Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-29, 16:10   #4621
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Z teego, co pamiętam z antropologii, to każda matka uspokajając dziecko weźmie go na lewą rękę (bicie serca ma uspokoić dziecko)... To jest nieświadome zachowanie.
ciekawa teoria

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Ja też niedawno kupiłam chuśtawką. Jest o tyle fajna, że jest do prądu. Można też oczywiście na baterie http://kukusklep.pl/BABYMOOV_Lezacze...yska-1570.html
Kupiłam w komisie oczywiście.
Ma 5 poziomów bujania, my się bujamy na 1. 16 melodyjek, każda z nich może grać ciszej lub głośniej. Można ją ustawić że sama się wyłączy po 10,15 lub 30 minutach.
Ale szczerze ? Zbędna.
dużo zapłaciłaś za nią w komisie? bo pisałaś ale nie pamiętam

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 16:10   #4622
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

ej ej żeby nie było, że mam coś do leworęcznych mój mężulek jest leworęczny a mi bez różnicy, czy mała będzie lewo czy praworęczna tylko ciekawa jestem
A co do nazwy tej to mi obojętne jak się pisze czy mówi i tak nigdy tej nazwy nie używam
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 16:11   #4623
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Balbiny brawo

drogawa...

my mamy przerobiona na ładowarke od Noki
A można wiedzieć jak ? Bo my też próbowaliśmy z ładowarką od nokii ale póki co nic z tego nie wyszło i sama nie wiem co źle robimy...
Stary 2011-09-29, 16:11   #4624
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
sa ladowarki i do r20 http://allegro.pl/ladowarka-aa-aaa-r...825209298.html kiedys nawet w lidlu byly

patik - ja ta maske trzymam przy twarzy, nie zakladam bo by sie pewnie zawierzgala. nawet twarzy nie dotykam bo ona od razu mysli ze to UU albo smok i chce gryzc...
dzięki monia za info dot. ładowarek. Nie wiedziałam że istnieją do zwykłych baterii, myślałam że tylko do akumulatorów.

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość

Dzisiaj znowu zrobiłam rekonesans z ciuszkami, które leżą w szafie i czekają na swoją kolej. Jakie to dziwne jak szybko Dominik rośnie, jeszcze nie tak dawno jak wkładałam do szafy te niektóre rzeczy to wydawały mi sie takie wielkie, a teraz jak wyciągam to te "wielkie" rzeczy są teraz dla niego dobre. I muszę co jakiś czas robić rozeznanie, bo bym niektóre rzeczy przegapiła
podobnie u mnie. Dzisiaj wyciągnęłam prezenty ciuszkowe, 2 pary dresów wydawały się takie duże jak dostaliśmy a teraz będą w sam raz. Muszę wyprać.

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
witam dziewczyny

co do tematu huśtawek to mojego małego marudę ta huśtawka potrafi zainteresować nawet do 30 min .... i nawet wczoraj spał w niej więc jestem mega zadowolona ..... a mam taką

http://allegro.pl/fisher-price-t2713...835987456.html
super są te huśtawki na prąd, czaiłam się na nie ale cena mnie powala, i nie wiadomo czy Sarce by podpasowała.

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Witajcie!
Wreszcie mam więcej czasu na skrobnięcie
Najpierw chwalimy się, że Zosia skończyła dziś 8 tygodni!
Była u nas kuzynka, przyniosła prezenty Mała dostała grzechotkę, body, bluzeczkę (taka sylwestrowa na za rok, ale śliczna), kocyk/kapę - jak recznie robiona, no cudo i pierwszy sloiczek Gerbera Gruszki Williamsa. Nie spodziewałam się!
Pogoda się psuje, więc spacer był krótszy.
Co do lewusów: moja teściowa kazała po porodzie przystawić małą do prawej piesi, bo jak zacznę od lewej, to będzie lewusem!!! No co za baba, jakby jakiś gorszy gatunek człowieka z leworęcznych był, a to przecież zdolni ludzie!
To miłe Sara dzisiaj kończy 9 tygodni, ale z tego tytułu nic nie dostała. No, może całusa od mamy
Teściowa

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
A pamiętacie jak Wam mówiłam, że matka chrzestna Dominika jest w ciąży. Jest to moja bardzo bliska przyjaciółka i starała się o dzidziusia rok, bo ma problemy z prolaktyną. A teraz robiąc wyniki okazało się, że ma cytomegalię I się bardzo boi o maluszka, bo wiadomo jaka ta choroba ma wpływ na płód. Musiała powtórzyć badania w Gdyni i potwierdziły się, tylko dodatkowo wynikło, że zaraziła się jeszcze przed ciążą nie w ciąży więc chyba nie jest tak źle co??
A ja też się teraz boję o Dominika, czy teraz Natalia nie powinna go widywać??

A jeszcze jedno bo TŻ od razu sie takie coś nasunęło, ten głupi zabobon, że kobieta w ciąży nie może być chrzestną, bo dziecko szybko umrze, ale chodzi o dziecko chrzczone, czy to dziecko, które nosi chrzestna??Bo jej rodzice od razu jej odradzali bycie chrzestna a jak teraz by miało jeszcze się coś wydarzyć........
Pamiętam jak ja czeałam na wynik badania. Siedziałam jak na szpilkach czytając info o cytom w ciąży, wkręcałam sobie że to mam
Nie wiem czy jak przed ciążą miała to dobrze. W 1 trym bardzo duże ryzyko poronienia. A w którym jest tygodniu? tego się nawet nie leczy w ciąży...
Zabobon głupi, mówi się, że ksiądz 2gi raz dziecka nie ochrzci. Bo raz chrzci niby w brzuchu a do drugiego razu nie dojdzie bo dziecko umrze Ja w to nie wierzę.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 16:25   #4625
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Aania podziwiam Cię Praca, studia, rodzina...

Ja też nie pokazałąm się jeszcze w klubie, bo... nie umiem załączać tam zdjęć Kombinowałąm, ale jakaś ciemna jestem...
załącz zdjęcia na stronie imageshack http://imageshack.us/ i podeślij mi linka do utworzonego albumu - to co Ci się pokaże na pasku po załadowaniu zdjęć a ja Ci pokaże co musisz skopiować - które linki - żeby zdjęcia wkleić w klubie ładnie

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
dzięki monia za info dot. ładowarek. Nie wiedziałam że istnieją do zwykłych baterii, myślałam że tylko do akumulatorów.
Ładowarki są tylko do akumulatorków - nigdy nie wolno zakładać do nich zwykłych baterii bo to grozi wybuchem takiej baterii !!!!!

w opisie aukcji od Moni sprzedawca błędnie napisał że to ładowarka do baterii bo chodzi oczywiście o "baterie ładowalne" czyli akumulatorki.
w opisie pisze nawet :
"Jest to wszechstronna ładowarka, z funkcją rozładowania i testerem baterii Ni-Cd, Ni-MH." a to są oznaczenia akumulatorów niklowo-kadmowych (NiCd lub Ni-Cd) i niklowo-metalowo-wodorowych – (NiMH lub Ni-MH)
nie ma możliwości ładowania zwykłych baterii!!!

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
To miłe Sara dzisiaj kończy 9 tygodni, ale z tego tytułu nic nie dostała. No, może całusa od mamy
a nie 10 tygodni przypadkiem?

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-09-29 o 16:27
Stary 2011-09-29, 16:33   #4626
Zmalowana
Zakorzenienie

[QUOTE=zanetaa88;29700110
Ile za nią dałaś,
i jak zbędna ile za nią być chciała ?[/QUOTE]

Dałam 200 zł

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 16:35   #4627
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
załącz zdjęcia na stronie imageshack http://imageshack.us/ i podeślij mi linka do utworzonego albumu - to co Ci się pokaże na pasku po załadowaniu zdjęć a ja Ci pokaże co musisz skopiować - które linki - żeby zdjęcia wkleić w klubie ładnie

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Ładowarki są tylko do akumulatorków - nigdy nie wolno zakładać do nich zwykłych baterii bo to grozi wybuchem takiej baterii !!!!!

w opisie aukcji od Moni sprzedawca błędnie napisał że to ładowarka do baterii bo chodzi oczywiście o "baterie ładowalne" czyli akumulatorki.
w opisie pisze nawet :
"Jest to wszechstronna ładowarka, z funkcją rozładowania i testerem baterii Ni-Cd, Ni-MH." a to są oznaczenia akumulatorów niklowo-kadmowych (NiCd lub Ni-Cd) i niklowo-metalowo-wodorowych – (NiMH lub Ni-MH)
nie ma możliwości ładowania zwykłych baterii!!!

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

a nie 10 tygodni przypadkiem?
inteligentna jestem bardzo jeszcze bym do wybuchu doprowadziła.
Nie czytałam tej aukcji do końca, nie wgłębiałam się.

10? Twoja 22 urodzona dzień po mojej.. To jak ja liczę?
Kur** nie wiem ile moje dziecko ma tyg

Zjadłam pałki kurczaka na obiad i już 3 razy byłam w wc, takie napady boleści brzucha mam , zatrułam się

Sara nie śpi przez cały dzień. Na dwór nie poszłyśmy.
Ziewa, ale walczy ze snem.

Nie no 9 tygdni kończy...a zaczyna 10ty
Stary 2011-09-29, 16:46   #4628
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Sara nie śpi przez cały dzień. Na dwór nie poszłyśmy.
Ziewa, ale walczy ze snem.

U nas dziś też podobny dzień spacer też odpuściłyśmy, bo mi się nie chciało

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 16:51   #4629
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
10? Twoja 22 urodzona dzień po mojej.. To jak ja liczę?

Nie no 9 tygdni kończy...a zaczyna 10ty
kurcze dobrze liczysz - to ja coś namotałam

Stary 2011-09-29, 16:55   #4630
marmutita
Rozeznanie

a mam takie pytanie jeszcze:

rozmawiałam z lekarzem, bo mnie oświeciło przy tych pienistych kupkach, że ok tydzień temu odstawiłam Delicol, który ułatwia trawienie laktozy i być może tutaj jeszcze niedomagamy i dlatego kupy zaczęły się pienić.
Lekarz zaleciła, aby spróbować wznowić podawanie Delicolu i sprawdzić przez tydzień co będzie, no i jednocześnie zaostrzyć dietę (nabiał).

No i mam jeszcze ten Delicol, który dosyć drogi jest, ale wczytuję się w ulotkę a tam jak byk: preparat po otwarciu powinien być zużyty w ciągu 3 tygodni.
Ja otworzyłam Delicol 12 sierpnia i podawałam dużo dłużej nieświadomie, ale teraz już mam tą świadomość i się zastanawiam czy podawać ten (bo producent się nazbyt asekuruje) czy wyrzucić i kupić nowy, który przy dobrych wiatrach posłuży krótko, bo jeśli to lekka nietolerancja to niedługo powinna minąć
posmakowałam tych kropli i smaku dobrego nie mają, ale być może dlatego że już powinien być zużyty
marmutita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 16:55   #4631
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Aania podziwiam Cię Praca, studia, rodzina...
Dzięki
żeby jeszcze TŻ był na miejscu to by była rodzina jak należy... no ale dobrze że jest taka instytucja jak babcia, to jakoś z tym wszystkim dam sobie radę mam nadzieję

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
No moja mama też obiema, ale pisze prawą.
Ale przestawianie jest CHORE !! Na szczęście już się od tego odeszło. Przecież nie od dziś wiadomo że osobom leworęcznym lepiej pracuje prawa półkula mózgu i przestawianie wszystko zaburza.
Idiotyzm...dobrze że już ludzie bardziej świadomi i nie przestawiają na siłę...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 17:12   #4632
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Aaa i uwaga jablka i soki jablkowe tez moga powodowac sluz w kupie
O, to ciekawe! Nie miałam pojęcia...

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Najpierw chwalimy się, że Zosia skończyła dziś 8 tygodni!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Adaś cały czas jak aniołek, oczywiście czarował panie
To dobrze wróży na przyszłość
Stary 2011-09-29, 17:18   #4633
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hej Kobitki

tak piszecie o leżaczkach, huśtawkach itd
ja takiego sprzetu nie posiadam bo nie wiem jaki on ma wpływ na kregosłup bioderka itd
ale myslę że może stosowany po któryms tam tygodniu i w rozsądnych przedziałach czasowych nic dziecku złego wyrządzić nie może.
Napiszcie mi od kiedy sadzałyście maluszki i na jak długo

Ja już nic nie wiem przytłacza mnie ten ogrom sprzecznych informacji, dotyczących dzieci
Stary 2011-09-29, 17:28   #4634
Zmalowana
Zakorzenienie

Leżaczek gdzieś od 3 tygodnia i w sumie nie bardzo Filip chciał, dopiero po czasie się do niego przekonał. I teraz leży sobie w nim po 30 min maxymalnie. Przy każdej zabawie praktycznie. Chociaż też sporo go kładę na matę, albo na kocyk i się z nim bawie.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 17:44   #4635
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Hej dziewczynki.
I wymienilismy wczoraj ten leżacek na fisher pricea-musiałam dopłacic drugie tyle, ale warto było leżaczek jest super-właśnie malutka w nim śpi trzecią godzine a co do kręgosłupa malucha, to też sie zastanawiałam jak działają te bujaczki???my mamy ten http://www.zabawki-dla-dziecka.pl/fi...-kg-p-919.html

Bylismy dzisiaj na ważeniu Julki i w ciągu 8 dni przybrała 500g

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

A te huśtwaki co pokazałyście też są swietne, pewnie nawet fajniesze od leżaczków
Patik małej napewno spodoba się huśtawka i będziesz miała sporo czasu dla siebie

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 17:57   #4636
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
A zdradzi chociaż tajemnicę jak to robi?
Zapytam, ale jutro, bo dzis do 23 w pracy.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Hej Kobitki

ja takiego sprzetu nie posiadam bo nie wiem jaki on ma wpływ na kregosłup bioderka itd
ale myslę że może stosowany po któryms tam tygodniu i w rozsądnych przedziałach czasowych nic dziecku złego wyrządzić nie może.

Ja już nic nie wiem przytłacza mnie ten ogrom sprzecznych informacji, dotyczących dzieci
Ja wyciagnelam lezaczek dopiero teraz, czyli po skonczonym miesiacu. I klade go tam tylko jak sa dziewczyny, a ja musze cos zrobic. W ten sposob wiem, ze go nie zadepcza.

Ale przy pierwszym dziecku nie mialam tego i w ogole nie czulam takiej potrzeby.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 19:24   #4637
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

kurcze 5 razy odświeżam stronę bo myślałam że mi wizaż zacięło - a tu faktycznie od 17,57 żadnych nowych postów - opuszczacie się dziewczynki

Stary 2011-09-29, 19:55   #4638
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki.
I wymienilismy wczoraj ten leżacek na fisher pricea-musiałam dopłacic drugie tyle, ale warto było leżaczek jest super-właśnie malutka w nim śpi trzecią godzine a co do kręgosłupa malucha, to też sie zastanawiałam jak działają te bujaczki???my mamy ten http://www.zabawki-dla-dziecka.pl/fi...-kg-p-919.html

Bylismy dzisiaj na ważeniu Julki i w ciągu 8 dni przybrała 500g

500g ?
poważnie ?
Moja w tydzień 60g

Cytat:
kurcze 5 razy odświeżam stronę bo myślałam że mi wizaż zacięło - a tu faktycznie od 17,57 żadnych nowych postów - opuszczacie się dziewczynki
No obijają obijają !

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 19:59   #4639
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
Pamiętam jak ja czeałam na wynik badania. Siedziałam jak na szpilkach czytając info o cytom w ciąży, wkręcałam sobie że to mam
Nie wiem czy jak przed ciążą miała to dobrze. W 1 trym bardzo duże ryzyko poronienia. A w którym jest tygodniu? tego się nawet nie leczy w ciąży...
Zabobon głupi, mówi się, że ksiądz 2gi raz dziecka nie ochrzci. Bo raz chrzci niby w brzuchu a do drugiego razu nie dojdzie bo dziecko umrze Ja w to nie wierzę.
Jest teraz w 8tyg ciąży. Przed ciążą nie robiła sobie badań w tym kierunku. No nic pozostaje teraz tylko wierzyć w to, że wszystko będzie dobrze.Chociaż stresa pewnie będzie miała juz przez całą ciąże. I specjalne badania prenatalne ją czekają. Najgorsze jest to,ze na tą chorobę nie ma żadnych lekarstw ani szczepionek

Czyli jednak ważne jest, żeby przed planowana ciąża zrobić sobie badania w kierunku cytomegalii i toksoplazmozy. Ja jak w ciąży robiłam to wyszło mi, że w przeszłości przechodziłam cytomegalię czyli mam już wytworzone przeciwciała.

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 20:03   #4640
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
kurcze dobrze liczysz - to ja coś namotałam
Beatko Ty dobrze wcześniej policzyłaś.

Sara kończy dzisiaj 10 tygodni, a Julka jutro. Szymon kończy 10 tygodni w poniedziałek tj. 3.10, a zaczyna 11 tydzień

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 20:10   #4641
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Sara kończy dzisiaj 10 tygodni, a Julka jutro. Szymon kończy 10 tygodni w poniedziałek tj. 3.10, a zaczyna 11 tydzień

jakim sposobem Ci to wyszło? ja tygodnie liczę od czwartku do czwartku- bo ten dzień się urodziła.

21 października skończy 3 mce, a do 21 jest jeszcze 3 tygodnie.
Czyli 9 obecnych +3 =12

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-09-29 o 20:11
Stary 2011-09-29, 20:11   #4642
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Hej Kobitki

Ja kupiłam leżaczek-bujaczek abym mogła Emilie transportować do kuchni,łazienki itd. tak abym miała ją na oku,
bo jak ją położyłam do łóżeczka to nie chciało mi się zwyczajnie latać co chwile i sprawdzać czy śpi, czy coś robi - dla zaspokojenia siebie.
Kupiłam chyba po miesiącu - jest regulacja, bardziej siedząca, leżąca i potem siedząca jak będzie większa.
Nie czytałam opinii co na kręgosłup, bo wiem że widziałabym same negatywne rzeczy i siedziała sobie w nim tak długo jak chciała, bo jak spała to jej nie wyciągałam.Nie było tak w każdym bądź razie, że siedziała w nim cały dzień, bo jak nie spacer, to jazda autem, jak nie jazda autem to leżała sobie w łóżeczku

więc dla mnie doskonały wynalazek, zależało mi aby Emilie była ze mną w kuchni jak miałam ochotę na coś dobrego i musiałam poświęcić więcej czasu. Ją miałam na oku, ja pracowałam a ona sie uczyła

Stary 2011-09-29, 20:18   #4643
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

no czyli jednak dobrze mi wychodziło - bo licze i licze na kalendarzu cały czas mi wychodzi 10 tygodni

Stary 2011-09-29, 20:20   #4644
zanetaa88
Zakorzenienie

Patik na moje oko Sarcia kończy dziś 10 tyg a jutro zaczyna 11.
jutro będzie 10 tyg i 1 dzień czyli 11 tydzień.

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2011-09-29 o 20:21
Stary 2011-09-29, 20:20   #4645
ellika
Rozeznanie

Cytat:
jakim sposobem Ci to wyszło? ja tygodnie liczę od czwartku do czwartku- bo ten dzień się urodziła.

Czyli 9 obecnych +3 =12
Ale miesiąc ma 30/31 dni a nie 28 - w lipcu i sierpiu po 3 extra dni i 2 we wrześniu i już sie ten dodatkowy tydzień uzbiearał
Karolcia kończyła wczoraj 10 tyg
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 20:22   #4646
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

Czyli 9 obecnych +3 =12
weź kalendarz i sprawdź - nie licz że 3 miesiące to 12 tygodni bo miesiąc ma więcej niż 4x7=28 dni - tylko lipiec miał 31, sierpien 31 wrzesień 30 bo z tych końcówek miesięcy ponad 28dni się nazbierało w lipcu 3 dni, w sierpniu 3 dni i z dzisiejszym dniem masz zaginiony tydzień - mam nadzieje że wyjaśniłam w miarę jasno sposób w jaki zginął Ci tydzień na kalendarzu najłatwiej

Stary 2011-09-29, 20:24   #4647
ellika
Rozeznanie

Dzisiaj przez cały dzień walczyłam z laktatorem - uwaga uwaga - uzbierałam 60 ml Chyba nigdy sie do tego nie przekonam. W dodatku Mała nie chciała zjeść mleczka z butelki... jestem uziemiona
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 20:24   #4648
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Ale miesiąc ma 30/31 dni a nie 28 - w lipcu i sierpiu po 3 extra dni i 2 we wrześniu i już sie ten dodatkowy tydzień uzbiearał
Karolcia kończyła wczoraj 10 tyg
o właśnie

matko kiedy to zleciało - 10 tygodni

Stary 2011-09-29, 20:26   #4649
jacieeeee
Wtajemniczenie

Oj faktycznie tu dziś cicho. Dominik śpi, zasiadam do komputera, a tu malutko czytania
A ja też nie mam co napisać Byłam ze szwagierką w realu i kupiłam Małemu te bodziaki za 5 i 7 (albo 8 ) zł. Fajna bawełna, długi rękaw. Poza tym w promocji były pampki i coś tam jeszcze dla dzieciów ale nie zagłębiałam się w temat, bo pampki mam

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 20:28   #4650
zanetaa88
Zakorzenienie

Beatko a Julcia wyciąga ręce do zabawek ?

U mnie "tasiemiec" się odzywa,
znowu jestem głodna,
a nie dawno zjadłam
2 domowe pyszne tortille

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Jacieee Ja bym musiała się zaopatrzyć w bodziaki z długim rękawem,
bo nie mam ich wiele a real mam ok 20-30km :| blee... w lumpie nie ma takich rzeczy. Domek śpi już w łóżeczku ? czy nadal z Wami ?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości