Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 9 23,68%
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 0 0%
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 0 0%
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 0 0%
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 1 2,63%
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 2 5,26%
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 0 0%
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 0 0%
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 1 2,63%
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 22 57,89%
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 0 0%
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 3 7,89%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-28, 14:03   #2821
ego_ego
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
mam z bobovity kaszkę mleczno-ryżowa z bananami (próbkę). Może ją zrobię na noc?
no możesz zrobić, chociaż najlepiej by było na Twoim mleczku jakąś ryżową bezsmakową na początek, ale mój na pierwszy raz dostał bananową i mu nic nie było tylko że moj na mm

[QUOTE=ada32;29671889
tzn.. kupic też mm(mleko)??
a te z bobowity np. bananowe z mm tzn ze już mają w składzie mm i wystarczy na wodzie zrobic..??

a na swoim mleku mogę cos zrobic..sa takie kaszki??
[/QUOTE]

jezeli jest kaszka ryżowa lub kleik, to nie maja w sobie mleka i trzeba zrobić na mleku, mm lub Twoim
jeżeli jest mleczno-ryzowa to tylko na wodzie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
hej. my dopiero wstaliśmy
tż robi śniadanko i pewnie mykniemy na jakies zakupki.
Przypomniało mi sie że trza becikowe w końcu odebrać. Kupimy małej fotelik do samochodu i jakis kombinezon na zime.
A wy kupujecie kombinezony, czy tylko kurteczki?
ale Wam dobrze tyle spać
ja jeszcze nie wiem czy kombinezon czy kurteczkę

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość
Dzień dobry po latach. Nie wiem, czy ktoś tu jeszcze mnie pamięta bo wypadłam z obiegu kilka części temu. Mały był i jest tak absorbujący, że najnormalniej w świecie szkoda mi było czasu na siedzenie przy komputerze. Brakło czasu i sił... I tak oto zrobiło się kilka części do nadrobienia- niewykonalne, tym bardziej że wróciłam do pracy ...Z klubu widzę też siłą rzeczy wypadłam. Czasem Was podczytuję, kiedy sama mam wątpliwości, co i jak zrobić, ewentualnie -kiedy chcę podczytać, jak się rozwijają Wasze Maluszki... korzystam z wyszukiwarki na wątku i zwykle znajduję odpowiedź a czas płynie, nowe wątki powstają, tu na forum tyle nowych osób, ze 'starej ekipy' widzę tylko kilka aktywnych osób
aż nie do wiary, ile czas upłynęło...
no cóż, miło Was czasem poczytać, szczególnie te osoby, które pamiętam jeszcze z czasów brzuszkowych

Dziewczyny, nie wiem czy mnie nie zlinczujecie za to, ale mam 2 opakowania Cerazette, których ze względów zdrowotnych brać nie mogę. i szkoda, by przepadły. Jeśli któraś z Was bierze- odezwijcie się na priv, odsprzedam za symboliczną cenę. do tych, którym się nie podoba sprzedawanie leków przez forum- wiem, że tak się nie robi. ale nie mam pomysłu co z tym zrobić, a komuś może przydadzą się te 2 opak. bez konieczności biegania do gin.

Pozdrawiam Was ciepło i buziaki dla Waszych dużych już Szkrabików
będę Was podczytywała
pewnie, że pamiętamy, kiedyś chyba pisałam do Ciebie na nk
szkoda, że musialaś wrócić do pracy
zaglądaj częsciej

a ja zrobiłam zupke z buraczka, ziemniaczka i kurczaczka
ciekawe czy małemu bedzie smakowało
trzeba zacząć oszczedzać na tych sloiczkach, bo juz tylko dwie pensje mi zostaną a potem ..... ach nawet nie chce mi się myśleć
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 14:16   #2822
marta_27
Zadomowienie

dzień dobry
wpadłam na chwilę powiedzieć że obrona za mną i jestem już szczęśliwą Panią Magister
dziękuję za wszystkie kciuki

do nadrabiania mam tyyyyyyyle że nie wiem kiedy to zrobię, ale zrobię
wracam do Was jutro. dziś świętujemy bo mąż ma jeszcze wolne

buziaki i do usłyszenia jutro

marta_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 14:21   #2823
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
Ja się cieszę bardzo, że mam takiego "jadka" - słoiczek zupy 6/7 min i nie ma aczkolwiek za owocami nie przepada.
Ale jak mu dalam maliny takie rozgniecione to również pluł bardzo jakby to byla trucizna

Coralady mam nadzieje, że gorączka nie wroci Malutkiej, oby szybko wróciła do zdrowia, bo na pewno biedaczka bardzo się męczyno i dobrze, że w nocy spała
Dziś są Twoje urodziny?? Jeśli tak to wszystkiego najlepszego
Super,że wszystko wcina.Moja Lili wybrzydza,ale ja daje jej narazie jabłuszko,marchewke i ziemniaka.czasem zje,czasem marudzi.

Dzieki za życzenia.Tak,mam dzis urodziny-30-te!

Cytat:
Napisane przez marta_27 Pokaż wiadomość
dzień dobry
wpadłam na chwilę powiedzieć że obrona za mną i jestem już szczęśliwą Panią Magister
Gratulujemy Pani Magister!klask i:
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 14:35   #2824
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
dzień dobry

łałłłł GRATULUJEMY!!!!!!
Stary 2011-09-28, 15:49   #2825
prunelle
Wtajemniczenie

skrótowo, bo mały marudzi tak że szok, uwierzcie, że te zęby to nic przyjemnego ani dla mnie ani dla niego, chociaż dentinoxem smaruję, ale nie można częściej niż 4 razy dziennie wg ulotki...

ada, współczuję nocki, może faktycznie znów skok albo co, w sumie pasuje wiekiem, 23 tygodnie, ja podejrzewam, że u nas do zębów jeszcze to dochodzi... ale dopiero po 6 miesiącu coś podam.

subtelle, jak fajnie, że się odezwałaś! Dobrze, że jesteście szczęśliwi i mały zdrowy

Cytat:
Hej

u nas kolejna ciężka noc, pobudki co 2h a od 4 do 5.30 gadanie i marudzenie. Jak ja wam zazdroszczę tych 3-4 godzin przespanych pod rząd.

Mój gin wczoraj potwierdził mi, że mam bardzo powiększoną tarczycę więc muszę porobić badania i USG
jejku, niedobrze, ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
heja
u nas kolejna noc z pobudkami co godzine... jeden ząbek już jest a drugi się wygramolić nie może...
o tej camilii na zabki babka w aptece mówiła mi, że nie działa
ratunku.
no współczuję, wiem, o czym mówisz może u Was dentinox zadziała?

Cytat:
U nas nocka z jedną pobudką i poźniej spanie do 7.20. teraz ma drzemkę JAde dziś do pediatry na stronę zdrową, zważyć Szymusia bo jestem ciekawa ile ten mój klusek waży
A w ogóle muszę się pochwalić, że od wczoraj jak leży na brzuchu to zaczyna nogi podciągać pod brzuch, tak jak do raczkowaniatak to słodko wygląda jak się tak gramoli:PP Ale póki co tyłek za cięzki żeby podnieść.
Fajne jest to, że u takiego dzieciaczka, z dnia na dzień przychodzą nowe umiejętności..
Swoją drogą dobrze, że my nie starzejemy się w takim tempie jak nasze dzieci rozwijają się
jaki tam grubasek ładnie waży
ja mam wrażenie, że się starzeję, jak są takie dni jak dziś

Cytat:
dzień dobry

gratulacje

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 16:23   #2826
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
dzień dobry

wieeelkie gratulacje

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 16:52   #2827
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
ada
ale na tych z mm jest przepis jak zrobić na gęsto,
a ja nie wiem jak by trzeba zrobić je na płynno (do butli) żeby były w pełni wartościowym mlecznym posiłkiem

a jak zrobię mm wg przepisu i dosypie kaszki bez mlecznej to jestem pewna, że jest w butli tyle mleka ile powinno być

ale tak sobie myślę, że ty karmisz piersią wiec dziecko twoje ma mleka pod dostatkiem

te bez-mleczne kaszki możesz robić na mm lub na mleku z piersi lub na preparacie mleko podobnym

nie wiem czy mnie ktoś rozumie
dziękuje za odp..wszystko jasne
myśle ze jednak na swoim mleku to trochę zachodu..
raz ze ściągac dwa ze podgrzewac..bo przeciez w zimnym nie rozrobie..

a znowu osobno mm i kaszka
hmmm..to też wprawy chyba nie będe miała
spróbuje jednak chyba tą na wodzie..
tak jak mówisz że mleka i tak ma pod dostatkiem..

nawet już zrobiłam..bananową..
zrobiłam z czterech płaskich łyzek stołowych na 140ml wody..
nawet nie była aż taka gęsta ..

mały jadł z uśmiechem..z butli
wypił 50ml.. bo mu więcej nie dałam..
po tym luksusie smakowym
dostał pierś i dopił sporo
iii... spi.... ciiiii .... zobaczymy jak długo nie będzie głodny..

prunelle
zrobiłam to..dałam kaszkę

agucha dzieki
jej ale ładna waga

ego dziekuje

coralady dokładnie.. lubię takie nadmiary w portfeliku

marta gratuluję
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 16:52   #2828
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Ja tak na szybko tylko, bo łeb mi pęka od kiedy wrócilismy z dworu. Dobrze, że Dawid zasnął, bo jakby miał mi jeszcze marudzić to bym zwariowała

coralady sto lat i spełnienia marzeń z okazji urodzin a tak na teraz to oby jak najszybciej Lilka doszła do siebie

marta gratulacje Pani Magister!

aguchaw Twój Szymek chyba z tego samego dnia co mój syn, prawda? 8600 waży?? Wow, masz co ponosić

Nie wiem czy uda mi się jeszcze dziś zajrzeć, bo biorę się za obiado-kolację, potem pewnie mały wstanie, a na dokładkę jeszcze mam w mieszkaniu sajgon, bo przywieźli meble i muszę to ogarnąć. Jutro rano jedziemy na 4 dni do rodziców, bo mąż ma urlop, więc pewnie dopiero w poniedziałek się odezwę. No chyba, że od siostry mi się uda. Nie pisać za dużo

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 18:20   #2829
izunia233
Zadomowienie

coralady Wszystkiego Najlepszego

Marta gratulacje

No a my niedawno wróciłyśmy do domu. Chyba jutro kupię zwykłą kaszkę mleczno-ryżową i spróbuję zrobić jej na noc a dziś będę podawała wodę, może nauczy się żeby nie budzić się co godzinę. Eh czuję, że niezła przeprawa przede mną.

ada32 i jak śpi jeszcze?

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 18:44   #2830
coralady
Wtajemniczenie

kasiunia,izunia dziękuje dziewczyny za życzenia:cmok :

Muszę się pochwalić jaką mi Tż niespodzianke zrobiłKorzystam z okazji,że wyszedł,ale niedługo wróci

Karmiłam Lili jak wrócił z pracy,pokrzątał się w kuchni i wchodzi z tortem ze świeczkami i słonecznikiem wielgaśnym w ręce.Ja w szoku skąd on ten tort wziął(okazało się,że teściówka upiekła Złozył mi życzenia,buzi buzi i wyszedł.

Po chwili wchodzi z torebką a w niej prezenty Sam wybrał mi zapach"Saharienne"YSL-normalnie trafił,bardzo mi sie podobająMało tego patrze dalej a tam kolczyki i dysk przenośny,który chciałam.Normalnie zaszalał facet!

Chleb z masłem teraz będziemy jedli

Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2011-09-28 o 18:47
Stary 2011-09-28, 19:31   #2831
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
heja
u nas kolejna noc z pobudkami co godzine... jeden ząbek już jest a drugi się wygramolić nie może...
o tej camilii na zabki babka w aptece mówiła mi, że nie działa
ratunku

myślę o tym, ale czy to działa??
http://allegro.pl/baby-orajel-ameryk...836371756.html

jeszcze dziś do okulisty małą zapisałam, bo się udrapała w kąciku oka i oczko jej ropieje.
ojej, to szybko do okulisty, oby to tylko zadrapanie. A ząbek wyjdzie to może i lepiej będzie spała

Cytat:
Przypomniało mi sie że trza becikowe w końcu odebrać. Kupimy małej fotelik do samochodu i jakis kombinezon na zime.
mam jakiś kombinezon kupiony jak jeszcze w ciąży byłam, muszę zobaczyć jak z rozmiarem bo był duży kupiony ale Natalka taka długa jest że nie wiem czy do zimy będzie ok. Ale pewnie jak coś to nowy też kombinezon będzie.

Cytat:
Dzień dobry po latach. Nie wiem, czy ktoś tu jeszcze mnie pamięta bo wypadłam z obiegu kilka części temu. Mały był i jest tak absorbujący, że najnormalniej w świecie szkoda mi było czasu na siedzenie przy komputerze. Brakło czasu i sił... I tak oto zrobiło się kilka części do nadrobienia- niewykonalne, tym bardziej że wróciłam do pracy ...Z klubu widzę też siłą rzeczy wypadłam. Czasem Was podczytuję, kiedy sama mam wątpliwości, co i jak zrobić, ewentualnie -kiedy chcę podczytać, jak się rozwijają Wasze Maluszki... korzystam z wyszukiwarki na wątku i zwykle znajduję odpowiedź a czas płynie, nowe wątki powstają, tu na forum tyle nowych osób, ze 'starej ekipy' widzę tylko kilka aktywnych osób
no cóż, miło Was czasem poczytać, szczególnie te osoby, które pamiętam jeszcze z czasów brzuszkowych

Dziewczyny, nie wiem czy mnie nie zlinczujecie za to, ale mam 2 opakowania Cerazette, których ze względów zdrowotnych brać nie mogę. i szkoda, by przepadły. Jeśli któraś z Was bierze- odezwijcie się na priv, odsprzedam za symboliczną cenę. do tych, którym się nie podoba sprzedawanie leków przez forum- wiem, że tak się nie robi. ale nie mam pomysłu co z tym zrobić, a komuś może przydadzą się te 2 opak. bez konieczności biegania do gin.

będę Was podczytywała
Witamy spowrotem zaglądaj do nas częściej w miare możliwości no i dobrze że u Małego wszystko ok

Cytat:
dzień dobry

GRATULACJE!!!!!!
Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość

Muszę się pochwalić jaką mi Tż niespodzianke zrobiłKorzystam z okazji,że wyszedł,ale niedługo wróci

Karmiłam Lili jak wrócił z pracy,pokrzątał się w kuchni i wchodzi z tortem ze świeczkami i słonecznikiem wielgaśnym w ręce.Ja w szoku skąd on ten tort wziął(okazało się,że teściówka upiekła Złozył mi życzenia,buzi buzi i wyszedł.

Po chwili wchodzi z torebką a w niej prezenty Sam wybrał mi zapach"Saharienne"YSL-normalnie trafił,bardzo mi sie podobająMało tego patrze dalej a tam kolczyki i dysk przenośny,który chciałam.Normalnie zaszalał facet!

STO LAT STO LAT!!! WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO! No i mąż zasługuje na oklaski jestem pod wrażeniem! Też tak chce

Natlaka dzisiaj bardzo mało spała i marudziła że szok a na nogach od 6:30 Teraz już godzine po kąpieli i chyba powoli sobie zaśnie, ciekawe czy zje.
A my szukamy mebli do sypialni i ciężko, tyle tego a sami nie wiemy co nam się podoba. Chodzimy już dwa dni i ciężko się zdecydować.
Ach a ja mam nadzieje że choróbsko przez to mi się nie rozwinie i nie mogę za bardzo przytulać się do małej

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 20:10   #2832
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
STO LAT STO LAT!!! WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO! No i mąż zasługuje na oklaski jestem pod wrażeniem! Też tak chce

Natlaka dzisiaj bardzo mało spała i marudziła że szok a na nogach od 6:30 Teraz już godzine po kąpieli i chyba powoli sobie zaśnie, ciekawe czy zje.
A my szukamy mebli do sypialni i ciężko, tyle tego a sami nie wiemy co nam się podoba. Chodzimy już dwa dni i ciężko się zdecydować.
Ach a ja mam nadzieje że choróbsko przez to mi się nie rozwinie i nie mogę za bardzo przytulać się do małej
Dziękuje

Współczuje zakupów,bo ja to nigdy nie moge się zdecydować,a już w ogóle zgrać to Tż to istny cud!amiętam horror jak kupowaliśmy meble do dużego pokoju-cosmy sie najeździli,naoglądali i nie potrafili wybrać

Fiodor Dostojewski
Stary 2011-09-28, 20:44   #2833
Natka3008
Rozeznanie

Cytat:
dzień dobry

Gratulacje pani Magister

Cytat:

To Ci mąż niespodzianki zrobił - fajnie

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 20:49   #2834
maggol111
Raczkowanie

moje dziecko chciało mnie dzis wykonczyc, co sie namarudził...

Cytat:
ja juz o becikowym daawno zapomniałam, kiedy to było, na szczepionki poszło

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
ehh jakbym o sobie czytała, chciałam żeby mi sie udało karmić piersią (nie koniecznie tylko i wyłącznie) przez 4 miesiące, a udało się już 5,5 i na dodatek teraz wszystko idzie tak gładko, że bardzo się do tego przyzwyczaiłam

-Mannę dalej podaję taką gotowaną po prostu na wodzie i baaardzo mu smakuje, domaga się nawet więcej niż ta odrobinka, którą moze dostać. Wczoraj też próbowałam mu dać 2 rozgniecione widelcem maliny, ale pluł dalej niż mu się to kiedykolwiek zdarzyło

mordka ja mam kombinezony (dostałam używane), ale planuję też kupić kurteczkę
no to widzę, ze chyba cięzko bedziemy przechodziły odstawianie od piersi

a jak robisz tą manne? jakie proporcje wody i manny? ja na dniach musze zacząć wprowadzac,
a ta manna taka zwykła?a mieszasz z owocami czy taką samą dajesz?
ja zielona w tym temacie jeszcze

Cytat:
Witam się z rana

Nocka nie była taka tragiczna,raz podawłam Lili paracetamol na gorączkę i pare razy oczyszczałam nosek.

Wczoraj wieczór za to nie mogłam zbic jej gorączki-miała prawie 40 stopni W końcu po okładach i kolejnej dawce paracetamolu spadła.Tak się darła jak ją z mamą w chłodne ręczniki owijałayśmy,że szkoda gadać.

Dziś jest strasznie zakatarzona i zachrypnięta.Mam nadzieję,że juz będzie dobrze

A ja mam od rana gości,bo dziś moje wielkie święto

aguchaw przykro mi z powodu tej ustawki w konkursie.Może to człowieka nieźle zirytować I weź tu staraj się

izunia jak codzień głosik poszedł!
wszystkiego najlepszegoklaski : i zdrowka dla Lili

Cytat:
dzień dobry

gratulacje

Cytat:
Super,że wszystko wcina.Moja Lili wybrzydza,ale ja daje jej narazie jabłuszko,marchewke i ziemniaka.czasem zje,czasem marudzi.

Dzieki za życzenia.Tak,mam dzis urodziny-30-te!
ja te urodziny 30. przezyłam miesiąc temu, taka stara sie juz poczułam i jakby wiecej zmarszczek przybyło

Cytat:

dla tz, super niespodzianka

co do ubranka na zime, to ja na pewno jakis kombinezon kupie, własnie szukam na allegro czegos, moze kurteczke tez jakąs, do auta praktyczniejsza chyba

Edytowane przez maggol111
Czas edycji: 2011-09-28 o 20:52
maggol111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 21:00   #2835
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
coralady dopiero doczytałam, że Lila taka chora, zdrówka Żeby gorączka szybko ustąpiła.
prunelle no to jak się kiwa, to zaraz zacznie raczkować Brawo dla Krzysia
No i jeszcze wstawiam zdjęcie z wczorajszych akrobacji na tatusiu
Super stoi jakbym mojego brzdąca widziała ale jemu to już nie wystarcza i jak wstanie to od razu puszcza si tego co trzyma i bęc na tyłek
Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Znowu mam kilka stron do nadgonienia WAs. Przez tę pracę zawsze będę w tyle szkoda....

Moja niunia spisuje się na medal - obie z babcią zadowolone z uśmiechem mnie witają - faktem jest to, że pracuję 5 godz i mała nie widzi mnie ok 6 godz, więc nie jest najgorzej
No i mamy sukces na lini butelkowej - Lenka w ciągu 2 dni wypiła więcej z butli, niż chyba w ciągu całego miesiąca
no a teraz Was poczytam....
Brawo dla mamy i dla córci za picie z butli
Cytat:
Witam się z rana

Nocka nie była taka tragiczna,raz podawłam Lili paracetamol na gorączkę i pare razy oczyszczałam nosek.

