|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 23,68% |
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
2 | 5,26% |
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
0 | 0% |
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
22 | 57,89% |
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
3 | 7,89% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
Nastusia w każdy kąt wejdzie ![]() taka kolej rzeczy.. stety i niestety ![]() trzeba się jeszcze cieszyc tym że nie uciekają nam dzieci.. ooo matko pamiętam co ja się na biegałam za Krystianem.. ![]() nawet do autobusu mi zwiał jak miał dwa lata he he normalnie wyglądałam jak zonk.. ![]() nie wiedziałam jak się zachowac.. i biegłam za autobusem i waliłam w tył i krzyczałam... stój stój.. tam jest moje dziecko.. he he jak sobie przypomne to normalnie smiac mi się chce moje starsze dziecko nadpobudliwe troche ruchowo było ![]() i uciekał mi przy najbliższej okazji heh... ![]() mam nadzieje ze ten mały mój oszczędzi moje starsze ciało..he he i nie będe musiała za nim biegac ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
![]() i super że już po katarze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2882 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Miej nadzieję, że mały nie będzie wskakiwał do autobusu ![]() czarna gratulacje drugiego ząbka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Wtajemniczenie
|
a zapomniałam Wam napisac
że mój mały dzis zaczął o 18 marudzic ze chce spac.. to marudzenie przerodziło się w donośną histerię.. ![]() więc przebrałam go tylko i położyłam z myślą o drzemce skoro tak chce.. a tu proszę jeszcze się nie obudził i chyba śpi już na noc.. nie będę już go kąpac.. mam nadzieję ze noc nie będzie aż tak tragiczna przez te szybsze pójście spac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
Raczkowanie
|
Witajcie wieczorkiem
![]() Ada, Izunia, Ego - współczuję nocki, ale pocieszę Was ![]() Eirene - współczuję skoku;p ale chyba powoli dobiega końca ![]() ![]() Ada udanego wyjazdu życzę Wam ![]() ![]() Tajka fajnie masz z tym swoim Tżem, że tak wstaje do małej, nie budząc Cie ![]() Izunia, trzymam kciuki, oby zęby szybko wyszły i maruder minął!! ![]() Coralady - tak napisałas o tej swojej Lilce, że również aż się wzruszyłam ![]() A TŻ zrobił Ci super prezent, też chcę takiego męża ![]() ![]() KAsienkag - czekamy na fotki ![]() Żurawinka - witaj, fajneie że chrzciny udane, mam nadzieje, że córcia byłą grzeczna, noo i pokarz fotki ![]() Eirene - wychodzi mi, że dajesz 4x mleko na dobę. JEsli dobrze mi się wydaje, to czemu chcesz zmniejszyć do 3 razy? W schemacie żywienia, po 6 miesiącu nadal są 4 posiłki mleczke, z tym, że z kaszkami ![]() Ada bardzo ładne te sweterki, a ten z kapturem ![]() ![]() ![]() Natka - masz racje "bez szału" :PPP , czekam na fotki raczkującej Niuńki ![]() Czarna jak dotarliscie do gdanska?? a kto został z MAjeczką? Bo chyba nnie wzieliscie jej ze sobą:PP ps. ty palisz? ![]() U nas nocka bardzooo srednia ( juz nigdy nie będę narzekać na jedną pobudkę - obiecuję) ![]() Chyba Szymonka bolał brzuch bo od godziny 23, kiedy obudził mnie jego krzyk przez sen, mniej więcej co 5 min podnosił nogi do góry i uderzał o materacyk piętami (co 10 sekund cyklicznie) :pp tak z 8 razy pod rząd, spokój i znowu. To wsyzstko robił na spiocha, ale o 12 dałam mu jeśc, bo już sama nie wiedzialam zbytnio co zrobić, a spać i tak nie mogłam. Po tym jedzeniu było w miare aczkolwiek z 6 razy wstawałam żeby go przykryć bo tak wierzgał, że co chwilę kołderka była w nogach;/ później pobudka o 4.40, zjadł ale nie chciał iść spać, następnie zrobił kupe, gdzie jak już go przewijałąm to zaczął sikać dookoła i akurat gdy wyciagnelam brudną pieluchę to narobił na przewijak i na pajaca ![]() Mój wniosek jest taki, że najprawdopodobniej bołał go brzuch (bo kupe w nocy ostatni raz zrobił 4 miesiące temu) Poza tym dzieiejszy dzień spędziłam z Szymonem u mamy, bo mąż ma 2ga zmianę. Pogoda jest cudowna, więc korzystamy ile się da ![]() Póki co idę odsypiać, buziaki dla Was dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2885 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś też zrobiłam kaszkę Mai i zobaczymy jak długo pośpi. No i ciekawe czy kupka się nie zmieni. Jak tż ją karmił to o mało nie wyrwała mu butelki no i musiałam zrobić większą dziurkę bo nie chciała lecieć. Dobra spadam do łóżeczka do tż. Dobranoc kobietki ![]()
![]() |
#2886 |
Rozeznanie
|
A ja lecę spać dobranoc
![]() Tylko nie piszcie dużo nocą ![]()
![]() |
#2887 |
Wtajemniczenie
|
aguchaw1
![]() a z kaszką tak zrobię.. przerwa dziś była ale jutro znowu troszkę dam i wtedy ocenię sytuację ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2888 | |||||
Wtajemniczenie
|
wow, tylko dwie strony!
ja dziś wyprasowałam stertę ciuchów które zalegały od chyba 2 tygodni, zajęło mi to cały dzień! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ech jaka szkoda, że ja nie potrafię robić na drutach... pogoń za autobusem - o matko... ale musiałaś być przestraszona... aguchaw, niezłe przeboje miałaś w nocy! żurawinka, dobrze, że już po chrzcinach ![]() Edytowane przez prunelle Czas edycji: 2011-09-29 o 20:46 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe,nie,nie palę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2890 | |
Zadomowienie
|
ale tu dzisiaj pustki były. chyba wszystkie korzystają z ostatków ładnej pogody
![]() u nas dziś standardowo i jedzenie i spanie, czyli dobrze. norma dzienna zjedzona i 3 drzemki w ciągu dnia. tylko kup duuużo bo 6 chyba. albo 7 bo straciłam rachubę ![]() ![]() ![]() fajne ![]() dziękuję ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Zakorzenienie
|
Kochane,wrzucam Wam zdjęcia mojej małej dziewczynki
![]()
![]() |
#2892 |
Wtajemniczenie
|
marta, to mogą być zęby, czasem dzieci mają rozwolnienie przez to, Krzysiek dużo kup robił i luźniejsze i dup.kę miał czerwoną i poliki też
czarna, to królewna mała z Majeczki! Jest przeurocza! |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
nasze menu wygląda tak: 6 - cyc 9-10 - kaszka 13 - obiad 17 - deser 20 - kaszka 21 - cyc ok3-4 - cyc od jakiegoś już czasu tak karmiłam w związku z tym moje piersi przyzwyczaiły się do tego systemu... a sweterki od babci masz cudne, zwłaszcza ten z kapturkiem ![]() Cytat:
oby kolejne nocki były przespane spokojnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jaa - już drugi - gratulujemy!!! no i super, że katar już nie męczy ![]() Dziś Lenka trochę siębuntowała babci od rana - nie chciała za bardzo jeść ani spać, w końcu padła o 11:30, a wstała o 6:45 no i spała prawie 2 godz, jak wstała to już byłam - przygrzewałam jej obiadek a ona u babci na rękach nachyliła się w moją stronę i powiedziała MAMA!!! - tak wyraźnie - no mówię Wam wzruszyłam się........
![]() |
#2894 |
Zakorzenienie
|
szymelka- super brawa dla Lenki
![]() ![]() czarna- cudnie wszyscy wygladacie ![]() moje dziecko zasnelo dopiero o 22 ![]() ![]() kupilismy malej body 7 za 10€ i sliniak za 3€
#2895 | |
Rozeznanie
|
jaka królewna!!!
pięknie wszyscy wyglądacie ![]() Cytat:
![]() fajne zakupy, a ten śliniak pomysłowy - muszę gdzieś takiego poszukać ![]()
![]() |
#2896 |
Wtajemniczenie
|
Wpadam tylko na chwile.
czarna super z was rodzinka,a Majeczka prześliczna! szymelka gratulacje dla Lenki,jaka zdolna dziewczynka.Już nie mogę się doczekać kiedy usłyszę mama z ust mojej ![]() tajka fajne zakupy,body ładne a te w pieski ![]() ![]() Ja dziś postanowiłam "zdradzić" wizaż ![]() ![]() Ciekawa jestem jak będzie wyglądała dzisiejsza noc?Urodziny sie skończyły,więc pewnie nie ma co liczyc na cud ![]() ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
Zakorzenienie
|
te body to takie tanie wzielam bo krucho z kasa a to i tka pod bluze
![]() ![]() ktos pytal o kolor kupy ![]() pomaranczowo_czerwona ![]()
#2898 |
Rozeznanie
|
coralady - dziękuję
![]() mam nadzieję, że Lenka tak co dzień będzie mnie witała ![]() może Twoja córcia od wczoraj właśnie zawsze tak będzie spała... Mam pytanie - czy któraś z Was używa pieluch wielorazowych?? Jeśli tak to jakich?? i jak się spisują
#2899 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
czarna Majeczka jest cudowna. piękna panna ci rośnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2900 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A myslalam,ze chodzi Ci o ta zabawke: http://alejka. pl/zawieszka-motyl-emanuel-27024-lamaze.html ta jest ulubioną mojej Lili Cytat:
Wyobrazilam tez sobie jak bieglas za tym autobusem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zurawinka - po chrzcinach, po stresie, super. Szymelka - ![]() Czarna - a mogę z ciekawosci zapytac, bo zawsze zastanawialam sie, jak bardzo oplaca sie taki wyjazd i pozniej sprzedawanie? NIe raz slyszalam,ze ktos cos wlasnie przywozi i tu sprzedaje i wlasnie zawsze zastanawialo mnie czy faktycznie oplaca sie. Slicznie razem wygladacie. I piekne zdjecia. Jak siedzi jak królewna! I wlasnie tak widzę,ze Twoja Córcia ma zielone oczka. I tu pytanie do Was dziewczyny? Czy Waszym dzieciaczkom zmienil sie juz kolor oczu? Bo moja ma nadal niebieskie i oczywiscie zawsze chcialam miec blondyneczke o niebieskich oczetach, ale myslalam,ze jeszcze zmieni jej sie kolor. Po krótce co u mnie- kolejny dzien caly w parku. Lila pieknie zjada nawet obiadki i desserki. Sliniak prawie czysty, nie pakuje raczek do buzi, nie to co w domu ![]() I któraś z Was pisala,ze kupila z cow&gate rybke w sloiczku i chcialam podziekowac, bo ja kupuje na codzien z innej firmy jedzonko dla Lili : Ella's kitchen i Hipp Organic i z nich jest ryba tylko po 7 miesiacu już z grudkami, a nie taka ciapaja i myslalam,ze musimy poczekac z rybka. Ale wytrwale szukalam na półkach i w koncu udalo sie! Znalazlam, kupilam, LIli zasmakowalo ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
super te sweterki, a Wiktorek jaki fajniutki ![]() ja tez lubie sweterki z kapturem, zamiast czapki kaptur i mały szczesliwy Cytat:
![]() sliczna Majeczka, a jaka juz duza Cytat:
![]() ok lecę spac, jutro mam troche zalatany dzien, ale m.in. to co lubię - mały szoping z moją siostrą ![]()
15.IV.11r. ![]() Edytowane przez maggol111 Czas edycji: 2011-09-29 o 22:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mojej się zmienia jeszcze - na początku były niebieskie, potem zaczęły się na nich robić plami takie zółtawe, które brązowiały, a teraz ma coraz więcej tego brązowego, ale jeszcze prześwituje gdzieniegdzie niebieski - ja się cieszę, bo chociaż oczy ma po mnie ![]() oczy z tego co gdzieś czytałam mogą się dzieciom zmienić do około roku...
![]() |
#2903 |
Zakorzenienie
|
moja ma dalej niebieskie oczy... i chyba sie nie zmienia tzn moze na szry po tacie
![]() tu rybka po 8 miesiacu... masakra... ale wszytsko rozdrobnione... przeczytam sklad i dam wczesniej ![]() ![]() ![]()
#2904 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() testowałam już wiele różnych, jeśli ktoś nie chce sobie za bardzo komplikować życia, to pewnie najlepiej się sprawdzają kieszonki z polarkiem w środku - dziecko ma sucho, pielucha schnie szybko, bo wkład chłonny jest wyjmowany, poza tym zakłada się szybko jak pampersa i w dodatku potrafią mieć śliczne wzory ![]() Cytat:
![]() ciekawe, czy Krzysiowi też się kolor oczu zmieni, na razie niebieski trzyma się mocno! Ale mąż ma zielono-brązowe, więc mogą się jeszcze zmienić... tajka, to od buraczków takie kolorki?! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2905 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Kupki tylko bardziej plastelinowate zaczely wychodzic ale to od braku picia. Ja zaczelam podawac wode to bylo ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Hej poznym wieczorem! ![]() I znow mielismy piekna nocke, bo spanie do 6 a pozniej jeszcze od 7 do 9 ![]() TZ stwierdzil, ze jak takie rarytasy mam nocne to on wraca do naszej sypialni ![]() ![]() Prosze, synku... nieeeeee! ![]() ![]() Dzis mialam rozmowe z szefowa co do mojego pozniejszego powrotu do pracy ![]() ![]() A teraz spac ide, bo meczacy dzien mialam a jutro znow nie lepszy ![]() Dobranoc wszystkim ![]()
![]() |
#2906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() od buraczkow hmm nie wiem jadla 2 dni wczesniej a wali 2 kupy na dzien ![]() jak myslicie z ta ryba... dac jej przed 8 meisiacem? tutaj tlyko po 8 jest... i inne sloiczki 5 do wyyboru i tyle... ![]()
![]() |
#2907 | |||
Wtajemniczenie
|
witajcie i wybaczcie, ale przyznaję się bez bicia, że tylko przeleciałam, bo mi się oczy kleja
w sumie załatwilismy trochę spraw z moim samochodem, kredytem i zakupem działki jutro czeka nas us wydzial komunikacji i zakupy bo mleko sie konczy dziękujemy za wspólczucie, mam nadzieje, że dzis będzie lepiej Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() lecę spać nie piszcie jutro dużo plissssss |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2908 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
będę bardzo wdzięczna ![]() co do oczu, to jeśli nie zaczęły się zmieniać to chyba już nie powinny - tak myślę, choć mogą trochę wypłowieć... Cytat:
![]() fajnie, że masz wyrozumiałą szefową i bez problemu wszystko poszło - macie przed sobą z Ninem jeszcze sporo czasu, ale Wam dobrze ![]()
![]() |
#2909 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja używam wielorazowych pieluch,zaraz ci wkleje linka z allegro. Używam ich w domu,a na wyjścia i na noc pieluszek Dad z Biedronki.Ja mam taki system,bo używam pieluszek kieszonek,że zakładam dwie wkładki(jedna do kieszonki,druga na wierzch).Zmieniam wkładki co 2 h,zazwyczaj tą z wierzchu tylko jak ta na spodzie jest nie przemoczona,a przy kolejnym zmieniam wszystko.Brudne pieluszki przechowuje w takim zapykanym pudle w łazience.Zabrudzone pieluszki kupką zmywam prysznicem z tego najgorszego ![]() ![]() Ja mam tego rodzaju: http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki...835618998.html http://allegro.pl/pieluszki-pieluchy...827866823.html
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | ||
Wtajemniczenie
|
Slicza!!!
![]() ![]() I zwracam honor z papierosami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciesze sie, bo oczka ma piekne moj blondasek kochany i mam nadzieje, ze takie mu juz zostana ![]() No, teraz moge juz isc spac ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.