|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Cytat:
co do palenia.... serio tak masz ze te 9 m-cy ani fajki a potem wracasz do nałogu ? jednak co jak co ale 9 m-cy to juz sporo czasu zeby pogonić nałóg ja wstałam, kawkę spiłam i zmykam pod prysznic, bo SR dziś wzywa.... i dowiem się o mięcie w ciąży, bo nie znalazłam info że nie można, ale koleżanka postraszyla mnie ze 1 OK, ale 2 to masakra :/ wiec dopytam... ![]() noc przespana, za to z siedzeniem dupa, bo mała upodobala sobie moje prawe żebro i jak za długo siedze czy sie kule (jak spie) to napierdziela równo.... wiec o... dopadły mnie w koncu ciążowe niedogodności ... chociaż przyznam ze reszta m-cy bardzo OK wiec teraz - coż trzeba swoje przecierpieć bo to już na wylocie :P
Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2011-09-30 o 08:50 |
|
|
|
|
#3032 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Cześć dziewczyny
Zabieram się zaraz za sprzątanie garderoby i prasowanie tych maleńkich ciuszków, bo wczoraj już nie zdążyłam nic z nimi zrobić. Dziewczyny czy Was też tak kłuje jakby w pachwinach??? Kurcze dziś nawet z tego bólu spać nie mogłam Nie wiem może wczoraj za bardzo się forsowałam, bo w sumie od 8 do 17 cały czas sprzątałam i porządkowałam tarasCiekawe jak tam Ania po przytulankach ??? Może maleńka na weekend zrobi im prezencik
|
#3033 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Powiedziałam, ze muszę się przyjrzeć Dzwoniłam właśnie do laboratorium, uprzejma Pani poinformowała mnie, że owszem można samemu pobrać wymaz i przynieść do laboratorium <WTF> Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-09-30 o 08:48 |
||
|
|
|
#3034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Życzę stalowych nerwów... |
|
|
|
|
#3035 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamuśki
Ja dalej w dwupaku nawet po przytulankach uparte mam dziecko ![]() Chociaż wczoraj po przytulankach myślałam że zaczyna coś się dziać bo miałam kilka naprawdę mocnych skurczy że brzuch stawał się jak skała i były bardzo bolesne ale oczywiście zaczęły się wydłużać a dzisiaj po nich mam tylko lekkie bóle i ogólnie mięśnie brzucha mnie bolą
|
|
|
|
#3036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no powiem Ci ze zaskakują mnie w tym twoim mieście... bo tez slyszlaam ze to sie pobiera w jakims konkretnym "obszarze" , no ale skoro tak mówią, to.... tak zrób czasem co lekarz to opinia .... |
|
|
|
|
#3037 |
|
Rozeznanie
|
Zalecamy więcej przytulanek
|
|
|
|
#3038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kochana, to szoruj podłogi poki tżet nie wróci a potem- kontynuacja !!!
|
|
|
|
|
#3039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ANIU może pobiegaj po schodach?
|
|
|
|
|
#3040 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana.
Aniu nie zalamuj sie,najwazniejsze,ze wszystko ok.Tylko to czekanie na koncu sie dluzy,ja wiem.A tym,co polozna mowi tak do konca sie nie sugeruj,bo mi 23.12 ginka powiedziala,ze wszystko jest pozamykane,wysoko,szyjka wygieta do tylu-porod po sylwestrze.Pojechalam do domu,zaczelam scierac kurze i co?Odeszly wody,o 18:21 bylam juz rozpakowana .Darusia wykonczysz tego swojego chlopa .Aha,bo chyba w koncu wam nie pisalam.Zaczely mi sie te skurcze przepowiadajace,mam brac wiecej magnezu.Ale wszystko jeszcze pozamykane,szczelne itd. I zrobilam wczoraj ostatnie zakupy dla dzidziolka
|
|
|
|
#3041 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a jakie pieluszki kupujecie? pampersy, bella happy, huggis, dada??
ja mam 2 paczki bella happy 1 z tym wycięciem na pępek, koleżanka mi poleciła sprawdzą się ?
|
#3042 |
|
Rozeznanie
|
dzień doberek
)Ostatnio jakoś mam problemy ze snem w nocy -a rano to bym spała i spała. milagrosa -ja mam jedną paczkę bella happy i 2 paczki huggiów, widziałam pampersy w promocji -ale dużo dziewczyn pisało że mogą podrażniać na początek Aniu juz nie długo tuż tuż ... kkkasikkk -ja też od kilku dni mam takie bóle W poniedziałek ide do gina -kurcze już zaczynam przeżywać
|
#3043 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Inne marki będę sprawdzać w późniejszym czasie. O tych bella nic nie wiem. Mi znajoma polecała Dada, ale wiadomo - co maluszek to inne mogą być lepsze
|
|
|
|
|
#3044 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() Acch... zjadlabym świeżą bułęczkę No nic... za miesiąc, dwa... zjem...
|
#3045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu zdecydowanie dużo dużo przytulanek z tż
![]() ps. jak ja Wam zazdroszczę... ja na jakieś igraszki to po porodzie mogę liczyć. Dlatego muszę w ekspresowym tempie wrócić do formy ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3046 |
|
Zadomowienie
|
Darusia rozwaliłaś mnie Ale wyobrażam sobie minę TŻ, na pewno do śmiechu mu nie było ![]() Nika ja kupiłam, dwa na 56 i 62 na allegro, wcale nie widać, że używane ![]() Tincia też bym się na świeżą bułeczkę zjadła. Tak to zostaje mi chlebek Aniu w takim razie trzeba działać a nóż małej się przestanie w brzuszku podobać
|
|
#3047 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry weekendowo kochane
Darusia ale masz pomysły, ja bym nie ryzykowała ze swoim takich trików .Ania idź za ciosem, seks seks i seks, wreszcie wszystko puści i poleci. Ja z synkiem z rozwarciem chodziłam od 30tc, a urodziłam w 42tc czyli 10 dni po terminie, dostałam mega dawki oksy i jeszcze miałam sutki masować łażąc z tą oksytocyną , musiałam nieźle wyglądać ale co tam .Teraz chcę urodzić ciut wcześniej, ale chcę to pojęcie względne , bo boję się żeby mój klocek za bardzo nie przeskoczył 4kg, nie chcę popękać, być ciętą itp.A co do golenia to Seona ma rację i pod koniec ja już dałam spokój głównie dlatego że nie mogłam sięgnąć , i jak szłam na wywołanie to pielęgniarka mnie podgoliła, zaaplikowała lewatywę i tym podobne przyjemności .Elf to odjazdowy i wyluzowany gin, a tekstami sypie jak z rękawa, a ja myślałam że mój to luzak, widać sa jeszcze lepsi .Sozaa nie zazdroszczę współpracownicy, ja też z tych takich z lekka pedantycznych i wiem jakby mnie to denerwowało .Dziewczynki co dziś na obiad? Bo ja to robię coś pysznego, tzn póki co w moim mniemaniu . Będzie brokuł polany sosem czosnkowym i posypany zieleninką a do tego makaron świderki z sosem z serka topionego. Mam nadzieję że to jadalne, a smaczka mam przeogromnego .Ggora cierpliwa kobietka z Ciebie, ja ledwo znoszę moich teściów trzepiących drzwiami od rana na dole, ale jakoś daję spokój i nie upominam, ale jak mały będzie czuły na takie dźwięki to nie ręczę za siebie .
|
|
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
a ja bede miec jedna paczke pampersow mala i nic wiecej, jak uczula kupie inne, ale dla mnie pampki najlepsze, a nie ma po co kupowac duzo pieluch bo nie wiadomo jaka bedzie reakcja, np moja mloda moze tylko pampersa od innych ma megaaa uczulenie.
---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Ona jemu nie, ale jaki ja mialam ubaw:P
|
|
#3049 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie od 2 miesięcyw prawej pachwinie kłuje, mała jest tam glówką wbita i tak mi uciska, że chodzę w tempie ślimaczym, bo inaczej to boli jakbym mega kolke miała
Spokojnie... więzadła się rozluźniają... dzidzia się ustawia... to już nie orzeszek pływający w wielkim balonie
|
#3050 |
|
Zadomowienie
|
Ja na obiadek zrobię chyba tylko barszczyk, bo jak wczoraj stanęłam u lekarza na wadze to ło matko i córko.... +8kg od początku
|
|
|
|
#3051 |
|
Wtajemniczenie
|
Spokojnie... masz jeszcze 12 dni terminowych... Nikt nie rodzi się zgodnie z wyznaczoną datą (no...sporadyczne wyjątki i cc
) Dzidzia będzie wiedziała kiedy wyjść. No, ale przytulanki nie zaszkodzą
|
#3052 |
|
Zadomowienie
|
Aaaaaaaaaaa, dziś zaczynam 34tc i do końca mam 49dni
Nikuś ja kupiłam Mateuszowi kombinezon na 68cm, on był duży po urodzeniu bo miał 59cm ale topił mi się w nim i nie używałam, dopiero w marcu było dobrze, jak miał 4-5mcy. Teraz kupiłam na 62. |
|
|
|
#3053 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo już się naczytałam, że to zwiastuje szybki poród Jedyne co mi pomaga to leżenie na plecach i oddychanie przeponowo ... masakra jakaś, jak tak będzie do porodu to się wykończę, bo w nocy wogóle nie jest lepiej i dziś np. wogóle prawie nie spałam. Później postaram się kimnąć w dzień ...
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
a co do kombinezonu na 68-dobry bedzie na lato, a noworodka mozecie w nim schowac
moja miala 61 i w 62 sie topila...---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- elf, pocieszenia szukasz ????:p przeciez plus 8 to nie duzo
|
|
#3055 |
|
Zadomowienie
|
Darusia szkoda, że aparatu pod ręką brak, uwiecznić taką miną
![]() ela coraz bliżej Mi zostało równe 6 tygodni Ale jakoś się nie nastawiam ![]() Brokuły z sosem czosnkowym nie mogą być złe ![]() Elf nie przesadzaj 8 kg jak na ten tydzień ciąży to super wynik
|
|
#3056 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja 35tc i mam 41dni
Wszystko zamawiamy, czekamy na przesyłki i mogę rodzić Wczoraj się ze mnie śmiali, bo mimo, że mam termin 10.11, to oznajmiłam, że ja rodze 28 października A jak się nie uda to czekam na 11.11.11 hehe
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
kasik ja takie pachwinowe bole to mialam z Oliwia, wiem co przechodzisz, wspolczuje, noga ruszyc w nocy nie mozna, kuje jak cholera, przy chodzeniu makabra
NIE CZYTAJ TYCH BZDUR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! ja tak mialam od polowy ciazy a mloda w 40 tygodniu sie urodzila!
|
|
#3058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam termin na 11.11.11
|
|
|
#3059 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej Mamusie
U nas znów słoneczny dzionek się zapowiada, normalnie od kilku dni to jakas anomalia pogodowa, angielska, pelne slonce żadnej chmurki na niebie, temperatura 29 w cieniu wczoraj - zobaczymy jak dzisiaj będzie ale tożto mi na lato wyglada ale uwielbiam słoneczko więc jest ok![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tylko przy Julci tylko pampers. Teraz też ale nie wiadomo czy Lena nie będzie uczulona więc tylko paczkę a póxniej się dokupi.
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
A JA MAM ORGANIZACYJNE PYTANIE I PROPOZYCJE\\
mianowicie chodzi mi o to ze po porodach ,zeby nie zakladacx od razu odchowalnii, tylko zebysmy sie wszystkie przeniosly razem , mysle ze tak bedzie fajniej bo nadal wszystkie bedziemy w temacie, a o kupach, rykach , gilach i tak dalej tu przez ten miesiac mozna dalej pisac.... co wy na to? ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- ja dzisiaj z mala na placyk ide ale jak sie wyspi, na 2 koniec miasta do parku bo ona taka nie dobra a tam jakos bezpiecznie:P musze znalesc ladowarke do baterii bo juz jej dawno zdjec nie cykalam ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- a wiecie co moze ja to dziwna jestem, ale absolutnie sie nie martwie jak dam rade z 2 malukich dzieci sama ani nic z tych rzeczy. Wiecie co mnie marti???spacery bo ja z tych co do zycia potrzebuja powietrza i ludzi, a Oliwia cala droge pewnie isc chciala nie bedzie , za malutka jeszcze i tak sie zastanawiam czy chusty nie kupic, ale jak kupie chuste tosrocha do noszenia przyzwyczaje a nie chce tego ! o nie! Oliwia tez nie lubi byc noszona i nie lubila bo nie byla uczona i dobrze bo wazona w tamtym tygodniu w czwartek wazyla 14,200 i wez tu dzwigaj takiego kloka!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.

. 

Nie wiem może wczoraj za bardzo się forsowałam, bo w sumie od 8 do 17 cały czas sprzątałam i porządkowałam taras
??? Może maleńka na weekend zrobi im prezencik 
Powiedziałam, ze muszę się przyjrzeć 

wykonczysz tego swojego chlopa

No nic... za miesiąc, dwa... zjem...

.
Mam straszne obawy jak to będzie, jak ona zareaguje. Moje wątkowe koleżanki mówiły, że u nich był i jest sajgon