|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
kosmitka
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Gerda, to współczuję, mój może ryczy mniej, ale leżeć chce wyłącznie na rączkach.
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
A moje dziecko ma żołądek bez dna
wisiała dzisiaj 1,5h na cyckach, wypiła 25ml wody i 60ml mm i co dalej by chciała bo się drze w niebogłosy. Boję się z nią zostać sama w domu bo wiem że mi nerwy puszczą
|
|
|
|
#273 | ||
|
Zadomowienie
|
któraś z Was pisała (chyba Minio1984), że chowa chusteczki nawilzające do stanika żeby się ociepliły, ja kupilam ostatnio rossmanowskie sensitive są mniej nasączone i bardziej miękkie od papersowych i moję dzicię już się nie drze przy wycieraniu pupki
![]() aha pampersy z rossman też jak dla nas ok, dużo lepsze niż huggisy ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
Twoja przynajmniej je, a moja potrafi jęś 90ml godzinę |
||
|
|
|
#274 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
|
|
|
#275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem kumpela wpada- dobrze by było jakiś obiad ukręcić- ale ja tak nie lubię garów ![]() Poród - dokładnie jak piszesz ![]() Tez muszę zacząć- bo tylko grzywkę prostuję,a to widać jakiś odwrotny efekt przynosi Cytat:
i nie ukrywam, że mnie to przeraża
|
||
|
|
|
#276 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za bioderkaCytat:
![]() dobra zmykam na dwór Buziaki Mamuśki
|
|
|
#277 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Irmith, Danika, Archi no to wszystkie jesteśmy kompletnie nieprzygotowane do porodu Jak to lekarz u mnie ostatnio powiedział: szyjka długa, twarda i zamknięta Ja już liczę tylko na moją małą Zu że w końcu zbierze tyle siły by ten cholerny pęcherz przebić od środka ![]() Tata wczoraj wypalił, że on czuje, że urodzę w niedzielę - a ja przecież na niedzielę mam termin
|
||
|
|
|
#278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Taka opcja dla mnie jest nie do przejścia
Cytat:
![]() Lecę z pieskiem- do później |
|
|
|
|
#280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę u neonatologa fajnie, ze juz jestescie ![]() o żesz ty to może ja też wyprostuje... może to metoda skuteczna bo tak to depilacja załatwiona, pazurki pomalowane ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- nie ma szans...znaczy z jednej strony bardzo bym chciała, ale chyba to nie na moje nerwy jednak wolę być pod kontrolą. Nawet dlatego szpital wybrałam z dużo gorszymi warunkami ale lepszym zapleczem i lekarzami
|
|
|
|
|
#281 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Irmith uwielbiam Cię No dostał właśnie dziś w potylicę na odległość i chyba lekko pomogło bo napisał: no nie prawda ze nie dociera, dociera ... no moze czasami z opoznieniem ... ale dociera ![]() Więc teraz tak myślę, że z 3 razy jeszcze muszę walnąć, to może wszystko wróci do normy ![]() Caltea jak jak zazdroszczę porodu..... I chyba też zacznę sobie włosy podkręcać ![]() Martusia wybacz, ale ja trochę nie załapałam kwestii Cytat:
![]() Ja też znikam - lecę na plotki do koleżanki
|
||
|
|
|
#282 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej!
Cytat:
![]() Co do obrączki to mi w ciąży palce prawie nie spuchły, założyłam obrączkę zaraz po przyjściu ze szpitala ![]() Cytat:
Ja jade tylko na wodzie niegazowanej i jakimś mdłym gotowanym mięsie, a ty o takich pysznościach, kiedy ja zjem takie rzeczy, ehhh.Fajnie, że grill się udał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
), akurat karmiłam w pokoju,( bo jak jest to wychodzę do innego), potem poszliśmy na spacer, koniecznie chciała prowadzić , a potem jeszcze ją tz zaprosił i jak nakarmiłam małego to miał akurat czuwanie i tz dał jej małego na ręce, a ona zaczęła do niego seplenić, tak mnie to wkurza, i w ogóle jakie teksty cały czas, a twoja mama to, a tamto, zaczęła go na macie przekładać z jednego boczku, na drugi, a to na poduszkę, a to na ręce, a to do wózka tak mnie to wkurzało, no ale nic, ale jak zaczęła kaszleć to już nie wytrzymałam i jej zabrałam, a ona, że już teraz przestała, ale nawet nie skomentowałam. Jakoś bardzo mnie drażni jak ona ma go na rękach, na szczęście nie często . A kiedyś mówi, że z jej czasów lekarze mówili, że czkawka jest od tego, że dziecku zimno, ale teraz wie, że to nieprawda, a wczoraj jak dostał czkawki, to zaraz sprawdziła czy mu ciepło i zdziwiona mówi, że o a ty ciepły jesteś, no to jej mówię, że przecież nie od zimna dziecko ma czkawkę, to zdziwiona jakby to pierwszy raz słyszała A i jak poszłam małego przebrać bo mu się ulało, i może z dwa razy sobie tylko kwęknął, a nie lubi się przebierać to zaraz przyleciała do pokoju i się pyta co się małemu dzieje, ![]() Cytat:
. JAk wrócisz to napisz co lekarka Ci poradziła. Ja też zamówiłam te kropelki sab simplex, ale jeszcze nie używałam, bo odpukać Adaś nie miał jeszcze kolek, ale też się obawiam użyć jak cos, a zamawiałam z apteki, to przecież nie jakaś trucizna![]() A ja piszę tego posta od ok 2 godz i dokończyć nie mogę, bo mały się rozbudzał, a to kupka, a to karmienie, a to miał czuwanie, usnął teraz grzecznie w wózku, to mogę chwilę nadrobić, a tu jeszcze muszę obiadek sobie zrobić i prawowanie z dwóch pralek mnie czeka, ehh A i chciałam się pochwalić, że moja siorka obroniła dziś magistra na 5, ![]() A Adaś chyba już sobie powoli reguluje nocne karmienie, od jakiegoś czasu ma stałe pory na karmienie, je tak ok 22-30-23.00, potem 1.00-1.30, 4.00-4.30 i ok 6.30 a potem śpi do ok 8.00-9.00, ale za to różnie jeszcze w dzień, ale to pewnie też się unormuje A kurcze coś mojego tz jakieś choróbsko bierze, bo przyszedł z nocki 2 godz i wypił sobie teraflu bo mówi, że go głowa boli i ogólnie cos go łamie, mam nadzieje, że się całkowicie nie rozchoruje i małego nie zarazi ![]() Właśnie oglądam tvn 24 a tam jakaś strzelanina w Zabrzu, to chyba Asia u Ciebie?
|
|
#283 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Malamutka polecam się na przyszłość ![]() Całą godzinkę się wyspacerowałam aż dumna byłam do momentu gdy.... jakoś koniec mojego spaceru okazał się w sklepie spożywczym wyszłam z ciastem i chałwą a potem się dziwię że waga mi ciągle rośnie
|
|
#284 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z chustą wczoraj trochę gorzej było, Tomciowi coś po pół godziny nie spasowało i musieliśmy wracać ![]() Dziś wytachałam wózek i chodziliśmy 1,5 godzinki, pięknie spał, jeszcze bym chodziła, ale starszego nogi bolały już Cytat:
Cytat:
![]() Rossmanowe pieluchy ok, ale lepsze Dady dla nas, testujemy pozytywnie od poniedziałku i przy nich zostaniemy, chusteczki też Dady używamy - zresztą dla starszego synka ten sam zestaw
|
|
#285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wieczorem usypianie od 19.30 -21.00, a potem pobódka o 24.30 cyc i usnęła przy piersi, potem podobnie o 4.30 i pobódka o 7.00 Więc dziś nie mogę na nią narzekać, dała się mamie wyspać ![]() Za to mąż mnie wkur ![]() kochane - nie bójcie się wywołania!! Mi położna odradzała, bo ponoć boli bardziej, ale co?? Pomęczyłam się trochę i mam czarny łepek przy sobie, a tak musiałabym czekać nie wiadomo ile. Drugi raz też zdecydowałabym się na wywołanie Poród jak poród - wiadomo, że to nie wakacje i relaks w basenie, ale WARTO!! malamutka 3mam kciuki, zeby się wszytsko ułożyło z M. Cytat:
A co do męża - pewnie też biedak się martwi i przejmuje. Wiem jaki był mój chłop już zrezygnowany, że czeka i czeka na maluszka a tu nic i nic i zero Pogadaj z nim może szczerze, że też sie martwisz, że Ci trudno, że się boisz... Cholerka wie czy chłop zrozumie, ale próbować trzeba. Mój np. na samym początku porodu jak była pod oxy opowiadał mi o swojej pracy i planach - no wtedy myślałam, ze go wyrzucę z porodówki, bo zamiast mnie wspierać on o robocie! Ale jak zobaczył, ze się męcze i ze boli - stanał na wysokości zadania. Z Twoim będzie na pewno tak samo!! A co u mnie - wczoraj z Mesilkiem zaliczyliśmy 1 spacer, krótki bo krótki, ale był. Usnęła i musiałam jechać do pracy, bo pilnie potrzebowali moich podpisów. Mała została z tatą, ja oczywiście matka wariatka zamartwiałam się o nią Ale kupiłam sobie 2 pary spodni, rozpinane bluzki. I wogóle jest teraz dużo fajnych wdzianek, ale bez dostępu do cyca I klops Zdąrzyłam jeszcze śmignąć na cmentarz (mamy imieniny były). Ameluś grzecznie tacie spała, a ten nawet zrobił mi rosołek. Choć to nie zmienia faktu, że mnie wkurza mój chłop. Oprócz kąpania nie robi przy małej nic. Jak ją weźmie na chwile, a mała zacznie płakać to już do mamy... Przebrać dziecko - wielki problem. W domu o co nie poproszę to nie zrobi. Dziś obiadu nie dostanie!! ![]() A wczoraj zaczął mi wyć monitor oddechu |
||
|
|
|
#286 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, a używam z Pampers sensetive, widzę, że chwalicie rosmanowskie, to może jak wykończę te pampersa to spróbuję tamte, pewnie trochę tańsze, a powiedzcie mi jak one wyglądają? Cytat:
|
|
#287 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ok 5 tyg skaza białkowa wyskakuje. chropowate krosteczki na policzkach m.in.a co do tesciowej ![]() Cytat:
no ja własnie do chusty mam mieszane uczucia, moze jak dzidzia starsza na wyprawy wakacyjne np
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-09-29 o 13:24 |
||
|
|
|
#288 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pomyliłam CIę kochana z rabarbar- wybacz
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-09-29 o 13:24 |
|
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
Minio a to u mnie wygląda to inaczej, mała ma moze 2-3 kropeczki i one znikają dość szybko
Celtuś ale jesteś ekspresowa kobieta z porodem, wow!!
|
|
|
|
#290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kochana córcia A co do męża to
|
|
|
#291 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale da radę przeżyć Cytat:
Cytat:
matka panikara ze mnie , mały rano dwa razy zwymiotowałam tak na odległość w takiej ilości że szok juz zdazyłam sie wystraszyc... ale juz nastepne karmienie ok
|
|
|
#292 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dzis juz lepsze mam do tego podejscie czyli twój był z tobą od początku od podania oxy? bo ja sie własnie wczoraj nie dopytałam i żałuje...ale mysle, ze bede po niego dzwonić dopiero jak coś sie rozkręci.męża w potylicę za fraki i do roboty ![]() a ten monitor włączył ci sie w nocy? kurcze ja tego nie kupiłam bo TZ wraz z moją przyjaciółką mi wbili do głowy, ze tylko bede sie niepotrzebnie nakręcać...a ja jakoś nie jestem przekonana. Kusi mnie zeby jednak zamówić.... Cytat:
w koncu ciepło było ostatnio
|
||
|
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się po wizycie u doktorka mądrali
No i w końcu coś konkretnego a mianowicie dostałam skierowanie na oddział w poniedziałek na 8:00. Będą mi robić jakieś badania no i prawdopodobnie we wtorek jednak cc Nie moge uwierzyć, że to już...A teraz idę nadrabiać co naskrobałyście
|
|
#295 |
|
Wtajemniczenie
|
A może spróbuj na jakiś czas pieczywo Wasa albo takie ryżowe chlebki??
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli przy dobrych wiatrach obie urodzimy we wtorek
|
|
|
|
|
#297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajnie że już wiesz dokładnie kiedy
|
|
#298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i będziesz mieć niedługo maleństwo przy sobie
|
|
|
#299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. taaa w potylicę... Tylko, ze on nic nie rozumie! Jak mu tłumacze to uwarza, że przesaszam. Właśnie dzwonił i wygarnełam mu wszytko to i tak nic nie zrozumiał. Wkurza mnie i tyle!! Wrrr! 3. Włączył mi się rano jak spała. Ja nie żałuje, że kupiłam, choć męczące jest w nocy wyłączanie. Bo np. wezmę małą, zacznę karmić i jak zapomnę wyłączyc to wyje ![]() Cytat:
Tak się cieszę Dasz radę mamuśka!!
|
||
|
|
|
#300 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż taki zołziszon nie jestem- już nie będę dla siostryi zdrówka dla TŻ Cytat:
![]() Ha- ja tez dumna,ze na spacerze prawie godz. byłam i skończył się lodem ![]() Cytat:
Cytat:
ale tż powinna urządzić jednak koncert ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:22.

wisiała dzisiaj 1,5h na cyckach, wypiła 25ml wody i 60ml mm i co
dalej by chciała bo się drze w niebogłosy. Boję się z nią zostać sama w domu bo wiem że mi nerwy puszczą

. W nocy ze zmęczenia i chyba złości wyłam razem z nim. Ja nie wiem, co źle robię, karmię, tulę, lulam, chodzimy na spacerki nawet 2xdziennie. i
za bioderka

jednak wolę być pod kontrolą. Nawet dlatego szpital wybrałam z dużo gorszymi warunkami ale lepszym zapleczem i lekarzami
Irmith uwielbiam Cię
na odległość i chyba lekko pomogło bo napisał: no nie prawda ze nie dociera, dociera ... no moze czasami z opoznieniem ... ale dociera 

, rozbudzała Benusia (ciągle gadała, nosiła, huśtała, Benuś ani chwili spokoju nie miał), a jak odciągałam mu katar fridą, to powiedziała "jak to Cię męczą"! 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)