Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-29, 10:39   #4561
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
poproszę jesli to nie problem dla Ciebie

właśnie wciągnęłam się w powtórki i wczoraj pomyślałam że warto by było miec te hasła gdzieś spisane

no to nadrabiaj kochana, nadrabiaj booo ... bo Cię o to proszę miło by było zobaczyć Twoją buzie

Nerolka dla Izuni , waga imponująca biorąc pod uwagę jak Jej się spieszyło do mamusi a ząbki... współczuję i juz się szykuję bo na każdą przyjdzie kolej
ząbki a u nas x2 to dopiero będzie jazda
Stary 2011-09-29, 10:39   #4562
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Nerolka i pozostałe dziewczyny co sądzicie o tym :
http://sklep.ekodzieciak.pl/gryzacze...zek-p-845.html

tyle słyszałam o cudownym działaniu że juz zgłupiałam

a tak wogóle to dzień dobry u nas soanie od 20 do 5 jedzonko i spanie do 9
nie zaleca sie noszenia przez dziecko tasiemiek, sznurków, naszyjników jeśli ich długośc przekracza 7 cm. bo mogą sie na nich powiesić np. o szczebelki łóżka itp. dziecko potrafi! dlatego teraz nie nosi sie smoczka na sznurku jak kiedyś itd. poza tym tylko wierzę że ciepło uwalnie olejki eteryczne. jakos nie wierzę żeby noszenie bursztynu łagodziło czerwonosc tyłka a tym bardziej ból dziaseł... chyba że by dziecko gryzło bursztyn. poza tym - to zbyt małe części są, ja już widze jak ten sznurek puszcza i Kinga zjada te kamyczki...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 10:41   #4563
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
wiesz co dziubasku, ja czytam te ''złote mysli'' Kubasińskiej i sama się do siebie śmieję
ja też
i też oglądam
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 10:44   #4564
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
no i ja o takiej myslalam albo podobnej.. ale pan tatus uparl sie na ta:
http://allegro.pl/fisher-price-husta...828346803.html
a ja w zyciu jej nie kupie
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 10:45   #4565
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
heheh sama się przyznajesz W takim razie nie darujemy ci tego i masz się szybko pokazać
Jeszcze Brida, Ellika, JustPi, Kmat, Shira, Zapałeczka pokazywać sie
obiecuje że naucze sie wstawiać fotki do klubu
Brunetko Shirka pokazała sie w klubie
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 10:49   #4566
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry w końcu nasza Maja uzyskała dziś swój akt urodzenia trochę to trwało a teraz oczekiwanie na pesel

Nocka u nas w połowie ok, a w połowie nie na początku tradycyjnie spała 6h, ale później obudziła się po 3 i nie mogla spać bo znowu gazy ją męczyły także muszę wrócić do espumisanu bo jak stosowaliśmy to nie męczyła się tak mocno.

Wczoraj zjadłam pół białej czekolady (nie wytrzymałam, nawoływała do mnie ) i małą troszkę dziś wysypało po jednej stronie
ja na suchą buźkę po krostkach mogę polecić kremik OILATUM SOFT odkąd go stosujemy, mała w końcu ma buźkę jak pupka niemowlaka

[QUOTE=zanetaa88;29686446]

Mam pewien problem,
kurcze wyszła mi jakaś bakteria chyba tam na dole.
swędzi mnie i mam
suche wargi
nie mam ochoty iść do gina wydać ponownie 80zł,
znacie jakieś sposoby ?oprócz rumianku ?!
Obawiam się kurde,
że i tak tego gina będę musiała odwiedzić
Nie swędzi mnie, nie szczypie,
ale czuje dyskomfort.
Myślałam, że to przez wkładki które zmieniłam.
ale wróciłam do starych i to samo
Ta skóra się tak jakby łuszczy..

/QUOTE]

Już chyba dziewczyny pisały więc może się powtórzę: tantum rosa, maść clotrimazolum, globulki propolisowe...

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Mamy identyczny

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Moj Jas dzis skonczył miesiąc

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Dziś idziemy na usg bioderek, więc proszę nieśmiało o kciuki.
i to już 7 tygodni Emil jest z nami.
za 7 tygodni
i kciuki za usg bioderek

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
witamy z rana mala ma tylko katar naszczescie dalej nic nie poszlo dosala leki,wypozyczlam inhalator i bedzie dobrze,jestem z niej strasznie dumna bo nawet nieplakala przy inhalacji wczoraj,cudo nie dzieckoteraz zmaga sie z kupa,ale dalej twardo spiwide ze jest jej juz lepiej przedwczoraj pewnie najgorzej sie czula bo spala caly dzien praktycznie ,w nocy bylo jedno budzenie tylko ,ale juz wczoraj bylo lepiej bo niebylo snu w dzien wiec moje dziecko wraca do siebie
musze sie pochwalic ze u nas tez juz ok 4 dzien bez kolki(odpukac)nam pomaga espumisam podaje 3 razy dzennie przed jedzeniem 10 kropelek.
czy wasze dzieci tez robia teraz mniej kup jak na poczatku? bo moja wczesniej robila po kazdym karmieniu a teraz ok 4 razy na dobe.
ja mam dalej(ok2 tydzien) problem z pokarmem mala sie nienajada krzyczy po karieniu jest dalej glodna a tu dupa nic nieleci,maz kupil mm i stoi i czeka wrazie czego,a tak bardzo bym chciala karmic piersia.
mam nadzieje ze kryzys minie.
zycze milego dnia mamusiom i maluszkom
Ja też miałam ostatnio wrażenie, że moje piersi jakieś sflaczałe się zrobiły i mniej mleka jest, zaczęłam więc odciągać trochę laktatorem po karmieniu bo wiedziałam, że mała nie wyjada wszystkiego, tym bardziej, że skacze teraz więc marudna i leniwa przy piersi się zrobiła (raz, 2 razy dziennie ale nie dużo tak ok. 20ml) plus karmi i herbatka na laktację i powiem Ci, że widzę różnicę - piersi się zdecydowanie szybciej napełniają

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Lilka i Stronczek dziękuję

My byłyśmy wczoraj na szczepieniu.
Niunia płakała niemiłosiernie

Wazy 6050 g.
Moze dla Was malutko ale ja sie ogromnie ciesze bo od zeszłej wizyty przybrała 950 g.

Dostałysmy skierowanie do chirurga dziecięcego z naczyniakiem na brwi.
Jest za duzy i cały czas rośnie
Muszę poszukać dobrego i odczewkać kilka miechów ale załatwie Jej wcześniej

Iza ząbkuje i wczoraj na noc pierwszy raz Ją nosiłam na rękach tak sie darła.To trwa juz 4 dni.
Widzę lekkie prześwity dwóch ząbków

Załatwiłam Maksowi darmową szczepionkę na menigokoki(jakoś tak).
Limit jest boski bo az 3 dzieci na całą przychodnię.

Dziś babcia Szymonka kolegi z klasy zaproponowała,ze będzie Go odprowadzać na przystanek bo pewnie cieżko mi się zebrać z Izunią.
Ale sie ciesze.

No i dzień dobry i kurujcie siebie i rodzinki swoje ukochane
Kciuki za Izę zaciskam, co by sprawa z naczyniakiem skończyła się po waszej myśli i brawa za wagę wcale nie taka mała jest, tym bardziej, że startowała z niższego pułapu

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2011-09-29 o 10:54
karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 10:50   #4567
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Która ma inhalator? Monia? jaki i jak się go stosuje? może to pomoże na katar?
Monia! tam jest taki pojemniczek na lekarstwo/sól fizjologiczna. wlewa sie, załącza i przyklada maseczke do twarzy. i czeka aż cały płyn wyleci taka drobną mgiełką. trwa to czasem i 20 min! ale pomaga. cos w tym stylu mamy http://www.adverti.com.pl/foto/INHLTR-MBT-010_1_a.jpg

znalazlam takie cos jeszcze http://www.inhalatory.com.pl/babyair.html ale to chyba dla dzieci które kompletnie sie nie ruszają

u nas charczy nosem ale jej to nei rpzeszkadza, czasem jakiegos suchego glutka zaobserwuje i wyciagam i po sprawie. frida juz przy drugim dziecku nie daje żadnego rezultatu poza rykiem...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-29, 10:52   #4568
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
obiecuje że naucze sie wstawiać fotki do klubu
Brunetko Shirka pokazała sie w klubie
Ojjj to przepraszam już poprawiłam nie wchodzilam dawno do klubu tylko z pamieci pisałam :P

Mam pytania:
1. Czy wasze dzieci w ciągu dnia śpią po kilkanaście razy, ale od 5 do 15 minut ??? Czy tylko mojej się tak zrobiło ??? Jedyna dłuższa drzemka jest raz dziennie na dworze
2. czy to możliwe, że moje dziecko bedzie leworęczne jeżeli już łapie lewą ręką ??? Czy może jej się to jeszcze zmienic ?

I pytanie do 83monia :
Podobno myślałaś o nuvaring, czy podjełaś jakąś decyzję ???

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-09-29 o 10:58
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 11:01   #4569
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Ojjj to przepraszam już poprawiłam nie wchodzilam dawno do klubu tylko z pamieci pisałam :P

Mam pytania:
1. Czy wasze dzieci w ciągu dnia śpią po kilkanaście razy, ale od 5 do 15 minut ??? Czy tylko mojej się tak zrobiło ??? Jedyna dłuższa drzemka jest raz dziennie na dworze
2. czy to możliwe, że moje dziecko bedzie leworęczne jeżeli już łapie lewą ręką ??? Czy może jej się to jeszcze zmienic ?

I pytanie do 83monia :
Ad.1 moja wczoraj miała taki dzień - spała po kilka razy w porywach do 30 minut
Ad.2 nie pomogę bo nie wiem, ale ja leworęczna - to nic złego

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-09-29, 11:03   #4570
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Wiem, wiem, że to nic złego. Tylko jestem ciekawa czy mała będzie leworęczna po tatusiu
Stary 2011-09-29, 11:07   #4571
mamad1
Zadomowienie

Zastanawiam się nad jednym. Ja też panikowałam przy zielonej kupce. U nas zaszkodziło to, co zjadłam (seler w zupie, jabłko, ryba). Gdy to wyłapałam, to jest ok, chociaz czasem pojedyncza jest zielona, ale jedna to nie powód do paniki (rozmawiałam z różnymi lekarzami). Poza tym wystarczy zjeść więcej żelaza i też bedzie zielono...
A u dzieci karmionych MM to podobno normalne zjawisko, ponieważ mleko to wzbogacone jest w żelazo.
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 11:09   #4572
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Wiem, wiem, że to nic złego. Tylko jestem ciekawa czy mała będzie leworęczna po tatusiu
No w sumie ja jestem też ciekawa czy mała po mnie będzie lewusem

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-09-29, 11:10   #4573
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się nad jednym. Ja też panikowałam przy zielonej kupce. U nas zaszkodziło to, co zjadłam (seler w zupie, jabłko, ryba). Gdy to wyłapałam, to jest ok, chociaz czasem pojedyncza jest zielona, ale jedna to nie powód do paniki (rozmawiałam z różnymi lekarzami). Poza tym wystarczy zjeść więcej żelaza i też bedzie zielono...
A u dzieci karmionych MM to podobno normalne zjawisko, ponieważ mleko to wzbogacone jest w żelazo.
tak jest mała jadła nana, który miał najwięcej żelaza i kupki były zielone, teraz jesteśmy na Bebilonie i z nowu są żółte tylko bardziej wodniste czy to normalne jest???
Stary 2011-09-29, 11:11   #4574
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hej Laski
Ja się rzadko udzielam bo naprawdę nie mam czasu. A jak znajdę chwilę to Was nadrabiam i nie zdąrze nawet napisać.
U nas nocka super, Mały zasnął po 21 a wstał po 6, stękał koło 4 ale chciał tylko smoka
Generalnie u nas jest ok. Poza dniami marudzenia.

Wczoraj zrobiłam pyszną rybkę po japońsku jak ktoś chętny to zapraszam Wracam w końcu do gotowania bo mi tego bardzo brakowało.
pisz na bieżąco co gotujesz, bo mi brakuje inwencji. może mnie natchniesz
ja UWIELBIAM rybe po grecku

Cytat:
heheh sama się przyznajesz W takim razie nie darujemy ci tego i masz się szybko pokazać
Jeszcze Brida, Ellika, JustPi, Kmat, Zapałeczka pokazywać sie
chyba jeszcze Crazy się też nie ujawniła
A Lady ostatnio logowała sie 27 lipca jak pisała, że od tygodnia jest z Tymkiem w domu.
Bartessy też nie widać.

Ja też nie mam czasu albo weny na pisanie, tylko czytam.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 11:12   #4575
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
U nas się mówi "majkutem"
Stary 2011-09-29, 11:31   #4576
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
No w takim razie ja postaram się dodać zdjęcie, tylko muszę poszperać trochę za jakimś

Cytat:
Ja mam dokładnie tą huśtawkę i mały ją uwielbia Wg mnie jest rewelacyjna

A właśnie jeśli jesteśmy w temacie huśtawek, to może któraś z Was orientuje się jak przerobić taką huśtawkę na prąd? Bo wiem, że się da, ale pojęcia za bardzo nie mam w jaki sposób...
Stary 2011-09-29, 11:33   #4577
brumek
Zakorzenienie

Witam się i ja

Z samego rana byłam z Tymonkiem na pobraniu krwi, bo pediatra nam zleciła morfologię. NIe było źle. Tzn. w momencie wkłucia sie rozkrzyczał, a potem uspokoił i płakał tylko w momentach kiedy pielęgniarka poruszała igłą w jego łapce, bo krew strasznie gęsta była i nie chciała za bardzo lecieć. Swoją drogą jakoś mało wprawiona w pobieraniu takim maluchom była ta pielęgniarka. Ale przeżyliśmy bez większego stresu

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Dziś idziemy na usg bioderek, więc proszę nieśmiało o kciuki.
i to już 7 tygodni Emil jest z nami.
Zgodnie z życzeniem :

i

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
U nas chrzciny super jak juz wspominalam
Widział w Klubie że super

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
podobnie jak taka jedna osóbka
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
n0o właśnie Brumek, Ty też nas nie rozpieszczasz zbyt często swoimi zdjęciami
Oj tam, oj tam

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Brumku - Tymek się pięknie i szybko rozwija! (zdjęcie uśmiechu w klubie)
Dzięki kochana

Cytat:
Napisane przez marmutita Pokaż wiadomość
i jeszcze jedno mnie zastanawia - jeśli moje dziecko miałoby tą dolegliwość - np. skazę i nietolerancję to czy jedynym objawem mogłyby być pieniste kupki
nie wiem czy coś z tym robić czy obserwować czy do lekarza biec...
Absolutnie nie!!! Takie kupki przecież mogą mieć mnóstwo przyczyn: od zatrucia, przez infekcję, poprzez zmianę wody na przykład, aż po alergię czy skazę.
Ale przy skazie jest cała masa bardziej charakterystycznych obajawów - przede wszystkim duże i dokuczliwe dla dziecka, bo swędzące, zmiany na skórze. Jest taka jak skóra przy AZS: łuszczy się, jest twarda, czerwona i jakby polakierowana, swędząca. Przy nietolerancji laktozy są też wysypki na skórze - takie krostki czerwone.

Cytat:
Dzień dobry w końcu nasza Maja uzyskała dziś swój akt urodzenia trochę to trwało a teraz oczekiwanie na pesel
No wreszcie To jeszcze tylko krótka chwilka (czyt. parę tygodni ) i peseli też będzie

Cytat:
Poszperałam z ciekawości w necie i znalazłam artykuły, że leworęczność ujawnia sie najwcześniej ok. 6-112 miesiąca, a utrwala do 3 r.ż.
Np. tu dużo jest na ten temat: http://www.madry-maluch.pl/rozwoj-dz...orecznosc.html

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-09-29 o 11:44
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 11:33   #4578
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dzien dobry.

U nas nocka znosnie. O 2 pobudka na koope była i tak od kilku nocy Juz. 1,5 h nie moje.

Agni kciuki za badanie i oklaski za 7 tyg. Co do sab simplex Bede miała w pamięci. Dziekuje. Narazie podaje jej espumisan i oprócz trudności w zrobieniu koopy innych problemów brzuszkowych nie mamy.
Czekam na wieści z badania.

U nas Dzis pogoda cudowna. Ani jednej chmurki na niebie. Czekam na listonosza i zmykamy do parku korzystać z tych cudownosci.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 11:35   #4579
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
tak jest mała jadła nana, który miał najwięcej żelaza i kupki były zielone, teraz jesteśmy na Bebilonie i z nowu są żółte tylko bardziej wodniste czy to normalne jest???
Krystianek też na bebilonie i kupki żółte ale sama nie wiem czy to dobrze czy źle
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-29, 11:41   #4580
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
A właśnie jeśli jesteśmy w temacie huśtawek, to może któraś z Was orientuje się jak przerobić taką huśtawkę na prąd? Bo wiem, że się da, ale pojęcia za bardzo nie mam w jaki sposób...
oooooooo bardzo dobre pytanie i ja chce jeszcze jakoś karuzele przerobić bo na baterie nie wyrabiam

Brumek dziekuje
Stary 2011-09-29, 11:43   #4581
CookieMonsters
Rozeznanie

Beatko, u nas po pepti poprawa byla natychmiastowa pierwsz karmienie i juz duzo spokojniejsze niz przy piersi.. ogolnie najpierw zmiana nastroju.. Zuzak byla spokojniejsza od poczatku zmiany, mniej placzu.. pozniej zaczely znikac krostki i goic sie policzki.. a po okolo tygodniu pojawily sie juz kupki bez sluzui mniej strzeliste.. bo na piersi to z drugiego pokoju bylo slychac 'odrzut'
Stary 2011-09-29, 11:53   #4582
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

brunetka chyba "mańkut"
a lewus w sumie też się mówi,

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 11:58   #4583
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
brunetka chyba "mańkut"
dokładnie u nas też mańkut
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 12:12   #4584
CookieMonsters
Rozeznanie

zakochałam sie...:
http://allegro.pl/promocja-summer-ek...848260193.html
uwielbiam takie rzeczy.. proste, stonowane.. no cudna
Stary 2011-09-29, 12:21   #4585
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
trochę to trwało u Was zanim się ujawniło, te objawy ta dziwnie postępowały, nie wszystkie naraz. Julka się musiała namęczyć na tym bebiku.. Oby bebilon pomógł.
Do dziś dnia nie wiem, czy u nas skaza czy nietolerancja. Jak słowo daję. Nutramigen pomaga w każdym bądź razie.
Zielonych kup nie było, tylko ulewanie, krosty, płacz..

Musze jechać do miasta do ciucha bo zimowych ubranek nie mamy, i już nosi rozmiar 68! Rośnie w górę szybko panna moja!
u Ciebie ja bym obstawiała jednak nietolerancje bo chlustała mlekiem u nas tego nie było.

Widzę juz po pierwszej nocce na Pepti że jest znacznie spokojniejsza i teraz w dzień ucięła sobie już drugą drzemkę - poprzednia pół godziny ale zawsze coś - a teraz śpi już prawie 2 godziny
więc coś jest na rzeczy i w nocy też budziła się tylko o 24 i o 5 rano więc sukces.

Kupki jeszcze robi częściej niż normalnie, ale już nie takie zielonkawe i śluzu jakby mniej było no i je mleczko znacznie spokojniej, nie pręży się - bo wczesniej zjadła 40ml i trzeba było robić przerwę bo się wyginała i popłakiwała jak przy wzdęciu jakimś a teraz je normalnie bez przerw.

też muszę zrobić nalot na lumpa bo ciuszków na większe chłody i większy rozmiar mam mało - ale październik się zacznie to będę bardziej mobilna i częściej coś będę mogła wyhaczyć w lumpie.

Cytat:
właśnie właśnie pokazywać się

Cytat:
no i ja o takiej myslalam albo podobnej.. ale pan tatus uparl sie na ta:
http://allegro.pl/fisher-price-husta...828346803.html
a ja w zyciu jej nie kupie
kosztowna inwestycja - ale hustawka cudna - chyba Natka ma taką

Cytat:
ja jestem lewusikiem

moja za to z uporem maniaka prawą rączkę pcha do buzi a wczoraj ją przyłapałam na ssaniu kciuka podczas przewijania ale tylko prawa idzie w ruch, więc nie wiem...
Cytat:
Ad.1 moja wczoraj miała taki dzień - spała po kilka razy w porywach do 30 minut
witam w klubie leworęcznych

Cytat:
też jestem ciekawa tego samego
Cytat:
nienawidze tego określenia zawsze się oburzałam i gotowało we mnie jak ktoś tak mówił na mnie - już wolę "lewusa"

Cytat:
Beatko, u nas po pepti poprawa byla natychmiastowa pierwsz karmienie i juz duzo spokojniejsze niz przy piersi.. ogolnie najpierw zmiana nastroju.. Zuzak byla spokojniejsza od poczatku zmiany, mniej placzu.. pozniej zaczely znikac krostki i goic sie policzki.. a po okolo tygodniu pojawily sie juz kupki bez sluzu i mniej strzeliste.. bo na piersi to z drugiego pokoju bylo slychac 'odrzut'
właśnie byłam ciekawa po jakim czasie śluz w kupce znika całkiem, ja tez już zauważyłam większą spokojność Julki i zmianę nastroju.

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
brunetka chyba "mańkut"
no właśnie też mi się zdawało że to o mańkuta chodzi

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
zakochałam sie...:
http://allegro.pl/promocja-summer-ek...848260193.html
uwielbiam takie rzeczy.. proste, stonowane.. no cudna
faktycznie piękna tylko przesyłka prawie stówe bo to ze stanów idzie ...

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 12:25   #4586
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

Mam pytania:

I pytanie do 83monia :
1. możliwe, chociaż moje dzieci jak śpią to porządnie albo wcale
2. możliwe chociaż lewo i praworęczność dopiero po 6 roku życia (zdanie naszej pediatry) sie normuje. wczesniej dziecko moze byc nawet dwuręczne. moje starsze chyba będzie leworęczne - myje zeby lewa, łapie łyżkę lewą, maluje raczej lewą, lewą nogą kopie piłkę i lewym okiem patrzy przez wizjer w drzwiach (oko, noga, ręka - te trzy rzeczy moga być "lewe" lub "prawe" - jeśli są różne warto iść do pedagoga, bo może powodowac problemy np. z pamiecią)

krążek - ze względu na małą ilość przytulań w miesiacu zastanawiam sie mocno czy brac krążek (wizyta u gina dopiero pod koniec października! i to ta popołogowa!!!) czy zostać przy globulkach... bo finansowo sie wtedy nei opyla

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
oooooooo bardzo dobre pytanie i ja chce jeszcze jakoś karuzele przerobić bo na baterie nie wyrabiam

Brumek dziekuje
a nei lepiej kupić baterie-akumulatorki i ładowarke do nich?

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-09-29 o 12:24
Stary 2011-09-29, 12:39   #4587
zapałeczka
Zadomowienie

Dodałam jakieśtam zdjęcia do klubu, bo się ujawnić miałam... :P
Stary 2011-09-29, 12:50   #4588
CookieMonsters
Rozeznanie

objawy behawioralne związane zachowanie się dziecka: niepokój, rozdrażnianie,
krzykliwość, płaczliwość, przerywany, niespokojny sen, przerywane, niespokojne karmienia,
-objawy brzuszne: wzdęcia, wzmożone napięcie powłok brzusznych, ”pałeczkowaty” brzuch,
głośne przelewanie, kruczenia, często odchodzące duże ilość gazów,
-charakter stolców: wodniste, luźne, tryskające, strzelające, z domieszką śluzu, o zielonym
zabarwieniu.
Zwykle objawy nietolerancji laktozy przypominają zespół objawów kolki jelitowej.
Jeśli pojawiają się w 3-4 tygodnia życia nie utrzymują się dłużej niż do końca trzeciego
miesiąca życia. Wczesne kolka, nasilone objawy nietolerancji laktozy, obserwowane w 1-2
tygodniu życia, utrzymać się mogą do końca 6-7 miesiąca życia.
Nietolerancję laktozy ze względu na niedobór laktazy, stopień nasilenia i czas
utrzymania się objawów, można podzielić na:
-przejściową noworodkową nietolerancje laktozy – najczęściej występująca postać
nietolerancji laktazy, ustępująca zwykle wraz z trzecim miesiącem życia,
-opóźnione dojrzewanie laktazowe – objawy kliniczne z tendencja do powolnego łagodzenia
się, mogą być obserwowane do końca trzeciego miesiąca,
-hypolaktazja – genetycznie uwarunkowany niedobór laktazy, w którym stopień nasilenia
objawów, zwłaszcza u dzieci starszych i dorosłych, zależny jest od ilość wypitego mleka.

Kochane, wklejam drugi raz , bo czesto nam si chyba myli nietolerancja laktozy z nietolerancja bialka mleka krowiego
Stary 2011-09-29, 12:51   #4589
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

a nei lepiej kupić baterie-akumulatorki i ładowarke do nich?
do takich dużych R20 jak są do huśtawek to chyba nie ma ładowarek...

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Dodałam jakieśtam zdjęcia do klubu, bo się ujawnić miałam... :P
lęcę oglądać

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 13:03   #4590
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Monia! tam jest taki pojemniczek na lekarstwo/sól fizjologiczna. wlewa sie, załącza i przyklada maseczke do twarzy. i czeka aż cały płyn wyleci taka drobną mgiełką. trwa to czasem i 20 min! ale pomaga. cos w tym stylu mamy http://www.adverti.com.pl/foto/INHLTR-MBT-010_1_a.jpg

znalazlam takie cos jeszcze http://www.inhalatory.com.pl/babyair.html ale to chyba dla dzieci które kompletnie sie nie ruszają

u nas charczy nosem ale jej to nei rpzeszkadza, czasem jakiegos suchego glutka zaobserwuje i wyciagam i po sprawie. frida juz przy drugim dziecku nie daje żadnego rezultatu poza rykiem...
ten pierwszy by raczej nie dała sobie założyć maseczki.
Drugi bardzo ciekawy Zobaczę jak dalej będzie z jej katarem -nie katarem

Kupiłam tą http://allegro.pl/show_item.php?item=1829095221 mam nadzieję że się sprawdzi.

Pół godziny tak mi wyła, myślałam że chce jeść bo 3 h minęło, ale guzik
Uspokoiła się, zjadła nie 150 jak zawsze tylko 110 i skrzeczy w łóżeczku.
O co chodzi

Beatka u nas chyba 3 tygodnie minęły zanim była poprawa po nutramigenie zanim organizm się oczyścił z bebiko.

Zimno, szaro, buro i ponuro- nie wiem czy iść na dwór. Pasowałoby ją trochę pohartować.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości