Avomaniaczki plotkują, TŻów wychowują i coraz więcej kupują - część 5 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-29, 08:55   #631
musso4
Zakorzenienie

Dot.: Avomaniaczki plotkują, TŻów wychowują i coraz więcej kupują - część 5

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Witam

Odprowadziłam dzisiaj malucha do przedszkola, niby ładna pogoda, ale wiatr tak zimny i ostry, że mi uszy zawiało i pieką Kurcze czapkę teraz wyjmować to przypał, ale co w takim razie na uszy założyć?
opaskę albo nauszniki
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 08:57   #632
Luksa
Zakorzenienie

GG do Luksa

Zawsze w środy coś mi się pierniczy, wtorki i czwartki są OK lub bardzo OK, weekendów nie zauważam już.
Wczoraj fachowiec od gładzi i płytek oświadczył, że jak skończy gładzie to nie robi dalej... zostawi mnie z rozp... łazienką i kuchnią ;(
Luksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 08:58   #633
Tygrysek17
Wtajemniczenie

Witam
ale się dzisiaj gramolę jak mucha w słomie
Cytat:
Witam

Odprowadziłam dzisiaj malucha do przedszkola, niby ładna pogoda, ale wiatr tak zimny i ostry, że mi uszy zawiało i pieką Kurcze czapkę teraz wyjmować to przypał, ale co w takim razie na uszy założyć?
Kochana jak Ci zimno to chodź w czapie ja już sezon na rękawiczki rozpoczęłam od 17września i nie przejmuję się co ludzie myślą

Tygrysek17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 09:14   #634
zalotnica83
Zakorzenienie

Hej laski Miałam sporo do nadrobienia, ale udało się...
OJA to że Ty miałaś cieżko w życiu nie znaczy, że takie rzeczy jak popchnięcie/uderzenie jest ok...każdy facet, którzy to zrobi dla mnie jest szują i tyle...obojętnie co kobieta zrobi nie ma rzeczy która usprawiedliwia przemoc. Tylko tchórz sięga po przemoc, bo normalny facet albo wybacza albo odchodzi. Dlatego właśnie uważam, że Twój znajomy jest ch..mem i nie należy mu się żadne zrozumienie i wspólczucie, a tekst że żona jest na tyle bezczelna by wezwać policje to już w ogóle mnie z krzesła zrzuciła...dla tej Pani...a co miała zrobić...

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Resccue dziewczyny napisały wszystko, ale ja wiem co Ty zrobisz...znów wybaczysz...sama tkwiłam w takim związku 5lat i w porę się opamiętałam...było ciężko, bo huśtawka emocji decyduje często za nas... Najlepiej by było wywalić Tomka ze swojego życia i na pewno uniknęłabyś wielu kolejnych rozczarowań, ale aż tak silna raczej niestety nie jesteś... W każdej opcji jaką wybierzesz jestem z Tobą(a raczej jesteśmy)myśl przede wszystkim o dziecku, unikaj nerwów...
zalotnica83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 09:24   #635
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
u mnie dziś rano było 19st. ciepluchno
A u mnie 12 stopni ale słońce jest takie, że już czuję, że koło południa będzie ładnie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
opaskę albo nauszniki
A widziałaś gdzieś fajną opaskę? Bo niestety opaski kojarzą mi się średnio... z paniami z bazaru... ale może jest coś fajnego czego nie widziałam? Chyba się zacznę rozglądać...

Cytat:
Napisane przez Luksa Pokaż wiadomość
Zawsze w środy coś mi się pierniczy, wtorki i czwartki są OK lub bardzo OK, weekendów nie zauważam już.
Wczoraj fachowiec od gładzi i płytek oświadczył, że jak skończy gładzie to nie robi dalej... zostawi mnie z rozp... łazienką i kuchnią ;(
o, a dlaczego??

