|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
Cytat:
Jak już zacznie się faktyczny poród, to raczej wolałabym aby wyszedł, on w sumie też tego chce...tylko wiem, że teraz tak mówię ale jak będzie na prawdę to się okaże
|
||
|
|
|
#302 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Czesc kobietki...
U nas nie przespana noc...ja juz nie wiem o co kaman.... ...prz eciez jak sa kolki to dziecko potrafi sie drzec...a moja mala sie tylko prezy, robi sie czerwona....czasami pokwili....bo placz to nie jest....Jestem padnieta....
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
>
|
|
|
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. oj z tymi chłopami to chyba nikt ładu nie dojdzie - mój stwierdził, ze jutro na pewno nie urodze wiec on jedzie do tego krakowa jednak. Jakby co to 1,5h bedzie spowrotem a niech jedzie3. no i sama juz nie wiem ![]() no mam nadzieje, ze ty tez |
|
|
|
|
#305 |
|
Rozeznanie
|
Tak
|
|
|
|
#306 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do wywoływania porodu- jeżeli ktoś mówi że poród wywoływany jest bardziej bolesny niż bez oxy to skąd może to wiedzieć? przecież każdy poród jest inny! tak samo jak są te żele co skracają czas porodu i zmniejszają ból- jak mogą udowodnić to (poza badaniami niby) przecież nie wiadomo ile i jaki poród by był bez tego leku, nie da się urodzić cofnąć czasu podać lek i znów tak samo urodzić żeby sprawdzić różnicę! dla mnie to kompletna głupota -wierzenie w takie coś- tylko się straszy i tak wystraszone już kobiety ![]() i przez to wasze pisanie o liściach malin (jeszcze jak cotka i stokrotka były w dwupaku) śniło mi się że wszędzie szukałam tych liści i byłam u jakiegoś zielarza w starej chatce i te liście miał schowane w najciemniejszym miejscu gdzieś w zakamarku pod drewnianymi schodami tż się przyznał że chciał kupić łoże, bo ja zawsze o takim wielkim łóżku marzyłam |
|||||
|
|
|
#307 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz dzisiaj to i rano bylo wiszenie. teraz spi na kolanach bo boje sie go odłożyć. a od rana zasypia na cycku po 10-15minutach ssania,kiedy go odczepiam,pobudka i raczki w buzce i tak do teraz. juz nie wiem ocb i co robic?Cytat:
Cytat:
A ja to czasami czuje,że tz jest lepszym rodzicem niz ja. On ma zawsze cierpliwosc, chceci... wczoraj padłam wycienczona po tym wiszeniu,ryczeniu( moim ), maly dalej chcial na cyca,ale tz go ponosił, poprzytulał i usnal.. Ja spałam a on sie sam zmagał...W nocy wstaje , daje smoka, wyciaga z lozeczka i wklada tak ze nawet nie wychodze...robie to na spiaco. niesamowite mam w nim wsparcie szczegolnie eraz kiedy lapia mnie te koszmarne doły. ciale caluje malego,nosi a on tak sie w niego wtula sorry ale pisze jedna reka Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-09-29 o 15:05 |
|||
|
|
|
#308 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...#review-555363 hugissow też nie lubie, wykańczam własnie jedno opakowanie, ktore miałam i zostane przy pampersach na noc i rossmanowskich na dzień ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe jak to będzie z porodem- najbardziej pasowałby mi w takich układach week
|
|
|
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja w sumie też nie mam po drodze , tak na piechotę, ale opłaca się samochodem podjechać i zapas zrobić
Cytat:
Trzymam kciuki już
|
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
a czemu chcesz męża tylko do momentu partych zatem? II faza to już pikuś i ten moment jak maluch "wyskakuje" jest taki cudowny. Przemyś sobie, bo to naparwdę cudowna chwila dla Ciebie, ale również dla faceta niezapomniany widok.
Cytat:
---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cotuś to b. dobrze, ze mąż cię wspiera. Ucałuj go mocno |
|
|
|
|
#312 | |||
|
kosmitka
|
Może jesteś spokojniejsza i lepiej to zniesiesz, bo ja zbyt nerwowo podchodzę a dziecko to wyczuwa
.Cytat:
.Mój sam dzisiaj stoi i robi, bo też mnie wkurzył w nocy., 3 godziny tańczyłam z młodym a on spał .Z monitorem niezła akcja, ale bym się wystraszyła. My jednak nie kupiliśmy, a teraz to już nawet nie ma jak. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może trzeba się grubiej ubierać
|
|
#314 |
|
kosmitka
|
Irmith 2 razy czytałam zanim zakumałam o co chodzi
, poprawiłaś mi humor!
|
|
#315 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak więc z jednej strony nie chcę go zmuszać ale z drugiej strony, nie wiem czy na pewno nie będę chciała aby był przy partych...życie pokaże
|
|
|
|
|
#316 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Bry
Strasznie ciężko Was nadrobić ![]() Cytat:
Konserwantów więcej niż alantoiny To już wolę wsadzić małego pod kran - tym bardziej, że lubi takie mycie Natka, nasze teściowe na pewno mają wiele wspólnego ze sobą ![]() Cytat:
Ale to w pępku to ponoć często taki jakiś konkretny grzybek, nie pamiętam jaki.Łoj, to ja myję prościej (znaczy mi tak jest prosto) - podwijam ciuszki, biorę pod pachy i klatą na dłoń i myję pupę, a potem odwracam i myję przody A że Benuś lubi wodę i kąpanie, więc oboje mamy fajnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A opis pierwsza klasa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A teraz mnie znienawidzicie Benik po tych wieczornych zmaganiach z piersią (aż żeśmy się oboje spocili) i porcji mm spał od 22:00 do 4:30
|
|
#317 |
|
kosmitka
|
Agnyska już Cię nienawidzę
.A myjesz mydełkiem pod bieżącą wodą? Ja tylko chusteczek używam.
|
|
#318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale wyszło że muszę dłużejMiałam jutro jechać do pracy i przekazać swój projekt innej osobie, a tu się okazało, że dopiero w poniedziałek, bo przychodzi ktoś nowy i on wszystko przejmie Ale na wiosnę będę twarda - będę walczyć żeby przyjęli mnie na tą budowę na praktyki - na szczęście, to 10 minut samochodem, a nie 1,5h ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- tylko zawsze zgodnie z ruchem wskazówek zegara
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#319 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mm to też mleko
|
|
#320 |
|
kosmitka
|
Aha zapomniałam napisać, że mój Franek też ma takie dziwne pryszcze na głowie i twarzy, położna mówiła, ze to potówki, ale boję się czy nie skaza białkowa, jak to poznać?
|
|
#321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś w nocy jak mi tak spał to już panika.Ale mój to jak widać niedojedzony więc teraz to już w ogóle nie mogę sobie na takie spanie pozwolić |
|
|
|
|
#322 | |||
|
Wtajemniczenie
|
przepraszam
![]() Cytat:
dla Męża, super, że jest i pomaga i tak dzielnie się Filipkiem zajmujeCytat:
![]() Cytat:
![]() dobra zmykam obiadek dokończyć, bo zaraz mąż z pracy wróci
|
|
|
#323 | |||
|
Zadomowienie
|
my po spacerku, juz was nadrabiam
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
- to chropowate krosteczki na policzkach, z czasem na dolnej części brzucha i udach. takie w dotyku szorstkie i chropowate.
|
|
#324 | |||
|
Zakorzenienie
|
Bioderka w porządku ale pieluchę i tak muszę Szymkowi dawać
![]() Cytat:
A chłopa w potylicę Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#325 |
|
Zadomowienie
|
a dlaczego skoro bioderka ok?
|
|
|
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Myję takim dzieciowym płynem do mycia od stóp do głów. Chusteczek się teraz boję
![]() Nie no, bez mm nie ma życia ![]() Cytat:
![]() Byliśmy właśnie na pierwszym spacerze Irmith, wielo jeszcze czekają, w sumie sama nie wiem na co?
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-09-29 o 18:05 |
|
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
Profilaktycznie
A mnie to wkurza bo muszę Szymkowi zakładać większe ubranka które na tułowiu ma ok ale rączki i nóżki się gubią![]() ![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
#328 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny nie wiem co jest......
Mala najedzona....kupka zrobiona....masowalam brzuszek, nie spi....jak usnie to na 15 min...........I usypia na rekach...jak ja daje do lozeczka to zaczyna plakac.Prezy sie jak cholera..... Dziewczyny bylam u GP..... opisalam wszystko lekarce jak to wyglada z mala i stwierdzila ze Olivia ma refluks zoladka....
|
#329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech, ja znowu przez karmienie płaczę... Wczoraj popróbowaliśmy, ale ciężko było, jak pisałam - jakby Benek zupełnie zapomniał jak to się robi. Rano próbowałam przez nakładkę, szło ale chyba technika nie ta (trzymał za samą brodawkę) i masakra i ból. Teraz jeszcze odciągałam laktatorem z drugiej piersi, a tam krew :mdeje: Ja pi..lę! Wszystko miałam zagojone, a po dwóch próbach karmienia znowu zmasakrowane. Teraz chyba serio pasuję, bo ani on ani ja nie mamy z tego frajdy (wiem wiem, nie o frajdę tu chodzi, ale oprócz jednego pozytywu - że to zdrowe dla niego, wszystko się pieprzy). Albo ze mną coś nie tak, albo co, nie nadaję się do tego. Nie mam natury masochistki, nie umiem zacisnąć zębów jak mnie boli, tym bardziej że i dziecko jakieś anty. Ale żal mi tak bardzo i tak to biorę do siebie, że akurat mi się to nie udaje. Niby takie to naturalne, a jednak ile z tym mamy problemów
|
|
#330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czytalam ze przy refluksie sie duzo ulewa.....ale mojej sie nie ulewa....moze dwa razy na dzien ale to normalne.....Lekarka przepisala Gaviscon w proszku....ciekawe czy pomoze... ![]() Ryczec mi sie chce...... Mala teraz usnela....zobacze ile bedzie spala....
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.

ewent. Asia, i Kellys bo Madzia do szpitala, Malamutki mniej
Jak już zacznie się faktyczny poród, to raczej wolałabym aby wyszedł, on w sumie też tego chce...tylko wiem, że teraz tak mówię ale jak będzie na prawdę to się okaże

...prz eciez jak sa kolki to dziecko potrafi sie drzec...a moja mala sie tylko prezy, robi sie czerwona....czasami pokwili....bo placz to nie jest....Jestem padnieta....

Tłumaczył mi, że to już ostatni miesiąc to różnie może być, a tam będzie mnie miał pod kontrolą, w razie czego antybiotyki zmienią no i ktg 3x dziennie robią, a przy infekcji dróg moczowych to u dziecka może być podwyższone tętno, a to wiadomo- niebezpieczne. Wiem, że tak będzie lepiej dla Malutkiej, ale jak pomyślę że mam leżeć na patologii to mi się niedobrze robi. Całą ciążę było dobrze, a teraz na koniec taki smród 

,

ciekawe jak to będzie z porodem- najbardziej pasowałby mi w takich układach week

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

dla Męża, super, że jest i pomaga i tak dzielnie się Filipkiem zajmuje
klask i: