|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
|
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
ej ej żeby nie było, że mam coś do leworęcznych
mój mężulek jest leworęczny tylko ciekawa jestem A co do nazwy tej to mi obojętne jak się pisze czy mówi i tak nigdy tej nazwy nie używam
|
|
|
|
#4623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo my też próbowaliśmy z ładowarką od nokii ale póki co nic z tego nie wyszło i sama nie wiem co źle robimy...
|
|
#4624 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sara dzisiaj kończy 9 tygodni, ale z tego tytułu nic nie dostała. No, może całusa od mamy![]() Teściowa ![]() Cytat:
Nie wiem czy jak przed ciążą miała to dobrze. W 1 trym bardzo duże ryzyko poronienia. A w którym jest tygodniu? tego się nawet nie leczy w ciąży... Zabobon głupi, mówi się, że ksiądz 2gi raz dziecka nie ochrzci. Bo raz chrzci niby w brzuchu a do drugiego razu nie dojdzie bo dziecko umrze |
|||||
|
|
|
#4625 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
w opisie aukcji od Moni sprzedawca błędnie napisał że to ładowarka do baterii bo chodzi oczywiście o "baterie ładowalne" czyli akumulatorki. w opisie pisze nawet : "Jest to wszechstronna ładowarka, z funkcją rozładowania i testerem baterii Ni-Cd, Ni-MH." a to są oznaczenia akumulatorów niklowo-kadmowych (NiCd lub Ni-Cd) i niklowo-metalowo-wodorowych – (NiMH lub Ni-MH) nie ma możliwości ładowania zwykłych baterii!!! ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-29 o 16:27 |
|||
|
|
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=zanetaa88;29700110
Ile za nią dałaś, i jak zbędna ile za nią być chciała ? [/QUOTE]Dałam 200 zł
|
#4627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie czytałam tej aukcji do końca, nie wgłębiałam się. 10? Twoja 22 urodzona dzień po mojej.. To jak ja liczę? Kur** nie wiem ile moje dziecko ma tyg Zjadłam pałki kurczaka na obiad i już 3 razy byłam w wc, takie napady boleści brzucha mam , zatrułam się ![]() Sara nie śpi przez cały dzień. Na dwór nie poszłyśmy. Ziewa, ale walczy ze snem. Nie no 9 tygdni kończy...a zaczyna 10ty |
|
|
|
|
#4628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas dziś też podobny dzień spacer też odpuściłyśmy, bo mi się nie chciało
|
|
|
|
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4630 |
|
Rozeznanie
|
a mam takie pytanie jeszcze:
rozmawiałam z lekarzem, bo mnie oświeciło przy tych pienistych kupkach, że ok tydzień temu odstawiłam Delicol, który ułatwia trawienie laktozy i być może tutaj jeszcze niedomagamy i dlatego kupy zaczęły się pienić. Lekarz zaleciła, aby spróbować wznowić podawanie Delicolu i sprawdzić przez tydzień co będzie, no i jednocześnie zaostrzyć dietę (nabiał). No i mam jeszcze ten Delicol, który dosyć drogi jest, ale wczytuję się w ulotkę a tam jak byk: preparat po otwarciu powinien być zużyty w ciągu 3 tygodni. Ja otworzyłam Delicol 12 sierpnia i podawałam dużo dłużej nieświadomie, ale teraz już mam tą świadomość i się zastanawiam czy podawać ten (bo producent się nazbyt asekuruje) czy wyrzucić i kupić nowy, który przy dobrych wiatrach posłuży krótko, bo jeśli to lekka nietolerancja to niedługo powinna minąć ![]() posmakowałam tych kropli i smaku dobrego nie mają, ale być może dlatego że już powinien być zużyty
|
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() żeby jeszcze TŻ był na miejscu to by była rodzina jak należy... no ale dobrze że jest taka instytucja jak babcia, to jakoś z tym wszystkim dam sobie radę mam nadzieję ![]() Idiotyzm...dobrze że już ludzie bardziej świadomi i nie przestawiają na siłę...
|
|
#4632 |
|
Zakorzenienie
|
O, to ciekawe! Nie miałam pojęcia...
To dobrze wróży na przyszłość
|
#4633 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kobitki
tak piszecie o leżaczkach, huśtawkach itd ja takiego sprzetu nie posiadam bo nie wiem jaki on ma wpływ na kregosłup bioderka itd ale myslę że może stosowany po któryms tam tygodniu i w rozsądnych przedziałach czasowych nic dziecku złego wyrządzić nie może. Napiszcie mi od kiedy sadzałyście maluszki i na jak długo ![]() Ja już nic nie wiem przytłacza mnie ten ogrom sprzecznych informacji, dotyczących dzieci
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
Leżaczek gdzieś od 3 tygodnia i w sumie nie bardzo Filip chciał, dopiero po czasie się do niego przekonał. I teraz leży sobie w nim po 30 min maxymalnie. Przy każdej zabawie praktycznie. Chociaż też sporo go kładę na matę, albo na kocyk i się z nim bawie.
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki.
I wymienilismy wczoraj ten leżacek na fisher pricea-musiałam dopłacic drugie tyle, ale warto było leżaczek jest super-właśnie malutka w nim śpi trzecią godzine a co do kręgosłupa malucha, to też sie zastanawiałam jak działają te bujaczki???my mamy ten http://www.zabawki-dla-dziecka.pl/fi...-kg-p-919.htmlBylismy dzisiaj na ważeniu Julki i w ciągu 8 dni przybrała 500g ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- A te huśtwaki co pokazałyście też są swietne, pewnie nawet fajniesze od leżaczków Patik małej napewno spodoba się huśtawka i będziesz miała sporo czasu dla siebie |
|
|
|
#4636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Zapytam, ale jutro, bo dzis do 23 w pracy.
Cytat:
Ale przy pierwszym dziecku nie mialam tego i w ogole nie czulam takiej potrzeby. |
|
|
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze 5 razy odświeżam stronę bo myślałam że mi wizaż zacięło - a tu faktycznie od 17,57 żadnych nowych postów - opuszczacie się dziewczynki
|
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poważnie ? Moja w tydzień 60g ![]() No obijają obijają ! |
|
|
|
|
#4639 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli jednak ważne jest, żeby przed planowana ciąża zrobić sobie badania w kierunku cytomegalii i toksoplazmozy. Ja jak w ciąży robiłam to wyszło mi, że w przeszłości przechodziłam cytomegalię czyli mam już wytworzone przeciwciała.
|
|
#4640 |
|
Wtajemniczenie
|
Beatko Ty dobrze wcześniej policzyłaś.
Sara kończy dzisiaj 10 tygodni, a Julka jutro. Szymon kończy 10 tygodni w poniedziałek tj. 3.10, a zaczyna 11 tydzień
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakim sposobem Ci to wyszło? ja tygodnie liczę od czwartku do czwartku- bo ten dzień się urodziła. 21 października skończy 3 mce, a do 21 jest jeszcze 3 tygodnie. Czyli 9 obecnych +3 =12 Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-09-29 o 20:11 |
|
|
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak ją położyłam do łóżeczka to nie chciało mi się zwyczajnie latać co chwile i sprawdzać czy śpi, czy coś robi - dla zaspokojenia siebie. Kupiłam chyba po miesiącu - jest regulacja, bardziej siedząca, leżąca i potem siedząca jak będzie większa. Nie czytałam opinii co na kręgosłup, bo wiem że widziałabym same negatywne rzeczy i siedziała sobie w nim tak długo jak chciała, bo jak spała to jej nie wyciągałam.Nie było tak w każdym bądź razie, że siedziała w nim cały dzień, bo jak nie spacer, to jazda autem, jak nie jazda autem to leżała sobie w łóżeczku więc dla mnie doskonały wynalazek, zależało mi aby Emilie była ze mną w kuchni jak miałam ochotę na coś dobrego i musiałam poświęcić więcej czasu. Ją miałam na oku, ja pracowałam a ona sie uczyła
|
|
|
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
Patik na moje oko Sarcia kończy dziś 10 tyg a jutro zaczyna 11.
jutro będzie 10 tyg i 1 dzień czyli 11 tydzień. Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-09-29 o 20:21 |
|
|
|
#4645 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Karolcia kończyła wczoraj 10 tyg
|
|
|
|
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na kalendarzu najłatwiej
|
|
|
#4647 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj przez cały dzień walczyłam z laktatorem - uwaga uwaga - uzbierałam 60 ml
|
|
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() matko kiedy to zleciało - 10 tygodni
|
|
|
#4649 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj faktycznie tu dziś cicho. Dominik śpi, zasiadam do komputera, a tu malutko czytania
![]() A ja też nie mam co napisać ) zł. Fajna bawełna, długi rękaw. Poza tym w promocji były pampki i coś tam jeszcze dla dzieciów ale nie zagłębiałam się w temat, bo pampki mam
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko a Julcia wyciąga ręce do zabawek ?
U mnie "tasiemiec" się odzywa, znowu jestem głodna, a nie dawno zjadłam 2 domowe pyszne tortille ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Jacieee Ja bym musiała się zaopatrzyć w bodziaki z długim rękawem, bo nie mam ich wiele a real mam ok 20-30km :| blee... w lumpie nie ma takich rzeczy. Domek śpi już w łóżeczku ? czy nadal z Wami ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.

mój mężulek jest leworęczny

Bo my też próbowaliśmy z ładowarką od nokii ale póki co nic z tego nie wyszło i sama nie wiem co źle robimy...

Praca, studia, rodzina...

spacer też odpuściłyśmy, bo mi się nie chciało 

a real mam ok 20-30km :| blee... w lumpie nie ma takich rzeczy. Domek śpi już w łóżeczku ? czy nadal z Wami ?