Cytat:
Napisane przez Tygrysek17 Pokaż wiadomość

Kochana jak Ci zimno to chodź w czapie ja już sezon na rękawiczki rozpoczęłam od 17września i nie przejmuję się co ludzie myślą
Ja tam się ludźmi nie przejmuję, ale przez to słońce trochę byłoby ciepło w głowę... Chyba, ze wyjmę taką sportową z daszkiem ona jest cienka.
Cytat:
Napisane przez zalotnica83 Pokaż wiadomość
Hej laski Miałam sporo do nadrobienia, ale udało się...
OJA to że Ty miałaś cieżko w życiu nie znaczy, że takie rzeczy jak popchnięcie/uderzenie jest ok...każdy facet, którzy to zrobi dla mnie jest szują i tyle...obojętnie co kobieta zrobi nie ma rzeczy która usprawiedliwia przemoc. Tylko tchórz sięga po przemoc, bo normalny facet albo wybacza albo odchodzi. Dlatego właśnie uważam, że Twój znajomy jest ch..mem i nie należy mu się żadne zrozumienie i wspólczucie, a tekst że żona jest na tyle bezczelna by wezwać policje to już w ogóle mnie z krzesła zrzuciła...dla tej Pani...a co miała zrobić...
O, Zalocia, tak się zastanawiałam wczoraj gdzie jesteś?

No ja też uważam, że NIC nie usprawiedliwia przemocy fizycznej .
Ale jak tak patrzę i czytam... to ja z innego środowiska jestem... dla mnie takie zachowanie to znak, żeby spieprzać jak najdalej i nie jestem w stanie zaakceptować tego pod żadnym pozorem, a niektórzy maja to na codzień i dla nich to chleb powszedni, siedzą w tym i dla nich to normalność..
Tak więc co by tu nie pisać, nie zrozumiemy się... znaczy druga strona nie zrozumie mojego punktu widzenia, a ja jej
Stary 2011-09-29, 09:26   #636
musso4
Zakorzenienie

uff wszystko sie wyjaśniło zwykłe nieporozumienie dostanę resztę kaski bo w końcu 3 stówy drogą nie chodzi, żeby odpuścić
Stary 2011-09-29, 09:29   #637
Tygrysek17
Wtajemniczenie

Cytat:
uff wszystko sie wyjaśniło zwykłe nieporozumienie dostanę resztę kaski bo w końcu 3 stówy drogą nie chodzi, żeby odpuścić
przynajmniej na kosmetyki Ci nie braknie

Tygrysek17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 09:35   #638
zalotnica83
Zakorzenienie

Cytat:
A u mnie 12 stopni ale słońce jest takie, że już czuję, że koło południa będzie ładnie

A widziałaś gdzieś fajną opaskę? Bo niestety opaski kojarzą mi się średnio... z paniami z bazaru... ale może jest coś fajnego czego nie widziałam? Chyba się zacznę rozglądać...

o, a dlaczego??

Ja tam się ludźmi nie przejmuję, ale przez to słońce trochę byłoby ciepło w głowę... Chyba, ze wyjmę taką sportową z daszkiem ona jest cienka.

O, Zalocia, tak się zastanawiałam wczoraj gdzie jesteś?

No ja też uważam, że NIC nie usprawiedliwia przemocy fizycznej .
Ale jak tak patrzę i czytam... to ja z innego środowiska jestem... dla mnie takie zachowanie to znak, żeby spieprzać jak najdalej i nie jestem w stanie zaakceptować tego pod żadnym pozorem, a niektórzy maja to na codzień i dla nich to chleb powszedni, siedzą w tym i dla nich to normalność..
Tak więc co by tu nie pisać, nie zrozumiemy się... znaczy druga strona nie zrozumie mojego punktu widzenia, a ja jej
Wczoraj byłam taka zabiegana, a po południu przyszła siostra z dziećmi i graliśmy do wieczora w bizness...poza tym już chyba od tygodnia nie przespałam całej nocy...mała ząbkuje zupełnie inaczej niż starsza...budzi mnie w nocy co chwilę...
No masz rację, że punkt widzenia jest inny, dlatego jak przeczytałam pierwszą wypowiedź Oja byłam przerażona...
Stary 2011-09-29, 09:40   #639
Luksa
Zakorzenienie

GG do Luksa

Cytat:

o, a dlaczego??

Bo dostał ofertę stałej bdb płatnej pracy. To jest bardzo zdolny facet ale z przeszłością, ta nowa praca pozwoli mu wyjść na prostą i ułoży sobie życie, dla dzieci to robi i ja mu jak najlepiej życzę, ale co się wkur... to moje. Ale sam z siebie szuka nam nowego - równie sprawdzonego. Tylko mnie terminy gonią, one to nawet już zaczynają zapierniczać z prędkością światła 20 X - dead line
Stary 2011-09-29, 09:41   #640
malutka84
Zakorzenienie

Bry!
Sprawdzam zamowienie na stronie jak tam status a tu zonk?! Znajoma zamowila krem wyrownujacy koloryt na noc ze str 77 a ja go mam w produktach demo?! WTF?! Juz naskrobalam do avonu
Stary 2011-09-29, 09:41   #641
zalotnica83
Zakorzenienie

Ja bym też chciała ładną opaskę kupić, ale nigdzie takich fajnych nie widziałam...nie podobają mi się frotte czy polarowe...najbardziej bym chciala jakas taka z grubszej bawełny...
Musso może rozkręć bizness...
Stary 2011-09-29, 09:52   #642
sheryl
szeryfcio

Resscue, daj znać co tam postanowiłaś?

Cytat:
Resccue dziewczyny napisały wszystko, ale ja wiem co Ty zrobisz...znów wybaczysz...sama tkwiłam w takim związku 5lat i w porę się opamiętałam...było ciężko, bo huśtawka emocji decyduje często za nas... Najlepiej by było wywalić Tomka ze swojego życia i na pewno uniknęłabyś wielu kolejnych rozczarowań, ale aż tak silna raczej niestety nie jesteś... W każdej opcji jaką wybierzesz jestem z Tobą(a raczej jesteśmy)myśl przede wszystkim o dziecku, unikaj nerwów...
No, to fakt, Justynka jest bardzo zapatrzona w Tomka i idealizuje wszystko co z nim związane

Cytat:
Napisane przez Luksa Pokaż wiadomość
Bo dostał ofertę stałej bdb płatnej pracy. To jest bardzo zdolny facet ale z przeszłością, ta nowa praca pozwoli mu wyjść na prostą i ułoży sobie życie, dla dzieci to robi i ja mu jak najlepiej życzę, ale co się wkur... to moje. Ale sam z siebie szuka nam nowego - równie sprawdzonego. Tylko mnie terminy gonią, one to nawet już zaczynają zapierniczać z prędkością światła 20 X - dead line
O, to świnia Ja wiem, wiem, że lepiej płatna praca kusi, ale pomimo wszytko to chamskie zostawić tak klienta z rozwaloną robotą, bo coś lepszego się trafiło. No ale tak jest wśród budowlańców.
Dobrze, że przynajmniej wam szuka kogoś na zastępstwo.
Stary 2011-09-29, 09:56   #643
crescent
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
Stary 2011-09-29, 09:57   #644
malutka84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Helloł Poznanianko
Stary 2011-09-29, 09:59   #645
katniewojt
Zakorzenienie

Dobry!

Sheryl, ja ostatnio często spotykam się z takimi opaskami: http://sklep.cropp.com/odziez-damska...s/pcreateddate
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 10:07   #646
Luksa
Zakorzenienie

GG do Luksa

Cytat:
O, to świnia Ja wiem, wiem, że lepiej płatna praca kusi, ale pomimo wszytko to chamskie zostawić tak klienta z rozwaloną robotą, bo coś lepszego się trafiło. No ale tak jest wśród budowlańców.
Dobrze, że przynajmniej wam szuka kogoś na zastępstwo.
Mam mimo wszystko nadzieję, że uda się - liczę na tatę, chociaż wiem że tym Go 'zarobię' - potrafi zrobić zabudowę bez kafelkowania więc o tyle szybciej pójdzie robota, że płytkarz nowy wejdzie na gotowe zanim obecny się wyrobi z gładziami.
Stary 2011-09-29, 10:41   #647
katniewojt
Zakorzenienie

Oglądam ddtvn. Temat: czego nie wolno mężatce? Nie wiem co to za pani, ale twierdzi, że kobieta nigdy nie powinna pokazać się mężczyźnie w wałkach na głowie.
Co Wy na to?
Stary 2011-09-29, 10:45   #648
cheneelle
Zakorzenienie

Hey
Ja dopiero niedawno wstalam
Śliczna pogoda Chyba pójdę ciepło ubrana na balkon sie przewietrzyć
Stary 2011-09-29, 10:48   #649
crescent
Zakorzenienie

Cher np miala z mezem osobny pokoj i nigdy nie widzial jej nieumalowanej
ale jak dla mnie przesada. w waleczkach tez mozna seksi wygladac

wg mnie chodzi jej ogolnie o to, ze nie nalezy sie zapuszczac czyli szlafrok, kapcie i walki..taki wiecie obraz zaniedbanej pani domu. Ja tam nie uwazam (chociaz nie uzywam), zeby walki byly jakos wielce nieatrakcyjne to tak jakby mial mnie nigdy nie widziec nieuczesanej
Stary 2011-09-29, 10:51   #650
musso4
Zakorzenienie

nie było u mnie prądu już byłam zła, bo tż sprawdził mi w robocie, że u nas dzisiaj i jutro planowane wyłączenie w godzinach 8-15 ale włączyli
Cytat:
Napisane przez Tygrysek17 Pokaż wiadomość
przynajmniej na kosmetyki Ci nie braknie
tego się obawiałam najbardziej że na kosmetyki braknie
Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
Oglądam ddtvn. Temat: czego nie wolno mężatce? Nie wiem co to za pani, ale twierdzi, że kobieta nigdy nie powinna pokazać się mężczyźnie w wałkach na głowie.
Co Wy na to?
mój tam mnie widzi w wałkach i w maseczkach ale golę się już za zamkniętymi drzwiami
Stary 2011-09-29, 10:57   #651
katniewojt
Zakorzenienie

Dla mnie ta pani była dziwna... Nie pokazuj się w wałkach, nie chodź w dresach, zawsze pełny makijaż, strój wyjściowy. Sorry, ale kiedy mam mieć czas na naturalność? Jeśli lubię chodzić w dresach, to facetowi to nie powinno przeszkadzać
Węglarczyk mądrze to skwitował Skoro za każdym razem widzimy się odstawieni w restauracji, a potem małżeństwo, to możemy być w szoku jak ktoś wygląda na co dzień - kapcie, brak makijażu, choroba.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
mój tam mnie widzi w wałkach i w maseczkach ale golę się już za zamkniętymi drzwiami
Ja wałków nie używam Ale B. mnie widział w maseczkach, z włochatymi nogami, bez makijażu, z poranną fryzurą (typu Frankenstein) i jakoś nic mu się nie stało Ja się krępuję kiedy robię siku i wtedy B. ma całkowity zakaz zbliżania się do łazienki. Chociaż on tego nie czai, bo przecież już wszystko widział

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

http://www.pl.avon.com/REPSuite/co_n...prettyPhoto/1/
Stary 2011-09-29, 11:02   #652
malutka84
Zakorzenienie

Mój Tż to nawet czasami sam mi nogi depiluje jak ja nie moge siegnac gdzies z tylu W koncu to jemu przeszkadza futerko, a nie mnie!
Stary 2011-09-29, 11:03   #653
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie ta pani była dziwna... Nie pokazuj się w wałkach, nie chodź w dresach, zawsze pełny makijaż, strój wyjściowy. Sorry, ale kiedy mam mieć czas na naturalność? Jeśli lubię chodzić w dresach, to facetowi to nie powinno przeszkadzać
Węglarczyk mądrze to skwitował Skoro za każdym razem widzimy się odstawieni w restauracji, a potem małżeństwo, to możemy być w szoku jak ktoś wygląda na co dzień - kapcie, brak makijażu, choroba.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Ja wałków nie używam Ale B. mnie widział w maseczkach, z włochatymi nogami, bez makijażu, z poranną fryzurą (typu Frankenstein) i jakoś nic mu się nie stało Ja się krępuję kiedy robię siku i wtedy B. ma całkowity zakaz zbliżania się do łazienki. Chociaż on tego nie czai, bo przecież już wszystko widział
albo rozwód, bo facet zobaczył żonę bez makijażu
są też różne sytuacje właśnie jak choroba czy urodzenie dziecka, nie wygląda się wtedy atrakcyjnie
Stary 2011-09-29, 11:05   #654
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Ja bym też chciała ładną opaskę kupić, ale nigdzie takich fajnych nie widziałam...nie podobają mi się frotte czy polarowe...najbardziej bym chciala jakas taka z grubszej bawełny...
Musso może rozkręć bizness...
No właśnie, może zamówimy u musso
Cytat:
Dobry!

Sheryl, ja ostatnio często spotykam się z takimi opaskami: http://sklep.cropp.com/odziez-damska...s/pcreateddate
Oj, ta to mi się nie podoba
Raczej na jakąś bawełnianą, cieńszą się skuszę.

Cytat:
Co Wy na to?
Też słuchałam jednym uchem.
Przesada Jakieś nieużyte takie kobiety. Podawano też przykład jakiejś starej aktorki, która twierdziła, ze mąż ie powinien widzieć żony nieuczesanej, nieumalowanej.. przecież to nienormalne, i nienaturalne... a może tak jest z facetami "gwiazdorami" z wielkiego światka, że szybko im się nudzi i trzeba dbać o swój wizerunek... ale to nienaturalne.
W normalnym związku, gdzie relacja między dwojgiem ludzi jest szczera i bliska mężczyzna nie ucieknie na widok nieumalowanej twarzy, nieświeżego oddechu, gorszego stanu w chorobie (różne rzeczy się zdarzają; wymioty, biegunka i to też się słyszy; i pomaga drugiej połówce), faceci niech nie udają, że nie wiedzą, że kobiecie też rosną włosy na ciele...
Takie wstawanie wcześniej, żeby przywitać męża pachnącą i umalowaną jest nienaturalne i nie ma wiele wspólnego z normalnym życiem.
Oczywiście, trzeba dbać o siebie, ale nie ma co robić tragedii z demakijażu przed snem , wałków (jak trzeba ułożyć sobie fryzurę na przyjęcie), maseczki, itp..

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2011-09-29 o 11:08
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 11:06   #655
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
albo rozwód, bo facet zobaczył żonę bez makijażu
są też różne sytuacje właśnie jak choroba czy urodzenie dziecka, nie wygląda się wtedy atrakcyjnie
Ja rano wyglądam bee jak nie mogę się ocknąć
A B. wczoraj wieczorem jak mnie zobaczył, to zrobił duże oczy i mówi, żebym szybko szła do łóżka, bo widać, że jestem strasznie zmęczona I nawet się nie dobierał
Czuję, że dziś też nie jest najlepiej... Znowu nie odespałam ostatnich nocy
Stary 2011-09-29, 11:09   #656
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, może zamówimy u musso
może coś uda mi sie wymyśleć
Stary 2011-09-29, 11:13   #657
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Dla mnie ta pani była dziwna... Nie pokazuj się w wałkach, nie chodź w dresach, zawsze pełny makijaż, strój wyjściowy. Jeśli lubię chodzić w dresach, to facetowi to nie powinno przeszkadzać
No właśnie.... może dlatego nie wychodzą jej małżeństwa... bo to Ibiszowa chyba mówiła? JA też chodzę w domu tak jak mi wygodnie (ciepło jest, wiec z gołymi nogami), mąż też chodzi jak mu wygodnie... nie odstawiamy szopek... 8 lat razem mieszkamy i takie sztuczne pierdoły nas do siebie nie zrażają
Cytat:
Napisane przez malutka84 Pokaż wiadomość
Mój Tż to nawet czasami sam mi nogi depiluje jak ja nie moge siegnac gdzies z tylu W koncu to jemu przeszkadza futerko, a nie mnie!
O, to u mnie z futerkiem jest tak, że mi przeszkadza, a mojemu nie. To znaczy woli ogolone od nieogolonego, ale zostawia mi wolną rękę w tej kwestii, bo to moje ciało. No ale ja staram się to dziadostwo usuwać...

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2011-09-29 o 11:14
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 11:20   #658
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie.... może dlatego nie wychodzą jej małżeństwa... bo to Ibiszowa chyba mówiła? JA też chodzę w domu tak jak mi wygodnie (ciepło jest, wiec z gołymi nogami), mąż też chodzi jak mu wygodnie... nie odstawiamy szopek... 8 lat razem mieszkamy i takie sztuczne pierdoły nas do siebie nie zrażają

O, to u mnie z futerkiem jest tak, że mi przeszkadza, a mojemu nie. To znaczy woli ogolone od nieogolonego, ale zostawia mi wolną rękę w tej kwestii, bo to moje ciało. No ale ja staram się to dziadostwo usuwać...
Nie wiem kto to był
Ja sama nie lubię jak mam bardzo włochate nogi, ale jak chodzę w spodniach, to golę je 2 razy w tygodniu. B. bardziej przeszkadza naturalne owłosienie kota Mówi, że wtedy facetowi źle się pracuje, ale ja i tak sama z siebie o to dbam
Stary 2011-09-29, 11:23   #659
cebulkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cheneelle Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wygrałam 5 w totka!!!!

Łooo, po prostu nie moglam uwierzyć
U mnie dziś słonecznie, ale coś Dawid mówił, że zimno No antybiotyk na pewno działa, thiocodin tez, bo absolutnie mi lepiej

Resscue, Skarbie, jak się czujesz?
gratki

dziękuję
cebulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 11:33   #660
malutka84
Zakorzenienie

Ciekawe co tam Justys.... Nie odezwala sie od tej rozmowy

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

W IOS nic ciekawego

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości