|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Na początek
matall,SiLLee za egzaminydla Antosia ![]() dla Marcelka ![]() Sasiu-zdrówka dla syneczka grazin-łer ar ju ![]() Dzień dobry a o 2-giej zaczęła dyskusje w łóżeczku ![]() Dziś mijają 4 tyg.jak coś tam ćwiczę i niestety moja waga stoi jak zakleta mam nadzieję,że coś zdziała ...Za oknem słonko,a mnie czeka sterta prasowania Obiadu dla małża dziś nie robie ,,,bunt niech je ten z wczoraj .....MAMY BAL DZIŚ ALUNIA KOŃCZY 16 TYGODNI
10.06.2011 Alicja Edytowane przez ania2631 Czas edycji: 2011-09-30 o 10:45 |
|
|
|
#3962 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeeeeeeeeezu, chyba @ nadchodzi....
ałaaaaaaaaaaaaaaaa
|
#3963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Az za Malutką zęby zaciskam ![]() Anulka jeszcze mi sie przypomniało - Gabi ważyła w środę 6,200 więc też szału nie ma, nie martw się wagą Ważne, ze przybiera Zosieńka !! ![]() delicadeza, bardzo dziękuję Ci za wytyczne odnośnie chrzcin. Niesamowicie ułatwiłas mi sprawę Kochana !!!!!! Paulizia, ale u Was laaaaaaaaaato !! Antoś na pewno wzbudza podziw taką pozycja w wozku Bardzo gustwony kapelusik ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- ania z cyferkami a Gabcia 18... Sill Lee Twoja Księżniczka i Monika z cyferkami - Twoj Kawaler także świetuja !!! Bo rodziłyśmy razem
|
|
#3964 |
|
Wtajemniczenie
|
Daria dalej spi
|
#3965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu udało mi się Tymka uśpić, zobaczymy na jak długo ![]() Czy mogę na zmianę używać kleiku kukurydzianego i ryżowego? Czy lepiej jeden rodzaj? Bo kupiłam dwa obydwa i na razie używamy kukurydzy ![]() Amarcia, gratuluję spadku wagi!
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie sądzę, żeby to miało jakiś wpływ na nią, bardziej te z mlekiem mogą zmienić właściwości, ja szczelnie zamykam ... możesz na zmianę taką i taką |
|
|
|
|
#3967 |
|
Wtajemniczenie
|
MoniaK no cóż zrobić... jak pooglądałam foty ze zlotu - sama rozumiesz, trzeba było coś ze sobą zdziałać...
Co drugi dzień oglądam, żeby się pokatować i podleczyć motywację
|
#3968 |
|
Zadomowienie
|
Gusiagatko, Niebieska lwica, Andziot, Bassienka, MoniaK, Gosiek Asiak, Mamaoptymistka, Atiz, Klaterina, JanuszAgnieszka, Ddaiissyy baaardzo, baaardzo dziękuje wam za odzew w sprawie pytanie nt karmienia
Jesteście kochane i zawsze można na was liczyć Podpytuje, bo u nas łącznie jest 6 karmień - z czego ostatnio wychodzi 3 w ciągu dnia i 3 w nocy (z czego 6 rano liczę jako noc )..Hmm.. może ja źle jakoś to przestawiłam.. i Anti właśnie mało je w dzień i dlatego w nocy się dopomina? ![]() Ale w dzień właśnie jest spokojnie i nie woła o papu tak czesto jak kiedyś, a ja na siłę nie daję.. z czego wychodzi karmienie co 4,5 godz. w ciągu dnia.. chyba za rzadko A rano to juz w ogóle nie chce jeść.. zjada o 6 rano, a później zwykle woła ok 12.. czyli juz w ogole przegięcie! Musze to zmienić!! chyba ![]() ![]() Paulizia z tym zdjęciem paszportowym to takie próby w domu były.. a nóż się uda Nie chodiz mi wcale o to, zeby kase czy czas zaoszczedzić, tylko myśłałam, że rzeczywiście sama coś wymłodze.. no ale jednak okazuje się, że kiepściutki ze mnie fotograf heh SiLee ale super Ci się udało z tymi ciuszkami! Jesczez jak takei ładne to już w ogóle Olusia będzie miała raj ![]() za exam!Matall również za Ciebie zaciskamy z Antonkiem kciukasy ![]() Moria ale sne ![]() Siasiek jeciu noo! Ale was dorwało ![]() Mamaoptymistak a jaki prezent dla chrześniaka kupiliście?? Jutro 1 październik i zacyznamy walkę o wygraną w konkursie ![]() Ogólnie stwierzam, że szalenstwo z tymi nocami i widzę, że nie tylko u nas.. co sie dzieje nooo! Przecież im dzieciaczki starsze tym dłużej powinny noce w jednym kawałku przesypiać
|
|
|
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot, dzięki
Amarcia, podziwiam motywację ![]() Powiedzcie mi jeszcze odnośnie kaszek na mm. Kupiłam takową z Bobovity z malinami i ją się dodaje tylko do wody. Jednak na opakowaniu jest napisane jak ją robić aby była na gęsto, a ja chcę zrobić taką do picia. Też dawać na oko?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-09-30 o 11:12 |
|
|
|
#3970 |
|
Zadomowienie
|
A kto wie kiedy są powtórki Kuchennych rewolucji?
Wczoraj nie oglądałam, bo soebie zapomniałam ![]() A czaję się w tej serii, bo ma być odcinek z mojego miasta ![]()
|
|
|
|
#3971 |
|
Raczkowanie
|
SiLLee,matall
za egzamin, dacie rade ![]() moria44 fajny sen i ten wózek widłowy atiz oj lepiej żeby był tylko zbity, Siasiek dużo zdrówka dla Norbiego, gusiagatko pewnie się coś Nadusi przyśniło, agnieszka_pe za lepszą nockę,ania2631 Dzień dobry, nocka super spaliśmy ciągiem od 23 do 5.15 nakarmiłam i spał do 7 zjadł i do 9 więc się wyspałam Najlepszego dla Antosia i Marcelka
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
Daisy O Tak! Biedne te pietki
Ale co ja dzis na brzuszek poloze, to albo zjada albo lize wszytsko co sie da Nie wiem co sie dzis dzieje z moim robaczkiem![]() Zaraz bede karmic i o ile uda mi sie wytachac samej wozek z piwnicy zabieram ja na spacer. Moze pospi ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Lolus Kazde dziecko je inaczej. Jakby byl glodny to by sie dopominal |
|
|
|
#3973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to strasznie mało ... może rzeczywiście w nocy nadrabia ... przecież jak ja bym jadła 3x na dzień to bym z głodu padła ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3974 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, czy ktoras z Was ma lub zamierza miec spacerowke Peg perego pliko switch lub inny z przekrecanym siedziskiem badz raczka?
niunka obudzila sie o 11:05 spala z przerwami od 19
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki szybkie pytanie (ciągle się szykuje do pracy
)Która z Was cosik z pracą zawodową związana z lotnictwem?? Cucciola?? Violisia ? Princi ? Kurcze nie pamiętam Mam pytanie... mówiłam kiedyś dokąd mój mąż aplikuje..
|
#3976 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
oczywiście nie dla mnie ![]() co za dzień Piotrus w ogóle nie chce spać..tzn jego organozm mówi spać a Pyzol mówi nie! i tak od 6 spał tylko pól godziny w tym 10 min przed chwilą usypiałam go chyba z 1,5h żeby na 10 min. zasnął ![]() nie wiem co mam zrobić... w domu bałagan, mąż w pracy, lodówka pusta, obiadu niet, a ja jeszcze śniadania nie jadłam.... nawet nie mam jak na zakupy pójść, żeby coś do zrobienia na szybko kupić.... chciałam zupę ugotować, ale w takim tempie to może na 22 mi się uda a jak widzę, że ziewa albo oczy trze to mnie krew zalewa...bo wiem, że jak zacznę usypianie to będzie wrzask i tak siedzę...wsadziłam do bujaka...stęka jęczy i bujanie nie pomaga... jest gorzej, bo z pozycji półleżącej siadać mi chce , łapie się koca, albo pałąka z zabawkami i się podnosi :mdlje: na rączkach nie mogę nosić, bo mnie plecy bolą i nie wiem już co zrobić
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-09-30 o 11:54 |
|
|
|
#3977 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. może być na PW jak znajdziesz czas, Cytat:
Na roczek Loluś kupiliśmy TO
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-09-30 o 12:03 |
||
|
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
Edit: juz wiem kto
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka, powtórki są w sobotę o 18
![]() Antropia, nie wiem co poradzić bo ja bardzo często mam identycznie ![]() Dziewczyny, od dzisiaj w Rossmanie jest promocja na deserki Gerber. Przy zakupie 3 deserków, czwarty jest gratis więc chyba się opłaca
|
#3980 | |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny dzięki za porady odnośnie kupek
![]() rzeczywiście jak wprowadziłam więcej ryżu, sprawa się poprawiła, tak więc wielki ukłon w Waszą stronę ![]() Cytat:
![]() współczuję Ci tych nocek My jesteśmy smoczkowi... ale odwrotnie niż u Ciebie, bo w nocy Julek nie chce, przydaje się za to w dzień, na spacerze szczególnie jak ma za dużo wrażeń i smoczek go uspokaja.Niektóre dzieci mają dużą potrzebę ssania, co je uspokaja...
|
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
kurde... dziecie mi usnęło jak ja już sie wyszykowałam
Anulinko, Tyś przecież moje guru lotnictwa Orientujesz się może albo Twoj małż czego spodziewac się na testach na kontrolera? Mój tż dostał zaproszenie do wawy własnie w tej sprawie
|
#3982 |
|
Zadomowienie
|
Antropia doskonale Cie rozumiem bo u nas jest dzisiaj identycznie, rano pospał godzinkę i od 9 nic, a śpiący jest jak cholera, na bujaku mi siada, w łóżeczku znowu jak położę to zaraz przekręca się na brzuszek i po chwili stęka żeby go przekręcić
![]() wczoraj już było podobnie, dzisiaj mnie plecy bola na całej długości od noszenia brak mi już pomysłów, a najgorsze jest właśnie to że już prawie zamyka oczy chcę mu pomóc i jest odwrotny efekt ale sam też nie uśnie
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
antropia, wiem co czujesz bo mialam tak z Gabi podczas pierwszego skoku. Wtedy po raz pierwszy i jak narazie ostatni płakałam przez nią oraz z bezsilnosci, ze nie umiem sobie poradzic z własnym dzieckiem
A smoczek nie pomaga ?? a może spacer ?? Przytulam Cie mocno. To nie skok ?
