Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-29, 11:50   #271
anciaahk
kosmitka

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Gerda, to współczuję, mój może ryczy mniej, ale leżeć chce wyłącznie na rączkach.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 11:52   #272
martunia_199
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

A moje dziecko ma żołądek bez dna wisiała dzisiaj 1,5h na cyckach, wypiła 25ml wody i 60ml mm i co dalej by chciała bo się drze w niebogłosy. Boję się z nią zostać sama w domu bo wiem że mi nerwy puszczą

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 11:57   #273
gerda
Zadomowienie

któraś z Was pisała (chyba Minio1984), że chowa chusteczki nawilzające do stanika żeby się ociepliły, ja kupilam ostatnio rossmanowskie sensitive są mniej nasączone i bardziej miękkie od papersowych i moję dzicię już się nie drze przy wycieraniu pupki

aha pampersy z rossman też jak dla nas ok, dużo lepsze niż huggisy

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Gerda, to współczuję, mój może ryczy mniej, ale leżeć chce wyłącznie na rączkach.
teraz dalam jej smoka i na szczesie zasnęła, ciekawe na jak długo

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
A moje dziecko ma żołądek bez dna wisiała dzisiaj 1,5h na cyckach, wypiła 25ml wody i 60ml mm i co dalej by chciała bo się drze w niebogłosy. Boję się z nią zostać sama w domu bo wiem że mi nerwy puszczą
byląś u pediatry? co powiedział na kolki?

Twoja przynajmniej je, a moja potrafi jęś 90ml godzinę

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 12:00   #274
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Może drze się z czegoś innego niż głodu?

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 12:04   #275
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
no i tak zrobię, jeszcze chwilę poczekam aż mi się pranie wypierze i idę na pocztę i do kauflandu na małe zakupy
dziś mam jeszcze w planie poukładanie na pólkach jakiś duperelków, bo mąż mi w końcu wczoraj półki przykręcił i do końca muszę się spakować
a wieczorem na kawkę do znajomych trzeba korzystać póki jeszcze w dwupaku

Archi ale zawsze to jakiś spokój psychiczny jak masz obok siebie kogoś zaufanego. A Wy chcecie rodzinny?? z tego co pamiętam to Tż i położna tak??
Ja właśnie umyłam włoski, pomalowałam się i idę z psem i na zakupy Potem kumpela wpada- dobrze by było jakiś obiad ukręcić- ale ja tak nie lubię garów
Poród - dokładnie jak piszesz TŻ to nie wiadomo do którego momentu będzie
Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Kurcze ja się chyba też zacznę kręcić
Tez muszę zacząć- bo tylko grzywkę prostuję,a to widać jakiś odwrotny efekt przynosi
Cytat:
Chcesz się zamienić? Mój nie spał od 1 do 4. Padam. dzisiaj śpi wylącznie wtulony w mamę, aktualnie na rękach. W nocy ze zmęczenia i chyba złości wyłam razem z nim. Ja nie wiem, co źle robię, karmię, tulę, lulam, chodzimy na spacerki nawet 2xdziennie. i
.

i nie ukrywam, że mnie to przeraża
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 12:05   #276
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

Też muszę pranie załączyć i zacząć się szykować na wyprawę na usg bioderek
za bioderka
Cytat:
Chcesz się zamienić? Mój nie spał od 1 do 4. Padam. dzisiaj śpi wylącznie wtulony w mamę, aktualnie na rękach. W nocy ze zmęczenia i chyba złości wyłam razem z nim. Ja nie wiem, co źle robię, karmię, tulę, lulam, chodzimy na spacerki nawet 2xdziennie. i

Mój też tak czasem ma , to taki samczy gatunek.
.

dobra zmykam na dwór Buziaki Mamuśki

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 12:09   #277
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

Nam w SR tez babka mówiła by woda przemywać, a nie tymi chusteczkami- nawet powiedziała żeby sobie zrobić test w domu i po każdej wizycie w WC podcierać się chusteczkami nawilż. a nie papierem toaletowym i zobaczyć jak się nasza zadnia strona będzie czuła
U nas też tak mówila i stwierdziłam, że chyba chusteczki będę nosiła w torbie wózka na ewentualne niespodzianki na zakupach itp.

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Archi tez nie lubie szpitala...i najchetniej bym pojechała, urodziła i do domu, ale niestety tak sie nie da a jeszcze jak słucham, ze tłok taki na patologii i porodówce to całkiem załamka
Zawsze można rodzić w domu

Cytat:

mój szop ma mnie w szopie
Irmith, Danika, Archi no to wszystkie jesteśmy kompletnie nieprzygotowane do porodu Jak to lekarz u mnie ostatnio powiedział: szyjka długa, twarda i zamknięta Ja już liczę tylko na moją małą Zu że w końcu zbierze tyle siły by ten cholerny pęcherz przebić od środka

Tata wczoraj wypalił, że on czuje, że urodzę w niedzielę - a ja przecież na niedzielę mam termin
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 12:12   #278
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
któraś z Was pisała (chyba Minio1984), że chowa chusteczki nawilzające do stanika żeby się ociepliły, ja kupilam ostatnio rossmanowskie sensitive są mniej nasączone i bardziej miękkie od papersowych i moję dzicię już się nie drze przy wycieraniu pupki

zgadzam się, pieluchy i chusteczki sensitive by rossman

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 12:17   #279
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość

Taka opcja dla mnie jest nie do przejścia za dużo schiz mam- ja muszę mieć konkretną opiekę okołoporodową
Cytat:
Irmith, Danika, Archi no to wszystkie jesteśmy kompletnie nieprzygotowane do porodu Jak to lekarz u mnie ostatnio powiedział: szyjka długa, twarda i zamknięta Ja już liczę tylko na moją małą Zu że w końcu zbierze tyle siły by ten cholerny pęcherz przebić od środka

Tata wczoraj wypalił, że on czuje, że urodzę w niedzielę - a ja przecież na niedzielę mam termin
No moja teściowa też niedziele obstawia- ale ja termin mam jutro

Lecę z pieskiem- do później
Stary 2011-09-29, 12:25   #280
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Witam kochane po rozpakowaniu. Ale Was wzięliśmy z zaskoczenia (ja byłam w nie mniejszym szoku).
Dziękuję za wszystkie gratulacje. W wolnej chwili wklepię kilka świeżynek fotograficznych z Leosiem.
za wizytę u neonatologa fajnie, ze juz jestescie

Cytat:

ja też sobie ładnie wyprostowałam, a miałam 4 oszustwo
o żesz ty to może ja też wyprostuje... może to metoda skuteczna bo tak to depilacja załatwiona, pazurki pomalowane i nic

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
nie ma szans...znaczy z jednej strony bardzo bym chciała, ale chyba to nie na moje nerwy jednak wolę być pod kontrolą. Nawet dlatego szpital wybrałam z dużo gorszymi warunkami ale lepszym zapleczem i lekarzami
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 12:27   #281
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
No kochana kiedyś w rozmowach w toku widziałam babke która łożysko z pępowiną zasuszyła i trzyma ciągle

Choć kurde może jednak się go pozbędę bo jak z szopem będę rodzić to mi dziecko potem z taką świeczką na głowie będzie chodziło
Irmith uwielbiam Cię właśnie doprowadziłaś mnie z płaczu do śmiechu

Cytat:

Malamutka - chłopa trzeba czasem w potylicę , podobno pomaga.
No dostał właśnie dziś w potylicę na odległość i chyba lekko pomogło bo napisał: no nie prawda ze nie dociera, dociera ... no moze czasami z opoznieniem ... ale dociera
Więc teraz tak myślę, że z 3 razy jeszcze muszę walnąć, to może wszystko wróci do normy

Caltea jak jak zazdroszczę porodu.....
I chyba też zacznę sobie włosy podkręcać

Martusia wybacz, ale ja trochę nie załapałam kwestii
Cytat:
koleżanki nie wszystkie od razu, bo ja tu sama zostanę z nierozpakowanych udzielających jak mi tu wszystkie porodzicieewent. Asia, i Kellys bo Madzia do szpitala, Malamutki mniej

Ja też znikam - lecę na plotki do koleżanki
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 13:04   #282
minio1984
Zadomowienie

Hej!

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Dziewczyny ciotka mi nagadała, że powinnam po każdym karmieniu ściągać pokarm i zgłupiałam.

Swoją drogą te sposoby położnej już mnie męczą i znowu mam ochotę usiąść i ryczeć.

Mieści się wam już obrączka na palcu ? Mój chyba przytył w sto pyt bo dalej nie wciskam.
Ja nie ściągam, maluszek mi odpowiednio opróżnia cycki

Co do obrączki to mi w ciąży palce prawie nie spuchły, założyłam obrączkę zaraz po przyjściu ze szpitala

Cytat:
Wróciliśmy z grilla- obżarłam się na masakrę- brzuch mam już chyba po kostki
Ale nic słodkiego nie zrobiłam - słodka była pepsi do popicia
Archi jak możesz wypisywać o takich rzeczach o grillu i pepsi, co? Ja jade tylko na wodzie niegazowanej i jakimś mdłym gotowanym mięsie, a ty o takich pysznościach, kiedy ja zjem takie rzeczy, ehhh.
Fajnie, że grill się udał

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

mojej też coś wyszło, ale wychodzi i znika... takie jakby potóweczki ??

1. ja nie odciągam, mała opróżnia na bieżąco
2. mieści się
Agnieszka właśnie to nie są chyba potówki, bo na każdym policzku jest około 10 krosteczek albo więcej i są trochę inne od potówek, niby to może być trądzik niemowlęcy, będę przemywać wodą przegotowaną a jak do pon nie przejdzie, to pójdę chyba do przychodni, bo to też może być uczulenie niestety

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
No, żyję po tej wizycie, ale ciężko było Jednak nie mogę znieść, jak jest zamieszanie w domu, a jeszcze jak mi to przeszkadza w normalnym zajmowaniu się dzieckiem to wcale Moja teściowa ciumcia do dzieci , rozbudzała Benusia (ciągle gadała, nosiła, huśtała, Benuś ani chwili spokoju nie miał), a jak odciągałam mu katar fridą, to powiedziała "jak to Cię męczą"! Dobrze, że oni rzadko do nas przyjeżdżają

Ciocia była dziś u nas na kąpieli i karmieniu (znowu próbuję z piersią ). Okazuje się, że to co odkryłam u Benia, to nie odparzenia Na jednym udzie ma jakieś skupisko czerwonych kropeczek. Możliwe, że to tylko tak podrażnione, a możliwe że coś grzybiczego, zobaczymy czy przejdzie po Bepanthenie, jak nie to ciocia poradziła mi to pokazać pediatrze.
Poza tym w pachwinach i na mosznie zrobiło mu się kuku - wygląda to jak pęknięcia skóry i ciocia obstawia, że to chusteczki tak go podrażniają (co ponoć często się zdarza) i lepiej żebym go po dwójeczce myła pod kranem, zamiast wycierać chusteczkami.
Za to jak odessała mu katar fridą, tak do tej pory oddycha bez furkotu I jeszcze ostrzegła mnie, żeby tej maści majerankowej dawać malusieńko (mniej niż 0,5 cm), bo niektóre dzieciaki po tym wymiotują A tego byśmy nie chcieli
Co do karmienia - Benek jakby zapomniał jak się przysysać Coś na pewno podjadł, bo czułam potem jak mi pokarm do piersi napływa, nawet zdrzemnął się pół godzinki po tym Jutro będę próbowała go częściej przystawiać, zobaczę jak nam pójdzie Teraz to luzik, wyleczyłam brodawki, więc dobrze jest.
Agnyska to jakbym o swojej czytała, ogólnie teściowa nie miała Adasia często na rękach bo co przychodziła to spał, a ja nie pozwoliłam jej brać, zresztą sama też nie chciała, ale za to wczoraj niestety tz ją przywiózł ( nawet nie powiedział jak wychodził, że ją przywiezie), akurat karmiłam w pokoju,( bo jak jest to wychodzę do innego), potem poszliśmy na spacer, koniecznie chciała prowadzić, a potem jeszcze ją tz zaprosił i jak nakarmiłam małego to miał akurat czuwanie i tz dał jej małego na ręce, a ona zaczęła do niego seplenić, tak mnie to wkurza, i w ogóle jakie teksty cały czas, a twoja mama to, a tamto, zaczęła go na macie przekładać z jednego boczku, na drugi, a to na poduszkę, a to na ręce, a to do wózka tak mnie to wkurzało, no ale nic, ale jak zaczęła kaszleć to już nie wytrzymałam i jej zabrałam, a ona, że już teraz przestała, ale nawet nie skomentowałam. Jakoś bardzo mnie drażni jak ona ma go na rękach, na szczęście nie często. A kiedyś mówi, że z jej czasów lekarze mówili, że czkawka jest od tego, że dziecku zimno, ale teraz wie, że to nieprawda, a wczoraj jak dostał czkawki, to zaraz sprawdziła czy mu ciepło i zdziwiona mówi, że o a ty ciepły jesteś, no to jej mówię, że przecież nie od zimna dziecko ma czkawkę, to zdziwiona jakby to pierwszy raz słyszała A i jak poszłam małego przebrać bo mu się ulało, i może z dwa razy sobie tylko kwęknął, a nie lubi się przebierać to zaraz przyleciała do pokoju i się pyta co się małemu dzieje,

Cytat:
Witamy się z Zuzanką na nowym wątku

Niestety nie mamy czasu na wizaż bo mamy problemy z brzuszkiem, z kupką i kolkami. Mała cały czas płacze a ja jej nie potrafię pomóc. Dobrze że mam mamę przy sobie bo bym chyba nie dała rady, ale już się boję co to będzie jak zostaniemy znowu na cały dzień same

Dzisiaj idziemy na wizytę do pediatry i mam nadzieję że nam coś przepisze na dolegliwości mojej myszki.

Prosimy o kciuki jeśli można za wagę Zuzki i za skuteczne rozwiązanie problemów zdrowotnych mojej perełki

Gratulujemy wszystkim nowym mamusiom a za mamusie nie rozpakowane trzymamy kciuki
Martunia trzymamy z adasiem . JAk wrócisz to napisz co lekarka Ci poradziła. Ja też zamówiłam te kropelki sab simplex, ale jeszcze nie używałam, bo odpukać Adaś nie miał jeszcze kolek, ale też się obawiam użyć jak cos, a zamawiałam z apteki, to przecież nie jakaś trucizna

A ja piszę tego posta od ok 2 godz i dokończyć nie mogę, bo mały się rozbudzał, a to kupka, a to karmienie, a to miał czuwanie, usnął teraz grzecznie w wózku, to mogę chwilę nadrobić, a tu jeszcze muszę obiadek sobie zrobić i prawowanie z dwóch pralek mnie czeka, ehh

A i chciałam się pochwalić, że moja siorka obroniła dziś magistra na 5, a wczoraj jęczała, że nic nie umie i panikowała
A Adaś chyba już sobie powoli reguluje nocne karmienie, od jakiegoś czasu ma stałe pory na karmienie, je tak ok 22-30-23.00, potem 1.00-1.30, 4.00-4.30 i ok 6.30 a potem śpi do ok 8.00-9.00, ale za to różnie jeszcze w dzień, ale to pewnie też się unormuje

A kurcze coś mojego tz jakieś choróbsko bierze, bo przyszedł z nocki 2 godz i wypił sobie teraflu bo mówi, że go głowa boli i ogólnie cos go łamie, mam nadzieje, że się całkowicie nie rozchoruje i małego nie zarazi
Właśnie oglądam tvn 24 a tam jakaś strzelanina w Zabrzu, to chyba Asia u Ciebie?

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 13:04   #283
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
U nas też tak mówila i stwierdziłam, że chyba chusteczki będę nosiła w torbie wózka na ewentualne niespodzianki na zakupach itp.

Co z nas za matki będą skoro przez 9 miesięcy nie zdążyłyśmy się do porodu przygotować

Malamutka polecam się na przyszłość

Całą godzinkę się wyspacerowałam aż dumna byłam do momentu gdy.... jakoś koniec mojego spaceru okazał się w sklepie spożywczym wyszłam z ciastem i chałwą a potem się dziwię że waga mi ciągle rośnie muszę jakąś kawusie do tych smakołyków zrobić

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 13:06   #284
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
jak je to co koleżanka na wizażu robi

a moja w miarę podobnie ma a jak wczoraj z chustą na spacerku? w domu też nosisz Tomcia w chuście?
Butla w jednej ręce, Tomcio obok i dajemy radę
Z chustą wczoraj trochę gorzej było, Tomciowi coś po pół godziny nie spasowało i musieliśmy wracać
Dziś wytachałam wózek i chodziliśmy 1,5 godzinki, pięknie spał, jeszcze bym chodziła, ale starszego nogi bolały już
Cytat:
dokładnie poród to pikuś, z dzieciaczkami to jest odlot w ciąży człowiek wstał na siusiu w nocy i dalej spał. a teraz? "mamusiu podziwiaj ze mną mój nowy pokoik o 4ej na ranem, jest tak fajnie, a jak popłaczę to i tatuś do nas przybiegnie szybko"

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość

Przepraszam, że Was nastraszyłam swoim sms-em (chyba Mooonik się przeraziła). Opisu porodu w takim razie nie będzie.
Powiem tylko, że w środę jeszcze pogonilam po mieście i nic nie zapowiadało porodu, zwłaszcza, że w pon. moja szyjka byla wiecie jaka. Jedynie w środę potwornie mi spuchły nogi, jak balony (nie sklęsły do dziś). W nocy przebudziły mnie dwa mocniejsze skurcze, ale spałam dalej. Obudziłam się ok. 3 jeden skurcz, po 11 min. drugi, po 7 min trzeci, po 5 min. czwarty a potem już co 3-4 min. Umyłam się, podkręciłam włosy , o 5.30 do szpitala, rozwarcie na 9 cm, nawet nie wypełnialam żadnych papierów, biegiem na porodówkę, szybka akcja i o 8.25 Leoś juz był z nami. Właśnie się przebudził i muszę lecieć.

Wow, niezłe tempo

Cytat:
Rossmanowe pieluchy ok, ale lepsze Dady dla nas, testujemy pozytywnie od poniedziałku i przy nich zostaniemy, chusteczki też Dady używamy - zresztą dla starszego synka ten sam zestaw

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 13:18   #285
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Mały wisi na cycku prawie godzinę. Ssie, nie śpi, wyraźnie przełyka i aktywnie korzysta z piersi a mimo to odstawiony ryczy. Ile można ? i.
cotuś - moja panna też ma takie "akcje". Niby je, usypia przy cycu, a jak ją odkładam to albo po raz setny dostanie czkawki i się budzi albo znów kwęka pod nosem i musze ją brać na nowo... I taka akcja potrafi twać nawet 1,5 h.

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Jak tam Amelka się sprawuje?
wieczorem usypianie od 19.30 -21.00, a potem pobódka o 24.30 cyc i usnęła przy piersi, potem podobnie o 4.30 i pobódka o 7.00
Więc dziś nie mogę na nią narzekać, dała się mamie wyspać Teraz śpi od 11.30, więc mogę Was nadrobić
Za to mąż mnie wkur

Cytat:
Boje sie tego wywoływania
kochane - nie bójcie się wywołania!!
Mi położna odradzała, bo ponoć boli bardziej, ale co?? Pomęczyłam się trochę i mam czarny łepek przy sobie, a tak musiałabym czekać nie wiadomo ile. Drugi raz też zdecydowałabym się na wywołanie
Poród jak poród - wiadomo, że to nie wakacje i relaks w basenie, ale WARTO!!

malamutka 3mam kciuki, zeby się wszytsko ułożyło z M.

Cytat:
Też się boje wywoływania i w ogóle dłuższego pobytu w szpi.
Wczo. jak powiedziałam do TŻ "ale będziesz ze mną cały czas w szpit."(chodziło mi w dzień) to zaraz zaczął takim tonem , ze przecież będzie musiał odpocząć itp. no i się poryczałam
Ogólnie to wiem,ze on będzie ze mną bo dobry człek z niego- ja tu tylko wyciągam te moje załamki i marudzę, ale jakoś ten ton... ech. Dogódź ciężarnej
Archi - na temat wywoływania już napisałam danice - PROSZĘ MI SIĘ TU NIE BAĆ, BO NIE MA CZEGO!! Przecież kroplówka nic nie boli, a potem akcja się rozkręca tak, jakby wszytko zaczeło się naturalnie.
A co do męża - pewnie też biedak się martwi i przejmuje. Wiem jaki był mój chłop już zrezygnowany, że czeka i czeka na maluszka a tu nic i nic i zero Pogadaj z nim może szczerze, że też sie martwisz, że Ci trudno, że się boisz... Cholerka wie czy chłop zrozumie, ale próbować trzeba. Mój np. na samym początku porodu jak była pod oxy opowiadał mi o swojej pracy i planach - no wtedy myślałam, ze go wyrzucę z porodówki, bo zamiast mnie wspierać on o robocie! Ale jak zobaczył, ze się męcze i ze boli - stanał na wysokości zadania. Z Twoim będzie na pewno tak samo!!

A co u mnie - wczoraj z Mesilkiem zaliczyliśmy 1 spacer, krótki bo krótki, ale był. Usnęła i musiałam jechać do pracy, bo pilnie potrzebowali moich podpisów. Mała została z tatą, ja oczywiście matka wariatka zamartwiałam się o nią Ale kupiłam sobie 2 pary spodni, rozpinane bluzki. I wogóle jest teraz dużo fajnych wdzianek, ale bez dostępu do cyca I klops Zdąrzyłam jeszcze śmignąć na cmentarz (mamy imieniny były). Ameluś grzecznie tacie spała, a ten nawet zrobił mi rosołek. Choć to nie zmienia faktu, że mnie wkurza mój chłop. Oprócz kąpania nie robi przy małej nic. Jak ją weźmie na chwile, a mała zacznie płakać to już do mamy... Przebrać dziecko - wielki problem. W domu o co nie poproszę to nie zrobi. Dziś obiadu nie dostanie!!

A wczoraj zaczął mi wyć monitor oddechu szarpnęłam młodą i było już ok

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 13:20   #286
minio1984
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

teraz dalam jej smoka i na szczesie zasnęła, ciekawe na jak długo

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

byląś u pediatry? co powiedział na kolki?

Twoja przynajmniej je, a moja potrafi jęś 90ml godzinę
Cytat:
No ja tak Adasiowi ocieplam te chusteczki, a używam z Pampers sensetive, widzę, że chwalicie rosmanowskie, to może jak wykończę te pampersa to spróbuję tamte, pewnie trochę tańsze, a powiedzcie mi jak one wyglądają?

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Z chustą wczoraj trochę gorzej było, Tomciowi coś po pół godziny nie spasowało i musieliśmy wracać
Dziś wytachałam wózek i chodziliśmy 1,5 godzinki, pięknie spał, jeszcze bym chodziła, ale starszego nogi bolały już

Wow, niezłe tempo

Rossmanowe pieluchy ok, ale lepsze Dady dla nas, testujemy pozytywnie od poniedziałku i przy nich zostaniemy, chusteczki też Dady używamy - zresztą dla starszego synka ten sam zestaw
Ja teraz też używam Dady, w sumie ok, wcześniej były Pampersy 1, tylko pupcia małego zrobiła się czerwona i nie wiem czy to od pieluch, zaczęłam smarować sudokremem i jakby była mniej czerwona, mam jeszcze paczkę Huggisów, ale na dotyk to są najbardziej sztywne, zobaczymy jak w praktyce, najwyżej wrócimy do Pampersów albo wybróbuję rossmanowskie

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2011-09-29, 13:22   #287
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Agnieszka właśnie to nie są chyba potówki, bo na każdym policzku jest około 10 krosteczek albo więcej i są trochę inne od potówek, niby to może być trądzik niemowlęcy, będę przemywać wodą przegotowaną a jak do pon nie przejdzie, to pójdę chyba do przychodni, bo to też może być uczulenie niestety

Agnyska to jakbym o swojej czytała, ogólnie teściowa nie miała Adasia często na rękach bo co przychodziła to spał, a ja nie pozwoliłam jej brać, zresztą sama też nie chciała, ale za to wczoraj niestety tz ją przywiózł ( nawet nie powiedział jak wychodził, że ją przywiezie), akurat karmiłam w pokoju,( bo jak jest to wychodzę do innego), potem poszliśmy na spacer, koniecznie chciała prowadzić, a potem jeszcze ją tz zaprosił i jak nakarmiłam małego to miał akurat czuwanie i tz dał jej małego na ręce, a ona zaczęła do niego seplenić, tak mnie to wkurza, i w ogóle jakie teksty cały czas, a twoja mama to, a tamto, zaczęła go na macie przekładać z jednego boczku, na drugi, a to na poduszkę, a to na ręce, a to do wózka tak mnie to wkurzało, no ale nic, ale jak zaczęła kaszleć to już nie wytrzymałam i jej zabrałam, a ona, że już teraz przestała, ale nawet nie skomentowałam. Jakoś bardzo mnie drażni jak ona ma go na rękach, na szczęście nie często. A kiedyś mówi, że z jej czasów lekarze mówili, że czkawka jest od tego, że dziecku zimno, ale teraz wie, że to nieprawda, a wczoraj jak dostał czkawki, to zaraz sprawdziła czy mu ciepło i zdziwiona mówi, że o a ty ciepły jesteś, no to jej mówię, że przecież nie od zimna dziecko ma czkawkę, to zdziwiona jakby to pierwszy raz słyszała A i jak poszłam małego przebrać bo mu się ulało, i może z dwa razy sobie tylko kwęknął, a nie lubi się przebierać to zaraz przyleciała do pokoju i się pyta co się małemu dzieje,
a może spróbuj nabiał wszelaki i pieczywo białe odstawic ok 5 tyg skaza białkowa wyskakuje. chropowate krosteczki na policzkach m.in.

a co do tesciowej

Cytat:

Wow, niezłe tempo

nie mam po drodze biedrony, ale w planie jest taki zakup

no ja własnie do chusty mam mieszane uczucia, moze jak dzidzia starsza na wyprawy wakacyjne np

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Edytowane przez indygo79
Czas edycji: 2011-09-29 o 13:24
indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 13:22   #288
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Martusia wybacz, ale ja trochę nie załapałam kwestii

Ja też znikam - lecę na plotki do koleżanki
kochana nie gniewaj się ja nie miałam nic złego na myśli
pomyliłam CIę kochana z rabarbar- wybacz

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2011-09-29 o 13:24
Stary 2011-09-29, 13:23   #289
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Minio a to u mnie wygląda to inaczej, mała ma moze 2-3 kropeczki i one znikają dość szybko

Celtuś ale jesteś ekspresowa kobieta z porodem, wow!!

Stary 2011-09-29, 13:29   #290
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:

A co u mnie - wczoraj z Mesilkiem zaliczyliśmy 1 spacer, krótki bo krótki, ale był. Usnęła i musiałam jechać do pracy, bo pilnie potrzebowali moich podpisów. Mała została z tatą, ja oczywiście matka wariatka zamartwiałam się o nią Ale kupiłam sobie 2 pary spodni, rozpinane bluzki. I wogóle jest teraz dużo fajnych wdzianek, ale bez dostępu do cyca I klops Zdąrzyłam jeszcze śmignąć na cmentarz (mamy imieniny były). Ameluś grzecznie tacie spała, a ten nawet zrobił mi rosołek. Choć to nie zmienia faktu, że mnie wkurza mój chłop. Oprócz kąpania nie robi przy małej nic. Jak ją weźmie na chwile, a mała zacznie płakać to już do mamy... Przebrać dziecko - wielki problem. W domu o co nie poproszę to nie zrobi. Dziś obiadu nie dostanie!!

Aguś to super, że mała tak grzeczniutko się zachowała jak Cię nie było kochana córcia A co do męża to

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-09-29, 13:31   #291
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
podobno to bardzo boli jak jest wykonywane w trakcie porodu na skurczu - ale to tylko z opowieści koleżanki znam
oj boli boli ale da radę przeżyć

Cytat:
ja tak zaczęłam robić i mały jest zadowolony przy przebieraniu, bo te chustezki zimne są niestety dla takiego maluszka

Cytat:
dady są super, chusteczki też szczególnie niebieskie i fioletowe bo zielone wydaja mi sie za "mocne"

matka panikara ze mnie , mały rano dwa razy zwymiotowałam tak na odległość w takiej ilości że szok juz zdazyłam sie wystraszyc... ale juz nastepne karmienie ok

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 13:32   #292
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
a może spróbuj nabiał wszelaki i pieczywo białe odstawic ok 5 tyg skaza białkowa wyskakuje. chropowate krosteczki na policzkach m.in.

a co do tesciowej

nie mam po drodze biedrony, ale w planie jest taki zakup

no ja własnie do chusty mam mieszane uczucia, moze jak dzidzia starsza na wyprawy wakacyjne np
Indygo chyba tak muszę zrobić, choć nabiału jem mało, ale spróbować warto, tylko wtedy to już zupełnie nie będę miała co jeść

Cytat:
Minio a to u mnie wygląda to inaczej, mała ma moze 2-3 kropeczki i one znikają dość szybko

Celtuś ale jesteś ekspresowa kobieta z porodem, wow!!
Agnieszka potówki Adaś to często miał/ma a to są takie właśnie jak Indygo napisała, kurczę boję, się że to może być ta skaza białkowa

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2011-09-29, 13:33   #293
danika
Zakorzenienie

Cytat:
wieczorem usypianie od 19.30 -21.00, a potem pobódka o 24.30 cyc i usnęła przy piersi, potem podobnie o 4.30 i pobódka o 7.00
Więc dziś nie mogę na nią narzekać, dała się mamie wyspać Teraz śpi od 11.30, więc mogę Was nadrobić

proszę jakie porządne dziecko

Mi położna odradzała, bo ponoć boli bardziej, ale co?? Pomęczyłam się trochę i mam czarny łepek przy sobie, a tak musiałabym czekać nie wiadomo ile. Drugi raz też zdecydowałabym się na wywołanie

Choć to nie zmienia faktu, że mnie wkurza mój chłop. Oprócz kąpania nie robi przy małej nic. Jak ją weźmie na chwile, a mała zacznie płakać to już do mamy... Przebrać dziecko - wielki problem. W domu o co nie poproszę to nie zrobi. Dziś obiadu nie dostanie!!

Aguś ja sie nawet nie boje tego, ze bedzie bolało...to są takie ogólne strachy szpitalne ale dzis juz lepsze mam do tego podejscie czyli twój był z tobą od początku od podania oxy? bo ja sie własnie wczoraj nie dopytałam i żałuje...ale mysle, ze bede po niego dzwonić dopiero jak coś sie rozkręci.

męża w potylicę za fraki i do roboty

a ten monitor włączył ci sie w nocy?
kurcze ja tego nie kupiłam bo TZ wraz z moją przyjaciółką mi wbili do głowy, ze tylko bede sie niepotrzebnie nakręcać...a ja jakoś nie jestem przekonana. Kusi mnie zeby jednak zamówić....

Cytat:
Ja teraz też używam Dady, w sumie ok, wcześniej były Pampersy 1, tylko pupcia małego zrobiła się czerwona i nie wiem czy to od pieluch, zaczęłam smarować sudokremem i jakby była mniej czerwona, mam jeszcze paczkę Huggisów, ale na dotyk to są najbardziej sztywne, zobaczymy jak w praktyce, najwyżej wrócimy do Pampersów albo wybróbuję rossmanowskie
moze sie niuniek troche przygrzał w koncu ciepło było ostatnio
Stary 2011-09-29, 13:43   #294
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Melduję się po wizycie u doktorka mądrali No i w końcu coś konkretnego a mianowicie dostałam skierowanie na oddział w poniedziałek na 8:00. Będą mi robić jakieś badania no i prawdopodobnie we wtorek jednak cc Nie moge uwierzyć, że to już...

A teraz idę nadrabiać co naskrobałyście
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 13:44   #295
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Indygo chyba tak muszę zrobić, choć nabiału jem mało, ale spróbować warto, tylko wtedy to już zupełnie nie będę miała co jeść

Agnieszka potówki Adaś to często miał/ma a to są takie właśnie jak Indygo napisała, kurczę boję, się że to może być ta skaza białkowa
A może spróbuj na jakiś czas pieczywo Wasa albo takie ryżowe chlebki??

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-09-29, 13:45   #296
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie u doktorka mądrali No i w końcu coś konkretnego a mianowicie dostałam skierowanie na oddział w poniedziałek na 8:00. Będą mi robić jakieś badania no i prawdopodobnie we wtorek jednak cc Nie moge uwierzyć, że to już...

fajnie, ze w końcu jakies konkrety czyli przy dobrych wiatrach obie urodzimy we wtorek
Stary 2011-09-29, 13:47   #297
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:

Ty już cc??? O matko to ja tu z Madzią do listopada zostane chyba fajnie że już wiesz dokładnie kiedy

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-09-29, 13:49   #298
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:

o no to super, że już wiadomo co i jak i będziesz mieć niedługo maleństwo przy sobie

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-09-29, 13:51   #299
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
czyli twój był z tobą od początku od podania oxy? bo ja sie własnie wczoraj nie dopytałam i żałuje...ale mysle, ze bede po niego dzwonić dopiero jak coś sie rozkręci.

męża w potylicę za fraki i do roboty

1. O 9.00 podłączyli mi kroplówkę, a o 9.45 mężol już był, choć mógł już być od 9.00. Bierz chłopa od samego początku!!
2. taaa w potylicę... Tylko, ze on nic nie rozumie! Jak mu tłumacze to uwarza, że przesaszam. Właśnie dzwonił i wygarnełam mu wszytko to i tak nic nie zrozumiał. Wkurza mnie i tyle!! Wrrr!
3. Włączył mi się rano jak spała. Ja nie żałuje, że kupiłam, choć męczące jest w nocy wyłączanie. Bo np. wezmę małą, zacznę karmić i jak zapomnę wyłączyc to wyje

Cytat:
No i w końcu coś konkretnego a mianowicie dostałam skierowanie na oddział w poniedziałek na 8:00. Będą mi robić jakieś badania no i prawdopodobnie we wtorek jednak cc Nie moge uwierzyć, że to już...
... ale super
Tak się cieszę Dasz radę mamuśka!!

Stary 2011-09-29, 13:58   #300
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Archi jak możesz wypisywać o takich rzeczach o grillu i pepsi, co? Ja jade tylko na wodzie niegazowanej i jakimś mdłym gotowanym mięsie, a ty o takich pysznościach, kiedy ja zjem takie rzeczy, ehhh.
Fajnie, że grill się udał
A odpłacam się jak mi przez pierwsze 5 m-cy ciąży wypisywały tu wszytskie o pysznościach, które jadły , a ja ... żartuję of kors aż taki zołziszon nie jestem- już nie będę

dla siostry

i zdrówka dla TŻ
Cytat:
Co z nas za matki będą skoro przez 9 miesięcy nie zdążyłyśmy się do porodu przygotować

Całą godzinkę się wyspacerowałam aż dumna byłam do momentu gdy.... jakoś koniec mojego spaceru okazał się w sklepie spożywczym wyszłam z ciastem i chałwą a potem się dziwię że waga mi ciągle rośnie muszę jakąś kawusie do tych smakołyków zrobić
Matki- najlepsze

Ha- ja tez dumna,ze na spacerze prawie godz. byłam i skończył się lodem
Cytat:

Archi - na temat wywoływania już napisałam danice - PROSZĘ MI SIĘ TU NIE BAĆ, BO NIE MA CZEGO!! Przecież kroplówka nic nie boli, a potem akcja się rozkręca tak, jakby wszytko zaczeło się naturalnie.
A co do męża - pewnie też biedak się martwi i przejmuje. Wiem jaki był mój chłop już zrezygnowany, że czeka i czeka na maluszka a tu nic i nic i zero Pogadaj z nim może szczerze, że też sie martwisz, że Ci trudno, że się boisz... Cholerka wie czy chłop zrozumie, ale próbować trzeba. Mój np. na samym początku porodu jak była pod oxy opowiadał mi o swojej pracy i planach - no wtedy myślałam, ze go wyrzucę z porodówki, bo zamiast mnie wspierać on o robocie! Ale jak zobaczył, ze się męcze i ze boli - stanał na wysokości zadania. Z Twoim będzie na pewno tak samo!!
Dzięki- wielkie dzięki
Cytat:

o proszę- jaka grzeczniutka ale tż powinna urządzić jednak koncert
Cytat:
kurcze ja tego nie kupiłam bo TZ wraz z moją przyjaciółką mi wbili do głowy, ze tylko bede sie niepotrzebnie nakręcać...a ja jakoś nie jestem przekonana. Kusi mnie zeby jednak zamówić....
Ja jakoś boję sie tych monit. oddechu ... niby poczatkowo też o nim myślałam, ale potem coś słyszałam o fałszywych alarmach i chyba bardziej by mnie schizował
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
matka panikara ze mnie , mały rano dwa razy zwymiotowałam tak na odległość w takiej ilości że szok juz zdazyłam sie wystraszyc... ale juz nastepne karmienie ok

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
No to widzę już konkretny plan działań.
Cytat:
fajnie, ze w końcu jakies konkrety czyli przy dobrych wiatrach obie urodzimy we wtorek
ej- a jaaaaa
Cytat:
2. taaa w potylicę... Tylko, ze on nic nie rozumie! Jak mu tłumacze to uwarza, że przesaszam. Właśnie dzwonił i wygarnełam mu wszytko to i tak nic nie zrozumiał. Wkurza mnie i tyle!! Wrrr!
No jakbym o swoim czytała
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości