|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
i odłożony by zaraz pochłonął swoje ręce i kocyk w całości ![]() Na początku jeszcze szło tak zrobić, ale chyba go rozpuściłam ![]() Cytat:
muszę to kiedyś wypróbować.Cytat:
Idę spać póki małego trzyma ta herbatka ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- I ja też mam ten enfamil, ale nie wiem jak to jest z karmieniem piersią jednocześnie bo tż kupował. Musimy obadać temat w razie czego. |
|||
|
|
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]() Kochana Ty w końcu w jakąś depresję wpadniesz, a dziecko w jakiś sposób cierpi, bo może się nie najada rzeczywiście ![]() Ja bym na Twoim miejscu podawała raz dziennie np mm, nie ma co dziecka męczyć i siebie
|
|
#363 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I oczywiście się nie gniewam A ja byłam dziś na ćwiczeniach w SR... I nadal w dwupaku. Położna stwierdziła, że brzuch jeszcze wysoko i mam skakać na piłce i jak najwięcej kucać, bo wtedy szansa, że mała się przesunie na dół i zacznie uciskać na szyjkę. A jak nie to Mamuśki Wczoraj dostałam od położnej model żywienia niemowląt karmionych piersią oraz schemat sztucznego żywienia niemowląt. Jutro postaram się Wam to wkleić w postaci zdjęć - może się wam przyda
|
||
|
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba źle coś napisałam
![]() Jak narazie to sama nie chcę wprowadzać mm i walczę o karmienie piersią. Do poniedziałku. Jeżeli okaże się, że mały albo mało przybrał albo spadł to na pewno będę dokarmiać ponieważ będę wiedziała, że lepiej już tego nie zrobię a szkoda, żeby mały był głodny, albo żebym ja spędzała całe dnie karmiąc. Tż sam wiele razy proponował już jednorazowe dokarmianie, ale obawiam się takiej sytuacji kiedy chciałabym całkowicie przejść na mm albo dokarmiać codziennie. Wiem, że będzie miał żal- nie złość, a to mnie bardziej dołuje. Bo nie dość że mam jakieś wewnętrzne wrażenie że zawodzę siebie, małego to i tż, bo już nie wspomnę moją mamę ![]() No ale jak narazie walczę bo chwilowo nazwać tego inaczej nie umiem.I dziwi mnie to bo w nocy mały wstaje dwa razy, po cycku śpi po 3-4 godziny, czasami potrafi dłużej. Tylko w ciągu dnia lubi powisieć. Ah skomplikowane te małe istotki. Nie sądziłam, że aż tak .Swoją drogą, mały sobie pospał chyba 20 min i już piąsteczka w buzi dobrze, że tż zaraz wraca to może chociaż wtedy się prześpię
|
|
|
|
#365 | |
|
KWC
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#366 |
|
Wtajemniczenie
|
Juhuuuu
Ja na szybko Jestem po 2 kroplowce. Skurcze pojawily się pod sam koniec. Zrobiły rozwarcie na całe 3 cm z 1cm, niby wszystko gotowe do porodu, szop wyłazi dalej Po odłączeniu skurcze są nadal, ale nie regularne. Czekam aż połozna wróci z porodu i będę pytac co i jak. Jeszcze nie puszczajcie kciuków ![]() Boli, ale ciesze się, że boli bo to znaczy, że jestem o krok od trzymania Leniwca przy sercu Buziaki Kochane mam nadzieję, że u Was nastrój lepszy. Archi Nadrabiałam bo te podobno niczym nie przypominają tych przygotowujących.
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Spróbuj
Cytat:
![]() Ja zmykam spać póki Głodzilla śpi
|
|
|
|
|
#368 |
|
Rozeznanie
|
pytanie za 100pkt
czop może być taki wodnisty że wsiąka w wkładkę? |
|
|
|
#369 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój nie był. Gęsta galareta. Najpierw podbarwiona na brazowo potem coraz bardziej przeźroczyste glutki.
![]() Dużo go mialam/mam. Wczoraj odszedł - dobra łyzka stołowa i dzisiaj znów.
|
#371 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monia, tylko spokojnie, na pewno dasz radę
|
|
#373 | |
|
Zadomowienie
|
Raczej nie, to bardziej taka galaretowata masa Cytat:
|
|
#374 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja daje herbatke i jakoś laktacja okej, mała dobrze cyca ciągnie i jedno drugiemu nie przeszkadza a lekarce nawet nie pwiem o herbatce a co o mm też chyba lekarce nie powiem, bo daje je sporadycznie a ta się znów nagada że hej ![]() Cytat:
ja tam lubiłam być inkubatorem i stołówką też lubie być ![]() Cytat:
![]() nie bój żabci,w takim razie mnie też by musiały znienawidzieć jak coś to będziemy dwie ![]() super że Benuś tak pięknie spał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kochana dasz rade, dasz |
||||||||
|
|
|
#375 |
|
Wtajemniczenie
|
Caly czas placze a ja nie wiem jak jej pomoc....
![]() Wlasnie jestesmy po kapieli....placzu nie bylo zaraz jak ja ubralam to placz....Teraz jest u Tz-a jak narazie spi...ale o tylko chwilowe...Czemu te kolki mecza nasze dzieci....
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2011-09-29 o 22:20 |
|
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
Monia
a próbowaliście szumu suszarki albo odkurzacza? Może to ją uspokoi. Jeszcze podobno pomaga nagrzewanie lekko brzuszka, np. położenie ciepłej pieluszki na brzusio, trzymam kciuki oby szybko jej te kolki minęły ![]() My dzisiaj dzionek spędziłyśmy u mojej bratowej bratanek oczywiście znów zachwycony Natalką, powoli już nawet zazdrość mu mija byliśmy na spacerku, bo taka piękna pogoda. Ale żeby nie było tak cudownie to jak wróciłyśmy z Natalką do domu to miałam dwugodzinny koncert, nie wiem z jakiego powodu czy ją brzusio bolał czy co, niby chciała cyca ale jak ciagnęła to się denerwowała i płakała, jak nie ciągnęła to też płakała ![]() fotki ze spacerku Wam wstawie, a co
|
|
|
|
#377 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja tez czasem rączki wkłada do buzi ale smoczka nie chce w ogóle.... Cytat:
Trzymamy kciuki nadal ![]() Spróbuj suszarki delikatnie na brzuszek.... |
||
|
|
|
#378 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
to super, że wszystko w porządku
ale dziwne, że jeszcze musisz mu pieluszkę drugą zakładać![]() Cytat:
![]() Archii coś Ty? na takie normalne weselicho z tańcami idziecie?? to może Piotruś zechce wyskoczyć ale byłaby atrakcja![]() Cytat:
Cytat:
jeszcze chwila i będzie Stefek na świecieCytat:
A gdzie wszystkie dwupaki się podziewają
|
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje sie..
![]() Ostatnie dni spedzam z tz i malym i tak jakos zapominam sobie o tej checi urodzenia... Lepiej mi psychicznie... Nie mysle kiedy urodze i jaki bedzie porod... Chyba za bardzo sie nakrecalam ostatnimi czasy wiec postanowilam sie troche odkrecic.... ![]() Mloda wyjdzie kiedy wyjdzie.... Jutro konczymy 37 tydz. i zostanie 21 dni do terminu![]() Jeju...dopiero co test robilam... Ale zlecialo................. ...... ![]() Ogolnie samopoczucie psychiczne w jakby lepszej formie... Za to zaczelam puchnac na dobre... Stopy mam jak dwie grubasne serdelki..... ![]() Staram sie trzymac te nogi jak najczesciej w gorze ale niestety w ciagu dnia gdy jestem sama z Alanem jest to niemozliwe Dzis nawet po nocce mi nie odpuchly do konca.................:br zydal: Monia....... Z tym refluksem to ja niewiem co to za lekarka zeby Cie straszyc .... Refluksu nie mozna stwierdzic u tak malego dziecka , bo wiekszosc noworodkow ulewa i jest to spowodowane nierozwinietym do konca ukladem trawiennym............. WIec nie mysl nawet o refluksie ............ Alan ulewal do 10 miesiaca zycia.. i to tez nie bylo takie sobie ulewanie tylko czasami normalnie byl az pawik ![]() I w koncu samo sie to uregulowalo jak juz jadl wiecej posilkow stalych.. Takze nie zamartwiaj sie tym wcale tylko pilnuj malutka zeby ja odbic i kladz na boczek zeby sie nie zadlawila... Dopoki mala bedzie przybierac na wadze ulewanie nie jest grozne..... Lui...WItaj Teraz to juz bedzie tylko lepiej acelinka..... Sliczne z Was kobietki Malgosia......Kciukaski... agnyska... Ale Ci pospal maluszek malamutka... Jak napisalas zeby robic przysiady i skakac na pilce zeby maluszka wstawic do kanalu to od razu siadlam na pile i zrobilam kilka przysiadow..... Moj brzuch tez ostatnio jakos wysoko jest... Jak mialam ta akcje ze skurczami w 32 tyg. to wydawal mi sie ze jest nisko.. A teraz jakby do gory podbil niewiem o co chodzi.......![]() Moje dziecko chyba boi sie wyjscia i wspina sie na zebra ![]() Mamusie z bejbikami trzymajcie sie... Narwade to te pierwsz miesiace sa takie ciezkie... Dacie rade... Pozniej juz jakos leci ![]() A brzuchatki trzymajmy sie.. Jeszcze troszke i wszystkie sie rozpakujemy |
|
|
|
#380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja znowu na polu walki. Mały karmiony około 30 min, usnął na cycku, odczepiony chwilę pospał i znowu szukał cycka. Teraz go wykąpaliśmy i zjada sobie właśnie śpioszki. A mnie trafia, że zaraz spędzę znowu godzinę na karmieniu ![]() ---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- Tż go wziął na łóżko, przytulił i sobie śpią. I bądź tu mądry Głodny zasnął? Albo oszukiwał, że się nie najadł
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-09-30 o 00:58 |
|
|
|
|
#381 |
|
Rozeznanie
|
wczoraj tak ze dwa -trzy razy miałam jakby po łyżeczce "mokrości". A rano teraz obudziła mnie mokra wkładka i trochę mokre majtki
i było to leciusieńko różowe. myślicie że się zaczyna o 7 ze dwa razy brzuch mnie zabolał jak na @ tak mocniej.a obudziłam się bo śniło mi się że byłam u gina i chcieli zrobić mi usg bo niby dziecko miało pazurki a nie powinno no i się obudziłam macam się z przodu sucho, ale z tyłu już nie. ale łóżko nie zmoczone, nawet pościel też nie ![]() i wogóle sobie przypomniałam że dzisiaj mam wizytę u gina i się zastanawiam czy od razu torby nie wziąć jakby się okazało że się zaczyna, bo jak mi od razu do szpitala każe iść to będę musiała się i tak do domu wróćić albo tż wysłać po torbe o i znów brzuszek boli... |
|
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() widze, ze dzis jestem pierwsza ![]() wczorajsze wyganianie młodej nie powiodło sie, chociaz juz kilka takich obiecujących skurczy wieczorem miałam póki co dalej sie rozpycha w brzuchu ![]() widze, ze w nocy mamusiowe tematy królowały wiec sie wiele nie wypowiem jednynie odnośnie tego ze dzieci zasypiają u babć i tatusiów - to dlatego, ze czują wasze nerwy i same są wtedy niespokojne. Moj tata ma taki dar uspokajania dzieci - ale on właśnie spokojny jest, mówi niskim głosem, ma duże ręce i na dodatek strasznym jest grzejnikiem i dzieci sie bezpiecznie u niego czują. Acelinko śliczne z was dziewczyny a tobie ładnie w takich krótszych włoskach---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
moze faktycznie coś sie rozkręca powoli
|
|
|
|
|
#383 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Heloł!
A synkowi dobrze w brzuszku z resztą ja tez jakoś nie ogarniam, że mam na dniach rodzić Po 9 m-cach... a ja dalej zdziwiona ![]() Ech- ale byleby do 7 się wyrobić by do szpit. nie musieć iść ![]() Cytat:
Cytat:
A pytalskich to ja też bym ![]() Cytat:
Cytat:
Moze nawte już tulisz maluszka ![]() Cytat:
Fajnie ,ze foty dałaś - fryzurka extra , kruszynka do wycałowania w sukienusi A tła lepszego w lesie nie było Cytat:
ale jak pójdziemy to tylko na chwilę- znajomi nas zaprosili (co to ost byliśmy na wieczorach panieńskim/kawalerskim) ale chyba tylko z tego względu ,ze nie przyjdziemy... Kiedyś super się kumplowaliśmy- wspólne weekendy, wakacje i jak oni zamieszkali razem coś tam zaczęło się psuć. Ogólnie odstawili na bok większość znajomych i próbowali wkręcać i się żalić w koło, że to my się nie odzywamy (albo,że ktoś tam się nie odzywa) - no totalny kwas.Jakoś na początku jak nas zapraszali z taka wymowną miną- ze mój termin na 30.09, a ich ślub 01.10- to własnie mówiłam TZ czy aby na pewno nie zapraszają bo liczą na nasza nieobecność. Ze znajomych podobno tylko nas zaprosili- cóż za wyróżnienie- a na panieńskim, z pokątnych rozmów dowiedziałam się, ze wesele ma być w innym lokalu niż jest na zapro.- nic nam nie powiedzieli! Jak zaczełąm młodą dopytywać o co kaman- to bardziej zaczęął w ogóle o poszukiwaniu lokalu opowiadać niż mówić gdzie te wesele ostatecznie jest. Taki fajny klimat się pożaliłam ![]() Cytat:
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-09-30 o 08:42 |
|||||||
|
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale niestety tak bywa , ludziom sie odmieniaciekawe jak Małgosia... moze Asia wpadnie niebawem z czerwonym postem
|
|
|
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zwłaszcza, ze wiesz- zależało im by wiedzieć bo kasa istotna do wydania w lokalu... wredna się robię Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-09-30 o 08:55 |
|
|
|
|
#387 |
|
Rozeznanie
|
u mnie chyba to To
![]() może niespodzianka z okazji dnia chłopaka w każdym razie brzuszek coraz częściej pobolewa- ale nie liczę- nie mam czasu i leci różowawy śluz z nitkami krwi dziwne to uczucie że co chwilę coś leci, jak ja do tego miasta dojadę? będę ciągle myśleć że przemokłam i że widać lecę do gina, biorę torbę, może już wrócę z maluszkiem
|
|
|
|
#388 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za niespodziankę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
już po grillu ale co tam ja proponuję pieczone śliwki...chętnie pożyczę z kilogram sąsiad mnie wczoraj obdarował skrzynką śliwek i je przerabiam kończą mi się pomysły Cytat:
mniam jabłka z cynamonem Cytat:
jakie to prawdziwe ![]() witam i lecę nadrabiać dalej
|
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
codziennie zażeram- ale o pieczonych nie pomyślałam że jak je się robi???
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-09-30 o 09:04 |
|
|
|
|
#390 | |
|
Rozeznanie
|
Małgosia
![]() Acelinka ale Natalka okrąglutka na twarzy ![]() Nie. Jak wkładka mokra i nie mocz, to wody płodowe ![]() Cytat:
Archi to dla lepszej atmosfery dajcie 100 w kopercie lub najlepiej kwiatki zamiast kasy , najedzcie się do syta, poproście o jakąś porcję na wynos, a potem mówcie naokoło że wesele nudne ![]() To się nazywa wredota
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:04.

i odłożony by zaraz pochłonął swoje ręce i kocyk w całości 

.
Po odłączeniu skurcze są nadal, ale nie regularne. 

a próbowaliście szumu suszarki albo odkurzacza? Może to ją uspokoi. Jeszcze podobno pomaga nagrzewanie lekko brzuszka, np. położenie ciepłej pieluszki na brzusio, trzymam kciuki oby szybko jej te kolki minęły 
Nigdy nie przepadałam za słodyczami