|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
U nas na osiedlu w każdym z bloków bylo dosłownie po pare piwnic/komórek, więc nie było szans na dorwanie się i zakup... Postawili na większą ilość miejsc garażowych -taaa chcieliśmy kupić dwa miejsca i facet powiedział, że oczywiście nie ma problemu ale nie od razu, tylko za jakieś parę miesięcy i du.pa. Oszukał nas bo się nie dało w ogóle. I musze wynajmować, na szczęście koszt nie jest duży Strzeżone osiedle to słyszałam, że teraz standard w nowym budownictwie, przynajmniej na naszym osiedlu nie ma bloku bez niego. My też nie chcieliśmy w ciemno kupować dziury w ziemi, ale z drugiej strony wtedy jest mniejszy wybór mieszkań i co fajniejsze juz wybrane Cytat:
Cytat:
chodzi mi o ubiór na spacer, czy albo to albo to?Do fotelika to wiadomo że w kombinezonie. Cytat:
skusze się czasem na batona czy ciasteczka ale nie codziennie.Ale za to ciastem nie pogardze - uwielbiam ciacho, najlepiej z owocami Nigdy tak nie robiłam mielonego ale chętnie spróbuję - na ile mięska ile musztardy?
|
|
|
#1922 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
a ja wlasnie okrzyczalam tzta mame jeszcze mi tylko sasiedzi zostali;p
sprzatam w szafach pakuje za male ciuchy na strych itd i wszystko mnie w nerwia a najlepsze jest to ze bym chciala prasowac i sprzatac w jednym czasie;/ przydalby sie jheszcze jeden pokoj taka graciarnio prasowalnio suszarnia noi szafa jeszcze jedna;/ w ogole to niech ten dom juz sie buduje bo zwariuje;/
|
#1923 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama nie wiem co lepsze ![]() Cytat:
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2011-09-29 o 11:20 |
||
|
|
|
#1924 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
drogie raczej![]() No i mnie po tym całym oczyszczaniu niemiłosiernie wysypało i tak jak wcześniej miałam buzię ok, tak po tym zabiegu zaczęły się cuda Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- A tak poza tym, to dzisiaj mam sporo lepszy humor. Skoro z dzidzią wszystko OK, to nie będę się na zapas martwić ![]() szkoda tylko, że płci nie chciał określić, ale już kilka kobiet mi mówiło, że on rzadko mówi prędzej niż ok. 30 tc
|
|
#1925 | |||
|
Zakorzenienie
|
czubasku gratuluję córeczki
i trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a z pracą to pewnie ciężko w ciąży :/ Cytat:
A ja wczoraj byłam u gina i miałam się dowiedzieć, jaka jest płeć mojego dzieciątka i nic z tego :/ muszę czekać jeszcze 3 tygodnie. Maleństwo cudownie się ułożyło, ale pępowina tak pięknie się zakręciła między nóżkami, że nic nie było widać. Szkoda, bo już tak się niecierpliwiłam. Najważniejsze, że Bąbelek jest zdrowy i wszystko jest dobrze. No i na następne USG idę z mężusiem pewnie się będzie nieźle stresował hihih
|
|
#1926 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
Cytat:
Cytat:
Wiadomo, że było by Ci o wiele przyjemniej jakby był przy Tobie, ale nic na siłę. Jeśli po za tym wszystko jest ok to trzeba uszanować jego decyzję. Trafił Ci się poprostu samiec Alfa no chyba, że mdleje na od zapachu przychodni i się wstydzi, że padnie Cytat:
Z miłości opuściłam kochany Olsztyn i do dziś tego nie żałuję To było , jest i będzie prawdziwe love storyCytat:
![]() Cytat:
Pracą się nie przejmuj, swój etat masz pod serduszkiem Cytat:
Lepiej dmuchać na zimne i się nie stresować!Cytat:
![]() Cytat:
Muszę się też umówić na jakiś relaksik Nie ma to jak leżeć 2-3 godz. i być rozpieszczana przez kosmetyczkę![]() Cytat:
Jak na USG dowiedziałam się, że jedno to byłam rozczarowana Sama jestem z bliźniaków i wiem jak to fajnie mieć przy sobie cały czas bratnią duszę i to do tego siostrę![]() Cytat:
Mi się śniło ostatnio, że ktoś mnie postrzelił w brzuch. Zwinełam się w kłebek na końcu łóżka, trzymając za brzuch i jęcząc - tz myślał, że rodzę i prawie zawału dostał _________________________ Byłam dziś na badaniach i wszystko jest pięknie i cudownie ![]() Pani doktor uważa, że będzie córa, więc nic się nie zmieniło Gabryśka wierciła się jak szalona, lekarka prosiła ją żeby zaczeła z nią współpracować ![]() Biedny tż nie zdarzył tylko i wpadł na minutę przed moim wyjściem - no trudno Nie mam do niego żalu bo i tak zestresowany na maxa, bo dziś informuję obecnego szefa, że odchodzi, a to nie jest fajna sprawaA tu moja myślicielka
|
|
#1927 |
|
Zadomowienie
|
cudna ta Twoja Gabrysia
![]() boze tyle roboty a ja nie mam sily sie ruszyc;/ i pogoda taka ladna.. Mamuski ktore wczesniej byly na staraczkowym czesc z Was jest na liscie do usuniecia, jak nie chcecie zostac usuniete to sie odezwijcie ![]() tak sobie tam zagladnelam;p
Igorek jest już z nami i tuli się całymi dniami http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png Edytowane przez uska000 Czas edycji: 2011-09-29 o 12:43 |
|
|
|
#1928 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mielonego miałam na 2 dni dla 5 osób Nie określę dokładnie ile, bo się nie znam na miarach i jak kupuję to pokazuję ile chcę Dodałam do tego 1 łyżkę musztardy francuskiej (tej z całymi ziarnkami gorczycy, chyba francuska).Cytat:
![]() Dziewczyny a myślałyście nad tym, czy wrócicie do pracy po macierzyńskim? Z kim zostawicie dziecko? Od razu piszę, że zadaję pytanie do dyskusji, a sama pewnie dopiero jutro rano się do niej włączę, bo zaraz wychodzę i wrócę wieczorem Może Was troszkę podczytam przez telefon, ale raczej nie odpiszę, bo mi się ciężko na nim pisze...
|
||
|
|
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem przekąsze ale teraz zdecydowanie ich miejsce zajeła czekolada![]() Do pracy nie wróce, chciałabym z małą siedziec w domu do czasu przedszkola, ale to pewnie wyjdzie w praniu jak bedzie wygladała nasza sytuacja finansowa ![]() Gdyby co to jestesmy w bardzo dobrej sytuacji bo obie babcie nie pracują, a i mój tż pracuje 2/2dni wiec moglby byc z Leną. Zobaczymy
|
|
|
|
|
#1930 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Zosia jaki ładny podpis!
![]() Pearl śniłaś mi się!!!! Pojechałam do Ciebie pociągiem, przyjechałaś po mnie na dworzec i jechalismy przez caaaaaałą Warszawkę do Ciebie a na koniec się okazało, że jesteś bezdomna przykro mi, no ale co zrobic? musisz czekac cierpliwie do nastepnej wizyty... o tak, skąd ja to znam mój A. mdleje jak pobierają mu krew lub robią zastrzyk, a sam zapach szpitala- masakra Ale raz czy dwa by poszedł, korona mu nie spadnie jak posiedziałby 15 min u lekarza ![]() Cytat:
Cytat:
ja kocham jego skarpetki w kącie a potem w nocy jak śpię to się dziwię co mnie tak w oczy szczypie Cytat:
![]() Cytat:
Nie tak się umawialiśmy! ![]() spoko spoko, usg lubi płatac figle i jeszcze mu coś zniknie przy porodzie ![]() nooo i to mi się podoba!!
|
|
#1931 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do przepisu to dzięki, następnym razem wypróbuję W sprawie powrotu do pracy to zobaczę w przyszłym roku, czy coś się zmieni w niej na lepsze czy nie, czy dostanę awans i podwyżkę, bo jak nie to koszt opiekunki pochłonie znaczną część obecnej mojej pensji.... Więc chyba wolę zostać w domu. Niestety z pomocy dziadków nie możemy skorzystać, mieszkają za daleko od nas i nie będa mogli być od pon do pt do naszej dyspozycji. A do żłobka 6 miesięcznego maluszka to ja nie dam
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Haniula a dużo daliście za ten leżaczek? ![]() Mijus piękna Zoska faktiko idź do gina albo do szpitala! Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc pewnie pozostanie nam opiekunka albo żłobek, tylko że do żłobka to nie wiadomo czy się dzięciątko dostanie, poza tym szkoda takiego małego szkraba tam dawać. A na opiekunkę to by masę kasy trzeba wydać. I jestem w kropce :/
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc nie mam do czego wracac... w kwietniu/maju chcę (tak se marzę) wyjechac do DE- dziecko do żłobka, ja do pracy zarobic na budowę poddasza... z 1,5- 2 lata tak pracowac i wrócic z $$ na własne mieszkanko... Ale nie wiadomo jak to wyjdzie wszystko w czasie itp... Wiem, że teraz będzie cięzko, bo szwagier wraca już do PL na stałe po 4,5 miesiacu pracy. I wydatki dzielone na męża i teścia, więc mniej kasy przyśle
|
|
#1935 |
|
Rozeznanie
|
Odebrałam dzisiaj wyniki badań krwi, moczu i przeciwciał.
Przeciwciał na szczęście nie wykryto ;] Ale hemoglobina mi spadła poniżej normy ;/
|
#1936 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na szczęście nie muszę się martwić z kim ją zostawię bo mieszkam z teściami w domu i mam super ekstra teściową więc jakby co to ona mi będzie przy dziecku no a w razie czego to moja mama ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobra dziewczynki teraz uciekam odrabiać lekcję ze starszą córką a później zmykam do lekarza na badanie, trzymajcie kciuki
|
|
#1937 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na razie mam L-4 do porodu, później będzie macierzyńskie z ZUS-u, potem pół roku zasiłku z urzędu pracy. Odchowam swe dziecię i tak do roku i jak kasa się skończy to zacznę poszukiwanie jakiejś pracy, a maleństwo może teściowej podrzucę W sumie ja mam dobrze bo mogę na teściówkę liczyć, chyba że kobiecina nie będzie już miała siły na niańczenie bo jest po 60-tce jest... no to wtedy będę się martwiła. Na moją mamę nie mam co liczyć bo ciągle mi powtarza, że ona bawić wnuków nie będzieCytat:
Mi lekarz kazał brać Ascofer 2x1tabl.
|
|
#1938 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ehh tak mi smutno... Jeszcze dziśdowiedziałam się, że otwierają studia podypl o których marzyłam od stycznia, mieli otworzyć w semestrze letnim ale mało chętnych mieli no i otwierają teraz, od listopada Prawie się popłakałam
|
|
|
#1939 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zostawia je w łazience, nawet czasami wrzuci do kosza na brudną bieliznę ![]() Cytat:
![]() Na interesują ceny tak 8000-9000 tyś/m2 przy parku. Taka cena jest oki. Już słyszałam taką historię jak Twoja. Znajomi też chcieli kupić 2 miejsca i mówiono im później, później... a później już nie było. Niektórzy deweloperzy to też oszuści. Wy gdzie mieszkacie? Cytat:
)Babcia się zaoferowała pomóc przy małym
|
|
#1940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1941 |
|
Rozeznanie
|
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę sobie taki kosz sprawic...
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
Agatek 110zł płaciliśmy. Niby nie wiele, ale juz drugiego kupowac nie bedziemy bo bez sensu, a pozatym zawiodłam sie i zdałam sobie sprawe jak bardzo jestesmy naiwni
ale tak jak mama mi dzis powiedziała- teraz juz bedziemy sprawdzac wszystko i wszystkich, a do tej pory ufalismy bo sami bysmy nie wpadli na to zeby kogos w ten sposob oszukac. No i racja
|
|
|
|
#1944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam z tego roku 13 dni, wybiorę połowę 2012 plus 24 tyg. macierzyńskiego. Potem tż weźmie dwa tacierzyńskiego, może jakiś zaległy urlop i jakos odchowamy dziecko do 1.09 jak kalkulowaliśmy. Potem opiekunka to nie masz koszta na tzw. brudy ![]() to gdzie trzymacie ubrania i bieliznę czekającą do prania
|
|
|
#1945 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gnojek jeden! Na pewno wszystko się ułożyMoja mama jest przeciwieństwem Twojej i ona z wielką przyjemnością chce się zajmować Gabryśką. Namawia mnie, żebym przyjechała do nich na święta i czekała na rozwiązanie u nich, że pokoik bedzie czekał, że ona mi pomoże dojść do siebie po porodzie i wogóle i jak się "ogarnę" to wrócę do domu Kochana jest ta moja mamcia, tylko to będzie 200km, czy ja mam zostawić na ok. ( tak zakładam) 2 miesiące tż i widywać się w weekendy tylko...chyba nie dam rady. Na razie odmówiłam mamieCytat:
|
|
#1946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może coś da radę naprawic jeszcze? ![]() Cytat:
za to tu w DE, by się przydało, bo jest na to kącik. A brudne ubrania w kącie Poza tym ja nie będę wrzucac do kosza np. z tesciowa bo ona mi gaci prac nie musi i nawet tego nie chcę. Jak będę miała swoje mieszkanie to będę miała taki kosz, a tu nie mam gdzie wstawic W pokoju nie, w kuchni jest pralka ale nie ma miejsca na kosz tak samo jak w łazience.
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-09-29 o 14:20 |
||
|
|
|
#1947 | |
|
Rozeznanie
|
Kochana, taki kosz to podstawa.
![]() Cytat:
Opiekunkę to najlepiej z plecenia. Tyle się naczytałam, że trzeba na prawdę je dobrze sprawdzić. Ja to bym pewnie kamerę jakąś zamontowała...
|
|
#1948 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ufo przyleciało... Tak mi się przypomniał skecz kabaretu Hrabi - http://www.youtube.com/watch?v=iDGniAomVtU , polecam wszystkie części, oglądałam to kilka razy i za każdym razem płacze ze śmiechu
|
|
#1949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co prawda pare dni ale starczy na ten rok na nasze potrzeby gdy będę na L4. A w przyszłym po porodzie to będzie miał zaległy z tego roku więc na pewno będzie z nami minimum pierwsze 2tyg. Inaczej sobie tego nie wyobrażam...No i przyszłoroczny do wykorzystania więc pod tym względem ma sporo dni wolnych. Ale uzbierało mu się, bo kiedyś nie mógł brać bo nie miał jak
|
|
|
#1950 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za badanie ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:49.

Też nie chcemy blokowisk, interesuje nas niska zabudowa i osiedle strzeżone., do tego garaż i komórka/piwnica.
Postawili na większą ilość miejsc garażowych -taaa chcieliśmy kupić dwa miejsca i facet powiedział, że oczywiście nie ma problemu ale nie od razu, tylko za jakieś parę miesięcy i du.pa. Oszukał nas bo się nie dało w ogóle. I musze wynajmować, na szczęście koszt nie jest duży 

chodzi mi o ubiór na spacer, czy albo to albo to?
czy ciasteczka
musi być 60
w sferze marzeń 58

Lepiej dmuchać na zimne i się nie stresować!
Gabrysia - 09.02.2012