Jedenasta część nadchodzi- wódkę za niedługo trzeba będzie chłodzić!- PM2012 cz. XI - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-29, 09:53   #451
madzia2306
Zakorzenienie

Dot.: Jedenasta część nadchodzi- wódkę za niedługo trzeba będzie chłodzić!- PM2012 cz

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
u nas w zespole jest wodzirej kilka miesięcy przed ślubem mamy się z nimi spotkać i będziemy wtedy ustalać jakie będą z jego strony atrakcje, co on proponuje itd.

u mnie to jest takie dogrywanie do kotleta podczas obiadu, kolacji. czasem tylko zespół gra, a czasem goście śpiewają z nimi, bujają się przy stołach itp.
a to do odgrywek to jest mój dziadek bo zna takie fajne przyśpiewki że szok

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 09:54   #452
melod_y
Zakorzenienie

Dot.: Jedenasta część nadchodzi- wódkę za niedługo trzeba będzie chłodzić!- PM2012 cz

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
a co to są te odgrywki przy stołach?
w małopolsce wodzirej podchodzi do każdej osoby lub pary i śpiewa urywek w stylu: a teraz witamy marka z zona anna i coś tam jeszcze. (ma to na celu przedstawienie każdego z gości i zaśpiewanie krótkiej wzmianki na przykład czym się zajmuje lub interesuje. )Różne teksty padają, No i para musi zapłącić za odgrywke :P
na płycie trwa to dobra godzine pozniej- no i czas na weselu tez leci.... My z tego rezygnujemy *chyba jako piersi w rodzinie

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
a to do odgrywek to jest mój dziadek bo zna takie fajne przyśpiewki że szok
no wlasnie tacy sa spoko. bo nie spiewaja jednego i tego samego tylko z jajcem coś wymyślą i można się pośmiać

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 09:55   #453
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
w małopolsce wodzirej podchodzi do każdej osoby lub pary i śpiewa urywek w stylu: a teraz witamy marka z zona anna i coś tam jeszcze. (ma to na celu przedstawienie każdego z gości i zaśpiewanie krótkiej wzmianki na przykład czym się zajmuje lub interesuje. )Różne teksty padają, No i para musi zapłącić za odgrywke :P
na płycie trwa to dobra godzine pozniej- no i czas na weselu tez leci.... My z tego rezygnujemy *chyba jako piersi w rodzinie
e to nie czegos takiego nie chcemy i nie będziemy mieli...

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

no wlasnie tacy sa spoko. bo nie spiewaja jednego i tego samego tylko z jajcem coś wymyślą i można się pośmiać
na weselu mojej siostry zaczoł taka fajna przyśpiewkę śpiewac to i dj sie dołączył i goście śpiewali

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-09-29, 09:58   #454
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
na głownej stronie top model dziewczynom zrobili zdjęcia juz po metamorfozie
weszłam na tą stronkę, ale nie widzę tych metamorfoz?

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 09:58   #455
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
na płycie trwa to dobra godzine pozniej- no i czas na weselu tez leci.... My z tego rezygnujemy *chyba jako piersi w rodzinie [COLOR="Silver"]
:
U nas z zabaw to najczęściej:
Na prawo na lewo...
W styczniu urodzony...

A takie personalne to masakra;/ :P

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 09:58   #456
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
na głownej stronie top model dziewczynom zrobili zdjęcia juz po metamorfozie
ja też jej nie poznałam
podoba mi się jeszcze ta młoda Mamuśka
Stary 2011-09-29, 09:59   #457
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Na prawo na lewo...
W styczniu urodzony...

u nas się śpiewało coś takiego: a kto się w styczniu urodził powstań powstań powstań.. itd i musiał chlapnąc kielicha i dlaje lecieli z miesiącami... na prawo na lewo to standardzik

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
ja też jej nie poznałam
podoba mi się jeszcze ta młoda Mamuśka
o tak... śliczna jest

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-09-29, 10:00   #458
maruda80
Zakorzenienie

W rodzinnych stronach TŻ (podkarpackie) coś takiego funkcjonuje, ja to pierwszy raz usłyszałam od niego (odgrywki). W ten sposób młodzi zbierają na opłacenie orkiestry.
U mnie na żadnym weselu czegoś takiego nie było - i u mnie nie będzie.

Trochę się boję - w moich stronach są całkiem inne zwyczaje weselne niż w stronach TŻ.
Bbyle zgrzytu nie było..

Edytowane przez maruda80
Czas edycji: 2011-09-29 o 10:01
maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 10:01   #459
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
weszłam na tą stronkę, ale nie widzę tych metamorfoz?
no przecież każda ma inną fryzurę niż miała
np
http://topmodel.tvn.pl/110,gabriela-...estniczka.html
z boku jest zdjęcie z sesji po metamorfozie

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
W rodzinnych stronach TŻ (podkarpackie) coś takiego funkcjonuje, ja to pierwszy raz usłyszałam od niego (odgrywki). W ten sposób młodzi zbierają na opłacenie orkiestry.
U mnie czegoś takiego w życiu nie było - i u mnie nie będzie.

Trochę się boję - u mnie są całkiem inne zwyczaje weselne niż w stronach TŻ.
I co to będzie, byle zgrzytu nie było..
u nas jako tako przygrywek nie ma.. i nic sie nie płaci

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-09-29, 10:02   #460
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
no przecież każda ma inną fryzurę niż miała
np
http://topmodel.tvn.pl/110,gabriela-...estniczka.html
z boku jest zdjęcie z sesji po metamorfozie
tej laski to ja nie trawię
i pewnie wygra jakaś przeciętna, która albo weźmie na litości albo będzie pokazywała jaka to ona nie jest silna i poradzi sobie w okrutnym świecie mody
Stary 2011-09-29, 10:02   #461
magdziaS
Podróżniczka

Witam się w nowym wątku
Kurcze tylko wczoraj mnie nie było, a tu tyle nadrabiania
Nie mam na nic czasu od przedwczoraj - dosłownie, ani w pracy, ani w domu - sajgon jest.
Nie wiem kiedy Was nadrobie jak będziecie tak pędzić
Po połduniu wkleje liste sukien - na razie uciekam dalej pracować bo tonę w papierach

Aha - super tytuł

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2011-09-29 o 10:05
magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 10:16   #462
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość

ślub na plaży
a mogę zapytać gdzie się odbędzie ceremonia i dlaczego robicie dwa?
A to dluga historia Tak w skrocie to na poczatku nie moglismy sie zdecydowac czy chcemy duze wesle z cala rodzinka i znajomymi, czy lepiej uciec gdzies we dwoje zaszyc sie gdzies na malej wysepce, tam wziasc slub i bawic sie nie tylko jeden dzien, ale caly tydzien za te sama kase...miec super fotki, piekne wspomnienia do konca zycia...spelnic po prostu nasze marzenia...ale jak zaczelismy rozwazac wszystkie za i przeciw to stwierdzilismy ze wesele jest raz w zyciu i chcielibysmy zeby wszyscy nasi znajomi i rodzina w tym dniu uczestniczyli. Ale marzenie o slubie na plazy zostalo dalej a ze ja dostalam prace wiec jestesmy w stanie finansowo podolac jednemu i drugiemu. Tak wiec najpierw bedzie slub cywilny pod palmami, tylko my dwoje i szum oceanu... na razie wahamy sie pomiedzy Mauritiusem a Seszelami, a pozniej wesele dla rodziny i znajomych Dlatego dwa

Cytat:
Napisane przez halunia86 Pokaż wiadomość
Tylko że ja nie chcę by w połowie wesela goscie zaczęli bić się ze sobą, a chce przygotować troche niespodzianek w trakcie wesela.
Czy wy na swoich weselach przewidujecie wodzireja? Wiem że osoby takie zamieraja juz ale myslę że jak trafi sie na dobrego, to moze nieźle rozruszać tłum.
chciała bym jeden taniec tylko przy blasku świec, sen o wiktorii przy zimnych ogniach, które będą trzymali goście, czy o 12 pokaz zdjęć- prezentacje w power poincie w podziękowaniu dla rodziców
Dobry wodzirej nie jest zly Tez jestem za Gdyby nasz prowadzacy z zespolu nie byl wodzirejem to tez na pewno zatrudnilibysmy kogos ekstra...wg mnie musi byc ktos kto poprowadzi calosc, tak zeby wszystko mialo rece i nogi

Edytowane przez marylka80
Czas edycji: 2011-09-29 o 10:19
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 10:19   #463
(kicia)
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki. Mam dziś fatalny poranek wkurzyłam się na babkę od praktyk pokłuciłam z rodzicami i jeszcze to wesele w sobotę a TŻ się przeziębił. Eh

Więc was nadrabiam

Co do makijażyski to moja mama też mówi że mogła bym się sama pomalować. Ale raczej była bym zbyt zdenerwowana. Poza tym wiadomo nie mam tak profesjonalnych kosmetyków.

Co do bezalkoholowego wesela u mnie by to nie przeszło. Z samym winem też nie.

Top model. Mi się ta druga z prawej początkowo podobała taka wariatka trochę ale zaczyna być irytująca. Oliwia dziewczyna ładna ale nie wrożę jej przyszłości w tym programie bo jest trochę zbyt nieśmiała i taka bez polotu. Miały dość prostą sesję. A druga papierska to masakra jakaś
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 10:22   #464
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Ale mam klina teraz, bo te 2 pierwsze suknie baaaaaaardzo mi się podobają.
Tylko co zrobić z moją miłością, którą kolejny raz prezentuję poniżej. Do Warszawy mi nie po drodze. Do Krakowa też nie. A przekonana jestem, że będzie mi pasować i co teraz?????
do Krakowa nie masz tak daleko więc jeśli tam gdzieś ja mają to możesz się rpzejechać do Warszawy bym nie jechała na Twoim miejscu bo co będzie jak kupisz? będziesz jeszcze 3 razy na przymiarki jeździć?
Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość

Mam dzisiaj smutny humor. Pokłóciłam się z mamą i na razie wyprowadzam się do TŻ. Będę dojeżdżała do pracy prawie 40 km z jego domu, ale nie chcę póki co mieszkać z moją mamą, bo ma tak paskudny charakter momentami, że nie sposób jej znieść. nie chcę się wdawać w szczególy, ale bardzo mnie wczoraj zraniła, całą noc przeryczałam Teraz to ja już nie wiem, jak zorganizuję ślub, bo ona miala mi pomóc finansowo. Ja mialam zaplacic część, ona część, a rodzice TŻ i mój TŻ kolejną część. Ale chyba od niej ani grosza nie wezmę. Może wezmę kredyt, albo zrezygnuję z wesela na rzecz skromnego przyjęcia. Tylko ciekawe, co na to TŻ ech smutno mi, pocieszcie
współczuję, oby się ułożyło
Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
a ja od dzisiaj przeprowadzam się do TŻ bo teściówka wyjechała na 2 tygodnie
oj będzie się działo
ooooo
Cytat:
Mam dylemat co z makijażem ślubnym - szukam wizażystki. Ja nie mam ręki do makijażu, sporadycznie się maluję , mam dużą wadę oczu więc zrobiłabym sobie tylko krzywdę...
Dziewczyna którą chciałam (cudne robi makijaże) prawdopodobnie będzie mieć własny ślub w tym samym terminie.

Cenowo co się zorientowałam u mnie koszt makijażu 200PLN plus opłaty za dojazd (próbny, ślubny, plener)

A jakie ceny u was?
Planujecie same się malować czy jednak wizażystka?
Ja na pewno będę brała wizażystkę. Prawdopodobnie fryzjerkę i kosmetyczkę w jendym (o ile mi sie spodoba, jest polecana na wizażu) i na pewno z dojazdem do domu, bo moi rodzice mieszkają na takim trochę zadupiu wie nie obyło sie i tak bez jazdy samochodem do salonu a już wystarczająco innych stresów będzie
Właśnie może w końcu zadzwonię do tej dziewczyny... bo tak se gadam a może ma zajęty juz termin
Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
A to dluga historia Tak w skrocie to na poczatku nie moglismy sie zdecydowac czy chcemy duze wesle z cala rodzinka i znajomymi, czy lepiej uciec gdzies we dwoje zaszyc sie gdzies na malej wysepce, tam wziasc slub i bawic sie nie tylko jeden dzien, ale caly tydzien za te sama kase...miec super fotki, piekne wspomnienia do konca zycia...spelnic po prostu nasze marzenia...ale jak zaczelismy rozwazac wszystkie za i przeciw to stwierdzilismy ze wesele jest raz w zyciu i chcielibysmy zeby wszyscy nasi znajomi i rodzina w tym dniu uczestniczyli. Ale marzenie o slubie na plazy zostalo dalej a ze ja dostalam prace wiec jestesmy w stanie finansowo podolac jednemu i drugiemu. Tak wiec najpierw bedzie slub cywilny pod palmami, tylko my dwoje... na razie wahamy sie pomiedzy Mauritiusem a Seszelami, a pozniej wesele dla rodziny i znajomych Dlatego dwa
ale super

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 10:22   #465
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
A to dluga historia Tak w skrocie to na poczatku nie moglismy sie zdecydowac czy chcemy duze wesle z cala rodzinka i znajomymi, czy lepiej uciec gdzies we dwoje zaszyc sie gdzies na malej wysepce, tam wziasc slub i bawic sie nie tylko jeden dzien, ale caly tydzien za te sama kase...miec super fotki, piekne wspomnienia do konca zycia...spelnic po prostu nasze marzenia...ale jak zaczelismy rozwazac wszystkie za i przeciw to stwierdzilismy ze wesele jest raz w zyciu i chcielibysmy zeby wszyscy nasi znajomi i rodzina w tym dniu uczestniczyli. Ale marzenie o slubie na plazy zostalo dalej a ze ja dostalam prace wiec jestesmy w stanie finansowo podolac jednemu i drugiemu. Tak wiec najpierw bedzie slub cywilny pod palmami, tylko my dwoje i szum oceanu... na razie wahamy sie pomiedzy Mauritiusem a Seszelami, a pozniej wesele dla rodziny i znajomych Dlatego dwa

Dobry wodzirej nie jest zly Tez jestem za Gdyby nasz prowadzacy z zespolu nie byl wodzirejem to tez na pewno zatrudnilibysmy kogos ekstra...wg mnie musi byc ktos kto poprowadzi calosc, tak zeby wszystko mialo rece i nogi
osz kurna pięknie będzie gdyby bylo mnie na to stać to samo bym zrobiła a przypomnij mi gdzie Wy teraz mieszkacie tzn w jakim kraju i obowiązkowo z jendego i drugiego foty muszą być
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-29, 10:24   #466
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Laski jestem tak zmęczona i wkur*** z powodu mojej powrotnej podróży z Gliwic (jechałam 4,5 godz a mam z 70 km)że mi już euforia przeszła.
A, Niut0 najfajniej było w Annie i przymierzałam Twoją suknię

Ale, ale było WoW. Było mega WOW. I to Wow kosztuje 2250zł. Ale niestety nie było bieli tylko crem i tego sie boję. Bo mogę się zgubić w tłumie.
No to super Kochana, że pierwsze salony były udane i nawet jedno WOW się znalazło Szkoda, że nie masz fotek, no ale i tak fajnie, że znalazłaś w necie 2 pierwsze podobają mi się najbardziej

Cytat:
ten fotograf znajomy, którego sąsiadka przekupiła jajami, kiedys mowil mi, że mial taką parę, co chciala, by im zrobił fotki w pozycjach kamastury. Normalnie mieli na sobie stroje ślubne, ale pozowali wg kamastury, różne pozycja np na pieska, czy co tam jeszcze jest.

Oto garść fajowskich slubnych zdjęć co by humorek przed snem poprawić
omajgad! To jest za dużo jak na moje słabe nerwy

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość

Cytat:
Ale mam klina teraz, bo te 2 pierwsze suknie baaaaaaardzo mi się podobają.
Tylko co zrobić z moją miłością, którą kolejny raz prezentuję poniżej. Do Warszawy mi nie po drodze. Do Krakowa też nie. A przekonana jestem, że będzie mi pasować i co teraz?????
Eh, no ta Twoja miłość to i mnie się dla Ciebie najbardziej podoba... Także DO WARSZAWY!!!!!!! Jak najbardziej, póki masz czas, to przyjedź sobie, nawet w tygodniu, ja Cię odbiorę i pójdziemy przymierzać Bo aż żal, żebyś jej nie przymierzyła, jak Ci się tak podoba... Potem możesz żałować, a po co sobie robić takie emocje... No i zawsze to jakaś wycieczka A może byśmy za jednym zamachem zrobiły wtedy spotkanie warszawskich PMek?

Cytat:
Mam dzisiaj smutny humor. Pokłóciłam się z mamą i na razie wyprowadzam się do TŻ. Będę dojeżdżała do pracy prawie 40 km z jego domu, ale nie chcę póki co mieszkać z moją mamą, bo ma tak paskudny charakter momentami, że nie sposób jej znieść. nie chcę się wdawać w szczególy, ale bardzo mnie wczoraj zraniła, całą noc przeryczałam Teraz to ja już nie wiem, jak zorganizuję ślub, bo ona miala mi pomóc finansowo. Ja mialam zaplacic część, ona część, a rodzice TŻ i mój TŻ kolejną część. Ale chyba od niej ani grosza nie wezmę. Może wezmę kredyt, albo zrezygnuję z wesela na rzecz skromnego przyjęcia. Tylko ciekawe, co na to TŻ ech smutno mi, pocieszcie
Współczuję Kochana, mam nadzieję, że jak ochłoniecie, to się dogadacie A póki co zawsze fajnie chyba, że z TŻtem zamieszkasz

Cytat:
Jak ja uwielbiam dopracowane amerykańskie śluby...

http://theyoungrens.com/blog/wedding...ff-and-kelsey/
O, PMka miała 8 druhen... To prawie tyle, co ja Fajne fotki, widać, że sobie tak wszystko po swojemu podobierali I bardzo podoba mi się góra sukni PMki i pół dołu

Cytat:
A jakie ceny u was?
Planujecie same się malować czy jednak wizażystka?
Myślę, że ten okres to ze stresu się spóźnia
Ja na pewno się sama nie będę malować, bo nie umiem i nie mam żadnych kosmetyków zresztą Cena makijażu to 50zł, tam, gdzie wstępnie planuję.

Cytat:
Tylko że ja nie chcę by w połowie wesela goscie zaczęli bić się ze sobą, a chce przygotować troche niespodzianek w trakcie wesela.
Czy wy na swoich weselach przewidujecie wodzireja? Wiem że osoby takie zamieraja juz ale myslę że jak trafi sie na dobrego, to moze nieźle rozruszać tłum.
chciała bym jeden taniec tylko przy blasku świec, sen o wiktorii przy zimnych ogniach, które będą trzymali goście, czy o 12 pokaz zdjęć- prezentacje w power poincie w podziękowaniu dla rodziców
Bić się? Z tym to się już dawno nie spotkałam, bili się na weselach kieeedyś, na takich wiejskich, gdzie się po prostu pół wsi spraszało, nie patrząc, kto normalny.
Teraz chyba trochę inaczej się jednak gości zaprasza, ja sobie nie wyobrażam, żeby ktoś z naszych miał się dziwnie zachowywać, przecież to kulturalni, normalni ludzie I jednak dorośli, wiedzą, na ile mogą sobie pozwolić, żeby nie polec
Samo wino wydaje mi się mało atrakcyjne, bo wino nie każdy lubi. Wódkę zawsze można wymieszać z sokiem, colą i już jest drink, więc zawsze można coś wykombinować, a z winem za wiele się nie zrobi.... I choć dla mnie osobiście wódka w ogóle może nie istnieć, to wiem, że nasi Goście nie zrozumieliby, gdyby jej zabrakło i pewnie byliby zawiedzeni, że nie ma co pić
Wodzireja osobnego nie planujemy, nasz DJ pełni te 2 funkcje jednocześnie, zresztą myślę, że sami damy spokojnie radę naszych Gości rozruszać

Mnie się marzą też zimne ognie w którymś punkcie wesela, bo strasznie je lubię. Bardzo fajne macie pomysły na atrakcje, myślę, że wszystkim się będą podobały i na pewno nikt nie będzie robił burd tylko dlatego, ze wódka pojawi się na stołach

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 10:25   #467
halunia86
Raczkowanie

[QUOTE=marylka80;29693880]A to dluga historia Tak w skrocie to na poczatku nie moglismy sie zdecydowac czy chcemy duze wesle z cala rodzinka i znajomymi, czy lepiej uciec gdzies we dwoje zaszyc sie gdzies na malej wysepce, tam wziasc slub i bawic sie nie tylko jeden dzien, ale caly tydzien za te sama kase...miec super fotki, piekne wspomnienia do konca zycia...spelnic po prostu nasze marzenia...ale jak zaczelismy rozwazac wszystkie za i przeciw to stwierdzilismy ze wesele jest raz w zyciu i chcielibysmy zeby wszyscy nasi znajomi i rodzina w tym dniu uczestniczyli. Ale marzenie o slubie na plazy zostalo dalej a ze ja dostalam prace wiec jestesmy w stanie finansowo podolac jednemu i drugiemu. Tak wiec najpierw bedzie slub cywilny pod palmami, tylko my dwoje i szum oceanu... na razie wahamy sie pomiedzy Mauritiusem a Seszelami, a pozniej wesele dla rodziny i znajomych Dlatego dwa

Takie samo marzenie ja mialam ale nie mam pacy więc szukam opcji by cywilny mógł się odbyc na plazy ale nad naszym Bałtykiem
Zaręczyny: 17. 06.2011

"Kto się śmieje z samego siebie- ten będzie miał ubaw do końca życia".
halunia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 10:26   #468
(kicia)
Zakorzenienie

Oglądam właśnie te fotki z przemian i tą murzynke/mulatke zrobili na jakąś starą babe mi się w ogóle nie podoba to jak wyszła na tym zdjęciu
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 10:29   #469
madzia2306
Zakorzenienie

przepraszam ale co ona ma na sobie?
http://topmodel.tvn.pl/107,olga-kacz...estniczka.html
jakies pióra???

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-29, 10:31   #470
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
osz kurna pięknie będzie gdyby bylo mnie na to stać to samo bym zrobiła a przypomnij mi gdzie Wy teraz mieszkacie tzn w jakim kraju i obowiązkowo z jendego i drugiego foty muszą być
Marylka jeśli mogę coś doradzić to Mauritius nie dorasta Seszelą do pięt..nie zastanawiajcie sie tylko bierzcie Seszele. Na Mauritiusie też jest bardzo duzo dni deszczowych....

Ja cały czas mysle nad podróżą poślubną..wszystko zależy od tego ile bedziemy miec kasy...ale nie wiem czy wole na Malediwy, Dominikanę, Kubę, Meksyk, Seszele......aaaaa chciałby się wszędzie pojechac...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 10:48   #471
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Marylka jeśli mogę coś doradzić to Mauritius nie dorasta Seszelą do pięt..nie zastanawiajcie sie tylko bierzcie Seszele. Na Mauritiusie też jest bardzo duzo dni deszczowych....

Ja cały czas mysle nad podróżą poślubną..wszystko zależy od tego ile bedziemy miec kasy...ale nie wiem czy wole na Malediwy, Dominikanę, Kubę, Meksyk, Seszele......aaaaa chciałby się wszędzie pojechac...
kochana jakbyś mogła to powiedz jak cenowo wyglądają wycieczki na Seszele, Malediwy
19.05.2012
Stary 2011-09-29, 10:49   #472
Talaaa87
Zadomowienie

Cytat:
hej dziewczynki

no tak, co to dla księdza dla nich te 230 za talerzyk to nieduzo, jak oni mają masę kasy. Ostatnio widziałam jaką furą podjechał ksiądz w parafii mojego TŻ, mało nie zemdlałam . NIe mówię, że wszyscy księża są łasi na kasę i lubią pieniążki, ale niestety, wielu bardzo na to patrzy

MOże będzie lepiej jak na jakis czas zamieszkasz z TŻtem i jak emocje opadną to mama zrozumie że Cie zraniła i wszystko się ułoży

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
zobaczcie jaka cudna Pmka - śliczna fryzura, make up i suknia http://www.stylemepretty.com/2011/09...seph-martinez/

Cytat:
a ja od dzisiaj przeprowadzam się do TŻ bo teściówka wyjechała na 2 tygodnie
oj będzie się działo
Tylko tam spokojnie żeby orzeszka nie było

Cytat:
oglądałam właśnie top model.. ta płaczka to normalnie druga papierska.. rece opadają.. a ta dziewczyna druga z prawej (energiczna) mówiła że śpiewa na weselach z tego co pamiętam :P Ale przegina z tą pewnością siebie...irytujące,

wódka a wino- u mnie tez samo wino by nie przeszło. W mojej rodzinie jeszcze jako tako by się dało, ale w TŻ byłoby gadane co to za wesele bez wódki :P
U mnie też wesele bez wódki by nie przeszło... a co do bicia sie na weselu to pamiętam że byłam na jednym gdzie sie bili ale to było jakieś 10 lat temu... a teraz jak chodzę na wesela to nic takiego nie miało miejsca....

Cytat:
Na prawo na lewo...
W styczniu urodzony...

Te zaznaczone u mnie też są, ale pierwszy raz słyszę o czymś takim że wodzirej dochodzi do każdej pary i coś śpiewa o nich... chyba bym sie pod ziemię zapadła

Cytat:

Tez bym tak chciała ślub na plaży, ale niestey nie stać nas na takie dwie imprezy... ;/

Pani Mgr
Talaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 10:50   #473
Wiktusiaczek
Zadomowienie

maruda- okres pewnie przyjdzie

Cytat:
Co powiecie na to jeżeli na weselu nie było by wódki- chce tylko wino i zastanawiam się jak na to zareagują goście?
Byłam na dwóch weselach bezalkoholowych- na pierwszym goście i tak pili tylko, że np. w kiblach i przed salą, a na drugim było ciężko- fajne wesele, był niezbędny w takiej sytuacji wodzirej, ale zero nowych znajomości i nikt z nikim nie gadał

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
moja znajoma ma corke o imieniu Wanessa .. tak.. pisane przez "W" bo jej nie pozwolili przez V... ja bym nigdy tak dziecka mi nazwala.. albo kolegi bratanica..Miszel....
Masakra!!

Cytat:
Malediwy- chciałam tam właśnie jechać w podróż poślubną, nawet atol i hotel wybrałam, ale Nas nie stać

Cytat:
Jestem w jeszcze większym szoku, bo wszędzie mi mówią, że mam jeść i jeść ( w sensie w okresie przed i w ciąży) :|
Mamy w Bielsku taką lekarkę ginekolog-endokrynolog, która jest bardzo dobra. Byłam u Niej kilka razy, uratowała dziecko mojej kuzynki, a mamusi koleżanka dzięki Niej zaszła w ciążę, na którą praktycznie nie miała szans (a później w drugą ciążę ). Jest droga, ale wydaje mi się świetną i fachową, chociaż zdania są podzielone. Na jednej z wizyt mi mówiła o kwasie foliowym, ale wtedy to mnie to nie interesowało. No, ale do rzeczy -kwas foliowy nie dawał mi spokoju, więc zadzwoniłam do kuzynki (ciężarna, pacjentka tej gin) i zapytałam, jak je kwas foliowy i co powiedziała lekarka. Kuzynka najpierw mnie zapytała, czy jestem w ciąży, a później powiedziała, że kazała jej jeść przed ciążą i na samym początku, ale nie przez cały czas ciąży, bo to szkodzi i że są bardzo odmienne opinie na ten temat, ale ona radzi pacjentkom tylko przed i na samym początku ciąży...

kilianna:

Miałam dziś super sen: śniło mi się, że była już niedziela nad ranem 29.07.2011, czyli po weselu i że liczyliśmy z TŻem pieniądze z kopert - otwarliśmy dwie: od mojej babci i od jakiejśc cioci Stasi i łączna kwota z obu to były 4 tysiące i się cieszyłam, że w takim tempie to nam się wesele wróci

I uwaga- będę Was męczyć butami
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-29, 10:56   #474
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
kochana jakbyś mogła to powiedz jak cenowo wyglądają wycieczki na Seszele, Malediwy
Wszystko zalezy od terminu. Ceny zaczynają sie od 1.100 euro z opcja All na Malediwy chociaz przeważnie oscyluja w przedziale 1.500 i wzwyż
Seszele jeszcze droższe. Najtaniej widziałam wyjazd ok 1.300 euro z opcja ze śniadaniami...

Na Malediwach nie radzę brać innej opcji niz All inclusive..bo po zakonczonym pobycie można sie lekko zdziwić rachunkiem (nic nie płacisz od razu tylko dopisuja do rachunku i płacisz na koniec...).

Ja liczę, że w Czerwcu otworza nowe lotnisko w Berlinie i beda jakieś dobre, konkurencyje ceny....oby....

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Wiktusiaczek- jaki hotel wybrałas i jakie masz ceny? Ile możecie wydac?

Synuś
Stary 2011-09-29, 10:59   #475
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
u nas się śpiewało coś takiego: a kto się w styczniu urodził powstań powstań powstań.. itd i musiał chlapnąc kielicha i dlaje lecieli z miesiącami... na prawo na lewo to standardzik

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------

U nas tez sie to spiewa - np. jest jeden stol na srodku i tam stoja owe kieliszki i szklanki i wszyscy ze stycznia wychdoza na srode, pozniej z lutego itd.
Cytat:
extra
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 11:03   #476
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]Wiktusiaczek- jaki hotel wybrałas i jakie masz ceny? Ile możecie wydac?
Paradise Island Resort & Spa... Ale to niekoniecznie musiał być ten hotel- do niego wzdychałam Chciałabym po prostu domek na wodzie, czy jak to się nazywa "bungalow"? Mamy budżet maksymalne maksimum 4 tys od osoby za 7 dni (miało być 3 tys, ale naginam to ciągle i do 4 dojdzie na pewno ). Mało, jak na Malediwy

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

A cenę znalazłam około 7 tysięcy, ale nawet nie pamiętam, jakie to biuro podróży było, bo mnie odstraszyło totalnie
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 11:03   #477
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:

Eh, my mamy dokładnie ten sam problem... Jest tyle miejsc, gdzie można pojechać Tęskni mi się bardzo Chorwacja, ale jednak w podróż poślubną wolałabym nie jechać w miejsce, gdzie na każdym kroku spotkam naszych uroczych rodaków chciałabym też jechać gdzieś, gdzie bez problemu dogadam się po angielsku, ciągnie mnie do Stanów na Florydę Ostatnio włączyłam sobie google maps i tak jeździłam po świecie I ogólnie chciałabym pojechać wszędzie, a jednocześnie nie potrafię zdecydować, gdzie w tę jedyną, wielką podróż poślubną
najchętniej chcielibyśmy do jakiegoś rajskiego zakątka, gdzie będzie mało ludzi, cudne plaże i miejsca na długie spacery

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 11:05   #478
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Eh, my mamy dokładnie ten sam problem... Jest tyle miejsc, gdzie można pojechać Tęskni mi się bardzo Chorwacja, ale jednak w podróż poślubną wolałabym nie jechać w miejsce, gdzie na każdym kroku spotkam naszych uroczych rodaków chciałabym też jechać gdzieś, gdzie bez problemu dogadam się po angielsku, ciągnie mnie do Stanów na Florydę Ostatnio włączyłam sobie google maps i tak jeździłam po świecie I ogólnie chciałabym pojechać wszędzie, a jednocześnie nie potrafię zdecydować, gdzie w tę jedyną, wielką podróż poślubną
najchętniej chcielibyśmy do jakiegoś rajskiego zakątka, gdzie będzie mało ludzi, cudne plaże i miejsca na długie spacery
Mam dokładnie to samo...

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 11:07   #479
kindziulindzia
Zakorzenienie

mam coś dla Was dziewczyny

można "męża" sprawdzić!!! pierwszy lokalizator GSM!!!

http://www.celtascortos.org/moviles/po/index.htm
19.05.2012
Stary 2011-09-29, 11:13   #480
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Paradise Island Resort & Spa... Ale to niekoniecznie musiał być ten hotel- do niego wzdychałam Chciałabym po prostu domek na wodzie, czy jak to się nazywa "bungalow"? Mamy budżet maksymalne maksimum 4 tys od osoby za 7 dni (miało być 3 tys, ale naginam to ciągle i do 4 dojdzie na pewno ). Mało, jak na Malediwy

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

A cenę znalazłam około 7 tysięcy, ale nawet nie pamiętam, jakie to biuro podróży było, bo mnie odstraszyło totalnie
Hehe kochana ceny na Malediwy sa bardzo różne i zalezy wszystko od pory roku..ja teraz widzę na 7 dni wyjazd za 915 euro do Twojego wymarzonego hoteliku na 30.04 wiec na majówke można poleciec...

Niestety w tej cenie mie ma szans na domek na wodzie..to najdroższe zakwaterowanie na Malediwcyh..nie widziałam w swojej karierze(6scio letniej) niskiej ceny za domek na wodzie..bo bungalow oczywiscie na lądzie czy na brzegu dostaniesz....

Sprawdz jeszcze hotelik Club Faru.. nie jest az tak bardzo luksusowy, ale ma dobre opinie i tez piękne plaże i rafy....no i mozna go znaleźć na dobra kase w opcji All inclusive....

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Chatko- duzo jest takich miejsc sama wiem coś o tym...jesli marzysz o pustych plażach i uroczych miejscach to musisz pojechach na Seszele..zwłaszcza na sysepke LA DIGUE ewentualnie ciut tańsza wersja Praslin....tam mozna nawet poświntuszyć spokojnie na plaży...

Synuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości