Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-29, 14:02   #301
bruma
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
koleżanki nie wszystkie od razu, bo ja tu sama zostanę z nierozpakowanych udzielających jak mi tu wszystkie porodzicieewent. Asia, i Kellys bo Madzia do szpitala, Malamutki mniej
Jak to sama jeszcze ja jestem

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Poród - dokładnie jak piszesz TŻ to nie wiadomo do którego momentu będzie
Ja też chcę aby Tż był przy porodzie...ale raczej tylko podczas 1-wszej fazy Jak już zacznie się faktyczny poród, to raczej wolałabym aby wyszedł, on w sumie też tego chce...tylko wiem, że teraz tak mówię ale jak będzie na prawdę to się okaże
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 14:10   #302
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Czesc kobietki...

U nas nie przespana noc...ja juz nie wiem o co kaman.......prz eciez jak sa kolki to dziecko potrafi sie drzec...a moja mala sie tylko prezy, robi sie czerwona....czasami pokwili....bo placz to nie jest....Jestem padnieta....
Stary 2011-09-29, 14:16   #303
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Ja też chcę aby Tż był przy porodzie...ale raczej tylko podczas 1-wszej fazy Jak już zacznie się faktyczny poród, to raczej wolałabym aby wyszedł, on w sumie też tego chce...tylko wiem, że teraz tak mówię ale jak będzie na prawdę to się okaże
I faza to niby do partych jest, tak?? <rodziłam i nie wiem >

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 14:21   #304
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
1. O 9.00 podłączyli mi kroplówkę, a o 9.45 mężol już był, choć mógł już być od 9.00. Bierz chłopa od samego początku!!
2. taaa w potylicę... Tylko, ze on nic nie rozumie! Jak mu tłumacze to uwarza, że przesaszam. Właśnie dzwonił i wygarnełam mu wszytko to i tak nic nie zrozumiał. Wkurza mnie i tyle!! Wrrr!
3. Włączył mi się rano jak spała. Ja nie żałuje, że kupiłam, choć męczące jest w nocy wyłączanie. Bo np. wezmę małą, zacznę karmić i jak zapomnę wyłączyc to wyje
1. jak sie da to tak zrobie

2. oj z tymi chłopami to chyba nikt ładu nie dojdzie - mój stwierdził, ze jutro na pewno nie urodze wiec on jedzie do tego krakowa jednak. Jakby co to 1,5h bedzie spowrotem a niech jedzie

3. no i sama juz nie wiem

Cytat:

ej- a jaaaaa
no mam nadzieje, ze ty tez
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 14:31   #305
bruma
Rozeznanie

Cytat:
I faza to niby do partych jest, tak?? <rodziłam i nie wiem >
Tak do partych...
Stary 2011-09-29, 14:36   #306
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Wpadłam po całym dniu, zaraz spróbuję nadrobić, ale chciałam się pożalić...

Pamiętacie może, że na oststnim usg mój gin wykrył, ze mam jakieś zastoje w nerkach. Zrobiłam posiew i dzisiaj byłam u niego z wynikami. No i mam jakąś mega infekcję, dostałam niby Furagin, ale jutro mam się zgłosić na IP na ktg i prawdopodobnie zostawi mnie w szpitalu Tłumaczył mi, że to już ostatni miesiąc to różnie może być, a tam będzie mnie miał pod kontrolą, w razie czego antybiotyki zmienią no i ktg 3x dziennie robią, a przy infekcji dróg moczowych to u dziecka może być podwyższone tętno, a to wiadomo- niebezpieczne. Wiem, że tak będzie lepiej dla Malutkiej, ale jak pomyślę że mam leżeć na patologii to mi się niedobrze robi. Całą ciążę było dobrze, a teraz na koniec taki smród

No a poza tym nie wiadomo ile mnie tam będą trzymać (tydzień najbidniej) a ja mam przeczucie, że wyjdę już stamtąd rozpakowana, bo albo miesiąc będę leżeć , albo mnie wcześniej potną

No i te bóle pleców to najpewniej od nerek właśnie...
współczuję mi w badaniach ostatnio wyszły jakieś duże duże liczby (jeszcze dotychczas takich nie miałam nawet jak miałam infekcje i gin powiedział że trzeba antybiotyk bo pójdzie na nerki) i przepisał mi teraz antybiotyk - z tego co czytałam to jakiś mocny jest bardzo
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
to słynny poród lotosowy poczytaj opisy, tam zdecydowanie więcej troski wkłada się w opiekę nad łożyskiem, niż nad dzieckiem
kiedyś w tv był program i pokazywali co w róźnych kulturach robią z łożyskiem- ale nie będę pisała bo można się

Cytat:
Mnie najbardziej przeraza fakt, że może nie być miejsca na poród rodzinny. U nas w szpitalu są dwie sale do porodów rodzinnych i tak już się nastawiłam, że rodzimy razem, że to najbardziej mnie przeraża jak obie sale będą zajęte będę czekać tak długo aż się któraś zwolni
też się tego boję, u nas jest jedna sala taka super do porodu rodzinnego, a druga taka w ostateczności

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
teściowe wszystkie są takie same, mojej czesto nie widuję i jest ok, chciałam by czasem pomogła, ale teraz mam to w nosie, bo zaraz jakieś komentarze sypie.
chyba wszystkie takie są (prawie) ja to jak ona jest boję się wysikać żeby coś nie zaczęła po wsi gadać

Cytat:

A wczoraj zaczął mi wyć monitor oddechu szarpnęłam młodą i było już ok
ale musiałaś mieć stracha
co do wywoływania porodu- jeżeli ktoś mówi że poród wywoływany jest bardziej bolesny niż bez oxy to skąd może to wiedzieć? przecież każdy poród jest inny! tak samo jak są te żele co skracają czas porodu i zmniejszają ból- jak mogą udowodnić to (poza badaniami niby) przecież nie wiadomo ile i jaki poród by był bez tego leku, nie da się urodzić cofnąć czasu podać lek i znów tak samo urodzić żeby sprawdzić różnicę!
dla mnie to kompletna głupota -wierzenie w takie coś- tylko się straszy i tak wystraszone już kobiety

i przez to wasze pisanie o liściach malin (jeszcze jak cotka i stokrotka były w dwupaku) śniło mi się że wszędzie szukałam tych liści i byłam u jakiegoś zielarza w starej chatce i te liście miał schowane w najciemniejszym miejscu gdzieś w zakamarku pod drewnianymi schodami

tż się przyznał że chciał kupić łoże, bo ja zawsze o takim wielkim łóżku marzyłam i chciał spełnić moje marzenie
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 14:42   #307
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Współczuję
U nas dziś nocka w miarę ładna
20-20:30 spanie
jedzenie,
22-00:15 spanie,
jedzenie,
00:35-3:30 spanie,
jedzenie,
aktywność 1:20h ,
4:50-6:20 spanie,
jedzenie,
6:30-9:10 spanie
i teraz je
u mnie noc - dwie pobudki ok 3/4 i 6/7. w ciagu dnia dwie drzemki ok 7-9 i 12-15 a pozniej sie zaczyna wiszenie na cycu chociaz dzisiaj to i rano bylo wiszenie. teraz spi na kolanach bo boje sie go odłożyć.
a od rana zasypia na cycku po 10-15minutach ssania,kiedy go odczepiam,pobudka i raczki w buzce i tak do teraz. juz nie wiem ocb i co robic?

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Czesc kobietki...

U nas nie przespana noc...ja juz nie wiem o co kaman.......prz eciez jak sa kolki to dziecko potrafi sie drzec...a moja mala sie tylko prezy, robi sie czerwona....czasami pokwili....bo placz to nie jest....Jestem padnieta....
biedna moze gorszy dzien miala?

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie u doktorka mądrali No i w końcu coś konkretnego a mianowicie dostałam skierowanie na oddział w poniedziałek na 8:00. Będą mi robić jakieś badania no i prawdopodobnie we wtorek jednak cc Nie moge uwierzyć, że to już...

A teraz idę nadrabiać co naskrobałyście
Super,że juz cos wiesz

A ja to czasami czuje,że tz jest lepszym rodzicem niz ja. On ma zawsze cierpliwosc, chceci... wczoraj padłam wycienczona po tym wiszeniu,ryczeniu( moim ), maly dalej chcial na cyca,ale tz go ponosił, poprzytulał i usnal.. Ja spałam a on sie sam zmagał...
W nocy wstaje , daje smoka, wyciaga z lozeczka i wklada tak ze nawet nie wychodze...robie to na spiaco. niesamowite mam w nim wsparcie szczegolnie eraz kiedy lapia mnie te koszmarne doły. ciale caluje malego,nosi a on tak sie w niego wtula a u mnie zaraz szukanie cyca i tyle...
sorry ale pisze jedna reka

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-09-29 o 15:05
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 14:48   #308
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
No ja tak Adasiowi ocieplam te chusteczki, a używam z Pampers sensetive, widzę, że chwalicie rosmanowskie, to może jak wykończę te pampersa to spróbuję tamte, pewnie trochę tańsze, a powiedzcie mi jak one wyglądają?

Ja teraz też używam Dady, w sumie ok, wcześniej były Pampersy 1, tylko pupcia małego zrobiła się czerwona i nie wiem czy to od pieluch, zaczęłam smarować sudokremem i jakby była mniej czerwona, mam jeszcze paczkę Huggisów, ale na dotyk to są najbardziej sztywne, zobaczymy jak w praktyce, najwyżej wrócimy do Pampersów albo wybróbuję rossmanowskie
takie i sa faktycznie tańcze i jak dla mnie lepsze:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...#review-555363

hugissow też nie lubie, wykańczam własnie jedno opakowanie, ktore miałam i zostane przy pampersach na noc i rossmanowskich na dzień

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Czesc kobietki...

a kupke robiła? Bo moja tak ma jak pcha

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 14:51   #309
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
oj z tymi chłopami to chyba nikt ładu nie dojdzie - mój stwierdził, ze jutro na pewno nie urodze wiec on jedzie do tego krakowa jednak. Jakby co to 1,5h bedzie spowrotem a niech jedzie
Mój ma taka pracę, ze codziennie w trasie- wiec zawsze jest te 1,5h od domu ciekawe jak to będzie z porodem- najbardziej pasowałby mi w takich układach week
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 14:58   #310
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
nie mam po drodze biedrony, ale w planie jest taki zakup
Ja w sumie też nie mam po drodze , tak na piechotę, ale opłaca się samochodem podjechać i zapas zrobić

Cytat:
Melduję się po wizycie u doktorka mądrali No i w końcu coś konkretnego a mianowicie dostałam skierowanie na oddział w poniedziałek na 8:00. Będą mi robić jakieś badania no i prawdopodobnie we wtorek jednak cc Nie moge uwierzyć, że to już...
Oooo to już niedługo
Trzymam kciuki już

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 15:03   #311
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Tak do partych...
a czemu chcesz męża tylko do momentu partych zatem? II faza to już pikuś i ten moment jak maluch "wyskakuje" jest taki cudowny. Przemyś sobie, bo to naparwdę cudowna chwila dla Ciebie, ale również dla faceta niezapomniany widok.

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
co do wywoływania porodu- jeżeli ktoś mówi że poród wywoływany jest bardziej bolesny niż bez oxy to skąd może to wiedzieć?
kiedy wywoływany jest poród wszytsko dzieje się sztucznie i mechanicznie i dlatego I faza boli bardziej, tak tłumaczyła mi położna, że to taki szok dla organizumu, ale wszytko jest do przeżycia i jeszcze raz podkreślam, że NIE MA SIĘ CZEGO BAĆ

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cotuś to b. dobrze, ze mąż cię wspiera. Ucałuj go mocno

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 15:06   #312
anciaahk
kosmitka

Cytat:

i nie ukrywam, że mnie to przeraża
Może jesteś spokojniejsza i lepiej to zniesiesz, bo ja zbyt nerwowo podchodzę a dziecko to wyczuwa .
Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Tata wczoraj wypalił, że on czuje, że urodzę w niedzielę - a ja przecież na niedzielę mam termin
Za niedzielę .
Cytat:
Dziś obiadu nie dostanie!!
Mój sam dzisiaj stoi i robi, bo też mnie wkurzył w nocy., 3 godziny tańczyłam z młodym a on spał .
Z monitorem niezła akcja, ale bym się wystraszyła.
My jednak nie kupiliśmy, a teraz to już nawet nie ma jak.
Cytat:
Monia, współczuję. U nas zdarza się podobnie, może to jakieś wzdęcia? Pojęcia nie mam.
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
ciale caluje malego,nosi a on tak sie w niego wtula a u mnie zaraz szukanie cyca i tyle...
Cotuś u mnie tak samo, jak tylko wezmę to je mi ramię lub ciagnie bluzkę, moja mama mówi, że czuje mleko i dlatego, taki odruch, nie że jest głodny. Ja go wtulam i daję smoka wtedy, ciągnie jakby był cyc, ale cyca nie daję, chyba że wrzeszczy i wypluwa smoka.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 15:14   #313
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Może jesteś spokojniejsza i lepiej to zniesiesz, bo ja zbyt nerwowo podchodzę a dziecko to wyczuwa .

Za niedzielę .

Mój sam dzisiaj stoi i robi, bo też mnie wkurzył w nocy., 3 godziny tańczyłam z młodym a on spał .

Monia, współczuję. U nas zdarza się podobnie, może to jakieś wzdęcia? Pojęcia nie mam.

Cotuś u mnie tak samo, jak tylko wezmę to je mi ramię lub ciagnie bluzkę, moja mama mówi, że czuje mleko i dlatego, taki odruch, nie że jest głodny. Ja go wtulam i daję smoka wtedy, ciągnie jakby był cyc, ale cyca nie daję, chyba że wrzeszczy i wypluwa smoka.
Kurcze najpierw człowiek jest inkubatorem a potem stołówką może trzeba się grubiej ubierać

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 15:15   #314
anciaahk
kosmitka

Irmith 2 razy czytałam zanim zakumałam o co chodzi , poprawiłaś mi humor!

Stary 2011-09-29, 15:15   #315
bruma
Rozeznanie

Cytat:
a czemu chcesz męża tylko do momentu partych zatem? II faza to już pikuś i ten moment jak maluch "wyskakuje" jest taki cudowny. Przemyś sobie, bo to naparwdę cudowna chwila dla Ciebie, ale również dla faceta niezapomniany widok.
Bo zapytałam Tż, czy chce być przy porodzie...powiedział, że wolałby nie być, że nie chce patrzyć na to jak rodzę i że nie chce również przecinać pępowiny ale jak ja chcę aby był, to będzie.
Tak więc z jednej strony nie chcę go zmuszać ale z drugiej strony, nie wiem czy na pewno nie będę chciała aby był przy partych...życie pokaże
Stary 2011-09-29, 15:33   #316
agnyska81
Zakorzenienie

Bry Strasznie ciężko Was nadrobić

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Agnyska z tymi chusteczkami włąśnie słyszałam żeby nie używać ich non stop tylko w domku częsciej woda ewentualnie odrobinka mydła bo te chusteczki niby fajne ale zostawiają tłusty film który zatyka pory. Dziwiła mnie ta opinia a jak widać jednak racja
Nie wiem czy zatykają pory, ale poczytałam wczoraj ich składy Konserwantów więcej niż alantoiny To już wolę wsadzić małego pod kran - tym bardziej, że lubi takie mycie

Natka, nasze teściowe na pewno mają wiele wspólnego ze sobą

Cytat:
a czemu wszystko, co się Beniowi pojawia miałoby mieć podłoże grzybiczne? ja chusteczek bardziej po siusiu używam. po dwójeczce myję wodą przegotowana i płatkami kosmetycznymi dużymi, potem do sucha wycieram.
W sumie nie wiem, czemu grzybicze Ale to w pępku to ponoć często taki jakiś konkretny grzybek, nie pamiętam jaki.
Łoj, to ja myję prościej (znaczy mi tak jest prosto) - podwijam ciuszki, biorę pod pachy i klatą na dłoń i myję pupę, a potem odwracam i myję przody A że Benuś lubi wodę i kąpanie, więc oboje mamy fajnie

Cytat:
"mamusiu podziwiaj ze mną mój nowy pokoik o 4ej na ranem, jest tak fajnie, a jak popłaczę to i tatuś do nas przybiegnie szybko"

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja w efekcie końcowym swojego szopa nie widziałam....
nie wiem gdzie, jak i kiedy się stracił
Mój też się nie ujawnił

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Dziś neonatolog.

A opis pierwsza klasa

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Agnyska to jakbym o swojej czytała, ogólnie teściowa nie miała Adasia często na rękach bo co przychodziła to spał, a ja nie pozwoliłam jej brać, zresztą sama też nie chciała, ale za to wczoraj niestety tz ją przywiózł ( nawet nie powiedział jak wychodził, że ją przywiezie), akurat karmiłam w pokoju,( bo jak jest to wychodzę do innego), potem poszliśmy na spacer, koniecznie chciała prowadzić, a potem jeszcze ją tz zaprosił i jak nakarmiłam małego to miał akurat czuwanie i tz dał jej małego na ręce, a ona zaczęła do niego seplenić, tak mnie to wkurza, i w ogóle jakie teksty cały czas, a twoja mama to, a tamto, zaczęła go na macie przekładać z jednego boczku, na drugi, a to na poduszkę, a to na ręce, a to do wózka tak mnie to wkurzało, no ale nic, ale jak zaczęła kaszleć to już nie wytrzymałam i jej zabrałam, a ona, że już teraz przestała, ale nawet nie skomentowałam. Jakoś bardzo mnie drażni jak ona ma go na rękach, na szczęście nie często. A kiedyś mówi, że z jej czasów lekarze mówili, że czkawka jest od tego, że dziecku zimno, ale teraz wie, że to nieprawda, a wczoraj jak dostał czkawki, to zaraz sprawdziła czy mu ciepło i zdziwiona mówi, że o a ty ciepły jesteś, no to jej mówię, że przecież nie od zimna dziecko ma czkawkę, to zdziwiona jakby to pierwszy raz słyszała A i jak poszłam małego przebrać bo mu się ulało, i może z dwa razy sobie tylko kwęknął, a nie lubi się przebierać to zaraz przyleciała do pokoju i się pyta co się małemu dzieje,
Łączę się w bólu

Cytat:
Wtorek to dobry dzień na poród

Cytat:
Czesc kobietki...

To może brzuszek? U nas pomaga masowanie (kółeczka wokół pępka albo masowanie tych miękkich boków brzucha). Mam nadzieję, że szybko miną Wam te problemy

A teraz mnie znienawidzicie Benik po tych wieczornych zmaganiach z piersią (aż żeśmy się oboje spocili) i porcji mm spał od 22:00 do 4:30

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 15:37   #317
anciaahk
kosmitka

Agnyska już Cię nienawidzę .
A myjesz mydełkiem pod bieżącą wodą? Ja tylko chusteczek używam.

Stary 2011-09-29, 15:50   #318
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
oj z tymi chłopami to chyba nikt ładu nie dojdzie - mój stwierdził, ze jutro na pewno nie urodze wiec on jedzie do tego krakowa jednak. Jakby co to 1,5h bedzie spowrotem a niech jedzie
mój dziś rano jak wychodził do pracy to stwierdziła, że mamy się jeszcze 2 dni wstrzymać ale wyszło że muszę dłużej

Miałam jutro jechać do pracy i przekazać swój projekt innej osobie, a tu się okazało, że dopiero w poniedziałek, bo przychodzi ktoś nowy i on wszystko przejmie Załamka i to nawet nie z powodu poniedziałku. Ten projekt jest jak moje dziecko. Jak bym oddała kawałek siebie obcej osobie. Coś czuję, że nie będę miała do czego wracać
Ale na wiosnę będę twarda - będę walczyć żeby przyjęli mnie na tą budowę na praktyki - na szczęście, to 10 minut samochodem, a nie 1,5h

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
To może brzuszek? U nas pomaga masowanie (kółeczka wokół pępka albo masowanie tych miękkich boków brzucha). Mam nadzieję, że szybko miną Wam te problemy
tylko zawsze zgodnie z ruchem wskazówek zegara
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 15:55   #319
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Irmith 2 razy czytałam zanim zakumałam o co chodzi , poprawiłaś mi humor!
A ja teraz tak myślę że brutalnie to napisałam ale jak poprawiłam Ci humor to się cieszę

Cytat:
Bry Strasznie ciężko Was nadrobić

Nie wiem czy zatykają pory, ale poczytałam wczoraj ich składy Konserwantów więcej niż alantoiny To już wolę wsadzić małego pod kran - tym bardziej, że lubi takie mycie

W sumie nie wiem, czemu grzybicze Ale to w pępku to ponoć często taki jakiś konkretny grzybek, nie pamiętam jaki.
Łoj, to ja myję prościej (znaczy mi tak jest prosto) - podwijam ciuszki, biorę pod pachy i klatą na dłoń i myję pupę, a potem odwracam i myję przody A że Benuś lubi wodę i kąpanie, więc oboje mamy fajnie

O rany Ty matka akrobatka jesteś ja myślałam że to trzeba właśnie z miseczką płatkami itp ale jak dajesz radę to widać da się fajnie że Benuś lubi ja bym też tak chciała robić, ciekawe ile z moich planów i nadziei wyjdzie a przymiarki do wielo były czy jeszcze nie??

A teraz mnie znienawidzicie Benik po tych wieczornych zmaganiach z piersią (aż żeśmy się oboje spocili) i porcji mm spał od 22:00 do 4:30
No widzisz Ty szczęśliwa Benuś szczęśliwy wy wyspani mm to też mleko

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 16:42   #320
anciaahk
kosmitka

Aha zapomniałam napisać, że mój Franek też ma takie dziwne pryszcze na głowie i twarzy, położna mówiła, ze to potówki, ale boję się czy nie skaza białkowa, jak to poznać?

Stary 2011-09-29, 16:44   #321
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

I nie dramatyzujesz? Bo mój to często śpi długo, ale ja się zaraz denerwuję, że głodny, że biedny i go podbudzam kiedyś w nocy jak mi tak spał to już panika.

Ale mój to jak widać niedojedzony więc teraz to już w ogóle nie mogę sobie na takie spanie pozwolić .

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 16:56   #322
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak to sama jeszcze ja jestem
przepraszamto będziemy się razem wspierać
Cytat:
A ja to czasami czuje,że tz jest lepszym rodzicem niz ja. On ma zawsze cierpliwosc, chceci... wczoraj padłam wycienczona po tym wiszeniu,ryczeniu( moim ), maly dalej chcial na cyca,ale tz go ponosił, poprzytulał i usnal.. Ja spałam a on sie sam zmagał...
W nocy wstaje , daje smoka, wyciaga z lozeczka i wklada tak ze nawet nie wychodze...robie to na spiaco. niesamowite mam w nim wsparcie szczegolnie eraz kiedy lapia mnie te koszmarne doły. ciale caluje malego,nosi a on tak sie w niego wtula a u mnie zaraz szukanie cyca i tyle...
Cotka dla Męża, super, że jest i pomaga i tak dzielnie się Filipkiem zajmuje
Cytat:
Mój ma taka pracę, ze codziennie w trasie- wiec zawsze jest te 1,5h od domu ciekawe jak to będzie z porodem- najbardziej pasowałby mi w takich układach week
to musisz Piotrusia na sobotę "ustawić"
Cytat:
teraz mnie znienawidzicie Benik po tych wieczornych zmaganiach z piersią (aż żeśmy się oboje spocili) i porcji mm spał od 22:00 do 4:30

dobra zmykam obiadek dokończyć, bo zaraz mąż z pracy wróci

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 17:04   #323
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

my po spacerku, juz was nadrabiam
Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
tż się przyznał że chciał kupić łoże, bo ja zawsze o takim wielkim łóżku marzyłam i chciał spełnić moje marzenie
cudnie

Cytat:

Za niedzielę .

a nie słyszał jak mały płakał? bo mój mąż też nie zawsze małą słyszy ale mówi do mnie " jak będzie płakać i cię umęczy, budz mnie to ponoszę"

Cytat:
Aha zapomniałam napisać, że mój Franek też ma takie dziwne pryszcze na głowie i twarzy, położna mówiła, ze to potówki, ale boję się czy nie skaza białkowa, jak to poznać?
moja chrzesniac amiał skaze stąd moja wiedza w tej kwestii, nie to, że się wymadrzam - to chropowate krosteczki na policzkach, z czasem na dolnej części brzucha i udach. takie w dotyku szorstkie i chropowate.

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 17:11   #324
19natka88
Zakorzenienie

Bioderka w porządku ale pieluchę i tak muszę Szymkowi dawać

Cytat:
za bioderka

Cytat:
wieczorem usypianie od 19.30 -21.00, a potem pobódka o 24.30 cyc i usnęła przy piersi, potem podobnie o 4.30 i pobódka o 7.00
Więc dziś nie mogę na nią narzekać, dała się mamie wyspać Teraz śpi od 11.30, więc mogę Was nadrobić
Za to mąż mnie wkur

No to ładnie - u nas dzisiaj pobudki co 2h + 1,5 aktywności

A co u mnie - wczoraj z Mesilkiem zaliczyliśmy 1 spacer, krótki bo krótki, ale był. Usnęła i musiałam jechać do pracy, bo pilnie potrzebowali moich podpisów. Mała została z tatą, ja oczywiście matka wariatka zamartwiałam się o nią Ale kupiłam sobie 2 pary spodni, rozpinane bluzki. I wogóle jest teraz dużo fajnych wdzianek, ale bez dostępu do cyca I klops Zdąrzyłam jeszcze śmignąć na cmentarz (mamy imieniny były). Ameluś grzecznie tacie spała, a ten nawet zrobił mi rosołek. Choć to nie zmienia faktu, że mnie wkurza mój chłop. Oprócz kąpania nie robi przy małej nic. Jak ją weźmie na chwile, a mała zacznie płakać to już do mamy... Przebrać dziecko - wielki problem. W domu o co nie poproszę to nie zrobi. Dziś obiadu nie dostanie!!

A wczoraj zaczął mi wyć monitor oddechu szarpnęłam młodą i było już ok
Za spacerek A chłopa w potylicę

Cytat:

A teraz idę nadrabiać co naskrobałyście
No to we wtorek będziesz mieć swojego bąbla po "tej stronie"

Cytat:
Natka, nasze teściowe na pewno mają wiele wspólnego ze sobą

Ciekawe jakimi teściowymi my będziemy?

O jaaa

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 17:30   #325
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Bioderka w porządku ale pieluchę i tak muszę Szymkowi dawać
a dlaczego skoro bioderka ok?

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 17:36   #326
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
A myjesz mydełkiem pod bieżącą wodą? Ja tylko chusteczek używam.
Myję takim dzieciowym płynem do mycia od stóp do głów. Chusteczek się teraz boję

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
Tylko zawsze zgodnie z ruchem wskazówek zegara

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
No widzisz Ty szczęśliwa Benuś szczęśliwy wy wyspani mm to też mleko
Nie no, bez mm nie ma życia

Cytat:
I nie dramatyzujesz? Bo mój to często śpi długo, ale ja się zaraz denerwuję, że głodny, że biedny i go podbudzam kiedyś w nocy jak mi tak spał to już panika.
Ależ ja sobie spokojnie spałam i dopiero jak mnie płacz głodowy obudził, to się zorientowałam, że to już rano

Byliśmy właśnie na pierwszym spacerze

Irmith, wielo jeszcze czekają, w sumie sama nie wiem na co?

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-09-29 o 18:05
Stary 2011-09-29, 17:46   #327
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
a dlaczego skoro bioderka ok?
Profilaktycznie A mnie to wkurza bo muszę Szymkowi zakładać większe ubranka które na tułowiu ma ok ale rączki i nóżki się gubią

Cytat:

Byliśmy właśnie na pierwszym spacerze
klask i:

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 18:01   #328
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Dziewczyny nie wiem co jest......
Mala najedzona....kupka zrobiona....masowalam brzuszek, nie spi....jak usnie to na 15 min...........I usypia na rekach...jak ja daje do lozeczka to zaczyna plakac.Prezy sie jak cholera.....

Dziewczyny bylam u GP..... opisalam wszystko lekarce jak to wyglada z mala i stwierdzila ze Olivia ma refluks zoladka....
Stary 2011-09-29, 18:26   #329
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny nie wiem co jest......
Mala najedzona....kupka zrobiona....masowalam brzuszek, nie spi....jak usnie to na 15 min...........I usypia na rekach...jak ja daje do lozeczka to zaczyna plakac.Prezy sie jak cholera.....

Dziewczyny bylam u GP..... opisalam wszystko lekarce jak to wyglada z mala i stwierdzila ze Olivia ma refluks zoladka....
To przy tym refluksie chyba się sporo ulewa? Dobrze, że przeważnie to samo dziecku mija

Ech, ja znowu przez karmienie płaczę... Wczoraj popróbowaliśmy, ale ciężko było, jak pisałam - jakby Benek zupełnie zapomniał jak to się robi. Rano próbowałam przez nakładkę, szło ale chyba technika nie ta (trzymał za samą brodawkę) i masakra i ból. Teraz jeszcze odciągałam laktatorem z drugiej piersi, a tam krew :mdeje: Ja pi..lę! Wszystko miałam zagojone, a po dwóch próbach karmienia znowu zmasakrowane. Teraz chyba serio pasuję, bo ani on ani ja nie mamy z tego frajdy (wiem wiem, nie o frajdę tu chodzi, ale oprócz jednego pozytywu - że to zdrowe dla niego, wszystko się pieprzy). Albo ze mną coś nie tak, albo co, nie nadaję się do tego. Nie mam natury masochistki, nie umiem zacisnąć zębów jak mnie boli, tym bardziej że i dziecko jakieś anty. Ale żal mi tak bardzo i tak to biorę do siebie, że akurat mi się to nie udaje. Niby takie to naturalne, a jednak ile z tym mamy problemów

Stary 2011-09-29, 18:38   #330
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
To przy tym refluksie chyba się sporo ulewa? Dobrze, że przeważnie to samo dziecku mija

Ech, ja znowu przez karmienie płaczę... Wczoraj popróbowaliśmy, ale ciężko było, jak pisałam - jakby Benek zupełnie zapomniał jak to się robi. Rano próbowałam przez nakładkę, szło ale chyba technika nie ta (trzymał za samą brodawkę) i masakra i ból. Teraz jeszcze odciągałam laktatorem z drugiej piersi, a tam krew :mdeje: Ja pi..lę! Wszystko miałam zagojone, a po dwóch próbach karmienia znowu zmasakrowane. Teraz chyba serio pasuję, bo ani on ani ja nie mamy z tego frajdy (wiem wiem, nie o frajdę tu chodzi, ale oprócz jednego pozytywu - że to zdrowe dla niego, wszystko się pieprzy). Albo ze mną coś nie tak, albo co, nie nadaję się do tego. Nie mam natury masochistki, nie umiem zacisnąć zębów jak mnie boli, tym bardziej że i dziecko jakieś anty. Ale żal mi tak bardzo i tak to biorę do siebie, że akurat mi się to nie udaje. Niby takie to naturalne, a jednak ile z tym mamy problemów
Kochana wspolczuje....Z Toba jest jak najbardziej OK...nie obwiniaj sie.....A smarujesz sobie sutki czyms??

Czytalam ze przy refluksie sie duzo ulewa.....ale mojej sie nie ulewa....moze dwa razy na dzien ale to normalne.....Lekarka przepisala Gaviscon w proszku....ciekawe czy pomoze...
Ryczec mi sie chce...... Mala teraz usnela....zobacze ile bedzie spala....

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości