|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
hej
my dzisiaj obudziłyśmy się o 8, nocka była całkiem, muszę iść do Biedronki po pieluchy i chusteczki ![]() ada dokładnie mnie rozkładało jak w ciąży mi znajoma (też ciężarna) zrobiła wykład na temat kawy, a sama codziennie jadła czekoladę, i inne słodycze z czekoladą
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
ada no może być bida w nocy. My ostatnio po ciemku wracaliśmy i mały strasznie płakał, jak nigdy. Przerażony był po prostu. Nigdy więcej....
marta gratuluję pani magister ![]() Moje dziecko wstało o 5....i zabwa na całego. Ale na szczęście o 7.30 poszło spać i śpi do tej pory
|
|
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny sorki ale nie jestem w stanie nadrobić mały jest tak marudny że wysiadam... dobrze że chociaż w nocy ładnie spi. a w dzień cały dzień musi być na spacerku w domu jest maruda...do spania muszę bujać z godzinę i spi 20minut...jak dobrze pójdzie
niech ten skok się konczy super ![]() Cytat:
![]() ja już zaczęłam oszczędzać ![]() Szymelka super że tak sobie radzisz ![]() suuuuuper!!!!!!!! brawo! gratulacje!!
|
|
#2854 |
|
Wtajemniczenie
|
tity no właśnie tak też myśle że będzie się bał..
no i Ja też będę miała dyskomfort żeby czuc się swobodnie żeby go uspokoic przy ewentualnym marudzeniu.. ![]() w domu to co innego.. izabella jak myślisz czy mały mógł tak zareagowac na kaszkę tą sluzowatą kupka?? czy podawac aż sie przyzwyczai czy jednak się wstrzymac?? eirene bidulko u nas też chyba skok ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- mały i Ja walczyliśmy z tymi kupkami od początku.. trzy i pół miesiąca miał takie nawet na piersi.. potem samo przeszło.. i teraz jak podałam mu kaszkę to znowu wróciło ![]() hmmmm.... |
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
ada
a jaką mu dałaś kaszkę? zwykłą czy owocową? jeżeli nie było prędzej takich kupek, to zapewne to reakcja na kaszkę, ponoć śluz w kupie to objaw reakcji alergicznej, ale moje dziecko kiedyś miało kilka dni kupik ze śluzem choć tylko na mleku było i ciągle tym samym, i pediatra nam powiedział, że tak czasami się zdarza i nie należy się martwić jeśli to tylko kilka dni było ja osobiście to bym się dzisiaj wstrzymała i zobaczyła jaka jutro będzie kupa, i pojutrze znowu dała kaszkę czyli obserwowała ![]() ale to tylko takie moje przemyślenia
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
ego ego- wspòlczuje nocki
eirene- wspolczuje skoku:P ada- czekam na zdjecie sweterkow ![]() u nas nocka ok, tzn nie jestem pewna bo spalam:P. Tz powiedzial, ze przebudzila sie raz ale poglaskal i zasnela ale pozniej obudizla sie o 4 i zjadla 120ml . rano wstala o 8 ale my dopiero o 8.45, bo sie ladnie bawila ![]() teraz spadamy do Malagii, wiec raczej mnie nie bedzie buziole
|
#2857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sie wyregulowało wstrzymaj się na dzień dwa i znów podaj może ![]() ![]() lecę bo maruda spał 20minut i się obudził,... dodałam parę zdjeć do albumu
|
|
#2858 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas pobudki 2 albo 3 już nie pamiętam Dziewczyny, które karmicie piersią jak wygląda mniej więcej menu waszych dzieciaczków? Chciałabym porównać z naszym menu
|
|||
|
|
|
#2859 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tak zrobię wstzrymam się dziś.. ale potem będę go przyzwyczajac.. kupiłam dziś waniliową to mu jutro podam ![]() Cytat:
bo mi program wcieło i nie mogę wkleic w kompa on to mi musi przełożyc he he eirene to tez tak chyba myśle że te kupki to taka obrona na coś nowego.. i się przyzwyczai mam nadzieję ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
..ale chętnie zobacze Wasze menu ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- jacieee patrycja Twój szkrab jest starszy od mojego o 2 miesiące ![]() dopiero teraz zdałam sobie z tego sprawę he he.. a pamiętam jak rodziłaś dopiero co..
|
|||
|
|
|
#2860 |
|
Zadomowienie
|
ego_ego no to też dołączasz do naszego grona niewyspanych mamusiek
powodzenia w załatwianiu spraw Eirene1987 a ja Ci kobieto życzę wytrwałości i cierpliwości ![]() patrycja_22 ja Ci za wiele nie pomoge bo u nas tylko cycuś, cycuś i cycuś ![]() cholerka Maja dziś robi kupę za kupą, chyba jej te dwójki idą bo ślini się niemiłosiernie, jest marudna i ciągle ma coś w buzi.
|
#2861 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam przed południem
![]() Moje dziecko czekało z prezentem na wczorajsze urodziny do ostatniej chwili Ładnie zasnęła,długo spała do pierwszego akrmienia,mało tego obudziła sie tylko 1 w nocy,potem ok.7:30 pobawiła się z 45min(ja poczytałam książkę!Po pierwsze bardzo dziekuje za życzenia dziewczyny 3 dychy to nie pzrelewki ![]() maggol ja nie czuje sie wcale staro,dziś wstałam z łóżka jako 30-latka,ale ja mimo wszystko nadal czuje się na 20! Obudziłam sie o tej 7:30,popatrzyłam na usmiechniętą Lili i sobie pomyślałam,że moje marzenie się spełniło i lezy takie śliczne obok ![]() Jak starałam sie o Lili i traciłam juz nadzieję,chciałam aby przed 30 tymi urodzinami ze mną było moje dziecko.I jest!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-09-29 o 11:30 |
|
|
|
#2862 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
7;00 - pierś 10;00 - kaszka 13;30 - słoiczek z obiadkiem 17;00 - deserek ze słoiczka 20;00 - pierś nocne karmienie W między czasie dostaje ok 100 soczku rozcieńczonego z wodą ok 8-9 i herbatkę ok godziny po obiedzie. |
|
|
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
coraldy- ale grzeczna masz coreczke, super, ze dala prezencik
![]()
|
#2864 |
|
Zadomowienie
|
ja też chcę zobaczyc! Ja tez!
Lece laski na spacerek. Ach i ktoras pisala,ze ma wozek 2 w 1 , ja mam 3w1 i ma super spacerowke. Ta chce tyllko na wyjazdy, glownie na lotniska, bo duzo latam, a jednak 3 w 1 ciezej sie sklada niz taka leciutka spcerowka. I wspolczuje znoszenia z 3 pietra. Ja znosilam moj z gondola z 4, wiec wiem co to znaczy
|
|
|
|
#2865 |
|
Wtajemniczenie
|
kasienkakg wstaw jakieś zdjęcia córeczki.Bardzo mnie ciekawi jak wyglada twoja Lili
![]() Możesz utworzyć sobie album i powrzucac trochę zdjęć
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-09-29 o 11:43 |
|
|
|
#2866 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
..gryzie?? Cytat:
![]() zreszta przedłuzam sobie młodośc ..he he miałam 19 jak rodził się Krystian.. a jak 33 Wiktor he he to wciąż jestem młoda mama he he ![]() coralady masz cudowny prezent CUD Cytat:
|
|||
|
|
|
#2867 | ||||
|
Raczkowanie
|
hej. u nas nocka standard ostatnio, 2 pobudki i koniec spania o 8.30
![]() Cytat:
Wiktor ją baaardzo lubi, Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2868 |
|
Zadomowienie
|
ada32 jak czasami mnie pociągnie tak mocniej to wtedy zaboli ale jeszcze chyba się nie nauczyła, że może gryźć i mam nadzieję, że szybko się nie nauczy hehe
dobra idę myć okna. Zajrzę do Was wieczorkiem
|
#2869 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane witajcie
My już po chrzcie, wszystko sie udało, goście rozjechali się dopiero po 21. Niestety laptop mi sie rozsypał i chwilowo muszę pożyczać od męża, jak nadrobię to natychmiast wrzucę zdjęcia do albumu. Super już być po Coralady gratulacje - wino im starsze tym lepsze zresztą to piękny wiek
|
|
|
|
#2871 |
|
Raczkowanie
|
Pozdrawiamy serdecznie z Krzysiem.
Mama pracująca to mama ze zbyt krotka dobą. |
|
|
|
#2872 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przeraża mnie tylko ta waga. podziwiam że dałaś radę gondolę znieść z 4 piętra. ja mojego nie jestem w stanie znieść. najpierw znoszę stelaż a dopiero później gondolę i to pod warunkiem że ktoś z Mateuszem zostanie w tym czasie co stelaż znoszę. i obawiam się że z tą spacerówką będzie podobnie. chociaż kto wie. może przypakuję i dam rade to znieść hehe![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2873 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dziękuję za komplementy ![]() może to zębole mój też robił ciągle kupę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
8.00 mleczko 11.00 deserek (wcześniej była kaszka ale niepotrzebnie bo on i tak ładnie waży to zmieniłam na deserek) 13.00-14.00 obiadek, zupka ok 250ml 16.00-17.00 mleczko 19.00-20.00 mleczko z kleikiem i glutenem na noc ![]() w nocy je tak ok.5-6 ![]() teraz mam zamiar wprowadzić zamiast mleczka o 16-17 coś tylko nie wiem czy 2 deserki to nie będzie za dużo?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
pozdrawiam
|
|
#2874 | |
|
Zadomowienie
|
No i wróciłyśmy ze spacerku. Maja chociaż troszeczkę pospała ale za to teraz maruder, że masakra. No i mądra mama nakarmiła dziecko a później położyła je sobie brzuszkiem na brzuchu i efekt był taki, że ulała mi na szyję, plecy i włosy
Cytat:
U nas cudna pogoda, piękna złota jesień
|
|
#2875 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja jeszcze przed.. na koniec października dopiero ![]() Cytat:
trzymaj się mamusiu ![]() hej ..gdzie jesteście dziewczyny ![]()
|
|||
|
|
|
#2876 |
|
Wtajemniczenie
|
obiecane sweterki
te dwa to teraz babcia zrobiła a ten założony to trochę wcześniej bo chciałam taki z kapturkiem żeby bez czapki mógł jeszcze byc.. w rzeczywistości to są dużo ładniejszcze kolorki ale komórką robie zdjęcia i dlatego takie nie takie wyszły
|
|
|
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
ada- w drodze powrotnej do domu
![]() My spedzilismy caly dzien w Maladze. Chcialam kupic sobie spodnie, ale jestem taka klucha, ze nie ma na mnie rozmiaru... szczegolnie brzucho jak w 10 miesiacu.... Kupilam Lenie sliniak z rekawkami i paczke body. Lena od 9 do 13.45 nie chciala jesc... probowalam z mlekiem i nic... dalam warzywa z kurczakiem i wolowina i musialam 2 rayz dogrzewac szok zjadla 250g a zazwyczaj je polowe tego ![]() Dzis tez pierwszy raz dalam malej jogurt misiowy z nestle i zjadla caly w aucie ![]() Zrobila dwukolorowa kupe ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- swietne:d ale ten z kapturem to sama bym chciala dla mojego tzta(chociaz nie wiem kiedy by to nosil bo tu zawsze cieplawo:P) za✂✂✂isty jest
|
#2878 |
|
Wtajemniczenie
|
tajka dzięki
![]() a jakie kolory miała ta dwukolorowa kupka
|
|
|
|
#2879 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki wieczorną porą Coś tu dzisiaj jakoś cicho![]() U nas nocka nie za fajna, Nastusia obudziła się już na picie o 1.30 i nie chciała spać, zasnęła dopiero o 3. Dzisiaj próbowałam zrobić jej zdjęcie jak raczkuje, ale kurcze to by musiał być filmik, żeby było widać, że raczkuje. Teraz to wciąż muszę za nią maszerować, bo jeszcze jej się zdarza, że uderzy głową w przód lub sobie usiądzie i leci do tyłu. Jak to mówią - zaczęło się ![]() Jutro wstawię te fotki, coś tam na nich widać ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2880 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() szkoda,że Ci się nie udało... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My wczoraj byliśmy z Tż na jeden dzień w Gdańsku po papierosy. Po całym dniu miałam dosyc wszystkiego. Dziś cały czas nadrabiałam,bo nawet nie było kiedy na spokojnie usiąść do komputera... Majeczka nie ma już katarku,a dzisiaj przebił jej się drugi ząbek ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- marta gratulacje,PAni magister!!!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.

niech ten skok się konczy 

powodzenia w załatwianiu spraw 

szkoda....