|
|
#31 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: TVP a Religia
Jeśli ktoś niszczy dorobek kulturalny wielu pokoleń, to jest kretynem. I nie ważne, czy to ateista, Muzulmanin, Żyd czy wyznawca Latającego Potwora Spaghetti (tak, jest takie wyznanie
).
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Nergal podarł Biblię na kameralnym w sumie koncercie. To, że znalazło się paru nawiedzonych i polecialo z tym do sądu, przeżywając to na całą Polskę, to już inna sprawa. Gdyby tego nie zrobili, zapewne pies z kulawą nogą by się o tym nie dowiedział. W tym programie z tego co wiem, zachowuje się normalnie.
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem ten jego cały satanizm to zwykła kreacja sceniczna. I nie wiem o co to całe halo. |
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o osobowość "artystów" Nergal robi coś sprzecznego z ogólnie przyjętymi normami, ale wydaje się zrównoważonym facetem (choć związek z Dodą na to nie wskazuje), a weźmy Gibsona czy Polańskiego no ich dzieła cud miód ale (ale żadnego w życiu nie obejrzę bo...) ich zachowanie poza swoją działalnością "artystyczną" sprawia że to oni nie zasługują nawet żeby na nich splunąć.
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
"ok, czyli gdyby ktoś nie działał aktywnie w kukluxklanie a tylko mówił,że czarnych trzeba zabić i jednocześnie zachowywałby się na poziomie w programie tv to też ok?!"
Nie, mi chodzi o co innego. Tak naprawdę większość Polaków wiedziała o Nergalu jedynie to, zę był z Dodą i gra metal. Rozdmuchuje się to wszystko trochę za bardzo. Jak juz pisałam, jego zachowanie mi się nie podoba. Kulturalny i szanujący innych człowiek darowałby sobie takie coś. Jednak zrobił to, co zrobił w gronie swoich fanów, na swoim koncercie. Nie zabiera Biblii na nagrania programu, nie słyszałam, aby wypowiadał się na temat religii. Myślę, że gdyby mnie osobiscie taki ktoś próbował narzucić jakieś swoje poglądy czy przyszedł mi do domu i tam podarł Biblię, to wtedy bym zareagowała stanowczo. I serio, wydaje mi się, ze on jest niegroźny zupełnie. I bawi mnie nazywanie go satanistą. PS. Programy Cejrowskiego sa fajne, ale mam podobne odczucia-jego osoba mi przeszkadza i utrudnia odbiór.
Daidai konjou ajisai... Edytowane przez GhostInTheFog Czas edycji: 2011-09-29 o 20:49 |
|
|
|
|
#36 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc zapytam po raz wtóry: Gdyby człowiek nawołujący do zabijania czarnych czy Żydów tylko na swoich koncertach, w swoich wierszach, książkach zachowywałs sie normalnie w programie - czy można na to przymknąć oko ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- ale ave satan krzyknął już nie na swoim koncercie a w świetle fleszy po ogłoszeniu wyroku |
|||
|
|
|
|
#37 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jak Nergal taki cudny chłopak, to co szkodzi w ramach szeroko rozumianej tolerancji otworzyć podwoje telewizji dla chłopaków z Młodzieży Wszechpolskiej??? Edytowane przez madana Czas edycji: 2011-09-29 o 21:22 |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
no to niech bedzie homofobia, mierzmy wszystkich jedną miarą
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2011-09-29 o 21:23 |
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- No, to już prędzej ![]() A poza tym on tam występuje jako juror i CHYBA jedynie się wypowiada w sprawach merytorycznych, a nie kulturalnooświatowych. Więksi oszołomi niż on są w TV, czemu się nimi kościół nie zajmie?
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://img.interia.pl/wiadomosci/nim...gi_3200410.jpg Świecka uroczystość, ale bez krzyża się nie obeszło
|
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Też nie śledzę, w necie były zrzuty z jego strony, stąd wiem.
W sumie chyba całkiem przytomnie w całej sprawie "obrońców" uciśnionego przez "tych strasznych katoli" zachował się redaktor Meller, naczelny "Playboya" i dziennikarz mający program w TVN24; reszta popadła w "jasnogrodzki amok". ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Nie. Sądzę, że rodzina, która zajęła się pogrzebem, nie miała szacunku dla jego poglądów i stąd wziął się ten krzyż.
A brak poszanowania dla poglądów religijnych Ateistów jest w Polsce normą. |
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#45 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Chociaż podobno i to da się obejść u niektórych za "co łaska". Szkoda...
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze możesz zastrzec w testamencie, że jak będzie obecny na Twoim pogrzebie ksiądz/kapłan jakikolwiek i pogrzeb będzie w jakimś obrządku religijnym to cały majątek idzie na biedne dzieci/zwierzęta. I za wczasu znajdź dobrego prawnika, który się zajmie testamentem na zaś.
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a no widzisz niektórzy uważają,ze pieniądze na kościół i wiszące krzyże to sprawa pierwszej wagi dla niektórych afera z Cejrowskim jest niezrozumiała. A ja uważam,że wszelką nietolerancję należy tępić w zarodku (w tv publicznej przede wszystkim). W kościele byłam ostatnio 3 lata temu, ale uważam,że satanizm (nawet ten udawany w wykonaniu Nergala) może mieć zły wplyw.Kto odpowie za to gdy pojawią się ofiary składane ze zwierząt ![]() Bo to,ze niektórzy mają dystans nie oznacza,ze zyjemy w bardzo świadomym społećzeństwie ![]() wiec spytam po raz setny gdyby rasista,homofob, seksista wypowiadał sie na temat mody na przykład a znany był ze swoich poglądów czy to jest w porządku |
|
|
|
|
|
#48 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, więc światopoglądu Ateisty. Czepiasz się słówek.
|
|
|
|
|
#50 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dla mnie to zwykłe nieuszanowanie woli zmarłego |
||
|
|
|
|
#51 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
W razie czego zrobię im takie paranormal activity, że ho ho
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Ciebie już wtedy nie będzie
, nie wierzysz przecież w żadne życie po śmierci. Znikasz i będzie Ci wszystko jedno czy na grobie tańczy Ci zespół Mazowsze, czy modli się nad nim pastor.
|
|
#53 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
.Swoją drogą wizja z zespołem Mazowsze jest kusząca
|
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Osobiscie wybralabym zespol Slask ![]() Nawiasem mówiąc ja uważam, ze pogrzeb jest przede wszystkim dla tych, którzy zmarłego żegnają. Własnie po to, żeby mogli sie pożegnać, zamknąć pewien rozdział, wypłakać. Zmarłemu jest już wszystko jedno i jest mu daleko obojetne czy i w jakim obrzadku jest zegnany. Jesli mojej rodzinie mialoby to przyniesc ulge to mogliby mnie pochowac jakkolwiek by chcieli.
|
|
|
#55 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Co do drugiego, dla mnie to akurat nie jest obojętne, ale szanuję Twoje zdanie w tej kwestii i myślę, że masz trochę racji .
|
|
|
|
|
|
#56 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
] nawet jak moja świadomość zniknie z tego świata. Mam wrażenie, że może nieco milej będzie umierać, mając świadomość, że pochowają mnie na łące a nie na śmietnisku.---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
Ale w dalszym ciągu uważam, że są bardziej nawiedzeni niż Nergal i o zgrozo wypowiadają się, a nawet mają własne progamy w telewizjii i na nich jakoś ci oburzeni hierarchowie już nie krzyczą, ba, oburzają się na slowa krytyki pod ich adresem.
||
|
|
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie ogolnie nie bedzie milo umierac i nawet mysl o lace nie oslodzi tego momentu Serio, mnie to juz bedzie wtedy wszytko jedno, niech bedzie i smietnik, mam nadzieje, ze umre i tak stara i zuzyta
|
|
|
#60 |
|
Konto usunięte
|
Nie będę odpowiadać na argumenty stricto religijne i wywody w kierunku ateista czy nie- bo moje odczucia religijne są moją osobistą sprawą, żadnego tam TVP.
Dla mnie Nergal jest artystą- muzykiem, tak jak pozostałych 3 jurorów i tego się trzymam, oglądając program (tak, oglądam, bo podoba mi się jego formuła i w ogóle ).
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

).

)