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH CHLOPCÓW Z OKAZJI "DNIA CHŁOPCA"
![]()
|
|
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
Mieliśmy pierwsze podejście do jabłuszka
Oczywiście wszystko co mu dałam wylądowało na pieluszce pod brodą, bo wypluwał i się krzywił Jak wyglądały u was pierwsze próby karmienia? Dzieci od razu wiedzą że to trzeba jeść?
|
#3986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Qrcze.., tak mi o początlku tego tygodnia wyszło.. jedzonko o 6:30, później 12:30, 16 i 19:30.. Ta przerwa 6:30 - 12 tak bez sensu wychodzi.. ale Antek woła po 6.. a wstaje o 8, więc wtedy nie daje.. później idzie spać po półtorej/dwóch godzinach i wtedy wypada 10:00 czyli karmienie po 4 godz.. ale nie wybudzam go wiadomo i daje jak wstanie.. o 12..będę mu dawać jednak przed tą drzemką Ogólnie wychodziło mi na to, że jak Anti nie woła to nie daje.., ale właśnie też mi się mało wydawało, dlatego was zapytałam ile razy wy dajecie UU.. Dzięki Andziotku MoniaK a to te powtórki Gesslerowej, w tej porze co kiedyś normalna emisja dzięki!Antropia
|
|
|
|
|
#3987 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Antonku, Marcelku Stoooo Laaaaat!
Ojejciu, malutek kochany Oby mu szybko przeszło po tych lekach Cytat:
Iga jest najczęściej śpiąca ale nie chce zasnąć albo niedospana - zasypia ale śpi tylko 20-30 minut co dla niej za mało więc budzi się i płacze. Też nie mam na to sposobu, niestety ![]() Cytat:
Achaaa i Iga nie spędza w ciągu dnia ani minuty w łóżeczku więc wszelkie karuzelki, projektory i sławnee już pianinko odpada :/A może takie normalne pianinko kupić? Czizas ale elaborat na temat zabawek "czasnęłam"
|
|
#3988 |
|
Zadomowienie
|
antropia ja też skłaniam się ku teorii że to skok, mój Franek 9 dni młodszy a podobne objawy. Czasem trze oczka, ziewa a płacze i zasnąć nie może. Nie jest tak codziennie ale często się zdarza. I wiedzę też że jak jesteśmy poza domem w innym domu to jest niespokojny i nawet często rączki nie pomagają. Płacze, marudzi. Chyba musimy to przetrwać.
Szwagierka powiedziała mi że te nocne częstsze pobudki mogą być spowodowane kolejnym etapem rozwoju dziecka i zwiększającymi się potrzebami. I wg niej dziecko częściej pije w nocy aby zwiększyć ilość wytwarzanego pokarmu i jak się to już ureguluje to powinny być te przerwy dłuższe. Poczekamy zobaczymy. Moria smartfonika nie mialam ale mam telefon z Fisher Price i na to za mała jeszcze jest wg mnie. Pamiętam że u nas hitem była kolorowa piłeczka wielkości grejfruta w środku coś hałasowało. Uwielbiał tą piłeczkę. Małpka z kulka Fisher to na tym etapie z Twoja pomocą jeszcze. Tak jak sobie przypominam to chyba jednak duże pluszowe zabawki z elementami grzechoczącymi i gryzaczkami były na topie. Żaba Lamaze, Małpka duża z Fisher Price, gąsienica Lamaze. Jam mi się coś przypomni to jeszcze napisze. Książeczki szelszczuchy też super. A Franuś dostanie na imieninki taką fajną PIŁKĘ od chrzestnej, jest super. Potem zdam relację. Wstępnie już ją troszkę obejrzałam bo ją zamawiałam i wystarczy delikatny ruch a ona gada jest boska.
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-09-30 o 13:42 |
|
|
|
#3989 |
|
Wtajemniczenie
|
moria - daria ma takiego tygryska. Jak ogonek odchyli sie do tylu to swieci to koleczko w srodku i wydaje dzwieki, no i jest to tez gryzaczek z grzechotka przy okazji. Darii sie bardzo podoba
![]() tu sa ciekawe zabawki http://www.brightstarts.com.pl/index...-dla-niemowlat
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie usmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Nasza kochana córeczka Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40 Edytowane przez JanuszAgnieszka Czas edycji: 2011-09-30 o 13:35 |
|
|
|
#3990 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.

za egzaminy

...

i wali pietami w co sie da 
Ważne, ze przybiera Zosieńka !! 

)
Oby mu szybko przeszło po tych lekach