Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-29, 18:44   #331
julia1906
Raczkowanie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Danika czy słyszałaś może jakieś opinie o szpitalu w dąbrowie tarnowskiej??
julia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 18:51   #332
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
To przy tym refluksie chyba się sporo ulewa? Dobrze, że przeważnie to samo dziecku mija

Ech, ja znowu przez karmienie płaczę... Wczoraj popróbowaliśmy, ale ciężko było, jak pisałam - jakby Benek zupełnie zapomniał jak to się robi. Rano próbowałam przez nakładkę, szło ale chyba technika nie ta (trzymał za samą brodawkę) i masakra i ból. Teraz jeszcze odciągałam laktatorem z drugiej piersi, a tam krew :mdeje: Ja pi..lę! Wszystko miałam zagojone, a po dwóch próbach karmienia znowu zmasakrowane. Teraz chyba serio pasuję, bo ani on ani ja nie mamy z tego frajdy (wiem wiem, nie o frajdę tu chodzi, ale oprócz jednego pozytywu - że to zdrowe dla niego, wszystko się pieprzy). Albo ze mną coś nie tak, albo co, nie nadaję się do tego. Nie mam natury masochistki, nie umiem zacisnąć zębów jak mnie boli, tym bardziej że i dziecko jakieś anty. Ale żal mi tak bardzo i tak to biorę do siebie, że akurat mi się to nie udaje. Niby takie to naturalne, a jednak ile z tym mamy problemów
I tak fajnie że próbowałaś i chciałaś. Ja tez mam chwile zwatpienia i pewnie gdyby bolało to tez bym nie miala sił. U mnie mały wisi i wisi i to juz mnie dołuje i wykańcza. fakt, cudny widok- ale godzina by starczyła, jak spi to tez slicznie wyglada
Zanotowalam ze karmienie zaczelam o 17:45 ... godzina.Maly słabo ssie a odstawiony marudzi-pewnie jeszcze godzina lub dwie wiszenia/ nie wiem jak o mozliwe ze niektorzy karmia 30 min. Boje sie ze jak sie poddam i siegne po mm to nie bede miala wsparcia w bliskich... tzn ze beda mni krytykowac itp.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 18:52   #333
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Kurcze najpierw człowiek jest inkubatorem a potem stołówką może trzeba się grubiej ubierać
hehe dobre:coj est:

Witam mamuski!!!

U mnie znow zaganiany dzionekk, szybko mi ten czas leci jak nie wiem
Byłam dzis na zakupkach, wkoncu skompletowałam rzeczy do torby szpitalnej, jutro zapakuje i moge rodzic hihih
Teraz mialam isc na basen, ale mam juz lenia i odpuszczam
Stary 2011-09-29, 18:59   #334
KarlaM
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

A ja to czasami czuje,że tz jest lepszym rodzicem niz ja. On ma zawsze cierpliwosc, chceci... wczoraj padłam wycienczona po tym wiszeniu,ryczeniu( moim ), maly dalej chcial na cyca,ale tz go ponosił, poprzytulał i usnal.. Ja spałam a on sie sam zmagał...
W nocy wstaje , daje smoka, wyciaga z lozeczka i wklada tak ze nawet nie wychodze...robie to na spiaco. niesamowite mam w nim wsparcie szczegolnie eraz kiedy lapia mnie te koszmarne doły. ciale caluje malego,nosi a on tak sie w niego wtula a u mnie zaraz szukanie cyca i tyle...
sorry ale pisze jedna reka
Wydaje mi się, że mężczyznom jest troszkę jednak łatwiej na początku - nie dokuczają im bóle zwijającej się macicy, krwawiące brodawki, burza hormonalna... no i chyba mają więcej cierpliwości niż my kobietki. Tak czy siak - brawa dla męża!!

Cytat:
Nie wiem czy zatykają pory, ale poczytałam wczoraj ich składy Konserwantów więcej niż alantoiny To już wolę wsadzić małego pod kran - tym bardziej, że lubi takie mycie
Całe życie słyszałam od mamy, że tata tak mnie mył jak byłam mała a ona nie mogła się nadziwić Najprostsze sposoby są najlepsze!!

Cytat:
Byliśmy właśnie na pierwszym spacerze

Irmith, wielo jeszcze czekają, w sumie sama nie wiem na co?
Ja też chcę już na spacery z bobasem!!
Macie taką piękną pogodę a październik i listopad to pewnie będzie masakra!! Jutro przychodzi wózek... chyba się wybiorę z pustym na spacer Albo wsadzę misia jak aa2

KarlaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 19:00   #335
danika
Zakorzenienie

Cytat:
To przy tym refluksie chyba się sporo ulewa? Dobrze, że przeważnie to samo dziecku mija

EchNie mam natury masochistki, nie umiem zacisnąć zębów jak mnie boli, tym bardziej że i dziecko jakieś anty. Ale żal mi tak bardzo i tak to biorę do siebie, że akurat mi się to nie udaje. Niby takie to naturalne, a jednak ile z tym mamy problemów
współczuję...podziwiam cię, ze walczysz a nie masz możliwości skonsultować się z jakimś doradcą laktacyjnym? nie położną tylko takim doradcą po kursach, z prawdziwego zdarzenia?
kuzynka TZ miała spotkania z taką babką, sporo płaciła za to ale babka pomogła.

Cytat:
Napisane przez julia1906 Pokaż wiadomość
Danika czy słyszałaś może jakieś opinie o szpitalu w dąbrowie tarnowskiej??
niestety nie nawet nie wiem jacy lekarze tam są a co rozważasz?

słysze natomiast same zachwyty nad Roztoką i musze przyznać, ze odważni są bo decydują się nawet przyjmować poród dziewczyny z epilepsją...

Cytat:
Zanotowalam ze karmienie zaczelam o 17:45 ... godzina.Maly słabo ssie a odstawiony marudzi-pewnie jeszcze godzina lub dwie wiszenia/ nie wiem jak o mozliwe ze niektorzy karmia 30 min. Boje sie ze jak sie poddam i siegne po mm to nie bede miala wsparcia w bliskich... tzn ze beda mni krytykowac itp.
jak ja słysze o tym krytykowaniu podawania mm to normalnie Jak krytykują to niech ci szukają pomocy, a nie...gadać to każdy potrafi. Trzymaj się

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
U mnie znow zaganiany dzionekk, szybko mi ten czas leci jak nie wiem
Byłam dzis na zakupkach, wkoncu skompletowałam rzeczy do torby szpitalnej, jutro zapakuje i moge rodzic hihih
oj laska, jak ty juz chwile temu miałaś szyjkę z rozwarciem to chyba nie powinnaś na basen chodzić
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 19:04   #336
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
no mam nadzieje, ze ty tez
noooooooo
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Może jesteś spokojniejsza i lepiej to zniesiesz, bo ja zbyt nerwowo podchodzę a dziecko to wyczuwa .
ten wyraz w zdaniu odnoszącym się do mnie zupełnie nie powinien się znaleźć
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
to musisz Piotrusia na sobotę "ustawić"
Lepiej w niedziele - bo w sob. na wesele idziemy
Cytat:
Ech...
Agnyś- ja powtórzę za reszta- nie ma co się męczyć i dołować jak nie idzie. Macierzyństwo ma Cię cieszyć, a nie te głupie karmienie sen z powiek spędza.
Jako naczelny "doktor" (nie mylić z doktor B) forum powiem, że to co najcenniejsze i najzdrowsze Benkowi już dałaś- mam na myśli siarę, a mleczko z powodzeniem można zastąpić Dla niego na pewno ważniejsza jest pogodna i zrelaksowana mama niż zeschizowana kobietka z poharatanym biustem
Cytat:
Ty to niezła jesteś- termin za 2 tyg
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 19:10   #337
julia1906
Raczkowanie

No właśnie mój lekarz wrócił tam do pracy przy cięższych zabiegach(był tam ordynatorem przez 12c lat) i jak byłam wczoraj na wizycie to mi zaproponował tam rozwiazanie tylko że nie znam żadnych opini o tym szpitalu nawet na necie nic nie moge znale.
Stary 2011-09-29, 19:13   #338
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julia1906 Pokaż wiadomość
No właśnie mój lekarz wrócił tam do pracy przy cięższych zabiegach(był tam ordynatorem przez 12c lat) i jak byłam wczoraj na wizycie to mi zaproponował tam rozwiazanie tylko że nie znam żadnych opini o tym szpitalu nawet na necie nic nie moge znale.
ale na zasadzie ze umawiałabys sie na jego dyzur na wywołanie? czy poprostu tak z biegu? kurcze, bo to jednak kawałek jest...ze 40 minut teraz trzeba liczyć bo tam droga rozkopana przez budowe autostrady.
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 19:30   #339
luii
Zadomowienie

hej. długo mnie tu nie było....moj maluszek urodził sie 13 dni temu....w szpitalu dostawala antybiotyk bo miala krostki na calym ciele....potem tydzien antybiotyku w domu....i wrócilismy do szitala bo mala wymiotowala......i kolejny antybiotyk.....w szpitalu pobrali jej próbke płynu z kregosłupa.......ile łez wylałam to juz sama nie wiem.....na szczescie juz jest ok....

pózniej opisze swój poród

nie mialam okazji długo czytac jak sobie radzicie mamuski ale mi jest ciezko.....mam wrazenie ze sobie nie radze.....tz wszystko przychodzi łatwiej ma mnostwo cierpliwosci a ja płacze i mam doła....

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Czesc kobietki...

U nas nie przespana noc...ja juz nie wiem o co kaman.......prz eciez jak sa kolki to dziecko potrafi sie drzec...a moja mala sie tylko prezy, robi sie czerwona....czasami pokwili....bo placz to nie jest....Jestem padnieta....
u nas jest dokładnie to samo....mówilam lekarzom w szpitalu o tym a oni stwierdzili ze to normalne...

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Jak to sama jeszcze ja jestem

Ja też chcę aby Tż był przy porodzie...ale raczej tylko podczas 1-wszej fazy Jak już zacznie się faktyczny poród, to raczej wolałabym aby wyszedł, on w sumie też tego chce...tylko wiem, że teraz tak mówię ale jak będzie na prawdę to się okaże
druga faza to juz z górki.....i mysle ze warto zostac.....mój tz był nieoceniony podczas człego porodu .....nie dałabym rady bez niego .....pepowiny tez nie chcial przecinac a ostatecznie przeciol

Cytat:
u mnie noc - dwie pobudki ok 3/4 i 6/7. w ciagu dnia dwie drzemki ok 7-9 i 12-15 a pozniej sie zaczyna wiszenie na cycu chociaz dzisiaj to i rano bylo wiszenie. teraz spi na kolanach bo boje sie go odłożyć.
a od rana zasypia na cycku po 10-15minutach ssania,kiedy go odczepiam,pobudka i raczki w buzce i tak do teraz. juz nie wiem ocb i co robic?

A ja to czasami czuje,że tz jest lepszym rodzicem niz ja. On ma zawsze cierpliwosc, chceci... wczoraj padłam wycienczona po tym wiszeniu,ryczeniu( moim ), maly dalej chcial na cyca,ale tz go ponosił, poprzytulał i usnal.. Ja spałam a on sie sam zmagał...
W nocy wstaje , daje smoka, wyciaga z lozeczka i wklada tak ze nawet nie wychodze...robie to na spiaco. niesamowite mam w nim wsparcie szczegolnie eraz kiedy lapia mnie te koszmarne doły. ciale caluje malego,nosi a on tak sie w niego wtula a u mnie zaraz szukanie cyca i tyle...
sorry ale pisze jedna reka
u mnie tez szukanie cyca nawet przez koszule raz mi cyca dorwała
wiszenie było ale juz teraz nie pozwalam....

Cytat:
Może jesteś spokojniejsza i lepiej to zniesiesz, bo ja zbyt nerwowo podchodzę a dziecko to wyczuwa .

Za niedzielę .

Mój sam dzisiaj stoi i robi, bo też mnie wkurzył w nocy., 3 godziny tańczyłam z młodym a on spał .
Z monitorem niezła akcja, ale bym się wystraszyła.
My jednak nie kupiliśmy, a teraz to już nawet nie ma jak.

Monia, współczuję. U nas zdarza się podobnie, może to jakieś wzdęcia? Pojęcia nie mam.

Cotuś u mnie tak samo, jak tylko wezmę to je mi ramię lub ciagnie bluzkę, moja mama mówi, że czuje mleko i dlatego, taki odruch, nie że jest głodny. Ja go wtulam i daję smoka wtedy, ciągnie jakby był cyc, ale cyca nie daję, chyba że wrzeszczy i wypluwa smoka.
mi połozna mowiła ze wlasnie wyczuwa mleko dlatego takie zachowanie

Cytat:
Dziewczyny nie wiem co jest......
Mala najedzona....kupka zrobiona....masowalam brzuszek, nie spi....jak usnie to na 15 min...........I usypia na rekach...jak ja daje do lozeczka to zaczyna plakac.Prezy sie jak cholera.....

Dziewczyny bylam u GP..... opisalam wszystko lekarce jak to wyglada z mala i stwierdzila ze Olivia ma refluks zoladka....
a spróbuj właczyc suszarke do włosow z bezpiecznej odległosci i strumien ciepła skierowac na brzuszek.....u nas pomaga moze nie na długo ale zawsze cos...

Cytat:

Ech, ja znowu przez karmienie płaczę... Wczoraj popróbowaliśmy, ale ciężko było, jak pisałam - jakby Benek zupełnie zapomniał jak to się robi. Rano próbowałam przez nakładkę, szło ale chyba technika nie ta (trzymał za samą brodawkę) i masakra i ból. Teraz jeszcze odciągałam laktatorem z drugiej piersi, a tam krew :mdeje: Ja pi..lę! Wszystko miałam zagojone, a po dwóch próbach karmienia znowu zmasakrowane. Teraz chyba serio pasuję, bo ani on ani ja nie mamy z tego frajdy (wiem wiem, nie o frajdę tu chodzi, ale oprócz jednego pozytywu - że to zdrowe dla niego, wszystko się pieprzy). Albo ze mną coś nie tak, albo co, nie nadaję się do tego. Nie mam natury masochistki, nie umiem zacisnąć zębów jak mnie boli, tym bardziej że i dziecko jakieś anty. Ale żal mi tak bardzo i tak to biorę do siebie, że akurat mi się to nie udaje. Niby takie to naturalne, a jednak ile z tym mamy problemów
u mnie tez brodawki byly pogryzione do krwi a karmienie mega bolace....ja smarowalam specjalna mascia i pomoglo.....teraz juz jest ok.....boli tylko przy pierwszym zaciagnieciu

Cytat:
Kochana wspolczuje....Z Toba jest jak najbardziej OK...nie obwiniaj sie.....A smarujesz sobie sutki czyms??

Czytalam ze przy refluksie sie duzo ulewa.....ale mojej sie nie ulewa....moze dwa razy na dzien ale to normalne.....Lekarka przepisala Gaviscon w proszku....ciekawe czy pomoze...
Ryczec mi sie chce...... Mala teraz usnela....zobacze ile bedzie spala....
mojej tez sie nie ulewa specjalnie....

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 19:36   #340
julia1906
Raczkowanie

Właśnie mam kolejną wizyte 11 to bedziemy decydować co robić. chyba ze coś się wcześniej zacznie to mam do niego dzwonic powiedział że on jest do dyspozycji i wrazie problemów wsiada w samochód i jest przy mnie. Kurde ale mam mentlik w głowie nawet nie sadziłam że wybór szpitala to tak trudna decyzja.
Stary 2011-09-29, 19:36   #341
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana wspolczuje....Z Toba jest jak najbardziej OK...nie obwiniaj sie.....A smarujesz sobie sutki czyms??
Poprzednim razem wyleczyłam Bepanthenem, to i teraz idzie w ruch

Cytat:
Czytalam ze przy refluksie sie duzo ulewa.....ale mojej sie nie ulewa....moze dwa razy na dzien ale to normalne.....Lekarka przepisala Gaviscon w proszku....ciekawe czy pomoze...
Ryczec mi sie chce...... Mala teraz usnela....zobacze ile bedzie spala....
No to ciekawe, jak zdiagnozowali. Ale może są inne charakterystyczne objawy. Najważniejsze, żeby ten preparat pomógł

Cytat:
Boje sie ze jak sie poddam i siegne po mm to nie bede miala wsparcia w bliskich... tzn ze beda mni krytykowac itp.
Serio aż tak naciskają? To bardzo współczuję Ale ja jeszcze raz napiszę - podziwiam Cię, że tak długo dajesz radę

Cytat:
współczuję...podziwiam cię, ze walczysz a nie masz możliwości skonsultować się z jakimś doradcą laktacyjnym? nie położną tylko takim doradcą po kursach, z prawdziwego zdarzenia?
kuzynka TZ miała spotkania z taką babką, sporo płaciła za to ale babka pomogła.
Niby w moim mieście jest taka poradnia, ale teraz to znowu muszę wyleczyć sutki Na trzecie podejście chyba już nie mam ochoty (choć mąż powiedział, że pewno znowu zechcę, jak tylko wydobrzeję i boję się, że może mieć rację ), a tak sobie myślę, że im dłużej Benek pije z butelki, tym bardziej przyzwyczaja się do tego wzorca. Teraz już ma duże trudności z szerokim złapaniem brodawki z otoczką, tylko łapie mnie za sam sutek, ała.

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Agnyś- ja powtórzę za reszta- nie ma co się męczyć i dołować jak nie idzie. Macierzyństwo ma Cię cieszyć, a nie te głupie karmienie sen z powiek spędza.
Jako naczelny "doktor" (nie mylić z doktor B) forum powiem, że to co najcenniejsze i najzdrowsze Benkowi już dałaś- mam na myśli siarę, a mleczko z powodzeniem można zastąpić Dla niego na pewno ważniejsza jest pogodna i zrelaksowana mama niż zeschizowana kobietka z poharatanym biustem
No ja wiem, ja wiem, ale jak karmienie wychodzi to serio miłe jest. Tylko jak nie wychodzi to strasznie frustrujące
I na serio - strasznie wszystkich obchodzi jak karmisz i jak rodziłaś. Najpierw szpital, teraz ta położna (w tych dwóch miejscach to pytania drążące i musisz się tłumaczyć normalnie), a poza tym wszystkie niemalże znajome i rodzina Co za ciekawski naród!

A mój tata regularnie, raz w tygodniu, pyta mnie o ten cholerny chrzest I każe to sobie przemyśleć
Jak mnie mąż wczoraj zapytał, jak mi może pomóc (jak sobie popłakiwałam w kątku) to mu powiedziałam, żeby kupił mi kałacha Wystrzelałabym tych pytalskich

Luii, a co ostatecznie było Twojej córce? Już jest zdrowa? A zdradzisz jak daliście jej na imię?
Ja nie wiem jak Wy to robicie, że karmicie dalej mimo obolałych brodawek, terminatory normalnie!

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-09-29 o 19:50
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 19:37   #342
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość
hej. długo mnie tu nie było....moj maluszek urodził sie 13 dni temu....w szpitalu dostawala antybiotyk bo miala krostki na calym ciele....potem tydzien antybiotyku w domu....i wrócilismy do szitala bo mala wymiotowala......i kolejny antybiotyk.....w szpitalu pobrali jej próbke płynu z kregosłupa.......ile łez wylałam to juz sama nie wiem.....na szczescie juz jest ok....

nie mialam okazji długo czytac jak sobie radzicie mamuski ale mi jest ciezko.....mam wrazenie ze sobie nie radze.....tz wszystko przychodzi łatwiej ma mnostwo cierpliwosci a ja płacze i mam doła....

u mnie tez szukanie cyca nawet przez koszule raz mi cyca dorwała

wiszenie było ale juz teraz nie pozwalam...
.

mi połozna mowiła ze wlasnie wyczuwa mleko dlatego takie zachowanie

u mnie tez brodawki byly pogryzione do krwi a karmienie mega bolace....ja smarowalam specjalna mascia i pomoglo.....teraz juz jest ok.....boli tylko przy pierwszym zaciagnieciu

mojej tez sie nie ulewa specjalnie...
.
o matko, ale dużo przeszłaś a ja rozpaczałam przez żółtaczkę fizjologiczna

mam podobnie. czasami to nie wiem jak bym sobie bez tż radziła

masz jakies skuteczne sposoby?? zdradz, plizzz

mojemu w ogole sie nie ulewa, to zle?

Wymianka.
Stary 2011-09-29, 19:38   #343
81gosia
Zadomowienie

Właśnie kolega przywiózł mi kasę z pracy i na kopercie przeczytałam
" Nie tańcz na weselu, żebyś nie urodziła przed poniedziałkiem "
nie ma jak zapobiegliwa szefowa
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 19:39   #344
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:

oj laska, jak ty juz chwile temu miałaś szyjkę z rozwarciem to chyba nie powinnaś na basen chodzić
wlasnie sie zastanawialam nad tym, ale połozna stwierdziła, ze moge bo juz i tak ciąża donoszona
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

Ty to niezła jesteś- termin za 2 tyg
wiem wiem, przegiełam ale teraz TŻ powiedział dla Fabiego, ze moze wychodzic, bo wczesniej prosił synka, zeby pocze3kał bo mamusia rozstrzepana torby jeszcze nie przytgotowała
Stary 2011-09-29, 19:40   #345
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Serio aż tak naciskają? To bardzo współczuję Ale ja jeszcze raz napiszę - podziwiam Cię, że tak długo dajesz radę
nie naciskaja, bo jak narazie mam jeszcze sily i walcze, ale wiem, ze krecili nosem - tz i moja mama jak podawalam mm w szpitalu. tutaj czasami jak padam na twarz to tz mowi ze spoko, zrobimy mm, ale czuje ze mieliby zal gdybym dokarmiala na stale alko karmila samym mm.

Wymianka.
Stary 2011-09-29, 19:45   #346
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
wiem wiem, przegiełam ale teraz TŻ powiedział dla Fabiego, ze moze wychodzic, bo wczesniej prosił synka, zeby pocze3kał bo mamusia rozstrzepana torby jeszcze nie przytgotowała
Ale cwaniak
A wam na SR nie mówili, że torbę pakuje tatuś bo ma wiedzieć gdzie co jest, bo to on ma wszystko podawać w czasie porodu, a nie my mamy szukać i myśleć gdzie co włożone.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 19:46   #347
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Chyba wpadne w jakis dol psychiczny....
Mala spala cale 15 min a teraz tesciowa ja trzyma i ona spi na rekach u tesciowej a jak ja ja biore na swoje rece to placze...Boze co ze mnie za matka, ktora nie potrafi ukolysac swoje wlasne dziecko.....
Stary 2011-09-29, 19:50   #348
luii
Zadomowienie

Cytat:
o matko, ale dużo przeszłaś a ja rozpaczałam przez żółtaczkę fizjologiczna

mam podobnie. czasami to nie wiem jak bym sobie bez tż radziła

masz jakies skuteczne sposoby?? zdradz, plizzz

była u mnie połozna i mówiłam jej ze ona potrafi tak godzinami jesc i wisiec na cycu.....ja w sumie na poczatku nie wiedzialam czy ona faktycznie jje.....połozna mi pokazala kiedy on tylko sobie ssie.....mowila ze karmienie powinna trwac 15-20min....jak mala ssie np 5 min i zaczyna uzywac cyca jako smoczka i zasypia to ja delikatnie odstawiam....próbuje jej odbic i przystawiam znowu.....czasem robie tak 3 razy.....zeby w sumie było te 15 min......i konczymy.....wtedy ona zwykle spi.....troszke jeszcze ja ululam i odkładam ......raz z lepszym raz z gorszym skutkiem......jesli dalej chce jesc i nie spi to daje jej drugiego cyca i zwykle jest ok....

nie wiem czy zle czy dobrze jak sie nie ulewa....pisalam to w kontekscie do diagnozy o refluksie

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 19:50   #349
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

Aguś i tak jesteś dzielna i naprawdę podziwiam, że się nie poddałaś tak całkowicie jeszcze

Cytat:
I tak fajnie że próbowałaś i chciałaś. Ja tez mam chwile zwatpienia i pewnie gdyby bolało to tez bym nie miala sił. U mnie mały wisi i wisi i to juz mnie dołuje i wykańcza. fakt, cudny widok- ale godzina by starczyła, jak spi to tez slicznie wyglada
A skąd wiesz, że Cię nie wesprą? Powiedz, że już nie dajesz rady, że chcesz trochę odetchnąć i nie widzisz innego wyjścia jak mm. Ja też jak już nie mogłam to oddawałam Szymka tż i szłam spać, on szykował mm, synek się najadł, ja przespałam i następnego dnia było stanowczo lepiej A teraz już się unormowało i jedziemy na samym cycu

Cytat:

Oj no to sporo przeszłyście dobrze, ze jest ok

Bo faceci nie mają burzy hormonów

Cytat:

Ciesz się, miałabyś tak jak ja, schiza w nocy, że się zakrztusi

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 19:52   #350
julia1906
Raczkowanie

Współczuje wam wszystkie mamuśki tego horroru z karmieniem.
Jestem ciekawa jak to bedzie u mnie.
Stary 2011-09-29, 20:01   #351
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Mala spala cale 15 min a teraz tesciowa ja trzyma i ona spi na rekach u tesciowej a jak ja ja biore na swoje rece to placze...Boze co ze mnie za matka, ktora nie potrafi ukolysac swoje wlasne dziecko.....
Moja mama też umie ukołysać małego lepiej u mnie zaraz szukanie cyca.

Cytat:
była u mnie połozna i mówiłam jej ze ona potrafi tak godzinami jesc i wisiec na cycu.....ja w sumie na poczatku nie wiedzialam czy ona faktycznie jje.....połozna mi pokazala kiedy on tylko sobie ssie.....mowila ze karmienie powinna trwac 15-20min....jak mala ssie np 5 min i zaczyna uzywac cyca jako smoczka i zasypia to ja delikatnie odstawiam....próbuje jej odbic i przystawiam znowu.....czasem robie tak 3 razy.....zeby w sumie było te 15 min......i konczymy.....wtedy ona zwykle spi.....troszke jeszcze ja ululam i odkładam ......raz z lepszym raz z gorszym skutkiem......jesli dalej chce jesc i nie spi to daje jej drugiego cyca i zwykle jest ok....

nie wiem czy zle czy dobrze jak sie nie ulewa....pisalam to w kontekscie do diagnozy o refluksie
Ja właśnie mojego odstawiam, przystawiam ponownie i to trwa wieki. Podziwiam, że tobie wychodzi. Mój zasypia a zaraz budzi się i szuka cały zaaferowany. Od 17.45 karmię i teraz usnął, odłożyłam go i niby już przysypia, zobaczymy co z tego będzie. Gów... będzie bo już zaglądam a on rozbudzony, oczy jak 5 zł. Chyba go dopoję koperkową bo zmęczona jestem

Natka i ile mniej więcej wychodzi Ci karmienie małego czasowo?

Wymianka.
Stary 2011-09-29, 20:01   #352
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Aha zapomniałam napisać, że mój Franek też ma takie dziwne pryszcze na głowie i twarzy, położna mówiła, ze to potówki, ale boję się czy nie skaza białkowa, jak to poznać?
Mój tez takie miał- pytałam położnej i lekarza i okazało się że to trądzik niemowlęcy. A ja juz się bałam skazy białkowej- i prawie że rwałam włosy z głowy że nic nie będzie mi wolno jeść a dziecko będzie cierpiało i tak
a znikaja mu te krostki czy cały czas są?

Ponoć krostki są jednym z ostatnich objawów skazy. Najpierw pojawiają się dolegliwości jelitowe- wzdęcia, biegunki, dziecko jest niespokojne, a dopiero na samym końcu wysypka. Ale najlepiej zapytać pediatry

Cytat:
I nie dramatyzujesz? Bo mój to często śpi długo, ale ja się zaraz denerwuję, że głodny, że biedny i go podbudzam kiedyś w nocy jak mi tak spał to już panika.

Ale mój to jak widać niedojedzony więc teraz to już w ogóle nie mogę sobie na takie spanie pozwolić .
Mój synek też coś ostatnio niedojedzony. Ale w nocy prześpi ze 4 h. A marzy mi się żeby przespał ze 6, ponoć w 3 miesiącu juz dziecko w nocy jest tyle w stanie przespać

Cytat:
Myję takim dzieciowym płynem do mycia od stóp do głów. Chusteczek się teraz boję

W ciągu dnia myję samą wodą, albo z babydreamem, nocami kiedy przewijam używam chusteczek, bo nie chce mi się z tymi miskami z wodą chodzić. Tak samo na wyjścia i wyjazdy zabieramy chusteczki, ale mam wrażenie że po nich to dziecko jakieś nieumyte jest
Stary 2011-09-29, 20:07   #353
KarlaM
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

A skąd wiesz, że Cię nie wesprą? Powiedz, że już nie dajesz rady, że chcesz trochę odetchnąć i nie widzisz innego wyjścia jak mm. Ja też jak już nie mogłam to oddawałam Szymka tż i szłam spać, on szykował mm, synek się najadł, ja przespałam i następnego dnia było stanowczo lepiej A teraz już się unormowało i jedziemy na samym cycu
Jestem już na 100% przekonana, że trzeba kupić mm tak na wszelki wypadek. Jakie polecacie? Myślałam o Enfamil Premium 1 ale w ulotce jest napisane, że należy go dawać niemowlętom nie karmionym piersią. Czy jest jakieś mm, które pozwala łączyć obie metody tj. butelka i cycuś? A może nie powinnam się przejmować tymi ulotkami?

KarlaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 20:12   #354
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Aguś i tak jesteś dzielna i naprawdę podziwiam, że się nie poddałaś tak całkowicie jeszcze

Bo faceci nie mają burzy hormonów

Ale jak się położy na boczku to nawet jak się uleje, nie powinien się zakrztusić. Ja się trochę boję kłaść na plackach więc moje dziecię leży albo na boczku albo na brzuszku. Na plecach tylko przy mnie.

Cytat:

Ja właśnie mojego odstawiam, przystawiam ponownie i to trwa wieki. Podziwiam, że tobie wychodzi. Mój zasypia a zaraz budzi się i szuka cały zaaferowany. Od 17.45 karmię i teraz usnął, odłożyłam go i niby już przysypia, zobaczymy co z tego będzie. Gów... będzie bo już zaglądam a on rozbudzony, oczy jak 5 zł. Chyba go dopoję koperkową bo zmęczona jestem

Mnie karmienie zajmuje 20 min. Potem na chwilę podnoszę do pozycji prawie. że pionowej, a po 5 min kładę na chwilę na brzuszku. I wtedy zazwyczaj się odbija. Odkładam synka do łóżeczka i powoli sobie zasypia albo leży ze smoczkiem

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość
Jestem już na 100% przekonana, że trzeba kupić mm tak na wszelki wypadek. Jakie polecacie? Myślałam o Enfamil Premium 1 ale w ulotce jest napisane, że należy go dawać niemowlętom nie karmionym piersią. Czy jest jakieś mm, które pozwala łączyć obie metody tj. butelka i cycuś? A może nie powinnam się przejmować tymi ulotkami?
Ja też kupiłam na wszelki wypadek, ale na razie nie było potrzeby. Ponoć bebiko i bebilon można łaczyć z mlekiem matki. Tak słyszałam w szpitalu
Stary 2011-09-29, 20:12   #355
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

Kilka razy zdarzyło się nawet 20 minut - ale wtedy ssie non stop, a tak zazwyczaj to ok 30-40 minut Z tym, że jak przysypia albo nie ssie tylko mamle cyca to go lekko palcem szturcham albo w podbródek albo w policzek, nie odstawiam go bo potem znowu załapać nie potrafi Ale na początku wyglądało to tak jak u was

Dominik

Martynka
Stary 2011-09-29, 20:15   #356
cotynato
Zakorzenienie

Kurcze. Wszyscy mówią, żeby w żadnym wypadku nie poić herbatkami przy karmieniu naturalnym. A ja właśnie dałam małemu kilka łyczków herbatki koperkowej i usnął Myślicie że jakby tak dziennie dać mu kilka łyczków to chyba nic się nie stanie

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Kilka razy zdarzyło się nawet 20 minut - ale wtedy ssie non stop, a tak zazwyczaj to ok 30-40 minut Z tym, że jak przysypia albo nie ssie tylko mamle cyca to go lekko palcem szturcham albo w podbródek albo w policzek, nie odstawiam go bo potem znowu załapać nie potrafi Ale na początku wyglądało to tak jak u was
Serio? I udało Ci się go ustawić? Właśnie przez takie wybudzanie?
Kurcze ja od wczoraj wprowadzam to w życie, ale mały mam wrażenie że i tak mógłby jeść i jeść. Może masz jeszcze jakieś cenne rady?

Przepraszam, że tak przynudzam o tym, ale to karmienie mnie wykańcza i szukam pomocy gdzie tylko mogę i jak tylko mogę. Obiecuję, że będę cicho, jak uda mi się to w końcu chociaż trochę unormować

Wymianka.
Stary 2011-09-29, 20:22   #357
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
nie naciskaja, bo jak narazie mam jeszcze sily i walcze, ale wiem, ze krecili nosem - tz i moja mama jak podawalam mm w szpitalu. tutaj czasami jak padam na twarz to tz mowi ze spoko, zrobimy mm, ale czuje ze mieliby zal gdybym dokarmiala na stale alko karmila samym mm.
O kurczę, to nie zazdroszczę Mnie przynajmniej mąż wspiera w całej rozciąglości.
No ale takie jednorazowe dokarmienie też mieliby za złe?

Cytat:
Monia, nie smutaj Nerwy to zły doradca i nie służą ani Tobie ani małej

Cytat:
Właśnie już się poddałam, widocznie aż tak mi na tym nie zależy, żeby cierpieć.

Cytat:
Kładziesz Szymka na prawym boczku? Wtedy się ulane spokojnie wylewa z buzi

Cytat:
A to nie wiedziałam, że są takie mleka, których nie można łączyć z piersią. Ja kupiłam to, co u nas w szpitalu podawali dzieciom, czyli Nan. Chyba się nadaje, bo podawali je też dzieciom częściowo karmionym piersią Ja w każdym razie używam już kolejne opakowanie i dobrze jest przez Benka tolerowane.

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 20:26   #358
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam bebilon1 w takim niebieskim pudełku, od pierwszych dni życia ale ulotki nie czytałam

Cytat:
Kurcze. Wszyscy mówią, żeby w żadnym wypadku nie poić herbatkami przy karmieniu naturalnym. A ja właśnie dałam małemu kilka łyczków herbatki koperkowej i usnął Myślicie że jakby tak dziennie dać mu kilka łyczków to chyba nic się nie stanie

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Kurcze ja od wczoraj wprowadzam to w życie, ale mały mam wrażenie że i tak mógłby jeść i jeść. Może masz jeszcze jakieś cenne rady?

Przepraszam, że tak przynudzam o tym, ale to karmienie mnie wykańcza i szukam pomocy gdzie tylko mogę i jak tylko mogę. Obiecuję, że będę cicho, jak uda mi się to w końcu chociaż trochę unormować
A co by się mu miało stać?

Udało się I może zabrzmi to teraz okropnie ale staram się go jak najdłużej przetrzymać dopóki daje się uspokoić smokiem, a jak już wypluwa smoka i nic nie pomaga to dostaje cyca i wtedy ssie jak trzeba bo jest faktycznie głodny Jedynie w nocy dostaje od razu cyca. Może to nie są jakieś super cenne rady i nie wiem jak na Filipa to zadziała ale u nas pomogło

Dominik

Martynka
Stary 2011-09-29, 20:26   #359
kaileight
Zadomowienie

Cytat:

A mnie położna mówiła że można troszkę dopajać-przegotowaną wodą, herbatkami- jeśli jest taka potrzeba. Jeśli nie będzie się tego robiło za często i bez potrzeby, to nie zaszkodzi to laktacji
Stary 2011-09-29, 20:29   #360
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Ale jak się położy na boczku to nawet jak się uleje, nie powinien się zakrztusić. Ja się trochę boję kłaść na plackach więc moje dziecię leży albo na boczku albo na brzuszku. Na plecach tylko przy mnie.
Oj na pleckach to też tylko w ciągu dnia i tylko pod nadzorem Kładę na boczku ale ten wiercipiętek się obraca

Cytat:
Właśnie już się poddałam, widocznie aż tak mi na tym nie zależy, żeby cierpieć.

Bo tu właśnie chodzi o to żeby i mama i dziecko było zadowolone

Kładziesz Szymka na prawym boczku? Wtedy się ulane spokojnie wylewa z buzi
Staram się Ale stres w nocy jest

Dominik

Martynka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości