|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
Nastusia w każdy kąt wejdzie ![]() taka kolej rzeczy.. stety i niestety trzeba się jeszcze cieszyc tym że nie uciekają nam dzieci.. ooo matko pamiętam co ja się na biegałam za Krystianem.. ![]() nawet do autobusu mi zwiał jak miał dwa lata he he normalnie wyglądałam jak zonk.. nie wiedziałam jak się zachowac.. i biegłam za autobusem i waliłam w tył i krzyczałam... stój stój.. tam jest moje dziecko.. he he jak sobie przypomne to normalnie smiac mi się chce moje starsze dziecko nadpobudliwe troche ruchowo było i uciekał mi przy najbliższej okazji heh... mam nadzieje ze ten mały mój oszczędzi moje starsze ciało..he he i nie będe musiała za nim biegac ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
za drugi ząbek..i super że już po katarze |
||
|
|
|
#2882 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale tak naprawdę to to wcale śmieszne nie byłoMiej nadzieję, że mały nie będzie wskakiwał do autobusu ![]() czarna gratulacje drugiego ząbka
|
|
|
#2883 |
|
Wtajemniczenie
|
a zapomniałam Wam napisac
że mój mały dzis zaczął o 18 marudzic ze chce spac.. to marudzenie przerodziło się w donośną histerię.. ![]() więc przebrałam go tylko i położyłam z myślą o drzemce skoro tak chce.. a tu proszę jeszcze się nie obudził i chyba śpi już na noc.. nie będę już go kąpac.. mam nadzieję ze noc nie będzie aż tak tragiczna przez te szybsze pójście spac
|
|
|
|
#2884 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie wieczorkiem
![]() Ada, Izunia, Ego - współczuję nocki, ale pocieszę Was nie byłyście same:PPP Eirene - współczuję skoku;p ale chyba powoli dobiega końca ( u nas 2 tyg dłużej) ![]() Ada udanego wyjazdu życzę Wam I co prawda pytanie nie było do mnie, ale ja również bym odstawiła kaszkę, zobaczyła kupę i znów podała.. bo być może to był przypadek.. ![]() Tajka fajnie masz z tym swoim Tżem, że tak wstaje do małej, nie budząc Cie Izunia, trzymam kciuki, oby zęby szybko wyszły i maruder minął!! Coralady - tak napisałas o tej swojej Lilce, że również aż się wzruszyłam A TŻ zrobił Ci super prezent, też chcę takiego męża ![]() (urodziny niedługo mam, więc nic straconego) może też się postara:PP (taaa) KAsienkag - czekamy na fotki ![]() Żurawinka - witaj, fajneie że chrzciny udane, mam nadzieje, że córcia byłą grzeczna, noo i pokarz fotki ![]() Eirene - wychodzi mi, że dajesz 4x mleko na dobę. JEsli dobrze mi się wydaje, to czemu chcesz zmniejszyć do 3 razy? W schemacie żywienia, po 6 miesiącu nadal są 4 posiłki mleczke, z tym, że z kaszkami ![]() Ada bardzo ładne te sweterki, a ten z kapturem ) Natka - masz racje "bez szału" :PPP , czekam na fotki raczkującej Niuńki ) Czarna jak dotarliscie do gdanska?? a kto został z MAjeczką? Bo chyba nnie wzieliscie jej ze sobą:PP ps. ty palisz? U nas nocka bardzooo srednia ( juz nigdy nie będę narzekać na jedną pobudkę - obiecuję) Chyba Szymonka bolał brzuch bo od godziny 23, kiedy obudził mnie jego krzyk przez sen, mniej więcej co 5 min podnosił nogi do góry i uderzał o materacyk piętami (co 10 sekund cyklicznie) :pp tak z 8 razy pod rząd, spokój i znowu. To wsyzstko robił na spiocha, ale o 12 dałam mu jeśc, bo już sama nie wiedzialam zbytnio co zrobić, a spać i tak nie mogłam. Po tym jedzeniu było w miare aczkolwiek z 6 razy wstawałam żeby go przykryć bo tak wierzgał, że co chwilę kołderka była w nogach;/ później pobudka o 4.40, zjadł ale nie chciał iść spać, następnie zrobił kupe, gdzie jak już go przewijałąm to zaczął sikać dookoła i akurat gdy wyciagnelam brudną pieluchę to narobił na przewijak i na pajaca gdy już skończyłam go oporządzać, dałam 60 ml mm i usnął, wtedy już spał spokojnie do 7.50. Mój wniosek jest taki, że najprawdopodobniej bołał go brzuch (bo kupe w nocy ostatni raz zrobił 4 miesiące temu) Poza tym dzieiejszy dzień spędziłam z Szymonem u mamy, bo mąż ma 2ga zmianę. Pogoda jest cudowna, więc korzystamy ile się da ![]() Póki co idę odsypiać, buziaki dla Was dziewczyny
|
|
|
|
#2885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś też zrobiłam kaszkę Mai i zobaczymy jak długo pośpi. No i ciekawe czy kupka się nie zmieni. Jak tż ją karmił to o mało nie wyrwała mu butelki no i musiałam zrobić większą dziurkę bo nie chciała lecieć. Dobra spadam do łóżeczka do tż. Dobranoc kobietki
|
|
#2886 |
|
Rozeznanie
|
A ja lecę spać dobranoc
Tylko nie piszcie dużo nocą
|
|
#2887 |
|
Wtajemniczenie
|
aguchaw1
a z kaszką tak zrobię.. przerwa dziś była ale jutro znowu troszkę dam i wtedy ocenię sytuację
|
|
|
|
#2888 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
wow, tylko dwie strony!
ja dziś wyprasowałam stertę ciuchów które zalegały od chyba 2 tygodni, zajęło mi to cały dzień! Cytat:
rozszerzanie za jakieś 3 tygodnie![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ech jaka szkoda, że ja nie potrafię robić na drutach... pogoń za autobusem - o matko... ale musiałaś być przestraszona... aguchaw, niezłe przeboje miałaś w nocy! żurawinka, dobrze, że już po chrzcinach
Edytowane przez prunelle Czas edycji: 2011-09-29 o 21:46 |
|||||
|
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe,nie,nie palę
|
|
|
#2890 | |
|
Zadomowienie
|
ale tu dzisiaj pustki były. chyba wszystkie korzystają z ostatków ładnej pogody
![]() u nas dziś standardowo i jedzenie i spanie, czyli dobrze. norma dzienna zjedzona i 3 drzemki w ciągu dnia. tylko kup duuużo bo 6 chyba. albo 7 bo straciłam rachubę w tym 2 luźne. i kurczę nie wiem po czym. ja nic nie jadłam dziwnego, Mateusz też jadł same sprawdzone rzeczy, od wirusa pewnie też nie bo przecież został tylko lekki katarek. nie wiem od czego a może to na zęby? czy na zęby dzienna ilość kup wzrasta? i czy mogą być rzadkie? Mateusz pcha wszystko do buzi, ślini się bardziej i czasem pomarudzi, czasem ma też czerwone policzki. sama nie wiem. pożyjemy-zobaczymy ![]() fajne ![]() dziękuję Cytat:
no ale zatrzymał się? czy do następnego przystanku tak biegłaś
|
|
|
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane,wrzucam Wam zdjęcia mojej małej dziewczynki
|
|
#2892 |
|
Wtajemniczenie
|
marta, to mogą być zęby, czasem dzieci mają rozwolnienie przez to, Krzysiek dużo kup robił i luźniejsze i dup.kę miał czerwoną i poliki też
czarna, to królewna mała z Majeczki! Jest przeurocza! |
|
|
|
#2893 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nasze menu wygląda tak: 6 - cyc 9-10 - kaszka 13 - obiad 17 - deser 20 - kaszka 21 - cyc ok3-4 - cyc od jakiegoś już czasu tak karmiłam w związku z tym moje piersi przyzwyczaiły się do tego systemu... a sweterki od babci masz cudne, zwłaszcza ten z kapturkiem ![]() Cytat:
oby kolejne nocki były przespane spokojnie Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jaa - już drugi - gratulujemy!!! no i super, że katar już nie męczy Dziś Lenka trochę siębuntowała babci od rana - nie chciała za bardzo jeść ani spać, w końcu padła o 11:30, a wstała o 6:45 no i spała prawie 2 godz, jak wstała to już byłam - przygrzewałam jej obiadek a ona u babci na rękach nachyliła się w moją stronę i powiedziała MAMA!!! - tak wyraźnie - no mówię Wam wzruszyłam się........
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
szymelka- super brawa dla Lenki
![]() ![]() czarna- cudnie wszyscy wygladacie ![]() moje dziecko zasnelo dopiero o 22 ![]() kupilismy malej body 7 za 10€ i sliniak za 3€
|
#2895 | |
|
Rozeznanie
|
jaka królewna!!!
pięknie wszyscy wyglądacie Cytat:
fajne zakupy, a ten śliniak pomysłowy - muszę gdzieś takiego poszukać
|
|
#2896 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadam tylko na chwile.
czarna super z was rodzinka,a Majeczka prześliczna! szymelka gratulacje dla Lenki,jaka zdolna dziewczynka.Już nie mogę się doczekać kiedy usłyszę mama z ust mojej ![]() tajka fajne zakupy,body ładne a te w pieski ![]() Ja dziś postanowiłam "zdradzić" wizaż i spędzić wieczór z książkąCiekawa jestem jak będzie wyglądała dzisiejsza noc?Urodziny sie skończyły,więc pewnie nie ma co liczyc na cud
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
te body to takie tanie wzielam bo krucho z kasa a to i tka pod bluze
a sliniak musialam taki kupic bo lena lubi rece w jedzenie wkladac![]() ktos pytal o kolor kupy ![]() pomaranczowo_czerwona
|
#2898 |
|
Rozeznanie
|
coralady - dziękuję
mam nadzieję, że Lenka tak co dzień będzie mnie witała może Twoja córcia od wczoraj właśnie zawsze tak będzie spała... Mam pytanie - czy któraś z Was używa pieluch wielorazowych?? Jeśli tak to jakich?? i jak się spisują
|
#2899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czarna Majeczka jest cudowna. piękna panna ci rośnie w ogóle piękną rodzinkę tworzycie
|
|
|
|
|
#2900 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A myslalam,ze chodzi Ci o ta zabawke: http://alejka. pl/zawieszka-motyl-emanuel-27024-lamaze.html ta jest ulubioną mojej Lili Cytat:
Wyobrazilam tez sobie jak bieglas za tym autobusem Cytat:
![]() Zurawinka - po chrzcinach, po stresie, super. Szymelka - dla LenkiCzarna - a mogę z ciekawosci zapytac, bo zawsze zastanawialam sie, jak bardzo oplaca sie taki wyjazd i pozniej sprzedawanie? NIe raz slyszalam,ze ktos cos wlasnie przywozi i tu sprzedaje i wlasnie zawsze zastanawialo mnie czy faktycznie oplaca sie. Slicznie razem wygladacie. I piekne zdjecia. Jak siedzi jak królewna! I wlasnie tak widzę,ze Twoja Córcia ma zielone oczka. I tu pytanie do Was dziewczyny? Czy Waszym dzieciaczkom zmienil sie juz kolor oczu? Bo moja ma nadal niebieskie i oczywiscie zawsze chcialam miec blondyneczke o niebieskich oczetach, ale myslalam,ze jeszcze zmieni jej sie kolor. Po krótce co u mnie- kolejny dzien caly w parku. Lila pieknie zjada nawet obiadki i desserki. Sliniak prawie czysty, nie pakuje raczek do buzi, nie to co w domu Jakby wiedziala,ze siedzi w wozeczku i kulturka ma byc. I któraś z Was pisala,ze kupila z cow&gate rybke w sloiczku i chcialam podziekowac, bo ja kupuje na codzien z innej firmy jedzonko dla Lili : Ella's kitchen i Hipp Organic i z nich jest ryba tylko po 7 miesiacu już z grudkami, a nie taka ciapaja i myslalam,ze musimy poczekac z rybka. Ale wytrwale szukalam na półkach i w koncu udalo sie! Znalazlam, kupilam, LIli zasmakowalo
|
||||
|
|
|
#2901 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super te sweterki, a Wiktorek jaki fajniutki ja tez lubie sweterki z kapturem, zamiast czapki kaptur i mały szczesliwy Cytat:
sliczna Majeczka, a jaka juz duza Cytat:
ok lecę spac, jutro mam troche zalatany dzien, ale m.in. to co lubię - mały szoping z moją siostrą
15.IV.11r. Edytowane przez maggol111 Czas edycji: 2011-09-29 o 23:19 |
|||
|
|
|
#2902 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mojej się zmienia jeszcze - na początku były niebieskie, potem zaczęły się na nich robić plami takie zółtawe, które brązowiały, a teraz ma coraz więcej tego brązowego, ale jeszcze prześwituje gdzieniegdzie niebieski - ja się cieszę, bo chociaż oczy ma po mnie ![]() oczy z tego co gdzieś czytałam mogą się dzieciom zmienić do około roku...
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
moja ma dalej niebieskie oczy... i chyba sie nie zmienia tzn moze na szry po tacie
![]() tu rybka po 8 miesiacu... masakra... ale wszytsko rozdrobnione... przeczytam sklad i dam wczesniej ![]() ![]() jak nie ma glutenu i jajka to jest ok:P
|
#2904 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
testowałam już wiele różnych, jeśli ktoś nie chce sobie za bardzo komplikować życia, to pewnie najlepiej się sprawdzają kieszonki z polarkiem w środku - dziecko ma sucho, pielucha schnie szybko, bo wkład chłonny jest wyjmowany, poza tym zakłada się szybko jak pampersa i w dodatku potrafią mieć śliczne wzory ![]() Cytat:
ciekawe, czy Krzysiowi też się kolor oczu zmieni, na razie niebieski trzyma się mocno! Ale mąż ma zielono-brązowe, więc mogą się jeszcze zmienić... tajka, to od buraczków takie kolorki?!
|
|||
|
|
|
#2905 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kupki tylko bardziej plastelinowate zaczely wychodzic ale to od braku picia. Ja zaczelam podawac wode to bylo ok Cytat:
Cytat:
!?![]() dla drugiego zabka!!Hej poznym wieczorem! I znow mielismy piekna nocke, bo spanie do 6 a pozniej jeszcze od 7 do 9 ![]() TZ stwierdzil, ze jak takie rarytasy mam nocne to on wraca do naszej sypialni Jestem prawie pewna, ze dzis w nocy z tej okazji Nino obudzi sie pewnie ze 2xProsze, synku... nieeeeee! ![]() ![]() Dzis mialam rozmowe z szefowa co do mojego pozniejszego powrotu do pracy Wszystko w porzadku i nie powinno byc zadnego problemu, tak wiec wracam 1 kwietniaA teraz spac ide, bo meczacy dzien mialam a jutro znow nie lepszy ![]() Dobranoc wszystkim
|
|
#2906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od buraczkow hmm nie wiem jadla 2 dni wczesniej a wali 2 kupy na dzien ale zjadla kurczaka z wolowina i warzywami i to takie ciemnopomaranczowe jest jak myslicie z ta ryba... dac jej przed 8 meisiacem? tutaj tlyko po 8 jest... i inne sloiczki 5 do wyyboru i tyle...
|
|
#2907 | |||
|
Wtajemniczenie
|
witajcie i wybaczcie, ale przyznaję się bez bicia, że tylko przeleciałam, bo mi się oczy kleja
w sumie załatwilismy trochę spraw z moim samochodem, kredytem i zakupem działki jutro czeka nas us wydzial komunikacji i zakupy bo mleko sie konczy dziękujemy za wspólczucie, mam nadzieje, że dzis będzie lepiej Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
lecę spać nie piszcie jutro dużo plissssss |
|||
|
|
|
#2908 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
będę bardzo wdzięczna co do oczu, to jeśli nie zaczęły się zmieniać to chyba już nie powinny - tak myślę, choć mogą trochę wypłowieć... Cytat:
![]() fajnie, że masz wyrozumiałą szefową i bez problemu wszystko poszło - macie przed sobą z Ninem jeszcze sporo czasu, ale Wam dobrze
|
|
#2909 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja używam wielorazowych pieluch,zaraz ci wkleje linka z allegro. Używam ich w domu,a na wyjścia i na noc pieluszek Dad z Biedronki.Ja mam taki system,bo używam pieluszek kieszonek,że zakładam dwie wkładki(jedna do kieszonki,druga na wierzch).Zmieniam wkładki co 2 h,zazwyczaj tą z wierzchu tylko jak ta na spodzie jest nie przemoczona,a przy kolejnym zmieniam wszystko.Brudne pieluszki przechowuje w takim zapykanym pudle w łazience.Zabrudzone pieluszki kupką zmywam prysznicem z tego najgorszego Jak mi się nazbiera brudnych to piorę je na praniu wstepnym,albo przepłukuje a później piorę z resztą.Jeżeli coś będzie nie jasne,albo masz jakieś pytania to pytaj![]() Ja mam tego rodzaju: http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki...835618998.html http://allegro.pl/pieluszki-pieluchy...827866823.html
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#2910 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Slicza!!!
![]() I zwracam honor z papierosami Cytat:
Cytat:
Tacie TZa.Ciesze sie, bo oczka ma piekne moj blondasek kochany i mam nadzieje, ze takie mu juz zostana No, teraz moge juz isc spac
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

Witam dziewczynki wieczorną porą

za drugi ząbek..

a może to na zęby? czy na zęby dzienna ilość kup wzrasta? i czy mogą być rzadkie? Mateusz pcha wszystko do buzi, ślini się bardziej i czasem pomarudzi, czasem ma też czerwone policzki. sama nie wiem. pożyjemy-zobaczymy 

!?