|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kc
Agunia, no to super, że wyjazd się udał
![]() ![]() Ja na drugie śniadanko zrobiłam te placki z jabłuszek i naprawdę wyszły pycha!!! Im więcej czasu poświęcam na gotowanie od podstaw tym bardziej kreatywna jestem i wiem co z czy będzie dobrze smakowało! Teraz już wiem czemu mój TŻ jest taki za.je.bi.sty w kuchni. Lata praktyki. I z ubieraniem się jest dokładnie tak samo. Im więcej się w tym siedzi tym łatwiej się wszystko dobiera ![]() ![]()
![]() |
#4262 |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kc
dzaga1989 naprawde polecam
![]() ![]() ![]() ![]()
#4263 |
Zadomowienie
|
Monia dobrze że z teściami Ci się wszystko ułożyło, zawsze to jeden problem mniej
![]() Ale ja Ci zazdroszczę tego gdańska , ja raz w życiu byłam tylko nad morzem i to jeszcze w podstawówce. Dżaga ja jak narazie też nie mam żadnego prezentu dla Tżta ale też myślę kupić jutro jakiś smakołyk i wystarczy ![]() ![]() Agunia gdzie byłaś na wakacjach? zazdroszczę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 |
Zakorzenienie
|
Agunia, czekam
![]() Alexis, z inglisza ![]() ![]()
![]() |
#4265 |
Zakorzenienie
|
A cóż to za cisza na wątku?
![]()
![]() |
#4266 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Z dieta idzie mi przecietnie... Raz lepiej, raz gorzej. Troszke schudlam, ale duzo przede mna. Dzisiaj mam potworny nastroj i zjadlam 5 czekoladek Merci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Zadomowienie
|
no właśnie co tu tak cicho?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4268 |
amor vincit omnia
|
ja wróciłam po obiadku... znów ajdłam szpinak
![]() ważenie w sobotę... aaaa, boję się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Zakorzenienie
|
alexis77 w Turcji byłam sie wakacjowac
![]() agniesikk fajnie ze sie odezwalas ![]() ![]() Ja dzisiaj dietetycznie i to az za bardzo, bo brzuch mnie boli od rana...cos mi zaszkodziło, albo zmiana jedzenia ![]() ![]() ![]()
#4270 |
Zakorzenienie
|
A ja zrobiłam deser z kaszy mannej. 3 łyżki kaszy i na wierzchu miała być galaretka bez cukru. Myślałam, że jak rozpuszczę pół paczki w niecałej szkl. wody to zgęstnieje. Ale już od godziny nic
![]() ![]() Mój TŻ jakiś nieswój. Wkurzony chodzi już drugi dzień. Nienawidzę gdy ma na rano (wstaje wtedy o 5.30) i później pewnie przez to że jest zmęczony jest taki...wrrr...no wiecie. Już ja przed okresem jestem fajniejsza niż on i mniej drażliwa. Teraz oglądaliśmy TV i coś przez przypadek nacisnęłam że program się wyłączył to taki nerw mu się włączył. Powiedziałam mu tylko żeby się do mnie wcale nie odzywał i sobie poszłam. Jutro dzień chłopaka ![]() ![]() Idę na tłyster ![]() ![]()
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2011-09-29 o 17:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4272 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4273 |
Zakorzenienie
|
Agunia, a nic ciekawego u mnie... Raz lepiej, raz gorzej (ostatnio z przewaga nad gorzej). Jakis posrany okres mam w swoim zyciu- w zwiazku mi sie nie uklada ostatnio, nic nie idzie po mojej mysli, dieta mi nie idzie. Jutro zaczne diete, to przynajmiej zaczne cos pozytecznego ze swoim zyciem robic. A z TZ to pewnie samo sie ulozy, po prostu ostatnio mielismy problemy pewne zwiazane z praca i nie tylko. Jakis pechowy czas dla mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Zakorzenienie
|
Patiuszka,
![]() ![]() ![]() Justynko, widzisz, takie odwyki naprawdę sprawiają, że człowiek robi się kreatywniejszy. Bo ani w tych moich placuszkach z jabłek ani w tym kaszkowym deserze nie było ani grama cukru, a jakbym nie była na tym "odwyku" to nawet bym nie wpadła na to że można coś takiego zrobić! Mam jeszcze jeden pomysł na coś smacznego, ale o tym napiszę dopiero jak to coś mi wyjdzie ![]() Co to tego poczucia bycia słonicą ![]() ![]()
![]() |
#4275 |
Zakorzenienie
|
Ja to sie bardziej boje menopauzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczynki
![]() Dopiero przed chwilą wróciłam do domu, dzisiaj wypłata była więc zaszalałam ![]() ![]() Z dietą ani dobrze ani źle, raczej średnio, miało być 5 posiłków, wyszło tak jak wczoraj, czyli 3 ![]() Jutro nie idę do pracy, już powiedziałam Tż ![]() Milego wieczoru ![]()
#4277 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Dżaga jak Ty robisz kaszkę manną?Nie dodajesz do niej w ogóle cukru? Jeszcze mam pytanie odnośnie marynarki co masz na zdjęciu na blogu. Gdzie można taką dostać? Śliczna jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A możesz sprecyzować o którą marynarkę Ci chodzi? Bo mam 3. I dziękuję ![]()
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2011-09-29 o 22:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4279 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#4280 |
Zadomowienie
|
Dżaga,nie chcę się wtrącać, ani udzielać nikomu rad...ale po prostu jestem w szoku, spojrzałam na Twojego bloga z ciekawości i przez atak enviee i muszę po części się z Nią zgodzić..nie złość się na mnie, proszę..ale uważam, że o wiele lepiej wyglądasz na początkowych zdjęciach.. z Twoich nóżek zostały patyczki... proszę Cię, spójrz na to z boku i nie przejmuj się tak każdym gramem nadwyżki...
![]() Nie chcę nikogo pouczać, ani dawać rad, bo sama wiem, że w odchudzaniu ciężko znaleźć granicę w której spodobamy się sobie, ale .. Dżaga, patrzyłam na Twoje menu, jesteś na utrzymaniu, a jesz tak jakbyś była na diecie, rygorystycznej diecie...
dietka 60, 59....58....57...56...55... 54 ![]() Edytowane przez _Baletnica_ Czas edycji: 2011-09-29 o 23:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Cytat:
również za twoją sugestią zaglądnełam na blog dzagi i jestem w ogromnym szoku. Miałaś racje (a sądzilam, ze jej nie masz jak na poczatku sie sprzeczałyscie). Jak tak dalej pójdzie to wątek znowu wyląduje na KZ. ![]()
Edytowane przez sweetish Czas edycji: 2011-09-29 o 23:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyno ale o czym Ty mówisz, przyszłaś tu ni stąd ni zowąd i stwierdzasz, że dżaga sie odchudza. Niech to do Ciebie dotrze, ona sie nie odchudza już !!! stara się utrzymać wagę, tą która osiągneła dzięki ciężkiej walce. Wiec do jasnej cholery nie wypowiadaj się jeśli nie wiesz bo Cie słuchać juz nie można. Wszyscy dobrze wiemy jak wygląda dżaga i żadnego zdjęcia nam załączać nie musisz, a że jest szczupła i ma długie zgrabne nogi to tylko zasługa jej genom i silnej woli. Więc jeśli jej zazdrościsz to weź się za siebie, a jeśli odzywasz sie tylko po to żeby komuś dowalić to zamilcz na wieki. Baletnica, Sweet wg. mnie menu dżagi wcale nie wygląda jakby była na diecie, bo je normalne obiady typu kotlety, ziemniaki itp a to że codziennie rano je owsiankę a na kolacje białko, to dla mnie nic dziwnego, to podstawa w utrzymaniu diety. Co więcej uważam i podziwiam, że potrafi świetnie komponować posiłki na utrzymaniu, bo jak widać większośc z nas rzuca sie na jedzenie i po 2 tyg jęczy że przybyło juz 2kg i trzeba znowu sie wziąć za siebie, tak ona po prostu potrafi obejść się wielu smakom. A że jest pomysłowa i nie chce całe życie odmawiać sobie przyjemności to sama dla siebie piecze sobie świetne ciastka i robi inne deserki.
![]() |
#4283 |
Przyczajenie
|
Hej, heeej
![]() Witam wszystkie dziewczyny dbające o linięę, ja również chciałabym bardziej kontrolować to co jem ponieważ prawdę mówiąc nie przykładam do tego zbytniej wagi. Za sugestią zamieszczoną w pierwszym pości zajrzałam na stronę tabele-kalorii.pl mam pytanie kompletnego laika ![]() otóż: jak mam przeliczyć obiad np takie spaghetti czy pierś z kurczaka w jakimś sosiku-wszystko robię sama nie korzystam z półproduktów typu gotowe sosy, więc rozumiem ,że liczymy wartość kaloryczną każdego dodanego składnika np. pomidorki, oliwa itd. trochę to pracochłonne, ale jestem zdeterminowana o tak!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4284 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Zakorzenienie
|
Baletnica, Sweet wg. mnie menu dżagi wcale nie wygląda jakby była na diecie, bo je normalne obiady typu kotlety, ziemniaki itp a to że codziennie rano je owsiankę a na kolacje białko, to dla mnie nic dziwnego, to podstawa w utrzymaniu diety. Co więcej uważam i podziwiam, że potrafi świetnie komponować posiłki na utrzymaniu, bo jak widać większośc z nas rzuca sie na jedzenie i po 2 tyg jęczy że przybyło juz 2kg i trzeba znowu sie wziąć za siebie, tak ona po prostu potrafi obejść się wielu smakom. A że jest pomysłowa i nie chce całe życie odmawiać sobie przyjemności to sama dla siebie piecze sobie świetne ciastka i robi inne deserki.[/QUOTE]
Zgadzam się z Tineek.. Przyznam, że kilka razy przeglądałąm zdjęcia dżagi i jakiegoś wychudzenia tam nie widzę.. A patrzyłam pod tym kątem. Wydawało mi się ze skoro 170 cm i 49 kg to musi być już na granicy. Ale nie jest tak. Owszem Dzaga to b. szczupła dziewczyna ale wychudzoną bym jej nigdy nie nazwała. Zauważcie jakie ona ma drobne kosteczki.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | |
Uzależnienie
|
Cytat:
ważę każdy składnik i wyliczam ile ma kalorii sumuje wagę składników sumuję kalorię i wychodzi mi że X gram potrawy ma Y kalorii Obliczam ile gram ma mieć mój posiłek jeśli chcę by miał np. 350 kcal. Nakładam i zajadam ![]()
![]() |
#4287 | |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny! Czytam część postów i za głowę się łapię! Ale dobrze. Będę udzielać się na forum sporadycznie i nawet już nie wspomnę o swojej wadze! Bo wątek przeze mnie i dzięki "uprzejmości" kilku osób faktycznie wyląduje w KZ!
Baletnico, dziękuję za troskę ![]() -owsianka (jem codziennie i nie przestanę, moim zdaniem najlepsze śniadanie) -10 placuszków jabłkowych -miska (3 duże chochle) zupy ogórkowej z chlebem -duże jabłko -budyń Co do zdjęć to chyba troszkę zaślepił Cię ten najazd ze strony Enviee. Przecież w mojej figurze przez cały okres bloga nie było większych zmian. Mało tego. Przedostatnie zdjęcie właśnie zostało zrobione gdy już ledwo wciskałam się w spodnie, a to w spódnicy to już gdy w ogóle ledwo je dopięłam. No i kiedy ja napisałam że nie podobam się sobie? Pamiętam jak Ty jeszcze na pierwszym wątku pisałaś że masz lub będziesz miała okres i spuchłaś i jak jest Ci z tym źle. Ja mam tak samo. W dodatku nie wiem czy regularnie czytasz posty, ale nawet dodałam, że dobrze wiem, że niedługo mam @ i to jest normalne, tylko, że ciężko z tym wytrzymać a nie wchodzenie w ciuchy dołuje. Powinnaś to zrozumieć bo sama niedawno pisałaś o jakimś ciuchu który zwężałaś a teraz jest za mały ![]() Cytat:
![]() Stad, że widać, że odnosisz się tylko do mojego ostatniego biadolenia na temat mojej wagi, nie wiedząc że robię tak zawsze kiedy mam większy przyrost, ale dziewczyny i tak patrzą na to z przymrużeniem oka bo wiedzą że po okresie waga mi wróci, a ja znowu zacznę akceptować swoje ciało. I wiedzą też że od tak na co dzień gdy normalnie się wypróżniam to jestem zadowolona z tego jak wyglądam i ile ważę. Nie musisz wrzucać zdjęcia w poście, możesz podać link. Chętnie zobaczę o którą fotkę Ci chodzi ![]() A Tym tylko utwierdzasz mnie w przekonaniu, że nie masz pojęcia kim jestem i co robię na tym forum ![]() ![]() Justynko, dziękuję za wsparcie kochana ![]() ![]() Cocktail, sorki, że dopiero dziś piszę, ale wczoraj już nie właziłam na bloga ![]() ![]() ![]() Czbasia, Tobie również dziękuję za wsparcie ![]() Wiecie co Kochane, teraz aż mi się chce płakać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2011-09-30 o 07:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4288 |
amor vincit omnia
|
dzaga prawda jest taka, ze tu na wątku wszystkie się znamy... jestem z Wami trochę krócej, ale wiem, jakie relacje panują, jakie kto ma problemy itd... nowe osoby, któe tu wchodzą są zszokowane, bo jedyne co porównują to wzrost/waga a nie znają nas... nie wiedzę czemu jest tka a nie inaczej, jak jadamy itd... niektórzy tego nie zrozumieją, bo nie są zakorzenieni w wątku.
poza tym przecież ja na początku tez mówiłam' ale ta dzaga chuda' ale gdy Was poznałam to wiem, ze się nie głodzisz, żeby tak wyglądać, że masz taką drobną budowę .. wiem jak jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Rozeznanie
|
Dzaga a ty nas nie zostawiaj bo lubię też z Tobą pisać
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- U mnie stan - zaparciowy ![]() ![]() ![]() ![]() koleżanka mnie coś zwodzi z tym bieganiem ![]() ![]() Kupiłam w SH płytę-grę mała projektantka tylko za 4 zł a w necie jest po 28/29 no i oddałam płytkę sąsiadce 8letniej ![]() ![]() ![]() W domciu nawet nie mówię o tym bo oberwało by mi się zaraz by było, że nie mam kasy a wydaję na innych. ![]() Muszę troszkę poczekać aż włoski wyschną bo coś dokupić trzeba do deserków ![]() ![]() Dla Tżta zokazji Dnia Chłopaka mam obiadek pierś z kurczaka z pieczarkami i serem zapiekana do tego kuskus no i nie wiem czy jakieś warzywa czy sosik, ale chyba warzywa by pasowały ![]() Deser: galaretki- porzeczkowa, agrestowa, bita śmietana, orzechy laskowe, musli crunch rozkruszone, banan, winogrona, czekoladą polane i jakoś to warstwami ułożę. Tż to maniak galaretkowy więc pewnie zje cały pucharek ![]()
ćwiczę z Ewą skalpel 5 ![]() ![]() Edytowane przez Gosia2011 Czas edycji: 2011-09-30 o 08:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Zakorzenienie
|
Gosieńko, Eldo, dziękuję
![]() ![]() ![]() Ja wiem, że zawsze ktoś się znajdzie że wejdzie na wątek i zobaczy: O Jezuuuuu ![]() Ale same widzicie, że koleżanka Sweetish aż jest w szoku bo weszła na mojego blg i nie wiem co tam zobaczyła ale doszła do wniosku, że moje poczynania mogą zaowocować przeniesieniem wątku na KZ. Wolę się już nie wychylać, wiecie...Kocham z Wami pisać ![]() ![]() ![]() Gosia, a ja dla TŻ będę miała mielone ![]() ![]() ![]() Ja muszę w końcu tego kus kusa spróbować. Kiedyś w UK gdy dorywczo pomagałam na bankiecie to był właśnie kus kus i ludzie tym się tak zażerali, ale gdy już przysługiwał nam obiad to ja wolałam wybrać ryż do kotleta ![]() ![]() Acha, bo zapomnę! Patiuszka, galaretka elegancko zastygła i wyszedł super deserek ![]() ![]()
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2011-09-30 o 08:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.