBebi te spodenki sa super!! któras pytała o twardnienie, ale nie zacytowalam i nie pamietam kto... ![]() no mi sie to zdarza już od 12 tc i wlasnie na to mam Mg, luteine i doraźnie jak mocno twardnieje to nospe forte, no i leżenie!!! i oszczędzanie się... bo jak twardnieje to wytwarza się napięcie i może to powodować skurcze, które teraz jak wiadomo nie są jeszcze wskazane.... dzisiaj na 12 ide do kosmetyczki na oczyszczanie, jakas metodą bez wyciskania, ciekawa jestem efektu maseczki, masaz twarzy,mam mieć tez badanie skóry, doradzenie jakich kosmetyków powinnam uzywac itp... a za calosc zaplace 30zł, bo to jakas akcja, że koleżanka poleca następną i podaje jej nr tel....tylko ze daleko ode mnie i coś jeszcze wciągne i sie zbieram....
Edytowane przez mala_stopka Czas edycji: 2011-09-29 o 10:05 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1910 |
|
Zadomowienie
|
weszlam sobie na nasza 1 strone i utwierdzilam sie w przekonaniu ze nasz watek nie ma zadnych blizniakow;p
moze kolejnym razem;p
|
#1911 |
|
Rozeznanie
|
bebibebi dzięki za przepis w klubie na pizze powiedz mi jeszcze bo ja to nie jestem najlepsza kucharka
czy ciasto odstawiasz do wyrośnięcia na jakiś czas czy od razu po wyrobieniu np dajesz do piekarnika?
|
#1912 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też nie chcemy blokowisk, interesuje nas niska zabudowa i osiedle strzeżone., do tego garaż i komórka/piwnica.Jeśli chodzi o pierwotny, to bardzo nie lubię dziury w ziemi kupować. Wolę jak już coś stoi, aby można było zobaczyć. Mamy duży dylemat i cały czas się zastanawiamy. Zobaczymy ![]() Cytat:
Dzięki za info. Myślałam, że przy takich twardnieniach to należy się właśnie ruszać.... Jeśli leżeć, to będę leżała ![]() Cytat:
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuski
![]() gratuluje wszystkim udanych wizyt, poznanych płci i prawidłowo rosnących maluchów ![]() wczoraj mialam mega zły dzien, 2 razy byłam wsciekła raz szczesliwa tak zupelnie bez powodów. Mecza mnie juz te humorki- a co dopero rodzine pewnie![]() W kazdym razie wieczorem było apogeum . Pojechalismy z tz kupić lezaczek-bujaczek dla Lenki. Uzywany. No ok fajny, ladny tylko włascicile mowili ze nie maja baterii ale wibracja działa napewno. No to zaufalismy i kupilismy i co Jak wrocilismy do domu, tz rozkrecił to wejscie na baterie a tam w srodku stara rozlana bateria i nowa oczywiscie nie działa od razu dzwonilismy do tych wlascicieli ale facet telefon rozłaczał. Kurde dobrze wiedzieli ze jest niesprawn ![]() teraz mamy lezaczek bez głownej funkcji za cene sprawnego. Interes zycia normalnie
|
|
|
|
#1914 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry mamusie i brzusie
Gratuluje wszystkim rozpoznanych płci ![]() .Mam pytanko do was czy pierzecie i prasujecie wszystkie nowe ubranka, które macie dla swoich pociech, bo jedni mi mówią że trzeba wyprać już w tym w czym się będzie prało później dziecku a inni że nie trzeba i już zgłupiałam.Cytat: Napisane przez zoskasamoska Witam Po nieprzespanej nocy przyszłam się tylko Was doradzić, zapytać i wracam do łózka , strasznie jestem niewyspana, sny męczą mnie już co raz bardziej , zwariowac można. W nocy co chwile sie budziłam. Brzuch mnie bolał strasznie jak na okres, nie moglam sie nawet obrócić, z bólu, aż płakałam ,a nie mam żadnych tabletek. Teraz, też trochę boli. Do tego jak mam "purtnąć" to mnie wszystko wokół brzucha kłuje i rozrywa. Myslicie, ze moge z tym tydzien poczekac i isc do lekarza za tydzien? Bo za tydzien mam umówioną wizyte. Do tego te głupie sny , że wczesny poród mam mieć... :/ zoskasamoska ja bym nie czekała zadzwoń do swojego lekarza prowadzącego i powiedz mu co ci się dzieje nie czekaj lepiej dmuchać na zimne niż później żałować, a co do twoich snów to podobno normalne że kobiety w ciąży tak mają ja też na początku i czasami teraz mam dziwne sny związane z ciążą. |
|
|
|
#1915 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny napiszcie mi, czy Wy macie ochotę na niezdrowe rzeczy? Ja przed ciążą i na jej początku mogłam jeść cały czas chipsy, a teraz w ogóle nie czuję na nie ochoty. Niby dobrze, bo jem więcej zdrowych rzeczy, ale to w sumie dziwne ![]() Któraś pytała, co na obiad. U mnie dzisiaj mielone z wczoraj Po raz pierwszy dodałam do mięsa musztardy i wyszły pycha Naprawdę polecam ![]() Uska na początku wątku była dziewczyna z bliźniakami, ale pamiętam, że tylko o nich poinformowała i więcej się nie odezwała... Mam nadzieję, że u niej wszystko w porządku. |
||||
|
|
|
#1916 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rzeczywiście oszuści. Ja już się nauczyłam (niestety), że należy wszystko samemu sprawdzić i nie wierzyć na słowo. Ludzie wykorzystują takie sytuacje i naiwność innych ![]() Daleko macie do tych ludzi? Może by tam pojechać z tym leżaczkiem?
|
|
#1917 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oczywiście zależy czy zrobisz cienkie i dasz dużo ciężkich składników, to będzie cienkie, a jak rozwałkujesz idealnie na blachę to ładnie wyrośnie
|
|
#1918 |
|
Rozeznanie
|
Haniula spróbowałabym tam podjechać. Ale z drugiej strony nie wiadomo czy Was wpuszczą, skoro telefonu nie odbierają... Jak można tak kogoś potraktować? Ja to bym się bała, że potem ktoś będzie mi źle życzył i w życiu bym czegoś takie nie zrobiła.
|
|
|
|
#1919 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no to dziś na obiad pizza a tak apropo snów to dzisiaj miałam koszmar :P śniło mi się że jestem na porodówce i że obok mnie rodzi Michał Szpak <hahaha> masakra teraz zaś mam etap dziwnych snów
|
|
#1920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Taka niby normalna rodzina,wygladali na godnych zaufania a jak potrafią bezczelnie ludzi oszukac Nie wierze ze nie wiedzieli, ze te wibracje nie działają, dlatego tak chetnie 20zł "na baterie "spuściliMamy nauczke Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-09-29 o 11:01 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.

ale jakoś przetrzymałam... bo wczoraj znowu miałam akcję z kibelkiem. 
także początek tej zimy opyka w tym kombinezonie 

nie znam się na tych pojęciach medycznych, ale notka na końcu: "zagrożenie przedwczesnym porodem" mnie dobiło

Ja już się nauczyłam (niestety), że należy wszystko samemu sprawdzić i nie wierzyć na słowo. Ludzie wykorzystują takie sytuacje i naiwność innych