|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#422 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wagę, ale niech sobie jeszcze poczeka![]() A ja się odmeldowuje, zmykam zaraz do miasta a później na całe popołudnie do mamuśki dziś stwierdziłam, że ostatni taki dłuższy wyjazd w samotności, niby 20km do mamy ale samej jechać w 38t to już strach. No mąż dostał od wczoraj zakaz picia piwka ma być w gotowości ale na szczęście nie ma sprzeciwu kochany mój
|
|
|
#423 | |
|
Rozeznanie
|
dobre
![]() ja wlasnie wrociłam ze sklepu, bo zachciało mi sie ciasteczek z cukrem do herbaty i znalazłam hihih ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
|
|
#424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
#425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miłego dnia ![]() Cytat:
rany, nie jadłam takich od przedszkola właśnie - chyba sobie dzis też kupie
|
||
|
|
|
#426 | |
|
KWC
|
Cytat:
![]() Jedź ostrożnie, uważaj żeby Cię nie wytrzęsło. |
|
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam dzis w planie mycie podłogi w kuchni na kolanach
no i schodów ale to chyba bliżej popołudnia... na razie sie lenie ![]() o i włosy wyprostuje o ile sie dadzą, bo wilgotno troche na świecie, to moze jutro urodze |
|
|
|
#428 | ||
|
Rozeznanie
|
Mała jest słodka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teraz pozostało mi czekać kiedy Błażejek się zdecyduje ![]() Jaaaa uwielbiam powidła...mmmmmm zwłaszcza na świeżej bułeczce z masełkiem ![]() Jeśli chodzi o mnie...to na razie cisza Skurcze ustały, jedynie dzisiaj rano dużo śluzu mi poleciało takiego kremowo brunatnego z przezroczystymi nitkami takimi galaretowatymi ... może to szop ???
|
||
|
|
|
#429 |
|
KWC
|
|
|
|
|
#430 | |||||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
w lublinie pochmurno, a w tvn mówią że u nas słonecznie ![]() Cytat:
, przecież to ich dotyczy pośrednio. nie możesz katować siebie i dziecka. jak ja odpusciała przejmowanie się dokarmianiem MM to mi się więcej mleczka pojawiło.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
?Cytat:
brawo, rosną nasze kruszynki
|
|
#431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#432 |
|
Zadomowienie
|
To i ja się przywitam i znikam
![]() popracowałam intensywnie 2h na kompie, porozsyłałam służbowe e`maile i mam ochotę pogrzać się na słonku. Wróciła pogoda do Stolicy
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#433 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dla twojego maluszka za skonczony miesiac....A moja mala wczoraj plakala do 23 a potem usnela na moich cyckach....i tak spalysmy do 3 potem karmienie i spanie w lozeczku....Nocka byla spokojna a teraz spi w ogrodzie.... Zastanawiam sie czy to jest kolka.... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kochana nie pomaga kladzenie na brzuszk....suszarka pomaga na chwilke....Najbardziej lubi jak sie ja przycisnie jej brzuszkiem do mojego brzuszka....
|
|
#434 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymamy kciuki za wizytę!! Bądź dzielna kobito! ![]() A później wróć i napisz, że poród to super sprawa i że nie ma się co bać bo dzisiaj mamy chyba powrót paniki Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Siedzę jak ta głupia i czekam na kuriera z wózkiem... świniak od 4 nad ranem ma go już u siebie w samochodzie!! Jeszcze troszkę to pocałuje klamkę bo na 14 mam USG!
|
||||
|
|
|
#435 |
|
Rozeznanie
|
Mówicie, że to szop??? A ile można chodzić bez szopa zanim zacznie się rozkręcać???
W pon idę do gin zobaczymy co powie i czy potwierdzi, że to szop Bo jeśli to nie szop...to mam chyba porządne zapalenie ![]() A powiedzcie, czy wasze dzieciaczki też tak się prężą w brzuszkach, bo mój to normalnie rozpycha się jak tylko może...oczywiście nie cały czas ale jak sobie przypomni, że ma za mało miejsca to daje popis
|
|
|
|
#436 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Tym bardziej ze przy tej chorobie duzo sie ulewa i wymiotuje...a moja ulewa moze 3 razy na dzien czyli tak normalnie jak kazde dziecko....Trzymam kciuki za wszystkie nierozpakowane.... Z maminkom ( i sobie tez Poki mala spi lece poprasowac..... Dzieki wszystkim za mile slowa
|
|
#437 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ciesz się
i oby Cię nie dopadły tak jak mnie krzyżowe w ramach rekompensaty ![]() Cytat:
Cytat:
Najgorzej do 7 ponoć, więc już zaraz powinno pójść raz raz. Cytat:
![]() Znajoma poleciła mi doradcę laktacyjnego i zastanawiam się czy się nie skontaktować, co o tym myślicie? Warto, czy lepiej po prostu z położną pogadać jak przyjdzie. Cytat:
Wagi zazdroszczę. Gdyby mój tak ładnie przybierał ahh. Moje dziecko nakarmione gdzieś tak 6-8 ( nie pamiętam Już mnie to irytuje. Nie dość że cycki mnie bolą - nie wiem dlaczego. To jeszcze staram sie, zaciskam zęby a tu nie ma efektów. No kuźka. A przy karmieniu stosujecie takie typowe pozycje? Czy karmicie tak jak wam wygodnie? Bo może ja jakoś źle go układam, on źle chwyta czy coś i stąd ból i to wieczne wiszenie. Kurcze szukam szukam gdzie może być problem i nie mogę dość
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-09-30 o 12:08 |
||||
|
|
|
#438 | ||||||
|
Zadomowienie
|
helloo..
GRATULACJE DLA NOWYCH MAMUSIEK ![]() Acelinka-dwie fajne laski na spacerku!!super zdjęcia ![]() Małgosia- mam nadzieje,że maluszka masz już przy sobie!! Cytat:
nam odpoczynek też się należy![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() wow Eryk rośnie jak na drożdżach![]() Mój niestety mało przybrał co mnie martwi, tylko 200g w 14 dni
|
|
#439 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie przejmuj się, natalka ma prawie 6 tygodni, a ja nadal zdziwiona a no jakoś tak wyszło bo to nad zalewem było i te rury sie tam ciąąąągną i ciąąąągną ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kochane dziękujemy z Natalcią za komplementy jesteście the best ![]() Teraz pora na cyca i spacerek, trzeba korzystać bo podobno tylko do poniedziałku będzie tak ładnie
|
||||||
|
|
|
#440 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamuśki
Gratuluję wszystkim rozpakowanym Mamom Nie odzywałam się, bo internetu nie miałam do mojego porodu pozostało 2 tyg. i 6 dni o ile będzie w przewidywanym terminie... Boję się niesamowicie najbardziej tego, że nie będę umiała przeć boję się o Paulinkę i mam wielką nadzieję, że będzie zdrowa. O bólu póki co nie myślę. Miałam Wam napisać jak mój małż przyjął informację, że to będzie dziewczynka, bo przecież przez kilka miesięcy myśleliśmy, że będziemy mieć chłopca. Niepotrzebnie się stresowałam Fakt, początkowo był bardzo zdziwiony ale jak do niego dotarło to co powiedziałam to podszedł do mnie, pocałował mnie w brzuch i powiedział "Cześć Paulinko, moja Ty niespodzianko" Strasznie mnie to rozczuliłoPlanujemy rodzić we dwoje, a jak będzie to zobaczymy... może trafić się tak, że mój tż będzie akurat w Rosji... 5 października mam wizytę u lekarza i zdecydujemy po niej czy będzie robić jeszcze jeden kurs, czy już zostanie w domu. Ale pewnie nie będziemy ryzykować i zostanie do porodu, tym bardziej, że czuję, że to nastąpi trochę wcześniej niż 20 października...Torbę dla siebie mam prawie w całości spakowaną. Dla Malutkiej jeszcze nie. Dopiero wczoraj zakupiłam ubranka. Podniecałam się nimi przez cały dzień są takie maciupeńkie![]() Jeszcze nie nadrobiłam zaległości w czytaniu Was - namachałyście chyba ze 3 czy 4 wątki
|
|
|
|
#441 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze maluszek jeszcze zdecyduje sie sam wylezc.. ![]() co do znajomych to tez poszlabym sie najesc a pozniej zerwala z nimi kontakt... Cytat:
niedlugo ujrzysz malenstwo... o ile juz nie tulisz... leci leci.... buziaczek dla malenstwa za skonczony miesiaczek slicznie przybiera ten Twoj syneczek Cytat:
Na pewno niedlugo wyjdzie ![]() i fajnie ze juz lekkie rozwarcie masz.... zawsze to krotszy porod ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
takze nie ma sie co sugerowac.... ale jak wychodzi szop to znaczy ze cos tam sie powolutku dzieje i moj dzidziol tez sie tak rozpycha.... az czasami wyglada jakby mi miala skora peknac... i jak wychodzi taka kulka (chyba nozka) to ja ja trzymam zeby dalej nie wypychala bo az mi ciarki przechodza.... ![]() Wypilam malinowke i ide sprzatac i gotowac... Milego dnia |
|||||||
|
|
|
#442 |
|
KWC
|
Cotka olej położną, powie Ci pewnie wszystko to co już wiesz. Zadzwoń do tego doradcy laktacyjnego
Kapka mały Kapeczek piękny Tenaya24 Wiem, że się boisz, każda przed Tobą się bała, ale dasz radę. Przeć będziesz umiała, jak dziecko idzie kanałem rodnym to nawet nie da się nie przeć. Samo się robi, można powiedzieć ![]() Kurde, mam taki cięzki wózek, że nie jestem go w stanie podnieść. Bez pomocy drugiej osoby jestem w czarnej |
|
|
|
#443 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=irmith;29713417 Ok 3 kilo kurcze wy macie już dzieciątka w kanale tylko moje jakos nie chce już kucam i kręce biodrami i nic.[/QUOTE]Nie ty jedna ![]() I tak jak obiecałam wczoraj - załączam kartki na temat karmienia, które dostaliśmy od położnej. Może się Wam mamuśki przyda. Mi na razie nie
|
|
|
|
|
#444 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to była taka babka co przyjeżdzała do domu. Była chyba 3 czy 4 razy. Cytat:
![]() Cytat:
o też dobre
|
|||
|
|
|
#445 |
|
Zadomowienie
|
dziękuje ale to NIE MOJE
dla Anci wkleiłam zdjęcie z neta jak wyglada skaza białkowa u niemowląt
|
#446 | |
|
Zadomowienie
|
rano to już było mało, ale o 4 nad ranem to dopiero było fajnie
![]() szkoda ze nie pomyślałam i nie zrobiłam fotek ![]() ale jak kobita drepta zaspana na siusiu to nie myśli ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
najpierw wózek z 4p, a potem biegiem po siostrę do domu, nim wózek ukradną. Tragedia ![]() Współczuję schodów. My umówiliśmy się z mamą, że wózek będzie stał u niej na dole. Szkoda go ciągać po drewnianych schodach na piętro. Najwyżej gondolę czasem wypnę, bo ma fajne dno i robi się z niej super kołyska.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój też ciężki (Tako Jumper X) - kupowałam go dla pierwszego synka, jak jeszcze w domku mieszkałam i nie martwiłam się o kilogramy. Teraz w bloku trochę inaczej, ale sposób mam taki - na dole boję się zostawiać, że ukradną, jak już to mogłabym koło drzwi wejściowych do mieszkania, bo mamy tak na końcu we wnęce, ale to I piętro i 3 długości schodów do pokonania. Zostawiam więc w piwnicy - tam mam tylko jedne schody i tym samym mniej dźwigania
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane- znów zaczyna nam się robić gorąco na forum
W mieście zaczęły odchodzić mi wody zanim doszłam do gin. Dał mi skierowanie do szpitala. Po przyjęciu o 11 miałam rozwarcie 2-3 cm. Później dostałam skurczy i mam tak co 3 min. ale nie wiem ile trwają. Na razie jestem sama bo nie ma wolnych sal do porodów rodzinnych. Cały czas odchodzą mi wody. Na sali jest nas dwie. |
|
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby szybko poszło no i zeby sie sala zwolniła zanim się urodzi niespodzianka sie wepchła była w kolejkę
|
|
|
|
|
#450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kurde moja mała coś się nie rusza cholipka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

kurcze wy macie już dzieciątka w kanale tylko moje jakos nie chce
już kucam i kręce biodrami i nic.
Jutro w szerszym gronie planujemy świętować

nawet po sniadaniu dzis 97 mialam 
niech wychodzi szybko moj klocuszek
kochany mój

klask i:

uwielbiam powidła...mmmmmm zwłaszcza na świeżej bułeczce z masełkiem 
Skurcze ustały, jedynie dzisiaj rano dużo śluzu mi poleciało takiego kremowo brunatnego z przezroczystymi nitkami takimi galaretowatymi ... może to szop 
, przecież to ich dotyczy pośrednio. nie możesz katować siebie i dziecka. jak ja odpusciała przejmowanie się dokarmianiem MM to mi się więcej mleczka pojawiło.
Po odłączeniu skurcze są nadal, ale nie regularne.
Głodny zasnął? Albo oszukiwał, że się nie najadł 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a próbowaliście szumu suszarki albo odkurzacza? Może to ją uspokoi. Jeszcze podobno pomaga nagrzewanie lekko brzuszka, np. położenie ciepłej pieluszki na brzusio, trzymam kciuki oby szybko jej te kolki minęły 
najbardziej tego, że nie będę umiała przeć
Szczęśliwa Żonka