Wczoraj wieczór za to nie mogłam zbic jej gorączki-miała prawie 40 stopni W końcu po okładach i kolejnej dawce paracetamolu spadła.Tak się darła jak ją z mamą w chłodne ręczniki owijałayśmy,że szkoda gadać.

Dziś jest strasznie zakatarzona i zachrypnięta.Mam nadzieję,że juz będzie dobrze

aguchaw przykro mi z powodu tej ustawki w konkursie.Może to człowieka nieźle zirytować I weź tu staraj się

izunia jak codzień głosik poszedł!
Oby teraz juz było lepiej i żeby gorączka nie wróciła i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA CIEBIE KOCHANA
Cytat:

będę Was podczytywała
Pamietamy i witamy spowrotem
Cytat:
dzień dobry

GRATULACJE!!!

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 21:02   #2836
szymelka
Rozeznanie

Witajcie!
Jak ten czas zasuwa - już tylko 2 dni do weekendu, a całkiem niedawno nie dzieliłam tygodnia .......
wydaje mi się że pracuję już bardzo długo, prawie jakbym przerwy nie miała - tylko pierwszy dzień był inny, luźniejszy a od wczoraj młyn jak dawniej, ech...
Pocieszające w tym wszystkim jest to, że Lenka jest cudowna i z babcią zostaje bez problemu...
a druga strona medalu jest taka, że babcia łapie ją na ręce jak tylko wyda jeden jęk
oczywiście jestem bardzo wdzięczna za to że mama przyjechała i opiekuje się niunią, ale mam obawy czy za bardzo mi jej nie rozpuści.........
zawsze musi być coś za coś???

no dobra, nie będę się użalała, tylko poczytam...
Stary 2011-09-28, 21:21   #2837
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tak na szybko tylko, bo łeb mi pęka od kiedy wrócilismy z dworu. Dobrze, że Dawid zasnął, bo jakby miał mi jeszcze marudzić to bym zwariowała

coralady sto lat i spełnienia marzeń z okazji urodzin a tak na teraz to oby jak najszybciej Lilka doszła do siebie

marta gratulacje Pani Magister!

aguchaw Twój Szymek chyba z tego samego dnia co mój syn, prawda? 8600 waży?? Wow, masz co ponosić

Nie wiem czy uda mi się jeszcze dziś zajrzeć, bo biorę się za obiado-kolację, potem pewnie mały wstanie, a na dokładkę jeszcze mam w mieszkaniu sajgon, bo przywieźli meble i muszę to ogarnąć. Jutro rano jedziemy na 4 dni do rodziców, bo mąż ma urlop, więc pewnie dopiero w poniedziałek się odezwę. No chyba, że od siostry mi się uda. Nie pisać za dużo
miłego wypoczynku kasiunia u rodziców
nabierz sił i wracaj

Cytat:
coralady Wszystkiego Najlepszego

Marta gratulacje

No a my niedawno wróciłyśmy do domu. Chyba jutro kupię zwykłą kaszkę mleczno-ryżową i spróbuję zrobić jej na noc a dziś będę podawała wodę, może nauczy się żeby nie budzić się co godzinę. Eh czuję, że niezła przeprawa przede mną.

ada32 i jak śpi jeszcze?
w sumie spał 2godz.i 40 minut..
a że usną w wózku to skorzystałam z okazji
i pojechaliśmy do tesco (wóziem oczywiście) po pampersy..
póki są jeszcze te w promocji ..
jak wróciliśmy to sie zbudził..
ale zjadł cysia dopiero po około trzech godzinach od kaszki

hmm.. na noc jeszcze mu nie dam ..
poczekam na reakcje..

choc już się zastanawiam
bo zaszła zmiana w pieluszce..
zauważyłam mocno śluzowatą kupkę..
odrobine jej było ale sam przeźroczysty śluz..

może troche potrzebuje mały czasu na adaptację tego posiłku???

Cytat:

wszystkiego najlepszego..pomyślności ..
dużo miłości.. zdrowia szczęscia i radości..
samych w życiu słodyczy..
tego i więcej ada z Wikusiem Tobie życzy

a Twój tż to super się zachował..
zazdroszcze
fajne prezenty

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

szymelka zapomniałam Ci napisac
że cieszę się że nie masz problemów rozłąkowych z malutką( tzn malutka nie ma)
fajnie że babcia sobie radzi i że mała pije super z butli

Edytowane przez ada32
Czas edycji: 2011-09-28 o 21:07
Stary 2011-09-28, 21:33   #2838
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie!
oczywiście jestem bardzo wdzięczna za to że mama przyjechała i opiekuje się niunią, ale mam obawy czy za bardzo mi jej nie rozpuści.........
zawsze musi być coś za coś???

no dobra, nie będę się użalała, tylko poczytam...
Super, ze mama daje rade i za niedlugo sie przyzwyczaisz wrzuc zdjecie Lenki

marta-gratulujeklask i:

Lena zasnela 10 minut temu. Dzis pol dnia udawala lwa jutro bedzie ja gardlo bolec

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 21:48   #2839
Olusiaa_
Zakorzenienie

marta
gratulacje
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 21:52   #2840
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
cieszę się, że dajesz sobie radę z dzieleniem obowiązków
.
dziękuję - nie jest tak źle jak myślałam, że może być

Cytat:
U nas dziś dobry dzień się zapowiada, znów pięknie na dworze, na dodatek wreszcie dziś przyjadą meble do pokoju Dawida i zaczniemy przemeblowanie w mieszkaniu Poza tym same dobre wiadomości:
- spanie w nocy było od 21 do 7 z jedną jedyną tylko pobudką na jedzenie o 3.30
- katar wczoraj po południu i dziś znacznie mniejszy
- udało się małemu wczoraj zjeść prawie cały słoiczek jabłka z owocami leśnymi

Mannę dalej podaję taką gotowaną po prostu na wodzie i baaardzo mu smakuje, domaga się nawet więcej niż ta odrobinka, którą moze dostać. Wczoraj też próbowałam mu dać 2 rozgniecione widelcem maliny, ale pluł dalej niż mu się to kiedykolwiek zdarzyło
- oby tylko takie dobre wiadomości były każdego dnia!!

Cytat:
Witam się z rana

Dobrze, że już z Lilą lepiej i niech tak zostanie!!

No i STO LAT!!!
Doczytałam o niespodziance męża - jestem pod wrażeniem!! musiałaś się wspaniale czuć - udał mu się prezent i niespodzianka. gratuluję i brawo dla męża

Cytat:
Byłam w przychodni.
Szymuś zdrowy jak rybka.Oczywiście lekarka mówiła, że grubasek, bo waży 8.600 Ale powiedziała, że dobrze, że wszystko je i że mam się nie przejmować jeśli nie chce jeść już tyle mleka ile wczesniej.
Bo np w dzień rzadko się zdarza żeby zjadł 180 na raz. z reguly 120/150. Powiedziala, zeby nie wmuszać na sile bo najwyraźniej nie ma takiej potrzeby. a skoro przybiera to jest wszystko ok
Także mam co dzwigać klocek kochany;p
dla klocuszka

Cytat:
dzień dobry
GRATULACJE!!!

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
[/COLOR]szymelka zapomniałam Ci napisac
że cieszę się że nie masz problemów rozłąkowych z malutką( tzn malutka nie ma)
fajnie że babcia sobie radzi i że mała pije super z butli
Dziękuję

Jakiś czas temu też martwiłam się o to, że mam coraz mniej pokarmu, bo Lenka przez kilka nocy wisiała mi na cycu i wysysała wszystko, ale to minęło. Może Twoje maleństwo też ma jakieś gorsze chwile i potrzebuje bardziej Twojej bliskości, a może po prostu głodomora go dopadła?? Oby wszystko szybko się wyjaśniło i uspokoiło!!

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Super, ze mama daje rade i za niedlugo sie przyzwyczaisz wrzuc zdjecie Lenki

marta-gratulujeklask i:

Lena zasnela 10 minut temu. Dzis pol dnia udawala lwa jutro bedzie ja gardlo bolec
Dziękuję
a zdjęcia może w weekend jakieś porobię to postaram się w luźniejszej chwili wrzucić...
Stary 2011-09-28, 22:17   #2841
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
może spróbuję dac mu jakąś kaszkę?? co WY na to mamusie..??
jaką?? ile?? Ja nic nie wiem..

czy taką na wodzie tą z modyfikowanym.. to od razu całą butlę dac??
Poniewaz ja zaczelam dokarmiac Nino na noc juz od 3 miesiaca zycia, bo byl baaaardzo glodny to dodawalam rowniez 1 plaska lyzeczke kaszki ryzowej do mm. I zaczelo sie robic coraz lepiej ze snem, bo wczesniej to rowno co 2h jedzonko A pozniej to co 3h, czasem 4, pozniej znow 2 a teraz jak juz jest tylko na mm to mamy juz tylko 1 wstawanko tak miedzy 3 a 4.
Poprobuj - nic sie malemu nie stanie

Cytat:
teraz mnie choróbsko dopadło
zabiore się za nadrabianie, ale nie wiem co z tego wyjdzie bo mój mózg nie pracuje na pełnych obrotach
zdroweczka

izunia - tak jak u ady, moze sie uda jak dasz? Ale nie licz na szybki rezultat. Trzeba czasu

Cytat:
Witam się z rana

Dobrze, ze spadla goraczka

I 100 lat 100 lat!!!

Cytat:
dzień dobry
Gratulacje!!!!

Cytat:
Udanego wspolnego "urlopu"

Witam wieczorowa pora
Dopiero teraz mam czas na Wizaz, bo wczesniej Nino mial dzien marudera + byla bardzo ladna pogoda, wiec i na spacer dlugi sie wybralismy

Teraz siedze sobie wykapana, pachnaca i zrelaksowana i czytam co u was

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
Laaaalllll!!! Super maz
Tez takiego chce
W ogole to ja chce meza miec...

Subtelle - witaj ponownie!! Wrzucaj szybciutko fotke twojego skarba

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 22:17   #2842
szymelka
Rozeznanie

Idę spać, choć lubię sobie posiedzieć, ale muszę o 6 wstać
no i w nocy czeka mnie pobudka jedzeniowa...
dobrej nocy
Stary 2011-09-28, 23:39   #2843
kasienkakg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
ale zdolniacha z niego

jechała samochodem na jakieś spotkanie w sprawie zakupu domu i wjechała w nia na skrzyżowaniu ciężarówka
Wiedzialam,ze ktoras z Was bedzie wiedziec. Dzieki

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość

jejku, a nie dajecie czegoś na to? długo już ma to rozwolnienie?
Wtedy miala od nocy, a pozniej skonczylo sie po poludniu, okolo 16 ostatnia. Nie dajemy jej nic. Tutaj w UK twierdza,ze jest wszystko ok. Nawet chcieli szczepić ją jak miala biegunke i kaszel, tylko ja nie zgodzilam sie. Wczesniej miala 5-6dni biegunke i juz miala w niej smużki krwi, chyba z podrażnienia. Wtedy odstawilam jej "dorosle jedzenie" i byla tylko na mleku (zawsze miala po nim zatwardzenie) i przeszlo w pól dnia , a tutejszy lekarz, a pozniej health visitor opiepr.zyli mnie, ze jak moglam zrobic cos takiego. Martwi mnie to bardzo, no ale sama nie wiem co robic. Tak mysle, ze moze wplyw ma fakt, ze ma tą nietolerancje laktozy i moze zle reaguje na wprowadzanie nowych pokarmow, sama nie wiem. Ale ja mam alergie pokarmowa na wiele produktow.

Cytat:

myślę o tym, ale czy to działa??
http://allegro.pl/baby-orajel-ameryk...836371756.html
nie wiem, ale daj znac jesli sie zdecydujesz. Tutaj czytam ,ze jest benzokaina, w naszych jest lidokaina. Nie wiem czy faktycznie jest jakas roznica w dzialaniu. SLyszalam,ze lepsze od żeli są proszki, bo lepiej trzymaja sie dziasel, a nie "lataja po calej buzi". Jednak moja Lila nadal bezzebna, a ja doswiadczenia nie mam

Cytat:
Napisane przez maggol111 Pokaż wiadomość
ja tez sie ostatnio zdziwiłam, ze 6 m-czne dzieci juz potrafią robic sceny, ostatnio była u mnie kolezanka ze swoją roczną córeczką i zaczęła sie bawic ulubioną pszczołą Wiktora z Lamaze, ten jak to zobaczył to zaczął tak na nia krzyczeć cos w stylu "bwu, bwu"z taką złością, ze jeszcze nie widziałam tego u niego, byłam w szoku. 6 m-cy i juz sie nie chce dzielic zabawakmi z innymi, co bedzie później
Oj potrafia robic sceny, potrafia.
Jaka pszczola z Lamaze? Chodzi Ci moze o motyla Emanuela?

Cytat:

wymagania masz konkretne, ale to dobrze że wiesz czego szukasz, ciekawe tylko czy jest taka spacerówka, która wszystkie spełnia w 100% mnie się ta pierwsza podoba, ale patrzyłam tylko na wygląd

jak dziś z kupami? unormowało się? czemu ją tak często męczą biegunki?
Ja wiem,ze na pewno nie ma takiej spacerowki
Kupy unormowaly sie, dzisiaj juz licze, ze jest ok (bo zapisuje jej kupy, jedzenie, wszystko, mam dzienniczek maluszka Brioko) , ale byly 2 takie rzadziochy co wyszly na bąkach

Cytat:
O tak becikowe koniecznie trzeba odebrac!
Jaki fotelik kupisz?
My mamy 3 kombinezony ale takie grube welurowe z kapturami ( z uszkami ) . Nie mamy zadnego z materialu z jakiego sa robione kurteczki, wydaje mi sie,ze nie beda nam az takie grubasne potrzebne. Pod te, ktore mamy ubierzemy ją cieplo+ kombinezon+ kocyk + ocieplacz na nózki i bedzie gites w mega mrozy.
Juz pare razy miala ubrany na ranne spacerki jak jazdy robiła. Bylo zimno i rosa i mglisto. Ale pod spodem miala tylko bodziala z krotkim rekawkiem , wiec bylo jej akuratnie. A w tych wrzaszkach ciezko byloby mi ja ubrac w inne body, bluzeczke, spodeneczki, bluzunie, czapunie. Poza tym TŻ zawsze jak jąkładzie do wózka , to i tak ma pozawijane na plecach ubranie. A w kombinzeonie tego problemu nie ma. Polecam!

Cytat:
Ja nie wiedziałam że tyle mogę od nich wyciągnąc..
należy mi się jeszcze oprócz tego tysiąc jednorazowo.. becikowe już wziełam tzn przelali mi na konto a ten drugi tysiąc mam dostac w listopadzie..
i bardzo dobrze. Jak dają to trzeba brac. Pieniadze zawsze sie przydadza, a przeciez nikomu nie zabierasz, naleza sie i tyle

Cytat:
jestem już szczęśliwą Panią Magister
Suuuuuuuuuuuuuper! Gratuluje! Napisz jak świetowałas! Jeszcze raz gratuluje i podziwiam,ze dalas rade przygotowac sie

Cytat:
.Tak,mam dzis urodziny-30-te!
Chyba jeszcze zdazylam. wiec:
Wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!! Duzo zdrówka! A szczescie juz masz- spi w łózeczku i wszystkiego , o czym jeszcze marzysz
A maz zrobil Ci taka niespodzianke,ze az pozzadroscic

Cytat:
Oj to koniecznie uwazaj na małą! Żeby sie tylko nie zarazila
A o szukaniu mebli tez cos wiem, bo tez powoli szukam. Chce kupic nowe lozko. Juz prawie wybralam. Bedzie z drewna, ciemne, z baldachimem i powiesze sobie takie biale szmaty z tiulu. Zawsze o takim marzylam i bedzie mi pasowac do stylu safari. Nie wiem tylko jaka toaletke dobrac

My dzis od godz 10 do godz 20:10 w parku. U nas jest cieplutko, a i Lila zachwycona spacerem. Tylko TŻ przyjechal po nas i zabral nas na obiad do domu jak mial przerwe lunchowa i pozniej odwiozl nas spowrotem. A jak Młoda pospala sobie, a ja w koncu mialam czas na czytanie e-booka, bo jak spi w domu, to siedze na wizazu :P

Edytowane przez kasienkakg
Czas edycji: 2011-09-28 o 23:40
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 08:04   #2844
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję - nie jest tak źle jak myślałam, że może być

- oby tylko takie dobre wiadomości były każdego dnia!!

Dobrze, że już z Lilą lepiej i niech tak zostanie!!

No i STO LAT!!!
Doczytałam o niespodziance męża - jestem pod wrażeniem!! musiałaś się wspaniale czuć - udał mu się prezent i niespodzianka. gratuluję i brawo dla męża

dla klocuszka

GRATULACJE!!!

Dziękuję

Jakiś czas temu też martwiłam się o to, że mam coraz mniej pokarmu, bo Lenka przez kilka nocy wisiała mi na cycu i wysysała wszystko, ale to minęło. Może Twoje maleństwo też ma jakieś gorsze chwile i potrzebuje bardziej Twojej bliskości, a może po prostu głodomora go dopadła?? Oby wszystko szybko się wyjaśniło i uspokoiło!
!

Dziękuję
a zdjęcia może w weekend jakieś porobię to postaram się w luźniejszej chwili wrzucić...
szymelka.. piszesz że przeszło.. tzn że nadal karmisz piersią mimo dodatkowej butli jak jesteś w pracy??.. czy czujesz że pokarm jest normalnie czy zmniejszyły się ilości??..czy napełniają Ci się w pracy piersi..twardnieją??:roll eyes:

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Poniewaz ja zaczelam dokarmiac Nino na noc juz od 3 miesiaca zycia, bo byl baaaardzo glodny to dodawalam rowniez 1 plaska lyzeczke kaszki ryzowej do mm. I zaczelo sie robic coraz lepiej ze snem, bo wczesniej to rowno co 2h jedzonko A pozniej to co 3h, czasem 4, pozniej znow 2 a teraz jak juz jest tylko na mm to mamy juz tylko 1 wstawanko tak miedzy 3 a 4.
Poprobuj - nic sie malemu nie stanie

zdroweczka

izunia - tak jak u ady, moze sie uda jak dasz? Ale nie licz na szybki rezultat. Trzeba czasu

Dobrze, ze spadla goraczka

I 100 lat 100 lat!!!

Gratulacje!!!!

Udanego wspolnego "urlopu"

Witam wieczorowa pora
Dopiero teraz mam czas na Wizaz, bo wczesniej Nino mial dzien marudera + byla bardzo ladna pogoda, wiec i na spacer dlugi sie wybralismy

Teraz siedze sobie wykapana, pachnaca i zrelaksowana i czytam co u was

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Laaaalllll!!! Super maz
Tez takiego chce
W ogole to ja chce meza miec...

Subtelle - witaj ponownie!! Wrzucaj szybciutko fotke twojego skarba
no to spróbowałam.. wypic wypił troche.. ale narazie jest śluz w kupce i nie wiem teraz czy to normalne??
czy Nino jak był jeszcze na piersi i dodatkowo dawałaś mm to tez miał jakieś kłopoty brzuszkowe??

witajcie kochane

w nocy niestety u mnie co godzine karmienie i tulenie

bez entuzjazmu

mam nadzieje ze wróca do mnie szybko nocki z jednym wstawaniem..
wcale długo nie trwały..
a tak było pięknie he he

idę zrobic kawusie i śniadanko..
no i mały już wstał i trzeba ubrac mojego misia

babcia do mnie przyjechała .. pomoże mi trochę..ach jak ja to lubię..
no i zrobiła małemu dwa śliczne sweterki na jesień
potem zrobię zdjęcia..

w ogóle może w wolnym czasie uzupełnie album..
widzę że niektóre albumy na wspominki sie wżięły he he ..
tez tak zrobie
Stary 2011-09-29, 08:24   #2845
izunia233
Zadomowienie

Dzień dobry

Ada przybijam Ci piątkę bo u nas noc identyczna. Próbowałam małą oszukać butlą z wodą ale po 10 minutach znowu się budziła więc nic z tego. A ty pijesz kawę? Ja jak zrobię sobie puszczalską z 1 łyżeczki to mała ma problemy ze snem.

Coralady brawa dla męża no i teściowej za torcik

Ślicznie dziękujemy za wczorajsze głosy i prosimy o dzisiejsze http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 08:29   #2846
blackrose4u
Wtajemniczenie

u nas 2x180ml wylane. Natalka nie chciała jeść, usnęła jak kamień. O 2:30 wypiła 50ml a o 6:00 60 ml. Ciekawe czy zje śniadanie

kasienkakg też marze o takim łóżu ale nie mamy miejsca na nie bo to jednak optycznie zmniejsza pokój.

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2011-09-29 o 08:30
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 08:57   #2847
ada32
Wtajemniczenie

izunia no to piątka

tak.. piję słabą kawe ze śmietanką od zawsze( mała filizanka z jednej łyzeczki).. nawet w ciązy piłam
..z przykazaniem ginka
ponieważ mam bardzo niskie ciśnienie..90/50..
a w ciązy miałam 110/60 ( zawsze i to po kawce)

kofeina jest w wielu innych tez napojach czy produktach spoż..

dlatego....

nie piję za to żadnej innej herbaty
jak rumianek lipa czy z szuszu owoców

żadnej coli ani napojów słodkich czy gazowanych..
nawet dlatego że nie lubie tego typu specyfików..

kompoty i soki domowej roboty oraz woda niegazowana to moje...
pragnienieeee

a kawa cel przyjemności i dla zdrowotności he he

mały nie reagował od początku na kawę..

głos oddany

kasienka ale miałaś wczoraj dłuuuuugi spacer
Stary 2011-09-29, 09:04   #2848
ego_ego
Wtajemniczenie

heloł
my juz kawkę pijemy, ale cożeśmy przeszli z Olkiem w nocy
ok 1:30 się obudzil i nie chcial spać wstawalam co 5 minut dawać smoka
o 2:30 dałam mu wodę i chciałam go utulić, żeby zasnął, nic nie dało
wstał mąż żeby go ponosić, ale ten jeszcze większy ryk
o 3:50 dostal paracetamol i 150ml mm i dopiero poszedł spać
to chyba niemożliwe, żeby moje dziecko o 1:30 bylo głodne, no bo o tej 4 to już rozumiem bo sie zmęczył przez te godziny, ja nie wiem co mu jest bo ostatnio mi sie tak budzil ale nie spał góra pół godziny i potem przytulał sie i spał
ledwo na oczy widzę, a mamy tyle spraw dzis do załatwienia, że sie nawet nie zdrzemnę

Cytat:

no to spróbowałam.. wypic wypił troche.. ale narazie jest śluz w kupce i nie wiem teraz czy to normalne??
czy Nino jak był jeszcze na piersi i dodatkowo dawałaś mm to tez miał jakieś kłopoty brzuszkowe??

witajcie kochane

w nocy niestety u mnie co godzine karmienie i tulenie

bez entuzjazmu

mam nadzieje ze wróca do mnie szybko nocki z jednym wstawaniem..
wcale długo nie trwały..
a tak było pięknie he he

idę zrobic kawusie i śniadanko..
no i mały już wstał i trzeba ubrac mojego misia

babcia do mnie przyjechała .. pomoże mi trochę..ach jak ja to lubię..
no i zrobiła małemu dwa śliczne sweterki na jesień
potem zrobię zdjęcia..

w ogóle może w wolnym czasie uzupełnie album..
widzę że niektóre albumy na wspominki sie wżięły he he ..
tez tak zrobie
uuu to niedobrze
fajnie, że babcia Ci pomoze, a sweterki napewno śliczne

Cytat:
Dzień dobry

Ada przybijam Ci piątkę bo u nas noc identyczna. Próbowałam małą oszukać butlą z wodą ale po 10 minutach znowu się budziła więc nic z tego. A ty pijesz kawę? Ja jak zrobię sobie puszczalską z 1 łyżeczki to mała ma problemy ze snem.

Coralady brawa dla męża no i teściowej za torcik

Ślicznie dziękujemy za wczorajsze głosy i prosimy o dzisiejsze http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843
no właśnie sie zastanawiałam jak tam u Was po tej wodzie ale jak będziesz konsekwentna każdej nocy, to zobaczysz efekty, ja tak malego uczylam smoka, pierwszej nocy wstawałam ze 100 razy potem coraz mniej i mniej
zaglosowane

no więc spadam bo mamy dzisiaj duzo spraw do załatwienia
buziaki
Stary 2011-09-29, 09:09   #2849
marta_27
Zadomowienie

dzień dobry
jejku, nadrobiłam wszystko. całe 14stron. zaczęłam wczoraj wieczorem ale nie dałam rady.

przede wszystkim dziękuję bardzo za gratulacje. i te dotyczące pół roczku i te dot. chrzcin i te dot. obrony. baaaardzo dziękuję

i dla wszystkich małych solenizantów gratulacje za skończone m-ce

coralady i dla ciebie stooo lat i spełnienia marzeń z okazji urodzin spóźnione ale szczere

ja czuję się już lepiej. katar nadal mam ale gorączka minęła. Mateusz ma ciągle katarek ale już mały. mam nadzieję że przejdzie
ja się leczyłam sokiem z cytryny, sokiem z malin, rutinoscorbinem i wodą morską. czyli leczenie prawie naturalne hehe

no to odpisujemy

Cytat:

Z tych dobrych wiadomości to w piątek moja siostra urodziła
śliczną córeczkę Zuzię
Poród trwał 5 godzin sn. Tak się cieszę, że wszystko dobrze poszło i mała zdrowa
gratulacje dla siostry i dla cioci ofc

Cytat:
Zobaczcie jakie Maja ma ząbki no i zabawa z ulubioną kaczką
ale zębolki fajne. i głowę kaczce tymi ząbkami odgryza

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
W kazdym regionie, mozna powiedziec okregu administracyjnym, istnieja tu Centra dla mam z dziecmi lu rodzicow z dziecmi
SA tu prowadzone - zazwyczaj za darmo - zajecia dla mam i maluszkow w roznych przedzialach wiekowych, zajecia dla rodzicow, darmowe zlobki w czasie kursow itd. Bardzo fajna sprawa - ja uczeszczam na zajecia dla mam prowadzone w kazdy poniedzialek przez 2h - dzieci sie bawia, ucza nowych rzeczy, maja mnostwo zabawek, stymulatorow, ksiazeczek, jest muzyka. Ja moge pogadac z mamami, wypic kawe, zasiegnac rady opiekunek.
Dodatkowo chodze na angielski dla mnie a od listopada beda zajecia dla dzieci i dla mam jak rozmawiac, jak wyjasniac, jak uczyc poprzez zabawe.
Bardzo sobie chwale to Centrum
fajne takie Centrum. u nas by się coś takiego przydało. kiedyś był chyba klub kangura ale nie wiem czy jest nadal. na stronie internetowej nie ma żadnych aktualności dla mojego miasta. szkoda bo z chęcią bym poszła

Cytat:

U nas salon wygląda podobnie jak wstaje rano - po wieczornej kąpieli Szymona, jak spi to mi się już nie chce ogarniać tych ciuchów jego, naszych i całego bajzlu i z reguły robie to jak wstaje rano (mam motywacje, że ktoś może Nas odwiedzić) heheh ;p nie no ogólnie to sama lubie jak jest w miare porządek dookoła.. ale przy dziecku cięzko, stosy pieluch, ubrań, zabawek, butelek itd itp;p

Super, że chrzciny się udały, mówiłam że tak będzie!! a tą jagnięcine dawałąs ze słoiczka? bo ja daje Szymonowi jagnięcine z warzywami i kaszą jaglaną z bobovity i zajada to bardzooo _
u nas salon wygląda tak samo. pierwsze co robię jak wstaję to jem śniadanie i sprzątam duży pokój. wieczorem po kąpieli nie mam już siły na ogarnianie.

jagnięcina ze słoiczka Hipp. puree z marchewki ziemniaczka i jagnięciny.

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
My juz po szczepieniu,
oczywiście był płacz juz przy badaniu,
ale ogólnie nie było źle bo bardzo szybko,

mała waży 7750g
dobrze, że szybko poszło. my szczepienie mieliśmy mieć we wtorek ale mały ma katar i nawet nie szłam z nim do przychodni. pójdę po weekendzie bo mam nadzieję że nasza pediatra już będzie

ładnie Idalka waży

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
Poki co to nic. Kilka nam sie podoba,ale nie spelaniaja wszystkich wymagan. Chcialam zalozyc wątek na głownym, bo wozkow jest milion, a ja mam konkretne wymagania
-ma to byc spacerowka na wyjazdy, glownie samolotami i wtedy pobyty kilkudniowe-kilkutygodniowe, nie na codzien
-musi sie sprawnie skladac
-po zlozeniu musi miec ta czesc gdzie siedzi dziecko chowana do środka, a nie na zewnatrz, zeby nie brudzila sie
-musi miec bardzo duzy koszyk na dole
-musi miec wieksze kółka,a nie takie podwójne, jak w typowych parasolkach
-musi miec lezace lub prawie lezace oparcie
-nie moze miec wiszacego mateiralu tak z tylu od budki, bo nie podoba mi sie to
-musi wygladac nowoczesnie
a teraz te , ktore najbardziej spelaniaja moje wymaganie, lecz nie do konca
http://www.
youtube.com/watch?v=o44_qPGxAVc&featu re=player_embedded

http://www.
youtube.com/watch?v=dxbw3K0ZA3s&featu re=related
dobrze że wiesz czego szukasz. mi ten pierwszy się podoba
my chyba zostaniemy przy spacerówce od naszego wózka. mały jeszcze w gondoli jeździ i mam nadzieję że chociaż do końca roku pojeździ. a później zamontujemy spacerówkę i pewnie cały przyszły rok będzie jeździł. a laskę jakąś kupimy pewnie za 1,5 roku.

trochę żałuję że kupiliśmy wózek 2w1 a nie samą gondolę. jak pomyślę ile ta spacerówka waży i że jakoś będę musiała ją znieść z 3 piętra to odechciewa mi się.

Cytat:
JA dzis byłam na tym konkursie z urzędu miasta.
Po konkursie (oczekując na wyniki) rozmawiałam z pewną dziewczyną, i poznałam nazwisko osoby która się dostanie. ( tak też się stało) Dlatego po tym pozbyłam się wszelkich złudzeń. Niestey ale bez znajomości nie ma co nawet sobie robić nadziei.
Ogólnie zdobyłam całkiem przyzwoitą ilość punktów ale po rozmowie kwalifikacyjnej i tak zostałą wybrana ta osoba, której nazwisko znałam wczesniej niż były wyniki
Startowalło ok 60 osób.
Z jednej strony cieszę się, bo mogę być dłużej z Szymonem, ale tak czy siak, za pracą muszę się rozglądać na poważnie, bo macierzyński się skończył i na dłuższą metę z jednej pensji to cięzko będzie nam wyżyć (tzn da rade, ale nie na takim poziomie jakbyśmy chcieli)
niestety nasza polska rzeczywistość. wszędzie znajomości trzeba mieć. ja nie wiem jak to będzie jak zacznę pracy szukać. mam nadzieję że znajdę chociaż jeszcze z rok minie zanim zacznę się rozglądać za czymś

Cytat:

mam jakiś kombinezon kupiony jak jeszcze w ciąży byłam, muszę zobaczyć jak z rozmiarem bo był duży kupiony ale Natalka taka długa jest że nie wiem czy do zimy będzie ok. Ale pewnie jak coś to nowy też kombinezon będzie.
hehe, ja też kupiłam kombinezon jak w ciąży byłam. rozmiar 86 i Mati się utopi w nim. muszę jakiś mniejszy kupić ale ceny zwalają mnie z nóg.

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość

Suuuuuuuuuuuuuper! Gratuluje! Napisz jak świetowałas! Jeszcze raz gratuluje i podziwiam,ze dalas rade przygotowac sie
dziękuję jeszcze raz. ze świętowania nic nie wyszło. położyliśmy się na małą drzemkę i obudziliśmy się po 1,5h. później musiałam mieszkanie ogarnąć bo przyjechała moja siostra z córką 8letnią i męża siostra też z córką 8letnią. poszliśmy na długi spacer a później zjedliśmy kolację, wykąpaliśmy Mateusza i tyle. mąż wracał dziś do pracy po 3dniach wolnego i musiał wieczór przed kompem spędzić a ja zaczęłam was nadrabiać i zasnęłam
nie byłam dobrze przygotowana do tej obrony. za dużo się zwaliło przed i nie miałam za bardzo sił i czasu na przygotowanie i zjadły mnie nerwy niestety. ehh szkoda bo mogło być lepiej. ale najważniejsze że już koniec.

marta_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 09:33   #2850
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
heloł
my juz kawkę pijemy, ale cożeśmy przeszli z Olkiem w nocy
ok 1:30 się obudzil i nie chcial spać wstawalam co 5 minut dawać smoka
o 2:30 dałam mu wodę i chciałam go utulić, żeby zasnął, nic nie dało
wstał mąż żeby go ponosić, ale ten jeszcze większy ryk
o 3:50 dostal paracetamol i 150ml mm i dopiero poszedł spać
to chyba niemożliwe, żeby moje dziecko o 1:30 bylo głodne, no bo o tej 4 to już rozumiem bo sie zmęczył przez te godziny, ja nie wiem co mu jest bo ostatnio mi sie tak budzil ale nie spał góra pół godziny i potem przytulał sie i spał
ledwo na oczy widzę, a mamy tyle spraw dzis do załatwienia, że sie nawet nie zdrzemnę

uuu to niedobrze
fajnie, że babcia Ci pomoze, a sweterki napewno śliczne

no właśnie sie zastanawiałam jak tam u Was po tej wodzie ale jak będziesz konsekwentna każdej nocy, to zobaczysz efekty, ja tak malego uczylam smoka, pierwszej nocy wstawałam ze 100 razy potem coraz mniej i mniej
zaglosowane

no więc spadam bo mamy dzisiaj duzo spraw do załatwienia
buziaki

uuuu ego współczuje nocki..
teraz te nasze dzieciaczki chyba tak mają
a paracetamol dałaś bo co.. miał gorączkę czy uważałaś że go coś boli??
spokojnego załatwienia spraw życzę

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

w weekend wyjeżdżamy do tż rodziców ( koło mazur) w odwiedziny..
boję się trochę..bo nie wiem jak mały to zniesie..
boje się nocy w nowym miejscu..
że będzie się bał i marudził..
no ale musimy spróbowac

planuje wyjechac autem tak żeby przez całą drogę było jasno..(około 3,5godz) ..
mały śpi przy swiatełku
więc pomyślałam że może się wystraszyc ciemnego wnetrza auta
i błysków innych świateł..prawda??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości