|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedenasta część nadchodzi- wódkę za niedługo trzeba będzie chłodzić!- PM2012 cz
Cytat:
|
|
#452 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedenasta część nadchodzi- wódkę za niedługo trzeba będzie chłodzić!- PM2012 cz
w małopolsce wodzirej podchodzi do każdej osoby lub pary i śpiewa urywek w stylu: a teraz witamy marka z zona anna i coś tam jeszcze. (ma to na celu przedstawienie każdego z gości i zaśpiewanie krótkiej wzmianki na przykład czym się zajmuje lub interesuje. )Różne teksty padają, No i para musi zapłącić za odgrywke :P
na płycie trwa to dobra godzine pozniej- no i czas na weselu tez leci.... My z tego rezygnujemy *chyba jako piersi w rodzinie ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
|
|
#453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
weszłam na tą stronkę, ale nie widzę tych metamorfoz?
|
|
|
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na prawo na lewo... W styczniu urodzony... A takie personalne to masakra;/ :P
|
|
#456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podoba mi się jeszcze ta młoda Mamuśka |
|
|
|
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- o tak... śliczna jest
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
W rodzinnych stronach TŻ (podkarpackie) coś takiego funkcjonuje, ja to pierwszy raz usłyszałam od niego (odgrywki). W ten sposób młodzi zbierają na opłacenie orkiestry.
U mnie na żadnym weselu czegoś takiego nie było - i u mnie nie będzie. Trochę się boję - w moich stronach są całkiem inne zwyczaje weselne niż w stronach TŻ. Bbyle zgrzytu nie było..
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2011-09-29 o 11:01 |
|
|
|
#459 | |
|
Zakorzenienie
|
no przecież każda ma inną fryzurę niż miała
![]() np http://topmodel.tvn.pl/110,gabriela-...estniczka.html z boku jest zdjęcie z sesji po metamorfozie ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pewnie wygra jakaś przeciętna, która albo weźmie na litości albo będzie pokazywała jaka to ona nie jest silna i poradzi sobie w okrutnym świecie mody |
|
|
|
|
#461 |
|
Podróżniczka
|
Witam się w nowym wątku
![]() Kurcze tylko wczoraj mnie nie było, a tu tyle nadrabiania ![]() Nie mam na nic czasu od przedwczoraj - dosłownie, ani w pracy, ani w domu - sajgon jest. Nie wiem kiedy Was nadrobie jak będziecie tak pędzić ![]() Po połduniu wkleje liste sukien - na razie uciekam dalej pracować bo tonę w papierach Aha - super tytuł
Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2011-09-29 o 11:05 |
|
|
|
#462 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak w skrocie to na poczatku nie moglismy sie zdecydowac czy chcemy duze wesle z cala rodzinka i znajomymi, czy lepiej uciec gdzies we dwoje zaszyc sie gdzies na malej wysepce, tam wziasc slub i bawic sie nie tylko jeden dzien, ale caly tydzien za te sama kase...miec super fotki, piekne wspomnienia do konca zycia...spelnic po prostu nasze marzenia...ale jak zaczelismy rozwazac wszystkie za i przeciw to stwierdzilismy ze wesele jest raz w zyciu i chcielibysmy zeby wszyscy nasi znajomi i rodzina w tym dniu uczestniczyli. Ale marzenie o slubie na plazy zostalo dalej a ze ja dostalam prace wiec jestesmy w stanie finansowo podolac jednemu i drugiemu. Tak wiec najpierw bedzie slub cywilny pod palmami, tylko my dwoje i szum oceanu... na razie wahamy sie pomiedzy Mauritiusem a Seszelami, a pozniej wesele dla rodziny i znajomych Dlatego dwa ![]() Cytat:
Tez jestem za Gdyby nasz prowadzacy z zespolu nie byl wodzirejem to tez na pewno zatrudnilibysmy kogos ekstra...wg mnie musi byc ktos kto poprowadzi calosc, tak zeby wszystko mialo rece i nogi
Edytowane przez marylka80 Czas edycji: 2011-09-29 o 11:19 |
||
|
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki. Mam dziś fatalny poranek wkurzyłam się na babkę od praktyk pokłuciłam z rodzicami i jeszcze to wesele w sobotę a TŻ się przeziębił. Eh
Więc was nadrabiam Co do makijażyski to moja mama też mówi że mogła bym się sama pomalować. Ale raczej była bym zbyt zdenerwowana. Poza tym wiadomo nie mam tak profesjonalnych kosmetyków. Co do bezalkoholowego wesela u mnie by to nie przeszło. Z samym winem też nie. Top model. Mi się ta druga z prawej początkowo podobała taka wariatka trochę ale zaczyna być irytująca. Oliwia dziewczyna ładna ale nie wrożę jej przyszłości w tym programie bo jest trochę zbyt nieśmiała i taka bez polotu. Miały dość prostą sesję. A druga papierska to masakra jakaś
|
#464 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do Warszawy bym nie jechała na Twoim miejscu bo co będzie jak kupisz? będziesz jeszcze 3 razy na przymiarki jeździć? ![]() Cytat:
współczuję, oby się ułożyło Cytat:
![]() Cytat:
![]() Właśnie może w końcu zadzwonię do tej dziewczyny... bo tak se gadam a może ma zajęty juz termin ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i obowiązkowo z jendego i drugiego foty muszą być
|
|
#466 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szkoda, że nie masz fotek, no ale i tak fajnie, że znalazłaś w necie 2 pierwsze podobają mi się najbardziej Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bo aż żal, żebyś jej nie przymierzyła, jak Ci się tak podoba... Potem możesz żałować, a po co sobie robić takie emocje... No i zawsze to jakaś wycieczka A może byśmy za jednym zamachem zrobiły wtedy spotkanie warszawskich PMek? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajne fotki, widać, że sobie tak wszystko po swojemu podobierali I bardzo podoba mi się góra sukni PMki i pół dołu ![]() Cytat:
Ja na pewno się sama nie będę malować, bo nie umiem i nie mam żadnych kosmetyków zresztą Cena makijażu to 50zł, tam, gdzie wstępnie planuję.Cytat:
Teraz chyba trochę inaczej się jednak gości zaprasza, ja sobie nie wyobrażam, żeby ktoś z naszych miał się dziwnie zachowywać, przecież to kulturalni, normalni ludzie I jednak dorośli, wiedzą, na ile mogą sobie pozwolić, żeby nie polec ![]() Samo wino wydaje mi się mało atrakcyjne, bo wino nie każdy lubi. Wódkę zawsze można wymieszać z sokiem, colą i już jest drink, więc zawsze można coś wykombinować, a z winem za wiele się nie zrobi.... I choć dla mnie osobiście wódka w ogóle może nie istnieć, to wiem, że nasi Goście nie zrozumieliby, gdyby jej zabrakło i pewnie byliby zawiedzeni, że nie ma co pić ![]() Wodzireja osobnego nie planujemy, nasz DJ pełni te 2 funkcje jednocześnie, zresztą myślę, że sami damy spokojnie radę naszych Gości rozruszać ![]() Mnie się marzą też zimne ognie w którymś punkcie wesela, bo strasznie je lubię. Bardzo fajne macie pomysły na atrakcje, myślę, że wszystkim się będą podobały i na pewno nikt nie będzie robił burd tylko dlatego, ze wódka pojawi się na stołach
|
|
#467 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=marylka80;29693880]A to dluga historia
Tak w skrocie to na poczatku nie moglismy sie zdecydowac czy chcemy duze wesle z cala rodzinka i znajomymi, czy lepiej uciec gdzies we dwoje zaszyc sie gdzies na malej wysepce, tam wziasc slub i bawic sie nie tylko jeden dzien, ale caly tydzien za te sama kase...miec super fotki, piekne wspomnienia do konca zycia...spelnic po prostu nasze marzenia...ale jak zaczelismy rozwazac wszystkie za i przeciw to stwierdzilismy ze wesele jest raz w zyciu i chcielibysmy zeby wszyscy nasi znajomi i rodzina w tym dniu uczestniczyli. Ale marzenie o slubie na plazy zostalo dalej a ze ja dostalam prace wiec jestesmy w stanie finansowo podolac jednemu i drugiemu. Tak wiec najpierw bedzie slub cywilny pod palmami, tylko my dwoje i szum oceanu... na razie wahamy sie pomiedzy Mauritiusem a Seszelami, a pozniej wesele dla rodziny i znajomych Dlatego dwa ![]() Takie samo marzenie ja mialam ale nie mam pacy więc szukam opcji by cywilny mógł się odbyc na plazy ale nad naszym Bałtykiem
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądam właśnie te fotki z przemian i tą murzynke/mulatke zrobili na jakąś starą babe mi się w ogóle nie podoba to jak wyszła na tym zdjęciu
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
przepraszam ale co ona ma na sobie?
http://topmodel.tvn.pl/107,olga-kacz...estniczka.html jakies pióra???
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja cały czas mysle nad podróżą poślubną..wszystko zależy od tego ile bedziemy miec kasy...ale nie wiem czy wole na Malediwy, Dominikanę, Kubę, Meksyk, Seszele......aaaaa chciałby się wszędzie pojechac... |
|
|
|
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#472 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#473 | ||||
|
Zadomowienie
|
maruda- okres pewnie przyjdzie
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
). Jest droga, ale wydaje mi się świetną i fachową, chociaż zdania są podzielone. Na jednej z wizyt mi mówiła o kwasie foliowym, ale wtedy to mnie to nie interesowało. No, ale do rzeczy -kwas foliowy nie dawał mi spokoju, więc zadzwoniłam do kuzynki (ciężarna, pacjentka tej gin) i zapytałam, jak je kwas foliowy i co powiedziała lekarka. Kuzynka najpierw mnie zapytała, czy jestem w ciąży, a później powiedziała, że kazała jej jeść przed ciążą i na samym początku, ale nie przez cały czas ciąży, bo to szkodzi i że są bardzo odmienne opinie na ten temat, ale ona radzi pacjentkom tylko przed i na samym początku ciąży...kilianna: Miałam dziś super sen: śniło mi się, że była już niedziela nad ranem 29.07.2011, czyli po weselu i że liczyliśmy z TŻem pieniądze z kopert - otwarliśmy dwie: od mojej babci i od jakiejśc cioci Stasi i łączna kwota z obu to były 4 tysiące i się cieszyłam, że w takim tempie to nam się wesele wróci I uwaga- będę Was męczyć butami
|
||||
|
|
|
#474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Seszele jeszcze droższe. Najtaniej widziałam wyjazd ok 1.300 euro z opcja ze śniadaniami... Na Malediwach nie radzę brać innej opcji niz All inclusive..bo po zakonczonym pobycie można sie lekko zdziwić rachunkiem (nic nie płacisz od razu tylko dopisuja do rachunku i płacisz na koniec...). Ja liczę, że w Czerwcu otworza nowe lotnisko w Berlinie i beda jakieś dobre, konkurencyje ceny....oby.... ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Wiktusiaczek- jaki hotel wybrałas i jakie masz ceny? Ile możecie wydac? |
|
|
|
|
#475 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałabym po prostu domek na wodzie, czy jak to się nazywa "bungalow"? Mamy budżet maksymalne maksimum 4 tys od osoby za 7 dni (miało być 3 tys, ale naginam to ciągle i do 4 dojdzie na pewno ). Mało, jak na Malediwy ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- A cenę znalazłam około 7 tysięcy, ale nawet nie pamiętam, jakie to biuro podróży było, bo mnie odstraszyło totalnie
|
|
|
|
|
#477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tęskni mi się bardzo Chorwacja, ale jednak w podróż poślubną wolałabym nie jechać w miejsce, gdzie na każdym kroku spotkam naszych uroczych rodaków chciałabym też jechać gdzieś, gdzie bez problemu dogadam się po angielsku, ciągnie mnie do Stanów na Florydę Ostatnio włączyłam sobie google maps i tak jeździłam po świecie I ogólnie chciałabym pojechać wszędzie, a jednocześnie nie potrafię zdecydować, gdzie w tę jedyną, wielką podróż poślubną ![]() najchętniej chcielibyśmy do jakiegoś rajskiego zakątka, gdzie będzie mało ludzi, cudne plaże i miejsca na długie spacery
|
|
#478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
mam coś dla Was dziewczyny
można "męża" sprawdzić!!! pierwszy lokalizator GSM!!! http://www.celtascortos.org/moviles/po/index.htm
|
#480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety w tej cenie mie ma szans na domek na wodzie..to najdroższe zakwaterowanie na Malediwcyh..nie widziałam w swojej karierze(6scio letniej) niskiej ceny za domek na wodzie..bo bungalow oczywiscie na lądzie czy na brzegu dostaniesz.... Sprawdz jeszcze hotelik Club Faru.. nie jest az tak bardzo luksusowy, ale ma dobre opinie i tez piękne plaże i rafy....no i mozna go znaleźć na dobra kase w opcji All inclusive.... ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

do Warszawy bym nie jechała na Twoim miejscu bo co będzie jak kupisz? będziesz jeszcze 3 razy na przymiarki jeździć? 
Teraz to ja już nie wiem, jak zorganizuję ślub, bo ona miala mi pomóc finansowo. Ja mialam zaplacic część, ona część, a rodzice TŻ i mój TŻ kolejną część. Ale chyba od niej ani grosza nie wezmę. Może wezmę kredyt, albo zrezygnuję z wesela na rzecz skromnego przyjęcia. Tylko ciekawe, co na to TŻ
współczuję, oby się ułożyło
dla nich te 230 za talerzyk to nieduzo, jak oni mają masę kasy. Ostatnio widziałam jaką furą podjechał ksiądz w parafii mojego TŻ, mało nie zemdlałam