Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-30, 10:38   #421
danika
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Ok 3 kilo kurcze wy macie już dzieciątka w kanale tylko moje jakos nie chce już kucam i kręce biodrami i nic.
ona juz 2 tygodnie ponad w tym kanale siedzi ale coś słabo napiera bo szyjka jak trzymała tak trzyma

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość

Moje dziecię kończy dziś 4 tygodnie Jutro w szerszym gronie planujemy świętować
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 10:39   #422
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Pochwalę się, że moje dziecię przytyło 500g w 14 dni.

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
a moja cukrzyca chyba poszła won bo jem od przedwczoraj co popadnie i cukry piekne nawet po sniadaniu dzis 97 mialam

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
a ja po wizycie u gina....
szyjka dalej złagodzona i krótka rozwarcie na "luzny" palec ale tydzien temu tez tak miałam nic tylko czekac
a moja kruszynka wazy juz ok 3400 niech wychodzi szybko moj klocuszek
za wagę, ale niech sobie jeszcze poczeka

A ja się odmeldowuje, zmykam zaraz do miasta a później na całe popołudnie do mamuśki
dziś stwierdziłam, że ostatni taki dłuższy wyjazd w samotności, niby 20km do mamy ale samej jechać w 38t to już strach. No mąż dostał od wczoraj zakaz picia piwkama być w gotowościale na szczęście nie ma sprzeciwu kochany mój

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 10:41   #423
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
myjcie się dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny
dobre to ide sie tez umyc

ja wlasnie wrociłam ze sklepu, bo zachciało mi sie ciasteczek z cukrem do herbaty i znalazłam hihih

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
No mąż dostał od wczoraj zakaz picia piwkama być w gotowościale na szczęście nie ma sprzeciwu kochany mój
hehe to tak jak moj wczoraj na pozegnanie wypił sobie szklaneczke whisky a od dzis solidaryzuje sie ze mna biedaczysko
Stary 2011-09-30, 10:41   #424
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja planuję jakiś romantyczny wieczór ale może uda mi się wyskoczyć i jakiś drobiazg kupić. Ale teraz sobie pomyślałam, że dla synka też coś powinnam

Ale kochana żonka

Ja też taka głodna, że aż w nocy nie mogłam spać Testuje od kilku dni czy Ignasiowi nie szkodzą pomidory i czekolada- w sumie 2 częste alergeny. Ale śpi pięknie, brzuszek nie dokucza czyli chyba mogę jeść

Moje dziecię kończy dziś 4 tygodnie Jutro w szerszym gronie planujemy świętować
klask i:

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 10:42   #425
danika
Zakorzenienie

Cytat:

A ja się odmeldowuje, zmykam zaraz do miasta a później na całe popołudnie do mamuśki
dziś stwierdziłam, że ostatni taki dłuższy wyjazd w samotności, niby 20km do mamy ale samej jechać w 38t to już strach. No mąż dostał od wczoraj zakaz picia piwkama być w gotowościale na szczęście nie ma sprzeciwu kochany mój

miłego dnia

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
dobre to ide sie tez umyc

ja wlasnie wrociłam ze sklepu, bo zachciało mi sie ciasteczek z cukrem do herbaty i znalazłam hihih
takie jak w przedszkolu dawali? i do tego kisiel z tartym jabłkiem rany, nie jadłam takich od przedszkola właśnie - chyba sobie dzis też kupie
Stary 2011-09-30, 10:44   #426
spray
KWC

Cytat:

Jakby miał coś przeciwko to mogłabyś mu spokojnie dać po głowie. My przez 9 miesięcy żadnego alkoholu, a facet tylko przez ostatnie 2 tygodnie ma być abstynentem

Jedź ostrożnie, uważaj żeby Cię nie wytrzęsło.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 10:44   #427
danika
Zakorzenienie

ja mam dzis w planie mycie podłogi w kuchni na kolanach no i schodów ale to chyba bliżej popołudnia... na razie sie lenie

o i włosy wyprostuje o ile sie dadzą, bo wilgotno troche na świecie, to moze jutro urodze
Stary 2011-09-30, 10:47   #428
bruma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Moniafotki ze spacerku Wam wstawie, a co
Mała jest słodka a te jej pucusie to są boskie

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
u mnie chyba to To
może niespodzianka z okazji dnia chłopaka

w każdym razie brzuszek coraz częściej pobolewa- ale nie liczę- nie mam czasu
i leci różowawy śluz z nitkami krwi

dziwne to uczucie że co chwilę coś leci, jak ja do tego miasta dojadę? będę ciągle myśleć że przemokłam i że widać

lecę do gina, biorę torbę, może już wrócę z maluszkiem
No to trzymam mocno kciuki aby TO było TO

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Wogóle to dzien doberek maminki

Ależ u nas piekny i ciepły dzionek od rana
Własnie wstawiałam kocyki Fabiego, a potem ida do prania ciuszki
Ja już wszystko poprałam uffff...nawet kocyki Teraz pozostało mi czekać kiedy Błażejek się zdecyduje

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
właśnie przypaliłam powidła no to mam okopcone
Jaaaa uwielbiam powidła...mmmmmm zwłaszcza na świeżej bułeczce z masełkiem

Jeśli chodzi o mnie...to na razie cisza Skurcze ustały, jedynie dzisiaj rano dużo śluzu mi poleciało takiego kremowo brunatnego z przezroczystymi nitkami takimi galaretowatymi ... może to szop ???
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 10:49   #429
spray
KWC

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o mnie...to na razie cisza Skurcze ustały, jedynie dzisiaj rano dużo śluzu mi poleciało takiego kremowo brunatnego z przezroczystymi nitkami takimi galaretowatymi ... może to szop ???
Szop, szop
Stary 2011-09-30, 10:51   #430
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

dzień dobry w lublinie pochmurno, a w tvn mówią że u nas słonecznie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
nie naciskaja, bo jak narazie mam jeszcze sily i walcze, ale wiem, ze krecili nosem - tz i moja mama jak podawalam mm w szpitalu. tutaj czasami jak padam na twarz to tz mowi ze spoko, zrobimy mm, ale czuje ze mieliby zal gdybym dokarmiala na stale alko karmila samym mm.
nie ma jak wsparcie , przecież to ich dotyczy pośrednio. nie możesz katować siebie i dziecka. jak ja odpusciała przejmowanie się dokarmianiem MM to mi się więcej mleczka pojawiło.

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
Ale cwaniak
A wam na SR nie mówili, że torbę pakuje tatuś bo ma wiedzieć gdzie co jest, bo to on ma wszystko podawać w czasie porodu, a nie my mamy szukać i myśleć gdzie co włożone.
ej, ja w ogóle nie byłam spakowana ponadto poprzekładałam moje rzeczy w szafie i małż, codziennie wszystko przekopywał, żeby znaleźć to co mi potrzebne było w szpitalu. ale teraz znajduje bez problemu

Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość
Jestem już na 100% przekonana, że trzeba kupić mm tak na wszelki wypadek. Jakie polecacie? Myślałam o Enfamil Premium 1 ale w ulotce jest napisane, że należy go dawać niemowlętom nie karmionym piersią. Czy jest jakieś mm, które pozwala łączyć obie metody tj. butelka i cycuś? A może nie powinnam się przejmować tymi ulotkami?
ja daję enafmil 1, pediatra nic nie mówiła że to źle, a Agtka lubi to mleczko i dobrze jej po nim

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Wiesz co - ja bym postawiła sprawę jasno - niech się odczepią i już, nawet TŻ - co on wie o karmieniu i tym co przechodzisz ???? Mądry jest, bo przyjdzie, popatrzy, skomentuje, ale nie wie jak to jest, jak mały wisi Ci non stop na cycku
Kochana Ty w końcu w jakąś depresję wpadniesz, a dziecko w jakiś sposób cierpi, bo może się nie najada rzeczywiście
Ja bym na Twoim miejscu podawała raz dziennie np mm, nie ma co dziecka męczyć i siebie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Juhuuuu
Ja na szybko
Jestem po 2 kroplowce. Skurcze pojawily się pod sam koniec. Zrobiły rozwarcie na całe 3 cm z 1cm, niby wszystko gotowe do porodu, szop wyłazi dalej Po odłączeniu skurcze są nadal, ale nie regularne.
Czekam aż połozna wróci z porodu i będę pytac co i jak.

Jeszcze nie puszczajcie kciuków
Boli, ale ciesze się, że boli bo to znaczy, że jestem o krok od trzymania Leniwca przy sercu

Buziaki Kochane mam nadzieję, że u Was nastrój lepszy.

Archi Nadrabiałam i widzialam że pytałaś o oksy, skurcze są do wytrzymania szkoda że to nie te porodowe bo te podobno niczym nie przypominają tych przygotowujących.

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Zabijcie mnie....

Nie daje rady......
dasz to chwilowe, będzie lepiej

Cytat:
Pocieszające bo ja znowu na polu walki. Mały karmiony około 30 min, usnął na cycku, odczepiony chwilę pospał i znowu szukał cycka. Teraz go wykąpaliśmy i zjada sobie właśnie śpioszki. A mnie trafia, że zaraz spędzę znowu godzinę na karmieniu

---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ----------

Tż go wziął na łóżko, przytulił i sobie śpią. I bądź tu mądry Głodny zasnął? Albo oszukiwał, że się nie najadł
cotka, przepraszam ale czemu wy małego tak późno kąpiecie? nie boisz się, że go nie uregulujecie żeby jakiś tam plan dnia miał? a jak się przyzwyczai do kąpania o północy ?

Cytat:
Archi jakie masz plany porodowe? Bo jak dzisiaj nie pękniesz to chyba jutro/ pojutrze pora iść do szpitala? Przynajmniej w Łodzi tak jest, że dzien po terminie zapraszają do szpitalnego wyrka

Małgosia Ty już pewnie ze swoim Skarbem na brzuszku odpoczywasz... W każdym razie (prewencyjnie) 3mam kciuki za Was.

Mućka oby TO było TO! Powodzenia!

brawo, rosną nasze kruszynki

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 10:52   #431
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Mała jest słodka a te jej pucusie to są boskie

No to trzymam mocno kciuki aby TO było TO

Ja już wszystko poprałam uffff...nawet kocyki Teraz pozostało mi czekać kiedy Błażejek się zdecyduje

Jaaaa uwielbiam powidła...mmmmmm zwłaszcza na świeżej bułeczce z masełkiem

Ja nie mogę szop jak nic

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 10:55   #432
81gosia
Zadomowienie

To i ja się przywitam i znikam
popracowałam intensywnie 2h na kompie, porozsyłałam służbowe e`maile i mam ochotę pogrzać się na słonku.
Wróciła pogoda do Stolicy
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 11:27   #433
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość

moje dziecię ma dziś równo miesiąc ale ten czas leci

Monia i jak mała? Dalej nerwowa?
dla twojego maluszka za skonczony miesiac....

A moja mala wczoraj plakala do 23 a potem usnela na moich cyckach....i tak spalysmy do 3 potem karmienie i spanie w lozeczku....Nocka byla spokojna a teraz spi w ogrodzie.... Zastanawiam sie czy to jest kolka....

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Natka własnie jak długo musisz tak pieluchować ?

Wczoraj na wieczór złapała nas kolka OMG ale opanowaliśmy, przynajmniej u nas działa Espumisan ale krzyk był nieziemski, już w myślach miałam nieprzespaną noc itp a tu mnie synio zaskoczył pierwszy raz od mc zasnął na 3 godziny potem 2 i potem 1,5, no i rano 1,5 jestem szczesliwa i wyspana
Ja wlasnie zamierzam podac Espumisan mojej malej ale chyba musi miec skonczony miesiac, prawda Malgos???

Cytat:

Ja planuję jakiś romantyczny wieczór ale może uda mi się wyskoczyć i jakiś drobiazg kupić. Ale teraz sobie pomyślałam, że dla synka też coś powinnam

A jakby położyć na brzuszku?> Np na ciepłym ręczniku? też słyszałam że pomaga..

Dobrze ze mi przypomnialyscie o swiecie facetow....musze cos wymyslic......

Kochana nie pomaga kladzenie na brzuszk....suszarka pomaga na chwilke....Najbardziej lubi jak sie ja przycisnie jej brzuszkiem do mojego brzuszka....
Stary 2011-09-30, 11:28   #434
KarlaM
Raczkowanie

Cytat:
u mnie chyba to To

dziwne to uczucie że co chwilę coś leci, jak ja do tego miasta dojadę? będę ciągle myśleć że przemokłam i że widać

Kinder niespodzianka
Trzymamy kciuki za wizytę!! Bądź dzielna kobito!
A później wróć i napisz, że poród to super sprawa i że nie ma się co bać bo dzisiaj mamy chyba powrót paniki

Cytat:

Nocka z głowy. Skurcze nie ustały...Rozwarcie na 5cm. Jesteśmy w połowie drogi.
Czyżby prezent na dzień chłopaka
Buziaki Kochane Bo nie daje rady siedzieć
Gosiaku -

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
No plan ogólnie jest taki żeby się rozpakować hihi- nowatorski no nie??

Eeeee po co??

i za tą cukrzycę że się w końcu odpie...
Pieronie ty jeden ty

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
To i ja się przywitam i znikam
popracowałam intensywnie 2h na kompie, porozsyłałam służbowe e`maile i mam ochotę pogrzać się na słonku.
Wróciła pogoda do Stolicy
A była taka piękna mgła rano... wszystko zepsuli

Siedzę jak ta głupia i czekam na kuriera z wózkiem... świniak od 4 nad ranem ma go już u siebie w samochodzie!! Jeszcze troszkę to pocałuje klamkę bo na 14 mam USG!

KarlaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 11:33   #435
bruma
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie mogę szop jak nic
Cytat:
Szop, szop
Mówicie, że to szop??? A ile można chodzić bez szopa zanim zacznie się rozkręcać???
W pon idę do gin zobaczymy co powie i czy potwierdzi, że to szop Bo jeśli to nie szop...to mam chyba porządne zapalenie

A powiedzcie, czy wasze dzieciaczki też tak się prężą w brzuszkach, bo mój to normalnie rozpycha się jak tylko może...oczywiście nie cały czas ale jak sobie przypomni, że ma za mało miejsca to daje popis
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 11:44   #436
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Monia a próbowaliście szumu suszarki albo odkurzacza? Może to ją uspokoi. Jeszcze podobno pomaga nagrzewanie lekko brzuszka, np. położenie ciepłej pieluszki na brzusio, trzymam kciuki oby szybko jej te kolki minęły

fotki ze spacerku Wam wstawie, a co
Mamuska...ale fajnie wygladasz.... no i malutka tez...

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość

Monia....... Z tym refluksem to ja niewiem co to za lekarka zeby Cie straszyc ....
Refluksu nie mozna stwierdzic u tak malego dziecka , bo wiekszosc noworodkow ulewa i jest to spowodowane nierozwinietym do konca ukladem trawiennym.............
WIec nie mysl nawet o refluksie ............ Alan ulewal do 10 miesiaca zycia..
i to tez nie bylo takie sobie ulewanie tylko czasami normalnie byl az pawik
I w koncu samo sie to uregulowalo jak juz jadl wiecej posilkow stalych..
Takze nie zamartwiaj sie tym wcale tylko pilnuj malutka zeby ja odbic i kladz na boczek zeby sie nie zadlawila... Dopoki mala bedzie przybierac na wadze ulewanie nie jest grozne.....
Kochana no wlasnie tak wczoraj myslelismy z Tz-em jak mozna stwierdzic u takiego maluszka refluks bez badan..... Tym bardziej ze przy tej chorobie duzo sie ulewa i wymiotuje...a moja ulewa moze 3 razy na dzien czyli tak normalnie jak kazde dziecko....

Trzymam kciuki za wszystkie nierozpakowane....

Z maminkom ( i sobie tez ) wytrwalosci....

Poki mala spi lece poprasowac.....

Dzieki wszystkim za mile slowa ....Wiem ze musze to jakos przetrwaac...tylko serce mi peka jak ona tak placze a ja nic nie moge zrobi....
Stary 2011-09-30, 12:01   #437
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
a ja druga

Ja nawet nie wiem co to jest obiecujący skurcz
Ciesz się i oby Cię nie dopadły tak jak mnie krzyżowe w ramach rekompensaty
Cytat:
u mnie chyba to To

To załóż wkład bella, czas się przyzwyczajać do nich

Cytat:

O matko, ale relacja na żywo.
Najgorzej do 7 ponoć, więc już zaraz powinno pójść raz raz.

Cytat:

moje dziecię ma dziś równo miesiąc ale ten czas leci

Monia i jak mała? Dalej nerwowa?

cotka a Filipek je czy spi na cycu?

Natka długo masz Szymka pieluchować?

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Małgosia i zacytuje Archi "do boju"
Pierw je aktywnie a później przymyka oczka/przysypia ale ssie mocno , kiedy widzę że śpi i nie ssie to odczepiam go, on chwilę pośpi i znowu szuka..
Znajoma poleciła mi doradcę laktacyjnego i zastanawiam się czy się nie skontaktować, co o tym myślicie? Warto, czy lepiej po prostu z położną pogadać jak przyjdzie.

Cytat:
Archi jakie masz plany porodowe? Bo jak dzisiaj nie pękniesz to chyba jutro/ pojutrze pora iść do szpitala? Przynajmniej w Łodzi tak jest, że dzien po terminie zapraszają do szpitalnego wyrka

Małgosia Ty już pewnie ze swoim Skarbem na brzuszku odpoczywasz... W każdym razie (prewencyjnie) 3mam kciuki za Was.

Mućka oby TO było TO! Powodzenia!

U nas po 7 dniach. Chyba że trafisz kilka dni przed lub w dzień na izbę z czymś nawet lekkim to już zostawią i nie puszczą bez maleństwa.

Wagi zazdroszczę. Gdyby mój tak ładnie przybierał ahh.

Moje dziecko nakarmione gdzieś tak 6-8 ( nie pamiętam ) Śpi do teraz. Przecież gdyby głodny był to by tyle nie spał ( oczywiście już panikuję czy wszystko ok, że tak dłygo śpi zwariuję !!)?! A znając życie pójdę na ważenie i okaże się że dalej dupa blada.
Już mnie to irytuje. Nie dość że cycki mnie bolą - nie wiem dlaczego. To jeszcze staram sie, zaciskam zęby a tu nie ma efektów. No kuźka.

A przy karmieniu stosujecie takie typowe pozycje? Czy karmicie tak jak wam wygodnie?
Bo może ja jakoś źle go układam, on źle chwyta czy coś i stąd ból i to wieczne wiszenie. Kurcze szukam szukam gdzie może być problem i nie mogę dość

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-09-30 o 12:08
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 12:01   #438
kapka
Zadomowienie

helloo..

GRATULACJE DLA NOWYCH MAMUSIEK

Acelinka-dwie fajne laski na spacerku!!super zdjęcia

Małgosia- mam nadzieje,że maluszka masz już przy sobie!!

Cytat:

A ja to czasami czuje,że tz jest lepszym rodzicem niz ja. On ma zawsze cierpliwosc, chceci... wczoraj padłam wycienczona po tym wiszeniu,ryczeniu( moim ), maly dalej chcial na cyca,ale tz go ponosił, poprzytulał i usnal.. Ja spałam a on sie sam zmagał...
W nocy wstaje , daje smoka, wyciaga z lozeczka i wklada tak ze nawet nie wychodze...robie to na spiaco. niesamowite mam w nim wsparcie szczegolnie eraz kiedy lapia mnie te koszmarne doły. ciale caluje malego,nosi a on tak sie w niego wtula a u mnie zaraz szukanie cyca i tyle...
sorry ale pisze jedna reka
U mnie jest tak samo..aż czasami jestem na niego zła,że tak łatwo mu to przychodzi-uspokajanie Marcela.Ale to chyba wynika z tego,że my przebywamy z dzieciaczkami cały dzień, jesteśmy wykończone nie tyle fizycznie co psychicznie(sfrustrowane, zmęczone itd.), a przyjdzie taki tatuś z pracy to ma małe urozmaicenie jak zajmie się synkiem, więc niech bawią ile wlezienam odpoczynek też się należy

Cytat:
Kurcze najpierw człowiek jest inkubatorem a potem stołówką może trzeba się grubiej ubierać
dobree!!

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Aha zapomniałam napisać, że mój Franek też ma takie dziwne pryszcze na głowie i twarzy, położna mówiła, ze to potówki, ale boję się czy nie skaza białkowa, jak to poznać?
Potówki wygladają jak pryszcze, ja smaruje Marcela kremem bambino i na 2 dzień krosteczki schodzą, skaza to wygląda jak takie plamy strukture chropowatą- w załączniku zdjęcie jakie znalazałam w necie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość

Ależ ja sobie spokojnie spałam i dopiero jak mnie płacz głodowy obudził, to się zorientowałam, że to już rano

Ale Ci dobrze, mój przeważnie od 1-4ej nad ranem nie śpi

Byliśmy właśnie na pierwszym spacerze
super

Cytat:
Heloł!

Dziś mój termin

A synkowi dobrze w brzuszku z resztą ja tez jakoś nie ogarniam, że mam na dniach rodzić Po 9 m-cach... a ja dalej zdziwiona
Ech- ale byleby do 7 się wyrobić by do szpit. nie musieć iść

Alee zleciało !!!!

Taaa- normalne wesele ale jak pójdziemy to tylko na chwilę- znajomi nas zaprosili (co to ost byliśmy na wieczorach panieńskim/kawalerskim) ale chyba tylko z tego względu ,ze nie przyjdziemy... Kiedyś super się kumplowaliśmy- wspólne weekendy, wakacje i jak oni zamieszkali razem coś tam zaczęło się psuć. Ogólnie odstawili na bok większość znajomych i próbowali wkręcać i się żalić w koło, że to my się nie odzywamy (albo,że ktoś tam się nie odzywa) - no totalny kwas.
Jakoś na początku jak nas zapraszali z taka wymowną miną- ze mój termin na 30.09, a ich ślub 01.10- to własnie mówiłam TZ czy aby na pewno nie zapraszają bo liczą na nasza nieobecność. Ze znajomych podobno tylko nas zaprosili- cóż za wyróżnienie- a na panieńskim, z pokątnych rozmów dowiedziałam się, ze wesele ma być w innym lokalu niż jest na zapro.- nic nam nie powiedzieli! Jak zaczełąm młodą dopytywać o co kaman- to bardziej zaczęął w ogóle o poszukiwaniu lokalu opowiadać niż mówić gdzie te wesele ostatecznie jest. Taki fajny klimat
się pożaliłam
sakreble!!!Takich znajomych to bym pogoniła

Cytat:
u mnie chyba to To

faktycznie dzisiaj dzien chłopakai bądź tu mądra i wymyśl na szybko prezenty

Trzymam by to było TO

Cytat:
wow Eryk rośnie jak na drożdżach
Mój niestety mało przybrał co mnie martwi, tylko 200g w 14 dni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7d1d55966315757e8a1015483a54689f,21,36.jpg (7,6 KB, 46 załadowań)

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 12:02   #439
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Pocieszające bo ja znowu na polu walki. Mały karmiony około 30 min, usnął na cycku, odczepiony chwilę pospał i znowu szukał cycka. Teraz go wykąpaliśmy i zjada sobie właśnie śpioszki. A mnie trafia, że zaraz spędzę znowu godzinę na karmieniu

---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ----------

Tż go wziął na łóżko, przytulił i sobie śpią. I bądź tu mądry Głodny zasnął? Albo oszukiwał, że się nie najadł
na moje oko oszukista z tego Filipka jak nic
Cytat:

i wogóle sobie przypomniałam że dzisiaj mam wizytę u gina i się zastanawiam czy od razu torby nie wziąć jakby się okazało że się zaczyna, bo jak mi od razu do szpitala każe iść to będę musiała się i tak do domu wróćić albo tż wysłać po torbe
o i znów brzuszek boli...

Cytat:
Heloł!

Dziś mój termin

A synkowi dobrze w brzuszku z resztą ja tez jakoś nie ogarniam, że mam na dniach rodzić Po 9 m-cach... a ja dalej zdziwiona

Fajnie ,ze foty dałaś - fryzurka extra, kruszynka do wycałowania w sukienusi
A tła lepszego w lesie nie było
ładny ma domek to mu dobrze
nie przejmuj się, natalka ma prawie 6 tygodni, a ja nadal zdziwiona

a no jakoś tak wyszło bo to nad zalewem było i te rury sie tam ciąąąągną i ciąąąągną
Cytat:

Cytat:
szyjka dalej złagodzona i krótka rozwarcie na "luzny" palec ale tydzien temu tez tak miałam nic tylko czekac
ale będzie słodki klocuszek
Cytat:
ja mam dzis w planie mycie podłogi w kuchni na kolanach no i schodów ale to chyba bliżej popołudnia... na razie sie lenie

o i włosy wyprostuje o ile sie dadzą, bo wilgotno troche na świecie, to moze jutro urodze
wesoły plan

Kochane dziękujemy z Natalcią za komplementy jesteście the best

Teraz pora na cyca i spacerek, trzeba korzystać bo podobno tylko do poniedziałku będzie tak ładnie
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 12:06   #440
Tenaya24
Rozeznanie

Cześć Mamuśki Gratuluję wszystkim rozpakowanym Mamom
Nie odzywałam się, bo internetu nie miałam do mojego porodu pozostało 2 tyg. i 6 dni o ile będzie w przewidywanym terminie... Boję się niesamowicie najbardziej tego, że nie będę umiała przeć boję się o Paulinkę i mam wielką nadzieję, że będzie zdrowa. O bólu póki co nie myślę.
Miałam Wam napisać jak mój małż przyjął informację, że to będzie dziewczynka, bo przecież przez kilka miesięcy myśleliśmy, że będziemy mieć chłopca. Niepotrzebnie się stresowałam Fakt, początkowo był bardzo zdziwiony ale jak do niego dotarło to co powiedziałam to podszedł do mnie, pocałował mnie w brzuch i powiedział "Cześć Paulinko, moja Ty niespodzianko" Strasznie mnie to rozczuliło
Planujemy rodzić we dwoje, a jak będzie to zobaczymy... może trafić się tak, że mój tż będzie akurat w Rosji... teraz właśnie pojechał na tydzień. Postaramy się z Paulinką poczekać na tatusia 5 października mam wizytę u lekarza i zdecydujemy po niej czy będzie robić jeszcze jeden kurs, czy już zostanie w domu. Ale pewnie nie będziemy ryzykować i zostanie do porodu, tym bardziej, że czuję, że to nastąpi trochę wcześniej niż 20 października...
Torbę dla siebie mam prawie w całości spakowaną. Dla Malutkiej jeszcze nie. Dopiero wczoraj zakupiłam ubranka. Podniecałam się nimi przez cały dzień są takie maciupeńkie
Jeszcze nie nadrobiłam zaległości w czytaniu Was - namachałyście chyba ze 3 czy 4 wątki

Tenaya24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 12:25   #441
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Heloł!

Dziś mój termin

A synkowi dobrze w brzuszku :z resztą ja tez jakoś nie ogarniam, że mam na dniach rodzić Po 9 m-cach... a ja dalej zdziwiona :

Taaa- normalne wesele ale jak pójdziemy to tylko na chwilę- znajomi nas zaprosili (co to ost byliśmy na wieczorach panieńskim/kawalerskim) ale chyba tylko z tego względu ,ze nie przyjdziemy... Kiedyś super się kumplowaliśmy- wspólne weekendy, wakacje i jak oni zamieszkali razem coś tam zaczęło się psuć. Ogólnie odstawili na bok większość znajomych i próbowali wkręcać i się żalić w koło, że to my się nie odzywamy (albo,że ktoś tam się nie odzywa) - no totalny kwas.
Jakoś na początku jak nas zapraszali z taka wymowną miną- ze mój termin na 30.09, a ich ślub 01.10- to własnie mówiłam TZ czy aby na pewno nie zapraszają bo liczą na nasza nieobecność. Ze znajomych podobno tylko nas zaprosili- cóż za wyróżnienie- a na panieńskim, z pokątnych rozmów dowiedziałam się, ze wesele ma być w innym lokalu niż jest na zapro.- nic nam nie powiedzieli! Jak zaczełąm młodą dopytywać o co kaman- to bardziej zaczęął w ogóle o poszukiwaniu lokalu opowiadać niż mówić gdzie te wesele ostatecznie jest. Taki fajny klimat :b
się pożaliłam:
:
no to najwyzszy czas zaczac przerabiac cotkowa liste
Moze maluszek jeszcze zdecyduje sie sam wylezc..

co do znajomych to tez poszlabym sie najesc a pozniej zerwala z nimi kontakt...

Cytat:
:r
Czyżby prezent na dzień chłopaka :
Buziaki Kochane : Bo nie daje rady siedzieć mok:
dawaj malenka dawaj.....:
niedlugo ujrzysz malenstwo... o ile juz nie tulisz...

Cytat:
:

moje dziecię ma dziś równo miesiąc:ale ten czas leci
D
leci leci.... buziaczek dla malenstwa za skonczony miesiaczek

Cytat:
[

slicznie przybiera ten Twoj syneczek

Cytat:
to ja dzis za ciebie moge rodzic chcesz?? ja juz jestem gotowa a tobie moge mój termin oddac:

Dobrze ze u kruszynki wszystko gra
Na pewno niedlugo wyjdzie
i fajnie ze juz lekkie rozwarcie masz.... zawsze to krotszy porod

Cytat:

Moje dziecię kończy dziś 4 tygodnie: Jutro w szerszym gronie planujemy świętować
buziaczek za 4 tygodnie

Cytat:
mi

takie jak w przedszkolu dawali? i do tego kisiel z tartym jabłkiem rany, nie jadłam takich od przedszkola właśnie - chyba sobie dzis też kupie )
ja tez ja tez... i kisiel:

Cytat:

Jeśli chodzi o mnie...to na razie cisza :Skurcze ustały, jedynie dzisiaj rano dużo śluzu mi poleciało takiego kremowo brunatnego z przezroczystymi nitkami takimi galaretowatymi ... może to szop : ???
szop

Cytat:
Mówicie, że to szop??? A ile można chodzić bez szopa zanim zacznie się rozkręcać???
W pon idę do gin zobaczymy co powie i czy potwierdzi, że to szop Bo jeśli to nie szop...to mam chyba porządne zapalenie

A powiedzcie, czy wasze dzieciaczki też tak się prężą w brzuszkach, bo mój to normalnie rozpycha się jak tylko może...oczywiście nie cały czas ale jak sobie przypomni, że ma za mało miejsca to daje popis )
szop moze wychodzic na kilka godzin przed porodem jak i na 2-3 tyg. przed...
takze nie ma sie co sugerowac.... ale jak wychodzi szop to znaczy ze cos tam sie powolutku dzieje czyli bardzo pozytywnie

i moj dzidziol tez sie tak rozpycha.... az czasami wyglada jakby mi miala skora peknac...
i jak wychodzi taka kulka (chyba nozka) to ja ja trzymam zeby dalej nie wypychala bo az mi ciarki przechodza....

Wypilam malinowke i ide sprzatac i gotowac...

Milego dnia

Stary 2011-09-30, 12:30   #442
spray
KWC

Cotka olej położną, powie Ci pewnie wszystko to co już wiesz. Zadzwoń do tego doradcy laktacyjnego
Kapka mały Kapeczek piękny
Tenaya24 Wiem, że się boisz, każda przed Tobą się bała, ale dasz radę. Przeć będziesz umiała, jak dziecko idzie kanałem rodnym to nawet nie da się nie przeć. Samo się robi, można powiedzieć

Kurde, mam taki cięzki wózek, że nie jestem go w stanie podnieść. Bez pomocy drugiej osoby jestem w czarnej Małż wrócił do pracy i żeby pójść z dzieciakiem na powietrze muszę ściągać teściową żeby mi pomogła wytachać tę landarę z klatki.
Stary 2011-09-30, 12:30   #443
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
Widze że nam się powoli czerwono robi trzymam za Was dziewczyny nadal nic nie wiadomo o moonik?? czyżby się cichaczem rozkompletowała??

Też dziś o niej myślałam... W końcu jest gdzieś na początku listy

Ale ja mam dziś głoda masakratora, zjadłam dwie bułki a teraz dorobiłam jeszcze jedną a pod ręką jeszcze prażynki
Ja dziś po śniadaniu paczkę piegusków wciągnęłam

[QUOTE=irmith;29713417

Ok 3 kilo kurcze wy macie już dzieciątka w kanale tylko moje jakos nie chce już kucam i kręce biodrami i nic.[/QUOTE]

Nie ty jedna ale ty chociaż biegunkę już przeszłaś - a u mnie TOTALNE NIC Jak tak ma wyglądać moja współpraca z moją córką, to jakoś marnie widzę naszą przyszłość

I tak jak obiecałam wczoraj - załączam kartki na temat karmienia, które dostaliśmy od położnej. Może się Wam mamuśki przyda. Mi na razie nie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sztuczne karmienie1.jpg (162,7 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg karmienie piersią1.jpg (140,2 KB, 25 załadowań)
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 12:57   #444
danika
Zakorzenienie

Cytat:
C
Znajoma poleciła mi doradcę laktacyjnego i zastanawiam się czy się nie skontaktować, co o tym myślicie? Warto, czy lepiej po prostu z położną pogadać jak przyjdzie.
jak masz możliwość to skonsultuj sie...te położne środowiskowe w większości niewiele niestety pomagają. Taki doradca bardzo pomógł kuzynce TZ. Karmiła młodego przez rok a na początku miała takie jazdy...jeszcze gorzej niż u ciebie.

to była taka babka co przyjeżdzała do domu. Była chyba 3 czy 4 razy.

Cytat:

Teraz pora na cyca i spacerek, trzeba korzystać bo podobno tylko do poniedziałku będzie tak ładnie
no pewnie...jak sie mój mały uparciuch urodzi to pewnie zaczną się jesienne deszczyska

Cytat:
Kurde, mam taki cięzki wózek, że nie jestem go w stanie podnieść. Bez pomocy drugiej osoby jestem w czarnej Małż wrócił do pracy i żeby pójść z dzieciakiem na powietrze muszę ściągać teściową żeby mi pomogła wytachać tę landarę z klatki.
a nie dasz rady zjechać po schodach? wiesz, ty schodzisz tyłem ze schodów a wózkiem zjeżdżasz tylnymi kołami po schodach...ale to tylko z pompowanymi kołami tak sie da.

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Ja dziś po śniadaniu paczkę piegusków wciągnęłam
o też dobre
Stary 2011-09-30, 13:09   #445
kapka
Zadomowienie

Cytat:

Kapka mały Kapeczek piękny
dziękuje ale to NIE MOJE dla Anci wkleiłam zdjęcie z neta jak wyglada skaza białkowa u niemowląt

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 13:22   #446
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość
A była taka piękna mgła rano... wszystko zepsuli
rano to już było mało, ale o 4 nad ranem to dopiero było fajnie
szkoda ze nie pomyślałam i nie zrobiłam fotek
ale jak kobita drepta zaspana na siusiu to nie myśli

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
a nie dasz rady zjechać po schodach? wiesz, ty schodzisz tyłem ze schodów a wózkiem zjeżdżasz tylnymi kołami po schodach...ale to tylko z pompowanymi kołami tak sie da.
moja mama tak robiła z moją siostrą
najpierw wózek z 4p, a potem biegiem po siostrę do domu, nim wózek ukradną. Tragedia
Współczuję schodów.
My umówiliśmy się z mamą, że wózek będzie stał u niej na dole. Szkoda go ciągać po drewnianych schodach na piętro. Najwyżej gondolę czasem wypnę, bo ma fajne dno i robi się z niej super kołyska.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 13:23   #447
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
A jaki masz wózek ?
Mój też ciężki (Tako Jumper X) - kupowałam go dla pierwszego synka, jak jeszcze w domku mieszkałam i nie martwiłam się o kilogramy. Teraz w bloku trochę inaczej, ale sposób mam taki - na dole boję się zostawiać, że ukradną, jak już to mogłabym koło drzwi wejściowych do mieszkania, bo mamy tak na końcu we wnęce, ale to I piętro i 3 długości schodów do pokonania. Zostawiam więc w piwnicy - tam mam tylko jedne schody i tym samym mniej dźwigania

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 13:40   #448
archinta
Zakorzenienie

Kochane- znów zaczyna nam się robić gorąco na forum -> Mucka do mnie napisała:

W mieście zaczęły odchodzić mi wody zanim doszłam do gin. Dał mi skierowanie do szpitala. Po przyjęciu o 11 miałam rozwarcie 2-3 cm. Później dostałam skurczy i mam tak co 3 min. ale nie wiem ile trwają. Na razie jestem sama bo nie ma wolnych sal do porodów rodzinnych. Cały czas odchodzą mi wody. Na sali jest nas dwie.

archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 13:44   #449
danika
Zakorzenienie

Cytat:
K
W mieście zaczęły odchodzić mi wody zanim doszłam do gin. Dał mi skierowanie do szpitala. Po przyjęciu o 11 miałam rozwarcie 2-3 cm. Później dostałam skurczy i mam tak co 3 min. ale nie wiem ile trwają. Na razie jestem sama bo nie ma wolnych sal do porodów rodzinnych. Cały czas odchodzą mi wody. Na sali jest nas dwie.

żeby szybko poszło no i zeby sie sala zwolniła zanim się urodzi niespodzianka

sie wepchła była w kolejkę
Stary 2011-09-30, 13:50   #450
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
żeby szybko poszło no i zeby sie sala zwolniła zanim się urodzi niespodzianka

sie wepchła była w kolejkę
Dwa taki normalnie

Kurde moja mała coś się nie rusza cholipka

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości