|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,13% |
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
12 | 18,75% |
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
8 | 12,50% |
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
8 | 12,50% |
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
4 | 6,25% |
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
4 | 6,25% |
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
22 | 34,38% |
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
0 | 0% |
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
1 | 1,56% |
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
3 | 4,69% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4562 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/fisher-price-husta...828346803.html a ja w zyciu jej nie kupie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4565 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | ||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() Nocka u nas w połowie ok, a w połowie nie ![]() ![]() Wczoraj zjadłam pół białej czekolady (nie wytrzymałam, nawoływała do mnie ![]() ![]() ja na suchą buźkę po krostkach mogę polecić kremik OILATUM SOFT odkąd go stosujemy, mała w końcu ma buźkę jak pupka niemowlaka ![]() ![]() [QUOTE=zanetaa88;29686446] Mam pewien problem, kurcze wyszła mi jakaś bakteria chyba tam na dole. swędzi mnie i mam suche wargi nie mam ochoty iść do gina wydać ponownie 80zł, znacie jakieś sposoby ?oprócz rumianku ?! Obawiam się kurde, że i tak tego gina będę musiała odwiedzić ![]() Nie swędzi mnie, nie szczypie, ale czuje dyskomfort. Myślałam, że to przez wkładki które zmieniłam. ale wróciłam do starych i to samo ![]() Ta skóra się tak jakby łuszczy.. /QUOTE] Już chyba dziewczyny pisały więc może się powtórzę: tantum rosa, maść clotrimazolum, globulki propolisowe... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() i kciuki za usg bioderek ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-09-29 o 10:54 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
znalazlam takie cos jeszcze http://www.inhalatory.com.pl/babyair.html ale to chyba dla dzieci które kompletnie sie nie ruszają u nas charczy nosem ale jej to nei rpzeszkadza, czasem jakiegos suchego glutka zaobserwuje i wyciagam i po sprawie. frida juz przy drugim dziecku nie daje żadnego rezultatu poza rykiem... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam pytania: 1. Czy wasze dzieci w ciągu dnia śpią po kilkanaście razy, ale od 5 do 15 minut ??? Czy tylko mojej się tak zrobiło ??? Jedyna dłuższa drzemka jest raz dziennie na dworze 2. czy to możliwe, że moje dziecko bedzie leworęczne jeżeli już łapie lewą ręką ??? Czy może jej się to jeszcze zmienic ? I pytanie do 83monia : Podobno myślałaś o nuvaring, czy podjełaś jakąś decyzję ??? Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-09-29 o 10:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4569 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ad.2 nie pomogę bo nie wiem, ale ja leworęczna - to nic złego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Zadomowienie
|
Zastanawiam się nad jednym. Ja też panikowałam przy zielonej kupce. U nas zaszkodziło to, co zjadłam (seler w zupie, jabłko, ryba). Gdy to wyłapałam, to jest ok, chociaz czasem pojedyncza jest zielona, ale jedna to nie powód do paniki (rozmawiałam z różnymi lekarzami). Poza tym wystarczy zjeść więcej żelaza i też bedzie zielono...
A u dzieci karmionych MM to podobno normalne zjawisko, ponieważ mleko to wzbogacone jest w żelazo. |
![]() ![]() |
![]() |
#4572 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4574 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja UWIELBIAM rybe po grecku ![]() Cytat:
![]() A Lady ostatnio logowała sie 27 lipca jak pisała, że od tygodnia jest z Tymkiem w domu. Bartessy też nie widać. Ja też nie mam czasu albo weny na pisanie, tylko czytam.
![]() ![]() |
![]() |
#4575 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4576 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A właśnie jeśli jesteśmy w temacie huśtawek, to może któraś z Was orientuje się jak przerobić taką huśtawkę na prąd? ![]() ![]()
![]() |
#4577 | ||||||
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
![]() Z samego rana byłam z Tymonkiem na pobraniu krwi, bo pediatra nam zleciła morfologię. NIe było źle. Tzn. w momencie wkłucia sie rozkrzyczał, a potem uspokoił i płakał tylko w momentach kiedy pielęgniarka poruszała igłą w jego łapce, bo krew strasznie gęsta była i nie chciała za bardzo lecieć. Swoją drogą jakoś mało wprawiona w pobieraniu takim maluchom była ta pielęgniarka. Ale przeżyliśmy bez większego stresu ![]() Cytat:
![]() i ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Widział w Klubie że super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale przy skazie jest cała masa bardziej charakterystycznych obajawów - przede wszystkim duże i dokuczliwe dla dziecka, bo swędzące, zmiany na skórze. Jest taka jak skóra przy AZS: łuszczy się, jest twarda, czerwona i jakby polakierowana, swędząca. Przy nietolerancji laktozy są też wysypki na skórze - takie krostki czerwone. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Np. tu dużo jest na ten temat: http://www.madry-maluch.pl/rozwoj-dz...orecznosc.html
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-09-29 o 11:44 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry.
U nas nocka znosnie. O 2 pobudka na koope była i tak od kilku nocy Juz. 1,5 h nie moje. Agni kciuki za badanie i oklaski za 7 tyg. Co do sab simplex Bede miała w pamięci. Dziekuje. Narazie podaje jej espumisan i oprócz trudności w zrobieniu koopy innych problemów brzuszkowych nie mamy. Czekam na wieści z badania. U nas Dzis pogoda cudowna. Ani jednej chmurki na niebie. Czekam na listonosza i zmykamy do parku korzystać z tych cudownosci. |
![]() ![]() |
![]() |
#4579 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Brumek dziekuje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4581 |
Rozeznanie
|
Beatko, u nas po pepti poprawa byla natychmiastowa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4582 |
Wtajemniczenie
|
brunetka chyba "mańkut" ![]() a lewus w sumie też się mówi, |
![]() ![]() |
![]() |
#4583 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4584 |
Rozeznanie
|
zakochałam sie...:
http://allegro.pl/promocja-summer-ek...848260193.html uwielbiam takie rzeczy.. proste, stonowane.. no cudna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4585 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę juz po pierwszej nocce na Pepti że jest znacznie spokojniejsza i teraz w dzień ucięła sobie już drugą drzemkę - poprzednia pół godziny ale zawsze coś - a teraz śpi już prawie 2 godziny ![]() ![]() więc coś jest na rzeczy i w nocy też budziła się tylko o 24 i o 5 rano więc sukces. Kupki jeszcze robi częściej niż normalnie, ale już nie takie zielonkawe i śluzu jakby mniej było ![]() też muszę zrobić nalot na lumpa bo ciuszków na większe chłody i większy rozmiar mam mało - ale październik się zacznie to będę bardziej mobilna i częściej coś będę mogła wyhaczyć w lumpie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() moja za to z uporem maniaka prawą rączkę pcha do buzi a wczoraj ją przyłapałam na ssaniu kciuka podczas przewijania ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nienawidze tego określenia ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- no właśnie też mi się zdawało że to o mańkuta chodzi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. możliwe chociaż lewo i praworęczność dopiero po 6 roku życia (zdanie naszej pediatry) sie normuje. wczesniej dziecko moze byc nawet dwuręczne. moje starsze chyba będzie leworęczne - myje zeby lewa, łapie łyżkę lewą, maluje raczej lewą, lewą nogą kopie piłkę i lewym okiem patrzy przez wizjer w drzwiach (oko, noga, ręka - te trzy rzeczy moga być "lewe" lub "prawe" - jeśli są różne warto iść do pedagoga, bo może powodowac problemy np. z pamiecią) krążek - ze względu na małą ilość przytulań w miesiacu zastanawiam sie mocno czy brac krążek (wizyta u gina dopiero pod koniec października! i to ta popołogowa!!!) czy zostać przy globulkach... bo finansowo sie wtedy nei opyla ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- a nei lepiej kupić baterie-akumulatorki i ładowarke do nich? Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-09-29 o 12:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4588 |
Rozeznanie
|
objawy behawioralne związane zachowanie się dziecka: niepokój, rozdrażnianie,
krzykliwość, płaczliwość, przerywany, niespokojny sen, przerywane, niespokojne karmienia, -objawy brzuszne: wzdęcia, wzmożone napięcie powłok brzusznych, ”pałeczkowaty” brzuch, głośne przelewanie, kruczenia, często odchodzące duże ilość gazów, -charakter stolców: wodniste, luźne, tryskające, strzelające, z domieszką śluzu, o zielonym zabarwieniu. Zwykle objawy nietolerancji laktozy przypominają zespół objawów kolki jelitowej. Jeśli pojawiają się w 3-4 tygodnia życia nie utrzymują się dłużej niż do końca trzeciego miesiąca życia. Wczesne kolka, nasilone objawy nietolerancji laktozy, obserwowane w 1-2 tygodniu życia, utrzymać się mogą do końca 6-7 miesiąca życia. Nietolerancję laktozy ze względu na niedobór laktazy, stopień nasilenia i czas utrzymania się objawów, można podzielić na: -przejściową noworodkową nietolerancje laktozy – najczęściej występująca postać nietolerancji laktazy, ustępująca zwykle wraz z trzecim miesiącem życia, -opóźnione dojrzewanie laktazowe – objawy kliniczne z tendencja do powolnego łagodzenia się, mogą być obserwowane do końca trzeciego miesiąca, -hypolaktazja – genetycznie uwarunkowany niedobór laktazy, w którym stopień nasilenia objawów, zwłaszcza u dzieci starszych i dorosłych, zależny jest od ilość wypitego mleka. Kochane, wklejam drugi raz , bo czesto nam si chyba myli nietolerancja laktozy z nietolerancja bialka mleka krowiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Zakorzenienie
|
do takich dużych R20 jak są do huśtawek to chyba nie ma ładowarek...
---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- lęcę oglądać ![]()
![]() |
#4590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drugi bardzo ciekawy ![]() ![]() Kupiłam tą http://allegro.pl/show_item.php?item=1829095221 mam nadzieję że się sprawdzi. Pół godziny tak mi wyła, myślałam że chce jeść bo 3 h minęło, ale guzik ![]() Uspokoiła się, zjadła nie 150 jak zawsze tylko 110 i skrzeczy w łóżeczku. O co chodzi ![]() Beatka u nas chyba 3 tygodnie minęły zanim była poprawa po nutramigenie zanim organizm się oczyścił z bebiko. Zimno, szaro, buro i ponuro- nie wiem czy iść na dwór. Pasowałoby ją trochę pohartować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.